מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעות תוצאת CELIAC SCREENאלמוני04/08/2015
יצא לי 1, כשהטווח הוא 0 עד 23. הבנתי שאפשר לקבל גם תוצאה שלילית בבדיקה זו? אז מה המשמעות של טווח הנורמה? ; האם רמה נמוכה שוללת צליאק, אך מעידה שקיימת בעיה רפואית אחרת (דהיינו, הנוגדנים לגליאדין נובעים מסיבה אחרת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאת CELIAC SCREEN - תגובה
יעל אבנון04/08/2015שלום,
התוצאה שלך היא תקינה, מה שאומר שרוב הסיכויים שאין לך צליאק.
לעיתים רחוקות ישנם מצבים בהם אין נוגדנים בדם אך יש צליאק.
לאבחון סופי יש לבצע ביופסיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בלוטת התריסאילנה04/08/2015
בדיקת בלוטת התריס
TSH - 3.21
T4 - 10.6
T3 - 3.48
THYROGLOBULLIN 8.3
THYROGLOBULLIN קטן מ-20
משמעות? מומלץ להתחיל טיפול בכדור לבלוטת התריס? תזונה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בלוטת התריס - תגובה
יעל אבנון04/08/2015שלום אילנה,
מדובר בתוצאה גבולית וזה לא מצריך טיפול בתרופה.
כדאי לפנות לנטורופת ולהעזר בתזונה ותוספי תזונה לאיזון בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםעדי03/08/2015
היי
לפני כ7 שנים הייתה לי מחלת הנשיקה.
בשבועיים האחרונים חשתי חום נמוך ועייפות.
הופנתי לבדיקות דם ששם נמצא שebna חיובי 20.61
אך cmv igg וcmv igm תקינים.
האם הנוגדנים נשארו בדם ממחלת המשיקה הקודמת או שאולי נדבקתי שוב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון03/08/2015שלום עדי,
ה- EBNA קשור להדבקה הקודמת ויכול להישאר גבוה כל החיים.
לפי הממצאים אין לך כרגע מחלת הנשיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי03/08/2015האם יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות כדי לשלול מחלת הנשיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
יעל אבנון04/08/2015יש גם את הבדיקה EBV IgM - במידה ובדיקה זו יוצאת חיובית אז מדובר במחלת הנשיקה אשר נגרמת מוירוס ה- EBV.
אצלך בדקו את וירוס ה- CMV.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהליאור02/08/2015
האם זה חוסר דם או חוסר ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
יעל אבנון02/08/2015שלום שירה,
אנמיה היא מצב של מחסור בכדוריות דם אדומות ובהמוגלובין. יש סוגים שונים של אנמיה וגורמים שונים, כגון- מחסור בברזל, מחסור ב- B12 או חומצה פולית, מחסור בחלבונים ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להפנייהדנה01/08/2015
שלום רציתי לדעת האם רופא משפחה יכול להביא הפנייה לבדיקת סיטי ברך?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון02/08/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות לבנות בירידהמירב30/07/2015
שלום,
אני בת 40+ 3 ילדים. בשנתיים האחרונות במעקב המטולוגי. נוטלת ברזל ו B12. לאחרונה הופניתי לראומטולוג. התגלו ערכים של נוגדנים של מחלת לופוס. ככל הנראה שלב התחלתי של המחלה. לפי הבדיקות המצורפות כל הכדוריות הלבנות בירידה. האם קיים טיפול שניתן להעלות את הייצור שלהן או לפחות לעצור את דיכוי הייצור. או אולי לעצור את התקדמות הלופוס. אני מאוד לחוצה. אשמח מאוד לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדוריות לבנות בירידה - תגובה
יעל אבנון02/08/2015שלום מירב,
זוהי שאלה שצריך להפנות לרופא ההמטולוג אשר מטפל בך.
במידה ואין לו מענה או פתרון, ישנם סוגי טיפולים שונים ברפואה המשלימה אשר עשויים לעזור, כמו נטורופתיה- תוספי תזונה וצמחי מרפא, או רפואה סינית, או הומאופתיה. שווה בהחלט לנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליותיעל30/07/2015
שלום רב,
אני בת 40, אמא ל3 ילדים
מזה שלושה חודשים הפסקתי לקבל וסת.
ובנוסף סובלת מגלי חום, ועליה במשקל
ללא שליטה. (אוכלת פחות מ1000 קק ליום
ועדין עולה במשקל) בעקבות המצב ערכתי
בדיקות הורמונליות. הבעיה שהגניקולוגית שהיתה
אמורה לראות אותן עזבה.
האם יש לך אפשרות לתת מבט ולומר לי מה דעתך
אני מודאגת.. ואני יוצאת לחופשה עם משפחתי
לשלושה שבועות.
תודה רבה מראש.מצב התוצאות בתמונה .
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם הורמונליות - תגובה
יעל אבנון30/07/2015שלום יעל,
הפרוגסטרון אצלך נמוך ועשוי לגרום לאל ווסת.
אני ממליצה לפנות לגניקולוג/ית ולבצע אולטרה סאונד לבירור מקור הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ברזל חריגותסיגל29/07/2015
יצא לי בבדיקת דם אירון 196 פריטאין 177 משאר הבדיקות תקינות
לפני חודש וחצי קבלתי 2 זריקו קורטיזון לרגל
כמו כן יומיים לפני אכלתי בשר אדום וכבד
אני בת 50
אני מאוד דואגת הרפא אמרה לעשות בדיקות עוד חודש אני בחרדות והתחלתי לקחת כדור ציפרלקס
מה אומרות הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ברזל חריגות - תגובה
יעל אבנון30/07/2015שלום סיגל,
מדובר ברמת ברזל גבוהה. זה יכול להיות מצב זמני ולכן עשי כפי שהרופאה אמרה וחזרי על הבדיקות. אני לא יכולה לדעת את הסיבה מבלי לראות בדיקות דם מקיפות ומבלי לערוך תשאול בריאותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תוצאות בדיקהעדי28/07/2015
שלום רב
אני בהריון בשבוע 25 ואלו תוצאות בדיקת דם שיצאו חריגות מטווח הנורמה. אשמח לדעת האם יש חריגה משמעותית?
