מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוז לימופציטים גבוה מהנורמהתמרה לסינג27/10/2009
אני בת 29. בריאה. לאחרונה עשיתי בדיקות דם.
כמעט כל התוצאות היו בטווח הסקאלה,למעט טריגלצירים גבוה - 197 על טווח של עד 150.
אך הנתון שהדאיג אותי ביותר הוא שאחוז הלימפוציטים היה 4.9 על טווח של 0.9-4.5
בזמן הבדיקה הייתי בריאה לחלוטין ולכן הסיכוי לזיהום ויראלי הוא נמוך. ספירת כדוריות לבנות גם היא גבוהה אך בטווח העליון של הנורמה. ספירת MCHC נמוך מהסקאלה במעט - 32 לטווח של 33-36.7.
על מה אחוז הלימפוציטים יכול להצביע? האם עליי לחשוש מסרטן?
תודה תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמרה
ד''ר אופיר אביזהר28/10/2009אחוז הלימפוציטים התקין הוא 19-48 אחוזים, לפחות במעבדה שלי. אני מניח שאת מתכוונת למספר האבסולוטי של הלימפוציטים. תבדקי.
אין לי את הספירה המלאה, וכך קשה לי להגיב ספציפית. האם סך הכדוריות הלבנות (WBC) תקין?
בהנחה שסך הכדוריות הלבנות תקיןבודאי שלא ניתן לדבר על סרטן. בהנחה שהמספר שניתן הוא אכן מספר אבסולוטי של לימפוציטים (abs) גם קרוב לודאי שהבדיקה תקינה.
ושימי לב לטריגליצרידים. הקפידי על משקל גוף תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בדיקות דםNUAV26/10/2009
ראשית הנני מודה לך דר על תשובתך הכנה
אך לאיר שציינתי שהבדיקות הינן משקפות כ10 שנים של תוצאות
רציתי לדעת אם להערכתך תקין והאם יש ממצאים שיש לדעתך להטות את תשומת ליבי בעת ביקורי אצל רופא המישפחה
מצב שוב תוצאות
- 4.4 K/ul 8.3 WBC
6.00- 4.40 M/ul 5.33 RBC
18.0- 12.0 g/dl 16.2 HB
52.0- 41.0 % 48.3 HCT
99.0- 77.0 fL 90.6 MCV
34.0- 26.0 pg 30.4 MCH
37.0- 31.0 g/dl 33.6 MCHC
16.0- 11.0 % 14.3 RDW
400- 100 K/ul 186 PLT
15.0- 7.0 fL 9.0 MPV
70.0- 40.0 % 60.2 NEUT%
40- 20 % 20 LYM%
12.0- 2.0 % 11.4 MONO%
7.0- 0.0 % 7.6 EOS %
2.0- 0.0 % 1.1 BASO %
7.7- 1.8 K/ul 5.0 NEUT.abs
4.8- 1.0 K/ul 1.6 LYMP.abs
1.00- 0.16 K/ul 0.95 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.6 EOS.abs
0.2- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוביה
ד''ר אופיר אביזהר26/10/2009עניתי כמיטב יכולתי.
הסטיה אם בכלל קיימת היא % מעט גבוה של אאוזינופילים. לא בטוח שיש משמעות קלינית. האם יש תופעות אלרגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לחסר בברזלאלון26/10/2009
שלום,
בעקבו תלונות על עייפות, וחוסר יכולת לעלות במשקל למרות פעילות גופנית ותזונה טובה, אמר הרופא שייתכן ואני סובל מאנמיה ולהלן תוצאות בדיקת הדם:
(RBC 5.8 (4.7-6
(WBC 6.8 (4.8-10.8
(HB 16.3 (13.5-17.5
(MCH 28.1 (26-31
(MCV 80.1 (80-94
LYM% 17.9
(LYMP.abs 1.2 (0.9-45
(IRON 99 (60-160
(TRANSFERIN 331 (200-360
(FERITIN 44 (22-322
(B12 265 (156-672
(FOLIC 29 (7-45
האם הפריטין הנמוך והטרנספרין הגבוה מעידים על חוסר בברזל? למרות שכל השאר די בנורמה? מה יכול להיות הרקע בהנחה שהתזונה שלי מאוזנת וכוללת ברזל כנדרש?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת נתון - המטוקריט
אלון26/10/2009שכחתי להוסיף:
(HCT 46.6 (42-52
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון
ד''ר אופיר אביזהר26/10/2009ההמוגלובין תקין, כך שאין אנמיה.
