פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטיביוטיקה וקונצרטה
    yaels
    28/01/2009

האם מותר לקחת אנטיביוטיקה וקונטרטה ביחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה וקונצרטה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וקונצרטה - האמנם?

ד``ר עדי אדר
    29/01/2009

שלום לך!

התשובה מאוד פשוטה - מותר בהחלט!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון וריטלין למבוגרים
    חיה
    28/01/2009

שלום לכולם, אני בת 27 ומאובחנת מגיל 14 כסובלת מלקויות למידה וראיה. הוריי התנגדו במשך השנים לריטלין ואכן התמודדתי והגעתי להישגים יפים אך עם הרבה מאוד מאמצים. לאחרונה אני שוקלת לנסות לקחת ריטלין כדי לעזור לי להתרכז בעבודה . מהו התהליך שאני צריכה לעבור כדי לקחת ריטלין ולבדוק אם בכלל הוא מתאים לי? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון וריטלין למבוגרים

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב במבוגרים

ד``ר עדי אדר
    29/01/2009

שלום לך!

האבחון הבסיסי מטרתו לבחון האם קיימת הפרעת קשב ולשלול או לאשר הפרעות אחרות . מטרת האבחון היא לא להתאים ריטלין אלא לבחון מהי ההפרעה ולהמליץ במידת הצורך על דרכי טיפול כולל טיפול תרופתי במידת הצורך.

קיימים מספר מרכזים ורופאים המבצעים אבחון זה וניתן בנושא להתייעץ בפורום הפרעות קשב מבוגרים של תפוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר להפרעות קשב וריכוז לתזונה?
    חן
    28/01/2009

רציתי לדעת אם יש קשר בין תזונה להפרעות קשב וריכוז? יש מוצרים שלא מומלצים להם? יש דברים שמומלצים יותר? איך אפשר לאבחן עיניין זה?

הוספת תגובה

• תזונה והפרעת קשב

ד``ר עדי אדר
    28/01/2009

שלום לך!

קיימת גישה הגורסת כי קיים קשר כזה. מדי פעם מתפרסמים מאמרים הקושרים בין חומרים שונים כגון צבעי מאכל לבין התנהגות איפראקטיבית ותסמינים אחרים של הפרעת קשב

נושא זה לא הוכרע סופית אך אני מניח כי בסיכומו של דבר התזונה מהווה מרכיב משני ולא משמעותי בהתפתחות תסמיני הפרעת קשב.

נכון להיום ניתן להמליץ כי רצוי לאפשר לילדים תזונה דלה בצבעי מאכל . מעבר לכך אין המלצות חד משמעית לגבי מרכיבי מזון אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים
    שרון
    27/01/2009

אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג. לאחרונה אובחנתי כלקויית למידה אצל מאבחנת דידקטית-הפרעת של קשב וריכוז. אני בת 26,אני יודעת מזמן שיש לי את הבעיה הזו-אצלי היא מאוד חמורה כיוון שהיא מלווה בעבר גדוש כשלונות רגשי נחיתות ורגישות יתר. לא אספר כאן על העבר שלי אך הבעיה הגדול שלי מעבר לכשלונות בכל הלימודים...היא ההורים שלי אני ממש לא מסתדרת עם אימי-אני מרגישה שיא רק מבקרת אותי כל הזמן ולא מבינה אותי. אני כל הזמן מנסה להסביר לה את עצמי , אני מסבירה ל העל הבעיה שיש לי ומבקשת ממנהשתקרא כתבות שתבין אותי יותר....והיא ממש לא מבינה אותי. היא חושבת שאניכבר ת 26 הבעיה אצלי מאז ילדות אני מודעת אלי הואל כל השלכות העבר ויש לי את הכלים הדרושים כדי להתקדם ולהצליח-ולכן אני צריכה להתנתק ,להמשיך הלאה ולא להגיד שכל בעיה שיש לי קשורה לקשב וריכוז. לארונ האני קוראת המון מידע מהאינטרנט על הבעיה-ואכן אני מבינה ומשלימ העם כך שהמון בעיות שיש לי הן כתוצאה מהבעיה של הקשר וריכוז. אימי חושבת שאני צריכה פסיכאטר-שאלך אליו שהאשים אותה בהל רק שתעבור לי הבעיה כבר כדי שאוכל לעזוב אותה לנפשה. לה פשוט כבר נמאס ממני. כל חיי אני לבד נלחמת עם עצמי מכל כל העולם ורגשי הנחיתות שהיו לי כעט ישלי הרבה פחות לאחר עבודה קשה על עצמי. אני ממש מרגישה לבד-וזה נכון שהבעיה היא שלי ואני חייבת ללמוד לעבוד איתה ולחיות איתה. אבל זה נורא קשה להרגיש לבד-שאין מי שבאמת מבין אותי. חברות כבר אין לי-כי כולן תמיד ירדו עליי-ואמרו שלא אצליח.הן לא מודעות לבעיה-וגם זה לא משנה-כי אני לא צריכה אנשים מסביבי שיורידו לי את הביטחון שאני בונה לעצמי. היה לי רק חבר אחד אחרי הצבא (לפני כן לא רציתי) ואז היו לי הרבה בעיות רגשיות-בדיוק התחלתי לשלים בגרויות-וכל העבר מהיסודי והציכון קפץ עליי-חשבתי שאני טיפשה ועצלנית כמו שכולם וגם המורים אמרו לי-אבל אז הבנתי שאני בבעיה-והחבר שלי אמר-שאני צריכה להתמודד איתה לבד-אי אפשר לסמוך על אחרים-ואי אפשר להיות בזוגיות עם כל כך הרבה בעיות. נפרדתי ממנו-מאז ועד היום המזל היחיד שלי הוא שיש לי הרה מחזרים-אבל אני לא מתאהבת באף אחד-לא מרגישה שיש גבר שיהיה מוכן להתמודד איתי ועם הבעיה שלי-אני מתקדמת ומשתפרת אבל לאט-חאט זה בטוח-אבל אני לבד. אני מאוד רוצה חבר שיול להכיל אותי בתוכו... ואני רוצה חברות-לא שופטות.... מה עליי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• חסרת אונים

ד``ר אריה בקלו
    27/01/2009

שרון שלום,
    לא מובן לי אם עברת רק אבחון דידקטי שבמסגרתו עלה חשד להפרעת קשב וריכוז ,או שכבר אובחנת. אם עדיין לא אובחנת הרי שאני ממליץ לך בחום לעבור אבחון ובהקדם.
    את חייבת להבין שאנשים עם הפרעת קשב וריכוז הם אנשים ה"מבלבלים" את משפחתם וסביבתם, מתקשים בקשרים חברתיים ובקשרים בן זוגיים ולכן גם מתישים את סביבתם ובעצמם מתעייפים מהמאבק הבלתי פוסק.
    על-מנת לעזור לעצמך את חייבת כאמור לעבור אבחון מלא ובעקבותיו לקבל המלצות טיפוליות.
    להערכתי,זה ישנה את חייך, ולכן זה גם שווה את המחיר.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,

שרון
    27/01/2009

קודם כל תודה על התגובה המהירה. שנית אתנצל על המכתב הלא כ"כ ברור ,הייתי קצת נסערת באותו הרגע. וגם הייתה לי שגיאת כתיב-מה שאין לי כמעט אף פעם. אכן עברתי אבחון דידקטי אשר אישר את בעיית הקשב וריכוז שלי-ובגדול. גם ללא האיבחון -אי אפשר להתבלבל במקרה שלי. מצד אחד אני מאוד מבריקה מצד שני אני חסרת ביטחון מרחפת ומלאת עודף אנרגיות.. ואלף סיבות נוספות -כתוצאה מכך בעיקר בימודים או רק בלימודים אני מלאת חרדות. ןכו,אני מודעת לקשיים המרובים בחיים עם בעיה כזאת ( "המחלה השקטה-שחודרת עמוק מידי"). תודה על ההמלצה , אני בתהליכים ואמשיך לעשות הכל כדי להצליח ולהתקדם. תודה על הפורום שבו יכולתי לפרוק את עולי. שיהיה המשך שבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ד``ר אריה בקלו
    30/01/2009

