מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיפקודי הכבדיהושע06/11/2009
בבדיקות אחרונות מיוזמתי עקב הרגשה כללית ירודה , נמצא :alt=53 ast=42.7
אני בן 60 , לאחרונה התחלתי לצרוך מיקרופרין 75 + אומופרדקס וסימבקור 20 (במקום 10 שצרכתי בעבר). הכל לפי הוראות הרופא .
בנוסף אני צורך : Q10 ,אומגה 3 , טריויטמין (B6 B12 וחומצה פולית) ומגגלופלקס.
היתכן כי יש השפעת התרופות על הכבד ??
האם כדאי "לעשות הפסקה" בנטילת התרופות או "לדלל" כמויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהושע
ד''ר אופיר אביזהר08/11/2009הסימבקור יכול לגרום לעליה באנזימי הכבד, אך הסטיה מהנורמה אצלך אם בכלל זעירה, ואם יש סיבה לקחת את התרופה היתרון עולה פי כמה וכמה על החסרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- complementרבקה05/11/2009
עקב בירור על כבד שומני וטרבופליביטיס ברגל עשיתי בדיקה התוצאה c3 154000 ןc4 34900 האם אפשר לדעת מה זה אומר ואיך עליי לפעול לא כתחליף לרופא עד התור פשוט זה רחוק מהטווחים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד''ר אופיר אביזהר08/11/2009לא, לא ניתן. כדאי להבא לרשום גם את היחידות בהן נתנה התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאה שהתקבלה 43 היא בסדר לגברדני05/11/2009
Estradiol (E2) Low
11 *
43 )
257
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009זו שאלה ספציפית שכדאי לשאול (עם מעט יותר פרטים כמו גיל והסיבה לבדיקה) אנדוקרינולוג או אורולוג או מי שביקש את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולone05/11/2009
שלום.
אמי עשתה לא מזמן בדיקת דם שדיווחה לה כי רמת הכולסטרול הכללי שלה גבוהה מהנורמה (220), אך עם זאת, רמת הכולסטרול הטוב - HDL היא החורגת מטווח הנורמה, אך הכולסטרול "הרע" נמצא בטווח הרצוי לפי קופת החולים (110).
האם במקרה שהכולסטרול LDL נמצא בטווח הנורמה יש עדיין מקום לדאגה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009רמת הכולסטרול הכללית כוללת את "הרע" (LDL), "הטוב" (HDL), וכ- 20% מהטריגליצרידים.
אם ה-LDL תקין, ה-HDL גבוה, והטריגליצרידים בנורמה אזי פרופיל שומני הדם יכול להיות תקין גם אם הכולסטרול הכללי גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןאלון05/11/2009
שלום שמי אלון ואני בן 14, אני עוסק בשחיה. בבדיקות דם שנערכו לפני כמה ימים רמת ההמוגלובין שלי הייתה 17.3, גבוהה מהנורמה , אני מניח שזה דבר טוב אבל תוהה האם זה תקין? והאם זה זמני ורמה זאת יכולה להשתנות לרדת או לעלות? או שזאת הרמה הקבוע של הגוף שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009שלום אלון,
אני עוסק ברפואת מבוגרים (מעל גיל 18) ועל כן כדאי שתשאל רופא משפחה או רופא ילדים.
בכל מקרה כדאי להשוות לבדיקות קודמות. לא כל מה שגבוה יותר תמיד טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאני05/11/2009
שלום ד"ר,
שמחתי לגלות על קיומו של פורום חשוב זה.
יש לי מספר תהיות -
האם יש בדיקות דם לגילוי סרטן? משהו כללי? למשל תמונה מסויימת של ספירת דם יכולה להעיד על קיומו של סרטן בגוף? יש לי מספר סוגי סרטן במשפחה והתקשרתי לאגודה למלחמה בסרטן כדי שימליצו לי על בדיקות לגילוי מוקדם והם לא ממש עזרו...
דבר נוסף שלא ברור לי בכלל, הפריטין שלי תמיד נמוך וההמוגלובין שלי תמיד מצויין. אמרו לי שזה לא הגיוני. מה נכון?