גם אין לדעתי מחסור בברזל.
בודאי שזה לא המקור לתלונותיך, ואת הסיבה יש לחפש במקום אחר ככל הנראה.
איני יודע את גילך. מעל גיל 50 יש המלצה של הגסטרואנטרולוגים לקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםNUAV25/10/2009
אני נבדק כ 10 שנים אחת לשנה בדיקות מקיפות שנתיות ותמיד משום מה הערכים זהים
במיוחד אני מתענין בLYM שהוא 22 או 20 או 18 פעם יצא 13
הNET U
ו MONO
האם יש לזה ערך? רופא המישפחה מעולם לא דיבר איתי על הנל
מצב דוגמאות משנה זאת
12.0- 4.4 K/ul 8.3 WBC
6.00- 4.40 M/ul 5.33 RBC
18.0- 12.0 g/dl 16.2 HB
52.0- 41.0 % 48.3 HCT
99.0- 77.0 fL 90.6 MCV
34.0- 26.0 pg 30.4 MCH
37.0- 31.0 g/dl 33.6 MCHC
16.0- 11.0 % 14.3 RDW
400- 100 K/ul 186 PLT
15.0- 7.0 fL 9.0 MPV
70.0- 40.0 % 60.2 NEUT%
40- 20 % 20 LYM%
12.0- 2.0 % 11.4 MONO%
7.0- 0.0 % 7.6 EOS %
2.0- 0.0 % 1.1 BASO %
7.7- 1.8 K/ul 5.0 NEUT.abs
4.8- 1.0 K/ul 1.6 LYMP.abs
1.00- 0.16 K/ul 0.95 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.6 EOS.abs
0.2- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוביה
ד''ר אופיר אביזהר26/10/2009תחום הנורמה הוא די רחב, ויש תנועה בתוך הנורמה, ולעיתים מחוץ לנורמה.
האבחנה לעולם אינה רק על פי בדיקת דם אלא על פי תלונות , בדיקה גופנית ובדיקות אחרות.
זה נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קומדין COUMADINורדה24/10/2009
בעלי אחרי ניתוח מעקפים מקבל קומדין.
נאמר לנו לא לאכול ירקות ירוקים
בדקתי והבנתי שהם מכילים אחוז גבוהה של ויטמין K ׁׁ(טבלאות מזון אמריקאיות המפרטות כמויות הויטמין)
שאלתי
בכל מזון מוסיפים קצת שמיר/פטרזיליה ןכו.... למזון עד איזה כמות מותר או להתנזר בכלל מירוקים? כמו למשל קראתי שמלפפון ללא קליפה מכיל הרבה פחות ויטמין K ולכן נראה לי שלפעמים טיפה לטעם לא תזיק
אשמח להבהרה בנושא
תודה
ורדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורדה
ד''ר אופיר אביזהר25/10/2009ויטמין K מתנגד לפעילות הקומדין.
אני חושב שכדאי למעט בירוקים, ומה שחשוב יותר לאכול בצורה קבועה ( סוג אוכל, כמותו ומועדו) כדי לאפשר מינון קבוע יחסית של קומדין. עד לקבלת איזון טוב וקבוע של הקרישה מומלץ לעקוב תכופות אחר ערכח PT/INR . עם הזמן זה ילך יותר קל ויותר פשוט. להיות בקשר עם הרופא/ה המטפל/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטןענת24/10/2009
שלום,
בבדיקת סיטי בטן שנעשתה לי נכתבה השורה הבאה:
"הבטן העליונה נבדקה ללא וכל הבטן לאחר הזרקת חומר ניגודי".
