מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם בזמן שימוש בסטרודקסמור10/09/2015
צריכה לעשות בדיקת דם שגרתיות ואני משתמשת בטיפות עיניים סטרודקס לאחר טיפול לייזר לשבועיים הקרובים.
האם הטיפות יכולות להשפיע במשהו על תוצאות הבדיקה ויש להמתין או שאין קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם בזמן שימוש בסטרודקס - תגובה
יעל אבנון10/09/2015שלום מור,
ניתן לעשות את הבדיקות, אין קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמיכל08/09/2015
אשמח לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקות הנ"ל: פרק ירך שמאלי - ללא נוזל במפרק. שרירי איליופסואס - ללא ממצא. בורסה טרוכנטרית - ללא נוזל. תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון08/09/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אציטלכולין בדיקת דםמשה כהן07/09/2015
1. יש לי אפלה [לוקח קומדין ] . בן 55.
2.מספר פעמים של קושי בדיבור שחולף ."פנים שנופלות ".
כמו כן , חולשה ברגלים .
נשלחתי לבצע בדיקה אצטילכולין - נוגדנים לרצפטור
התוצאות היו 0.7
הערכים הנורמליים הם : סף עליון נדמה לי 0.35
אשמח באם תוכלו לסייע לי .
חן חן
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אציטלכולין בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון08/09/2015שלום משה,
במידה והתוצאה של הבדיקה היא גבוהה, מדובר בחשש למיאסטניה גראביס שזו חולשת שרירים המשפיעה על שרירי הפנים, העיניים, הבליעה, הצוואר והדיבור.
כדאי לפנות לרופא שהפנה לבדיקה להמשך אבחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצטילכולין - נוגדנים לרצפטור
משה כהן08/09/2015שלום רב ,
ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והטובה .
מבקש רק לדעת מה המשמעות של הערך 0.7 בבדיקות שעשיתי .
שוב תודה
ושנה טובה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצטילכולין - נוגדנים לרצפטור - תגובה
יעל אבנון08/09/2015אין ביכולתי לדעת, אני לא רואה את הטווחים הספציפיים של המעבדה.
במידה והרמה היא מעל הטווח (וממך הבנתי שכן), אז זה דורש בדיקה נוספת וביקור אצל הרופא.
בברכת שנה טובה ובריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוקלצמיהאמיר05/09/2015
מה משמעות הדבר : היפוקלצמיה משנית להיפואלבומינמיה ?
ידוע לי כי היפוקלצמיה רמת סידן נמוכה וזה יכול לקרות למשל כתוצאה מ היפופאראתירודאזם או אי ספיקת כליות עקב רמה נמוכה של PTH ,
ידוע לי גם כי אלבומין שומר על לחץ אונקוטי , אלבומין נמוך גורם לנפילת לחץ דם ואז יש בריחת סידן מכלי הדם ? זה נכון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוקלצמיה - תגובה
יעל אבנון06/09/2015שלום ראמי,
האלבומין מהווה מאגר למינרלים שונים, ביניהם הסידן.
כאשר האלבומין נמוך, גם רמת הסידן תושפע כתוצאה מכך ותרד בדם.
במקרה כזה צריך לבדוק את רמת הסידן היוני- זה הפעיל פיזיולוגית ואינו קשור לאלבומין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור
אמיר06/09/2015תודה על התשובה .
תוצאות בדיקת מעבדה : מה הטיפול לחולה זה בבקשה.
קריאטנין 3.06 <---- איסוף שתן ל 24 שעות
אוריאה 182 <--- נוזלים נורמלסאליין
חומצה אורית : 11
היפוקלצמיה משנית להיפואלבומינמיה קשה
היפרקלמיה קלה 5.9 <--- קייאקסלאט + אינהלציה בטא אגוניסט ווינטולין
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור - תגובה
יעל אבנון07/09/2015אין ביכולתי להמליץ על טיפול במסגרת הפורום. מומלץ לפנות לרופא מומחה לקבלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםליאן03/09/2015
שלום אשמח לקבל עזרה עשיתי לפני מספר ימים בדיקות דם מסויימות. התוצאות היחידות שיצאו לא תקינות היו הקריאטנין שהיה מעט גבוה (1.06) והתוצאה של הבדיקה שבעלתי בתמונה. הקריאטנין תמיד יוצא גבוה ככה שאני פחות מודאגת אבל רציתי לשאול מה אומרת התוצאה של הבגידה הזו. הבנתי שיש קשר לתפקוד של בלוטת יתר התריס או משהו כזה. בנוסף, לפני שבועיים הופיע לי כמו גולה די גדולה מתחת ללסת הייתי אצל רופא אאג ששלח אותי לאולטראסאונד. הבלוטה רכה ולא כואבת. האם יכול להיות קשר? אני בת 21.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון03/09/2015שלום טל,
מדובר ברמה גבוה של המינרל זרחן, זה יכול להיגרם מסיבות שונות.
