מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בדיקות דםפנינה קשלס02/11/2009
שלום
שמי פנינה
אני בת 63 , סובלת בזמן האחרון מעייפות , חוסר חשק לעשות דברים , פריחה קלה וגירודים בעיקר באיזור הרגליים !
עשיתי בדיקות דם c-reative protein התוצאה החריגה שהתקבלה 2.70
כמו כן היו חריגות glucose 131 , wbc 14.6, neut.abs 10.4 ,esr 41 !
כמו כן היתה חריגה iron 36 !
שאר הנתונים בטווח התקין.
כמו כן אני סובלת מלחץ דם גבוה , מטופלת בכדורים , וכן אובנתי בעבר כחולה באסטמה , ובאוסטופורזיס !
יש לציין שאני שוקלת משקל יתר לגובהי ומבנה גופי ממוצע.
אשמח לשמוע חוות דעתך.
תודה מראש
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנינה
ד''ר אופיר אביזהר03/11/2009אני לא נותן חוות דעת רפואיות באינטרנט.
אני יכול להתייחס לחלק מהבדיקות.
בהנחה שהבדיקה נלקחה בצום רמת הסוכר גבוהה ובתחום הסוכרתי. לתזונה ולמשקל יש חשיבות. כדאי לבדוק רמת HbA1c בדם.
איזון לחץ הדם חשוב ביותר, וחשוב עוד יותר אם יש סוכרת.
חשוב להוריד רמת כולסטרול לרמה טיפולית נמוכה כמקובל.
לגבי CRP - לא רשמת יחידות ועל כן איני יכול להתייחס.
מעקב רופא/ה מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישת דםאתי02/11/2009
בבדיקה השבוע התוצאות היו
pt-inr 0.91
pt sec-9.9
pt%-100
אבקש לדעת את משמעות התוצאה
ברצוני לציין שמקבלת אספרין 075גרם
בתודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר אופיר אביזהר03/11/2009הבדיקה נורמלית, ותקינה למי שלא זקוק לדילול דם בקומדין.
אספירין לא משפיע ולא אמור להשפיע על הבדיקות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה ללא טיפולמירה02/11/2009
שלום רב ד"ר
בעקבות שאלותי על הדימום במערכת העיכול,
קבלתי גם תוצאות גבוהות לכולסטרול.
רופא המשפחה אינו נותן לי טיפול בגלל הדימום,
כך נאסר עלי לקחת אספירין,אטופן,וולטרן נרות ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירה
ד''ר אופיר אביזהר03/11/2009על רקע הסטוריה של דימום בדרכי עיכול ההחלטה להמנע מאספירין מובנת וסבירה.
הכולסטרול הרע אמנם גבוה למדי, אך ההחלטה לגבי טיפול תרופתי תלויה במכלול הסיכונים - רקע משפחתי, עישון, סוכרת, יתר לחץ דם ועוד. ככל שיש יותר מאלה הטיפול התרופתי יוקדם ויהיה אגרסיבי יותר. טיפול תזונתי חשוב בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בדיקת דם:דביר02/11/2009
עשיתי בדיקות דם בעקבות אדמומיות בעיניים שנמשכת מעל לשנה, האם יש בתוצאות תשובה לאדמומיות?
תודה מראש,
דביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדביר
ד''ר אופיר אביזהר02/11/2009הבדיקות שהצגת תקינות.
בקשר לאדמומיות בעיניים יש לשאול רופא/ת עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינת B12ארי31/10/2009
צוהריים טובים ,
איך אפשר לדעת בוודאות שחסר לי ויטאמין B12 חוץ מבדיקת דם ?!
אולי תחשבו שזאת שאלה טיפשית , אבל ...
אני סובלת מאנימיה ומבירור הסיבה לכך , עשיתי בדיקות דם רבות כולל הברזל ו- B12 .
