מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרולדן06/02/2008
שלום אני בן 37 משקל תקין היה לי כולסטרול 246 כללי 170 LDL כיום בעזרת כדור פרבסטיטין יש לי 192 כללי ו 120 HDL כללי רציתי לדעת האם כדאי לי להפסיק כרגע אתהטיפול ולנסות אולי נטרופתיה או רפואה סינית האם אפשר לקבל תוצאות טובות בעזרת הטיפולים האלה או שזה בזבוז זמן וכסף האם גם אנשים בגילאים צעירים נוטלים סטטנים ?זה לא מסוכן ? בתודה מראש דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדן
ד''ר אופיר אביזהר07/02/2008שלום,
LDL שהוא 170 מ"ג/ד"ל גבוה, ואינו רצוי לטווח הארוך, ויש להורידו.
הטיפול בסטטין, דוגמת פרבסטטין, הוא תמיד בנוסף לטיפול תזונתי או אחר. מקובל, לפחות כאשר ערכי LDL כולסטרול נמוכים מ-190 מ"ג% לנסות תקופה של טיפול לא תרופתי, תזונתי ואחר, לפני שמתחילים בסטטין. איני מומחה בנטורופתיה ובריפוי סיני. אם אתה בסיכון גבוה - מעשן או סוכרתי או שלאחד מהוריך מחלת לב מגיל צעיר - לא הייתי מפסיק את הטיפול. אם לא - ניתן להפסיק את הטיפול לתקופה מוגדרת מראש (למשל חצי שנה), בתאום עם רופא/ת המשפחה, להחליט על יעד (למשל LDL מתחת 130 מ"ג/ד"ל) ולתת סיכוי לטיפול תזונתי ואחר.
מנסיוני - לרוב ההצלחה מוגבלת, וקרוב לודאי שתזדקק לחזור לטיפול אם תרצה להוריד הסיכון למחלות לב וכלי דם. הסטטינים נמצאים בשימוש נרחב מאוד כ-20 שנים, ואין עד כה בעיות מיוחדות. הפרעה בתפקודי כבד וכאב שרירים אינו נדיר, אך לידיעתי לא תואר עדיין כשל כבדי מסטטין (לא ניתן לומר זאת על אקמול למשל). הטיפול בדרך כלל מאושר מגיל 18 ומעלה, אם כי במחלות מסוימות מטפלים גם קודם.
טרשת העורקים היא מחלה פרוגרסיבית, מתקדמת באיטיות ובהתמדה במשך שנים למרות שהסיבוך שלה, התקף לב למשל, הוא פתאומי. גילך הוא גיל סביר להתחיל טיפול כדי למנוע התקף לב בעוד 10 או 15 שנים..
בהצלחה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה הזאת זה שקיעת דם?בן 2305/02/2008
יללכ-היגולוטמה
==============
ESR 1 hour 4.00 mm/hr 0,00 - 15,0 .(..*.......).
========================
רישכמ-םד תריפס-היגולוטמה
========================
WBC-Leucocytes 7.7 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(....*.....).
RBC-Red Blood Cells 5.57 10*6/micl 4,20 - 5,60 .(.........*).
Hemoglobin 16.4 g/dl 13,10 - 17,2 .(.......*..).
Hematocrit 48.1 % 39,00 - 50,0 .(.......*..).
MCV-Mean Cell Volume 86 fl 79 - 97 .(...*......).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.4 pg/cell 27,00 - 35,0 .(..*.......).
MCHC-M.Cell Hb cont. 34.1 g/dl l 32,00 - 36,0 .(....*.....).
RDW-Red Cell Distri.Width 12.5 % 11,60 - 15,0 .(..*.......).
Platelets 325 10*3/micl 150,00 - 450, .(.....*....).
MPV-Mean Platelet Volume 10.5 fl 7,80 - 12,0 .(.....*....).
Neutrophils % 57.9 % 40 - 75 .(....*.....).
Lymphocytes % 30.2 % 22 - 43 .(...*......).
Monocytes % 10.3 % 3 - 13 .(......*...).
Eosinophils % 1.6 % 0 - 6 .(..*.......).
Basophils % 0.0 % 0 - 2 .(*.........).
Neutrophils # 4.43 # 1,80 - 7,70 .(...*......).
Lymphocytes # 2.31 # 1,00 - 4,80 .(..*.......).
Monocytes # 0.79 # 0,00 - 1,10 .(......*...).
