פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת B12
    אבי
    28/08/2009

שלום רב...
    עשיתי בדיקת B12 במרץ והיתה לי רמה גבוהה יחסית (660) אבל התוצאה הזאת כנראה לא משקפת את מצבי בגלל שלקחתי כדורי B12 כחודש ימים לפני הבדיקה (לקחתי לא בגלל מחסור שנמצא בבדיקה קודמת) כלומר עכשיו אני לא יודע האם בלי הכדורים האלה עדיין תהיה לי רמה נורמלית או לא..אבל לפי הרופא בגלל שלא חלפה שנה מאז הבדיקה לא אוכל לעשותה עכשיו דרך קופת חולים בשביל לאמת את התוצאה ולכן אני רוצה לשאול האם קיים מקום אחר לעשות בדיקת B12 או לחילופין האם קיימת דרך כלשהי לעשות בקופת חולים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת B12

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר אופיר אביזהר
    30/08/2009

אני מאמין שתוספת ויטמין בכדור יש לקחת כאשר יש חוסר מוכח או חשש סביר לחוסר או כשיש אינדיקציה ספציפית אחרת לכך. עדיף תמיד ויטמין טבעי ממזון על תוסף - אם זה אפשרי. אדם שלא היה לו חוסר B12 ואינו צמחוני אדוק - איני רואה סיבה שיקח תוסף.
    אם מעולם לא היה לך חוסר מוכח בויטמין, ותזונתך מלאה ומקיפה - כולל בשר, איני רואה סיבה רפואית לקחת תוסף. ובעוד שנה חזור על הבדיקה.
    באופן עקרוני ניתן לבדוק גם במעבדות פרטיות, בתשלום. אני לא משוכנע שזה נחוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סמים משפיעים על תוצאות בדיקת דם
    פול
    27/08/2009

שלום לכולם

עשיתי בדיקת דם שגרתית ותוצאות הגלוקוז היו גבוהות מאוד (400)

מכיוון שאני אוכל די מאוזן (החיטה המלאה החליפה מזמן את החיטה הלבנה)
    תהיתי האם סמים שצרכתי יומיים לפני הבדיקה עלולים היו לשבש התוצאות

בתודה מראש

הוספת תגובה

• לפול

ד''ר יהונתן שרעבי
    27/08/2009

סמים קלים לא אמורים להשפיע. הערך גבוה, גם אם לא היית בצום. פנה לרופא המשפחה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Vitamin D-25-0H
    חנה
    26/08/2009

שלום רב,
    בבדיקת דם נמצאה רמה של 79.5 - ככל הנראה גבוהה , אודה על הסבר על הנורמה, על רמה נמוכה וכמובן על רמה גבוהה.
    בברכה ובתודה
    חנה

לקביעת תור
    סגירה
    Vitamin D-25-0H

הוספת תגובה

• לחנה

ד''ר יהונתן שרעבי
    27/08/2009

לכל מעבדה נורמות שונות. ברוב המעבדות הערך שציינת הוא נורמלי או מעט גבוה מהנורמה. אין לכך משמעות. לערכים גבוהים במיוחד של מטבוליטים מסוימים יש השפעה על משק הסידן בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לגבי בדיקת דם
    טל
    26/08/2009

שלום,

הנתונים שלהלן מתייחסים ל-2 בדיקות דם עוקבות בהפרש של שבעה חודשים. אשמח אם תוכלו לעזור לי במידע אודות הסטיות:

א. בבדיקה הראשונה ה-Triglycerides היו 429 ובבדיקה השנייה 426. בתקופה של הבדיקה הראשונה התזונה שלי לא היתה תקינה במיוחד, אולם בתקופת הבדיקה השנייה כן הקפדתי על תזונה נכונה ולמרות זאת הם לא ירדו, האם תזונה נכונה לא היתה אמורה לגרום לירידת ה-Triglycerides?

ב. יש לציין שאני לוקח Simvastatin במינון של 20 מ"ג ליום. אני מבין שמדובר בתרופה שנועדה להפחתת כולסטרול (ואכן הוא ירד באופן נאה בין שתי הבדיקות - מ-256 ל-197. האם התרופה לא אמורה להוריד גם Triglycerides?

ג. תפקודי הכבד לא תקינים במיוחד - ALT היה 61 בבדיקה הראשונה ו-60 בבדיקה השנייה. AST היה 33 בראשונה ועלה ל-36 בשנייה. קראתי שתרופה כמו Simvastatin יכולה לגרום לפגיעה בתפקודי הכבד, האם זה נכון?

