מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרולדן08/01/2008
שלום היה לי רמה של 246 LDL170 כיום 190 כללי 120 LDL בעזרת פרבסטיטין 10 מיליגרם
אני בן 37 עם משקל תקין רציתי לדעת אם זה עדיין מוקדם בשבילי לטיפול תרופתי או שכדאי לי לנסות נטרופתיה ודיקור סיני שהמליצו לי או משהו אחר שאלתי השנייה היא האם הכדור הזה לא פוגע או בתיפקוד המיני או בפוריות אשמחלתשובה בנושא בתודה מראש דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדן
ד''ר אופיר אביזהר09/01/2008שלום דן,
הערכים יצאו מעט משובשים. אם הבנתי נכון מדובר בערכי כולסטרול LDL מעל 160 מ"ג%.
מעל 190 מ"ג% יש המלצה חד משמעית לטיפול תרופתי. בתחום 160-190 מ"ג% יש לשקול טיפול תרופתי, כלומר: אם אתה מעשן, יש לך סוכרת או שיש סיפור משפחתי מובהק של מחלת לב בגיל צעיר להורה או לאח הרי בהחלט יש מקום לטיפול תרופתי. אם לא - הרי הייתי מנסה קודם ככל האפשר לנצל טיפול תזונתי, ומתייעץ בתזונאי/ת. לגבי כל מיני טיפולים אלטרנטיביים - אין לי דעה ברורה, ואתה בהחלט רשאי לנקוט בהם בנוסף לדיאטה מתאימה. [בדיקור - שים לב שהמחטים סטריליות!]. אגב - גם טיפול תרופתי הוא בנוסף לטיפול התזונתי.
לא ידוע על פגיעה בתפקוד המיני או בפוריות כתוצאה מסטטינים. יש נסיון של קרוב לעשרים שנה עם תרופות אלה. יש אישור לשימוש מגיל 18, אף כי במצבים קיצוניים מטפלים גם בילדים.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםכוכב08/01/2008
שלום בבדיקה שעשיתי לבדיקת הפרקים נאמר לי שהתשובה היא גבולית כלומר צבע אפור מס 1 יש לחזור על הבדיקה עוד כחודש אני סובלת מכאבים עזים בפרקי היד בצוואר ובכפות הרגליים
אשמח לתשובתכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכוכב
ד''ר אופיר אביזהר09/01/2008שלום,
אני לא יודע איזו בדיקה עשית או מהו הצבע האפור.
אולי מוטב שתתיעצי בראומטולוג.
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיקרדיוליפיןבר07/01/2008
האם בדיקת Cardiolipin IgG Ab
Cardiolipin IgM Ab
זה בעצם בדיקת אנטיקרדיוליפין? והאם תוצאה שלילית היא נורמלית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2008שלום,
התשובות הן כן וכן.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם crpמאי07/01/2008
שלום
רציתי לדעת לגבי תשובה של בדיקת דם CRP שיצא מאוד גבוהה כ-240 לפעוט בן שנתיים. התלונן על כאבים ברגל לפני כשבועיים, ובשבועיים הנוספים לא התלונן כלל על כאב. היום עשו לו בדיקות דם וזאת התוצאה שיצאה שהיא מלווה בחום גבוהה של 40 מעלות חום והילד חלש. מה עליי לעשות? אודה לטיפולך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאי
הטיפול בילד בן שנתיים עם חום גבוה לא תלוי ברמת CRP. יש למצוא את הסיבה לחום, ואם צריך לטפל.
CRP , כפי שכבר ציינתי, הוא מדד לדלקת, וסביר שיעלה מאוד במצב של מחלה חריפה, כנראה זיהום. CRP גבוה לכשעצמו לא תורם דבר לאבחנה.
הילד זקוק לבדיקה, אבחנה, טיפול ומעקב של רופא ילדים.
החלמה מהירה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקות באימונולוגיהרותי07/01/2008
אמי בת 70, בבדיקות דם נ מצאו שתי חריגות: Immuoglobulig G 1690, ו-rheumatoid Factor Quantit 16.4.
האם אוכל לקבל הסבר? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
IgG הם סוג של נוגדנים, הנוגדנים ארוכי הטווח, ולפי המעבדה שלי זה מעט מוגבר.
Reumatoid Factor הוא גם חלק ממערכת החיסון שעולה בדלקת פרקים מסוימת ובמקרים מסוימים אחרים. גם זה כנראה מעט מוגבר.
קשה לדבר על משמעות על פי שתי הבדיקות בלבד. אני מנחש שזה חלק מברור של דלקת בפרקים או כאב בפרקים. יש אבחנה מבדלת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטותנועה07/01/2008
עקב הודעה שראיתי כאן על אפטות עלתה בי שאלה...