Eosinophils # 0.12 # 0,00 - 0,60 .(.*........).
Basophils # 0.00 # 0,00 - 0,20 .(*.........).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזה מה זה אומר?
בן 2305/02/2008אימונולוגיה
==================
C.R.P 0.5 mg/dl :מ ןטק 0,00 - 0,50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיעה, ספירה, CRP
ד''ר יובל רבינוביץ05/02/2008השורה הראשונה היא של שקיעת הדם. שקיעת הדם שלך היא 4 מילימטר לשעה והיא תקינה. שאר התוצאות הן פירוט של ספירת הדם וגם היא תקינה.
גם בדיקת CRP בהודעתך השניה היא תקינה.
אולי כדאי שתסביר מה היתה הסיבה לביצוע הבדיקה מלכתחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הסיבות לבדיקה
בן 2305/02/2008כאבים בשרירים , יובש וקילוף
בעור בכל הגוף.
יש פה עוד
הקידב האצות 'חי קדבנל המרונ תולובג חווט
--------------------------------------------------------------------------------
=========
םדב הימיכ
=========
Glucose (B) 105 mg/dl 70 - 110 .(........*.).
Urea (B) 31 mg/dl 17 - 43 .(....*.....).
Creatinine (B) 1.20 mg/dl 0,84 - 1,25 .(........*.).
K+ Potassium (B) 4.5 mmol/l 3,5 - 5,1 .(.....*....).
Na- Sodium (B) 139 mmol/l 136 - 146 .(..*.......).
Cholesterol 184 mg/dL
ץלמומ: <200 mg/dL
Triglycerides 157 mg/dl
ץלמומ: <150 mg/dL
HDL-Cholesterol 33.50 mg/dl
ץלמומ: >40 mg/dL
LDL-Cholesterol 118.70 mg/dl
ץלמומ: <130 mg/dL
(תרכסו בל ילוח: <100 mg/dL)
ילובג: 130-159 mg/dL
הובג: >160 mg/dL
אפורה םע ץעוויהל שי הרקמ לכב
ךל יוצרה הרטמה ךרעל רשאב לפטמה
Albumin (B) 5.0 g/dl 3,5 - 5,2 .(........*.).
ALT (GPT) 15 U/l 10 - 37 .(.*........).
AST (GOT) 23 U/l 10 - 37 .(....*.....).
LDH-Lactic Dehydrogenase 302.0 u/l 233,0 - 440, .(..*.......).
7.10.07 ךיראתמ לחה ,בל םיש
.סוחייה יכרע ונכדוע
Vitamin B12 pg/ml
Folic Acid ng/ml
========
םינימטיו
========
Vitamin D 25 (OH) ng/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילוף עור ובדיקות מעבדה
ד''ר יובל רבינוביץ05/02/2008לא נראה שבדיקות הדם יגלו את מה שיש לך. כדאי להיוועץ ברופא עור.
בכל אופן, הבדיקות שאתה מציג כאן הן די תקינות. רמת ויטמין D, ויטמין B12 וחומצה פולית עדיין אינן מופיעות בתשובה (נראה שהתשובה אינה סופית), אבל ספק אם זה ישנה משהו מבחינת הגורם לתלונות שציינת.
שים לב שרמת ה„כולסטרול הטוב” שלך (HDL) היא נמוכה באופן יחסי. זה לא קשור לתלונות שלך אבל יכול להעלות את הסיכון העתידי למחלת כלי דם. סביר שפעילות גופנית אירובית סדירה תעלה אותו לערך הרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הנה המשך: B12 עוד אין
בן 2306/02/2008Vitamin B12 pg/ml
Folic Acid 10 ng/ml-מ לודג
:סוחי יכרע
5.4 ng/ml-מ לודג :המרונ
3.4 - 5.4 ng/ml :ילובג
D עדיין אין
םינימטיו
========
Vitamin D 25 (OH) ng/ml
היגולונירקודנא
==============
TSH 1.93 mIu/l 0,35 - 5,50 .(..*.......).
ה TSH בתוצאה מלפני שלוש שנים היה 3.58
מה זה אומר? והאם זה תקין
עכשיו הוא 1.93
זה סביר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
בן 2306/02/2008Vitamin D 25 (OH) 15.90 ng/ml
תעצובמ הקידבה 19.11.06-מ לחה
יונישל בל םיש .השדח הטישב
.סוחייה יכרעב
:סוחייה יכרע
Deficiency: 10 ng/mL - מ ןטק
Hypovitaminosis: 10 - 40 ng/mL
Sufficiency: 40 - 100 ng/mL
Toxicity: 100 ng/mL - מ לודג
15,90 זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין B12
בן 2307/02/2008Vitamin B12 291 pg/ml 211 - 911 .(*.........).