ד. בבדיקה השנייה נבדק CK והתוצאה היתה 239, שוב, האם יתכן שזה נגרם בגלל התרופה?
    אם זה אכן נגרם בגלל התרופה, האם זה הגיוני לסבול מכאלה תופעות לוואי בעייתיות רק כדי להפחית כולסטרול? לא עדיף כולסטרול קצת יותר גבוה, אבל כבד תקין?

בתודה מראש,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לגבי בדיקת דם

הוספת תגובה

• ושאלה אחת נוספת

טל
    26/08/2009

שכחתי לציין כמה פרטים חשובים: אני בן 30, מעט משקל עודף (BMI 28).

כמו כן, מאחר והתוצאות הבעייתיות מופיעות באופן עקבי במשך תקופה די ארוכה (גם בבדיקות קודמות), נראה לי שהגיע הזמן ללכת לרופא מומחה (עד כה טופלתי רק ע"י רופאת המשפחה), איזה סוג של רופא מתעסק בתחום?

תודה,
    טל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

שאלות נכונות וכבדות משקל.
    ירידה במשקל, והורדה בפחמימות אמורה לשפר את הטריגליצרידים. אני מקוה שהתזונה הנכונה שאתה עושה כוללת הפחתת קלוריות ופחמימות.
    ההפרעה באנזימי הכבד יכולה להיות מהסימוביל, אך היא יכולה להיות גם מעודף המשקל והטריגליצרידים. אופייני - כבד שומני, שניתן לזהות אותו באולטרא-סאונד של הכבד. סביר ששני הדברים משפיעים. החריגה באנזימי הכבד היא קלה, ואינה מחייבת הפסקת טיפול או הקטנת מינון. סימוביל לא גורם לנזק בלתי הפיך לכבד. לסימוביל אין השפעה גדולה על הטריגליצרידים.
    עקוב אחר ה-CPK. חזור על הבדיקה לאחר יומיים שלושה ללא פעילות גופנית מאומצת. גם העליה ב-CPK אינה גדולה, ואיני יודע אם נגרמת מהתרופה. האם יש כאב שרירים?
    למי שנמצא בסיכון יותר גבוה למחלות לב וכלי דם - סימוביל יכול להציל חיים. ההחלטה לגבי אדם בודד היא של הרופא והפציינט. יש תמיד לשקול יתרונות מול חסרונות ולהחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת TSH; T4
    נירית
    26/08/2009

אני בת 28. ייתכן שאני בהריון (טרם בדקתי למה יש איחור במחזור).

אני במעקב בלוטת התריס + טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג ליום.

לאחר שה-TSH שלי עלה מ-1.35 ל-2.65; וה-T4 עלה גם הוא מ-18.1 ל-19.3 (הכל בבדיקות דם שנעשו בסביבות 9 בבוקר כשעה לאחר נטילת כדור אלטרוקסין) המליצו לי לעשות את בדיקת הדם לפני נטילת הכדור.

היום קיבלתי תוצאות: TSH =3.13 T4=16.4. רופא אמר לי שאני צריכה שה-TSH יהיה בסביבות 1-1.5 בהיריון.

האם העובדה שביצעתי את בדיקות הדם לפני נטילת האלטרוקסין בבוקר השפיעו בצורה משמעותית על תוצאות בדיקת הדם? כדאי שאבדק מייד שוב? אני יודעת שזה יכול לגרום מומים לעובר.

אם לא - האם המינון פשוט לפתע אינו מתאים לי יותר??

לתשובתכם הדחופה אודה,
    נירית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת TSH; T4

הוספת תגובה

• לנירית

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

כל הרמות שציינת הן בנורמה. שינויים בתוך הנורמה יכולים להיות בתקופות שונות, בזמנים שונים ביום, במרחק מהאלטרוקסין ועוד.
    לגבי הריון - איני יודע. כדאי שתשאלי גם את האנדוקרינולוג. שינויים תכופים מידי במינונים מעלים את הסיכון לחריגות מהנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות אצל מתאמן סוכרתי
    מוטי
    25/08/2009

שלום לכם
    אני בן 18 סוכרתי מגיל 6.
    כמעט שנה שאני מתאמן ומאוד שומר על בריאותי ע"י שמירה על רמות הסוכר על מה שאני אוכל.
    לפני כשנה רמת הלימפוציטים ואאסינופיליס עלו במקצת והועלה החשש שאני סובל מאלרגיה אבל לא נתנו לזה חשיבות.
    לפני כ-4 חודשים התחלתי לקחת חלבונים ע"מ לשפר את תוצאות האימון שלי.
    לפני כחודש הוספתי מנה קטנה של קראטין.
    השבוע עשיתי בדיקות דם ואלה היו התוצאות החריגות