הקראטנין הגבוה אצלך עשוי להיות קשור לבעיה כלשהי בכליות, אשר יכולה להיות קשורה לרמה הגבוהה של הזרחן.
בנוסף לכך יכול להיות קשר לתת פעילות של בלוטת יותרת התריס וכדי לאבחן זאת כדאי לבצע בדיקת דם להורמון PTH.
גם מחסור במגנזיום יכול להיות הסיבה לזרחן גבוה ואצלך המגנזיום אכן מעט נמוך.
מומלץ להמשיך בירור אצל הרופא ולא להתעלם מהקראטנין הגבוה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנית03/09/2015
מצאו אצלי חיידק אי קולי בבדיקת שתן האם שתייהמרובה תעזור או שאני אהיה חייבת לקחת גם אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון03/09/2015שלום גלית,
צריך לטפל ולהכחיד את החיידק, ניתן לעשות זאת ע"י אנטיביוטיקה או ע"י תוספי תזונה בהתאמה אישית (רק באמצעות נטורופת מוסמך). שתיית מים מומלצת אך היא אינה מהווה טיפול יחיד נגד החיידק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה02/09/2015
היי אני בחורה בת 35. בריאה לפני כחודש בדיקת ספירת דם בדיקת WBC יצא 4.6 ובדיקת plt 158 חזרתי אל הבדיקה בדיקת WBC יצא 5.00 ובדיקת plt יצא 148 האים הכדוריות הלבנות חזר לנורמה ולמה הטסיות ירד מה צריך לעשות במצב זה עושים מח עצם מאוד לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון03/09/2015שלום סיגל,
רמה של PLT 148 אינה מדאיגה אבל מצריכה מעקב.
את יכולה לגשת להמטולוג או גם לרופא המשפחה ולעשות ספירת דם כל חודש.
יש הרבה סיבות לירידה בטסיות וצריך לבדוק את המקרה שלך באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
דניאלה03/09/2015ככה לפני שנה ילדתי וגם בהריון היה ירידה והרופאה שלי המטולוגית אמרה שזה קשור להריון ואז אחרי הלידה בחודש זה עלה ועכשיו שוב פעם יש ירידה אני לא בהריון מה יכול להיות הסיבות אני בלחץ וכדוריות לבנות זה תקין תוצאה 5.00 לציין שאני במתח נפשי האים זה קשור ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל - תגובה
יעל אבנון03/09/2015בהחלט יש נשים שהטסיות אצלן יורדות בזמן ההריון- אך זה קורה בקרב נשים עם נטיה לכך. ככל הניראה מדובר אצלך במצב הנקרא תרומבוציטופניה.
מצב זה נגרם מסיבות שונות וצריך לאבחן את המקרה שלך באופן אישי.
לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום אלא רק אצל הרופאה שלך.
הרמה אצלך היא גבולית ואין צורך להיכנס למתח, פשוט פני לרופאה להמשך אבחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות
zhru04/09/2015שלום ,
רמה תקינה של טסיות נעה בין 150 אלף עד 450 אלף , זאת אומרת הרמה של הטסיות אצלך (158) בגדר הנורמה . גבול תחתון .
אם אני טועה בבקשה דר' תתקני אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות מעבדהמור30/08/2015
היי,
כבר שבוע עם חום עולה ויורד, הרופא לא ידע במה מדובר ולכן שלח אותי לבצע מספר בדיקות מעבדה .
הוא כרגע בחופשה ויחזור בעוד כמה ימים. אולי תצליחו פה לעזור לי בתשובות של הבדיקות. אני מצרפת תמונות של החריגויות בלבד, השאר בטווח רגיל. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מור30/08/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 22
מור30/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון31/08/2015שלום מור,
אנזימי הכבד גבוהים, מה שאומר שיש פגיעה כלשהי בכבד.
המונוציטים גם גבוהים וזה מרמז שהפגיעה היא חיידקית או ויראלית, יכול להיות שמדובר במחלת הנשיקה. צריך לעשות בדיקות ל- EBV ו- CMV, אלו שני הנגיפים שגורמים למחלה. בנוסף ניראה שיש דלקת בדרכי השתן וצריך לבצע תרבית.
