מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי13/01/2009
שלום רב, אני חולה במחלת הפיברומיאלגיה ומאז אני סובלת בין היתר מבעיות בריכוז ובזיכרון. החתלתי לקחת את הכמוסות של גינקוזאן לפני יומיים (עקב תקופת מבחנים באוניברסיטה). אני כבר יומיים סובלת מכאבים חזקים בכל הגוף בעיקר בגב התחתון ובצוואר. יש לציין שאני נוטלת ציפרלקס, למיזיל וגלולות יסמין. האם יש קשר בין הכאבים שאני חשה לכדור הזה? כמו יש לי לחץ דם נמוך תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינקוזאן והפרעות קשב
ד``ר עדי אדר13/01/2009שלום לך!
למרות שהנושא עליו את שואלת לא שייך במישרין לתכני פורום זה אנסה להתייחס אליו :
גינקוזאן נמצא בשימוש רחב ונחשב בין היתר כמשפר תהליכים קוגניטיביים.
בעבודה גדולה אשר בדקה נושא זה – ההשפעה של החומר על התפתחות דמנציה בגיל מבוגר - לא נמצאה השפעה כלשהי – כלומר גם חומר זה כנראה ללא השפעה משמעותית (אם בכלל) על התהליכים קוגניטיביים.
עם זאת אני לא עוסק ברפואה אלטרנטיבית ואין לי ניסיון בשימוש בחומר זה.
לגבי תלונתך (כאבים מפוזרים) היא כנראה ללא קשר לנטילת הג'ינקוזן.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקיצוניות לקיצוניותזולי09/01/2009
שלום אני אמא לילדה בת 8 שאובחנה לפני כחודש וחצי כילדה עם הפרעת קשב וריכוז ולוקחת ריטלין, הריטלין חולל פלאים הן בתחום הלימודי והן בתחום החברתי, תחת השפעת הריטלין היא רצינית , מסודרת והציונים קפצו, אבל... בשעות אחר הצהריים לאחר שחולפת השפעת הכדור ההתנהגות שלה הופכת להיות ילדותית מאוד הן בצורת הדיבור והן בהתנהגות. ברצוני לציין שלפני שהתחלנו עם הריטלין היא לא התנהגה כך, ובחופשת חנוכה כלומר שבוע ללא ריטלין ההתנהגות שלה הייתה סבירה. השאלה שלי האם השינוי הקיצוני אחרי השפעת הריטלין הוא אחד מתופעות הלוואי שלו? כי בעצם אחר הצהריים ובערב אני לא מקבלת את בתי למצב רגיל של ללא ריטלין אלא למין קיצוניות שנייה והאם יש משהו שניתן לעשות בכדי לווסת את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצוניות בתגובות
ד``ר אריה בקלו10/01/2009זולי שלום,
אחת מתופעות לוואי של ריטלין יכולה להיות תגובת ריבאונד. התגובה מתבטאת ב"שחרור הקפיץ" מיד לאחר סיום השפעת הטיפול ואז אכן ניתן לראות התנהגות לא שגרתית. התנהגות זו חולפת בדר"כ תוך זמן לא ארוך ,במיוחד אם מאפשרים לילד לפרוק אנרגיה או לעשות את מה שהוא אוהב.
אם זה לא מסתדר ,יש להתיעץ עם הרופא המטפל ולשקול שינוי בטיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהyardena08/01/2009
האם תיתכן תופעת לוואי לקונצרטה של תחושה כאילו יש כינים בראש ובעקבות זאת גירוד מאסיבי בראש - מדובר על ילד בן 12. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה
ד``ר אריה בקלו08/01/2009אביגיל שלום,
כל התרופות מקבוצת הסטימולנטים עלולים לגרום לכאבי ראש בעיקר בתחילת הטיפול. יש להקפיד על אכילה בבוקר לפני נטילת התרופה ולהתאזר בסבלנות, זה בדר"כ חולף תוך שבועיים.
