מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשב וריכוז בכיתה אציפי11/05/2009
בני בן 7 וחצי לומד בכיתה א. עוד בגן חובה בעקבות בקשה של הגננת הלכנו לאיבחון בריפוי בעיסוק. בני היה ב12 מפגשים שהיו לו חוויה, ובמפורש נאמר לי ע"י המדריכה המטפלת שהמפגשים הללו הם צ'ופר בשביל הילד, מן חוג. כלומר אין צורך ממשי בטיפול שכזה. עכשיו בכיתה א המורות של עברית וחשבון טוענות שמאוד קשה להגיע אל הילד בשיעורים. בעקבות זאת הוא מקבל שיעורי תגבור שמשלימים לו את פערי הקריאה. האם מעבר לשיעורי התגבור יש משהו שעלי לעשות למענו בשלב זה? אגב, מדובר בילד חברותי ושמח ובבית אין קושי התנהגותי יוצא דופן.
תודה מראש על תשובתכם,
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א
ד``ר אריה בקלו12/05/2009ציפי שלום,
הפרטים שמסרת לא מספיקים כדי שאוכל להביע דעה.
חשוב להבין למשל, מדוע הופנה לריפוי בעיסוק, מדוע קשה למורות להגיע אליו וכו'.
אני מציע לך להתיעץ עם הרופא המטפל, ובמידה וקיים חשד סביר, להפנותו לאבחון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וחרדהרותם11/05/2009
שלום
אני סובלת מבעיות חרדה ומטופלת ברסיטל.לאחרונה אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז.
האם יש בעיה בלקיחת ריטלין כשיש בעיות חרדה? וא"כ איך האם יש טיפול אחר?
תודה רבה. רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וחרדה
ד``ר אריה בקלו12/05/2009רותם שלום,
חרדה היא תחלואה נילווית אפשרית להפרעת קשב וריכוז.
אין מניעה עקרונית למתן ריטלין במצב זה.
כל שינוי תרופתי יעשה כמובן רק על-דעת הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעה של ריטליןמיכל09/05/2009
שלום ד"ר
האם החומרים הפעילים בכדור "יוצאים" מהגוף לאחר 4 שעות או בהתאם לזמן ההשפעה עם השתן?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן השפעה של ריטלין
ד``ר עדי אדר11/05/2009אני מקווה שאת מבינה מה התכוונת לשאול....
ברמת העיקרון יש מספר תכשירים עם משך השפעה שונה.
חשוב לציין כי גם לאחר שההשפעה הקלינית מסתיימת עדיין יש רמות של התרופה בדם! כלומר אם ניקח כדוגמא את הריטלין קצר הטווח – השפעתו מסתיימת לאחר כארבע שעות אך רמתו בדם יורד בהדרגה במשך מספר שעות לאחר מכן.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא יש בלילה + בעיות ריכוזענת08/05/2009
הי,
ילדי בכיתה א' עם בעיות ריכוז, יציאה מספר פעמים במהלך היום החוצה וחזרה, ובנוסף כבר מספר חודשים הוא מתעורר כ- 3-4 פעמים בשבוע באמצע הלילה בטענה שיש לו חלומות . תופעת ההתעוררות בלילה קרתה גם בחופשת הפסח ללא קשר לב"ס , חשוב לציין שהוא לא מתעורר מסוייט ולא בוכה .. הוא פוחד ויש לו חומות רעים - .
מה עושים ? האם זה קשור -OCD , האם זו בעיית קשב וריכוז? אנו מטפלים בילד באמצעות פסיכולוגית - בתרפיה באומנות , האם זה לא מספיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות רעים.....
ד``ר עדי אדר11/05/2009שלום לך!
תופעה של "חלומות רעים" לא קשורה בהכרח ל- ADHD אם כי לעתים דווקא בטיפול בתרופתי יכול לגרום לסיוטי לילה.
איני רואה קשר ישיר בין מצב זה ל- OCD ולא ברור לי למה את שואלת את זה.
קשה כמובן לענות האם הטיפול הנוכחי מספיק. יש לבחון אם אכן קיים קשר טיפולי טוב ואם אכן יש שיפור בתחושה ובתלונות בעקבות הטיפול.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד תיפוף לשיפור בעיות קשב וריכוזאיתי07/05/2009
שלום,
כיוון שמעוניין להעביר שיעורים שכאלו, רציתי לשאול האם שיעורים בתחום של קצב ותיפוף עשויים לעזור לילדים עם בעיות של קשב וריכוז.