ה-CRP הגבוה מסמל על כך שמתרחש תהליך דלקתי וזה מה שמעלה אצלך את החום.
המשיכי בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הורמוניםRivky30/08/2015
אני בת 26 עם מחזור לא סדיר. אני לפני חופש ועשיתי בדיקות דם לבדוק אם אני אמורה לקבל וסת. התשובות:
E2-444
Progesterone-50.12
Lh-5.36
Fsh-3.7
Hcg-0.5
אשמח אם אפשר לענות לי תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת הורמונים - תגובה
יעל אבנון31/08/2015שלום,
לא ניתן לדעת על פי הבדיקות מתי בדיוק תקבלי ווסת.
האסטרוגן והפרוגסטרון גבוהים וזה מתאים לתקופה שאחרי הביוץ.
אבל לא ניתן לדעת בדיוק כמה זמן אחרי הביוץ מדובר ולכן קשה לדעת מתי תקבלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ptt קרישהרחלי28/08/2015
היי אני בדיוק בניסיון להיכנס להריון ועשיתי לפני כמה חודשים בשיקות דם , הכל יצא תקין חוץ מptt השניות של קרישת הדם, בפעמים האחרונות זה יצא 39.6 ולפני יומיים עשיתי בדיקות מקיפות יותר וזה פתאום ירד ל37, השאלה שלי איך זה פתאום ירד האם יש לזה משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ptt קרישה - תגובה
יעל אבנון31/08/2015שלום רחלי,
זו בדיקה שעשויה להשתנות כל הזמן, מדובר בערכים תקינים לחלוטין ואין מה לדאוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנית27/08/2015
שלום, אני בת ארבעים ושלוש.סובלת המון שנים מדלקות חוזרות בדרכי השתן.לפני שבע שנים עברתי ניתוח להוצאת אבנים מהכליות. בבדיקת שתן אחרונה שעשיתי לפני שלושה חודשים הפרוטאין היה שלילי. מאז לא זוכרת בדיוק מתי אבל תקופה ארוכה של חודש או יותר יש לי שתן מוקצף כלומר חלבון בשתן. על מה הדבר מעיד לדעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אילנית27/08/2015כמו כן בדיקות דם לתפקודי כליות היו תקינות לפני ארבעה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת עלי
אילנית31/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
יעל אבנון31/08/2015שלום גלית,
אין באפשרותי לדעת ללא בדיקות מסודרות.
את צריכה לבקש בדיקת שתן ויכול להיות שיהיה צורך גם באיסוף של 24 שעות.
עם התוצאות כדאי לפנות לרופא לקבלת אבחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
zhru05/09/2015שלום , החיידקים אוהבים ומתרבים באווירה בסיסית , אנחנו עלינו להפוך האווירה בדרכי השתן לאווירה חומצית כדי להכחיד החיידקים , זאת אומרת עלינו לקחת מיץ חמוציות או ויטמין C שעיקר תפקידן להפוך את האווירה לחומצית בדרכי שתן וכך למנוע התרבות חיידקים .
כל טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאורית25/08/2015
שלום אני בת 46 התוכלי להסביר לי על הערכים שמחוץ לטווח בבדיקה שלי...
NEUTROPHILS % 68.60 % ( 46.00? 68.00) (.........)*
MPV 11.60 FL ( 6.50? 11.50) (.........)*
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL( 0.00? 25.00) (.........)** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון25/08/2015שלום אורית,
הנויטרופילים הגבוהים מסמלים על זיהום חיידקי- כנראה שהמקור הוא בדרכי השתן, כי התאים הלבנים אצלך בשתן גבוהים. בקשי מהרופא לבצע תרבית שתן.
ה- MPV מייצג את גודל הטסיות, זה אומר שטסיות הדם אצלך מעט גדולות- אין עם זה בעיה ברמה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אורית25/08/2015היי
ראשית תודה רבה על התשובה :-)
שנית
רציתי לשאול אילו תרופות אנטי דלקתיות טבעיות (בדגש על טבעיות)
אפשר לקחת
1. לדלקת בדרכי השתן
2. לדלקת מפרקים ממנה אני סובלת לאחרונה.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
יעל אבנון25/08/2015שלום אורית,
אני לא יכולה להמליץ במסגרת הפורום על תוספים ספציפיים.
