מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דםצורית08/03/2008
שלום,
לאחרונה ערכתי מס' בדיקות דם עקב עייפות, כאבי ראש וחולשה מתמשכים.
מס' תוצאות יצאו מחוץ לטווח או גבוליות. ברצוני לדעת אם יש לייחס להם חשיבות ואם יש להם קשר להרגשת החולשה.
(בסוגריים ערכי הייחוס)
RBC 5.32 (3.8-5.2 10^6/uL)o
Platelets 461 (150-450 10^3/ul)o
Ferritin 12 (11-307 ng/ml)o
TIBC 461 (250-450 mcrg%)o
BUN 7(9-20 mg%)o
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצורית
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008הבדיקות ששלחת תקינות.
אני מניח שההמוגלובין תקין.
כדאי לבדוק B12 ותפקוד בלוטת התריס.
המשך מעקב הרופא/ה המטפל/ת.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטיםעינת08/03/2008
שלום
לפני שבועיים חליי בוירוס כשפעת (חום 38.5, כאב גרון, אזניים, נזלת, שיעול עם ליחה, כאבי פרקים וכו'). נעשו לי בדיקות דם, ומצורפת התוצאה.
שמתי לב למיעוט כביכול בלימפוציטים, מה שלא היה לי בעבר. מה זה אומר?
תודה
שי
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | 104
Urea (B) | mg/dl | 22.5
Creatinine (B) | mg/dl | 1
K+ Potassium (B) | mmol/l | 3.9
Na- Sodium (B) | mmol/l | 143
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | 9.2
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | 4.2
Hemoglobin | g/dl | 12.8
Hematocrit | % | 38.6
MCV-Mean Cell Volume | fl | 92
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | 30.4
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | 33.2
RDW-Red Cell Distri.Width | % | 12.2
Platelets | 10*3/micl | 255
MPV-Mean Platelet Volume | fl | 9.3
Neutrophils % | % | 77
Lymphocytes % | % | 11
Monocytes % | % | 11
Eosinophils % | % | 0
Basophils % | % | 0.2
Neutrophils # | # | 7.1
Lymphocytes # | # | 1
Monocytes # | # | 1
Eosinophils # | # | 0
Basophils # | # | 0
בקטריולוגיה
Throat Culture | | .ונמצא שלילי Strep. A :נבדק ל
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | 3.33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008ספירת הדם יכולה להיות עקב מחלה זיהומית, וכדאי לבדוק שוב שבועיים לאחר החלמה מלאה.
שתי נקודות לתשומת לבך:
רמת הסוכר גבולית גבוהה. חשוב לבדוק את הדם בצום של לילה.
ההמוגלובין נמוך (בהנחה שמדובר בגבר). חזור שוב, כאמור על ספירת הדם. אם ההמוגלובין נמוך יש למצוא סיבה. לאישה צעירה ההמוגלובין תקין.
((( אני מצטער - היום יש שי גבר ויש שי אישה))).
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ההומוגלובין
עינת09/03/2008הי ותודה על התושבה.
לגבי ההמוגלובין - במשך שנים, יש לי ספירה דומה. אני בן 34 היום, ובמשך 3 שנים אחרונות, הממוצע היה תמיד 12.5 והמטוקריט 38.5 - גם לאימי יש אנמיה קלה, ויש לי גם חסר בG6PD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד''ר אופיר אביזהר10/03/2008אין לי מה להוסיף.
הרבה בריאות.
ד"ר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לזה
עינת10/03/2008האם ההיסטוריה שלי בנוגע לאנמיה קלה כזו, היא הסבר מספיק, או שבכל זאת כדאי להעמיק עוד יותר את הבדיקות על כך? האם G6PD הוא אפשרות לתוצאה החוזרת הזו?
תודה!
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד''ר אופיר אביזהר11/03/2008שלום,
האם הסיבה היא חוסר G6PD? יתכן. רוב האנשים האלה, לפחות שאני מכיר, אין להם בדרך כלל אנמיה במצב הרגיל. שוב - האם לפני 5 שנים היה ההמוגלובין תקין? לפני 10?
בירור בסיסי אני חושב שצריך לעשות, ואני מניח שנעשה. רמת ברזל בדם, רמת B12 בדם. האם יש עדות להמוליזה כרונית? לפי אלה ועוד הרופא המטפל יכול להחליט אם יש מקום לבירור יותר מעמיק.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות GPT גבוהותגיא06/03/2008
שלום רב,
אני בן 31 , פעיל. לאחרונה עשיתי בדיקות דם, ונמצא אצלי רמות GPT - 89 .
איני נוטל תרופות ורציתי לברר ממה הדבר נובע ומה עלי לעשות?
(אני יודע שמדובר בתפקודי כבד).
תודה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ששאר המדדים תקינים
גיא06/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008א. בדיקת רופא/ה מלאה.