HbA1C=6.6 בד"כ קרוב ל 7-7.5

Creatinine (B)=1.3
    Na- Sodium (B)=135
    ALT (GPT)=45

Lymphocytes %=46.2
    Eosinophils %=6.5

האם לדעתכם האימון יחד עם החלבונים והקראטין יכולים להיות גורם רלוונטי לתוצאות?
    מה היא המלצתכם?
    תודה

הוספת תגובה

• למוטי

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

רמת הקראטינין בדם מעט גבוהה, ואצל סוכרתי תמיד חושבים על התפקוד הכליתי. כדאי להשוות לבדיקות קודמות. קראטינין הוא תוצר פרוק של חלבונים, כך שיתכן אולי קשר לתוספים שנטלת. הרופא המטפל בך צריך לתת את דעתו לנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל ותוצאות בדיקות דם
    אילנה
    25/08/2009

לרופאים שלום רב,
    בת 53
    מחלות כרוניות : יל"ד מאוזן עם ENALAPRIL 10 MG'
    HYPERLIPIDEMIA מטופלת בסימוביל 20 מ"ג מזה כשנה וחצי
    BMI 38 - היה 49 לפני 5 שנים, ב-3 החודשים האחרונים נוטלת REDUCTIL
    והורדתי 8 ק"ג נוספים.
    מחלות במשפחה - DIABETIS MELLITUS +שומנים בדם + OSTEOPOROSIS אצל אמא
    תלונה: מזה כחודשיים סובלת מכאבים בברך שהחמירו ו"נדדו" כל פעם לשריר אחר רק ברגל ימין, לאורך כל הרגל מקדימה ומאחורה + התכווצויות בלילה. לפני כחודש בשל קושי בתנועה ניגשתי לאורטופד קבלתי כדורי ETOPAN 300 MG X2 עשרה ימים, הפניה לצילומי ברך - שהיו תקינים פרט לשחיקה מתאימה לגילי - ולפיזיוטריפיה. במקביל פניתי לרופאת המשפחה אשר הפנתה אותי לבדיקות דם.
    להלן תוצאות בדיקות עכשוויות (+ ערכים של בדיקות שומנים בדם מלפני שנה להשוואה לאור ההרעה בערכים למרות הירידה במשקל והסימוביל)
    Glucose 95 
    Urea 32
    Creatinine 0.7
    eGFR גדול מ-60 ml/mil1.73 m2 *
    K 4.5
    Na 141
    Ca 93.4
    Cholesterol 200 (לפני שנה 180 )
    Tryglicerides 104( לפי שנה 58 )
    HDL 46 .4 (לפי שנה 53.1 )
    Non-HDL Chol.154
    LDL 133.3 (לפני שנה 115.6)
    Protein Total 6.9
    Albumin 4.1
    ALKP 73.1
    ALT 17
    AST 18
    CK 44
    Fe 75
    Ferritin 144
    Vitamin B12 503
    Folic Acid 7
    VItamin D 25 (OH) 19 *
    CBC תקין
    שתן כללי - תקין
    TSH 2.62
    CRP1.5 *

אודה לכnה תשובות:: מה המשמעות של תוצאות שסימנתי ב-* CRP ו- eCFR אלה בדיקות שאף פעם לא עשיתי, יחד עם Vitamin D 25 )הבנתי שחסר לי ויטמין D),
    יתכן שהסימוביל לא אפקטיבי או יותר גרוע גורם לי גם לכאבי שרירים ועמצות?
    הרופאה שלי בחופש שבועיים ואני לא רוצה ללכת לרופא מחליף - אלא אם תגידו לי אחרת.
    בינתיים האורטופד נתן לי מנה נוספת של ETOPAN יש לי לעוד 5 ימים ובעוד 16 יום אני טסה לחו"ל.
    בתודה, אילנה

הוספת תגובה

• לאילנה

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

ויטמין D נמוך, ובעיקר אם לאם יש אוסטאופורוזיס - יתכן שיש לכך משמעות, וכדאי להדלים את החוסר, אולי צריך גם להוסיף סידן, פעילות גופנית בונת עצם ומעקב.
    בנושא הכאב ברגליים - אם יש יתר כולסטרול ויתר לחץ דם כדאי לוודא שזרימת הדם לרגליים תקינה. רופא משפחה יכול למשש את הדפקים ברגליים, וניתן לבצע בדיקת דופלר של עורקי הרגליים.
    סימוביל בהחלט יכול לגרום לכאב שרירים. CK תקין בבדיקת הדם, כך שלא נראה שיש נזק לשריר. ניתן, בתאום עם רופא המשפחה, להפסיק סימוביל לתקופה קצרה ולראות אם יש שיפור. ניתן אז להחליף לסטטין אחר כמו ליפיטור או קרסטור. כדאי שה-LDL שלך יהיה פחות מ-130 מ"ג/ד"ל.
    תרופה כמו אטופן כדאי לקחת על קיבה מלאה. גם המשך הירידה במשקל יעזור לברכיים.