יש לי לא מעט אפטות, פעם בחודש-חודשיים...גם אם זה לא נחשב הרבה, אני שמה לב שזה קורה לייותר פעמים מאשר לחברים שלי. אני כל הזמן "מוצאת" את עצמי עם משכה בתיק למקרה ש...
רציתי לדעת האם יש טיפול לזה? משהו מונע? ממה זה בגלל נגרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2008שלום,
הסיבה השכיחה לאפטות הן זיהומיות. זה חולף מעצמו, ויש משחות להקל על הכאב.
אם הן חוזרות לעיתים קרובות כדאי אולי לדבר עם רופא/ת השיניים.
יש מצבים נדירים יותר הקשורים באפטות בפה - וזה קשור בתלונות נוספות בדרך כלל, ובאחריות רופא/ת המשפחה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרנועה07/01/2008
שלום,
אני חיילת, הלכתי לעשות בדיקות דם עקב נשירת שיער מוגברת...(בערך כבר חצי שנה השיער שלי נושר, כעת הוא ממש דליל/דק)
עשיתי בדיקות לחומצה פולית, ספירת דם, ברזל, B12 ועוד...כל התוצאות יצאו ממש בסדר, חוץ מחוסר במחסני ברזל -4.4 (ודווקא רמת הברזל שלי טובה 121.3) וחומצה פולית גבוהה-17.4
לפני כ4 חודשים תרמתי דם-ההמוגלובין שלי היה 12, אם אני זוכרת נכון אפילו 12 נקודה משהו.
(12.4 בערך)
לפני כשבוע הלכתי לתרום דם וההמוגלובין שלי היה 10. את בדיקות הדם ביצעתי לפני כחודש. איך ירד לי כ"כ ההמוגלובין בזמן כה קצר? והאם אין סתירה בין בדיקות הדם לרמת ההמוגלובין? הרי המוגלובין קשור לברזל וכמו שכבר ציינתי, הברזל שלי ברמה לא רעה...יכול להיות שהייתה טעות בבדיקות הדם?
רק אציין כי אני אוכלת בשר.
אני לא יודעת כ"כ לאן לפנות עכשיו-לגבי השיער ובכלל, האם הבדיקות יצאו תקינות או לא...
אשמח לשמוע ממך,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה,
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2008שלום נועה,
אני לא חושב שיש קשר בין נשירת השער לרמת הברזל או ההמוגלובין. האם בדקת שבלוטת התריס פועלת כשורה?
ההמוגלובין הוא האחרון שנפגע כאשר חסר ברזל. ראשון יורדים המאגרים, פריטין למשל, אח"כ הברזל בדם, ורק אז ההמוגלובין.
יש לציין שתרומת דם עצמה מורידה המוגלובין ב-1 גר%, אך תוך 4 חודשים זה אמור להסתדר אם יש מספיק ברזל.
הסיבה השכיחה לחוסר ברזל בנשים צעירות זה המחזור. רופא המשפחה צריך להחליט אם יש סיבה לבדיקה נוספת או לתוספת כדורי ברזל.
טעות תמיד אפשרית אך לא סבירה בדרך כלל.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כולסטרוליולי06/01/2008
שלום, האם בכל בדיקת דם נבדקים גם שומנים וערכי כולסטרול בדם או שצריל\ך בדיקה מיוחדת נפרדת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליולי
בכל בדיקת דם מבוצעות הבדיקות שהרופא מבקש.
אלה בדיקות שכיחות , לא יקרות, ובדרך כלל רופא/ת המשפחה עושה אותן.
רמת הכולסטרול בדם היא ממדדי האיכות שהרופא והקופה נשפטים לגביהם.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ferritin גבוה בבדיקות דםלימור03/01/2008
בבדיקת דם האחרונה שלי הערך של ה Ferritin היה 351. לפני חודשיים הוא היה על 276. למעשה הוא גדל בהתמדה בשנה האחרונה. אני מרגישה מעולה. האם יש מקום לדאגה. הרופא משפחה אמר שאין מה לדאוג, כיוון שכל יתר הבדיקות היו בטווח הנורמה. האם יש מקום לדאגה?!
לתשובתך, אודה.
תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
אם את בריאה, חשה בטוב, ובדיקתך תקינה לא הייתי עושה דבר מעבר למעקב.
המנעי מלקיחת תכשירי ברזל אם את נוטלת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C3, C4בר03/01/2008
מה בודקת הבדיקה complement C3 ו-complement C4?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
מערכת המשלים הם חלבונים הקשורים למערכת החיסון.
רמתם עולה כמערכת החיסון מופעלת, ומשתמשים בזה בעיקר בברור של מחלות אוטו-אימוניות, אם כי צריך יותר מרמה גבוהה כזו כדי לעשות אבחנה. הרמה יכולה להיות גבוהה גם מסיבות טריביאליות יותר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טסטסטרון בגוף וdht בקרקפת...תומר03/01/2008
ד"ר שלום.