יש לי חוסר במחסני הברזל ( כמעט אפסי ! )וזה פחות או יותר קבוע . אבל בקשר ל- B12 פעם חסר! פעם בטווח הנורמה! ופעם נמצא בעודף! וזה תוך זמן קצר (ימים) ...
איך מצב כזה קורה ? אם לא קיבלתי את ה- B12 ... לא שיניתי את התזונה שלי ...
ולמרות הכל ... הרופא בקש ממני לקחת 7 זריקות B12 כל יום אחת למשך שבוע ואח"כ פעם אחת בחודש ...
האם אם אקבל הזריקות האלה ויש לי עודף B12 לא אזיק לעצמי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארי
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009חוסר B12 בודקים בבדיקת דם. בערכים גבוליים זה לא תמיד חד משמעי. רמת הומוציסטאין גבוהה בדם יכולה לתמוך בחוסר ויטמין B12.
ויטמין B12 מסיס במים ובטיפול סביר אין בדרך כלל עודף, או נזק.
חוסר ןיטמין B12 יכול להגרם מחוסר בתזונה, מהפרעה בספיגה ולעיתים מתרופות מסוימות. יש גם סיבות נוספות נדירות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואת תוצאות בדיקת דםמירה30/10/2009
שלום רב,
בעקבות צואה שחורה,התבקשתי לחזור על תוצאות בדיקת דם.
האם ניתן להבחין בין 2 התוצאות שהראשונה שבהם היא עם הערכים "הטובים"
שיש בעיה כלשהי?
תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירה
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009צואה שחורה יכולה להעיד על דימום בדרכי העיכול העליונות. עקרונית זהו מצב שעלול להיות דחוף. אני מקוה שנבדקת ע"י רופא/ה.
בבדיקה השניה רמת ההמוגלובין נמוך בכרם%. לא ידוע לי הבדל הזמנים בין הבדיקות. בודאי זה לא שולל דימום. אם לא נבדקת על ידי רופא/ה את חייבת להבדק מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר לתגובתך
מירה02/11/2009הגעתי לפרופ' מומחה בתחום הגאסטרו,
אשר החליט על ביצוע חוזר של בדיקות הדם שנעשו בחודש אוגוסט השנה.
פער של כחודשיים בין הבדיקות.
עשיתי לפני חצי שנה גאסטרוסקופיה שהיתה תקינה,
וקולונוסקופיה לפני שנה שגם היתה תקינה.
הביקורים והבדיקות החוזרים שלי הם בעקבות כאבים בקיבה/רפלוקס/והדימום האחרון שנמשך 3 ימים ופסק לחלוטין.
בשלושת הימים האלה בהם היתה לי צואה שחורה עם ריח חריף מאוד,
היציאות היו עם שילשולים לסירוגין והקאות,הרגשתי חולשה וללא כוחות להגיע לרופא.
כרגע הכל תקין,הוחלף לי האומפרדקס ל- LANSOPRAZOLE ונרשם לי שאני סובלת ממחלות תפקודיות של מערכת העיכול/דיספפיה פונקציונלית ותסמונת מעי רגיש.
נשלחתי ע"י רופא המשפחה לצילום ריאות וצילום מערות הפנים בעקבות קוצר נשימה שיש לי ובשל חשש שהתופעות הן בגלל מערכת העיכול?!
מה צריך עתה לעשות עם תוצאות בדיקות הדם הנ"ל,
האם לבקש לבצע גם בדיקת דם סמוי לצואה?
תודה על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירה
ד''ר אופיר אביזהר03/11/2009אני לא יכול להחליף את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT גבוהשרון29/10/2009
שלום,
ילדתי לפני חודשיים. בבדיקת דם מהיום יצא שה-ALT שלי הוא 39.
מה המשמעות?
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009ראשית מזל טוב.