התאמת טיפול יעיל בעזרת תוספי תזונה וצמחי מרפא נעשה רק אחרי תשאול בריאותי מקיף והסתכלות על בדיקות דם מלאות, וכדאי שזה יהיה אצל נטורופת מוסמך בלבד.
לגבי דלקת בדרכי השתן- הטיפול תלוי מאוד בסוג החיידק שנמצא.
אז בכל מקרה כדאי לבקש תרבית.
לדלקת פרקים יש טיפולים טבעיים יעילים, גם את זה ניתן לקבל אצל נטורופת טוב.
לא כדאי לקחת תוספים שמומלצים בפורומים וללא אבחון אישי ומעקב צמוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאה אחוז..תודה רבה !
אורית25/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתארז19/08/2015
בזמן האחרון יש לי חולשה בבדיקת דם יצא חומצה פולית 2.6 האם יש קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
יעל אבנון19/08/2015שלום ארז,
לעייפות יש הרבה מאוד סיבות.
בכל מקרה, רמת החומצה הפולית מאוד נמוכה ואתה צריך לקחת תוסף תזונה.
כדאי לבדוק את רמת הברזל, הפריטין, ויטמין B12 - מחסור במדדים אלו גם עלול לגרום לעייפות. אני ממליצה לגשת לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
ארז19/08/2015סליחה שלה עדכנתי אותך שאר המדדים בסדר רק החומצה הפולית נמוכה האם זה בלבד גורם לחולשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
יעל אבנון19/08/2015זו בהחלט יכולה להיות הסיבה לחולשה, אך צריך לברר מדוע הרמה נמוכה.
זו יכולה להיות בעיה בספיגה במערכת העיכול, מחסור כללי בויטמיני B, תזונה לא נכונה ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
ארז20/08/2015שאלה אחרונה . הרופא נתן לי כדור של חומצה פולית . מה עדיף כדור או לקנות בנוזל שקראתי שהספיגה יותר מהירה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
יעל אבנון20/08/2015כמוסה זה בסדר גמור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני IGMעדינה19/08/2015
היי,
מהו טווח הזמן שלוקח לEBNA IGM (זה הנוגדן שמעיד על הדבקה נוכחית, נכון?) ל"העלם" מהדם ולהיות בתוצאה שלילית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדני IGM - תגובה
יעל אבנון19/08/2015שלום עדינה,
כדי לאבחן הדבקה עכשווית צריך לבדוק EBV IgM.
ברגע שהמחלה עוברת, תוצאת בדיקה זו תהיה שלילית ויופיעו נוגדני IgG.
בדיקת EBNA עוזרת לנו להבין האם היתה הדבקה בעבר, פחות רלוונטי להדבקה נוכחית.
בדרך כלל בודקים EBNA IgG ונוגדנים אלו נשארים בדם לאורך שנים רבות לאחר ההדבקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדינה20/08/2015תודה על ההסבר, אז כמה זמן לוקח לנוגדני ebv-igm אלו שמעידים על הדבקה נוכחית ל"העלם" מהדם עד כדי הופעת ערך negative?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון20/08/2015מרגע ההדבקה ועד 4-10 שבועות אחר כך יהיו נוגדני IgM. לאחר מכן ניתן יהיה לזהות רק נוגדני IgG.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רון20/08/2015היי, סליחה, אבל לא הבנתי,
אמרת בתשובה " מרגע ההדבקה ועד ל 4-10 שבועות ואח"כ יופיעו נוגדני IGM",
אני שאלתי כמה זמן ייקח לנוגדני EBV-IGM להיעלם מהדם עד שיגיעו לתוצאה שלילית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
יעל אבנון21/08/2015תקראי שוב את התשובה. נוגדני IgM יעלמו אחרי 4-10 שבועות.
כשהם נעלמים מופיעים נוגדנים מסוג אחר בשם IgG ונשארים כל החיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדינה21/08/2015תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאלרואי19/08/2015
שלום רב
בילירובין טוטאל 2.52
בילרובין דיירקט 0.42
אני בן 19.5
מה זה אומר?[
אודה לכם על התשובה למייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון19/08/2015שלום אלרואי,
יכול להיות שמדובר בתסמונת גילברט, זהו מצב תורשתי לא מזיק.
בכל מקרה כדאי לבדוק תפקודי כבד ולעשות אולטרה סאונד לכיס המרה, על מנת לשלול פגיעה בכיס המרה, אשר עשויה להעלות את הבילירובין.
המשך בירור רפואי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)