היכן אני יכול לעשות בדיקת טסטסטרון בגוף וdht בקרקפת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתומר
בדיקת טסטוסטרון בדם ניתן לעשות בקופ"ח.
אני לא יודע למה כוונתך ב-dhti בקרקפת.
ד"ר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקותמיכל03/01/2008
חשוב לי לציין בדיקות אילו נעשו אתמול,
אני חולה כבר חמישה ימים
חום וכאבים בכל הגוף שמלווה ברעידות , קור מקפיא.
הגעתי עד לחום 39.7
היום ללא חום אבל עדיין חולשה.
פשוט לא מצאתי רופא זמין היום שיוכל לענות לי והייתי רוצה לדעת
אם יש בתוצאות האילו משהו שמצריך טיפול.
תודה מראש לתשובתכם.
אילו התוצאות החריגות שהעתקתי
כימיה בדם
ALT (GPT) | | 02/01/08 | U/l | (
10 )
31 *
59 התוצאה שלי
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
Neutrophils % | | 02/01/08 | % | (
40 )
75 *
79.4 התוצאה שלי
|
Lymphocytes %| 02/01/08 | % | *
13 התוצאה שלי
(
22 )
44
|
Neutrophils # | | 02/01/08 | # | (
1.8 )
7.7 *
7.85 התוצאה שלי
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2008שלום מיכל,
אני מקוה שאת כבר חשה טוב יותר.
עקרונית - חום גבוה המלווה צמרמורת שהשיניים נוקשות מחייב בדיקת רופא/ה.
הבדיקות שציינת אינן חריגה גדולה מהנורמה, ויכולות לנבוע מהמחלה שעברת. כשתחלימי לחלוטין, ויעברו לפחות שבועיים מהבדיקה הקודמת, חזרי על הבדיקות, ואני מאמין שהכל יחזור לנורמה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESR גבוה בהריוןבר03/01/2008
האם ESR 30 בהריון (שבוע 32) נחשב תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר אופיר אביזהר03/01/2008שלום,
בענייני הריון יש לשאול גינקולוג.
באופן כללי - שקיעת דם (ESR) אינה בדיקה ספציפית, ו-30 מ"מ בשעה ראשונה לא נחשבת לבדיקה חריגה .
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בתאי דם אדומים PLTvitaly8703/01/2008
שלום הערכים שלי של תאי דם האדומים יורדת בהדרגה בשנים האחרונות ולפעמים קצת עולה אבל עדין קטנה מהנורמה. הערך האחרון שהיה לי זה 91 כאשר הנורמה מתחילה מ130. האם זה יכול להעיד על משהו? מה עלי לעשות בנידון? וגם ה RBC-4.53
WBC 4.20
אם יש קשר לך שאני חולה סכרת סוג א כבר כ4 שנים ואני בן 20.
אשמח לתגובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vitaly87
PLT הינם תרומבוציטים, ולא כדוריות אדומות. ירידה בתרומבוציטים מחייבת בירור. יש לראות אם יש גם ירידה בהמוגלובין ובכדוריות הלבנות לסוגיהן. פנה לרופא/ת המשפחה. לא בהכרח יש קשר לסוכרת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מיכל07/01/2008אני מרגישה יותר טוב.
במהלך השבוע שהייתי חולה הייתי אצל הרופאה פעמיים.
פשוט ביום שקבלתי את תוצאות הבדיקות וגם למחרת (שזה היה יום שישי)
היא לא הייתה.
בכל אופן אני מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
vitaly8704/01/2008הערכים הנוספים ששאלת הם
HB 14.3
HCT 41.4
RBC 4.53
MCH 31.5
WBC 4.20
מאז שחליתי בסכרת מספר הטרמבוציטים ירד במהלך השנים ועכשיו כל הזמן בסביבות 92+-.
בעיקבות הערכים הללו תוכל להגיד לי עוד מידע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויטלי
אין לי עוד מידע.
ירידה משמעותית וקונסיסטנטית בתרומבוציטים מחייבת בירור.
האבחנה המבדלת רחבה, ואין טעם לדון בה פה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםעדינה03/01/2008
שלום ,
אני בת 47
בבדיקה נמצא :
complement c3-171
complement c4-61
c-reactive protein-0.5
למה אפשר לשייך את הרמה הגבוהה ? האם דלקת בכתף יכולה להיות הסיבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדינה
איני יכול להתייחס ספציפית לערכים כי אין יחידות, ויש הבדלים בנורמות בין מעבדות.
באופן עקרוני - CRP הוא מדד דלקת, ומערכת המשלים היא מערכת הקשורה לחיסון ולדברים אחרים, וזה חלק מבירור של כאב פרקים ובעיקר דלקת פרקים. חלק. זה לכשעצמו לא אבחנתי לדבר. יש לראןות את התמונה כולה. הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)