מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת TSHענת31/10/2008
שלום, בבדיקת דם, ערך TSH יצא גבוה, 77 ביחס למקסימום 5. האם צריך להיות בצום 12 שעות לפני הבדיקה? אכלתי עד שעה 12 בלילה ואת הבדיקה ביצעתי בשבע בבוקר. יכול להיות שבגלל זה התוצאה לא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אופיר אביזהר02/11/2008TSH לא אמור להיות מושפע מאוכל. אם התוצאה לא תקינה כנראה שזה אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- amylase גבוה בבדיקת דם של בת 8נטע30/10/2008
שלום ביתי בת ה-8 עברה בדיקות דם בעיקבות ירידה במשקל, חוסר תיאבון וגובהה הנמוך יחסית לגילה. בבדיקות נמצא amylase 127 ורופא הילדים ביקש לעבור בדיקה חוזרת מחשש לבעיה בלבלב. האם יש סיבה לדאגה? על מה זה מצביע? תודה על התשובה,נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין היפטיטיס c ו bיואל30/10/2008
ד"ר שלום נאמר לי שהיפטיטיס b c קשורים , האם שלילה של היפטיטיס מסוג c מקטינה את הסיכוי להמתצאותו של היפטיטיס b? או שאין קשר תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואל
ד''ר אופיר אביזהר30/10/2008אלה וירוסים שונים לחלוטין.
הם מועברים בצורה דומה.
לוירוס מסוג B יש חיסון כנגדו. ל-C אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שלילה של c מקטינה את הסיכוי גם.
יואל30/10/2008תודה על התשובה דוקטור אך שאלתי הייתה אם שלילת המצאותו של c מקטינה את המצאותו של היפטיטיס b? ולהיפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליואל
ד''ר אופיר אביזהר02/11/2008שלילת C לא שוללת B ולהפך.
אם יש חשד יש לשלול את שניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה תעסוקתית לפני קבלה לעבודהלירון30/10/2008
שלום, במסגרת שלב קבלה לעבודה נתבקשתי לעשות בדיקות במרפאה תעסוקתית. במקרה גיליתי כי אנ י צריכה גם לבצע בדיקות דם. נאמר לי שהסיבה לכך היא בשביל לבדוק האם אני יכולה להחשף לחומרים הכימים המצאים בסביבת העבודה (אני אמורה לעבוד במעבדה). שאלתי היא מה הסיבות לבדיקת דם מטעם מקום עבודה, מה נבדק? האם התשובה שנתנו לי נכונה? (זה נשמע מופרך). מה מותר להם לבדוק? האם הם אמורים לקבל הסכמתי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
ד''ר אופיר אביזהר30/10/2008אני לא בטוח שאני הכתובת הנכונה לשאלה. בודאי שאיני משפטן.
יש מקומות עבודה, כולל מדינת ישראל למשל, שדורשים בדיקה רפואית לפני קבלה לעבודה.
יתכן שמה שאמרו נכון. יתכן שהם רוצים לדעת מצב בראשיתי למנוע תביעות עתידיות על שינוי במצב הבריאות עקב העבודה.
את תמיד רשאית לסרב לבדיקה רפואית, והם רשאים לא לקבל אותך לעבודה מן הסתם.
אולי רופא תעסוקתי יכול לתת לך תשובה מלאה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=258 id=link]מחלות מקצוע-רפואה תעסוקתית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GPT גבוה ggt גבוהיוחנן30/10/2008
מטופל בפרהוסטטין 20 מרגיש רע GPT84 GGT60 בחילות ומיחושים באיזור קיבה. מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוחנן
ד''ר אופיר אביזהר30/10/2008לדבר עם רופא/ת המשפחה, ובתאום איתו להפסיק או להחליף את הטיפול. לפי צורך המשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CPKיהודית29/10/2008
לאחרונה הנני סובלת מכאבים קשים ברגליים (בעיקר בשוקיים) . בבדיקת הדם שערכתי תוצאת CPK הינה 240 ובדיקת ESR היא 40. האם זה קשור לכאבים? למי עלי לפנות לברור וטיפול? יש לציין שאני לוקחת שנים מספר מדי יום 850 מ"ג גלוקופאז' ו20 מ"ג סימבקור . למרות הנ"ל בבדיקות האחרונות הסוכר 150 , טריגליצרידים 195 ,כולסטרול 175 (LDL 89 וכולסטרול HDL 42 ) אודה עבור תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד''ר אופיר אביזהר30/10/2008יתכן שיש קשר.
CPK מקורו בשריר, ושקיעת דם שהיא גבולית גבוהה יתכן ומעידה על דלקת שם.
יתכן שכאב השרירים נובע מהסימבקור! פני לרופא/ת המשפחה - אולי כדאי לעשות נסיון הפסקה. יש טיפול חלופי אם צריך.
גם סוכרת עקרונית יכולה לגרם לכאב ברגל אם היא ממושכת, הן דרך פגיעה בכלי דם והן בפגיעה בעצבים.
בכל מקרה - הכתובת הראשונה צריכה להיות רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריוןשירה29/10/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 36, לפני כחודשיים היו רמות הB12 שלי 230, והיום הן ירדו ל150, התחלתי בנטילת כדורי מציצה מתחת ללשון, שאלתי היא האם יכולה להיות השפעה על העובר? רמת ההמוגלובין שלי היא 11.2 וכדוריות הדם 3.4 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK29/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםנעמה28/10/2008
שלום, לבתי עשו בדיקות דם בבקשה אם תוכל לסייע בפענוחן: rbc 5.75 HB 11.9 MCH 20.6 MCHC 31 LDH 555 האם זה תקין ומה אומרים ערכים אלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
ד''ר אופיר אביזהר29/10/2008הערכים התקינים קשורים לגיל הבת - יש הבדל אם היא בת חודש או בת 8 שנים או בת 16 שנים.
בכל מקרה - כדאי לשאול רופא/ת ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןלי28/10/2008
שלום, בת 31, בבדיקת איסוף שתן -24 שעות- התקבלו התוצאות הבאות: 1300- 400 mg/24h 592 PHOSPHORUS- U 24h 140- 40 mg/dl 30 PHOSPHORUS- U SAMPLE 1650- 700 mg/24h 1084 CREATININE- U 24h 280.0- 20.0 mg/dl 54.2 CREATININE- U SAMPLE 250- mg/24h 42 CALCIUM- URINE 24h - mg/dl 2.1 CALCIUM- U SAMPLE חלק מהתוצאות מחוץ לטווח, האם זה מסוכן? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר אופיר אביזהר29/10/2008על פניו הערכים נראים תקינים.
בהנחה שהאיסוף נעשה 24 שעות.
לגבי המשמעות - זה תמיד נעשה בהקשר של הבדיקה - הסיבה? תרופות שנלקחות, השוואה לבדיקות קודמות וכו'.
פני לרופא/ה שביקש את הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDH קצת גבוהפרנואידית?28/10/2008
שלום, אני כ-3 חודשים לאחר הריון, ובדיקות הדם שלי היו מעולות, פרט ל-LDH שהיה טיפונת גבוה: * (.........) (LDH 195.90 U/L ( 98.00- 192.00 האם אני צריכה לדאוג וגשת לרופא, או שזה לא משמעותי? תודה ויום מצויין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר29/10/2008מזל טוב.
אני לא יודע למה LDH נבדק. LDH יכול לבוא ממספר מקורות, כולל השיליה.
הסטיה מינימלית וקשה לי לדעת את משמעותה. אם את חשה בטוב ושאר בדיקתך תקינה קרוב לודאי שאין לכך משמעות. אפשר לשאול את הגינקולוג/ית לגבי הקשר להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MCHC MCHשלי27/10/2008
שלום רב, בת 40 בבדיקת דם - MCH : 33.3 MCHC: 37.6 HB: 15.4 האם זה תקין ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
ד''ר אופיר אביזהר29/10/2008MCH, NCHC בתחום העליון של הנורמה.
אם את בריאה ושה בטוב כנראה שתקין.
כדאי להשוות לבדיקות קודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8מרב27/10/2008
בצעתי בדיקה בשם פקטור 8 התוצאה : 100 האם הערכים תקינים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרב
ד''ר אופיר אביזהר29/10/2008על פי המעבדה שלנו - תקין . הנורמה - 55-150.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזללילך ברהום27/10/2008
שלום , בעלי בן 26 ובדיקות האחרונות שהוא עשה הברזל היה נמוך, אתמול הוא עשה בדיקת דם שוב ולא הופיעה רובריקה על ברזל אבל יש עוד Hct,mcv,baso%, basoabc, macro%, micro%, hyper%, hypo%. כל הבדיקות האלה יצאו נמוכות. חשוב לציין שיש לו אלרגיה בעיניים השאלה אם זה קשור למשהו ןאם צריך לדאוג? כי זה מראה על אנמיה וזה קצת מוזר. אשמח לתגובה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר אופיר אביזהר27/10/2008באופן כללי- חוסר ברזל בגברים מחייב בדרך כלל התיחסות ובירור, בעיקר בכוון דרכי העיכול - בהנחה שהתזונה מגוונת.
קשה לי לראות קשר בין אלרגיה בעיניים לחוסר ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה לבעלי היתה היסטוריה
לילך ברהום27/10/2008עם מערכת העיכול הוא לקח תרופה בגיל מאד צעיר שעשתה לו בעיה שלא משפיעה עליו בכלל. יכול להיות שה חוזר? יש לי שאלה נוספת הרופאה היתה צריכה לרשום גם לעשות בדיקת ברזל כי ויטמין 12 זה לא ברזל? או שאני טועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך
ד''ר אופיר אביזהר29/10/2008מכיון שאיני יודע איזו בעיה הייתה איני יכול לדעת אם היא חוזרת.
B12 ודאי שאינו ברזל, ואם מדדים כמו המוגלובין או MCV נמוכים כדאי לבדוק רמת ברזל בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דםאביבה26/10/2008
בבדיקות שעשיתי קיבלתי שקיעה מעט גבוהה 40. אני מקבלת באופן קבוע מיקרופירין 75מג. האם זה יכול לשנות את ערך השקיעה? להעלות אותה? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביבה
ד''ר אופיר אביזהר27/10/2008לידיעתי אספירין במינון נמוך לא אמור להשפיע משמעותית על שקיעת הדם.
האספירין היא תרופה אנטי דלקתית, ובמינונים גבוהים השפעתה אמורה להוריד את שקיעת הדם (למשל בטיפול בדלקת פרקים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TSHלימור25/10/2008
שלום רב, האם צריך להיות בצום לפני בדיקת TSH ואם כן, אז כמה שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר אופיר אביזהר26/10/2008ל-TSH אין צורך בצום.
שימי לב שמדובר רק ב-TSH, כי בדרך כלל עושים באותה הזדמנות גם בדיקות אחרות שכן מחייבות צום. כדאי לשאול את הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)