שנית - על פי הרמות המקובלות שאני מכיר הבדיקה בנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ebvרז29/10/2009
שלום רב,
לאחר מחלות חום חוזרות ונשנות של ביתי בת השנה ושמונה חודשים הופננו לבדיקות וירוסים והיא נמצאת חיובית בוירוס ebv
התוצאות הן
VCA IgM: חיובי
VCA IgG: חיובי
EBNA IgG: חיבי
רציתי לשאול האם התוצאות מעידות על משהו כלומר לקראת החלמה ?
היא יצרה כבר נוגדנים ?
זה מעיד על תקופת ההתדבקות ?
בתודה מראש
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D 25 OHרונן29/10/2009
שלום, עשיתי בדיקת דם כדי לבדוק את ויטמין D בגופי. התוצאות הראו:
D25 OH - 21ng\ml
אני בן 29 , האם זה רמה תקינה , והאם יש כמה סוגים של ויטמין d ומה ההבדל ביניהם?
תודה, רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009רמה של 21 ng/ml נחשבת נמוכה מעט, וכדאי להתייעץ עם רופא/ת המשפחה. יתכן שכדאי להשלים . מומלץ מעל 30 ng/ml.
יש שני מטבוליטים עקריים של ויטמין D. עוקבים בדרך כלל אחרי 25 OH vitamin D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ותוצאותאנונימית29/10/2009
אהלן עשיתי בדיקות דם בתחילת השבוע וקיבלתי את התוצאות,הרופא אמר שהכל בסדר ואין שום בעיה.
בדף של הבדיקות דם ראיתי שהכולסטרול הטוב אצלי הוא נמוך מהרגיל,המינימום זה 40 ויש לי 37. בסדר,אפשר לטפל בזה הבנתי לאכול מאכלים מועשרים באומאגה 3 ופעילות גופנית וכו'
אבל ראיתי בבדיקות המטלוגיה בבדיקה שנקראת lym% התוצאה היה 44h ורשום שהערכים התקינים זה 20-40 וזה מפחיד אותי. הרופא לא אמר כלום על זה.
מה זה יכול להיות?! למה זה גבוה??
ד"א אני בת 20 אם זה משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009מטפלים באדם ולא בבדיקה.
אם את חשה בטוב, ובדיקתך תקינה, קרוב לודאי שלסטיה זו אין משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל גבוה ופריטין נמוךיערית29/10/2009
הי, אני בחורה בת 30 אחרי שתקופה ארוכה חשתי בעייפות לא אופיינית הגעתי לשלב שבזמן עמידה כשאני משוחחת עם חברה יש לי מין סחרחורת של כמה שניות ועובד, עשיתי בדיקות דם והתוצאות כולן היות תקינות, כולל בי 12 , טרנספרין וכו...המוגלובין 13.5
הבעיה היא בפריטין שעמד על 6.5 ! ומה שלא ברור הוא שהברזל עומד על 147.6
הרי הפריטין זה המחסנים שאמורים להתמלא קודם ז"א שאם כבר אמור להיות מצב הפוך שהפריטין גבוהה והברזל נמוך...לא ?
אני מדריכת אירובי ועיצוב כך שאני פעילה מבחינת ספורט אבל לא יותר מדי, זאת לא העבודה העיקרית שלי
חוץ מזה בהמלצת פזיולוג התחלתי לקחת ברזל בסירופ עם כדור של ויטמין סי פעמיים ביום כפית כל פעם, ולאחר חודש וחצי רצופים שאני גם מקפידה לאכול עוף , כבד וכו.... הפריטין עלה ל 7.8 וזאת השאלה השנייה שלי, אחרי חודש וחצי לא אמור להיות שינוי גדול יותר?
שאלה שלישית ואחרונה :-)
mchc ככידוע לי זהו ריכוז ההמוגלובין בדם, יש לי 32.4 האם זה נמוך? האם זה תקין?
אני מתעסקת בנושא הזה כבר שנה וחצי...אשמח לעזרה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערית
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009הגוף מנסה לשמור על הדברים החיוניים. ראשית ההמוגלובין, ובסוף הפריטין, וסביר שהוא ירד ראשון.
אם יש לך מחזור סדיר את גם מאבדת ברזל באופן סדיר, ואם יש עליה בפריטין זה כיוון חיובי.
קשה לי להאמין שזו הסיבה לתלונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HDL נמוך ו LDL שאינו מתחת ל 100שאול28/10/2009
שלום ד"ר,
בן 69, גובה 170, משקל 72 ק"ג. עם LBBB וגורם סיכון של הורים.בחדר כושר פעמיים בשבוע, ספורטיבי. לוקח PRAVALIP 20.
173=LDL=105, HDL=39 , TRIGLYCERIDES=149, CHOLESTROL
אני לא מצליח ל עלות את HDL ולא מצליח להוריד את ה LDL מתחת ל100, אוכל הרבה ירקות ומעט בשר.
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המדדים?. האם כדאי לנסות סטטין אחר ואם כן איזה באים בחשבון. האם יש אפשרויות אחרות?,
תודה ,
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009האויב של הטוב הוא הטוב יותר.
אני חושב שפרופיל שומני הדם סביר.
PRAVALIP אינו התרופה הנפוצה היום לטיפול בכולסטרול, ואינה מאוד חזקה. אם הרופא רוצה להוריד LDL מתחת 100 הוא יכול להעלות מינון ה-PRAVALIP או לעבור לסימבסטטין 20 מ"ג.
האם ה-LBBB חדש? האם נערך ברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שומנים בדםרינה28/10/2009
שלום
אני בת 72 מטופלת בליפיטור 10 מ"ג
תוצאות הבדיקות האחרונות הראו
כולסטרול 206.5
HDL 61
LDL 123.7
NON HDL COKESTEROL 145
יגליצרידים 108
מאחר ואני סובלת גם מיתר לחץ דם (מאוזן)
האם תוצאות אלה מהוות סיכון וצריך לשנות את כמות הליפיטור?
מודה מראש על ההסבר לתוצאות ועל חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009אם יש מחלת לב (התקף לב בעבר, בלון, ניתוח מעקפים, תעוקת חזה) או סוכרת מומלץ להוריד LDL כולסטרול מתחת 100. אם לא - בדיקותיך סבירות. ניתן לשפר את התוצאה, אך הרופא המטפל ואת צריכים לשקול הצורך מול תופעות לואי אפשריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה נמוכ של לימפוציטים, המוגלוביןליז28/10/2009
שלום,
אשמח אם תוכל להפיג את חששותיי (בהתחשב בכך שלא אוכל להגיע לרופא עד שבוע הבא...)
תוצאות מעבדה מאתמול (מציינת רק את הבדיקות החריגות, כולן נמוכות):
בילירובין : 0.25
לימפוציטים: 1 (K/UL)
המוגלובין: 11.6
MCH : 26 pg
אני עדיין לא מודאגת אבל קצת מוטרדת, האם יש לי סיבה??
תודה,
ליז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליז
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009התוצאות ששלחת במסגרת הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - צריך יעוץעמי27/10/2009
שלום,
עשיתי השבוע בדיקות דם והרופא התקשר לקבוע לי תור, אני קצת לחוץ ואשמח לקבל את דעתכם על התוצאות... (אני רושם את מה שלא תקין)
תודה
עמי
RBC 4.44
HB 13.3
HCT 41.9
MCV 94.3
IRON 184
FERRITIN 10
TRIGLYCERIDES 167
URIC ACID 7
FOLIC ACID 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמי
ד''ר אופיר אביזהר28/10/2009הסטיה המשמעותית אולי היחידה היא רמת המוגלובין שהיא גבולית נמוכה. המשמעות תלויה גם בגילך, אך כדאי שאכן תתיעץ עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
עמי28/10/2009תודה על התשובה.
אני בן 28...
גם מדדתי לחץ דם והוא נמוך 110/45.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)