ב. מעקב.
על פי אלה ישקול הרופא צורך בבירור נוסף - US בטן עליונה, ואחר.
מקור האנזים יכול להיות בכבד, דרכי המרה, ובאופן כללי - מע' העיכול.
הסיבות רבות ומגוונות.
בברכה, ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חיידקית בגרון חוזרת ונשניתרובי06/03/2008
שלום רב!!!
שמ רובי בן 32 וליתי לפני 4 חודשים בסנוסיטיס ולקחתי אנטיביוטיקה.החלמתי ומאז עוד פעמיים חזר לי דלקת בגרון,כשהפעם הלפני אחרונה היתה עם שקד מאוד כואב,כשסיימתי שוב לקחת אנטיביוטיקה,לא עברו שבועיים והיום שוב אני עם גרון שורף בצורה נוראית ,חולשות וכאב ראש.הרופא שלי נתן לי אנטיביוטיקה ובדיקות דם עם בדיקת נוגדנים לחידק,ומשטח גרון.שאלה שלי אם אני יכול לאקחת אנטיביוטיקה וזה יעבור לבד,עם מלחמה של הגוף?והאם יש דרך אחרת לטפל בזה ם שלא יחזור ???מה קורה לי ולמה זה ומה אניי לא עושה טוב??האם משטח גרון ביום א אני יכול לכות כדי לגלות איזה חיידק ואז גם אדע אם צריך ת האנטיביוטיקה שרשם לי(phnoxymetylpenicillin 1000mg -לעשרה ימים כדור ביום)
תודה רבה רבה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרובי
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008השאלה קצת מעבר ליכולת של פורום זה.
עשה את שהרופא המליץ - או החלט יחד איתו אחרת.
אם יש חשד לדלקת חיידקית - מקובל לעשות משטח גרון, ולתת אנטיביוטיקה עד קבלת התשובה, ומשם להחליט הלאה. אם התמונה הכללית ממש לא אופיינית לזיהום חיידקי, ואין ממצאים בגרון - ניתן לתת הזדמנות לריוי עצמי.
יש לזכור שזיהומים סטרפטוקוקליים עשויים להסתבך.
אם יש זיהומים סטרפטוקוקליים חוזרים יש לחפש סיבה ופתרון.
על קצה המזלג.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - תוצאת בדיקת דםבן 2605/03/2008
שלום רב,
אני בן 26, ולאחרונה ביצעתי בדיקת דם כללית ואשמח לקבל חוות דעת לגבי מספר סעיים נבחרים, שלהלן תוצאותיהם:
Cholesterol - 138.64 MG/DL
HDL Cholest. - 33.03 MG/DL
LDL Cholest. - 90.13 MG/DL
Vitamin B12 - 249.00 PG/ML
Lymphocytes - 1.50 K/UL, 21.90%
האם באופן כללי מדובר בתוצאות תקינות? כיצד ניתן לשפר את מצב ה-HDL וויטמין B12?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן 26
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008הבדיקות בסך הכל תקינות.
HDL נמוך אם כי יחסית לסך הכל כולסטרול לא מאוד נמוך.
פעילות גופנית, משקל תקין, המנעות מעישון - יכולים להועיל.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להורמוניםעופרה05/03/2008
האם יש צורך להיות בצום לפני הבדיקה ? אם כן כמה שעות ליפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופרה
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008השאלה כללית מידי.
לרוב בדיקות ההורמונים אין קשר לתזונה, אך יש שכן - איסולין למשל.
להורמוני מין חשוב היום במחזור.
חשוב גם אם מדובר רק בבדיקת הורמוני מין, או שבהזדמנות זו נעשות גם בדיקות נוספות.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ולימפוציטיםערן04/03/2008
שלום
לאחרונה לאחר דלקת גרון שלאחריה סבלתי מסינוסיטיס ביצעתי בדיקת דם ,
הבחנתי כי בשלוש הבדיקות האחרונות (לאורך שנתיים וחצי) ערכי ה LYM שלי נמוכים וכאילו יורדים מבדיקה לבדיקה ,האם הבדיקה האחרונה תקינה ? האם צריך לבדוק זאת ?, האם האנטיביוטיקה שלקחתי פעמיים בחודש זה משפיעה ?.
