מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרה02/09/2008
מהי בדיקת ENG? והאם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2008אלקטרו-ניסטגמו-גרף.
בדיקה תפקודית של המערכת הוסטיבולרית, המערכת של שווי המשקל.
משמש נוירולוגים ורופאי אף-אוזן-גרון בעיקר בהערכת סחרחורת או חוסר שווי משקל וכדומה.
זה בודאי לא מסוכן לחיים או לבריאות.
פרטים יותר מלאים כדאי לקבל מנוירולוג או מרופא אף אוזן גרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!שרה01/09/2008
שלום, אני בת 17: בבדיקות הדם יצא: HB-13.5 FERRITIN - 9.0 TRANSFERRIN -325.0 IRON -70 HEMOGLOBIN A -97.6 אני מטופלת 5 ימים בכדור ברזל סלופה 160 מ"ג , הרופא אמר שצריך לקחת כדור אחד כל יום במשך 60 ימים. הכדור הזה גורם לי לתופעות לוואי שכתובים בעלון כמו: עצירות, כאב בטן, בחילה וגירוד בעור. האם כדאי להמשיך את הטיפול הזה בגלל רמת הפריטין הנמוכה שיש לי? למה רמת הפריטין הנמוכה גורמת? האם אתה ממליץ על כדור/סירופ ברזל אחר??? אני מחכה לתשובה!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר אופיר אביזהר02/09/2008הפריטין מעיד למעשה על מאגרי הברזל, והם כנראה נמוכים אצלך. חוסר הברזל אצלך כנראה לא מאוד קשה כיון שההמוגלובין עדיין תקין.
יש הרבה סוגים של תכשירי ברזל, וקשה לחזות מראש מה יגרום לתופעות לואי ולמי. אני חושב שהרופא המטפל בך צריך לדעת שהתרופה לא מתאימה לך ולהחליפה. ניתן להתייעץ גם עם רוקחים בפארמים השונים. מכיון שהחוסר כנראה לא גדול כדאי להתייעץ בתזונאית לגבי תזונה עשירה יותר בברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eosinophilנירה01/09/2008
שלום (בדיקה שנועדה לבדוק מדוע מגרד הגוף) רציתי לדעת מה זה אומר שיש עודף אאוזופילס בדם? האם זה נכון שיש קשר לתולעים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
ד''ר אופיר אביזהר01/09/2008האאוזינופילים הם חלק מאוכלוסיית הכדוריות הלבנות, שהיא חלק ממערכת החיסון שלנו, המערכת שמגינה עלינו מגורמים חיצוניים.
ריבוי אאוזינופילים אופייני לתגובות אלרגיות שונות, אך גם לזיהומים שונים כמו תולעים או פרזיטים אחרים. יש גם סיבות נוספות, שכיחות פחות, לריבוי אאוזינופילים.
האבחנה נעשית על פי הבדיקה הכוללת - תלונות הנבדק, הבדיקה הגופנית, ובדיקות דם נוספות ובדיקות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GASTRIC ACID SECRECTIONארי31/08/2008
מהי הבדיקה הזאת ? ולמה עושים איתה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK01/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעבדהלילך31/08/2008
שלום קורים לי לילך ואני בת 12 וחצי. בתקופה האחרונה הרגשתי סחרחורות במעבר ממצב שכיבה לישיבה . השבוע ערכתי בדיקות דם וקיבלתי 2 תוצאות חריגות : Neutrophils *36.1 Lymphocytes % *52.3 אני מבקשת את חוות דעתך לתוצאות בעיקר ללימפוציטס שלא הצלחתי למצוא המלצה באמצעות המידע הקיים ברשת. תודה - לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר אופיר אביזהר01/09/2008החריגה, אם קיימת, אינה גדולה. אני לא רופא ילדים, ויתכן שבגילך זה בנורמה - כדאי להתייעץ ברופא המטפל. אני מניח שסך הכדוריות הלבנות תקין.
בכל אופן אני לא רואה קשר בין המספרים ששלחת לתלונה שהצגת.