בהצלחה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון נוירולוגי
    עדי
    25/01/2009

שלום , הופניתי ע"י פסיכולוגית שפניתי אליה באופן פרטי לעשות אבחון נויורולוגי לבן שלי בן ה-9. רציתי לדעת אם מישהו כאן בפורום יודע איך פונים דרך הקופה?האם יש השתתפות מהקופה? אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון נוירולוגי

הוספת תגובה

• אבחון נוירולוגי

ד``ר עדי אדר
    25/01/2009

שלום לך!

לא ציינת לאיזו קופה את שייכת.
    בעיקרון ניתן לבצע אבחונים דרך הרופאים של הקופות במסגרת הציבורית וכן באופן פרטי.
    לכל הקופות יש הסדרי תשלומים עם רופאים מסויימים.

מומלץ לפנות למוקדי המידע שלכם ותוכלו לקבל אינפורמציה עדכנית.
    בהנחה שאת שייכת לכללית מושלם תוכלי לקבל מידע בכללית קול .
    עלות האבחון דרך רשת הרופאים של כללית מושלם הוא זול מאוד!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז - התייעצות
    אמאל'ה
    25/01/2009

ברצוני להתייעץ בנוגע לבדיקת טובה שעשיתי לילדי בן ה- 8 התוצאות הראו 5.26 - אימפולסיביות - 29 החמצות - 38 זמן תגובה 708 שונות 0.91 - האם התוצאות במבדקי טובה הם אמינים? רופאת קשב וריכוז (בע"פ) בדקה אותו ושללה בעיית קשב וריכוז. האם תוצאת מבדק כזה מחייבת טיפול בריטלין או שיש אפשרויות אחרות? עם מי ניתן להתייעץ?

הוספת תגובה

• מבחן טובה- האם הוא אמין?

ד``ר עדי אדר
    25/01/2009

שלום לך!
    התוצאות כפי מסרת אותן הן ללא משמעות!
    האם אלו התוצאות שמסרו לך?- אם כן לא ניתן להסיק מהם שום מסקנה. התוצאה צריכה להיות מתוקננת לפי גיל ולהיות מבוטאת לא בערכים אבסולוטים אלא לפי ציוני תקן.
    לצערי יש מספר מכונים לא מקצועיים בארץ שמוסרים תוצאות כאלו. יש בהן משום דיווח המעיד על חוסר ידע בפענוח הבדיקה.....

הציון היחיד שניתן להתייחס אליו הוא הציון הכללי -5.26 - והוא תומך באפשרות קיומה של הפרעת קשב.

הדגשתי הרבה פעמים: במבחן טובה לא מאבחן הפרעות קשב!!! הוא מהווה עדות מסייעת לאפשרות קיומה של הפרעה בתחום זה ולא ניתן להגיע לאבחנה ללא הסתמכות על נתונים נוספים כולל קבלת הסטוריה רפואית, שאלונים תקניים, התרשמות מהילד ועוד.

