מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן חזקים.ליאור28/05/2015
לפני חודש וחצי היו לי כאבי בטן מאוד חזקים. נשלחתי בדחיפות לרופאת נשים ואולטראסאונד כליות והכל היה תקין. הכאב חלף ושוב זה קרה. עכשיו שוב כואב לי מאוד והרופאה שלחה אותי לבדיקות דם, שתן, צואה, הליקובקטר, ואולטראסאונד בטן עליונה.
היא שאלה אותי אם ירדתי במשקל, ואמרתי שקצת. ולחצה לי על הבטן במס' נק' שממש כאבו לי.
הבדיקות כרגע עוד לא הגיעו אבל בנוסף יש משהו שהולך איתי כבר שנה בערך. כמות הנתרן אצלי בדם מאוד נמוכה. אני אוכלת כמויות די גדולות של מלח ושותה יחסית מעט. ככה שזה ממש לא עושה הגיון.
אשמח לדעת אם יש הסבר הגיוני כלשהו, ואם יש קשר בין השניים.
תודה רבה!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים. - תגובה
יעל אבנון28/05/2015שלום ליאור,
רמת מלח נמוכה יכולה להיות קשורה למיעוט נוזלים והתייבשות, מומלץ להרבות בשתיה. יכול להיות שיש קשר לבעיית ספיגה כלשהי במערכת העיכול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםלילי28/05/2015
בת 61 בבדיקת דם נכתב לי IMMUNOFUXTUON מוקולון מה פרוש הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון28/05/2015שלום לילי
Immunofixation זו בדיקה לבירור בנוגע לחלבונים הנקראים גלובולינים.
בדרך כלל עקב חשד למחלות דלקתיות או מיאלומה נפוצה.
לא ברור לפי מה שכתבת האם בבדיקה הזו מדובר.
כדאי לפנות לרופא כדי לברר במה מדובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם וזתן. עמילאז גבוהקורא28/05/2015
שלום
בן 44 בריא בדר"כ משקל תקין.
תסמונת ג'ילברט.
בעקבות גרון כואב, צרידות למעלה משבועיים ובחילות אקראיות,
ביצעתי בדיקת נשיפה - יצאה שלילית
משטח גרון - נורמל
ובדיקות שתן ודם.
בדיקות נמצא גלוקוז 106 (מקסימום נורמה: 100)
בילארובין ישיר 0.79 (מקסימום 0.4)
בילארובין טוטאל 2.67 (מקסימום 1.20)
AMYLASE-URINE 741 (מקסימום 321)
אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנתונים לגבי האפשרויות.
מצורף קובץ שלם של בדיקות הדם, השתן והנשיפה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון28/05/2015שלום,
עמילאז גבוה עשוי להעיד על דלקת או אבנים בכיס המרה, על דלקת בלבלב, בעיות במעי ועוד. כדאי לעשות אולטרה סאונד בטן (כדי לבדוק את הכבד, כיס המרה, הכליות, הלבלב והטחול).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם, צואהבני28/05/2015
בן 20 לפני שנה עשיתי בדיקת דם ונמצא בילירובין גבוה. הרופאה שלחה אותי לעשות אולטראסאונד ונמצא כיס מרה מכווץ וחוץ מזה הכל תקין, לכן הרופאה הניחה שיש לי תסמונת גילברט. מלפני כמה חודשים ועד עכשיו הצואה שלי צהובה עם מין ריר רטיבות כזה. רציתי לשאול אם יש קשר בין צבע הצואה לממצאים בבדיקת הדם והאולטרסאונד? אני גם סובל מטחורים לפעמים ויש לי דימום קל כשאני עושה צרכים אז יכול להיות שהריר בצואה נובע מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם, צואה - תגובה
יעל אבנון28/05/2015שלום בני,
צואה צהובה עשויה להיגרם עקב מחסור במלחי מרה.
ריר או צואה שומנית יכולים לנבוע גם מבעיה בכיס המרה, אשר אחראי בין היתר על עיכול שומנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בני29/05/2015האם יש צורך לפנות לרופא בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
יעל אבנון29/05/2015זה נשמע שהמצב לא תקין לחלוטין וכדאי להתייחס ולטפל, אז בהחלט שווה לגשת לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאלעד26/05/2015
שלום רב עשיתי בדיקות דם לפני יומיים והגיעו אליי תוצאות ורציתי לדעת מה הפירוש של הדברים החריגים :
HDL-CHOLESTEROL-29
TRIGLYCERIDES-155
FERRITIN-348
WBC-LEUCOCYTES -12.7
RBC-5.61
NEUTROPHILS-8.38
C.R.P-1.2
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון27/05/2015שלום אלעד,
אלו תוצאות חלקיות ולא ניתן להסיק הרבה רק מהן, צריך לראות תמונת דם מלאה.
לגבי החריגות- כולסטרול טוב נמוך ושומני דם גבוהים- צריך להפחית סוכר, שומנים ופחמימות בתפריט ולעסוק יותר בפעילות גופנית.
