מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת תרופות על בדיקת שתןאלמוני13/01/2015
שלום. לקחתי לפני השינה (כ7-8 שעות לפני הבדיקה) 2 דקסמול סינוס יום + 2 דקסמול סינוס לילה. האם זה משפיע על בדיקת שתן - אורובילינוגן, SPECIFIC GRAVITY ,וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות על בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון14/01/2015שלום,
תיתכן השפעה כלשהי על בדיקת השתן אך לא בהכרח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בבדיקת דם ckנאווה13/01/2015
בעקבות נטילת איזיטרול להורדת כולסטרול ראיתי כי יש תופעה של כאבי שרירים בעיקר בירך ובזמן האחרון לעתים קושי בהליכה, ועוד תופעות לוואי, בדיקה התגלה כי ה- cpk 229 תוצאת הבדיקה, עד כה הייתה תמיד בנורמה. בהוראת הרופא הפסקתי ימים ספורים לפני הבדיקה את נטילת התרופה, האם הבדיקה מעידה על מצב בלתי הפיך בפגיעה בשריר הלב? הקריטנין וכל יתר הבדיקות בסדר גמור. תודה על תשובה נאווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בבדיקת דם ck - תגובה
יעל אבנון14/01/2015שלום נאווה,
הנזק הוא הפיך, ברגע שמפסיקים את התרופה, המצב חוזר לקדמותו.
נסי להוריד את הכולסטרול בדרכים טבעיות.
לנטורופתיה יש הרבה מה להציע בנושא זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקקשהההסיגל לוי09/01/2015
אני צריכה עזרה,הייתי אמורה לעבור ניתוח אף בעוד שבוע,ועשיתי בדיקות דם ולאחרונה יש לי PTT מוארך...מציינת השנורמה היא 26-39 והיה 45 ואחר חזרתי על זה היה 41 וחזרתי על זה שוב והיה 41 וחזרתי שוב היה 39 ובבדיקה האחרונה שוב היה 42 , והנורמה זה 39 , דחו לי את הניתוח בגלל בעיה זו,מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר בבקשה?אני ממש מפחדת.הנורמה זה 39. ואצלי זה 42, זה מסוכן? מישהו יכול להסביר לי מה עלול לקרות לי? אני לא מפסיקה לבכות... מה זה אומר? למה זה ככה? מה ההשלכות של PTT מוארך וממה זה נובע?
אני לא יוכל להתנתח? דחו לי את הניתוח אבל הניתוח הזה זה החלום שלי! מתי זה יסתדר ומה לעשות שזה יסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקקשההה - תגובה
יעל אבנון11/01/2015שלום סיגל,
PTT גבוה בדם מצביע על נטיה לדימומים.
לפני ניתוח בודקים את הערך הזה על מנת להימנע מסיבוכים של דימום יתר בזמן הניתוח. צריך להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי הערך שקיבלת ולראות איך מגנים עלייך בזמן הניתוח מפני דימום מוגבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקות דם בהריון.מרגלית07/01/2015
PH (U)
6.5
8 יחידות: 5
Nitrit (U)
NEGATIVE
Ketone (U)
NEGATIVE
Glucose (U)
NORMAL
Urobilinogen (U)
NORMAL
Bilirubin (U)
NEGATIVE
Protein (U)
NEGATIVE
Leucocytes (U)
75
10 יחידות: cell/µl 0
Erythrocytes (U)
NEGATIVE
מה אומר לוייקוציטים כל כך גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח בדיקות דם בהריון. - תגובה
יעל אבנון08/01/2015שלום מרגלית,
הלויקוציטים לא מאוד גבוהים, זה יכול להצביע על דלקת קלה בדרכי השתן.
במידה ואין לך סימפטומים של דלקת, אין לרוב צורך בטיפול.
בכל מקרה התייעצי עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקת דםאלה07/01/2015
GGTתוצאה43 ותוצרת בדיקהALK.PHOSPHATASE 146
מה צריך לעשות תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון08/01/2015שלום אלה,
ערכים גבוהים אלו יכולים להצביע על בעיה בכבד.
יכול להיות עקב שימוש בתרופות אט מגוון מצבים שונים.
בקשי מהרופא אולטרה סאונד לכבד והמשיכי בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסמניםא.05/01/2015
שלום,
בן 48 שנים. ללא מחלת רקע. בדיקות דם כלליות עבור חשג לדלקת פרקים. ראיתי מספר פרמטרים שלא מוכרים מבדיקות קודמות שלי.
2.59 ng/ml CEA
CA-125 8.43 U/ml
CA-19-9 7.78 U/ml
CA-15-3 20.93 U/ml
PSA 0.37 ng/ml
א. מה המשמעות של הנתונים הללו באדם בריא ?
ב. האם תוצאה מספרית כלשהיא ( כמו כאן) שלהם במקום תוצאות של 0 או שלילי מצביעה על בעיה בטווח הארוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לסמנים - תגובה
יעל אבנון06/01/2015שלום אריה,
מדובר בסמני סרטן שונים, התוצאות כולן בטווח הנורמה.
לא מדובר בסמנים שהתשובה עליהם היא שלילית אלא מספרית בטווח מסויים.
בדקו כאן סמן לסרטן הלבלב, סרטן השד והשחלות (לא ברור למה בדקו זאת בגבר), סרטן הערמונית וגם סמן כללי.
הכל בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךאיריס05/01/2015
שלום רב ,אשמח לעזרה יש לי ירידה בברזל להלן התוצאות:
Fe - Iron -43
לפני חודש וחצי היה 48
ערך תקים 60-180
כל השאר חוץ מאלו בתווך הנורמה כך שלא מדובר באנמיה :
Eosinophils % 8.8
גבוה הערך האחרון 6
Eosinophils # 0.8
גם גבוה הערך האחרון 0.6
הפסקתי לאכול בשר וחלב .נטלתי חודש וחצי מי ברזל שלא ממש עזרו כפי שנראה
אשמח לעזרה
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך - תגובה
יעל אבנון05/01/2015שלום איריס,
צריך לבדוק את מאגרי הברזל בדם- Ferritin.
המאגרים צריכים להיות מעל 70 והברזל עצמו בסביבות 120.
צריך לבדוק מדוע חסר לך ברזל ולטפל בהתאם, זה יכול להיות עקב דימום כבד במחזור, עקב בעיות ספיגה במערכת העיכול, עקב תזונה לקויה ועוד.
התוסף שלקחת לא נספג טוב עקב סיבות שונות שצריך לבדוק אותן.
האזונופילים גבוהים וזה יכול לרמז על אלרגיה או נוכחות מזהם כגון קנדידה.
הקנדידה יכולה לגרום למחסורים כאלו בברזל ושווה לשלול את העניין.
בכל מקרה, זו דוגמה למקרה שבו כדאי לפנות לנטורופת שיסתכל על בדיקות הדם לעומק ויתאים טיפול מדויק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה בדיקת דםדנה04/01/2015
שלום האם צריך להיות בצום או זמן ערות כלשהו לפני בדיקת תת פעילות בלוטת התריס+נוגדנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון04/01/2015שלום דנה,
לא צריך להיות בצום או ערות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HDL גבוהאורה03/01/2015
בבדיקת דם נמצאו הערכים הבאים:
כולסטרול כללי 181
טריגלצרידים 88
ldl 100
Hdl 64
האם כולסטרול טוב ברמה גבוהה מעל הנורמה אינו בעייתי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HDL גבוה - תגובה
יעל אבנון04/01/2015שלום אורה,
רמת ה- HDL שלך מצוינת.
רמה של מעל 80 יכולה להעיד על הרס מוגבר של תאים בגוף, אך זה לא המקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם-דחוף!ש01/01/2015
שלום,
בתוצאות בדיקות דם: Lymphocytes 2.39
Neutrophils 5.73
מה זה אומר? למיטב הבנתי הערכים גבוהים. מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם-דחוף! - תגובה
יעל אבנון01/01/2015שלום,
אני צריכה לראות את הערכים באחוזים, כדאי לשלוח את כל הספירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותלאה01/01/2015
שלום רב,
רופא עור שלח אותי לעשות בדיקות דם ובבדיקה הראשונה הלימפוציטים היו גבוהים.
הלכתי לרופאת המשפחה והיא ביקשה שאעשה בדיקת ספירת דם.
Mean Platelet Volume- 13.1
Platelet-147
Neutrophils-39.7
Lymphocytes
-48.6
אלה התוצאות החריגות שקיבלתי, השאר היה בסדר וחלק גבולי.
מזה אומר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם חריגות - תגובה
יעל אבנון01/01/2015שלום לאה,
לימפוציטים הם תאים לבנים הנלחמים בעיקר בוירוסים, יכול להיות שהגוף שלך נלחם במזהם ויראלי, זה לא תמיד מצב מורגש ולרוב חולף לבד.
מעבר לכך, יש לך רמת טסיות נמוכה, הטסיות אחראיות על תהליך קרישת הדם, הרמה שלהן אצלך נמוכה אך הגודל שלהן גדול.
כדאי לבקש מהרופאה בדיקות נוספות לקרישת דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולח מחדשאלמוני31/12/2014
אולי פספסת כי זה היה בהמשכים - אילו בדיקות דם מושפעות ברמה ניכרת מהתייבשות (התחממתי ולא שתיתי מספיק בלילה לפני הבדיקה, אם כי שתיתי בבוקר)? בין היתר אני שואל לגבי אלבומין, כולסטרול ואנזימי כבד, ובמיוחד לגבי CRP (היה שינוי לטובה שנראה טוב מכדי להאמין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולח מחדש - תגובה
יעל אבנון01/01/2015שלום,
בדיקות שמושפעות מהתייבשות הן כדוריות אדומות- RBC, המוגלובין, אנזים CPK, רמת סודיום, אלבומין, משקל סגולי בשתן ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלמוני03/01/2015והבדיקות שאני ציינתי לא אמורות להיות מושפעות במידה ניכרת מהתייבשות? במיוחד אני שואל לגבי הCRP כאמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון05/01/2015ה- CRP לא אמור להיות מושפע מהתייבשות, זה חלבון שעולה במצבי דלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBA1Cארז31/12/2014
חברים שלום
אשמח לעזרתכם בבקשה
אבא שלי כבן 65 סובל כבר המון שנים מסכרת ומטופל בהתאם
לאחרונה אנחנו מרגישים כי הוא אינו כתמול שלשום והוא עייף יותר ופחות אנרגטי וגם מרבה "להרגיש חולה"
מתחילת החודש הוא ירד במשקל 3 ק"ג.
ובבדיקת המעבדה עולה ערכים חריגים (שגם קפצו מהבדיקה האחרונה לפני 3 חוד')של:
גלוקוזB
164 H
HBA1C 9.2
URIC AEID - 8.1
TRIGLYCCRIDES - 262.0
HEMOGLOBIN - 12.6.
HEMATOCRIT - 40.1
MCH- 26.0
MCHC- 31.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBA1C - תגובה
יעל אבנון31/12/2014שלום ארז,
הטיפול שאביך מקבל לסוכרת אינו מיטבי וכדאי להתייעץ עם הרופאים לגבי הטיפול התרופתי שהוא מקבל ולערוך שינויים, מפני שרמות הסוכר גבוהות וצריך למצוא דרך להוריד אותן. בנוסף לכך, הטריגליצרידים (שומנים) בדם גבוהים, זה גם עקב הסוכרת אך צריך לבדוק את התזונה שלו ולוודא שהוא לא אוכל הרבה שומנים, סוכרים ופחמימות (לחם לבן, אורז לבן, פסטות, מתוקים, גבינות שמנות, בשר שמן וכדומה).
החומצה האורית גבוהה בגלל הסוכר הגבוה וכאשר הסוכר ירד גם החומציות תרד.
ההמוגלובין נמוך וזה חלק מהסיבה לעייפות, מפני שמדובר במחסור בחמצן בדם.
יכול להיות שחסר לו ברזל או ויטמין B12, צריך לבדוק מדוע יש לו אנמיה וכדאי לעשות גם בדיקת דם סמוי בצואה.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןאני30/12/2014
ביצעתי בדיקות שתן כללית והתוצאה H -U STRIP 8.5 כשהטווח הוא בין 5-7.6 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן - תגובה
יעל אבנון30/12/2014שלום,
יכול להיות שמדובר ב- PH שזו החומציות.
ערך גבוה מסמל שתן בסיסי, זה יכול להיות קשור לבעיה בכליות, לזיהום בדרכי השתן, להקאות מרובות, לשימוש בתרופות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות שתן - המשך
אני30/12/2014עברתי הזרעה לפני 6 ימים ... האם יכול להיות שיש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות שתן - המשך - תגובה
יעל אבנון31/12/2014אני לא יודעת על קשר כזה, התייעצי לגבי זה עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן... תודה
אני31/12/2014תודה רבה על ההיענות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם המושפעות מהתייבשותאלמוני30/12/2014
שלום. אילו בדיקות דם מושפעות ברמה ניכרת מהתייבשות (התחממתי ולא שתיתי מספיק בלילה לפני הבדיקה אם כי שתיתי בבוקר)? בין היתר אני שואל לגבי אלבומין, כולסטרול ואנזימי כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלמוני30/12/2014זה יכול להוביל לירידה גדולה בC REACTIVE PROTEIN מ0.3 ל"קטן מ0.1" (לכאורה תוצאה משמחת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)