וגם לגבי התוצאה של העמסת סוכר. האם מומלץ לעשות 100 מג.
RBC - 4.06
LYM% - 15.1%
NEUT% - %77.5
ובנוסף העמסת סוכר ל50 מג - 130* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תוצאות בדיקה - תגובה
יעל אבנון30/07/2015שלום עדי,
החריגות בבדיקות הדם שציינת הן חריגות נורמליות בזמן הריון.
לגבי הסוכר, זהו ערך גבולי ולרוב אינו מצריך בדיקה של העמסת 100 גרם.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא/ה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדניאל28/07/2015
קבלתי תוצאות של בדיקת הדם הכל היה בסדר חוץ מסעיף אחד שבוא כתוב מונוציטים 9.90%
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון30/07/2015שלום דניאל,
מונוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים במזהמים שונים.
ערך גבוה עשוי להעיד על מלחמה של הגוף במזהם, לעיתים המצב אינו מורגש כלל ועובר לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSAavinur27/07/2015
הופניתי לבדיקת PSA ע"י אורולוג. בינתיים עברתי ניתוח לב -מסתמים.
האם יש טעם בביצוע בדיקה זו ??
שמתי לב כי תוצאות בדיקות דם בחלק נושאים אחרים השתנו ( רופאים אומרים שזמנית) כתוצאה של ניתוח.
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PSA - תגובה
יעל אבנון28/07/2015שלום,
אני לא רואה קשר ישיר בין הדברים או מניעה לבצע את הבדיקה.
בכל מקרה, התייעץ עם האורולוג לגבי העניין כדי להיות בטוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן החמש מתלונן על כאבי בטןמירי27/07/2015
היי בני בן החמש מתלונן על כאבי בטן חזקים , עשינו לו בדיקות דם ויצא שלושה ממצאים חריגים אנא הסיבירי למה הכוונה :
Eosinophils - 16.4%
Eosinophils - 1.26 -K/uL
Creatine Kinase - 266 - U/L
יש לציין שלפני שבועיים היינו אצל ארגולוג ( רופא לאלרגיה ) והוא הבחין שהוא אלרגי לעקיצות יתושים הוא נתן לו סירופ AERIUS
אנא עזרתך בפענוח אני ממש מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן החמש מתלונן על כאבי בטן - תגובה
יעל אבנון28/07/2015שלום מירי,
לא ניתן לפענח את המקרה לפי 3 בדיקות בודדות.
בהחלט ניתן לראות כי מדובר באלרגיה, האזונופילים הם תאים לבנים אשר עולים בזמן שיש אלרגיה. פעלו לפי הנחיות הרופא.
ה- CPK הגבוה מציין בדרך כלל על עומס או נזק בשרירים, דורש המשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להסבר לגבי מספר תוצאות חריגותרבקה27/07/2015
שלום, אני בחורה בת 26 בריאה בדרך כלל, ולפני כשבוע חוויתי ככל הנראה אירוע של לפני התעלפות. בבדיקות דם התקבלו התוצאות החריגות הבאות:
TSH - 5.76
(Protein (U - 50
Leucocytes (U) - 250
Leucocytes (U)/Field - 9.0 Leuco/F
אשמח להסבר קצר, עד שאוכל להגיע לרופא המשפחה.
תודה,
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להסבר לגבי מספר תוצאות חריגות - תגובה
יעל אבנון28/07/2015שלום רבקה,
אין קשר ישיר בין הבדיקות שציינת לאירוע שעברת.
בלוטת התריס אצלך עובדת לאט- זו התחלה של תת פעילות וצריך לטפל בכך.
מעבר לזה בבדיקות השתן ניראה שיש דלקת וכדאי לעשות תרבית שתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםjan27/07/2015
שלום רב,
אבי בן 65, עשה בדיקת דם לפני חודש, רציתי לשמוע מה אתם חושבים על הערכים החריגים שהתקבלו:
low lymphocytes
high neutrophils
ערכים מוחלטים(abs) בטווח הנורמה של שניהם
138=low platelets
גבול תחתון 150
wbc=9.2 normal
אך גבוה מבדרך כלל
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון28/07/2015שלום,
נויטרופילים גבוהים מרמזים על זיהום ממקור חיידקי, התאים הלבנים מוגברים גם כן.
רמת הטסיות אצלך נמוכה, בדרך כלל מדובר בנטיה או כתוצאה מנטילה של תרופות לדילול דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה בת 5שירז27/07/2015
עשיתי לבתי בת 5 בדיקת דם שגרתית ויש מס' תוצאות חריגות.
נטרופילס - 32.3
לימפוציטים - 55.2
איאוסינופילס - 7.5% , 0.62
הם זה מצביע על משהו?
הילדה מתלוננת מידי פעם על כאבי בטן, אבל לא משהו עקבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה בת 5 - תגובה
יעל אבנון27/07/2015שלום ריטה,
התוצאות מראות על זיהום ממקור ויראלי-נגיפי (לא חיידקי) ויכול להיות שגם על בסיס אלרגי.
כדאי לפנות לרופא לבדיקה פיזית ולאבחון מקיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)