תאי דם לבנים גבוהים- מעיד על זיהום כלשהו.
הפריטין גבוה- בדרך כלל קשור לעומס על הכבד.
חלבון ה- CRP גבוה, מעיד על דלקת / זיהום כלשהו בגוף.
אני ממליצה לפנות לנטורופת טוב על מנת לאזן את מערכות הגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה הבדיקות המלאות - תגובה
יעל אבנון27/05/2015אנזימי הכבד ברמה תקינה, כך שהפריטין הגבוה ככל הניראה קשור למצב הדלקתי.
הכולסטרול באופן כללי אצלך נמוך, אך הטריגליצרידים מעט גבוהים- שינוי תזונתי יתקן את זה. צריך לבדוק את מקור הדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםיוסף21/05/2015
ביתי בת השנה וחודשיים טופלה באנטיביוטיקה (אוגמנטין)לאחר ספירת דם בעייתית, מצורף ספירת הדם הקודמת והנוכחית, שאלתי היא האם ספירת הדם הנוכחית תקינה
NEUTROPHILS 5.20 K/UL ( 1.20- 6.40) (......*..)
NEUTROPHILS % 31.20 % ( 19.00- 51.00) (..*......)
LYMPHOCYTES 9.37 K/UL ( 2.60- 8.10) (.........)*
LYMPHOCYTES % 56.30 % ( 41.00- 68.00) (....*....)
MONOCYTES 1.36 K/UL ( 0.25- 1.43) (.......*.)
MONOCYTES % 8.20 % ( 5.00- 11.00) (....*....)
EOSINOPHILS 0.44 K/UL ( 0.00- 0.78) (....*....)
EOSINOPHILS % 2.62 % ( 0.00- 6.00) (...*.....)
BASOPHILS 0.28 K/UL ( 0.00- 0.20) (.........)*
BASOPHILS % 1.69 % ( 0.00- 1.50) (.........)*
RBC 4.84 MU/L ( 3.90- 5.50) (....*....)
HEMOGLOBIN 12.30 G/DL ( 11.00- 14.00) (...*.....)
HEMATOCRIT 37.70 % ( 32.00- 41.00) (.....*...)
MCV 77.90 FL ( 70.00- 85.00) (....*....)
MCH 25.50 PG ( 23.00- 29.00) (...*.....)
MCHC 32.70 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......)
PLATELETS 387.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (......*..)
MPV 8.70 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
RDW 15.10 % ( 11.00- 17.50) (.....*...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כולין אסטראהז - הרדמה לפני ניתוחרוית21/05/2015
שלום,
לאימי יש בעיה עם cholinesterase - נודע לה על זה במהלך הרדמה כללית שעברה. נאמר לה שעל כל בני המשפחה לעבור לפני הרדמה גם את הבדיקה הזאת.
שאלתי היא - במידה ונעשתה בדיקה זו לפני מספר שנים באדם האם הערכים במהלך השנים יכולים להשתנות ויש לעשות את הבדיקה שוב? או האם הערכים נשארים כל הזמן אותו דבר. או שיש את זה או שאין את זה.
נא תשובתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולין אסטראהז - הרדמה לפני ניתוח - תגובה
יעל אבנון22/05/2015שלום רוית,
במידה ואובחן מחסור באנזים זה, למיטב הבנתי זה לא משהו שעובר.
בכל מקרה ישנו חומר הרדמה בשם סקולין שאסור לתת אותו לאנשים עם בעיה באנזים. תמיד צריך ליידע מראש שקיימת הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם פענוחצ20/05/2015
שלום, ביצעתי היום בבוקר ספירת דם לאחר שרופא הנשים שלי הפנה אותי בכדי להתחיל גלולות, הכל יצא תקין פרט ל RBC שיצא 4.19 ו- MCHC שיצא 32.6
שניהם קצת נמוכים מהנורמל, האם זה בסדר להתחיל גלולות? ובאופן כללי מה זה אומר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם פענוח - תגובה
יעל אבנון22/05/2015שלום,
מדובר ברמה נמוכה של תאים אדומים, מצב הגורם למחסור בהמוגלובין ולאנמיה- מחסור בחמצן. אין שום מניעה לקחת גלולות. בלי קשר, מומלץ לטפל באנמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם תשובה בהקדם חרדהדפנה20/05/2015
כל בדיקות המעבדה תקינות מלבד זו
הגיע תשובה לברור כאבי גב מה זה אומר?
Protein Electrophore. (B
הועבר לבדיקת אימונופיקסציה
Immunofixation test (B)
נמצאו מספר פסי השקעה חלשים
.ביותר שאינם ניתנים לאיפיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם תשובה בהקדם חרדה - תגובה
יעל אבנון20/05/2015שלום דפנה,
אימונופיקסציה זו בדיקה שמפרידה בין חלבוני הדם על פי מטענם החשמלי.