תוצאה כזו מחייבת דבר פשוט - לבצע אבחון מלא ומקצועי!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לואי
    מורן
    22/01/2009

שלום אני בת 23 ואני סטודנטית.. אני לוקחת ריטלין באופן יחסית סדיר.. אני משנה את המינון של הכדורים בהתאם למערכת שעות כלומר ביום קצר אני לוקחת את הכדור של ה4 שעות וביום ארוך את ה8.. אז קודם כל רציתי לדעת אם זה משנה משהו.. דבר שני קורה לי לפעמים שבאמצע הלילה אני מרגישה שחלק מכף היד שלי נרדמת.. ואני כמעט בטוחה שזה בעקבות הריטלין כי זה מתחיל להיות יותר שכיח בלילות ראיתי באלון של התרופה שרשום שם על תופעה לואי שהיא שיתוק של הגפיים והיא נחשבת בין התופעות החמורות המחייבות התיחסות... השאלה האם התופעה שלי נחשבת לשיתוק והאם יש טעם להלחץ מכך כיוון שאחרי כמה דקות אני כמעט בטוחה שחוזרת לי התחושה ביד.. או שפשוט אני נרדמת (אני לא זוכרת בוודאות)* תודה מורן

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2009

מורן שלום,
    אין זה משנה איזה סוג ריטלין את לוקחת. ההבדל הוא רק במשך הפירוק של אותה כמות תרופה.
    בכל מקרה החומר הרפואי לא נשאר בגוף עם סיום פעולתו כך שיש לי ספקות לגבי הקשר בין הריטלין לבין תחושת ההירדמות של גפיים בלילה.
    אני מייעץ לך להבדק ע"י הרופא המטפל על-מנת לשלול גם אפשרויות אחרות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות אני בלחץ...
    יפעת הלל
    21/01/2009

בני בן שנתיים וחודשים. היום הגננת שלו במעון (פרטי) קראה לי לשיחה ויעצה לי לקחת אותו ליעוץ והכונה כי לטענתה הוא סובל מבעית קשב וריכוז. יש לציין גם לטענת הגננת שבני מדבר משפטים יודע צבעים סופר באנגלית ובעברית ומבחינה שכלית הוא עובר ילדים בגן שגדולים ממנו בשנה אך הבעיה שבפעילות הגן הוא יושב 20 דקות (מאבד סבלנות) שצריך לשבת 40דקות ובנוסף עובר מהר ממשחק אחד לשני. האם זה לא מוקדם מידי לשלוח אותו ליעוץ שכזה באופן פרטי? בספטמבר השנה בכוונתי שיהיה בגן עיריה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות אני בלחץ...

הוספת תגובה

• הורה לחוץ

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2009

יפעת שלום,
    אתחיל מהסוף. זה מוקדם מידי לאבחון הפרעת קשב וריכוז.
    אני מתרשם שלילדך רמה קוגניטיבית גבוהה ויתכן שהוא פשוט משתעמם.
    יחד עם זאת , במידה ועולה שאלה של טווחי קשב וריכוז קצרים הרי שמומלץ להפנותו לאבחון התפתחותי במסגרת הקופה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר אריה

יפעת
    23/01/2009

לד"ר אריה -שמחתי לשמוע את תגובתך ולדעת שזה מוקדם מידי ושאוכל להיות רגועה יותר ושמחתי לדעת שמרפאתך נמצאת במקום מגוריי. אם אפשר רק לדעת -ידע כללי באיזה גיל רצוי לבצע איבחון? תודה על תשומת ליבך יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    24/01/2009

אבחון התפתחותי ניתן לעשות במרכזים להתפתחות הילד עד גיל 6 . רשמית עד גיל 9 אבל מעשית עד 6.
    אבחון בנושא קשב וריכוז מקובל לעשות מגיל 6 ומעלה, בדר"כ מכיתה א ומעלה. רק במקרים חמורים יותר מפנים לפני גיל זה.
    חשוב לדעת שגם לפי ההגדרה הרפואית, אין אבחנה של הפרעת קשב וריכוז לפני גיל 6 !
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות לשיפור מיומנויות חברתיות
    קרן
    21/01/2009

אני מחפשת קבוצה כזו עבור בני בן העשר באזור מודיעין. האם אתם יודעים "מהיכן להתחיל"? איך אדע שהמנחה "מאושר"? (לא HAPPY...) תודה