האם יש איזו טבלה הממליצה על בדיקות תקופתיות לפי גיל, נשים/גברים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ADI
ד''ר אופיר אביזהר05/11/20091. אין בדיקה אוניברסלית לגילוי סרטן. יש סוגים מסוימים לגביהן יש בדיקות דם או אחרות שיכולות להביא לגילוי מוקדם. מעל גיל 40 כדאי לעבור בדיקות צואה לדם סמוי, ובגיל 50 לעבור קולונוסקופיה. נשים מעל גיל 40 כדאי שתהיינה במעקב שד וממוגרפיה. מעקב עור. אם יש במשפחה סרטן ספציפי בגיל צעיר יתכן שכדאי לבדוק קודם. בהתאם לסוג הסרטן שהיה במשפחה צריך להנתן הייעוץ.
2. פריטין מצביע למעשה על "מאגרי הברזל" והוא הראשון שיורד בחוסר ברזל. ההמוגלובין נפגע אחרון.
3. באופן עקרוני - עד גיל 35 בדיקה תקופתית מידי 5 שנים, גיל 36-50 מידי שנתיים, ומעל גיל 50 מידי שנה. אם יש בעיות ספציפיות כמו השמנה או הסטוריה משפחתית ספציפית הבדיקות צריכות להיות מוקדמות יותר ותכופות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא של בדיקות דםבר04/11/2009
האם אני יכול להשתמש בטיפות עיניים "סטרודקס" לפני ה 12 שעות צום שלפני בדיקת הדם ולחזור לשימוש בהם אחרי הדיקה?
האם השימוש לפני 12 שעות צום ישבש את תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009התרופה מכילה סטרואיד, אך במתן בעיניים הספיגה לגוף אם בכלל מינימלית, וקשה לי להאמין שזה יפריע מהותית לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר :)
בר05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאסתי04/11/2009
עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות
cholesterol hdl 62
cholesterol ldl 127
non hdl cholesterol 160
triglycerides 160
אין לי בעיות בריאותיות האם אני זקוקה לטיפול תרופתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה על בדיקות דם
אסתי04/11/2009שכחתי
לציין שערך ה cholesterol הוא 222* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסתי
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009אם אין לך בעיות בריאות הבדיקות סבירות . הטריגליצרידים גבוליים גבוהים. חשוב לשמור על משקל גוף תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןאסתי04/11/2009
עשיתי בדיקת שתן כללית והייתי רוצה לדעת מה משמעות של
erythrocytes 10
leucocytes 250
יתר התוצאות תקינות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתי
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009עקרונית לא אמורות להיות כדוריות דם בשתן.
בדיקת שתן צריכה להלקח מאמצע זרם, ולאחר ניקוי מקומי.
הממצאים יכולים להעיד על דלקת. אם יש תלונות או הריון כדאי לפנות לרופא המשפחה ולעשות תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםארי04/11/2009
ערב טוב ,
מה תוצאות הבדיקות האלה אומרות ? ואם אפשר , למה מבצעים אותם בכלל ?
תודה ,
folic acid = 31.2 (2.5-17.0 ug/l (
t4-free = 15.4 (0.8-2.0 ng/dl (
cortisol-blood = 720 (138.0-690.0 (
cotisol-u free samp = 72.6 (nmol/l (
chromoganin-a = 130 (19.4-98.1 ng/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ה 25
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009חלק מהבדיקות ספציפיות לאנדוקרינולוגיה ואני מצע לך לפנות לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםNoaRing04/11/2009
כיום בן 30, מאז ומתמיד כאשר קיבלתי מכה (בכל חלק בגוף), אפילו קלה יחסית
במהרה היה מופיע "סימן כחול", כלומר, שטף דם פנימי קטן.(צבע עורי בהיר)
לא כואב, לא מזיק ונעלם לאחר מספר ימים.
כמו כן, תמיד כאשר לוקחים לי בדיקת דם, מופיע באיזור שטף דם, כנ"ל,
לא גדול מידי (קוטר של מספר ס"מ), שנעלם לאחר מספר ימים.
בבדיקת הדם האחרונה נלקח דם לא כרגיל ממרכז החלק הפנימי של מרפק הזרוע,
אלא מחלקו הצידי, כ 5 ס"מ מהמרכז (פשוט הווריד שם בלט בצורה נוחה יותר),
אך יחד עם זאת, שטף הדם הקטן שהופיע היה במיקום הרגיל, במרכז הזרוע, ולא סביב מקום הדקירה.
לאור כל הנ"ל (במיוחד הקלות היחסית שבה מופיעים "סימנים כחולים" ושטפי הדם הקטנים לאחר כל בדיקת דם) :
1. האם יש מקום לבירור בנושא קרישיות דם ?