אם את חוששת ממשהו כדאי שתדברי עם ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסט לבדיקת cortisolרעותי31/08/2008
שלום, אני בת 38 וסובלת מהיפרפרולקטינומה מזה כ- 11 שנה. קבלתי תוצאות בדיקת קורטיזול כדלהלן: זמן 0 - 444 לאחר 20 דקות- 570 לאחר 30 -דקות 658 לאחר 40 -דקות 680 אודה לך אם תוכל לאמר לי מה פירוש הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK01/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=91 id=link]סוכרת אנדוקרינולוגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי פציעה שטחית ושפשופים .טום31/08/2008
שלום קוראים לי טום ואני בן 13 , לפני כמה ימים חזרתי מהטיול בר מצווה שההורים שלי ארגנו לי ברצות הברית . לקראת סוף הטיול אני משפחתי הלכנו לישון אצל חבר שלנו שגר בניו ג'רסי ויש לו שם מין טרטורונים אמיתיים על דלק [אבל לא בגודל של טרטורון אמיתי , הרבה יותר קטנים] שאני נסעתי בטרקטורון אני התהפחתי בכביש ולמזלי יצאתי רק עם שפשופים וקצת חתכים . מיד איך שזה קרה שטפנו את זה ושמנו קצת גזיות ויום למחרת הורדנו את הגזיות . היום כבר כל הפצעים שלי יבשים הם אדומים וקשים וקצת סדוקים , זה כבר שבוע ככה , ברצוני לדעת שני דברים : 1. כמה זמן יקח לפציעות האלה לעבור ולהתקלף? 2. האם הפציעות האלה ישאירו לי צלקות ? תודה מראש , טום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטום
ד''ר אופיר אביזהר31/08/2008שלום טום,
זה לא כל כך בתחום הפורום, אך אנסה לענות לך כמיטב יכולתי.
כפי שמתואר על ידך נראה שאכן מדובר בשפשופים שטחיים בשלבי ריפוי, זה עלול עוד לקחת זמן. לאט לאט הגלד יתקלף. סביר להניח שלא יהיו צלקות או משהו מינימלי בלבד.
אך יש שני נושאים שעליך לשים לב להם.
1. בדוק עם הוריך ורופא/ת המשפחה שאתה מכוסה מבחינת חיסון כנגד טטנוס.
2. אני לא יודע לגבי המצב החוקי בנהיגה בטרקטורונים בגיל 13- אך זה דבר מסוכן, וודאי שאין לנסוע ללא הגנה על הראש מרפקים וברכיים. יצאת בנס, אך אסור לסמוך על ניסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורמעיין31/08/2008
אם אני סובלת מסטרס, חרדה ודיכאון קלים אבל בעיקר עצבנות אילו בדיקות דם כדאי לי לעשות לברר אם יש בעיה נירולוגית או חוסר ויטמינים, בעבר לקחתי ברזל עקב כדוריות דם קטנות וחיוורות וברזל נמוך והפסקתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
ד''ר אופיר אביזהר31/08/2008בתור בדיקות בסיסיות הייתי מציע ספירת דם, כימיה (אלקטרוליטים, סידן, תפקודי כליה וכבד, פרופיל שומני הדם), תפקוד בלוטת התריס (TSH), ויטמין B12 וחומצה פולית. בדיקת שתן כללית.
ולא פחות חשוב - בדיקת רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמירב30/08/2008
טריגלצריד נמוך 30.6 מה זה אומר? בילירובין גבוה 1.22 האם ניתן להורידו ע"י אכילה או הימנעות מאכילת מאכלים מסויימים או בדרך אחרת? כיצד ניתן להוריד כולסטרול פרט להימנעות מאכילת מאכלים שומניים,האם אומגה 3 ופעילות גופנית מסייעות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר אופיר אביזהר31/08/2008לגבי הטריגליצריד - הכל בסדר.
בילירובין - בדרך כלל הבלתי ישיר מוגבר, ועקב כך סך הבילירובין מוגבר. אם ההמוגלובין תקין, ללא שינוי, מדובר בדרך כלל בתופעת ג'ילברט ואין לכך שום משמעות קלינית או פרוגנוסטית.
אם הבילירובין הישיר עולה ויש הפרעה בתפקודי הכבד - זה מצריך המשך ברור. אני מאמין שהאפשרות הראשונה נכונה אצלך, אך כדאי שרופא המשפחה יראה.
הדרך הלא תרופתית להורדת כולסטרול הוא שינוי בתזונה. בממוצע ניתן להוריד עד 15% בתזונה.
מעבר לכך בדרך כלל נדרשות תרופות. התרופה הנפוצה היא ממשפחת הסטטינים כמו סימוביל או ליפיטור או קרסטור. יש גם את ה-EZETROL שעובד בדרך כלל עם הסטטין, אך בעצמו מוריד רמת כולסטרול בכ-18% בממוצע. לגבי תרופה זו, בניגוד לסטטינים, טרם הוכחה ירידה בתחלואה ובתמותה. פעילות גופנית מעלה בעיקר את הכולסטרול הטוב, אך אם היא מלווה בירידה במשקל תתכן גם ירידה מסוימת בכולסטרול. אומגה 3 במינון גבוה - מעל 3 גרם ביום- מוריד את הטריגליצרידים, לא את הכולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- urea נמוך מהנורמהזהבה29/08/2008
הי, אני חולת קרוהן ושותה כדורים באופן קבוע בגלל המחלה השבוע עשיתי בדיקות דם ויצא לי: urea:15 mch:25.4 אין לי מושג מה המשמעות של כל אחד מהם אם זה טוב או רע ,רופאת המשפחה שלי בחופש וממש חשוב לי לדעת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
ד''ר אופיר אביזהר31/08/2008לגבי האוראה - תקין.
לגבי ה-MCH: אם ההמוגלובין והה-MCV תקינים אין כנראה משמעות. אולי חוסר קל בברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותענת29/08/2008
שלום. אני בת 44. מגיל 39 הופסק המחזור. עם fsh מעל 115, ו- lh מעל 65. לפני חודשיים עברתי ניתוח של חצי בלוטת התריס. מאז הופסקו גלי החום. דיממתי לאחר חודש מהניתוח. הפעם התוצאות היו יותר נמוכות. fsh כ-61. ו- lh כ-27. הבדיקה נעשתה שבוע לאחר הדימום. אשמח לקבל הסבר. שבת שלום
מערכת BeOK31/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות המטולוגיה- אלקטרופורזהטל28/08/2008
הרופאה שלי חשדה שיש לי טלסמיה ולכן הפנתה אותי לבדיקות אלו.. התוצאות יצאו מוזרת, ההמוגלובין A2 יצא תקין אך ההמוגלובין F יצא מעט גבוה(1.6) האם ניתן להסיק משהו מתוצאות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר31/08/2008אין לי את מלוא התוצאות, וכדאי שהמטולוג יתן את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח הבדיקות, תודהרותי26/08/2008
שלום לך עברתי בדיקות דם לפני כשבועיים ובהם התברר כי אני אנמית מאוד. עברתי גם בדיקה לברר כל מיני דברים בגלל כאבי רגליים. מה יכולה להיות הסיבה למקור האנמיה, יש לציין שיש לי סחרחורות, ועייפות תמידית, וחולשה, שככל הנראה קשורות למצב האנמיה. במשך השנים לקחתי כדורי ברזל, אך זה לא עזר.. בכל השנים ידעתי שיש לי אנמיה, אך האנמיה שלי הגיעה ל-10.5, שחשבתי שנובעים מדימומים כבדים במחזור, אך עברתי זריקה מיוחדת ואני בלי מחזור כבר 3 חודשים בכלל....וחשתי שהמצב מחמיר, שאני מרגישה רע מאוד וחלשה מאוד וככל הנראה הבדיקות הראו שכך המצב, לצערי. האם תוכל לעזור לי בפיענוח הבדיקות Coulter Remarks: 1+ Anisocytosis 1+ Hypochromia דיפרנציאל אומת מיקרוסקופית Hemoglobin | g/dl | * 9 Hematocrit | % | * 29.9 MCV-Mean Cell Volume | fl | * 71 MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | * 21.4 MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl | * 30.1 RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 17.3 C.R.P - קטן מ-0.5 (אני חושבת שזה בסדר....) Eosinophils 7.1 (שזה אני יודעת אלרגיות) תודה לכם רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד''ר אופיר אביזהר31/08/2008ההמוגלובין נמוך מאוד.
אם אין מחזור וההומוגלובין ממשיך לרדת יש לחפש סיבה אחרת.
שימי לב לצבע היציאות. אם היציאה שחורה יש לפנות לחדר מיון.
יש לשקול ביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה - בעיקר אם את מעל גיל 50.
פני בהקדם לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lipemic Indexדני26/08/2008
שלום רב, תוצאות בדיקת דם שלי כוללות: Lipemic Index ++ Hemolytic Index + א. מה זה אומר ב. הבדיקות לא היו בצום. האם צום נדרש לבדיקות שלעיל ? תודה, דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד''ר אופיר אביזהר26/08/2008האינדקס ההמוליטי רק אומר שחלק מהכדוריות האדומות התמוססו - ובדרך כלל (לא תמיד) מדובר בבעיה טכנית בלקיחת הדם או בשמירתו במבחנה. אם אתה בריא וחש בטוב - קרוב לודאי שאין מה לדאוג.
מה שמטריד זה האינדקס הליפמי. זה אומר שהדם שומני. עקרונית - גם לא בצום הדם לא אמור הדם להיות ליפמי. אני ממליץ לך לעשות בדיקת דם בצום לטריגליצרידים וכולסטרול לסוגיו השונים, ולסוכר. בצום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהמרים25/08/2008
בבדיקת גסרוסקופיה אצל אימי נמצא כיב של 3 מ"מ בעקומה הקטנה באנטרום עם כרטק נקי- נלקחו ביופביות אבחנה וסיכום small antral ulcer אימי בת 85 האם זה יכול להיות סרטני? היא לא איבדה משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים
ד''ר אופיר אביזהר26/08/2008כדי לענות על שאלתך נלקחו הביופסיות. יש לברר את תוצאותיהן.
כיב בקיבה תמיד חשוד לממאירות, אם כי רוב הכיבים אינם ממאירים.
בביופסיות ניתן גם לראות את החיידק הליקובקטר פיילורי שעשוי לגרום לכיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)