03/03/2008
6 WBC
5.5 RBC
15.4 HB
47.1 HCT
324 PLT
86 MCV
28.2 MCH
32.7 MCHC
14.1 RDW
67.4 NEUT%
19.6 LYM%
10.8 MONO%(...)*
1.3 EOS %
0.9 BASO %
4 NEUT.abs
1.2 LYMP.abs
0.6 MONO.abs
0.1 EOS.abs
0.1 BASO abs
04/10/2006
8.8 WBC
5.6 RBC
15.5 HB
46.9 HCT
385 PLT
83.6 MCV
27.7 MCH
33.1 MCHC
13.3 RDW
8.9 MPV
1.4 LYMP.abs
16.4 LYM%
6.7 NEUT.abs
76 NEUT%
0.4 MONO.abs
4.2 MONO%
0.1 EOS.abs
1.1 EOS %
0.1 BASO abs
0.7 BASO %
12/12/2005
7.5 WBC
5 RBC
14.7 HB
44.3 HCT
276 PLT
88.5 MCV
29.4 MCH
33.2 MCHC
13.1 RDW
72.2 NEUT%
19.5 LYM%
6.2 MONO%
1.4 EOS %
0.7 BASO %
5.5 NEUT.abs
1.5 LYMP.abs
0.5 MONO.abs
0.1 EOS.abs
0.1 BASO abs* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
ד''ר אופיר אביזהר05/03/2008שלום,
השינויים בין הבדיקות השונות לא גדולים, וכנראה לא משמעותיים.
יש לכאורה עודף קל של נאוטרופילים וחוסר קל בלימפוציטים (יחסית, לא אבסולוטית), אך גם זה די קבוע, ויתכן שזו הנורמה שלך. יתכן גם שזה עקב העובדה שהבדיקות נלקחות בזמן תלונה, מחלה.
קשה דרך האינטרנט להתייחס למצב קליני, כמו אם האנטיביוטיקה עזרה. זה הרופא שמטפל צריך לענות. המשך מעקב.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי בדיקות דםקצת מודאג04/03/2008
עשיתי בדיקות דם וחלק מהתוצאות יצאו נמוכות/גבוהות יחסית, חלקן אפילו בסטייה מהטווח.. אפרט כאן את העיקריות בתקווה שתוכל להסביר לי מה אומר כל אחד מהמקרים:
NEUT%-38.5(טווח המינימום הוא 40)
MCHC-33.2(טווח המינימום הוא 33)
EOS%-7.2(טווח המקסימום הוא 7.0)
BASO abs-0.0(טווח המינימום הוא 0)
MACRO%-0.7(בין 0.0 ל15..)
MICRO%-0.3(בין 0.0 ל10)
HYPER%-0.4(בין 0 ל10)
HYPO%-0.7(בין 0 ל10)
MICRO%/HYPO%-0.4(בין 0 ל10)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאג
ד''ר אופיר אביזהר05/03/2008לא רשמת את סך הכדוריות הלבנות - WBC, ולמה עשית את הבדיקה.
בהנחה שכלל הספירה הלבנה תקינה - הסטיות לכאורה שציינת אינן משמעותיות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאותנעמי03/03/2008
אבקש לדעת מה מעידות החריגות הבאות:
ANTI CARDIOLIPIN IgG- 41.00
PT%- 100
MCH- 32.5
MCHC-32.2
MCV-100.9
GPT(ALT- 39
תודה מראש-נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCV ,Anti Cardiolipin
ד''ר יובל רבינוביץ04/03/2008כמו ברוב המקרים, גם כאן יש לדעת את הסיבה לביצוע הבדיקה. בכל זאת אנסה לענות.
Anti Cardiolipin הוא נוגדן עצמי. ניתן למצוא אותו במחלות מפרקים מסויימות ובמצבי קרישיות-יתר. אחד המצבים היותר שכיחים שבהם מוצאים אותו הוא הפלות חוזרות הנובעות מקרישיות-יתר. עם זאת, ניתן למצוא אותו גם ב-2% מהאוכלוסיה הבריאה.
MCV הוא מדד לגודל כדורית הדם האדומה. במקרה המתואר כדורית הדם גדולה מדי, דבר היכול להצביע על בעיות במבנה קרום הכדורית. מצבים הגורמים ל-MCV גבוה הם חוסר בחומצה פולית, חוסר בויטמין B12, מחלות כבד ותת-פעילות של בלוטת התריס. יש מקרים בהם לא מוצאים כל סיבה ל-MCV גבוה.
שאר החריגות אינן משמעותיות ויש להתייחס אליהן כתוצאות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות שתןמור03/03/2008
אשמח אם מישהו יוכל לומר לי האם הבדיקות שתן שביצעתי תקינות .
תודה מראש
Escherichia coli
<=2 S Amoxicillin/Clavul A
<=2 S Ampicillin
<=2 S Amikacin
4 S Cephalothin
<=0.25 S Ciprofloxacin
2 S Cefuroxime
<=1 S Gentamicin
32 S Nitrofurantoin
<=0.25 S Ofloxacin
<=4 S Piperacillin
<=4 S Piperacill/tazobact
<=20 S Sulfamethoxa/Trimeth
1.028 SPECIFIC GRAV-
U STRI
5.5 PH- U STRIP
20 PROTEIN- U
STRIP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן
ד''ר יובל רבינוביץ04/03/2008הבדיקה אינה תקינה. זוהי תרבית שתן שבה יש צמיחה של החיידק אשריכיה קולי. התוצאה הזו מצדיקה טיפול באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rheumatoid Factor Quantitady02/03/2008
מה המשמעות של בדיקה מסוג Rheumatoid Factor Quantit כאשר התוצמאה הינה קטן מ- 5 IU/ML האם זה תקין?
מה המשמעות לבדיקת דם Platelets - מה הוא אמור להגדיר ?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Platelets ,Rheumatoid Factor
ד''ר יובל רבינוביץ03/03/2008Rheumatoid Factor הוא נוגדן כנגד נוגדנים אחרים. רמתו גבוהה במחלות מפרקים מסויימות. אינני יודע מהם הערכים בהם משמשת המעבדה שלך, אך אם הערך הוא נמוך מתחום הייחוס, כנראה שהוא תקין.
Platelets הם טסיות דם. אלו הם תאי דם המשתתפים בתהליך עצירת דימום ויצירת קריש דם. רמה גבוהה מאד שלהם עלולה לגרום ליצירת קרישי דם. רמה נמוכה מאד מעלה את הסיכון לדימום. במצבי זיהום רמתם עולה ונותרת גבוהה מספר ימים לאחר שהזיהום חולף. בדיקת טסיות הדם היא חלק סטנדרטי מספירת דם רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל02/03/2008
שלום רב,
קיימתי יחסי מין אם אדם מאוד מפוקפק וכעת אני נורא פוחדת שנדבקתי באיידס. היכן אפשר לעשות בדיקת דם מהירה ביותר לגילוי איידס. כמה זמן הוא הזמן המינימאלי שצריך לחכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הדבקה באיידס
ד''ר יובל רבינוביץ03/03/2008אם האירוע היה בזמן האחרון, כנראה שבדיקת נוגדנים כעת עדיין לא תגלה דבר. כדי לשלול הדבקה יש לבצע את הבדיקה לפחות שלושה חודשים לאחר החשיפה. רצוי לבצע בדיקה אחת כעת כדי לוודא את המצב הבסיסי שלך ולחזור על הבדיקה שלושה חודשים לאחר המגע.
את הבדיקה ניתן לעשות בכל מרפאה בה מתבצעות בדיקות דם. סביר שמרפאת קופת חולים שלך מספקת את השירות הזה. פני לרופא המשפחה שלך והוא יתן לך הפניה לבדיקה.
ואציין את המובן מאליו – שימוש בקונדום מונע הרבה מאד חיבוטי נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EBVקרן28/02/2008
ד"ר שלום,
האם תוכל בבקשה לפענח את הבדיקה הבאה:
EBV IgG 456 POSITIVE
EBNA>>600
IgM גבולי 31
האם זה אומר שחליתי במחלת הנשיקה?
האם עפ"י התוצאות ניתן לדעת אם ייצור הנוגדנים ל EBV הוא חדש אצלי?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV
ד''ר יובל רבינוביץ03/03/2008EBNA גבוה פירושו שייצור הנוגדנים הוא ישן ולפיכך לא היתה הדבקה בזמן האחרון.
זה לא אומר שחלית במחלת הנשיקה, אלא שנחשפת לוירוס בעבר ופיתחת נוגדנים. מחלת הנשיקה היא מצב קליני מסויים שיכול להופיע בזמן ההדבקה החריפה בוירוס, אך לא חייב להופיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאורטל26/02/2008
עשיתי בדיקות דם לבני בן השלוש וה-FERRITIN שלו יצא מחוץ לסוגרים נמוך 6.90 מה זה אומר .
תודה מראש אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
ד''ר אופיר אביזהר26/02/2008שלום,
פריטין הוא אינדיקציה לגודל מאגר הברזל בגוף.
יתכו שיש חוסר מסוים של ברזל.
את המשמעות לבדיקה צריך לתת רופא/ת הילדים. יתכן שהמקור תזונתי ויתכן אחר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנוגעה לבדיקת שתן :).....25/02/2008
שלום היום קיבלתי בדיקות שתן ואודה אם תסביר לי מה הן אומרות
גבולות נורמה לנבדק \ תוצאה \ בדיקה
GLUCOSE[U] NORMAL 0,00-0,00
UROBILINOGEN[U] NORMAL 0,00-1,00
BILIRUBIN[U] NEGATIVE 0,00-1,00
PROTEIN[U] 10.00 ML/GL 0,00-30,0
LEUCOCYTES[U] NEGATIVE 0,00-10,0
ERYTHROCYTES[U] NEGATIVE 0,00-10,0
בקטגוריה
=======
URINE CULTURE -תרבית שלילית
תודה מראש=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר אופיר אביזהר26/02/2008הבדיקות תקינות.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
.....26/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)