אינני מכיר את התופעה ,גרד, שציינת. אם הגרד כללי יותר הייתי בודק אפשרות של תגובה אלרגית אך אם התחושה היא רק בראש -אין לי הסבר משכנע.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטאריאלה08/01/2009
יש לי לילד בכיתה ו' שסובל מהפרעות קשב וריכוז. כש באי.אי.ג'י בשינה גילו אצלו הפרעות אפילפטיות. כמובן שיש לו קושי בלימודים שעם השנים יש שיפור וכמובן שריטלין לא תרופה מתאימה עבורו. שאלה שלי היא כאזת: שמעתי שיש ספורט מיוחד שיכול אולי לעזור בנושא הריכוז האם תוכלו לכוון אותי לכיוון של ספורט כזה (אציין כי הילד לא היפר אקטיבי) ואני גרה בת"א ואם ידוע על מכון כזה אשמח לקבל שם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
ד``ר אריה בקלו08/01/2009אריאלה שלום,
ראשית לא ברור לי מדוע "כמובן" שריטלין לא מתאים לבנך? האם זו קביעה של הנוירולוג המטפל באפילפסיה או קביעה שלך?
ישנם מספר דברים היכולים לסייע/ להשלים הטיפול בהפרעת קשב וריכוז ובינהם סוגי ספורט הדורשים משמעת, סדר, פעולות קואורדינטיביות וכו' ובקיצור, ג'ודו ,קרטה וכו'.
הספורט לא פותר את הבעיה אך בהחלט יכול לעזור כטיפול משלים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה מהווה הוראת נגד לריטלין?
ד``ר עדי אדר08/01/2009שלום!
אני רוצה להצטרף למענה של דר' בקלו ולחדד את הנושא - הפרעות אפילפטיות בתרשים EEG עדיין לא מהוות אבחנה של אפילפסיה.
כמו כן אפילפסיה לא מהווה הוראת נגד למתן ריטלין ובהחלט מותר לטפל בריטלין בילדים אפילפטים עם הפרעת קשב! כמובן שנושא זה צריך להתבצע בהתאם להמלצות הנוירולוג המטפל!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD, נהיגה וריטלין.נועם07/01/2009
הכותרת מסכמת פחות או יותר את ההודעה שלי. שמי נועם, בת 17, בעלת הפרעות קשב וריכוז מסוג ADD, כשהייתי קטנה לא הלך לי בלימודים, אף על פי שלמדתי וניסיתי. בכיתה ד' איבחנו אותי כבעלת לקויות למידה, וקיבלתי כל מיני הקלות, שימוש במחשבון, מבחנים מותאים, הארכת זמן ובין היתר ריטלין. לא הסכמתי להשתמש בהם, כי הרגשתי ילדה נחותה, בעלת פיגור, ולא הבנתי מה המשמעות של שימוש בריטלין והקלות. הרגשתי שמתייחסים אליי כאל מפגרת. עד כיתה ט' לא הייתי מוכנה להשתמש בשום הקלה, ולא הבנתי שלהשתמש בהקלות לא אומר שאתה מפגר, או פחות מוכשר, או חכם, אלא פשוט עוזר לך להצליח, בידיוק כמו שאדם בעל לקויות ראייה - צריך משקפיים. הביטחון העצמי שלי היה בריצפה, ועד היום הוא כזה, כי באמת הרגשתי כישלון. תמיד היה רשום בתעודה "מסוגלת ליותר", ואני בכלל הרגשתי שעשיתי הכל. הממוצע שלי בכיתה ז', ח', שאף ל35, וגם זה בלחץ. בכיתה ט' כשהתחלתי להשתמש בריטלין, חל שיפור פלאים בהישגים הלימודיים שלי [מ35 ל70, 80 ולפעמים 90.] וכך גם עלה הביטחון. בכיתה י' בכלל הגעתי להישגים מרשימים בבגרויות שלי, ובתעודה הייתי בין המצטיינים בכיתה. כך גם בי"א וגם עכשיו, כשאני בי"ב. בכל אופן, למה אני מספרת את כל זה? כדי להסביר שכבר הרבה