מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה באופן קיצונירונית23/09/2009
שלום
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס לוקחת 100 מג אלטרוקסין לעיתים אני לוקחת את הכדור ב 10 בבוקר אבל רוב הזמן ב 8 בבוקר
אני לא עובדת קשה כך שהעייפות לא באה מזה
אני לוקחת גם ברזל 25 מ"ג על דעת עצמי
בבוקר אני בדרך כלל עירנית אבל כשמגיע צהריים אני ממש סמרטוט
חולשה נוראית
שאלתי היא האם יש בדיקת יוד ואיזה בדיקה זו האם זה בדיקת דם
מה עלי לעשות אולי לקחת ויטאמין B
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אופיר אביזהר24/09/2009את ודאי מבינה שלא ניתן לאבחן מרחוק.
ודאי שאת צריכה לוודא שאת מאוזנת מבחינת בלוטת התריס (TSH, FT4, TT3) ושאת לא אנמית (Hb) .
האם את ישנה מספיק והיטב?
ובדיקת רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך באופן קיצוניאלי23/09/2009
שלום רב,
בתי בת 18, חיילת מתלוננת על עייפות כרונית. בבדיקת דם שלה ההמוגלובין היה נמוך ,10.7 ספירת כדוריות אדומות 3.93 והמטוקריט נמוך 32.6... באופן כללי היא אדם פעיל ושמח אך בשירות הצבאי, היא נרדמת כרונית וקשה לה מאוד לשמור על עירנות בזמן שיעורים וכו... ברור ששירות צבאי כרוך במחסור בשעות שינה, ובתקופת טירונות וקורסים גם (לצערנו) בתזונה לקוייה...
האם היית ממליץ על תוספי תזונה, או דיאטה'שיכולה לעזור לה לשפר את התיפקוד?
תודה מראש.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט ובודאי לא לטפל.
המוגלובין 10.7 בבחורה צעירה הוא לא נמוך באופן קיצוני, ולא נדיר בבחורות צעירות עם מחזור סדיר. יתכן שיש מקום לתוספת ברזל, וכדאי שרופא יבדוק אותה, בעיקר כשיש לה תלונות.
קשה לי להאמין שהמוגלובין 10.7 הוא הסיבה לעייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנותדיקלה23/09/2009
לרופאים שלום,
אני אחרי 2 הפלות רצופות והרופאה החליטה לתת לי לעשות בדיקות.
מצ"ב התוצאות, אשמח אם תגידו לי על מה הן מעידות :
COMPLEMENT C3 - 104
COMPLEMENT C4 - 18
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיקלה
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009הבדיקות שציינת תקינות.
לגבי המשממעות לנושא הפלות - יש לשאול גינקולוג.
אם יש הפלות חוזרות יש לדעתי לבדוק קרישיות יתר בדם! זה לא בסל הבריאות אך זה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזיריםיעל22/09/2009
האם אדם יכול לבדוק אם לקה בדיעבד בשפעת חזירים באמצעות בדיקת דם לנוכחות נוגדנים?
ואם כן, לאן ניתן לפנות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=155 id=link]חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ובלוטת התריסרחלי22/09/2009
שלום
אם בצעתי אתמול בדיקת דם והיום קבלתי מחזור , יש מצב שזה ישפיע על תוצאת בלוטת התריס שיצא גבוה מהרגיל?
ואם בכלל היותי במחזור או לפני, יכול להשפיע על בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009מחזור יכול להשפיע על בדיקות מסוימות, אך למיטב ידיעתי - לא על בדיקות תפקוד בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת igmרועי22/09/2009
שלום
בבדיקות דם שערכתי לאחרונה לצורך בירור הומטולוגי נמצא ערך נמוך מאד של igm 109.9
כאשר הנורמה בין 143 לבין 279
מה המשמעות של בדיקה זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009איני יודע מי אתה , למה נערכה הבדיקה, ואת הבדיקה המלאה.
הכתובת היא בכל מקרה המטולוג - וזה לא אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני21/09/2009
אני בת 28
קבלתי תוצאות בדיקת דם
TSH 8.66
וה T4 FREE 12.5
אשלגן 3.5 שבדרך כלל הוא נמוך
מה עושים והאם זו הסיבה שאני עייפה ורוב הזמן ישנה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009TSH גבוה, דבר שמעיד כנראה על תת פעילות בלוטת התריס. זה יכול להסביר עייפות, אם כי לעייפות יש המון סיבות אפשריות. כדאי להתייעץ באנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכוסבינה21/09/2009
ביצעתי בדיקת ספירת דם ושקיעת דם לאחר שהתלוננתי על כאבים מוקרנים לאוזן ימין ומסביב לה ושרופא משפחה ורופא אאג לא מוצאים את הסיבה.
היום נאמר לי מאת הרופא המטפל שספירת הדם תקינה חוץ מההמוגלובין שתמיד טיפה נמוך אצלי
ושקיעת הדם עדיין אין תוצאות
האם אני יכולה להיות רגועה בעקבות תוצאות ספירת הדם בהיעדר תוצאות שקיעת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבינה
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009אני שמח שהספירה תקינה או כמעט תקינה כרגיל.