הבשורות הטובות - משקלך בירידה, רמת הסוכר תקינה, אנזימי הכבד תקינים. אני מאוד מעריך את מאמצייך ואת השגייך, ונראה שהם נושאים פרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת דם כלליות
    אולגה
    25/08/2009

שלום,
    עשיתי בדיקת דם כללית
    אשמח לשמוע אם התוצאות בסדר
    צירפתי קובץ

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של בדיקת דם כלליות

הוספת תגובה

• לאולגה

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

הבדיקות בגדר הנורמה.
    הסטיות מהנורמה אינן גדולות, וללא משמעות, בהנחה שאת חשה בטוב ובריאה בדרך כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת ניתוח
    טלי
    25/08/2009

שלום רב,

אבי לפני ניתוח להוצאת גידול - סרטן הערמונית.
    בבדיקת דם שעשה השבוע פקטור 11 יצא ערך 37.7 - נמוך מאוד

האם אבי יוכל לעבור את הניתוח בשבוע הבא לאור תוצאות בדיקות הדם?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת ניתוח

הוספת תגובה

• טלי

ד''ר יהונתן שרעבי
    25/08/2009

חסר בפקטור 11 יכול להיות בלי תסמינים אולם דימום מניתוח יכול להיות רב יותר מהצפוי. יש להיוועץ במומחה לקרישת דם ולעדכן את המנתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרישיות הדם וגלולות
    יעל
    24/08/2009

אני מתכננת להתחיל לקחת גלולות.
    איפה ניתן לעשות את הבדיקה לקרישיות הדם ?
    איך הבדיקה מתבצעת? האם זו בדיקת דם ?

האם יכול להגרם נזק מלקיחת גלולות במשך חודש במידה ומתגלה אצלי קרישיות הדם ?

תודה מראש ,
    יעל

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

אני שמח שאת רוצה לבדוק את קרישיות הדם לפני התחלת שימוש בגלולות. זה לדעתי הדבר הנכון לעשות. זו אכן בדיקת דם. הבדיקה אינה בסל, למיטב דעתי, אך העלות לא אמורה להיות גבוהה מאוד, וזה שווה כל שקל. אני מאמין שניתן לעשות זאת גם דרך הקופה, בתשךום, אולי דרך המשלים שלך. בודאי שניתן לעשות זאת בבתי החולים הגדולים. אני מציע לך לבקש זאת מהגינקולוג שרושם לך את הגלולות.
    הסיכון לפקקת עורקים ולתסחיף ראתי עולה ככל שמשך השימוש בגלולה עולה. בשימוש בגלולה שנה הסיכון גדול מבשימוש לחודש, אך זה אף פעם לא אפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• egfr
    לירון
    24/08/2009

שלום
    ביצעתי בדיקות השבוע ותוצאת הegfr הראו 60 ml/min/1.73m²-מ גדול
    יש לציין שאבי ובני דודים שלו חולים בציסטות בכליות ואבי עבר ניתוח להשתלת כליה לפני כחודשיים.
    מה זה אומר??
    אני מאוד בלחץ בגלל זה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    egfr

הוספת תגובה

• ללירון

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

ראה גם תשובות קודמות שלי בנושא.
    קופות חולים שונות החלו להכניס את ה- eGFR שהוא הערכה בלבד של התפקוד הכלייתי, ומעל 60 מציין להם - תקין.
    אם יש חשד אמיתי לבעיה בודקים GFR ממש, בבדיקת איסוף שתן 24 שעות + בדיקת דם.
    השתלת כליה נעשית במצבים של אי ספיקה כלייתית. הסיבות השכיחות לאי ספיקת כליות היום הן סוכרת ויתר לחץ דם. עלולות להיות גם סיבות שהן תורשתיות, אך הן נדירות יותר, ואם כך היה אצל אביך סביר שהיו בודקים גם אותך או לפחות מציינים זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף ברזל - האם זה יכול להסביר חולשה ועייפות?
    אופיר
    24/08/2009

שלום רב,
    עשיתי בדיקת דם ונמצאו כמה ערכים חריגים:
    IRON 202.00 UG/DL
    NEUTROPHILS % 42.40 %
    LYMPHOCYTES % 46.10 %
    כמובן שהערך החריג באמת הוא עודף הברזל.
    אשמח לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להסביר חולשה ועייפות?
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• לאופיר

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

יש מצבים נדירים למדי , בעיקר תורשתיים באופיים, שהם או הטיפול בהם עלול לגרום לאגירת ברזל בגוף. הסיכוי שמדובר בך דוקא נמוך , אך רופא המשפחה צריך להתייחס לכך - הסטוריה משפחתית, בדיקה גופנית, שאר בדיקות דם ובדיקות הנלוות לברזל.
    בדרך כלל לסטיה כזו אין משמעות. אם לוקחים תוספים המכילים ברזל יש להפסיק, ולעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם מבקשת יעוץ
    תמר
    24/08/2009

שלום רב -בת 43
    לפני שנתיים וחצי עשיתי טבעת לאחר שמונה חודשים ירדתי במשקל 35 ק"ג .מידי פעם היתי מגיעה למצב של חוסר נוזלים וקיבלתי עירוי .לפני מספר ימים בלילה נתקפתי בכאבי בטן ושלשולים וגם עצירות בנוסף הקאות שנמשכו תקופה ארוכה ,הרגשתי הרגשת עילפון ונלקחתי לבית חולים באפיסת כוחות .התבצע לי בדיקת דם sodium 133 (135-145 , potassium 2.81 (3.3-5.10 chloride95 (96-106 cretinine 0.53 (0.50-0.90 זה זמן רב שלחץ הדם הוא90/60 קיבלתי נוזלים של ליטר וחצי +תוספת מלחים .ושוחררתי לאחר פתחית הטבעת לחלוטין. למרות שעדין הרגשתי באפיסת כוחות . רופאת המשפחה שלחה אותי למוקד וביצעתי בדיקת דם urea 21.3 (15-36.4 creatinine 0.6 (07-1.2 sodium 140(137-145 potassium 4 (3.6-5.0 . בנתיים קיבלתי ליטר נוזלים ושוחררתי עם לחץ דם 77/47 שיש לציין הרגשתי נהדר דופק 65. היום לאחר שלושה ימים בודקת לחץ דם הממוצע הוא 90/58 אבל דופק 84 . היום מרגישה טוב אוכלת רגיל ושותה ללא הקאות בכלל האם יש צורך בבדיקות נוספות ??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם מבקשת יעוץ

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

הפורום לא נותן ייעוץ רפואי ולא מחליף את רופא המשפחה, אלא בא להסביר תוצאות של בדיקות דם ושתן כלליות.
    הקאות ושלשולים, בעיקר אם הם מסיביים, עלולים לגרום לשינויים במאזן המלחים בגוף.
    טופלת, ובידך תשובה חוזרת של אשלגן תקינה.
    אם הגורם להפרעה טופל ואיננו, ואת חשה בטוב , סביר שהמצב חלף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם בזמן המחזור
    אלינא
    24/08/2009

האם אני יכולה לבצע בדיקת דם שלף: ALBUMIN
    CHOLESTEROL
    GLUCOSE
    LDL CHOLESTEROL
    POTASSIUM
    SODIUM
    TRIGLYCERIDES
    {CBC {BLOOD COUNT

TSH
    FOLIC ACID

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם בזמן המחזור

הוספת תגובה

• לאלינא

ד''ר יהונתן שרעבי
    25/08/2009

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבדיקות תקינות ? הריון שבוע 8
    חני
    23/08/2009

TPHA

- IU/ml 4.60 POSITIVE CMV IgG

- שלילי CMV IgM

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    50.0- 0.0 mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP

1.0- 0.0 mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP

5.0- 0.0 mg/dl NEG KETONES- U STRIP

1.030- 1.001 1.031 SPECIFIC GRAV-U STRI

- 6.0 PH- U STRIP

30- 0 mg/dl 30 PROTEIN- U STRIP

1- 0 mg/dl 2 UROBILINOGEN-U STRIP

1 - RBC/microl 10 ERYTHROCYTES-U STRIP

- NEG NITRITE- U STRIP

10- 0 WBC/microl 75 LEUCOCYTES - U STRIP

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    0- 5 RBC/microl :‎טווח

הוספת תגובה

• לחני

ד''ר יהונתן שרעבי
    25/08/2009

ממליץ לבצע תרבית שתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה