מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקה Hepatitis B Surface ABorit03/09/2009
שלום רב,
שמי אורית כבת 26.
לפני כמספר שנים חוסנתי בשני החיסונים הראשונים, מבין שלושה, נגד צהבת B
בעוד כשבוע אני טסה לתאילנד ל 3 שבועות ועל כן החלטתי לחסן את עצמי בחיסון השלישי והאחרון נגדת הצהבת.
את הזריקה השלישית קבלתי לפני חודש ולפי המלצת הרופא כעבור חודש מיום החיסון עברתי בדיקת דם על מנת לוודא המצאות נוגדנים למחלה בדמי.
תוצאת הבדיקה הראתה ש
Hepatitis B Surface Ab-גדול מ- 100 ML/mIU
מה משמעות התוצאה? האם אני מחוסנת או שעלי לקבל זריקת דחף?
בתודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר אופיר אביזהר06/09/2009יש נוגדנים כנגד דלקת וירלית מסוג B.
לגבי הצורך בזריקה נוספת יש לשאול את מי שמופקד על החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
שמואל15/06/2011אשתי חלתה בדלקת פרקים לפני כשנתיים מקבלת טיפול בסולבפרין ולא במטרומקסאט מאחר ולטענת הרופא בבדיקות הדם נימא hipatitis surface ab גדול מ-100 וטענת הרןפא שעלול להתעורר איפטיטיס עם לקיחת כדורי מטרומקסאט
שאלתי היא האם אשתי לפי תוצאת הבדיקה חלתה בעבר באיפטיטיס והחלימה והווירוס עלןל להתעורר אושקיבלה חיסון נגד איפטיטס ולכן מראה תוצאת הבדיקה hipatitis ab גדול מ-100 לאשתי לא זכור כלל שהיתה חולה במחלה זאת בילדותה והאם היא יכולה לקבל טיפול במטרומקסאט נגד דלקת פרקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות איסוף שתןצילה03/09/2009
בעקבות לחץ דם גבוה שלחה אותי הרופאה ל2 בדיקות איסוף שתן
אחת-HVA1
שניה-SHIAA -HYDROXYNDOLEACETICACID 5
רציתי לדעת מה המטרה של כל בדיקה במיוחד השנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצילה
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009לרוב מקרי לחץ הדם אין סיבה ברורה והטיפול הוא סימפטומתי.
יש לעיתים נדירות למדי סיבות הפיכות ללחץ דם גבוה, שסילוקן מרפא את לחץ הדם.
שתי הבדיקות נועדו לשלול שני מצבים כאלה. קרוב לודאי שהבדיקות תהיינה תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרבעל03/09/2009
בעלי בן 58מה . איני יודעת מדוע הוא מזיע כל שעות היממה בצורה קיצונית. גם על הבוקר שמתעורר מהשינה, שלא עושה שום פעולה גופנים מאד מאד מזיע. הוא סובל מעודף משקל, מטופל בתרופות להורדת שומנים, לחץ דם וסכרת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009לא ניתן לעשות אבחנות מרחוק. הוא צריך להבדק ע"י רופאו.
הוא צריך לשים לב למצב הסוכר שכן הזעה היא אחד הסימפטומים של רמת סוכר נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ckאביבית03/09/2009
שלום דוקטור בבדיקת דם שגרתית גילו ck 479 הבנתי שזה גבוהה ממה זה יכול לנבוע?
יש לציין שאני בן 51 עברתי לפני 3 שנים אוטם שריר הלב שטופל על ידי צינתור
בנוסף לזה אני מטופל באופן קבוע בליפטור 10 מ"ג ביום
אני עושה הליכה 4 פעמים בשבוע של 6 ק"מ לערך
וכבר שבועים אני סובל מדורבן בכף הרגל שגורם לי כאבים עזים.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרים
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009אני לא חושב ש-CPK צריכה להיות בדיקה שגרתית.
CPK הוא אנזים, חומר שמקורו בשריר - שריר כל שהוא, לא ספציפי.
הסטייה לא נחשבת גבוהה.
פעילות גופנית נמרצת יכולה לגרום לעליה ב-CPK. מכה בשריר.
הליפיטור יכול לגרום לעליה ב-CPK. ברמת CPK שציינת לא מפסיקים טיפול אלא אם יש כאב שרירים חזק.
תת פעילות משמעותי של בלוטת התריס יכול לגרום לעליה ב-CPK.
אני מקוה שמחלת הלב יציבה. לא משתמשים היום ב-CPK לאבחון אוטם שריר הלב.
הרופא שבקש את הבדיקה צריך להחליט מה הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיבעל03/09/2009
שלום רב. לאחר לקיחת 10 טיפות ויטמין די התוצאה היתה: 65. מה זה אומר? האם יש תרופה היותר טובה/אפקטיבית מאשר להשתעבד יום יום בלקיחת טיפות? (אולי כדורים??), האם בגילי (55) צריכים לקחת יום יום טיפות של ויטמין די לכל החיים, ז"א, ברגע שאהיה מאוזנת האם אפשר להפסיק בלקיחת הטיפות? (אגב, תשובת בדיקת צפיפות העצם היתה: ירכיים: מינוס 2.5, עמוד שדרה: מינוס 1.5). תודה רבה רבה על התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009ויטמין D נוצר בגוף בחשיפת האור לשמש. מסיבות מובנות ונכונות אנו מצמצמים את כמות החשיפה לשמש, וכנראה שזה המחיר. יתכן שיש סיבות נוספות.
טיפות ויטמין D נספגות בדרך כלל טוב יותר מכדורים. אני לא יכול לתת המלצות לטיפול אך יש שיטות מגוונות אפשריות ללקיחת הטיפות וכאן לאנדוקרינולוג הידע והנסיון.
כשתהיי מאוזנת מינון ויטמין D ירד, ואולי עם חשיפה מדודה לשמש זה יספיק - אך תצטרכי לעקוב למנוע נסיגה נוספת.
למניעת אוסטאופורוזיס חשוב גם סידן מספק ופעילות גופנית בונת עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות חריגותאור02/09/2009
שלום רציתי לדעת מה זה אומר כל החריגות [אני בת 24 עם ה"א]
תודה מראש
glucose-55
urea -13
k+potassium-13
protein total-8.6
alt gpt-53
ast-got-47
vitamin b12-993
wbc-leucocytes-3.6
rdw-red cell distri.width-16.1
neutrophils%-30
lymphocytes%-57.8
neutrophils#-1. confirm%-39
lympocytes confirm%-51
triiodothyronine free ft3-3.12
אני מצטערת על האורך אבל כל זה מחוץ לנורמה מסומן באדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009ראשית בדקי תשובת האשלגן - K - פוטאסיום. 13 אינה בדיקה הגיונית.
יש עליה קלה באנזימי הכבד, ועליה בחלבון בדם. בלי להכיר אותך קשה להתייחס. יש לכך המון סיבות אפשריות.
הסוכר לכאורה נמוך, אך אם אין סוכרת ואינך נוטלת תרופות לסוכרת, ואת חשה בטוב - יתכן שזה תקין.
הכדוריות הלבנות - יכול להתאים למחלה וירלית, אך תמיד יש להשוות לבדיקות קודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אור03/09/2009אתה צודק באמת טעיתי בבדיקה שציינת והיא 4 [בטווח הנורמלי]
אני בולימית..אז רק רציתי לדעת אם יש לך אולי מושג אם כבר נגרמו נזקים או שזה פשוט לא לפורום.
תודה ענקית על התתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ויטמין Aדביר02/09/2009
עשיתי בדיקות דם וקיבלתי הודעה שאני צריך לחזור על בדיקת ויטמין A כי לא השתמשו בנייר כסף בבדיקה.
הלכתי לעשות בדיקה חוזרת ושם הזכרתי לאחות שצריך להשתמש בנייר כסף, וכך לאחר כ5 דקות שהמבחנה חשופה בחדר האחיות מצאו נייר כסף (שהן לקחו מחבילת שוקולד שהיה בחדר...).
3 שאלות:
א. למה צריך נייר כסף לבדיקת ויטמין A?
ב. האם הבדיקה בנסיבות המוצגות אמינה או שכדאי לעשות בדיקה נוספת?
ג. במידה וכדאי לעשות בדיקה נוספת, האם כדאי שאביא נייר כסף רגיל מהבית או שמדובר בנייר מיוחד? והאם צריך לעטוף את המבחנה בשלב שלפני הוצאת הדם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009איני לבורנט ואני לא משוכנע שאני הכתובת לשאלה.
מידיעת בדיקות וטיפולים אחרים כיסוי בנייר כסף נועד למנוע פירוק של חומר הרגיש לאור . יתכן שזו הסיבה.
אני מניח שמדובר במעבדה מורשית, ויש שם אנשים שיודעים את מלאכתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות של בן 78דליה02/09/2009
חמי עובר סדרת בדיקות ומאחר וקשה להבין ממנו דברים אני ביקשתי שיבקש סיסמא לאינטרנט וכך אני מסוגלת לראות את התוצאות.
לפי מספר בדיקות שניתנו לו יש לי תחושה שהרופא שלו מחפש "משהו" והשאלה אם תוכל להאיר אור על חלק מהתוצאות הדווקא חריגות שקיבל :
FERRITIN 259 שזה גבולות התקינים)
HAPTOGLOBIN - 427 עשוי פעמיים כתוב כהערה
ESR 1 HOUR - 90
AMYLASE - 114
HEMOGLOBIN - 12.4
C.R.P - 2.4
כל השאר בגבולות הנורמה
היום אני יודעת שהוא מגיש איסוף שתן של 24 שעות
כמו כן תוך כשבועיים יש לו תור לאולטר סאונד בטן עליונה כולל כליות ודרכי שתן
האם הוא מחפש דלקת ? משהו ממאיר ? אני פשוט מנסה לבין לאן זה הולך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד''ר אופיר אביזהר02/09/2009קשה לדעת בבטחון.
על פי ההמוגלובין שמעט נמוך, ובדיקת ההפטוגלובין אני משער שנעשה ברור סיבה לאנמיה .
לאנמיה סיבות רבות ומגוונות, לאו דווקא ממאירות.
זו השערה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהגלית02/09/2009
שלום ,
אני לוקחת כבר שלוש שנים פעמים ביום אלפרליד 0.5 עקב הרגשת חנק וגוש בגרון.
עשיתי בדיקות דם , וראיתי ש B 12 מאוד נמוך -155 , עקב זה אני צריכה לעשות זריקות .
שאלתי, האם אלפרליד 0.5 משפיע על ירידת B12 או שיש איזה שהוא קשר ?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אופיר אביזהר02/09/2009רשמי בבקשה את שם התרופה באנגלית.
התרופות היחידות שאני מכיר שעלולות לפגוע ברמת ה-B12 בדם הם METFORMIN שהיא תרופה לסוכרת, ותרופות המורידות חומציות בקיבה כמו LOSEC או OMEPRADEX.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
גלית03/09/2009שם התרופה - ALPRALID 0.5 מ"ג
אבל כשאמרת LOSEC , עכשיו אני מבינה , יש לי בקע בסרעפת וגסטריטיס ולקחתי כמעט שנה LOSEC ולפני כמה חודשים הפסקתי .
ALPRALID 0.5 יכול להשפיע על B12 ?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2009למיטב ידיעתי זו לא תופעת לואי שכיחה או מוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית04/09/2009תודה רבה על התשובה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיהיפעת אלוני01/09/2009
שלום.
בבדיקות הדם של בתי בת השנה וחודשיים התקבל ערך חריג של Hemoglobin F.
(2.2).
רציתי בבקשה לברר האם הבדיקה מעידה על מחלת התלסמיה.
תודה ויום טוב,
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר02/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=249 id=link]מחלות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי טרום לידתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקליין פופטז פתאום גבוהשי31/08/2009
שלום,
לפני חודש עשיתי בדיקת דם, וערך ALKP היה 89
אתמול עשיתי שוב בדיקה, ופתאום הערך קפץ ל-132
כמו כן, בילירובין בדם לא נמצא, ערכי ALT AST תקינים. גם כולסטרול תקין.
מה יכול להיות הבעיה?
אציין שאתמול ממש עשיתי בדיקת צילום עם בריום. התתכן השפעה?
עשיתי לאחרונה גם אולטרסאונד בטן, ונמצא כבד שומני.
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד''ר יהונתן שרעבי01/09/2009מדד זה יכול להעיד על בעיית כבד או עצם. בכבד - הדבר קשור בדרכי המרה. העך אינו מוגבר באופן משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות
שי01/09/2009יש לי בעיות בברך ימין, וגם כאבים בקרסול ששברתי לפני שנה - האם יכול להיות קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסלירון30/08/2009
שלום רב,
האם הריון משפיע העל התוצאות של בלוטת התריס?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר30/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה לבדיקת קרישהאורלי גיל30/08/2009
עשיתי בדיקות דם גנטיות לקרישיות בסך הכל 4 בדיקות 3 מתוכן יצאו נורמלי/תקין
בדיקה אחת - PCR MTHFR תוצאה = הטרוזיגוט
האם מישהוא יכול להסביר לי מה הפרוש
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר30/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tshבובית29/08/2009
האם יכול להיות שה- tsh באופן מקרי או חד פעמי יהיה גבוה (6.56) כי הבדיקות של חודשיים לפני זה היו תקינות?...
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבובית
ד''ר אופיר אביזהר30/08/2009תמיד תתכן טעות מעבדה. זה לא שכיח ולא מאוד סביר.
תמיד לפני שמשהו לא תקין הוא תקין.
רמת ה-TSH אמנם גבוהה, אך לא מאוד גבוהה. בדרך כלל כדאי לבדוק גם ערכי FT4 ו- TT3.
תת פעילות בלוטת התריס אינה נדירה, בעיקר בנשים.
זה לא מצב שמחייב בדרך כלל טיפול מיידי, אך מחייב לחזור על הבדיקה כעבור זמן, בודאי אם חושבים על טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בובית31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ו- DAEA-S ו- D2רן28/08/2009
דר', לעניין ברזל, DHEA-S, ו- D2: אני בן 63 במצב בריאותי כללי טוב. מה המשמעות ומה לעשות עם מאזן הברזל ועם ה- DHEA-S ועם ה- D2 שעדיין נמוך (יתר בדיקות הדם והשתן המקיפות - תקינות. הכל בעקבות חולשה וחוסר אנרגיה שמשתפר, ובעקבות בעיה קלה בצפיפות העצם)?
1. פריטין 34 (33-266) בירידה למרות תוסף ברזל (לפני שנתיים 51).
פה-איירון 83 (70-180) גם בירידה (לפני שנה 132).
טרנספרין 199 (160-360) גם בירידה (לפני שלושה חודשים 210).
בי-12 391 (211-911) בעליה בעקבות תוסף בי-12 (לפני שנה 280).
2. DHEA-S 1.48 בירידה (לפני שנה 2.56). סקלה 1.52-2.17
קורטיסול 8AM היה 681 (118-618) לפני שלושה חודשים, עכשיו 515.
קורטיסול חופשי 24HRS 54 סקלה 9-90.
כל היתר (FSH, TSH, FT3, FT4, PROLACTIN, LH, TESTOSTERON TOTAL, PTH, ESTRADIOL)E2(LOW) - כל אלה במקום טוב בנורמה.
3. D2 29, לפני חצי שנה 21, העליה בעקבות תוסף D3 וקלציום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף..
רן29/08/2009מוסיף: אוסטאופניה בינונית בעמוד שידרה חולחות L2 L4, וירידה גבולית בירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרן
ד''ר אופיר אביזהר30/08/2009לנושא הברזל - אני מניח שההמוגלובין תקין וה-MCV תקין (חלק מספירת הדם, תבדוק).
מעל גיל 50 מומלץ על בדיקה שנתית של צואה לדם סמוי. אם יש חוסר ברזל או ירידה ברמת הברזל כדאי לעבור גם קולונוסקופיה - אם לא עשית בשנים האחרונות.
לגבי צפיפות העצם ובדיקות הדם שעשית - אני מניח שאתה במעקב אנדוקריני, ואנדוקרינולוג היא הכתובת לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)