בתודה מראש
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפוף ו- ADHD !
ד``ר עדי אדר11/05/2009שלום לך!
זו שאלה מעניינת!
אין ספק כי תיפוף מהווה תחביב או עיסוק מועדף על אנשים עם הפרעת קשב. אני מאוד ממליץ לילדים עם הפרעות קשב לעסוק בתיפוף! יש בכך משום הוצאת אנרגיה ויתכן ואף צורה של השגת רגיעה כחלק מהתהליך האנרגטי הכרוך בתיפוף , שחרור חומרים שונים הכרוכים במאמץ גופני כולל אנדורפינים ועוד.
לכן ניתן בהחלט להשתמש בתיפוף כשיטה טיפולית כאשר היא משולבת בהכשרה מקצועית מתאימה!
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בגןאשנב07/05/2009
בני בעוד חודש בן חמש, יש לו ליקוי שפתי וחשד גדול לבעיות קשב וריכוז ללא היפראקטיביות, הוא ילד נוח ונמצא בגן רגיל, אך עם הזמן מתחדד יותר שיש לו בעיית קשב, האם ניתן לאבחן זאת בגיל כזה? והאם יש התערבות תרופתית בגיל הגן? - הוא לא מפריע לילדים סביבו אבל הוא מאבד קשב לאחר 20 דקות וזז הרבה על הכיסא, ובכלל איך יודעים מתי צריך טיפול תרופתי ומתי אפשר להסתדר עם תכניקות אחרות (עיצוב התנהגות? פרס מאד מדבר אליו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בגיל 5 שנים
ד``ר עדי אדר11/05/2009
שלום לך!
ניתן לבצע אבחון בתחום זה גם בגיל כה צעיר. ניתן לבצע אבחון זה במסגרת מכונים להתפתחות הילד או יחידות שהוקמו לאחרונה לגיל הרך.
במצבים כאלו כאשר לא קיימות בעיות התנהגותיות משמעותיות מומלץ להתמקד בשיטות של עיצוב התנהגות וכן יעוץ משפחתי אני אישית בד"כ ממתין עם נושא הטיפול התרופתי בגיל כה צעיר ובהעדר הפרעות התנהגותיות משמעותיות.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציאת מינון מתאים ולא מזיק.06/05/2009
שלום רב,
תהליך מציאת מינון ותרופה מתאימה להפרעת קשב וריכוז יכול להיות מייגע. קשה להכריע איזו תרופה לאחר נסיונות של כל מיני גרסאות ומינונים של התרופה. ברצוני לדעת
1) כיצד ניתן לדעת מהי התרופה הטובה יותר, הפחות מזיקה והיעילה(ריטלין, ריטלין SR, ריטלין LA, קונצרטה, אחר)?
2)מהו המינון הטוב ביותר? כיצד ניתן לדעת? האם כדאי לעשות לכל מינון הנלקח בחשבון בדיקה כגון TOVA,או CPT? אם כן איזה כדאי והיכן? האם אתה מכיר מבחן כזה אשר ניתן להשיגו בחינם ויכול לתת אינדיקציה על השפעת משפחת הריטלין/קונצרטה במינונים שונים, במטרה לעזור להגיע למינון נכון? תודה!
3)האם יתכן שנתינת מינון גבוה תגרום לכך שמינון נמוך יותר יהיה פחות אפקטיבי לו לא היה ניתן המינון הגבוה?
4) האם וכמה עליה בדופק היא סבירה? האם עליה בדופק מושפעת רק בזמן השפעת התרופה, יותר מזה? האם יש מגבלה של פעילות גופנית?
5) מתי כדאי להחליט לוותר על אופציית התרופה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון לא מזיק ושאר שאלות.....
ד``ר עדי אדר10/05/2009שלום!
אומנם ברור שסוגיית הטיפול התרופתי מטריד אותך אבל בסיכומו של דבר מי שצריך להכריע בנושא זה הוא הרופא המטפל אשר יש לו ניסיון בטיפול בהפרעה זו.
השיקול למתן תרופה זו או אחרת תלויה במספר פרמטרים כולל גיל, משקל, סוג הפעילות, אופי הסימפטומים ומהם מגיע הרופא להחלטה על הטיפול היעיל.
המינון הטוב ביותר הוא המינון היעיל.... כלומר מה שיקבע אם מינון יעיל הוא מידת ההשפעה שלו. לא ניתן לדעת מראש איזה תרופה תתאים ובאיזה מינון מדויק. לכן מעבר לשיקולים ולניסיון של הרופא יש לקחת בחשבון כי כל אדם מגיב צורה שונה לתכשירים אלו למרות שהחומר הפעיל זהה בכולם!
שאלה מספר שלוש מנוסת בצורה מעט מסורבלת ... בכל אופן ברור כי מינונים שונים גורמים לתגובות שונות. גם כאן יש לקחת בחשבון שיווי naקל עדין בין המינון היעיל לבין הופעת תופעות לוואי. אחת הטעיות השכיחות בארץ בתחום זה הוא טיפול במינון נמוך מדי ולכן מסקנה כי הטיפול לא יעיל.
בדרך כלל עלייה בדופק של 3-5% היא סבירה , מעבר לכך יש להתיעץ ברופא. בעיקרון ניתן בהחלט לבצע פעילות גופנית גם בזמן השפעה של התרופה.
מתי מוותרים על האופציה התרופתית? – גם כאן השאלה לא ברורה. לא כל מקרה וכל מצב מצריך טיפול תרופתי ואין לכך תשובה כללית. . באופן כללי מומלץ להתחיל טיפול אם קיימת הפרעה משמעותית בתחום ההתנהגותי, חברתית, לימודי ומשפחתי. מכאן ניתן לגזור את המשפט ההפוך מתי ניתן לוותר על טיפול זה.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הקלות בלימודים לבתי - ADDסימה05/05/2009
ברצוני לקבל מידע על מתן הקלות בלימודים, בתי אובחנה כבעלת הפרעות קשב וריכוז ADD.
לאחר שעשתה מבחן טובה. מי צריך לתת את ההקלות? האם הרופאה הנוירולוגית שלה. למי עלי לפנות?
מצפה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלות ל ADD
ד``ר אריה בקלו06/05/2009סימה שלום,
מבחן TOVA איננו אבחנתי !
אבחון נעשה ע"י רופא מורשה והוא זה שגם ממליץ על ההקלות הנדרשות.
בנוסף ,את יכולה למצוא הסברים במידע המפורסם באתרי האינטרנט של משרד החינוך,משרד הבריאות.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מהיר מידי?יפית05/05/2009
הומלץ לי לקחת את בני בן השבע לאבחון הפרעת קשב וריכוז, עקב אי שקט בכיתה ובקשתו של המורה שנעשה זאת.(באופן כללי בבית הוא בסדר, לא מתפרע, ילד חכם ומנומס, בעל הישגים מצויינים בלימודים, משתעמם בקלות, ממורמר לעיתים קרובות...)
לקחתי אותו לנוירולוגית של קופ"ח (ד"ר דורית שמואלי).
היא נתנה לי למלא שאלון קצר (כ-20 משפטים על הילד שאותם צריך לדרג מ-0 עד 3), קראה את מכתבו של המורה (שבו תיאר בכמה משפטים את התנהגותו של הילד בכיתה)
ובדקה פיזית את הילד במשך כחמש דקות.
היא אבחנה אותו כסובל בהפרעת קשב וריכוז, ורצתה לתת לו לנסות ריטלין.
לי אישית זה נראה מוגזם, אז היא אמרה שמאחר והוא מצליח בלימודים ניתן לדחות את הטיפול עד למקרה שהישגיו ירדו בעתיד, או במצב שנקבל עליו תלונות רבות יותר מהמורה.
האם אבחון לא אמור להיות יסודי יותר?
קצת מלחיץ אותי לתת לילד ריטלין על סמך שאלון קצר...
אשמח מאד לקבל תשובה!
יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מהיר
ד``ר אריה בקלו06/05/2009יפית שלום,
את צודקת! אכן אבחון הפרעת קשב וריכוז אמור להיות יסודי וממצה יותר.
לשם כך יש צורך בשאלונים ואינפורמציה נוספים, ובעיקר בזמן רב יותר לבדיקה הקלינית. הזמן הזה לא עומד לרשותם של הרופאים בקופות החולים ולכן אין להם ברירה אלא לקצר את התהליך .
אבחונים פרטיים נעשים באופן המלא יותר.
ניתן לדחות תחילת טיפול תרופתי אם מתרשמים שהילד לא סובל משמעותית מההפרעה(כיתה,בית,חברה) ואין ירידה בהישגים הלימודיים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהסיגל04/05/2009
הבת שלי מקבלת קונצרטה מזה חודש ימים והחלה לפתח אחרי שבוע פריחה בפנים, הפסקנו לשבועיים ושוב חזרנו והפריחה הופיעה שוב באופן אקוטי יותר. האם יש קשר? מה עושים? האם יש תחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה ופריחה
ד``ר אריה בקלו06/05/2009סיגל שלום,
מדובר בתופעה לא שכיחה.
אני ממליץ להתיעץ עם רופא אלרגולוג ו/או רופא עור לשלילת גורמים אחרים לפריחה.
במקביל ניתן לנסות, בפיקוח הרופא המטפל,תרופה אחרת מהתחום.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהמיכל03/05/2009
שלום, אני נערה בת 17 לומדת בתיכון ובזמן האחרון אני מתחילה להרגיש שאני לא יכולה להתרכז במשהו לאורך זמן, למשל אם מישהו מסביר לי משהו אני מתחילה להקשיב ואז אני מרגישה שאני מתחילה להתעייף וזה קצת מטריד אותי כי אף פעם לא הרגשתי ככה.
לפעמים גם קורה לי שאני מתחילה לכתוב משהו או לחשב משהו ואז שוכחת מה אני עושה וחוזרת להתחלה וחושבת מההתחלה על הכל.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני בתקופה דיי לוחצה עכשיו של בגרויות ומלא מבחנים ודברים לעשות אבל תמיד הייתי מרוכזת ועכשיו התחילו התופעות האילו ורציתי לשאול אם יכול להיות שזה קשור ללחץ או לעייפות ולא משהו אחר?
תודה מראש,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר03/05/2009
שלום מיכל!
קשה לענות ולאבחון רק על סמך תיאור אך בהחלט סביר להניח כי את מצויה בתקופה של לחץ מבחנים. יתכנו גם גורמים אחרים לתחושות שלך כמו בעיות רגשיות, קשיים חברתיים וכדומה.
לא נראה כי מדובר בתסמיני הפרעת קשב ראשונית.
בכל מקרה אם את מוטרדת ממצבך יש מקום לבצע אבחון כמובן לאחר התייעצות עם הורייך.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליכה להיתרכזדורין02/05/2009
שלום!
אממ אני בת 17 ואני עשיתי אברוון
יש לי הקלות בזמן מבחנים אבל זה לא ממש עוזר לי
תקופת הבגרויות מתקרבת ואני פשוט לא מצליחה לשבת מרוכזה יותר מ10 דקות[גם בשיעור וגם בניסיונות ללמוד בבית]
בשיעור נגיד שהמורה מדברת ואני מקשיבה אז היא תגיד מילה מסויימת נגיד ת''א אז אני פשוט ''יעזוב'' את השיעור ויחשוב על הפעם האחרונה בת''א או משהו זה מזכיר לי והזמן ככה עובר וכשאני ''חוזרת'' לשיעור אז אני פשוט כבר לא מבינה כלום.
כשאני מנסה ללמוד בבית אז אני יושבת וקוראת [אני לא יודעת עם חשוב לציין אבל עד לסוף כיתה ח' לא היתי בכלל בכלל יושבת ללמוד בבית והיתי מוציא ציונים סבירים]ושאני מסיימת לקרוא אני קולטת של הבנתי כלום.
יש לך הצהות /טיפים איך ללמוד.?.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכולת להתרכז
ד``ר אריה בקלו06/05/2009דורין שלום,
לא ברור לי איזה איבחון עברת. דידקטי, קשב וריכוז או שניהם.
אם לא עברת איבחון קשב וריכוז הרי שאני ממליץ לך לעשות זאת בהקדם.
אם כבר עברת אבחון , האם לא קיבלת גם המלצה לטיפול תרופתי?
לי נשמע שאת זקוקה לכך. זה ישפר משמעותית את יכולת הקשב , הקליטה והזכרון שלך, ואפילו יצמצם את שגיעות הכתיב המרובות .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורין
דורון10/05/2009שמי דורון חייל בקרבי עם add ותמיד רציתי להכיר אדם עם add כמוני ואני מבקש שתתחברי לאיי סי קיו שלי כדי שנחליף חוויות עצות וכדומה
אשמח עם נדבר
400466664* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין SR 20מוטי01/05/2009
היי,
ד"ר אני בן 32 ושוקל 82 ק"ג,לאחר בדיקת Tova הומלץ על טיפול ברטלין ,בבדיקת ה tova קיבלת מינון של 27.5 מ"ג והגעתי ממינוס 14 למינוס 1.5 .
אם הייתי משתמש במינון גבוהה יותר סביר להניח שהתוצאה תהיה טובה יותר ?
למרשם ראשון קיבלתי 20 מ"ג SR כי אני עובד בהיי- טק כ- 10 שעות ביום ממוצע, מה אתה מציע , הבנתי שההשפעה היא ל- 6 שעות בערך ואני זקוק ליותר מזה.
האם המינון אמור להספיק לאדם כמוני בכדי לקבל תוצאה טובה?
מה ההבדל בין רטלין רגיל ל SR חוץ מהשחרור האיטי.?
מתי מומלץ לקחת את הכדור תבמקומות מסוימים רשום לאחר הארוחת ובאחרים כחצי שעה לפני הארוחה?
תודה מראש,
מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RITALIN SR 20
ד``ר אריה בקלו03/05/2009מוטי שלום,
ריטלין SR 20 שווה בערכו ל 8.5 מג' של ריטלין רגיל. ולכן נראה לי שאתה נוטל מינון נמוך.
אין כל הבדל תרופתי בין סוגי הריטלין פרט לתקופת שחרור התרופה.
ניתן לקחת את התרופה גם עם האוכל או בסמוך ובלבד שלא לשכוח את נושא האכילה....
יתכן ומתאים לך ריטלין ארוך טווח יותר כגון LA או קונצרטה.
כמובן שאת כל מה שאמרתי עליך לעשות תחת פיקוחו של הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז בילד בן 3 וחציורדית30/04/2009
שלום,
בני בן 3 וחצי אינטלגנטי מאוד.
מקריאה על הפרעות קשב וריכוז נראה כי מתקיימים אצלו חלק מהתסמינים:
1. מסוגל לשבת הרבה זמן כאשר דברים מעניינים אותו (ספרים למשל) אבל מעט מאוד סבלנות לדברים שלא (פאזלים)
2. מתקשה לשבת במקום הרבה זמן (למעט טלוויזיה אבל אנו מגבילים את כמות הצפייה ביום).
3. מדבר הרבה מאוד (מה שמקסים בעיני אבל הבנתי שמדובר בעוד תסמין...)
4. לפעמים נראה כי אינו מקשיב כאשר מדברים איתו (מה שעד כה ייחסתי להתרסה מול ההורים או רצון שלא לשמוע דברים שלא מוצאים חן בעיניו).
התנהגויות אלה באות לידי ביטוי בצורה קיצונית יותר במצב של התרגשות.
יחד עם כל זאת הוא מסוגל לשחק לבדו הרבה מאוד זמן (גם שעה ושעה וחצי) מסוגל לעשות פעילות יצירה (במיוחד אם יושבים איתו)
האם זה מוקדם לאבחן אותו? ואם כן לאיזה איש מקצוע יש לפנות?
בנוסף, האם מכל האמור לעיל לדעתך המקצועית, קיים חשש להפרעת קשב וריכוז?
תודה ורדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז בגיל 3
ד``ר אריה בקלו03/05/2009ורדית שלום,
אכן קיימים תסמינים מחשידים, אך חייבים לומר שאין הגדרה של הפרעת קשב וריכוז לפני גיל 6 .
בגילו הצעיר של בנך ניתן לדבר על "טווחי קשב וריכוז" קצרים.
הכתובת לברור מעמיק יותר בגיל זה הוא מרכז להתפתחות הילד במסגרת הקופה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב או לא?מירית30/04/2009
יש לי בת חיילת היא נמצאת במשרד עם תנאים מצויינים אבל היא טוענת שהיא לא יכולה לשבת במקום אחד .תמיד נראה לה שבמקום אחר יותר טוב .היא גם לא מסתדרת חברתית היא הספיקה לריב עם רוב הסביבה שלה .
אין לה כמעט חברים גם בתקופת התיכון היא רבה עם כל החברות שלה
חשבתי אולי יש לה הפרעה של קשב ואם יש אפשרות לבדוק את זה בזמן הצבא או לחכות עוד שנה וחצי שהיא תשתחרר
בנתיים היא אומרת שלא טוב לה והיא סובלת
מה דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעת קשב בחיילת
ד``ר עדי אדר03/05/2009שלום לך!
כמובן שאחת האפשרויות היא להפנות אותה לקב"ן אשר יתרשם מה המקור לקשיים שאת מדווחת עליהם.
אפשרות שנייה היא לבצע אבחון – ניתן לעשות את זה גם כיום מכיוון שעל פי התיאור שלך היא סובלת מהמצב הקיים ולכן אין טעם לדחות את זה עוד למעלה משנה ולהפוך את השרות הצבאי לחווה לא נעימה.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)