הוספת תגובה

• קבוצה

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2009

אין לי המלצה ספציפית. ניתן לחפש בפורומים השונים.המלצות ממכרים -עוזר.
    חשוב לדרוש לראות תעודה מתאימה כגון בוגר קורס מאמנות להפרעת קשב וריכוז, תעודת פסיכולוג וכו'. אם יש ספק ,ניתן לפנות למחלקת מקצועות רפואיים במשרד הבריאות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקאות אנרגיה וקונצרטה
    ריטה
    20/01/2009

שלום, אני בת 24 ומטופלת בקונצרטה. רציתי לדעת אם אני יכולה לשתות משקאות אנרגיה כגון רדבול כאשר אני שותה קונצרטה. והאם ניתן לקחת ולריאן (להרגעה) בעת הצורך? בתודה, ריטה

לקביעת תור
    סגירה
    משקאות אנרגיה וקונצרטה

הוספת תגובה

• אנרגיה

ד``ר אריה בקלו
    20/01/2009

ריטה שלום,
    אין בעיה לא עם רדבול ולא עם ולריאן. אך הכל במידה!
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה6 ואבחון של בעיית קשב
    שרון
    19/01/2009

הי, הבן שלי ידוע כ"מעופף" וצריך כדי לתפוס את הקשב שלו להגיד לו מספר פעמים דבר. אתמול הייתה אסיפת הורים שחששתי מאוד כי ידעתי לאן זה הולך. היא אמרה שהוא חכם ונמצא בתגבור בקבוצות קטנות של ילדים שמתקדמים ולומדים חומר של כיתה ב' בחשבון ועברית.(הוא הגיע מוכן מאוד לכיתה א' והוא ילד סקרן שאוהב ללמוד) אך היא ציינה שהוא מדי פעם מתנתק,שולחן העבודה שלו מבולגן,הציוד שלו לא מסודר, הוא כותב במחברות מפוזר,מדלג על עמודים וכו', ולא ממש קשוב לנעשה בכיתה. הוא הציעה ללכת לאבחון של בעיות קשב. לא הופתעתי כי הרגשתי מזוהה עם הדוגמאות שנתנה לי ביומיום איתו וזה די התסדר לי איתו והתתנהלות שלו בדברים גם בבית. למי עליי לפנות כדי לאבחן ובכלל לקבל טכניקות לשיפור מיומנויות של התארגנות והתנהלות ביומיום.אני חוששת שאם לא אתחיל כבר לעבוד איתו למרות גילו המוקדם הוא עלול ליצור פערים בלימודים וחמור מכך להיות מתוייג ע"י הורה.אני חושבת שהמורה גם יכולה לתרום למרות שהיא לא ממש ששה לרתום את עצמה לעזרה. אשמח לקבל סיוע ממכם כיצד עליי לפעול ולמי לפנות ואם אפשר המלצות באזור ת"א וגוש דן תודה רבה

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    19/01/2009

שלום שרון
    התכונות שאת מציינת אכן מכוונות להפרעת קשב וריכוז. אני מצטרף להמלצה לעשות לבנך אבחון מקצועי. איננו נוהגים להמליץ שמית אך ברור שזה צריך להעשות ע"י רופא מורשה לנושא: נוירולוג ילדים,פסיכיאטר ילדים או מומחה ילדים מורשה לאבחון. האבחונים נעשים או דרך קופת החולים או באופן פרטי.
    אבחון טוב נותן בסופו גם המלצות לטיפול . זה כולל לרוב גם הדרכה/מאמנות להורים ולילד כדי להקנות כלים להתמודדות עם הבעיות, וכן המלצות לבית הספר.
    אני לגמרי מסכים איתך שרצוי לא לדחות את האבחון כדי למנוע היווצרות פערים ותסכול מיותר.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך

שרון
    20/01/2009

האם בADD משתמשים גם בטיפול תורפתי של ריטלין או שזה רק להיפראקטיביות? פניתי לכל המכונים ויש להם תורים לעוד 4 חודשים לפחות,לא נראה לי רציני. האם נוירולוג ילדים בקליניקה דרך קופת חולים מכבי יכול לתת אבחנה מספקת וטיפול או המלצתך לגשת למכון לאבחון מקיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• add

