מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםc10/08/2009
שלום
אני בת 20
אלא תוצאות בדיקות הדם שיצאו לא טובות
Urea (B) 10
Creatinine (B) 0.5
Fe - Iron 32
Ferritin 8
Lymphocytes 46 %
רציתי לשאול מה זה אומר
והאם חסר לי ברזל?
האם יש בעיה בברזל או במעגרי הברזל בפריטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-C
ד''ר אופיר אביזהר10/08/2009חסר קצת ברזל. המאגר נמוך. זו מערכת אחת.
זה שכיח בנשים צעירות . המחזור זו הסיבה העיקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמיכל09/08/2009
שלום, אני בחורה כבת 30, בתקופה האחרונה חשה חולשה כללית בעקבותיה ביקשתי בדיקות דם.
בתשובות המעבדה נראו כמה דברים חורגים מהנורמה:
Urea (B) 13.1 כשהנורמה בין 17-43
Neutrophils 33.8 כשהנורמה בין 40-75
Lymphocytes 55.6 כשהנורמה 22-44.
מה הבדיקות מסמנות.
האם עלי לערוך בדיקות נוספות.
אודה על תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר10/08/2009לגבי ה-UREA - זה תקין.
לגבי היחס בין הנאוטרופילים ללימפוציטים: לא מיינת את מספר הכדוריות הלבנות בספירת הדם, ואני מניח שזה תקין. הסיבה השכיחה לסטייה כזו זה זיהום וירלי, אך רק הרופא שמכיר אותך ובדק אותך יכול להגיד. אין לבדיקות דם משמעות ללא האדם שמאחריהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמאיה09/08/2009
עשיתי בדיקות דם עקב עייפות וסחרחורות
ולהלן התוצאות-
mchc 32.7
creatinine 0.50
calcium 8.49
iron 54
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009הבדיקות ששלחת לי את תוצאותיהן תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 32 טריגליצרידים גבוהים 500!!!יובל07/08/2009
שלום רב ,
אני בת 32 שוקלת 105 ולאחר בדיקות דם גילו לי 500 טריגליצרידים.
בשנה האחרונה רזיתי ועליתי משקלים גדולים : רזיתי 25 ק"ג בתוך 5 חודשיים. לאחר שהתגרשתי עליתי 30 ק"ג תוך חצי שנה. עכשיו זכיתי ל 500 טריגליצרידים.
האם זה מסוכן? מאוד מסוכן? יש במשפחתי היסטוריה של סוכרת ומחלות לב וכן- אני מפחדת.
חוץ מדייאטה מה עוד אפשר לעשות בכדי להפחית את הטריגלצרידים?
תודה רבה
יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009אני חושב שהטיפול הנכון לטריגליצרידים גבוהים הוא תזונתי - להמעיט בפחמימות פשוטות ולרדת במשקל.
בערכים גבוהים מאוד של טריגליצרידים (בדרך כלל יותר מ- 500 מ"ג/ד"ל ) עולה הסיכון לדלקת של הלבלב, ועל כן אם את לא מצליחה לרדת במשקל ואם רמת הטריגליצרידים עולה עוד יהיה צורך לשקול גם טיפול תרופתי. ויש כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגליצרידים
אורלי13/02/2010אני בת 32 אין לי עודף משקל אבל בבדיקת הדם האחרונה גילית טריגליצרידים 170 מ"ג/דצ, וכולסטרול הממוצע 194, האם אני צריכה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
ד''ר אופיר אביזהר13/02/2010טריגליצרידים 170 מ"ג/ד"ל היא רמה אמנם לא אופטימלית אך בהחלט סבירה, ולא דורשת טיפול תרופתי.
לגבי "כולסטרול ממוצע" אני מניח שמדובר בסך הכולסטרול , ו-194 מ"ג/ד"ל זה טוב.
מומלץ שרמת הכולסטרול HDL תהיה באשה מעל 50 מ"ג/ד"ל, וה-LDL מתחת 130 מ"ג/ד"ל.
בכל מקרה אני חושב שאין מה לדאוג. יש לשמור על אורח חיים בריא - תזונה ופעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורלי14/02/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםהריונית06/08/2009
אודה לך על הסבר מה המשמעות של HYPO% 8.5
אני בחודש תשיעי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להריונית
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009אם ההמוגלובין שלך תקין וה-MCV בספירת הדם תקין אני לא חושב שיש משמעות.
אני מקה שאת במעקב גינקולוגי סדיר אחרייך ואחרי ההריון, ויתכן שאת מקבלת ברזל וחומצה פולית. הראי את הבדיקה המלאה לגינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- D1-25-DI-OHשרון06/08/2009
תוצאות בדיקות הדם שלי ל- D1-25-DI-OH היא 175.3
רציתי לדעת מה התפקיד של ויטמין זה ומה המשמעות של התוצאה הגבוהה מערכי הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009אם את נוטלת תוספת של ויטמין D בצורה כל שהיא - יש להפסיק.
אם יש תופעות כמו סידן גבוה בדם, הקאות, חוסר תאבון, התייבשות יש לפנות לרופא המטפל.
אם אין תופעות כאלה הייתי חוזר על הבדיקה.
בכל מקרה הרופא המטפל צריך להתייחס. רמות גבוהות של ויטמין D בייחוד עם תסמינים, מחייב שלילת מצבים רפואיים מסוימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד''ר אופיר אביזהר10/08/2009הבדיקה הטובה לויטמין D היא 25 OH ויטמין D ולא ה-1,25 די OH ויטמין D, ועדיף לבדוק אותו ולכוון לפיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת eGFRקמחי שרית06/08/2009
אני אמנם בחורה מושתלת כליה + לבלב כרגע אני סובלת מהמוגלובין נמוך ואחד מהבדיקות שנלקחו לי זה eGFR. תוצאת הקרטנין שלי היא 0.9 וה eGFR שלי הוא גדול מ 60 ml/min/1.73m² אני חברת קופ"ח מכבי. אשמח ואודה לכם אם תוכלי להסביר לי?
בתודה קמחי שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009קראטינין 0.9 מ"ג / ד"ל זה תקין.
eGFR זה הערכה בלבד של התפקוד הכלייתי (ואגב - מעל 60 יחידות כאלה נחשב בקופה שלך כתקין). אני חושב שלגבי מושתלת כליה את צריכה מעקב נפרולוגי, ואולי בדיקה אמיתית של ה-GFR בבדיקת CCT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B-12גל06/08/2009
בעקבות נשירת שיער שמחמירה נשלחתי לבדיקת B-12 , התוצאה בטווח אמנם בטווח הנמוך- 275. מה זה אומר? האם יש לי מחסור בויטמין זה?
בברכה,
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009זה בתחום הנורמה.
כדאי לוודא שהתזונה שלך מכילה B12 במידה טובה, ולחזור על הבדיקה עוד שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לתינוק בן שנהאיילת06/08/2009
עשיתי הבוקר ס.ד לתינוק בן שנה בעקבות חום שיש לו מאתמול ולא נמצא לו שום דבר דלקתי כמו:אף, אוזן גרון.
מה התוצאות הנ"ל אומרות:
WBC-Leucocytes 7.7
RBC-Red Blood Cells 5.03
Hemoglobin 12.8
Hematocrit 38
MCV-Mean Cell Volume 76
MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.4
MCHC-M.Cell Hb cont 33.7
RDW-Red Cell Distri.Width 14.4
Platelets 281
MPV-Mean Platelet Volume 10.6
Neutrophils % 51.3
Lymphocytes % 28.3
Monocytes % 17.8
Eosinophils % 2.2
Basophils % 0.4
Neutrophils # 3.97
Lymphocytes # 2.19
Monocytes # 1.38
Eosinophils # 0.17
Basophils # 0.03
האם התוצאות מראות על משהו דלקתי ? אלרגי ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם, אני קצת דואגת אני אחרי דלקת שקדתים מוגלתית בגרון הייתי עם חום גבוהה ודי הרחקתי את הילד מהבית רק אחרי יומיים שלקחתי אנטיביוטיקה השבתי את הילד לחיקי, האם בכל זאת הילד נדבק ממני ? או שאולי כל זה שיניים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאילנה06/08/2009
שלום,
אודה אם תסבירו לי תוצאות בדיקת דם הנ"ל (הריון שבוע 8)
RBC 4.03 M/UL
HB 11.7
HCT 35.7
MCHC 32.7
כולם קצת נמוכים מהנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009הבדיקות סבירות.
הגינקולוג העוקב אחרייך צריך לראות את הבדיקות. נשים רבות נזקקות לתוסף ברזל במשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים תפוסים ובדיקת דםמישהי05/08/2009
השרירים שלי בידיים תפוסים.. אם אני עושה בדיקת דם זה יכאב יותר או שבכלל אפשר לעשות?
זה יפריע לתוצאות הבדיקה.
(זה לא בדיקת דם רגילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009טכנית ניתן לעשות בדיקת דם.
אני לא יודע אילו בדיקות את מתכוונת. בדיקות שתלויות בשריר כמו CPK יכולות להיות לא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיכל04/08/2009
מה אומר ערך של anti ds dna 34 - בשל כך יצא ANA חיובי
וכמו כן PARVOVIRUS IGG וגם IGM חיוביים.
מה זה אומר , האם יש קשר בין הוירוס וה- ANA? האם הוירוס עדיין פעיל ׁ(היתה לי פריחה באמצע מאי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]ראומטולוגיה, מחלות פרקים, שיגרון, זאבת, לופוס, פיברומיאלגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת גלולות על בדיקת דםמימי04/08/2009
שלום
אני נמצא בתהליך לקראת הזרעה לכניסה להריון. עשיתי עכשיו בדיקת דם כללית בעקבות עייפות ממושכת וחוסר אנרגיה. בציעתי את הבידקה לאחר 3 שבועות (6 ימים לאחר הגלולה האחרונה) בהן נטלתי גלולות למניעת הריון בשם פמינט לניקוי ציסטות בשחלה, ויום לאחר בדיקת הדם התחלה של דימום לקראת המחזור. יצא לי ברזל מאוד נמוך 42 כאשר הטווח הוא בין 60 ל- 180 . ויש עוד בדיקה בדם לתפקודי כליה שיצאה - 60 ml/min/1.73m²-מ לודג (האם זה תקין).
אני לוקחת חומצה פולית כחמישה חודשים כהכנה להריון.
שאלתי היא האם לגלולות ולזה שבציעתי את הבדיקה זמן קצר לאחר נטילת הגלולות יש השפעה על הבדיקה ולזה שהברזל נמוך ?
והאם לנטילה ממושכת של חומצה פולית יש השפעה על הברזל ?
והאם אפשר לבצע הזרעה כאשר הברזל נמוך, אני אמור להתחיל מעקב בעוד כ- 4 ימים ואם הכל תקין אתחיל לקבל הורמונים ואז הזרעה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי הריוןבילי04/08/2009
ב 18/7 יום הווסת הראשון.
3/8 ערכתי בדיקת דם להריון התשובה (קטן מ-7)
האם זה בוודאות אומר שאני לא בהריון? הייתכן שאני ממש בתחילת ההריון ולכן עדין זה לא נראה בדם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDH – LACTIC DEHYDROGENASE גבוהאילן04/08/2009
סליחה בקשר לשאלתי הקודמת זה נקרא LDH
LDH – LACTIC DEHYDROGENASE
עשיתי בדיקות דם כחודש לאחר לקיחת כדורים נגד פטרת והערך קפץ ל-900 מ-300
מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילן
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009התרופות נגד פטרת משפיעות הרבה פעמים על תפקודי הכבד. האם גם הם השתנו?
מעבר לזה לא הייתי עושה דבר מעבר למעקב והתייעצות עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)