האם תוכל להסביר לי מה זה אומר? האם המשמעות היא שהבטן העליונה נבדקה גם עם וגם בלי חומר ניגוד או רק בלי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אופיר אביזהר25/10/2009אני מבין:
הבטן העליונה נבדקה בלי ועם חומר ניגוד. שאר הבטן - עם חומר ניגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כך זה אמור להיות?
ענת25/10/2009לא אמורים לבדוק את כל הבטן בלי חומר ניגוד ואח"כ את כולה עם חומר ניגוד?
כי אצלי בדקו רק את העליונה בלי חומר ניגוד ואח"כ את כל הבטן עם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
ד''ר אופיר אביזהר26/10/2009אני לא רנטגנולוג. אני מניח שזה גם תלוי מה מחפשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקות בסדר ? אשמח לתשובתךרוני23/10/2009
-------
הקידב האצות 'חי קדבנל המרונ תולובג חווט
---------------------------------------------------------------- הימיכ
==========
Creatinine (U)/24hr 2.20 g/24h 1,00 - 2,00 .(..........)*
Urine Volume 2450.00 mL
===========
םינימאלוכטק
===========
Dopamine/24h micg/24h
Epinephrine/24h mcg/24h
Norepinephrine/24h micg/24h
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר אופיר אביזהר25/10/2009בדיקות אלה יש לשאול נפרולוג. כדאי לציין גיל, מין והסיבות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת דםs.r22/10/2009
שלום
רציתי לדעת מה משמעות אימונולוגיה 1 בתוצאות של הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל/ת
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009אין לי מושג למה הכוונה.
לא נראה לי שזו בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת: t.transglutaminaseנסים22/10/2009
בבדיקת t.transglutaminase שעשיתי הייתה תוצאה: 28.00 חיובי חלש(זו לשון ההודעה)
בדיקה זו נעשתה עם בדיקות דם נוספות שאני עושה מדי פעם.
א. מהי בדיקה זו?
ב. מה משמעות תוצאת הבדיקה?
ג. מהם ערכי הנורמה לבדיקה זו?
תודה- נסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסים
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009לא ציינת למה נערכו הבדיקות.
נוגדנים לטרנס גלוטמינאז משמשים כעזרה באבחון צליאק, שהיא רגישות לגלוטן. יש לעיתים נדירות גם משמעות במחלות נוירולוגיות שונות.
להסבר מפורט יותר והתייחסות ספציפית לשאלתך אני ממליץ לפנות לגסטרו-אנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- התייעצות תוצאות בדיקת דםניב22/10/2009
שלום!
אני בן 18 ולקראת גיוס לצבא, במסגרת ההכנה ערכתי בדיקות מקיפות ובניהן בדיקת דם ושתן. מאחר וכביכול אין תוצאות חמורות הייתי רוצה לדעת בכל זאת ניתוח בידי רופא על התוצאות החריגות בבדיקה שלי שהם כדלהלן:
Glucose (B)
69 - שלי
70 - מינימום
110- מקסימום
WBC-Leucocytes
4.4 - שלי
4.5 מינ'
11 מקס'
Neutrophils %
37.5 שלי
40 מינ'
75 מקס'
Lymphocytes %
22 מינ'
43 מקס'
51.5 - שלי !!!!
Neutrophils
1.64 שלי
1.8 מינ'
7.7 מקס'
משטח מיקרוסקופי
Lymphocytes % confirm. (
22 מינ'
43 מקס'
48.7 שלי !!!!!
חשוב לציין שאני לא צורך כדורים, ושוקל בערך 54 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניב
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009הסטיות מהנורמה, למרות סימני הקריאה, אינן גדולות. אם אתה בריא בדרך כלל וחש בטוב סביר שאין לכך משמעות רבה. כדאי להשוות לבדיקות קודמות ואולי לחזור על הבדיקה כעבור חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rheumatoid Factor בבדיקות דםשולי21/10/2009
שלום,
אישתי בהיריון בחודש החמישי.