ד``ר אריה בקלו
    20/01/2009

תרופת הריטלין ניתנת למי שאובחן כלוקה בהפרעת קשב וריכוז,גם אם רק מהסוג של מוסחות .התרופה מסייעת באופן עקיף גם לתופעת ההיפראקטיביות אך באופן מפתיע זאת לא האינדיקציה העקרית. נוירולוג בקופה יכול לאבחן, השאלה היא רק כמה זמן הוא יכול להקדיש לנושא במסגרת המרפאה. מקובל שיש צורך בכשעה וחצי לאבחון סביר.
    התורים הארוכים שאת מציינת לא נשמעים לי הגיוניים. תמשיכי לחפש.
    דר' בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    גלי
    16/01/2009

בני בן ה-7 אובחן כאפרקטיב+בעיית קשב וריכוז. התחלנו ברטלין מה שלא הספיק לו בשעות לימודיו,הפסיק לפעול אחרי כשלוש וחצי שעות לא היה ניתן להכין איתו שיעורי בית,לא טלויזיה וכמובן לא חוגים!הוחלט ע"י הרופא להעביר אותו לקונסרטה 36 מיליגרם. אבל הדבר המוזר שהוא מתחיל להשפיע אליו רק אחרי 3 שעות,(הוא לוקח אותו ב-7 והוא משפיע עליו בערך בשעה 11) כשהוא מגיע הביתה ההשפעה מדהימה אפשר לקרוא איתו סיפורים,לראות טלויזיה,שיעורי בית,והדבר החדש שהוא נהיה מאוד אדיב(מה שלא קורה בדרך כלל) המורים רוב הזמן מזמנים אותי לשיחות.ומחברת הקשר שלו מתמלא כול שבוע. השאלה מה אפשר לעשות? כי מצד אחד הרטלין משפיע קצת זמן.ומצד שני לקונסרטה לוקח הרבה זמן עד שהיא משפיעה. אני אומנם מעדיפה את הקונסרטה כי איכות החיים בבית השתפרה פלאים! אבל אני לא רוצה להיות אגואיסטית וחשוב לי על מהלך היום לימודים של בני.המורה כמובן אומרת שהריטלין עדיף. שכחתי לציין-שהשפעת הרטלין יורדת הוא בוכה וההתנהגות שלו נהפכת לקיצונית, בדיוק ההפך מהקונסרטה שלה אין תופעות לוואי בכלל .,תעזרו לי בבקשה לפתרון!!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי

ד``ר עדי אדר
    16/01/2009

שלום לך!
    לא מקובל לתת המלצות על טיפול תרופתי ספציפי. צריך להכיר את הילד, לדעת מה האבחנות שלו, לקבל מידע מפורט על תפקודו ובהתאם להמליץ על טיפול זה או אחר.
    לכן במקרה כזה מומלץ כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל.
    סביר להניח כי במקרה כזה מומלץ שילוב של שני תכשירים אחד קצר טווח והשני ארוך טווח. קיימים מספר שילובים כאלו כולל ריטלין קצר טווח עם קונצרטה אך קיימים גם שילובים אחרים.
    לכן מומלץ לפנות לקבלת תשובה מדויקת יותר לרופא המטפל.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות תגובתך

גלי
    21/01/2009

קודם כול ברצוני להודות לך. לאחר תגובתך פניתי לפסיכיאטרית שמטפלת בילדי והיא החליטה על שילוב תרופתי, 10 מיליגרם ריטלין ו 36 קונסרטה . השאלה שלי היא:מה עושים עם החוסר תיאבון של בני ? הילד מסרב לשתות מים האם מותר לתת לו שתיה מתוקה?לא יהיה לזה ניגוד? האם יהיה לתרופות שהוא לוקח השפעה לעתיד? -ללא ספק החיים בבה"ס ובבית השתנו לטובה אז שוב תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין בשימוש ממושך

ד``ר עדי אדר
    21/01/2009

שלום לך!

