מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם מדאיגות...דחוףש17/09/2009
אני בת 24.9 בהריון שני, שבוע 18.5,עשיתי היום בדיקות דם והתוצאות נראות לי חריגות בכמה דברים:
5.40- 4.20 M/ul 3.84 RBC
16.0- 12.0 g/dl 11.3 HB
47.0- 37.0 % 32.7 HCT
כמו כן גלוקוז יצא 69 שהמינימום הוא 70
urea יצא 13 שהמינימום הוא 17
וקריאטינין יצא 0.37 שהמינימום הוא 0.51 שזה הכי מדאיג אותי......
מה עלי לעשות.....האם עלי לדאוג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור מבקש עזרהאלכס15/09/2009
עשיתי בדיקת דם נוספת בגלל סידן גבוה 10.9 בבדיקה הכל תקין גם תפקוד כליות ורמת pth בנורמה 58 הגבול בין 12 ל65 האם זה אומר שיש לי בעיה אם הבלוטה? וסידן קצת ירד ל10.7
יש ליי תור לרופא השאלה שלי לאיזה בדיקות הוא ישלח אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס.
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009יש להמשיך במעקב. הרמה בגבול העליון של הנורמה.
יש להשיג את תשובת האנדוקרינולוג.
אם לדעת האנדוקרינולוג אין בעיה ביותרת התריס, ואם יש עליה נוספת יש לשקול ברור נוסף של פנימאי מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין בדםאלי'ה15/09/2009
עשיתי בדיקות דם ותוצאת הפרוטאין היא 8.5. הבנתי שזה מעל הממוצע. זה מסוכן? מה זה בעצם אומר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל/ת
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009לפני התחלת בירור יש לחזור על הבדיקה, ולראות גם את רמת האלבומין בדם ואם יש חלבון בשתן.
אם באופן קבוע גבוה - יש לבדוק, ורופא המשפחה יודע איך.
לא הייתי נכנס בשלב זה לאבחנה מבדלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dגלית15/09/2009
היי
עשיתי בדיקות דם:
ALT (GPT)
42 (הגבול העליון 31)
ALKP-Alkaline Phosphatase:
120.3 (הגבול העליון הוא 120)
Vitamin D 25 (OH) - 15
* השאלה שלי האם יש קשר בין כל הערכים הללו.. והאם הם נחשבים לגובלות הנורמה עם סטייה קלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 35
גלית15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009אני לא רואה קשר בין הבדיקות.
רמת ויטמין D נמוכה וכדאי להשלים. פני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EGFRרוית15/09/2009
שלום
רציתי לדעת מה משמעות התשובה לבדיקת e GFR: גדול מ: 60 ml/min/1.73m²
תודה
רוית
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009ראי תשובתי בעבר.
זו הערכה של התפקוד הכלייתי, ומעל 60 זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dדינה14/09/2009
שלום שוב,
כמו כן בנוסף לאיסוף השתן
ביצעתי בדיקות דם
הייתי רוצה לדעת מה אומר הערך שיצא לי בבדיקת הויטמין D
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד''ר אופיר אביזהר15/09/2009רמת ויטמין D נמוכה. פני לרופא/ת המשפחה.
גם רמת הפריטין בדם נמוכה. מעל גיל 50 יש לבדוק צואה לדם סמוי מידי שנה, ויש לשקול קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןדינה14/09/2009
שלום ,
אני בת 51 סובלת ממחלת הFMF
ביצעתי בדיקת איסוף שתן רציתי לדעת אם יש משהו שאינו תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד''ר אופיר אביזהר15/09/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גלוקוז גבוה אצל פעוטותדיויד13/09/2009
בננו בן ה שנתיים ושלושה חודשים עבר בדיקת דם בה ערך הגלוקוז היה 124. יש לציין כי הבדיקות נעשו כאשר הילד קצת חולה (ללא חום משמעותי - מתחת ל 38). הבדיקות לא נעשו בצום (כנהוג אצל פעוטות)
1. מה המשמעות של התוצאות ? האם יש אש (סכרת) מאחורי העשן ?
בנוסף הילד סובל מבעיות בבלוטת התריס ואסטמת ילדים. מקריאה ועיון בכל מיני מקורות אנו מבינים שהדברים קשורים אחד לשני.
2. האם יש קשר בין הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר15/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - אבץ וויטמין Dענבל13/09/2009
שלום,
רציתי לדעת האם יש צורך בצום לפני בדיקות דם של אבץ וויטמין D.
