מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקות דםטל17/08/2009
בעלי עשה בדיקות דם והערכים הבאים יצאו מחוץ לנורמה:
hb 12.8 (13.5-17.5)
hct 37.4 (42.0-52.0)
mch 25.9 (26.0-31.0)
mcv 75.7 (80.0-94.0)
cholesterol hdl 29(40-120)
TRIGLYCERIDES 214 (0-150)
האם זה מצביע על בעיה כלשהי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר17/08/2009שני נושאים:
ההמוגלובין נמוך מהנורמה. אנמיה מיקרוציטית. זה מחייב ברור.
HDL כולסטרול נמוך, עם טריגליצרידים גבוהים. זה בדרך כלל אופייני לעודף משקל, והפתרון בדרך כלל תזונתי.
עליו לפנות לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת JAK-2מיכל14/08/2009
אני מעוניינת לדעת מה בודקת בדיקת JAK-2 והאם היא נמצאת בסל הבדיקות שנעשות ע"י קופות החולים? (כללית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר16/08/2009אם אני מכוון נכון זו בדיקה גנטית.
מעבר לכך יש לשאול את הרופא שבקש אותה.
לא נראה לי שזו בדיקה בסל , ולא בדיקה שנעשית בקופ"ח, ודאי לא בשיגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי B12זואי14/08/2009
שלום,
אני בת 37. בבדיקות דם התגלה ערך של B12=241.
שתי שאלות לגבי העניין:
א. רופא המשפחה אמר כי על אף שהערך בטווח הנורמה, הוא נמוך למדי ולכן ממליץ על לקיחת תוסף למשך 3 חודשים. מה דעתך ?
ב. האם ערך ברמה זו יכול להיות קשור בתחושות דיכאון בכלל ובתחושות דיכאון ביום שלפני המחזור החודשי ובימיו הראשונים בפרט ?
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזואי
ד''ר אופיר אביזהר16/08/2009א. דעתו של הרופא שלך סבירה בהחלט.
ב. בעיקרון - כן. באופן מעשי קשה לי להאמין ויש לחפש גם סיבות אחרות. יתכן גם שזה נורמלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע הדםדני14/08/2009
שלום רציתי לשאול אם יש משמעות לצבע הדם(כלומר דם מאוד מאוד כהה-כמעט שחור)
והאם זה קשור לכך שלא מצליחים להוציא לי דם.
לפעמים מצליחים להוציא לי רק מכף היד(פרפר) ובפעם האחרונה הרופא הצליח רק מוריד ביד(לא במקום שבד"כ מוציאים).
האם כול זה קשור אולי לעובדה שלקחתי סינטרום?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד''ר אופיר אביזהר16/08/2009דם הנלקח מוריד אמור להיות כהה.
צבע הדם קשור לרווי החמצן בעיקר. דם ורידי עני יחסית בחמצן ומכאן צבעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב,לגבי הבדיקות
רונן17/08/2009מדוע זה כזה בעייתי להוציא לי דם.האם זה קשור לתרופה סינטרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dhea so4....בובית14/08/2009
שלום עשיתי בדיקות דם הורמונליות ורציתי לשאול מה זה אומר שה dhea so4 גבוה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
ד''ר אופיר אביזהר16/08/2009יש לפנות לאנדוקרינולוג או לרופא/ת נשים. הם אלה שעוסקים ובקיאים בבדיקות הורמונליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lym גבוהחגית פוקס13/08/2009
שלום
בבדיקת דם שגרתית שערכתי התקבל ערך LYM גבוה מהנורמה(הנורמה המקסימלית היא 48 והתקבל 50.8),יש לציין שהיה לי וירוס השבוע(הקאות ,כאבי בטן) אך כבר כמעט חלף וכן כי אני נוטלת דפלפט 200(לאחר התקף אפילפסי חד פעמי לפני 10 שנים).בנוסף התקבל MCHC 32.3 כשהערך המינימלי הוא 33
האם החריגה מאד קיצונית ועלי לערוך בדיקות נוספות?האם יתכן ויש קשר לוירוס?
אני בת 25
אשמח מאד לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד''ר אופיר אביזהר16/08/2009הסטיה קטנה. לא ציינת את סך הכדוריות הלבנות, ואני מניח שהיה תקין.
זה בהחלט יכול להיות מוירוס. העיקר שאת תרגישי טוב. אם כך אין אפילו צרך בבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lymphocytesרותם13/08/2009
שלום רב,
אני סובלת משלשולים מזה שבועיים, ובבדיקות הדם שעשיתי בערך ה-Lymphocytes יצא ערך של 45.9 וסומן כגבוה מעל הממוצע.