אין הרבה מה לעשות נגד חוסר התאבון אבל.....

מומלץ מאוד ארוחת בוקר קלה. בנושא זה ניתן אפילו לשקול מתן משקה עתיר קלוריות כגון מילקשייק! זה משקה מאוד טעים (אני בדיאטה ויכול רק לפנטז על זה....).

אין שום בעיה לאכול לאוכל מתוק, חמוץ, חריף לילדים עם ADHD – מתיקות לא מגבירה תסמיני הפרעת קשב!

בסיכומו של דבר מה שקובע מבחינה תזונתית הוא המאזן הקלורי היומי ולא מתי אוכלים לכן במרבית המקרים הילדים יודעים "לפצות" על שעות הדיאטה שהם "גוזרים" על עצמם בהשפעת התרופה בארוחות ערב שלעתים הופכות אף לזלילה בלתי פוסקת וכם זה לא רצוי.

אין תופעות לוואי לטווח הארוך בשימוש בריטלין גם במשך תקופה ממושכת- זו עוד אחת מההשמצות של תרופה זו במסגרת מסע הפחדה של הורים!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאר להגיד עוד דבר אחד!

גלי
    22/01/2009

בוקר טוב דוקטור! קודם כול ישר כוח על הסבלנות לענות לכולם במסירות,באדיבות ובסבלנות בלי סוף!!! תודה רבה על תשובותך הממוקדות והמלאות. תודה על עזרתך. נשאר לי לאחל לך המשך חיים נפלאים נ.ב בהצלחה בדיאטה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור ליחס משקל..

שחר
    25/06/2009

רציתי לדעת אני שוקל 95 ק"ג ונתנו לי לקחת כדור 1 של 20MG האם
    זה יעשה את השינוי בחוסר הריכוז שלי? מתי רצוי לקחת את הכדור ?
    לפני הלימודים או בתחילת היום? כמה זמן לוקח לו להשפיע? כי אני לפעמים
    מרגיש שהוא לא משפיע עלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן9
    נננ
    16/01/2009

בני עם בעיית קשב ורכוז חמורה וחסר גבולות לחלוטין בעיקר כאשר הוא ללא רטלין ,ישנן הרבה התפרצויות. לאחרונה התחלנו בהדרכת הורים (מזה כחצי שנה אולי קצת יותר..)אך לא נראה שהדברים מתקדמים ואו משתפרים. אי לכך חשבנו להגיע לפסיכולוגית(כי מי שמנחה כרגע לדעתי אינה פסיכולגית)שתוכל לייעץ ולהדריך,השאלה איפה והיכן מוצאים אחת כזאת? אנו מתגוררים בתא ונשמח לשמוע עצות ..

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן9

הוספת תגובה

• המלצות על פסיכולוג

ד``ר עדי אדר
    16/01/2009

שלום לך!
    איני נוהג לתת שמות של מטפלים. יש בכך חוסר אתיקה מקצועית!

כמובן שאפשר להתייעץ בנושא זה עם גורמי חינוך של בית הספר.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שמיעה כתוצאה מהפרעת קשב
    אורן
    15/01/2009

ראשית כל אני רוצה להודות לכם על כך שכוונתם אותי בתשובות שעזרו לי מאוד עד כה בפתרון הבעיה שלי. אני סובל מבעית שמיעה לא מאובחנת. בדיקות שמיעה שערכתי יצאו תקינות(בצעתי כל בדיקה אפשרית) והגעתי למצב שאני מאוד מתוסכל ומרגיש אובד עצות. ההרגשה היא שאני שומע אך לא מאבחן את המילים כלל(הצליל לא מפוענח למילים). בקרתי אצל פסיכיאטרית שכיוונה אותי לאבחון של הפרעות קשב אך טוענת שהיא גם זיהתה אצלי ברוקסיזם(חריקות שיניים חזקות גם בזמן השינה) וזה גורם לבעיות שמיעה( דבר שהופרך ע"י מומחה א.א.ג באיכילוב).עוד טוענת בפסיכיאטרית שראשית אני חייב לטפל בבעיה זו לפני שאני ניגש לטפל בבעית הקשב. האם יש קשר בין הברוקסיזם לבעית השמעה שלי? האם צורת השמיעה המהומהמת שלי תואמת לבעית קשב? מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• שמיעה ובעיית קשב?