Folic Acid 10 ng/ml-מ לודג
:סוחי יכרע
5.4 ng/ml-מ לודג :המרונ
3.4 - 5.4 ng/ml :ילובג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן, זרחן, מגנזיום
בן 2307/02/2008Ca-Calcium (B) 10.0 mg/dl 8,1 - 10,4 .(.......*..).
Phosphore (B) (PO4) 3.3 mg/dl 2,5 - 4,5 .(...*......).
Mg-Magnesium (B) 2.4 mg/dl 1,8 - 2,6 .(.......*..).
אתה רואה משהו לא טוב?
יש מצב שזה בגלל הויטמין D ? כמה זה אמור להיות תקין?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ויטמין D
ד''ר יובל רבינוביץ12/02/2008על פי הבדיקה אתה סובל מחוסר בויטמין D. ויטמין D נמצא במוצרי חלב ובדגים, ויש גם טבליות של ויטמין D.
המשמעות של חוסר בויטמין D תלויה במאפיינים שלך. בתינוקות, מתבגרים ונשים הרות יש לכך חשיבות גדולה. גם בקשישים ובנשים לאחר גיל הפסקת המחזור החודשי. בכל אלה עלול חוסר בויטמין D לגרום לבעיות בעצמות. לגברים בגילאי הביניים המשמעות נמוכה יותר.
חלק מויטמין D מיוצר בעור הגוף במצבי חשיפה לאור שמש. ידוע שחשיפה לשמש מעלה את ריכוז ויטמין D, אך מעלה את הסיכון לסרטן עור. אין כיום קווים מנחים ברורים המגדירים באופן כמותי איזו מידה של חשיפה לשמש יעילה להעלאת ויטמין D ואינה כרוכה בסיכוני חשיפת היתר.
בנוסף לכך – רמת ויטמין D בגוף נמוכה יותר בחודשי החורף והאביב מאשר בקיץ ובסתיו.
הגישה הטיפולית במקרה שלך אינה חד-משמעית ויתכן שלרופא שלך יש מדיניות טיפול מועדפת התלויה בגילך ובמצבך הכללי. תכשירים המכילים ויטמין D נחשבים בדרך כלל בטוחים. לעתים רחוקות יש להם תופעות לוואי. בכל אופן – לא נראה לי שיש קשר לתלונות של קילוף עור.
שאר בדיקות המעבדה שלך תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך, רופא המשפחה אמר
בן 2313/02/2008שזה תקין, ולא צריך לעשות כלום.
יש מצב שהתוצאה הזאת הייתה הרבה זמן ככה, גם בתקופת ההתבגרות..
יש לזה השלכות?
זה מונע חולשת שרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D ומחלות
ד''ר יובל רבינוביץ13/02/2008ההוכחות החד-משמעיות היחידות הן בקשר בין ויטמין D לבין מבנה העצמות, וכן רמות של סידן וזרחן. הנסיון לקשר למחלות אחרות הוא בגדר ספקולציה. לא סביר שאתה סובל מחסר מתמשך של ויטמין D. בארץ חסר כזה בילדים ומתבגרים הוא נדיר ובכל אופן - היות שאין אצלך מחלת עצמות, נראה שהרופא שלך צודק בכך שאין צורך לטפל.
סביר שאם תבדוק שוב בקיץ תגלה רמה גבוהה יותר של ויטמין D אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, סתם שאלה
בן 2314/02/2008אם עכשיו הרמה בבדיקת דם 15
ומחר יום קיצי והלכתי להשתזף בים , לאחר שקיבלתי כמות גדולה של ויטמין D
מיד למחרת
אגש לעשות בדיקת דם, התוצאה אמורה להיות הרבה מעבר ל15?
או שזה לוקח זמן?
כי הרופא אמר לי אם אני רוצה לעלות את ה D צריך תוספים.
השמש לא תעלה את זה.
הוא צודק?