2. במידה וכן, מה בדיוק יש לבדוק ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009קשה לייעץ בלי להכיר.
האם יש בעיות קרישה במשפחה?
האם יש דימומים ספונטניים - ללא חבלה?
אלה מעלים הסיכון להפרעת קרישה.
אם יש ספק ניתן להתייעץ בהמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1Cאלה04/11/2009
מהו ערך A1C התקין? אני משתמשת בלנטוס אם זה משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009לאדם סוכרתי מומלץ היום להגיע ל-6.5 עד 7 אחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D נמוך מאדמנחם ב.04/11/2009
אני בן 61 , עודף משקל משמעותי, מטופל בסכרת סוג 2 בתרופות - HbA1C=6.3.
בבדיקת דם ל- VITAMIN D 25 OH התוצאה ng/ml 9.0 . זו בדיקה ראשונה שעשיתי לויטמין D , ואין לי תוצאות קודמות.
אני לא נחשף כמעט לחלוטין לשמש.
האם חשיפה יומית לשמש יכולה לשפר המצב?
האם יש לקחת תוסף ויטמין D.
אודה על תשובתך,
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לפניה
מנחם ב.05/11/2009אבקש להוסיף לפניתי הקודמת,
בנוסף לטיפול תרופתי לאיזון סכרת, אני מקבל גם טיפול רב-תרופתי לאיזון לחץ דם גבוה.
האם הטיפול התרופתי הנ"ל מונע ספיגת ויטמין D בגוף?
בברכה, מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיר
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009חשיפה מבוקרת לשמש אפשרית, אך צריך להזהר מחשיפת יתר.
בערכים כאלה נמוכים מומלץ בדרך כלל על תוספת, בדרך כלל בטיפות.
לא ידוע לי על השפעת תרופות ליתר לחץ דם על ספיגת ויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בכדוריות דם לבנותעופר03/11/2009
שלום
אישתי ביצעה לפני מספר ימים בדיקות דם ובתוצאות היא קיבלה WBC 2.5 כשהמינימום הוא 4.5
רציתי לדעת בבקשה מה אומרות תוצאות בדיקה זו??
האם ישנה תרופה לשיפור המחסור?
האם זה קשור למחלה מסוימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009חשוב להשוות לבדיקות קודמות.
חשוב לראות שהדיפרנציאל (חלוקת הכדוריות הלבנות לפי סוגיהן) באחוזים תקין, ושאין תאים זרים.
חשוב לראות אם ההמוגלובין והתסיות תקינים.
הפיענוח צריך להיות על בסיס הכרה עם נשוא הבדיקה.
עליה לפנות לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאות בדיקות הדם תקינות?שרונית03/11/2009
שם בדיקה
74 GLUCOSE
28 UREA
0.68 CREATININE
4.1 URIC ACID
137.4 SODIUM
4.50 POTASSIUM
7.1 PROTEIN-TOTAL
8.46 CALCIUM
3.8 ALBUMIN
3.3 PHOSPHORUS
137.5 CHOLESTEROL
177 TRIGLYCERIDES
54 CHOLESTEROL- HDL
48.0 CHOLESTEROL-LDL calc
83 NON-HDL_CHOLESTEROL
77 IRON
329.0 TRANSFERRIN
0.4 BILIRUBIN-TOTAL
0.1 BILIRUBIN-DIRECT
19 GOT (AST)
15 GPT (ALT)
26 GGT
99 ALK. PHOSPHATASE
294 LDH
תוצאה שם בדיקה
2.70 TSH
249 VITAMIN B12
12.1 FOLIC ACID
9.0 FERRITIN
תוצאה שם בדיקה
8.6 WBC
4.87 RBC
13.0 HB
37.9 HCT
26.6 MCH
34.2 MCHC
13.0 RDW
77.8 MCV
67.5 NEUT%
22.2 LYM%
5.5 MONO%
2.8 EOS %
0.5 BASO %
1.5 LUC%
5.8 NEUT.abs
1.9 LYMP.abs
0.5 MONO.abs
0.2 EOS.abs
0.0 BASO abs
0.1 LUC abs
0.0 MACRO%
3.3 MICRO %
1.0 HYPER%
0.7 HYPO %
4.7 MICRO%/HYPO%
433 PLT
8.3 MPV
34 ESR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונית
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2009הבדיקות תקינות.
רמת הטריגליצרידים מעט מוגברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)