ד``ר אריה בקלו
    15/01/2009

אורן שלום,
    אינני בטוח שהבעיה שאתה מעלה קשורה לנושא הפורום.
    אין לי את הידע לענות לך על קשר אפשרי בין ברוקסיזם ובעיית שמיעה.
    ברור שליקוי בשמיעה עלול להשפיע על רמת קשב וריכוז ,אך אין בכך להוות אבחנה או אף חלק מימנה.אם יש לך תופעות נוספות המחשידות לבעיית קשב וריכוז אז ראוי שתעבור איבחון. אם רק השמיעה היא הבעיה אז ספק אם זה הכיוון.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד קופצני בכיתה א
    אלי
    13/01/2009

שלום, בננו בן ה 6 בכיתה א מבחינה לימודית הוא מעולה (הכתבות מבחנים תפיסה מעולה כושר ביטוי מעולה ניסוח וכו'). שני נושאים מציקים למורה 1) הוא מדבר המון (עם חבר שהוא יושב לידו). 2) יש לו "קוצים בתחת" הוא זז מכסאו מסתובב קצת (גם אם המורה מושיבה אותו לידה הוא זז). היינו אצל נוירולוג בגיל 3 שקבע שהוא אינו היפר אקטיבי מבחינת קשב וריכוז אנו בטוחים שהוא מרוכז מאוד כשהוא מתעניין במשהו חדש ושאין לו בעיה כזו. מכאן לשאלתנו האם זה מתכון בטוח להיפר אקטיביות (אולי כדאי להזיז אותו לשבת ליד חבר אחר פחות אקטיבי?) מה עושים מכאן? תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד קופצני בכיתה א

הוספת תגובה

• האם קיימת הפרעת קשב וריכוז?

ד``ר עדי אדר
    13/01/2009

שלום לך!
    ברצוני להתייחס למספר נושאים –
    מצב לימודי – מאוד מוקדם להחליט לגבי תפקודו בשלב הנוכחי. יש לקחת בחשבון שסך הכל הוא רק התחיל את לימודיו בבית ספר והדרך עוד ארוכה .... אני מאחל לו הצלחה בלימודיו אך בהחלט מוקדם להחליט לגבי תפקודו בתחום זה. כמובן יכולת שפתית, תפיסה טובה וכדומה עשויים להיות מדדים חשובים מעודדים.
    אבחון נוירולוגי בגיל 3 ש' – לא ניתן לאבחן הפרעת קשב בגיל 3 ש' ואני משוכנע כי הנוירולוג לא התנסח ברוח זו. אבחנה של הפרעת קשב וריכוז קובעים לקראת גיל 6-7 ש' כאשר לפני כן ניתן לחפש אינדיקציות המכוונות לאפשרות אבחנתית זו.
    "הילד מרוכז מאוד כאשר הוא מתעניין בדבר חדש" – אין לכך שום משמעות. ילדים עם הפרעות קשב קשות יכולים להיות מאוד מרוכזים בנושאים שמעניינים אותם כגון טלויזיה, מחשב, או פעילויות דומות.

ריבוי מלל וכן "קוצים" הם תסמינים אופיניים של הפרעת קשב!

האם יש לו הפרעת קשב? איני יודע – אני ממליץ שבמידה וקיימת הפרעת תפקודית אל תסמכי על ביכולת האבחון שלך ותפני עם הילד למומחה בתחום זה.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה