מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקין אבל..אורנית30/09/2015
קימים אצלי סימפטומים של היפו טירואידיזם כמו נשירה חולשה אי סבילות לקור יובש חוסר ברזל כתוצאה מדימום כבד אך לאחר בדיקות נמצא tsh t4 t3 תקינים. מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין אבל.. - תגובה
יעל אבנון01/10/2015שלום אורנית,
את מתארת סימפטומים שיכולים להיות קשורים להרבה מצבים, לא רק לתת פעילות של בלוטת התריס. ערך תקין של TSH הוא בין 1-2.5.
חוסר בברזל יכול להיות האחראי לסימפטומים שאת מתארת אך כדי לאבחן אצלך במדויק את הסיבות לסימפטומים צריך לערוך תשאול בריאותי ולהסתכל על בדיקת דם מקיפה. כדאי לפנות בנושא זה לנטורופת מוסמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גבוהה של שתנן בדםיעקב28/09/2015
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם עכשיו והתגלה בהן שיש לי חריגה ברמה של ה-UREA ויש לי
49 mg/dl. מה זה אומר? איך אפשר לטפל בזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גבוהה של שתנן בדם - תגובה
יעל אבנון29/09/2015שלום יעקב,
ממצא זה בדרך כלל מעיד על שתיה מועטה של נוזלים.
לעיתים זה מרמז על בעיה כלשהי בכליות אך במידה ורמת הקראטנין תקינה אז זה לא סביר. אוריאה גבוהה יכולה גם לרמז על רמת חלבונים גבוהה בתזונה ובעיה בפירוק החלבון במערכת העיכול. ניתן לטפל בבעיות מסוג זה אצל נטורופת מוסמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים ומחסור בסידןאני27/09/2015
לאחרונה החלו לי כאבי ברכיים ובעצמות שונות בגוף והמליצו לי לבדוק חוסר בסידן ולהתחיל לקחת קלצ'יצ'ו
כיצד ניתן לבדוק מחסור בסידן - האם זה אפשרי בבדיקת דם פשוטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים ומחסור בסידן - תגובה
יעל אבנון27/09/2015שלום עדי,
ניתן לבדוק את רמת הסידן בדם וגם בשתן, בבדיקות פשוטות.
ניתן גם לבדוק בדיקת צפיפות עצם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת עמלה בבדיקת דםמור25/09/2015
היי,נראה שנדבקתי במחלת מין שנקראת זיבה ולכן עליי לבצע כמה זריקות לאיבחון.יש לי פחד עז מחיסונים,זריקות,בדיקות דם. בפאניקה או דברים שקשורים לרפואה או דם אני מתעלפת. השאלה שלי היא: מפני שאני חייבת לבצע כמה זריקות ואני מפחדת מאוד,האם אוכל לפני כל זריקה לשים זמן מה לפני משחה שמרדימה את המקום(עמלה) ואז לא ארגיש כלום? אם לא אפשרי אשמח לדעת מדוע :)בת 16.5 והולכת לבצע אותן לבד ולכן מאוד מפחדת. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת עמלה בבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון27/09/2015שלום,
בדיקת דם אינה כואבת, זו דקירה קטנה בלבד והפחד אצלך הוא פסיכולוגי ולכן המשחה לא תעזור הרבה. בכל מקרה, אני לא יודעת להגיד אם מותר למרוח את המשחה לפני הבדיקה, נסי להתייעץ עם האחיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםדנה25/09/2015
שלום רב,
מצ״ב תמונות של בדיקות הדם שעשיתי. אשמח ל״פירוש״, אני בת 20 חולת סוכרת.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דנה25/09/2015מפני שלא התאשר לצרף כמה תמונות אוסיף כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון27/09/2015שלום לנה,
רמת הטסיות גבוהה אצלך, זה מעיד על קרישיות יתר בדם, נטיה לסמיכות של הדם.
הלימפוציטים גבוהים וזה מעיד על זיהום ממקור ויראלי, וזו גם עשויה להיות הסיבה לטסיות הגבוהות. בזמן זיהום מספר הטסיות עשוי לעלות.
מעבר לכך, רמת הברזל נמוכה ורמת ויטמין D נמוכה, צריך להשלים ע"י תוספים- תוכלי לקבל המלצה מהרופא המטפל.
כדאי לחזור על ספירת הדם כדי לוודא שהלימפוציטים חזרו לנורמה ולעקוב אחר טסיות הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול גבוהה
דנה07/10/2015שלום רב, בהמשך לבדיקות הנ״ל .
הגיעה תוצאה של בדיקת cortisol (8am
הטווח הוא בין 118-618
והתוצאה היא : 1173.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול גבוהה - תגובה
יעל אבנון07/10/2015קורטיזול גבוה יכול להעיד על הרבה מאוד מצבים, לדוגמה- שימוש בגלולות למניעת הריון, עודף משקל, מתח נפשי, צריכת קפאין או אלכוהול מוגברות, בעיה בהיפופיזה ועוד.
כדאי להמשיך בירור רפואי כולל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון תוצאותאור24/09/2015
שלום, האם התוצאות תקינות? יש בעיה שמסבירה את אי קבלת המחזור, יתר האינסולין בדם, והיובש החזק בפה? -מה הטיפול בדרך כלל? תודה מראש.
------------------17 OH-Progesterone
3.00
לאחר הזרקת סינקטן בשעה 8:42
Expected values for reproductive aged women
Follicular phase:0.10-0.80 ng/mL
Luteal phase: 0.27-2.90 ng/mL
3rd trim. pregnant women: 2-12 ng/ mL
Post ACTH: .2 ng/mL
--------------------------------Cortisol
734.0
:הערות
לאחר הזרקת סינקטן בשעה 8:42
תחום ייחוס לדגימת בוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון תוצאות - תגובה
יעל אבנון24/09/2015שלום חן,
זו שאלה שצריך להפנות רק לרופא המומחה, אין באפשרותי לענות עליה במסגרת הפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אור24/09/2015אז אשמח לדעת רק אם התוצאות תקינות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
יעל אבנון24/09/2015אלו הן בדיקות שצריך לקחת בחשבון את התשאול הבריאותי המקיף ובדיקות נוספות, על מנת לתת תשובה. לא ניתן לפענח אותן סתם כך. לכן במקרה זה, אני מאוד ממליצה לפנות לרופא לקבלת תשובה מוסמכת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוהלי בדיקת דםשרון21/09/2015
שלום,
רציתי לשאול אם יכול להיות שלאלכוהול שאיתו מחטאים במהלך בדיקת דם את הזרוע, יכול להיות צבע צהבהב - חום - מעט אדמדם ? או שהוא תמיד שקוף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוהלי בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון21/09/2015שלום ארי,
יש סוגים שונים של תמיסות חיטוי, הדבר אפשרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם מישהו יעזור לייהודה21/09/2015
אשמח אם מישהו יעזור לי
בתוצאה של בני (בן 5), שעשינו כתוצאה משיעור יתר,
יצא Testosternoe 0.16 nmol/L
כיצד אני יודע אם הכוונה ל total (ואז ממש לא בנורמה), או ל Free (ואז בסדר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם מישהו יעזור לי - תגובה
יעל אבנון21/09/2015שלום יהודה,
בדרך כלל בודקים את הטסטוסטרון הכללי ולא החופשי.
בכל מקרה כדאי לבדוק עם הרופא באיזו בדיקה מדובר ולהתייחס לטווח הנורמה של הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איסוף שתן - התחלה בערבעינב18/09/2015
עליי לבצע בדיקת איסוף שתן 24 שעות לסידן, על מנת לברר כמה סידן אני סופגת ולהשלימו בהתאם.
אני דוחה את הבדיקה כבר מס' חודשים, בעיקר בגלל שאני חוששת מההתעסקות עם כל העברות הכלים והגועל נפש על הבוקר ובלחץ. סבתי, ששמעה על כך המליצה לי להתחיל את הבדיקה בערב בשקט ובפרטיות, לסיימה בערב ולהביא את התוצאות בבוקר למרפאה.
האם זה עלול לשבש את תוצאות הבדיקה?
אגב, אני מוכנה לסבול שיבוש 'קל', כי המשמעות של התחלה בבוקר מבחינתי היא דחיה לנצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איסוף שתן - התחלה בערב - תגובה
יעל אבנון20/09/2015שלום עינב,
ככל הידוע לי זה בסדר אך כדאי לשאול את האחיות במרפאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקת דםחסוייה18/09/2015
כימיה בדם
Glucose (B)
86
100 יחידות: mg/dl 70
Creatinine (B)
0.42
0.95 יחידות: mg/dl 0.51
Ferritin
45
120 יחידות: ng/ml 10
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes
8.1
11 יחידות: 10*3/micl 4.5
RBC-Red Blood Cells
4.2
5.2 יחידות: 10*6/micl 4
Hemoglobin
12.5
16 יחידות: g/dl 12.5
Hematocrit
37.5
46 יחידות: % 36
MCV-Mean Cell Volume
89
97 יחידות: fl 79
MCH-Mean Cell Hemoglobin
29.8
34 יחידות: pg/cell 27
MCHC-M.Cell Hb cont.
33.3
36 יחידות: g/dl 31
RDW-Red Cell Distri.Width
14.9
15 יחידות: % 11.6
Platelets
138
450 יחידות: 10*3/micl 150
MPV-Mean Platelet Volume
לא ניתן לדווח
Neutrophils %
67.7
75 יחידות: % 40
Lymphocytes %
24.7
43 יחידות: % 22
Monocytes %
6.6
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
0.9
6 יחידות: % 0
Basophils %
0.1
2 יחידות: % 0
Neutrophils #
5.48
7.7 יחידות: # 1.8
Lymphocytes #
2
4.8 יחידות: # 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משו
חסויה18/09/2015חשוב לי לציין שאני בהריון ובאותו יום עשיתי כמה בדיקות דם לקחו לי 8 מבחנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון20/09/2015שלום,
הבדיקות תקינות למעט רמה מעט נמוכה של טסיות- PLT.
יש נשים שרמת הטסיות אצלן יורדת בזמן הריון, אך כדאי לעקוב אחר רמתן בהמשך.
צייני זאת בפני הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהריון מה זה טסיות מה שאמרת
חסויה20/09/2015ומה צריך לקחת ולעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון21/09/2015טסיות קשורות לתהליכי קרישה בגוף.
הראי את הבדיקות לרופא והמשיכי מעקב.
אין שום סיבה לדאגה, כפי שאמרתי, זה קורה לעיתים בקרב נשים בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם
חסויה21/09/2015ואם כמו שאמרת שהטסיות plt משו כזה שהוא נמוך אצלי זה יכול להוביל לקרישיות דם או משהו?!תקשיבי הרופאת מישפחה שלי היא אמרה לי לגבי הבדיקת דם שחסר לי ויטמין בי ואני צריכה להתחיל זריקות. ההקשה תעזרי לי אני נורא מודאגת מעצמי
קרישיות דם עלולה לבוא גם שהטסיות נמוכות?!ואיזה בדיקה אני יכולה לעשות לגבי קרישיות דם אני נורא מפחדת מזה בבקשה תעזרי לי אני רוצה לדעת מה המצב של הקרישיות דם אצלי בגוף צה אני צריכה לעשות בשביל לדעת שאין לי כלום והכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם - תגובה
יעל אבנון22/09/2015הטסיות אצלך נמוכות מעט, זה ההפך מקרישיות יתר וכפי שאמרתי, אין לך מה לדאוג, אלא רק לעקוב. פשוט בקשי מהרופאה לבצע לך ספירת דם בעוד חודש ועקבו ביחד אחר התוצאות. בערך הזה של PLT אין שום סכנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת שתןחוששת17/09/2015
צירפתי את בדיקות השתן שלי, ורציתי לדעת מה המשמעות של ערך הnitrit החיובי וערך הLeucocytes אשר יצא 25 כאשר ראיתי שהנורמה זה מ0 ועד 10
רציתי לציין שהתזונה שלי לאחרונה לא מסודרת בכלל
תודה רבה.
ערכי הבדיקה:
PH - 6
Nitrit (U) - positive
Ketone (U) - negative
Glucose - negative
Urobilinogen - normal
Bilirubin - negative
Protein - negative
Leucocytes - 25
Erythrocytes - negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון20/09/2015שלום,
ניטריטים בדרך כלל מעידים על דלקת חיידקית בשתן.
גם נוכחות התאים הלבנים מעידה על כך.
תבקשי מהרופא תרבית שתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמות FSH - LHדניאל17/09/2015
שלום
בן 40, סובל לאורך שנים מרמות טוסטוסטרון גבוליות נמוכות.
הדמייה אחרונה עברתי לפני כשלוש שנים, ולא היה ממצא מלבד אוכף ריק בחלקו, עם נוזל עמוד שדרה.
בבדיקת דם לפני חודשיים רמות טוסטוסטרון מתחת לנורמה.
הרגשה כללית לא משהו (מכל הבחינות)
הרופא נתן לי לנסות טיפול בטוסטומקס ג"ל 25 מ"ג.
בדיקת דם מהיום עליה קלה ברמות הטוסטוסטרון:
(TESTOSTERONE 8.50 NMOL/L ( 5.80- 28.00) (........*)
אך בבדיקה הנוכחית חלה ירידה משמעותית ברמות ה - LH-FSH.
בדיקה קודמת:
FSH 2.77 MIU/ML ( 1.20- 16.00) (........*)
LH 2.38 MIU/ML ( 1.10- 9.00) (........*)
והיום:
FSH 0.30 MIU/ML ( 1.20- 16.00)*(.........)
LH 0.49 MIU/ML ( 1.10- 9.00)*(.........)
1. האם יש קשר בין הטיפול בטסטומקס לירידה ב -LH-FSH? או שזה מצביע על בעיה בתפקוד של ההיפופיזה? (רמות פרולקטין תקינות)
2. מלבד העניין המיני, יש השלכות ומשמעות לרמות נמוכות של ההורמונים הנ"ל?
3. האם רמות הטוסטוסטרון (8.5) תחת טיפול בטסטומקס 25 מ"ג במשך חודשיים סבירות וזה אומר שהטיפול יעיל או שזה היה צריך להיות הרבה יותר גבוה?
תודה רבה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ברמות FSH - LH - תגובה
יעל אבנון20/09/2015שלום דניאל,
יכול להיות כי מדובר בתת פעילות גבולית של ההיפופיזה אשר גורמת לרמה נמוכה של טסטוסטרון. LH ו- FSH קשורים לתהליך יצור הזרע אצל גברים וטיפול הורמונאלי בהחלט יכול להשפיע על רמתם בדם, אך רמות נמוכות אינן מהוות בעיה בדרך כלל.
ולגבי השאלה האחרונה לגבי רמת הטסטוסטרון בהשפעת התרופה- אני לא יודעת לענות, כדאי לשאול את הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cmvאורית16/09/2015
שלום עשיתי בדיקת cmv ורציתי לדעת אם הבדיקה תקינה וניתן להכנס להריון
Viral Serology
הערות תוצאה ביחס לטווח הנורמה תוצאה שם בדיקה
CMV Ab IgG 132.2 Reactive
AU/mL
הוחלפה -9/8/15ב
מערכת הבדיקה
CMV Ab IgM 0.17
Nonreactive
Index
הוחלפה -9/8/15ב
מערכת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת cmv - תגובה
יעל אבנון20/09/2015שלום אורית,
הגוף שלך נחשף לנגיף ה- CMV בעבר.
אין בעיה להיכנס להריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b-12פוצי11/09/2015
שלום
סיימתי לקחת 3 חודשים תוסף מתחת ללשון
אחרי כמה זמן מומלץ לבדוק את רמתו בכבד ?
נ"ב
עשיתי בדיקת דם למטרה אחרת והברזל שלי עלה משמעותית
יכול להיות שהB-12 השפיע על הברזל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר b-12 - תגובה
יעל אבנון11/09/2015שלום,
בדיקת דם ל- B12 ניתן לעשות בכל עת, גם בזמן שנוטלים אותו. העניין הוא לדעת לאבחן בהתאם לזמן הבדיקה. אין קשר לעליה בברזל, אלא אם כן בתוסף שלקחת היה ברזל.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb-12
פוצי11/09/2015תודה רבה
ממה שקראתי אם בודקים בזמן לקיחת התוסף
הוא מראה את רמתו בדם וזה לא מראה את רמתו בכבד (או שלא הבנתי אותך)
ובאמת הברזל עלה ללא תוספת ברזל
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb-12 - תגובה
יעל אבנון13/09/2015לא ברור לי למה הכוונה של רמתו בכבד.
הבדיקה היא בדיקת דם ומראה את הרמה בדם.
חלק מהויטמין נאגר בכבד אך אני לא מכירה בדיקה למאגר בכבד.
כאשר נוטלים B12 ועושים בדיקת דם, הרמה בדם תהיה גבוהה יותר בהתאם.
ברגע שמפסיקים לקחת את התוסף, הרמה בדם יורדת לאט לאט.
לירידה ברמת הויטמין יש הרבה מאוד סיבות, בחלקן ניתן לטפל ובחלקן לא, ואז צריך לקחת תוסף במשך כל החיים, עם הפסקות על פי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB-12
פוצי13/09/2015שלום ותודה
הכוונה שלי "רמתו בכבד" זה מה שנותנת בדיקת הדם ללא תוסף כלל
זו בטח לא בדיקה נפרדת
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים בדיקות דםקורל10/09/2015
שלום.
שמי קורל בת 22
ערכתי היום בדיקת דם ולהפתעתי הגיעו התוצאות.
ישנם כמה דברים חריגים אך דבר אחד שבאמת טיפה מפחיד אותי .
בערכים שראיתי,
ליפוציטיס % נמצא בערך של 49%, גבוהה בהרבה מהממוצע.
לאחרונה אעיד שאני חולה המון- וירוסים, כאבי ראש, בטן, אנטיביוטיקה וכו'.
מה שמעניין שאת אותה הבדיקה ערכתי בדיוק באותה השנה , לאחר טיפול בחיידק הליקובטור פילורי= עשיתי בדיקת דם כדי לראות אם הושמד, ושוב , אותו אחוז של ליפוסיטיס -49%.
שאלתי את הגסטרולוגית והיא אמרה שזה בגלל החיידק והטיפול בו.
הלכתי אחרונה ל2012 ( סהכ עישתי 3 בדיקות דם ) לבדיקה האחרונה ביותר , ושם ראיתי שהלימפוציטיס עמד על ערך נמוך מהרגיל של 17%.
כרגע אני שנה עם אחוז גבוהה של 49%. מה זה אומר? או יכול להגיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון11/09/2015שלום קורל,
הלימפוציטים הם תאי דם לבנים אשר עולים בדם בעיקר בזמן זיהומים נגיפיים, ויראליים.
ברגע שהזיהום הויראלי יורד כך גם הלימפוציטים.
לעיתים הגוף מתקשה להילחם במזהמים ורמת הלימפוציטים נשארת גבוהה לתקופה ארוכה.
במקרים כאלו צריך לעבוד על חיזוק המערכת החיסונית.
השימוש באנטיביוטיקה רק מחליש עם הזמן את מערכת החיסון.
ישנם טיפולים נטורופתיים יעילים הכוללים תוספי תזונה וצמחי מרפא אשר מיועדים לחזק את מערכת החיסון. שווה לנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)