בדרך כלל שולחים לבדיקה הזו כאשר יש איזשהו חשד לשיבוש בבקרה על חלוקת תאים מייצרי נוגדנים במוח העצם וכדי לבדוק אם יש נוגדן שמיוצר בעודף.
כדאי שתתייעצי עם הרופא לגבי התוצאה, אין ביכולתי לאבחן כראוי ללא כל רקע רפואי ובדיקות מקיפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםהילה19/05/2015
שלום בבדיקת כימיה של הדם ,כלוריד,פוטסיום וסידן גבוהים מהנורמה שלושתם השאר בטווח תקין מה זה אומר? הרופאה שלי בחופש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם - תגובה
יעל אבנון20/05/2015זה עשוי להעיד על ליקוי בפעילות הכליות, צריך להמשיך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפיהילה19/05/2015
כבר יומיים שמתי לב בפיפי יש כמו אבקה לבנה שמתפזרת האם יש קשר לזה שהסידן בבדיקת דם יצא לי 11 או קשור לדברים אחרים? ומה לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי - תגובה
יעל אבנון20/05/2015אין באפשרותי לדעת, כדאי להתייעץ עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- בדיקות דםיסמין19/05/2015
שלום, אני בת 21 ובשנה האחרונה ירדתי הרבה במשקל (10 ק"ג) שלא מרצון. כעת אני בתת משקל קל, ועל אף שאף שעשיתי הרבה בדיקות טרם נתגלתה הסיבה.
עשיתי אתמול בדיקות דם עקב תלונות על עייפות וגלי חום, והיו מספר תוצאות מחוץ לטווח:
LDL CHOLEST 58.20 MG\DL
FERRITIN 5.70 NG\ML
NEUTROPHILS% 45.90%
LYMPHOCYTES 4.5 K\UL
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK\UL
PROTEINE UR 30.00 MG\DL
האם זה משהו מהתוצאות חריג?
בתודה מראש, יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון20/05/2015שלום יסמין,
מאגרי הברזל אצלך נמוכים, רמת הכולסטרול נמוכה מידי, יש תאים לבנים בשתן אשר עשויים להעיד על דלקת, תוכלי לבקש תרבית שתן ולבדוק האם יש חיידק. הלימפוציטים גבוהים וזה מעיד לרוב על זיהום ממקור ויראלי.
לא ניתן לדעת הרבה מהתוצאות האלו, צריך לראות תמונת דם מלאה ולערוך תשאול בריאותי מקיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בבדיקות דם לתיפקודי כבדעידן18/05/2015
שלום.שמי עידן בן 34 בריא בדר"כ .לפני כחודש סבלתי מכאבי בטן תחתונהבמשך שבוע.בצעתי בדיקות)IU/I-(GSOT(AST שהראו 280 ועם קפץ ל1500 כיום וזה במגמת עלייה.(כאביי הבטן חלפו) יש ויכוח בין רופאת משפחה שרואה זאת בחומרה,לבין בית החולים.(שגם אושפזתי ושוחררתי מסיבת אין סכנה לחיי ואין תרופה לזה) מה עליי לעשות במצב כל כך מתסכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בבדיקות דם לתיפקודי כבד - תגובה
יעל אבנון20/05/2015שלום עידן,
אני מציעה שתפנה לרופא פנימאי נוסף לקבלת חוות דעת נוספת, זה יכול מאוד לעזור.
לא כדאי להזניח את העניין אלא לבדוק לעומק מדוע אנזימי הכבד בעליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידן09/06/2015תודה רבה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםהילה18/05/2015
קודם כל תודה שאתם עונים מהר :-) השאלה היא כזו האם יש קשר בין iron ממש נמוך ל סידן גבוה בבדיקת דם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם - תגובה
יעל אבנון18/05/2015שלום תמי,
אני לא מכירה קשר ישיר כזה, יכולים להיות קשרים עקיפים שגורמים לחוסר איזון במינרלים בגוף. במידה וקיים מחסור בברזל, יש לכך סיבה וצריך למצוא אותה, ואותו הדבר לגבי סידן גבוה. יכולות להיות הרבה מאוד סיבות לשני המצבים האלו וצריך לבדוק באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alt45- nv guaho?סבינה דוידובי17/05/2015
בבדיקות הדם שביצעתי לפני מספר הימים נמצא שרמת הורמון הalt בדמי היא 45.
האם זה מעיד על בעיה בכבד?
מה עליי לעשות?האם זה דחוף?
תודה,סבינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alt45- nv guaho? - תגובה
יעל אבנון17/05/2015שלום סבינה,
מדובר באחד מאנזימי הכבד. צריך לבדוק את שני האנזימים הנוספים- GOT ו- GGT.
אנזים זה יכול לעלות עקב נטילת תרופות, עקב זיהום כלשהו במערכת החיסון, עומס על הכליות או על כיס המרה ועוד.
צריך להמשיך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)