זה לא אומר דבר על הכאב שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר בדיקת דם בקשר לפרקיםדנה21/09/2009
RHEUMATOID FACTOR <8.190000
התחום הוא בין 0.00-15.00
מה פירוש הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009RHEUMATOID FACTOR היא בדיקה שעוזרת לאבחון של דלקת פרקים מסוג Rheumatoid Arthriris כאשר יש תלונות וסימנים המצביעים על כך, ולהבדיל מדלקות פרקים אחרות. יש אבחנה מבדלת נרחבת, וזה יכול להופיע עד גבול מסוים גם באנשים בריאים.
הבדיקה שאת מציינת כנראה תקינה - אך את המשמעות יש לקבל מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה-תוצאות HIVמירי21/09/2009
האם בדיקת אליזה לאחר 62 יום (9 שבועות)אמינה, תוך כמה זמן חלילה יש נוגדנים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009אם היה ארוע ספציפי ממנו את חוששת, או אם יש תוצאה גבולית יש לחזור כעבור שלושה חודשים מהארוע או מהבדיקה הגבולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם התוצאה שלילית, לאחר 62 יום ?
מירי21/09/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
ד''ר אופיר אביזהר23/09/2009כפי שכתבתי - כדאי לבדוק אחרי 90 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לפני בדיקות דםיעל20/09/2009
אני מתעמלת ומתאמנת באופן קבוע. בשל מעקב אחר בלוטת התריס עליי לבצע בדיקות דם TSHוכימית כללית , האם יש משמעות לכך שהבדיקה תבוצע לאחר מאמץ גופני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009לדעתי לא אמור להיות קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בלוטת תריס עקב מחזור שלא נגמשילה20/09/2009
חג שמח
נשלחתי עי רופא נשים לערוך בדיקת TSH וFREE T4 מכיוון שהמחזור שלי ארוך מאוד מהרגיל התוצאות התקבלו והן- TSH 4.27 ו T4 FREE -1.11 אני לא מצליחה להבין את המשמעות האם זו תת פעילות של הבלוטה? האם זה יכול להסביר את הבעיית מחזור?
לחוצה לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשילה
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009רמת TSH בגבול העליון של הנורמה, וכדאי להיות במעקב.
לגבי המשמעות למחזור - כדאי לשעול גינקולוג. לי קשה להאמין שיש קשר. הסטייה אם בכלל מינימלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם-חריגהגלעד18/09/2009
שלום רב
לאחר בדיקה של ספירת דם נמצאו חריגות אצלי, לדוגמה:
hct (הכדוריות האדומות)40.5
Baso(abs) 0.0
macro% 0.1
hypo-0.4
האם זה שגרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלעד
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009אני לא רואה חריגה. לדעתי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TRIGLYCERIDES האם 226 חשב גבוהאייל18/09/2009
שלום, בבדיקת דם שעשיתי יצא TRIGLYCERIDES גבוה 226 גובהי 1.83 משקל72
איך ניתן להפחית את TRIGLYCERIDES ? והאם זה התוצאה הנוכחית מסוכנת ?
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009רמת הטריגליצרידים נחשבת גבוהה. על פי רוב ברמה כזו אין צורך בטיפול תרופתי בטריגליצרידים.
כדאי לפנות לתזונאית. בעיקר פחות פחמימות פשוטות, ושמירה על משקל גוף תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה להכנס להריוןגלית18/09/2009
שלום אני כבת 34, ויש לי מכרה שבגלל שהפרוטאין אצלה היה גבוה היא לא נכנסה 6 שנים להריון
וברגע שהבינו שהבעיה היא בפרוטאין היא נכנסה מיד להריון.
אני מנסה כשנתיים ביצעתי בדיקות דם שגרתיות שהתוצאות שלהן:
תוצאות הבדיקות שלי הם:
PROTEIN-TOTAL 7.6
CALCIUM 9.44
ALBUMIN 4.5
PHOSPHORUS 4.1
GLUCOSE 81
PHOSPHORUS 4.1
CHOLESTEROL 162.1
TRIGLYCERIDES 77
CHOLESTEROL- HDL 40
CHOLESTEROL-LDL calc 107.1
NON-HDL_CHOLESTEROL 122
IRON 199 (יש לציין שאני לא לוקחת ברזל).
BILIRUBIN-TOTAL 0.9
BILIRUBIN-DIRECT 0.15
GOT (AST 18
GPT (ALT) 10
GGT 11
ALK. PHOSPHATASE 69
LDH 276
VITAMIN B12 592
FOLIC ACID >54.5
FERRITIN 28.0
האם הבדיקות מעידות על איזשהי בעיתיות, תודה גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אופיר אביזהר21/09/2009הבדיקות נראות תקינות.
בנושא ההריון יש לשאול גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)