במידה וכן - כמה זמן?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר אופיר אביזהר15/09/2009רמת ויטמין D נלקחת בצום, מקובל 12 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בשל כאבי פרקיםיפעת13/09/2009
בינתיים קיבלתי את התוצאות הנ"ל
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1.30- 0.00 1.08 LAC-RVVT
1 1.40- 0.80 1.13 LAC-KCT
פירוט הערות
מציין הערה
1
SCTהתוצאה היא ל
האם יש לי לופוס או משהו אחר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד''ר אופיר אביזהר13/09/2009את השאלה יש להפנות לראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור מבקש עזרה דחופהאלכס13/09/2009
עשיתי בדיקת דם והתוצאות בסדר גם אניזים של הכבד ו tsh בסדר
והכליות אבל בבדיקה יצא לי סידן קצת גבוה 10.9 ווטימין d נמוך 13 הרופא שלח אותי לעשות בדיקת דם חוזרת ממה זה כל זה יכול לנווע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס
ד''ר אופיר אביזהר13/09/2009ויטמין D נמוך שכיח כעת . אנו נזהרים מאוד מהשמש ועל כן להרבה יש חוסר, ואז כדאי להשלים.
רמת הסידן גבולית גבוהה. כאן כדאי לעקוב ולבדוק אם אכן הרמה גבוהה.
הסיבה השכיחה ליתר סידן בדם היא הפרשת יתר של בלוטת פארא-תירואיד, ונהוג לבדוק רמת PTH בדם. יש גם סיבות נוספות, פחות שכיחות, ואני מאמין שרופא המשפחה ידע להמשיך בבירור אם יהיה צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםרעות12/09/2009
שלום,
כ8 חודשים לערך לא קיבלתי וסת ולכן עשיתי בדיקות דם אנדוקרינולוגיות.
אשמח לדעת מה משמעות התוצאות:
Estradiol 154.0 pmol/L
Progesterone 0.9 nmol/L
FSH 6.5 mIU/mL
LH 9.0 mIU/mL
Prolactin 243.1 mIU/mL
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר13/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במספר תסיות (PLT)מונה12/09/2009
בזמן אחרון יש לי ירידה במספר תסיות. הגעתי ל 113. אני מאוד מודאגת ויש לי טור להמתולוג רק באוד חודש. יש לי הרגשה שהבטן שלי כל הזמן מלה גזים. האם יש סיבה לדאגה? האם כף שמן פשתן וגם כדור של שמן דגים (אומגה 3) כל יום ( מחנויות טבע) יכולים להיות סיבה לירדת התסיות? מה אפשר לעשות? מה יכול להיות הסיבה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנונה
ד''ר אופיר אביזהר13/09/2009מה שניתן לעשות, ויש לעשות, זה לפנות לרופא המשפחה.
יש לראות אם יש ירידה גם בהמוגלובין ובכדוריות הלבנות.
יש לעבור על תרופות שנלקחות ושעלולות לגרום זאת. לא ידוע לי שכדורי אומגה 3 יכולים להוריד תרומבוציטים, אך אם זה לא הכרחי אולי כדאי לעצור לתקופה ולבדוק.
יש לבדוק את הטחול שאינו מוגדל.
בקיצור - בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגילוי סרטןמונה12/09/2009
מעוניינת לדעת איפה עושים בארץ את הבדיקות דם9 AMAS ,CA 19-,CEA-.כמה בערך זה עולה ואם יש השתתפות של המושלם? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למונה
ד''ר אופיר אביזהר13/09/2009הבדיקות נעשות בקופות החולים למי שיש אינדיקציה לבדיקות.
אלה לא בדיקות סקר לגילוי סרטן באוכלוסיה בריאה.
אני מניח שניתן לעשות זאת במעבדות פרטיות, אך אני לא רואה לכך סיבה. אם יש אינדיקציה לבדיקה הרופא המטפל יכול לדרוש זאת בקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLTSIGALIT11/09/2009
שלום רב
אני בת 38.9 ביצעתי בדיקות דם והערך של הPLT הינו427 האם הוא תקין ומה זה PLT?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגלית
ד''ר אופיר אביזהר13/09/2009PLT - אלה טסיות הדם, חלקיקי הדם שמסייעים בתהליך יצירת קרישי הדם.
הרמה בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום!
שרה16/07/2010שלום רב !
בבדיקות דם שעשיתי כתוב שרמת טסיות הדם הם 12.00 האם זה בגדר הנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר אבישי אליס16/07/2010בדקי שוב את התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)