זמן לא הרגשתי בעיה, הרגשתי שההפרעה כבר לא נמצאת אצלי, ואם כן, היא לא מפריעה לי. הריטלין עזר לי למצות את היכולות שלי. הרבה זמן לא הרגשתי כישלון כמו בעבר. והנה התפנית בסיפור, כי לא יכול להיות שככה זה יסתדר, נכון? התחלתי ללמוד שיעורי נהיגה, כמו הרבה ילדים בגילי שלומדים לנהוג. הייתי לוקחת ריטלין לשיעור והייתי מסתדרת. מידי פעם כששכחתי לקחת ריטלין היו שיעורים גרועים מאוד, אבל כשלקחתי, הצלחתי לעשות הכל כמו שצריך. (הילוכים, אגב) אבל בזמן האחרון, קורה לי משהו מאוד מוזר. קשה לי לשים לב לתמרורים, ובעיקר רמזורים. זה קרה רק בשיעורים האחרונים, דווקא שהמורה כבר מתחיל לדבר על טסט פנימי, טסט רגיל... אני לא עוצרת ברמזור אדום, והמורה שם לי ברקס, אבל מזה ברקס. אני מודעת לעובדה שהוא לא יכול להגיש אותי לטסט ככה. אבל זה כל כך מתסכל אותי. והשאלה שלי אם אתם יודעים על אנשים בעלי הפרעות קשב שהייתה להם בעיה דומה לשלי, אתם בעצמכם...? אפשר לעשות עם זה משהו, או שפשוט לוותר? כל כך חבל לי לוותר על נהיגה, במיוחד כשאני יודעת שאני נוהגת טוב, וזאת באמת הפאשלה היחידה שלי. ונכון שיש המון דברים שצריך לשים לב אליהם בהילוכים,והכל אני מצליחה, אבל דווקא זה. זה כזה אבסורד שאני לא אעצור באדום. אני פשוט לא רואה את הרמזור, או שאני פשוט מסתכלת על רמזור אחר, שבו יש ירוק. יש מה לעשות? נראה לכם שזה ישתפר? יש לציין שיש דברים שדורשים תשומת לב ובהתחלה לא הצלחתי איתם, ועכשיו כן. יש ללכם טיפים? זה לא קרה לי כמעט עד השיעורים האחרונים, ועכשיו זה קורה לי כל הזמן. זה ממש מתסכל אותי... ערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל זה ניסיו!!!
נהג11/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות או לחדול?
ד``ר עדי אדר07/01/2009שלום לך!
לא שאלת שאלה, סיפרת סיפור, בעצם לא סיפור – כתבת ספר.....
לעצם הענין, לא ברור האם הקשיים שאת מתארת הן תחת טיפול בריטלין.
פשוט יתכן והמינון שבו את מטופל לא יעיל מספיק.
כדאי לברר את הנושא עם הרופא המטפל.
בכל מקרה ההפרעה שאת מתארת היא לא ספציפית להפרעת קשב וריכוז ויכולה גם להוות ביטוי לסוג של חרדה.
אין שום סיבה לוותר על שיעורי הנהיגה – כדאי לשבת עם הרופא המטפל ולנסות להתרשם האם קיימת בעיה רגשית או שבאמת ביטויים של חוסר מיקוד וריכוז המפריעים לך בשיעורי הנהיגה שלך.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אבהיר קצת דברים...
נועם07/01/2009א', באמת כתבתי ספר, מתנצלת אם השאלות ששאלתי לא היו ברורות. פשוט רציתי שתבין את הרקע הכללי. כשאני נוהגת אני כן על רטלין, ובכל זאת לא עוצרת באדום, אני מעין מעופפת. אין לי בעיה עם שאר הפעולות שדורשות ריכוז, רק זאת - לעצור באדום. זה מאוד מתסכל ושנים רבות לא חשתי כזה תסכול. מה הכוונה רופא מטפל? על סמך האיבחון התחלתי לקחת רטלין ואין לי רופא שמטפל בי בהקשר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עוצרת באדום!
ד``ר עדי אדר08/01/2009שלום לך!
אני מוכרח לציין כי התלונה שלך מוזרה ובמידה והיא התלונה היחידה אין לה קשר ישיר להפרעת קשב.
בהנחה שהמינון שאת מקבלת הוא יעיל (כי לא ציינת במה את מטופלת) אני ממליץ לחשוב עם המורה לנהיגה על דרכים איך להתגבר על הבעיה הספציפית שציינת.
ברור כי אם לא תמצאי דרכים להתגבר על קושי ספציפי זה לא תוכלי להמשיך בשיעורי נהיגה. עם זאת אני משוכנע כי ניתן לפתור בעיה זו.
לגבי יעוץ רופא מטפל – הכוונה לרופא שקבע את המינון – צריך בדוק אם אכן המינון הוא יעיל כי עדיין תתכן אפשרות שקיימת בעיה גם בתחום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש add, וגם אני מרחף
ברוך12/01/2009על הכביש בדיוק כמו שהיא מתארת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נועם
דורון10/05/2009שמי דורון חייל בצנחנים בן 19 וגם לי יש add .. אשמח מאוד עם ניצור קשר כדי להחליף עצות חוויות קשיים ועוד..
לי אישית זה יעזור .. ולדעתי גם לך..
מספר האיי סי קיו שלי 400466664
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן07/01/2009
שלום רב, קיבלתי המלצות רבות ל"ריכוזית" . מה אתם חושבים עליה? היכן אפשר להשיג אותה ומה מחירה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית - האם אכן תחליף לריטלין?
ד``ר עדי אדר07/01/2009שלום לך!
ריכוזית היא לא תרופה. היא תערובת צמחים שלא נבדקה בצורה מבוקרת להוציא מחקר בודד בבית חולים תל השומר. כרופא איני יכול לחוות דעה על חומר שלא עבר תהליכי בקרה מדעית כמקובל .
זהו חומר נוסף הרוכב על גבי ה"ריטלינופוביה" דהיינו הפחד של הציבור מפני ריטלין. זהו חומר שהופק בארץ על בסיס צמחי מרפא סיניים. לא נערך שום מחקר בטיחות לגבי החומרים, האם הם לא מזיקים לטווח ארוך, האם אכן הם מועילים וכו'.
חומרים אלו ודומיהם קיימים בגירסאות שונות ומשונות תחת השם "תחליפי ריטלין". רובם נעלמים לאחר פרק זמן ומוחלפים בחומרים אחרים.
ברור כי ריכוזית לא עברה שום תהליך אישור המקובל לפיתוח תרופה הדורש זהירות רבה - עצם העובדה שמשתמשים בחומרים הקיימים כבר בשימוש בסין תקופה ארוכה עדיין לא מוכיח כי הם לא נושאים בחובם סכנות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזרחל04/01/2009
באיבחון שעשו לבני כתוב " קריטריונים לחוסר קשב וריכוז 8/9 קריטריונים לתנועתיות יתר ותזזיתיות 5/9" מה זה אומר על רמת הקשב של הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
ד``ר אריה בקלו05/01/2009רחל שלום,
לא ברור לי במדויק מהוא האבחון שנעשה, אך אוכל לומר שיש צורך ב 6 מתוך 9 קריטריונים לכל תת סוג של הפרעת קשב וריכוז. 5 מתוך 9 זה גבולי. בכל מקרה הקריטריונים הם רק חלק מהאבחון הכולל ולכן לא ניתן לקבוע את "רמת" הבעיה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ראשוניטלי04/01/2009
שלום רב, בני בן תשע וחצי ואני חוששת שיש לו הפרעות קשב וריכוז ולכן אנחנו מתחילים בתהליך האבחון. לצורך קבלת הפניה קופת החולים, רופאת הילדים דורשת מפגש איתה על מנת שתוכל לאבחן קודם בעצמה ולהתרשם (דבר שאנני מתנגדת לו). שאלתי היא כיצד להסביר לילד שרגיש ממילא ונבון, שאנו מתחילים תהליך אבחון כי תפקודו לקוי - אם בכלל זו ההגדרה הנכונה. אני רוצה להסביר לו לפני הפגישה עם הרופאה את מהות הפגישה וגם את שצפוי לנו יחד בעתיד - בכל התהליך עצמו. אודה על יעוץ זה כיוון שלא הייתי רוצה להגיד דברים לא נכונים ושיתפרשו לא נכון מבחינתו. מה נכון להגיד ומה לא? לא הייתי רוצה שיפגע לו הבטחון העצמי והיכולות שלו. אודה על תשובה מהירה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר אריה בקלו05/01/2009טלי שלום,
אני תמיד ממליץ לשתף את הילד ובטח ילד בגיל 9 וחצי.
אל תנסו להסתיר וגם לא ללכת סחור סחור. עדיף להציג את הבעיה בפשטותה. הסיבה שאתם מתחילים בתהליך היא כי לילד יש כנראה קשיים ,ולכן אני מציע שתדברו על קשיים אלו, תסבירו לו שאתם מעוניינים לעזור לו להתגבר עליהם ועל-מנת לעשות זאת יש צורך בעזרת הרופא.אין להציג את הנושא כמחלה אלא כבעיה/מכשול שיחד תתגברו עליו.
כמובן שניתן גם לקרוא על הפרעת הקשב והריכוז במגוון ספרים שפורסמו בנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
שלום רב, האם שמתם לב לפרסומות לאחרונה: "לא צריך לרוץ לריטלין"? ידוע לכם על איזה טיפול מדובר? אשמח לשמוע עליו מעט פרטים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לרוץ לריטלין ?....
ד``ר עדי אדר04/01/2009שלום לך!
לא ידוע לי על איזו שיטה מדובר אבל סביר להניח כי מדובר בעוד שיטה שעוזרת לאנשים לפרנס משפחות אחרות בישראל... כלומר הפראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים ורצים לחפש כל מיני שיטות מפוקפקות בבחינת "העיקר לא ריטלין...".
עכשיו ברצינות - סביב הריטלינופוביה - הפחד מריטלין - יש הרבה גורמים, יזמים, ממציאי "תרופות למינהם" המנסים להציע טיפולים שונים, "טבעיים" וכו' . ההורים מאמינים, מתפתים, משלמים , מתאכזבים ומחפשים עוד ועוד שיטות....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לרוץ לריטליון...?
טלי04/01/2009מדובר על שיטת אלבאום - תסתכלי בסוף ההודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביו פידבקרחל31/12/2008
שלום לד'ר עדי שאלתי היא האם שיטת הביו פידבק עוזרת לטיפול בבעיות קשב אצל ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביו פידבק
ד``ר עדי אדר01/01/2009שלום לך!
איני מומחה בתחום הביו-פידבק.
עם זאת מתוך הניסיון הקליני שלי וגם מתוך מחקרים שאני מכיר בתחום זה איני מכיר עבודות מדעיות מבוקרות אשר מדגימות שיפור ברור ומתמשך במטופלים בשיטה זו. הגישה שעל פיה שינוי בתדירות גלי מוח גורמת לשינוי בתהליכים קוגניטיבים מוחיים לא מבוססת להערכתי מספיק והיא מאוד פשטנית. המוח הוא איבר מורכב להפליא וגלי המוח מהווים מרכיב מאוד כללי שלא מבטא פעילות מוחיות ספציפיות.
יתרה מכך הפרעת קשב היא הפרעה התנהגותית עם תסמינים שונים. שיפור תהליכי קשב תתכן בשיטות שונות כולל גם ביו-פידבק . האם זה משנה תהליכים אחרים כגון אימפולסיביות, קושי בויסות, קשיי התארגנות, נטייה להשתעממות ועוד ועוד.
ביופידבק כשיטה לא פסולה לטיפול אך יש לקחת בחשבון שהיא שיטה יקרה, דורשת הרבה שיתוף פעולה ותרגול ועדיין לא נחשבת כטיפול "קו ראשון" בהפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה - תת מינון ?דבש2731/12/2008
שלום לכולם אני בן 27 שוקל 87 ק"ג אני מטופל בקונצרטה 27 כחודש וחצי בהתחלה זה ממש עזר אבל לקראת סוף החודש הרגשתי שהמינון נמוך מדי ולא ממש משפיע עליי בשבוע האחרון הנירולוג הגדיל לי את המינון ל 36 מ"ג אבל אין שיפור בריכוז אלא להיפך - עם ה- 27 מ"ג הייתי יוצר מרוכז. איך ייתכן ??? האם מדובר במינונים נמוכים מדי עבור אחד כמוני ? כמה מקובל לתת כדי שהשפעה תהיה יעילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה
ד``ר אריה בקלו31/12/2008שלום דבש
במשקלך המכובד ניתן להגיע למינון של 54 מ"ג ואף יותר.
חשוב לציין שהמינון מותאם לכל מטופל לפי התגובה הקלינית ומקובל להתחיל ממינונים נמוכים ולעלות בהדרגה.
בכל מקרה את המינון וקצב השינוי יקבע רק הרופא המטפל שלך ולא ייעוץ בפורום.
בהצלחה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קשר וריכוז מבוגריםנ'30/12/2008
שלום, אני סטודנטית שנה ראשונה להנדסה, בת 22. עד תום התיכון אפשר להגיד שהייתי "חרשנית", הייתי מסוגלת לשבת וללמוד מהבוקר עד הבוקר. מאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי בוהה, שוקעת במחשבות באמצע למידה בעיקר כאשר אני לומדת לבד. היו גם מס' פעמים שזומנתי לשיחה בביה"ס כי "לא הייתי בשיעור. אסטרונאוטית". תמיד הייתי בעלת משמעת לימודים גבוהה ואחראית מאוד ולכן התמודדתי עם בעיה זו. כעת אני יותר ויותר מגלה חוסר יעילות ואפקטיביות בלמידה. כמו כן דעתי מוסחת מכל רחש מסביבי- כאילו נחסמת היכולת שלי להקשיב למרצה כשמישהו לוחש מאחורי או כשיש צפצוף, תיפוף או כל צליל אחר.כמו כן בדפים עם מלל רב נוטה לדלג ולא לקרוא הוראות. הייתי רוצה לדעת אם אלו סממנים לבעיית קשב וריכוז- אם כן מה עליי לעשות אם לא- מה יכול להיות? חשוב לציין שכשהייתי בכיתה א' עברתי מבחן בניצן בו התגלה שיש לי בעיה של סינון צלילים מסויימים, אמרו שאני אפתח יכולת להתמודד עם זה... לגבי קשב לא הועלתה בעיה.. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוז במבוגרים
ד``ר אריה בקלו31/12/2008שלום
יתכן מאוד שאת סובלת מהפרעת קשב וריכוז שהייתה קיימת אצלך מאז הילדות. כושר התמדה ,רצון להשקיע וכנראה גם מנת משכל טובה , עזרו לך לעבור את משוכת הלימודים בצורה סבירה.כמובן ששילמת מחיר גבוה בשעות לימוד רבות שבאו על חשבון פעילות אחרת, וכעת זה כבר מפריע לך בהישגי ויכולת הלימוד .
בהתחשב שסטטיסטית כשני שליש מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז ממשיכים עם הבעיה גם כבוגרים,
אני ממליץ לך לפנות לאבחון אצל גורם מוסמך שמנוסה גם במבוגרים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוזיעל30/12/2008
הילדה שלי סובלת מהפרעת קשב וריכוז לומדת בבית ספר פתוח בגעש רוב הלימודים מתבצעים בשעות תרגולים וכך הם לומדים ולמרות זאת הילדה לא מצליחה להשלים את המשימות לבדה ורוב המשימות לא מבוצעות שאלתי היא איך אפשר לעזור לה בעניין. תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז-
ד``ר עדי אדר31/12/2008שלום לך!
איני משוכנע שאת השאלה צריך להפנות אלינו.
ראשית, אין נתונים בסיסיים כגון האם הילדה מקבלת סיוע לימודי בבית הספר, בבית, האם היא מטופלת טיפול תרופתי, רגשי, טיפול תומך אחר?
כמו כן יש לבחון עם בית הספר דרכים לשיפור היכולת שלה להשלים מטלות לימודיות. יתכן ויש צורך להפחית מכמות המטלות, להשלים את חלקן בבית, חונכת לימודית בשעות הלימודים.
ולבסוף קיימת שאלה בסיסית -האם המסגרת מתאימה לה? ילדים עם הפרעות קשב צריכים מסגרת עם גבולות ברורים, לוחות זמנים וכו'- לילדים אלו זקוקים לתיווך ולליווי ולא תמיד מסגרת "פתוחה" מתאימה להם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ולחץ בראששרון30/12/2008
שלום לאחרונה התגלה שאני סובלת מהפרעת קשב וריכוז. אני בת 30 והתחלתי טיפול תרופתי. נטלתי ריטלין 10 מ"ג במשך שבוע ואמנם הייתי מרוכזת אך אפטית וסבלתי מכאבי ראש קלים ולחץ לא מוסבר באיזור הגולגולת מהאמצע לאחור כמו תחושת גירוד.. היום התחלתי לקחת קונסרטה 18 ולא חוויתי כאבי ראש אבל בדומה לריטלין בשעות הלילה ולעיתים גם ביום (מניסיון הריטלין) יש לי לחץ מוזר בראש מאחורה (תחושה שהמוח "שורף") אני מבחינה בשיפור ברמת הריכוז שלי אבל הלחץ/שריפה במוח מאוד מפריע לי. ראוי לציין שאני בחורה בריאה מלבד אנמיה, חזקה ולא היפוכונדרית כלל. אני לא בטוחה ששמעת טענה כזו מאנשים שהתחילו טיפול בכדורים ואשמח לדעת אם זה הגיוני ואם עליי להמשיך בטיפול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ריטלין
ד``ר עדי אדר31/12/2008שלום לך!
על מנת להעריך השפעה תרופתית יש להמתין כשבועיים שלושה עד שקיימת התייצבות מסוימת מבחינת תגובת המוח לטיפול התרופתי ואז ניתן להעריך את מידת יעילות התרופה ובוודאי לא אחרי יום אחד.
לעתים יכולות להיות תופעות של כאבי ראש ולמעשה זוהי תופעת לוואי שכיחה. לא ברור לי מה ציינת לגבי ריטלין בלילה ואני מקווה שאת לא נוטלת ריטלין בשעות הלילה!
למרות שאיני מתכוון לתת יעוץ לגבי המינון הייתי אומר בזהירות כי המינון שאת נוטלת כיום נמוך ולכן יתכן וההשפעה של התרופה לא מיטבית.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזרחל29/12/2008
האם רכיבה על סוסים עוזרת לטיפול בבעיית קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על הסוסים - האמנם?
ד``ר עדי אדר30/12/2008שלום לך!
רכיבה על סוסים עוזרת לטיפול בעיות קשב וריכוז של בעלי החווה....
אישית אני מאוד אוהב בעלי חיים. יש לי 10 כלבים (כן, כן, אני רציני...) וכן חיות רבות נוספות. אני חושב שבעלי חיים יכולים לסייע לפתח מידות טובות אצל ילדים כולל אחריות. במידה מסויימת ניתן לשפר תחומים נוספים כגון ביטחון עצמי.
עם זאת רכיבה על סוסים לא באמת מטפל בתסמינים של הפרעת קשב וריכוז ובהתמודדות של הילדי עם מגוון קשייהם בשעות הלימודים, בחברה ואף עם משפחתם. זהו תחביב יפה שיכול לספק הנאה לילדים אך זהו לא האמצעי העיקרי אשר באמצעותו ניתן לטפל במגוון הקשיים של ילדים אלו.
איני מתנגד לרכיבה על סוסים, באותה מידה שניתן לטפח תחביבים נוספים אך לא זהו הטיפול העיקרי אלא במקרה הטוב אמצעי עזר לשפר איכות חיים ושעות פנאי של הילדים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)