גם שמעתי יש קשר לסרטונין
ומלטונין
שיש רמה גבוהה של D רמת הסרטונין גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת רמת ויטמין D
ד''ר יובל רבינוביץ14/02/2008לא ברור לי מה אתה מנסה להשיג. רמת ויטמין D עולה בקיץ תוך מספר שבועות. אין משמעות מיוחדת לרמה נקודתית של ויטמין D אלא לרמה לאורך זמן. הרופא שלך צריך להחליט אם לתת לך ויטמינים או לא בהתאם למטרות ארוכות הטווח שלו.
לגופו של עניין - רמת ויטמין D עולה בחשיפה לאור שמש גם ללא תוספים, ועולה יותר כשיש תוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נתן לי שוב פעם בדיקת דם
בן 2315/02/2008רציתי לדעת אם כדאי לחכות לשמש לפני הבדיקה,
ולראות אם לא צריך את התוספים..
כי שמעתי שיש יותר מדי זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לאחר לידה
סיגל20/02/2008שלום אני עברתי לידת ואקום קצת טראומטית,כאשר עשיתי בדיקת דם שיגרתית לאחר 6 שבועות נאמר לי שיש שינויים בתיפקודי הכבד,נשללו צהבת a,b,c וכן עשיתי אולטרא סאונד והכל תקין,לאחר חודש עשיתי שוב בדיקת דם הערכים מעט ירדו,ולאחר חודשים שוב ואלו הן התוצאות,היות ורופאת המשפחה בחופשה קצרה,אודה לך אם תעזור לי בפיענוח,והאים יש סיבה לדאגה?
Phosphatase | u/l | (
30 )
120 *
199.1
|
ALT (GPT) | U/l | (
10 )
31 *
93
|
AST (GOT) | U/l | (
10 )
31 *
72
|
GGT | U/l | (
0 )
38 *
118
|
LDH-Lactic Dehydrogenase | u/l | (
233 *
368 )
440
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
ד''ר אופיר אביזהר20/02/2008שלום סיגל,
לא ניתן לעשות אבחנה בשלט רחוק. ובכל זאת - מספר נקודות שכדאי לעשות.
1. בדקי תוצאות בדיקות קודמות של תפקודי הכבד, לפני הלידה. האם היו תקינות?
2. האם את נוטלת תרופות כל שהן?
3. לא ברור לי "קצת טראומתי". האם קבלת דם או מוצריו?
הברור שעשית הוא טוב, אך יש להמשיך לעקוב אחר תפקודי הכבד, ואם אין חזרה לנורמה ואם אין סיבה ברורה כדאי לפנות למרפאת כבד לברור ספציפי יותר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם שגדל בחו"ל במדינה קרהיובי04/02/2008
בלי שמש .
לאחרונה בארץ בשמש הגוף לא רגיל הוא מגיב מוזר. מתקלף העור. יש הרגשה אחרת.
מה צריך לבדוק בבדיקת דם?
כמו כן הבנתי לאחרונה ששמש זה חשוב יש ויטמינים חשובים?
אז לא היה את זה שם\ וגם לא קיבלנו ויטמינים..
מה צריך לבדוק בבדיקת דם? או בכלל עכשיו בארץ?
יש לצייןם שמדובר על תקופת התבגרות של גדילה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדם שגדל בחו"ל במדינה קרה
ד''ר אופיר אביזהר05/02/2008שלום,
שמש חשובה במטבוליזם של ויטמין D. חוסר חשיפה לשמש יכול לגרום למחסור בויטמין D. ניתן לבדוק רמת ויטמין D בדם.
אני לא יכול לדעת את הקשר לתלונתך. יתכן שפשוט "נשרפת" מחשיפה מוגזמת לשמש. יתכן שיש בעיית עור אחרת שמחייבת בדיקת רופא/ת עור.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים האם עקב אינטרפרוןאפרת03/02/2008
שלום רב,
בעלי חולה בסרטן מסוג סרקומה קפושי (קלאסי) ומטופל כבר חצי שנה באינטפרון הזרקה יומיומית
בבדיתק הדם האחרונה יצאו התוצאות
ALT (GPT) - 124
AST (GOT) - 57
שתי התוצאות הן קפיצה משמעותית מבדיקות קודמות. האם עקב האינטרפרון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר אופיר אביזהר05/02/2008שלום,
קשה לומר.
ההפרעה , שהיא קלה למדי , בתפקודי הכבד עלולים לנבוע מהטיפול, מהמחלה עצמה, או מגורם אחר כמו מחלה וירלית חולפת.
בעלך צריך להמשיך לעקוב אחר תפקודי הכבד, ולהתייעץ ברופא המטפל בו.
החלמה מלאה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בתמונת דםאבי03/02/2008
שלום ד"ר
אני בן 35 , סובל מפסוריאזיס, עשיתי בדיקת דם לפניי יומים וזה הממצאים המדאיגים, אפשר אולי לקבל הסבר ואם יש סיבה לדאגה?
ALT (GPT) | 107 | U/l |
10 (----------------------)* 37
|
| AST (GOT) | 42 | U/l |
10 (----------------------)* 37
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
| Monocytes % | 13.6 | % |
3 (----------------------)* 13
|
| Eosinophils % | 9.8 | % |
0 (----------------------)* 6
|
שתן-כללי
| Erythrocytes (U) | 25 | cell/µl |
0 (----------------------)* 10
|
האם יש קשר בין מחלת הפסוריאזיס שמאוד פעילה לצערי בגלל מזג האויר הקר לבדיקות הדם?
רציתי לציין שאני לא גר בארץ ואת הבדיקה עשיתי לפניי שחזרתי חזרה ואין לי גישה לרופא כרגע ובגלל זה אני פונה אליכם כי אין באפשרותי כרגע להתייעץ עם רופא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
חגי04/02/2008האם אתה מטופל בניאוגיסטון ( תרופה לפסוריאזיס ) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא...
אבי05/02/2008אני לא מטופל בשום תרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים בתמונת דם
ד''ר יובל רבינוביץ05/02/2008נראה שבבדיקה שלך יש הפרעה מסויימת בתפקודי הכבד, מעט דם בשתן וכן עדות לתהליך אלרגי כלשהו.
לא ציינת מה היתה הסיבה לביצוע הבדיקה. ההפרעה בתפקודי הכבד יכולה להתרחש בכל זיהום חולף על ידי וירוס. גם שינויים שומניים בכבד עלולים לתת תמונה כזו. כדי שניתן יהיה להתייחס לממצאים, יש משמעות גם לבדיקות שלא ציינת (שכנראה היו תקינות).
בכל אופן – כדאי לחזור על הבדיקות שבועיים-שלושה אחרי הבדיקה הראשונה. ברוב הזיהומים הויראליים תחזור הרמה לנורמה ואז אין צורך לנקוט בשום פעולה.
לגבי הממצאים בשתן והתהליך הנראה אלרגי – קשה להתייחס בלי לדעת מה היתה הסיבה לביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לבדיקה
אבי05/02/2008הגעתי לגיל 35 ..שום סיבה אחרת, אני מניח שזה פשוט היה לעשות בדיקה שגרתית.
בסך הכל אני מרגיש מצוין ואין לי שום בעיות חוץ מהפסוריאזיס.
האם יש קשר אולי לעובדה שהייתי מקורר ? נזלת וקצת כאב בגרון אבל בלי חום ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות שיגרה בזמן מחלה
ד''ר יובל רבינוביץ05/02/2008בהחלט יתכן שזיהום בדרכי הנשימה על רקע נזלת אלרגית יכול להסביר את כל התופעות.
ככלל, לא רצוי לבצע בדיקות שגרה בזמן מחלה, משום שהיא עלולה לשבש את התוצאות לשני הכיוונים. עם זאת, במקרה המסויים שלך, אם עדיין יש לך נזלת, נראה שיש לה גם מרכיב אלרגי, וטיפול באנטי-היסטמין עשוי להביא להקלה.
כדי להסיר ספקות כדאי לחזור על הבדיקה לאחר ההחלמה, כולל גם על בדיקת השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אבי05/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתסמדר03/02/2008
שלום,
האם בדיקת דם שגרתית טובה גם באבחון בעיות פרקים, דלקות ובריחת סידן ואם לא כיצד אני מבצעת בדיקות אלו (בת 32)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
ד''ר אופיר אביזהר03/02/2008שלום,
אבחון מחלות פרקים נעשה על פי תלונות, בדיקה פיזיקלית, ובדיקות דם מיוחדות הנקבעות על פי החשד הקליני. אלה לא בדיקות סקר רגילות. אם יש לך תלונה שלדעתך נובעת מבעיית פרקים - פני לרופא/ה המטפל/ת.