אשמח לדעת מה המשמעות של ערך זה.
תודה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד''ר אופיר אביזהר13/08/2009זה ממש לא אומר דבר. ביחוד אם סך הספירה הלבנה (WBC) תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם CA15-3שלהי12/08/2009
שלום רב,
לפני כשלוש שנים עברתי סרטן שד עם גידול מקומי שלא התפשט לבלוטות. עשיתי טיפולי כימותרפיה והקרנות. לפני כשבועיים עשיתי אולטראסאונד שד ויצא תקין. בבדיקת דם CA15-3 יצא 46.66 שהערכים הם עד 25. שאר הבדיקות יצאו תקינות. האם יש לי סיבה לדאגה? אני ממש בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009זה לא תחום התמחותי. השאלה צריכה להיות מופנית לכירורג שד או לאונקולוג.
מעבר לאתרי אינטרנט - פני גם לרופאים שעוקבים אחריך ושמכירים אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anti ds dnaשרה12/08/2009
שלום אני בת 16 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם וANTI DS DNA יצא חיובי-13 מתוך0-5.
כאשר כל שאר הANA יצאו שלילי מה זה אומר?
והאם אני יכולה לעשות משהו כדי להחזיר את זה לטווח הנורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]ראומטולוגיה, מחלות פרקים, שיגרון, זאבת, לופוס, פיברומיאלגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה ב- Lymphocytes ו- Neutrophilsג.ש.12/08/2009
שלום רב,
במבט על תוצאות היסטוריות, שמתי לב שעד ינואר 2008
היו לי במשך השנים, מ- 2001, תוצאות בנורמה, של Lymphocytes ו- Neutrophils.
משום מה, החל ממהלך 2008, בכמה בדיקות דם שונות שבוצעו מאז,
שתי התוצאות לעיל חורגות מהנורמה.
ב- Lymphocytes, גבול נורמה עליון הוא 43, ויש לי 47
וב- Neutrophils, גבול נורמה תחתון הוא 40, ויש לי 34.
מה יכול לגרום לכך ששני הערכים הללו שתמיד היו תקינים, פתאום חורגים מהנורמה?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג.ש.
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009לא ניתן לעשות אבחנה על פי הנתונים שמסרת.
איני יודע מה ספירת הדם המלאה, איני יודע אף גיל ומין.
הסטיה מהנורמה אינה גדולה כך שאם כל היתר תקין - לא חייבת להיות בעיה.
אך זהו אם גדול.
כדאי לראות אם השינוי סטטי או גדל והולך. צריך לוודא שהבדיקה הגופנית תקינה לחלוטין.
חשוב לדעת את ההסטוריה הרפואית שלך.
רופא המשפחה שלך יוכל לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים נמוכים
יפית17/08/200912.0- 4.4 K/ul 5.3 WBC
5.20- 4.00 M/ul 4.51 RBC
16.0- 12.0 g/dl 13.0 HB
46.0- 36.0 % 38.0 HCT
99.0- 77.0 fL 84.1 MCV
34.0- 26.0 pg 28.9 MCH
37.0- 31.0 g/dl 34.3 MCHC
16.0- 11.0 % 13.5 RDW
450- 100 K/ul 320 PLT
15.0- 7.0 fL 7.0 MPV אני 3 שנים אחרי כימו אדגובנטי.בת58 בשל סרטן שד. האם תמונת הדם תקינה? אני רואה שיש ערכים ממש גבוליים נמוכים מה זה אומר?
2.5- 0.0 0.1 MACRO%
6.0- 0.0 1.4 MICRO %
6.0- 0.0 0.2 HYPO %
70.0- 40.0 % 53.3 NEUT%
45- 18 % 32 LYM%
12.0- 2.0 % 6.6 MONO%
7.0- 0.0 % 5.4 EOS %
2.0- 0.0 % 0.4 BASO %
4.0- 0.0 % 2.4 LUC%
7.7- 1.8 K/ul 2.8 NEUT.abs
4.8- 1.0 K/ul 1.7 LYMP.abs
1.00- 0.16 K/ul 0.35 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.3 EOS.abs
0.2- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
0.48- 0.00 K/ul 0.13 LUC abs* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית
ד''ר אופיר אביזהר18/08/2009הבדיקה ששלחת תקינה.
המשיכי במעקב המתחייב מן העבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CKשילה11/08/2009
הי
אני בת שלושים ושלוש עשיתי בדיקות שגרתיות לדם
ויצא לי ב CK 988 זה נראה לי טעות?
