מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקהשלומית גרוסו09/09/2008
שלום ד"ר!! שמי שלומית ואני מקריית ים אני מבקשת עזרה בפיענוח תוצאות בדיקה: 1) מה הפירוש של mpxi יש לי 11 והנורמה היא 10-10? 2) אמי לוקחת ליפיטור והspk שלה גבוהה,:270 האם אליה להמשיך לקבל את התרופה?? כרגע אין התכווצויות בשרירים?? תודה מראש. שלומית גרוסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
ד''ר אופיר אביזהר10/09/2008אל תתייחסי ל-mpxi. יש לזה משמעות רק במקרים מאוד מיוחדים.
מקובל להפסיק ליפיטור ודומיו כאשר רמת CPK מגיע לערכים גבוהים הרבה יותר (פי 6 למעשה) או כשיש כאב שרירים נלווה, כך שעל פי המקובל אם מדובר רק ב-270 וללא כאב אין הוראה להפסיק. כדאי לעקוב. כדאי לשלול סיבוה אחרת לעליה כמו תת פעילות בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם***09/09/2008
שלום, אני בת 30. לפני כחודש ביצעתי בדיקת דם מקיפה והתוצאות החריגות היו: GLUCOSE - 70 BILIRUBIN-DIRECT - 0.26 שוחחתי עם הרופא שלי שחשב שאין מה לדאוג, בייחוד לאור העובדה שה-BILIRUBIN-TOTAL היה בסדר (1.1). אך לבקשתי נתן לי לבצע את בדיקות הדם שוב. והיום ביצעתי את בדיקת הדם וקיבלתי את התוצאות הבאות: GLUCOSE - 70 BILIRUBIN-DIRECT - 0.31 BILIRUBIN-TOTAL - 1.6 למעשה הסוכר שלי נשאר נמוך והערכים האחרים (שלמיטב הבנתי מצביעים על תיפקודי כבד) עלו שניהם וגם ה- BILIRUBIN-TOTAL עבר את ערכי הנורמה. אני קצת בלחץ... תמיד בדיקות הדם שלי היו בסדר גמור. האם זה מצביע על משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר10/09/2008הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםקטיה09/09/2008
בבדיקת דם שביצעתי התוצאות אשר חרגו מהנורמה הם : MCV - 78.5 (מינימלי-80 מקסימלי-97) MCH - 26.9 (מינימלי -27 מקסימלי - 31) שקיעת הדם : ESR- 26 (מינימלי-0 מקסימלי-20) ובביוכימיה: Uric Acid- 1.81 (מינימלי2.30 מקסימלי-6.10) האם בדיקה זו מצביעה על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטיה
ד''ר אופיר אביזהר10/09/2008MCV ו-MCH נמוכים יכולים להעיד על חוסר ברזל, ואם את בחורה עם מחזור סדיר זה דבר מאוד שכיח, נפוץ.
שאר הבדיקות - הסטיה מינימלית, ואם את בריאה וחשה בטוב קרוב לודאי שהן חסרות משמעות. לא מצביע על משהו ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה קטנה בבידקת דםרחלי08/09/2008
שלום , אני בת 27 ועשיתי בדיקת דם לאחרונה , רציתי לוודא מספר דברים מה זה WBC שיצא 17.1 ומה זה MACRO% ו MICRO% והיפר והיפו שיצאו כולם ותמיד יוצאים לי נמוכים 0.2 , 0.6 מה זה NEUTROPHILS%DIF שיצא גבוה 80.5 וLYMPHOCYTES%DIF שיצא 13 והאם המוגלובין 12.9 הוא בסדר? והאם עדיין יש לי בעיה בבלוטה שלפני שנה הTSH היה בין 6.5-8.9 והיום הוא תקין לחלוטין 2.65? האם אני צריכה להיות במעקב הוא שהיא פשוט הסתדרה מעצמה? סליחה על החוצפה והחפירה אבל אודה מאוד למי שיענה לי .... המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר אופיר אביזהר09/09/2008WBC הן הכדוריות הלבנות בדם. 17000 זה רמה גבוהה מהנורמה.
יש סוגים שונים של כדוריות לבנות - נאוטרופילים, לימפוציטים, מונוציטים אאוזינופילים הם העקריים, ובבדיקת דיפרנציאל בודקים את האחוז של כל חלק מכלל הכדוריות הלבנות.
עם ספירת דם כזו ראוי שתבדקי אצל רופא המשפחה. זה בדרך כלל אופייני לזיהום כל שהוא, לעיתים אף חולף מעצמו. המוגלובין 12.9 גרם% הוא המוגלובין יפה וטוב.
אני שמח ש-TSH תקין כעת. הייתי ממשיך לעקוב פעם בשנה גם אם את חשה מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pctלאה08/09/2008
מה זה pct בבדיקת דם ועל מה מצביעים ערכים גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה
ד''ר אופיר אביזהר09/09/2008את יכולה לפרט באיזו מסגרת הבדיקה? לא ממש ברור לי לאיזו בדיקה את מתכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpct
לאה09/09/2008במסגרת בדיקת דם אחרי ניתוח אפנדיציט מנוקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללאה
ד''ר אופיר אביזהר10/09/2008אם מדובר ב-PCT המופיע בספירת הדם (יחד עם ההמוגלובין, הספירה הלבנה ותסיות הדם), הרי אם שאר הספירה תקינה , בעיקר תסיות הדם, אין לכך משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליות פרוקלהילה08/09/2008
שלום רב, שמי הילה, בת 23 נמצאת בשבוע ה- 31 להריוןראשון. אני נוטלת טבליות פרוקל עקב ברזל נמוך, כשהגעתי השבוע לבתי מרקחת לקנות את הכדור אמרו לי השכדורים הללו ירדו מהמדף עקב סדרה לא טובה. 1. מה הסיכויי שהכדורים שנותרו אצלי הם חלק מאותה סדרה? 2. הייתי רוצה לדעת אם אכן מידע זה נכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=93 id=link]תרופות ייעוץ תרופתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין C4רוני08/09/2008
שלום, אשמח לדעת מה תפקידו של ויטמין C4 ומה המשמעות של ערכים גבוהים (47MG/DL) ? אציין שמזה שנה יש לי רמת אאוזנופילים גבוהה (בטווח 9-20 K/UL) ללא הצלחה למצוא את הגורם. טופלתי ע"י גסטרו וכעת ע"י זיהומולוג ועת עתה אין הבחנה. בתודה מראש, רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר אופיר אביזהר09/09/2008אני מאמין שאת מתכוונת לרמת C4 , וזה לא ויטמין. C4 הוא חלק ממערכת "המשלים", חלק ממערכת החיסון. יתכן שיש קשר לרמת האאוזינופילים הגבוהה. כדאי לך להתייעת באימונולוג, מי שמומחיותו במערכת החיסון, ולהביא לו את מלוא הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NEG ו TRACEליאת08/09/2008
שלום 1. מה זה אומר שליד ערכים מסויימים יש את המלה NEG.? התוצאות טובות או לא? 2. מה אומר BLOOD ולידו כתוב TRACE 0.03 תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
ד''ר אופיר אביזהר09/09/2008NEG - הכוונה ל- NEGATIVE , שלילי. ברפואה, שלילי זה לרוב דבר טוב, כיון שמחפשים בעיה וזה אומר שהבעיה לא נמצאה. אני מניח שאת שואלת לגבי בדיקת שתן.
TRACE - עקבות. כנראה יש מעט כדוריות אדומות בשתן. לנשים זה לא יוצא דופן מאוד, בעיקר סביב מחזור. TRACE אומר שהכמות קטנה ביותר, אולי לא מדידה.
ככלל - בדיקת שתן מומלץ לתת מאמצע זרם, ובנשים גם כדאי לנקות היטב את המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של איסוף שתןמיכל07/09/2008
אני בת 52,כ-4.5 שנים אחרי סרטן שד וכריתת שחלות ורחם (למניעה),מטופלת בארימידקס,
בעקבות בדיקת צפיפות עצם שהראתה על ירידה בצפיפות העצם, מצב גבולי בעמוד שדרה ואמה, ותקין בירך, המליצה האונקולוגית על טיפול מונע בזומרה או בארדיה, מכיוון שאני חוששת מהטיפול,רופאת המשפחה המליצה לי להתייעץ עם רופא במרפאה מטבולית, קבעתי תור למרפאה, ועשיתי מגוון של בדיקות שהמרפא הורתה לי לעשות לפני שאגיע אליהם, אחת הבדיקות היתה בדיקת איסוף שתן 24 שעות, ועל תוצאותיה אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות-
להלן התוצאות :
ערכי נורמה שם הבדיקה תוצאה יחידות
141- 24 mg/24h 36 PROTEIN- URINE 24h
50- 25 g/24hr 14 UREA- URINE 24h
3000- 900 mg/dl 918 UREA- URINE SAMPLE
1300- 400 mg/24h 399 PHOSPHORUS- U 24h
140- 40 mg/dl 26 PHOSPHORUS- U SAMPLE
1650- 700 mg/24h 963 CREATININE- U 24h
280.0- 20.0 mg/dl 61.7 CREATININE- U SAMPLE
80- 20 mEq/L 42 POTASSIUM- U SAMPLE
150- 54 mEq/L 32 SODIUM-URINE SAMPLE
80- 20 mEq/24hr 65 POTASSIUM- URINE 24h
190- 54 mEq/24hr 49 SODIUM- URINE 24h
30- 0 mg/dl 2 PROTEIN- U SAMPL
האם התוצאות של הזרחן ,הסודיום והאוריאה שהם מתחת לנורמה מלמדות על בעיה כלשהי?,
רציתי לציין שהבדיקות של הזרחן והסודיום בדם יצאו תקינות לגמרי,וגם שאר הבדיקות של כימיה בדם הן תקינות,
דבר נוסף שרציתי לציין הוא שכשעשיתי את איסוף השתן הייתי יותר מ-12 שעות בצום, (לפני בדיקות הדם שעשיתי למחרת), באחד הפרומים באינטרנט קראתי שצום יכול להשפיע על תוצאות של איסוף שתן.
האם כדאי לחזור על הבדיקה?
מה ההבדל בין בדיקת U 24 לבין בדיקת SAMPLE?
אודה על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר08/09/2008לשינויים מהנורמה בהפרשת הסידן והזרחן בשתן יש משמעות מבחינת מטבוליזם העצם, לאו דוקא בקשר לבעיות העבר. בהעדר נתונים לגביך אני לא חושב שראוי שאדון באבחנה מבדלת, והרופא המטפל צריך לעשות ברור ולהגיע לאבחנה.
איסוף שתן נותן ממדים שונים מבדיקת ריכוז בבדיקה בודדת. יש חומרים המופרשים במידה שונה במשך היום. במקרים רבים זה נותן יותר אינפורמציה.
אני לא סבור שיש צורך בבדיקה חוזרת - אך זה בהחלטת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
מיכל08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גבוהות יחסית לערכיםפנינה ויטמן07/09/2008
שלום לכם! ברצוני לדעת מה משמעות %EOS התוצאה 8.7 . וכן, CPK התוצאה 194 .אשמח לדעת ולהבין מה נבדק בכל תחום, ומה משמעות התוצאות הללו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנינה
ד''ר אופיר אביזהר10/09/2008אאוזינופילים הם כדוריות לבנות האחראיות בין השאר לתגובות אלרגיות. החריגה אינה גדולה, והפירוש תלוי אם יש תלונות או ממצאים של אלרגיה, או אם יש בעיות אחרות - הרופא המטפל צריך לפרש.
CPK הוא אנזים הנובע משריר. כל מאמץ גופני יכול לגרום לעליה כזו קלה. יש תרופות (כמו התרופות להורדת כולסטרול הנפוצות) שיכולות להעלות CPK. בנשים כדאי לבדוק שתפקוד בלוטת התריס תקינה. גם כאם - האבחנה צריכה להינתן ע"י הרופא המטפל בהתאם למצב הנבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגן בגוףליאת07/09/2008
שלום מעניין אותי לדעת כמה זמן נמצא אלרגן בגוף. נניח אכלתי דבש, שתיתי תה ונניח סתם שאני רגיש להם. אם אכלתי ביום א' ועד יום שבת לא נגעתי בזה עדיין החומר נמצא בגוף? בקיצור מהו זמן המקסימום שחומר נמצא בגוף. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK07/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=153 id=link]אלרגיה, טיפול באלרגיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דם בהריוןקארין06/09/2008
שלום, אני בהריון בשבוע ה17+6 ימים. ביום חמישי האחרון ביצעתי ספירת דם ומס' פרמטרים היו בעלי ערכים מחוץ לגבולות הנורמה: % 36.7 HCT 78.2 NEUT% 15.6 LYM% 138 PLT אני נוטלת כדורי ברזל מסוג פריפול באופן קבוע למעט הפסקה של שבוע וחצי לפני כחודש. האם נורמלי בהריון או שמא עלי לפנות בדחיפות לרופא אודה להתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד''ר אופיר אביזהר07/09/2008אם את חשה בטוב - נראה לי שתקין.
בכל מקרה הגינקולוג שעוקב אחריך צריך לעקוב גם אחרי בדיקות הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הדם... דחוף בבקשהreemosh03/09/2008
מאחר ואני חשה בדופק מהיר בעיקר בשכיבה ובזמו האחרון גם ביום ובעבודה וכו ... הרופא הפנה אותי לבדיקת דם לפעילות בלוטת התריס (תוצאות האקו תקינות) התוצאות הן כדלקמן: (TSH=0.34 UIU/ML (0.35-4.94 (FREE T4=13.4 PMOL/L (9-19 (T3 TOTAL=1.21 MMOL/L (0.9-2.44 wbc=6.6 k/ul neutrophils=3.4 k/ul lymphocytes=2.8 k/ul monocytes=0.46 k/ul EOSINOPHILS= 0.7% rbc=4.39 m/ul hemoglobin=11.2 g/dl MCV= 76.8FL (80-100 MCH=25.6 PG (27-33 mchc 33.3 g/dl platelets=285 k/ul mpv=8.7 fl (GLUCOSE= 92 MG/DL (65-100 האם ערכים אלו מצביעים על יתר או תת פעילות בלוטת התריס או שזה קשור למשהו אחר ?????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר04/09/2008יש לכאורה יתר פעילות גבולית של בלוטת התריס, ויתכן שזה הגורם לתחושותייך, אם כי התוצאה די גבולית כאמור. שאר בדיקותיך שמסרת תקינות, אולי חוסר קל בברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם***03/09/2008
שלום, לפני פחות מחודש ביצעתי בדיקות דם כלליות ולמעט התוצאות המפורטות להלן, שאר הערכים היו טובים: WBC 16.6 STABS %-DIF 5.0 NEUTROPHILS abs-DIF 11.1 BASOPHILS abs-DIF 0.2 BILIRUBIN-DIRECT 0.26 אני מבינה שלפי התוצאות יש לי כדוריות דם לבנות מעבר לכמות הנורמלית ואת כל שאר התוצאות שאינן בטווח אינני מבינה - האם זה מעיד על בעיה מסוימת?? לא הספקתי להתייעץ עם רופא המשפחה ואני מעט חוששת... אינני יודעת אם זה חשוב לציין, אך אני בטיפולי הפריה והבדיקות בוצעו כשבוע-שבוע וחצי לאחר הליך שאיבת הביציות. תודה רבה.
ד''ר אופיר אביזהר04/09/2008אכן - יש יותר כדוריות לבנות. זה ממצא לא ספציפי, כלומר לא מכוון לבעיה אחת.
כל מחלת חום חולפת עשויה לגרום לכך. האם טיפולי ההפריה גורמים לכך? יש לשאול את המטפלים. STRESS לכשעצמו יכול להעלות כדוריות לבנות.
מה שחשוב זה להמשיך לעקוב.
כל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ערכי CPKזיו02/09/2008
CPK תמיד יימצא גבוה בזמן אימונים, כל מי שמתאמן יודע את זה אז אני לא מבין למה דווקא כשלוקחים רואקוטן מסתכלים על זה כמשהו לא תקין אם הוא גבוה ? אני שואל כי אני פשוט לא מסוגל להפסיק להתאמן ואני לוקח מינון די נמוך של רואקוטן (30מ"ג) אז אני לא ממש מבין למה אני לא יכול לעשות את שני הדברים בו זמנית, האימונים לא אינטנסיביים מדי. אשמח לקבל הסבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיו
ד''ר אופיר אביזהר03/09/2008CPK הוא חלבון המצוי בשריר. נכון שאימון אינטנסיסי יכול להעלות CPK, אך בדרך כלל העליה מינימלית.
יש תרופות שעלולות לגרום לפגיעה בשריר, לעיתים רחוקות אף פגיעה מסיבית, והמעקב הוא אחר CPK.
איני פרמקולוג, ואיני יודע את הסיבה לשאלתך. יתכן שהשילוב של התרופה עם האימון הוא סינרגיסטי - כלומר מגביר יותר את הסיכון לפגיעה בשריר. יתכן שלא רוצים להיות בספק אם הסיבה לעליה ב-CPK היא התרופה או האימון.
גם הסטטינים, תרופות להורדת כולסטרול, עלולות לעיתים רחוקות לפגוע בשריר. פגיעה ממשית נקראת כאשר יש עליה של פי 10 לפחות ברמה בדם, או כשיש כאב שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מבדילים בין סוגי הכאב ?
זיו06/09/2008אני יודע שאחרי אימון ממש רציני נתפסים לי השירירים על בסיס קבוע בצורה די חזקה, אצל חלק מהאנשים אפילו יכולה להיות התפיסה מתורגמת ככאבים אז איך אני אוכל להבדיל בין תפיסה רגילה של שריר שמתבצעת באופן נורמלי לבין כאב שנובע מחולשה של השריר בזמן השימוש בכדור? תודה רבה! מקווה שאני ברור מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזיו
ד''ר אופיר אביזהר07/09/2008הכאב שנובע מתרופה לא קשור למאמץ ומופיע וקיים גם במנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי !
זיו07/09/2008תודה רבה ד"ר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה.. למען הסר ספק
זיו07/09/2008אז אם לא מופיע כאב כלל בזמן מנוחה בעת נטילת הכדור זאת אומרת שאין הוא משפיע בצורה ניכרת על השריר וניתן לעסוק בפעילות גופנית (במקרה שלי אימוני כוח, פחות אירובי) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזיו
ד''ר אופיר אביזהר08/09/2008אני לא הרופא שלך, ועל כן אני לא רשאי להתיר או לאסור עליך דבר.
דעתי היא שאם אתה חש בטוב, ו-CPK לא מאוד גבוה אין מניעה לפעילות גופנית סבירה מתונה, ואם יש כאב או CPK גבוה יש לפנות בלי קשר לרופא המטפל.
אבל זה בינך לבין הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)