אוסטאופורוזיס, "בריחת סידן", אינו שכיח בנשים צעירות, אלא אם יש בעיה ספציפית כמו שימוש כרוני בסטרואידים במינון גבוה. בכל מקרה - האבחון נעשה בבדיקת צפיפות העצם, בדיקה איזוטופית, ולא בבדיקת דם.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדרי מחנויה01/02/2008
אני בשבוע 25+4 ימים. לפניי כשבועיים עשיתי אולטרה סאונד ונאמר לי שחדריי המח הם כ-10 ממ" לאחר כשבועיים חזרתי לבקורת וזה נשאר אותו דבר. יש לציין שבדיקת שקיפות העורפית, וחלבון עוברי והגנטיות יצאו תקינות לחלוטין. יש סיכוי של התרחבות? ואם כן האם זה מסוכן? אנא פרט לי יותר על הנושא. אני נמצאת במעקב. יש לציין שהעובר ממין זכר. תודה על התיחסותך אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חדרי מח
ד''ר יובל רבינוביץ02/02/2008אני מציע שתשאלי את שאלתך ב[a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=37' id='link']פורום הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אפשר לקבל בבקשה את הערכיםשולי31/01/2008
לבדוק דלקת פרקים?
בבדיקת דם?
מה צריך ?
אני צריך את הערכים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה לדלקות מפרקים
ד''ר יובל רבינוביץ31/01/2008זה לא כל כך פשוט.
אין מחלה בודדת הנקראת „דלקת פרקים”. מפרקי הגוף נפגעים ומודלקים במספר רב של מחלות, רובן בלתי מובנות לנו.
ברוב מחלות המפרקים נוצרים נוגדנים עצמיים, כלומר – נוגדנים שבהם הגוף תוקף את עצמו. יתכן ייצור נוגדנים כנגד מרכיבים חלבוניים שונים בתא או בגרעין התא, ואפילו ייצור נוגדנים כנגד נוגדנים.
להגברת הבלבול – יש אנשים שאצלם נוצרים נוגדנים עצמיים ללא מחלה של ממש, וישנן מחלות מפרקים בהן אין כלל ייצור של נוגדנים. האבחנה, לפיכך, אינה יכולה להתבסס על בדיקת מעבדה יחידה כלשהי והיא נעשית על פי קריטריונים משולבים של הסתמנות קלינית, תלונות ובדיקות דם.
עם זאת, שקיעת דם היא מדד נפוץ לחלק גדול ממחלות המפרקים ולעתים ניתן להשתמש בה כמדד לפעילות המחלה.
ולסיום, רגע של עברית. מדובר על מחלות מפרקים ודלקות מפרקים ולא דלקות פרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!נדב31/01/2008
ברצוני לשאול 2 שאלות:
1. מהן בדיקות FTA/VDRL?
2. מה משמעותה של תשובה חיובית,בבדיקת הפיטיטיס A?האם זה דורש חיסון?
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת A ועגבת
ד''ר יובל רבינוביץ31/01/2008בדיקות FTA ו-VDRL משמשות לאבחון עגבת (סיפיליס) - מחלת מין שפעם נחשבה לקשה מאד וכיום ניתנת לטיפול פשוט.
צהבת A (הפטיטיס A) היא מחלה זיהומית נפוצה ובדרך כלל לא מסוכנת. יש לה שני סוגי נוגדנים: IgM, IgG. נוגדן IgM מצביע על זיהום עכשווי חריף. נוגדן IgG מצביע על זיהום עבר וחיסוניות.
כדי לבדוק אם אדם מחוסן כנגד צהבת A יש לבדוק רק IgG. אם התשובה חיובית, האדם מחוסן ואינו זקוק לחיסון. אם התשובה שלילית, הוא אינו מחוסן ועשוי להרוויח מחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון-תוצאת בדיקת CREATININEעינת31/01/2008
בשבוע 27 להריון ביצעתי בדיקות דם מכיוון שאובחנתי כסובלת מסכרת הריון.התוצאות היו תקינות חוץ מערך הCREATININE שהינו 0.44 כשהתחום בין 0.6-1.2.
נציין כי טרם קיבלתי תוצאות איסוף שתן.
מה אומר ערך זה?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר אופיר אביזהר31/01/2008שלום,
התוצאה תקינה.
הקפידי על מעקב גינקולוגי סדיר בהריון.
חלק מהנשים עם סכרת הריון תפתחנה בעתיד סוכרת. לאחר שתלדי במזל טוב חשוב שתקפידי על משקל גוף תקין, תזונה נאותה, ומעת לעת תעקבי אחר רמת הסוכר בדם.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום(הפטיטיס C)אלינה30/01/2008
לרופאים שלום רב!
בפי מס' שאלות:
אם במשפחה נמצא אדם בעל נגיף HCV, אילו אמצעי זהירות כדאי לנקוט?!
אילו בדיקות כשאי שיעברו בני המשפחה -האם זוהי בדיקת דם רגילה(ספירת דם) או האם יש לעבור בדיקת דם אחרת?!
בתודה מראש,
אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C - בדיקה ומניעה
ד''ר יובל רבינוביץ31/01/2008הפטיטיס C עובר בעיקר במגע ישיר מדם לדם. שימוש במחטים משומשות אצל מזריקי סמים הוא כיום הדרך השכיחה להידבקות. צורות אחרות להידבקות הן קבלת מנת דם בעבר (עד אמצע שנות ה-90 של המאה שעברה) ולידה במהלכה מדביקה אם חולה את היילוד.
יש אפשרות של הידבקות במגע מיני, אך הסיכוי לה הוא נמוך, יחסית. מגע רגיל ויומיומי עם חולה אינו כרוך בסיכון.
כשרוצים לבדוק אם בן משפחה נדבק במחלה, בדיקת הדם היא לנוגדן HCV. אם הבדיקה שלילית, אין צורך בשום בדיקה אחרת והנבדק אינו סובל מהפטיטיס C. אם היא חיובית, יש צורך בבדיקות נוספות להגדרת סוג הוירוס וכמותו בגוף.
מבחינת אמצעי זהירות לבני הבית, רק מגע מיני עלול לגרום להדבקה. יש להעדיף קונדום כאמצעי מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקחגי30/01/2008
ד"ר
האם זאת התשובה לבדיקה או שעדיין אין תשובה:
TransGlutaminase (IgA) Ab U/ml
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, יש להמתין לתוצאה סופית
ד''ר יובל רבינוביץ30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
חגי04/02/2008שלום ד"ר,
הנה התוצאות:
קטן מ- TransGlutaminase (IgA) Ab 3 U/ml
ערכי יחוס:
Negative: 0 - 5 U/ml
Borderline: 5 - 8 U/ml
גדול מ- Positive: 8 U/ml
האם יש צליאק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
ד''ר יובל רבינוביץ05/02/2008הבדיקה תקינה. קרוב לוודאי שלא מדובר במחלת צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בתמונת דם.אלון30/01/2008
שלום ד"ר
אני בן 37 , סובל מפסוריאזיס המחריף בחורף , סכרת קלה ודלקת ערמונית כרונית
שהתפתחה לפני חצי שנה.
לפני שנתיים בעקבות בדיקת דם שיגרתית נמצאו לי בתמונת הדם:
Metamyelocyte : 2%
Myelocytes : 4%
( כדוריות דם לבנות היו גם די גבוהות )
בעקבות זאת ביצעתי בדיקת מח עצם שיצאה תקינה + בדיקת כרומוזונים תקינה
הממצאים בדם נעלמו לי והרופאים ייחסו זאת לדלקת גרון ממנה סבלתי בתקופה ההיא.
כיום שוב הופיעו לי ממצאים אלו:
Metamyelocyte : 2%
Myelocytes : 1%
שאר ערכי בדיקת הדם מופיעים למטה.
רציתי לדעת מה זה יכול להיות בהתחשב שכיום אין לי דלקת גרון
והאם יש בדיקות שעלי לעשות ואילו הן.
מה יכול לגרום להופעה ונסיגה של ממצאים אלו ?
תודה
========================
WBC-Leucocytes 7.80 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(....*.....).
RBC-Red Blood Cells 5.54 10*6/micl 4,20 - 5,60 .(.........*).
Hemoglobin 14.40 g/dl 13,10 - 17,2 .(..*.......).
Hematocrit 44.10 % 39,00 - 50,0 .(....*.....).
MCV-Mean Cell Volume 80.00 fl 79,00 - 97,0 .(*.........).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.00 pg/cell 27,00 - 35,0 *(..........).
MCHC-M.Corpuscular Hg con 32.70 g/dl 32,00 - 36,0 .(.*........).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.70 % 11,60 - 15,0 .(.....*....).
Platelets 239.00 10*3/micl 150,00 - 450, .(..*.......).
MPV-Mean Platelet Volume 11.30 fl 8,00 - 12,0 .(.......*..).
Neutrophils % 53.0 % 40 - 75 .(...*......).
Lymphocytes % 23.0 % 22 - 43 .(*.........).
Monocytes % 10.0 % 3 - 13 .(......*...).
Eosinophils % 5.0 % 0 - 6 .(.......*..).
Basophils % 0.0 % 0 - 2 .(*.........).
Myelocytes % 1.00 %
Band % 6.00 % 0,00 - 6,00 .(.........*).
Metamyelocyte % 2.00 %
בקעמ ךרוצל אפורל תונפל אנ
Neutrophils # 4.60 # 1,80 - 7,70 .(....*.....).
Lymphocytes # 1.80 # 1,00 - 4,80 .(.*........).
Monocytes # 0.80 # 0,00 - 1,10 .(......*...).
Eosinophils # 0.40 # 0,00 - 0,60 .(......*...).
Basophils # 0.00 # 0,00 - 0,20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאלוציטים בספירת דם
ד''ר יובל רבינוביץ30/01/2008מיאלוציטים ומטאמיאלוציטים הם צורות צעירות של כדוריות דם לבנות. הם מיוצרים במח העצם ומשתחררים לדם רק לאחר שהם הופכים לכדוריות דם לבנות בשלות.
כל תהליך דלקתי חריף (כמו דלקת הגרון ממנה סבלת בעבר וגם התלקחות פסוריאזיס) עלול לגרום להפרעה בתהליך הזה ולשיחרור צורות צעירות ממח העצם אל הדם ההיקפי, שם אפשר למצאן בספירת דם. הבעיה העיקרית היא שגם מחלות דם יכולות לגרום לכך.
מה שכדאי לעשות הוא לחזור על הבדיקה לאחר כשבועיים ואם יש עדיין מיאלוציטים ומטאמיאלוציטים בדם, יש להתייעץ עם המטולוג.
שאר מרכיבי ספירת הדם שלך הם תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
חגי30/01/2008תודה
האם אפשר להניח שמחלת דם תגרום להופעה רצופה של תאים צעירים
ואלי דלקת לסירוגין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון לתשובה
ד''ר יובל רבינוביץ30/01/2008אני לא בטוח שאני מבין את השאלה.
כל התלקחות דלקתית יכולה לגרום להופעת תאים צעירים. עם תום הדלקת, התופעה חולפת.
אין לצפות שמחלת דם קשה תיסוג ללא טיפול. היעלמות תאים צעירים מספירת הדם מצביעה על נסיגה בתהליך שגרם להופעתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת דם - כמה שעות צריך?רונית30/01/2008
שלום,
אני צריכה לעשות בדיקת דם, ועל טופס ההפניה כתוב "בצום!!", אבל לא כתוב כמה שעות. אלה הבדיקות:
CBC
ESR
TSH
VITAMIN B12
BONE PROFILE
GLUCOSE
IRON
LIPIDS PROFILE
LIVER PROFILE
RENAL PROFILE
FOLIC ACID
כמה שעות לצום...?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אופיר אביזהר30/01/200812 שעות צום. חשוב בעיקר לרמות הסוכר ושומני הדם.
מותר לשתות מים ללא כל תוספת ללא הגבלה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רונית30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם המוליטי מאד- פעמייםדינה30/01/2008
יצא לי פעמיים רצוף בבדיקות דם דם המוליטי מאד ,האם זה יכול להצביע על בעיה בדם אצלי או שזו רק בעיה טכנית? האחיות אמרו שלא נתקלו הרבה במקרים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד''ר אופיר אביזהר30/01/2008המוליזה יכולה להגרם מבעיות תורשתיות (בארץ יותר שכיח חוסר באנזים G6PD) או נרכשות (תרופות מסוימות, זיהומים מסוימים, מסתמי לב תותבים, קבלת מנת דם לא מתאימה ועוד).
כאשר יש המוליזה משמעותית בתוך כלי הדם יש בדרך כלל ירידה בהמוגלובין בדם, בבדיקה מיקרוסקופית של הדם יש צורות מיוחדות של כדוריות אדומות שיכולות להעיד על הסיבה להמוליזה, ובשתן ניתן למצוא המוגלובין. בבדיקת הדם רמת הבילירובין הבלתי ישיר עולה מאוד. רמת הפטוגלובין עולה.
אם את בריאה בדרך כלל, חשה בטוב, ואין ירידה חדה בהמוגלובין - סביר להניח שזה טכני.
ספציפית לך - התייעצי ברופא/ת המשפחה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)