מזה מספר חודשים היא סובלת מכאבי פרקים חמורים שנודדים ממקום למקום בכל הגוף כגוןן : רגליים, קרסוליים, ברכיים, אצבעות וכו'...
לפעמים הכאבים נסבלים ולפעמים גם במצב מנוחה הכאבים עזים.
מכיוון שהיא בהיריון לא ניתן לעשות צילומים ולא ניתן לתת שום טיפול תרופתי.
בבדיקות דם שהיא ביצעה לפני כחודש אובחן לה Rheumatoid Factor = 18, כאשר הערך הנורמלי הגבוה הוא 14. חוץ מזה היו לה גם ערכים גבוהים של C-Reactive Prot, ESR, B12 וכולסטרול.
אנחנו קצת בלחץ ומאוד אשמח לשמוע מה לדעתכם האיבחון הנכון לבעיה ? מה המשמעויות ודרכי הטיפול ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009בדיקות ה Rheumatoid Factor , C-Reactive Prot, ESR הן חלק מברור של דלקת פרקים. האבחון נעשה לא רק על פי בדיקה זו או אחרת אלא על פי התמונה הכוללת. יש להשאיר את האבחנה למומחה שמטפל בה.
לגבי הכולסטרול - לא ציינת ערך. אני לא חושב שיש קשר ישיר לדלקת הפרקים. זה לא דחוף בדרך כלל, וטיפול תרופתי בודאי לא ינתן בזמן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שולי22/10/2009תודה על תשובתך, אך לצערי היא לא אומרת הרבה.
הייתי רוצה להבין האם הערכים שציינתי יכולים לעלות בזמן ההיריון והאם קיים קשר ברור בינם לבין דלקת פרקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gGFR מבקשת פרוש לתוצאהחדווה20/10/2009
gGFR - 60 ml/min/1.73m²-גדול מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחדווה
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009ראי שאלות קודמות רבות בנושא.
זו אינה בדיקה אלא הערכה בלבד של התפקוד הכלייתי על פי גיל מין ורמת קראטינין בדם.
מעל 60 נחשב בקופות תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןלילך20/10/2009
עשיתי לביתי בת השנה ושמונה חודשים בדיקות דם ונמצא כי ההמוגלובין שלה הוא 10.9 .אחות טיפת חלב אומרת שזה נמוך וצריך לתת לה ברזל.
כמה זה נמוך?
ואם לא אתן לה ברזל בטיפות היא יכולה להינזק מזה?
ועד כמה זה חמור המוגלובין נמוך אצל ילדים קטנים?
תודה מאמא היסטרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזלרונית20/10/2009
שלום רב
בני בן שנתיים וחצי סובל בחצי שנה אחרונה מחום כל שלושה שבועות החום בערך 38.5 נעלם תוך יומיים. בבדיקות דם שבצענו הברזל מאד נמוך 22. ההמוגלובין 10.4
מה יכולה להיות הסיבה? ומה עושים?
בברכה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיווג רקמותשני19/10/2009
ד"ר שלום
יש לנו תינוק אך מכיוון שאיננו נשואים והאב אינו תושב הארץ - הורו לנו לעשות בדיקת סיווג רקמות על מנת לאפשר לנו רישום בת.ז.
נאמר ששלושתנו (אני, בן זוגי והתינוק) אמורים לעבור זאת.
אינני מבינה מדוע אני עצמי צריכה לעשות את הבדיקה - הלוא ברור שאני אימו של התינוק. הלוא כן? אני יכולה להבין למה התינוק והאבא .
מדובר בעלות גבוהה של בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר אופיר אביזהר22/10/2009אני חושב שהשאלה היא לא רפואית אלא משפטית, ואני לא הגורם שיכול לענות עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)