הטוח הרשום הוא בין 20 ל 180
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשילה
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009אני לא יודע את הסיבה לבדיקה.
CK מקורו בשריר והוא יכול לעלות בכל חבלה לשריר או זריקה לשריר ואפילו לאחר פעילות גופנית מאומצת.
יש תרופות שיכולות לגרום לעליה ב- CK .
תת פעילות בלוטת התריס יכול לעיתים לגרום לעליה ב-CK, ויש גם סיבות נוספות.
כדאי באמת לחזור על הבדיקה לא לאחר מאמץ גופני קשה, וכדאי לוודא שתפקוד בלוטת התריס תקין (TSH).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמישהי11/08/2009
שלום
אפשר לקבל פוש של התוצאות ?
אין לי תלונות ספציפיות חוץ מחום גוף 37.3 ולפעמים כאבי בטן.
האם תוצאות תקינות?
CHOLESTEROL 211.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
CPK 176.00 U/L ( 38.00- 160.00) (.........)*
ESR 7.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.*.......)
WBC 8.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
NEUTROPHILS 3.00 K/UL ( 1.80- 6.60) (.*.......)
NEUTROPHILS % 37.20 % ( 46.00- 68.00)*(.........)
LYMPHOCYTES 4.10 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
LYMPHOCYTES % 50.10 % ( 15.00- 45.00) (.........)*
MONOCYTES 0.70 K/UL ( 0.08- 0.90) (......*..)
MONOCYTES % 9.10 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009אני לא רואה סטיה מהותית, אך תמיד יש לבדוק בהקשר לבן אדם הנבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקת דםרבקה11/08/2009
שלום,
מצרפת את התוצאות החריגות שנצפו אצלי בבדיקת דם, אשמח לקבל תשובה מה זה אומר, והאם עלי לעשות משהו בנידון:
CREATININE- 0.41
URIC ACID -2.2
IRON - 53
RBC - 4.12
HB -11.8
HCT - 36.7
MCHC -32.1
LYMP.abs -4.6
אני בהריון בשבוע 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009אני לא חושב שיש סטיה מהותית.
בכל מקרה הגינקולוג צריך לראות את הבדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןליהי10/08/2009
בבדיקת שתן לכללית יצאה התוצאה 300 לויקוציטים. יחד עם זאת התרבית חזרה צמיחה מעורבת ודלה . אם אין דלקת אמיתית ממה נובעים הלויקוציטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2009יתכן שיש זיהום בסביבה ולא בשתן.
יתכן שיש זיהום שרק מתחיל או שכבר בשלבי סיום.
תתכן גם דלקת שאינה זיהומית או בזיהום לא חיידקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהריקי10/08/2009
שלום,
אני בת 28 , ומזה כמה שנים אני סובלת מרמות של LDL גבוה, ה-BMI שלי תקין, אני מקפידה על תזונה נכונה(הרבה ירקות,פירות כמעט ללא מזון המכיל שומן רויי, ארוחות מסודרות), מקפידה על ספורט 3 פעמים בשבוע. וחרף כל זאת ערכי הכולסטרול שלי גבוהים מהנורמה.
100- 70 mg/dl 85 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 24 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.67 CREATININE
200.0- 110.0 mg/dl 197.4 CHOLESTEROL
150- 0 mg/dl 81 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dl 60 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 40.0 mg/dl 121.4 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 138 NON-HDL_CHOLESTEROL
34- 0 U/L 13 GPT (ALT)
105- 35 U/L 63 ALK. PHOSPHATASE
שאלתי אלייך האם יתכן והדבר טמון בבעיה גנטית?? האם יתכן כי קיים קשר לרמות ההומוציסטין?
בהנחה כי איני יכולה לשנות משמעותית את אורך חיי מה עליי לעשות?
תודה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד''ר אופיר אביזהר10/08/2009ה-LDL כולסטרול ששלחת אינו גבוה. כל פרופיל שומני הדם שלך הוא בסך הכל טוב וסביר בהחלט.
המשיכי בתזונה הטובה שלך, המשיכי בפעילות הגופנית הסדירה. המנעי מעישון ותהני מן החיים.
הומוציסטאין הוא מדד סיכון למחלות לב וכלי דם, אך מדד סיכון חלש מאוד, לא טוב, והוכח שהורדת רמת ההומוציסטאין אם הרמה גבוהה לא הקטינה את הסיכון. כך שמבחינה זאת, וזאת בלבד, הוא לא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)