פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מרגיש את השפעת הריטלין.
    דן
    16/03/2009

צהריים טובים! שמי דן, ומלאו לי 17 לא מזמן. אני לומד בכיתה י"א ובשנתיים האחרונות חוויתי נפילה דיי רצינית בלימודים. בהחלטה משותפת שלי ושל הוריי וייעוץ עם היועצת של ביה"ס החלטנו לבדוק את הנושא- התחלתי להפגש לפני כחודשיים-שלושה עם פסיכו-טרפיסטית ובמקביל נגשתי לכיוון המעשי יותר של בחינת ה-TOVA. את החלק הראשון עשיתי והגעתי לציון של מינוס 7 (כאשר הגבול התחתון של אדם 'רגיל' הוא מינוס 1.08 עד כמה שאני זוכר - מתחת לזה ישנה עדות להפרעת קשב) - מה שהצריך בדיקה נוספת תחת השפעה של ריטלין. בשביל הבדיקה הנוספת לקחתי כדור ריטלין 10 מ"ג ועשיתי שוב את הבחינה, שהשתפרה פלאים - עליתי בציון למינוס 0.9, מה שאומר שנכנסתי לטווח הנורמלי. הבעיה היא שלא בזמן הבחינה, לא לפניה ולא אחריה - לא הרגשתי שום השפעה מיוחדת או משהו לא רגיל. לא הרגשתי יותר ממוקד או משהו בסגנון, לא יותר ערני - ממש כלום. מה יכולה להיות הסיבה? האם צריכה להיות הרגשה כלשהי? האם יכול להיות מצב שישנה הפרעת קשב והריטלין אינו מתאים? אשמח לדעת! תודה והמשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעם הריטלין,

ד``ר אריה בקלו
    17/03/2009

דן שלום,
    מה זה משנה מה הרגשתה או חשתה , על התוצאה אין להתווכח וזה העיקר. לא תמיד צריך להרגיש משהו מיוחד.זה מזכיר לי מטופלים אסמטים שמשתמשים במשאף ומתלוננים שבזמן השאיפה הם אינם מרגישם שום חומר אבל כעבור דקותיים נשימתם משתפרת. התרופה באה לתקן חוסר בחומר ביולוגי ולאור תוצאת המבחן היא כנראה מתאימה לך.
    יחד עם זאת אני חייב לומר שמבחן TOVA לבד איננו אבחנתי ודרוש אבחון קליני להשלמת הברור.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צודק

דן
    17/03/2009

אך הבנתי שאמורים להרגיש מרוכזים יותר, ממוקדים וכו' ואני לא הרגשתי שום דבר מזה, הייתי ב"מצב" רגיל לגמרי... אפילו כשהמאבחנת הפכה דף או הזיזה את הכוס קפה שלה זה הסיח את דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    עודד
    16/03/2009

שלום בני בן ה8 אובחון עם בעית קשב וריכוז לפני שנתיים היינו אצל אירס מנור פסיכאטרית שעשתה לא איבחון וניתן לא רטילן הרטלין לאחר בדיקה נאמר לנו שלא מתאים לא ויש רק אופציה אחת נסות כדור מיבוא שאולי יעזור עבר כבר חצי שנה מהבדיקה מצבו של הילד החמיר שאלתי האם אם אני אלך למכב לפסכיאטר לקופה יש גם את הכלים להביא לי כדור מיבוא לא מהארץ כמה זה יעזור ועוד שאלה בני מקבל שיגעון לפעמים לפני השינה אם זה כביו אורת בבית השתללויות לא יושן האם זה קשור לבעית הקשב תודה רבה תעזור לנו בבקשה תודה המצב בלתי נשלט ונסבל

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ילד בן 8

עודד
    16/03/2009

תענו בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8

ד``ר אריה בקלו
    17/03/2009

עודד שלום,
    לא ברור לי לאיזו תרופה אתה מתכוון ולכן לא אוכל לחוות דעה ספציפית.
    כללית ניתן לומר שלילד עם הפרעת קשב וריכוז יש להתאים הן את סוג הטיפול והן את המינון, בצורה הדרגתית ותוך מעקב הרופא המטפל.כשמגיעים למסקנה שסוג מסוים לא עוזר, מקובל לנסות אחרת.
    תופעת ההתפרצויות של ילדך יכולה לנבוע מטיפול לא מתאים כפי שהסברתי אך גם מתחלואה נילווית שאותה מאתרים בעת האבחון.
    אני ממליץ שתמשיך במעקב אצל פרופ. מנור .
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת מבחנים ודחיית ביצוע מטלות
    אמי
    15/03/2009

שלום, אני סטודנטית לחשבונאות. נחשבת לטובה ומבינה בשיעורים ואפילו עוזרת לאחרים. תמיד נגשתי לבחינות כמו כל סטודנט מצוי עם כל הלחץ שלפני. אולם, בשנים האחרונות אני נתקפת משום מה בחרדת בחינות ותקופה קצרה לפני מועד הבחינה פשוט לא מסוגלת ללמוד, אני מרגישה תחושת מחנק ולאחר כמה פעמים שבכ"ז ניגשתי, בעידוד משפחה וחברים, נכשלתי למרות ששלטתי בחומר היטב. נתתי לאיש מקצוע בחינה אחת שבה נכשלתי לבדיקה והוא אמר שהבחינה מעידה על סטודנט לחוץ ומבולבל. בנוסף, יש לי תכונה מעצבנת של דחיית מטלות שאני צריכה לבצע, דבר שמפריע לי בהתנהלות יעילה. האם אפשר לשייך זאת להפרעת קשב? ואם לא איך / היכן אני יכולה לפתור את הבעיות הנ"ל? אודה לתשובה מהירה וממצה. אני לפני בחינה וכבר דואגת ממה שארגיש.

הוספת תגובה

• חרדת מבחנים......

ד``ר עדי אדר
    15/03/2009

שלום לך!

חרדת מבחנים היא לא מאפיין של הפרעת קשב אבל יכול להיות ביטוי משני לו..
    לעומת זאת דחיינות היא דבר בהחלט מאפיין.

קשה כמובן לעשות אבחנה "על רגל אחת" אבל עלייך לשקול לבצע אבחון מסודר.
    לגבי חרדת מבחנים, לאחר הערכת מומחה , יש מקום לשקול טיפולים כולל טיפול תרופתי העשוי לסייע בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ADD למבוגרים-לאן לפנות?
    ט'
    15/03/2009

לכל חברי הפורום שלום! אני מקווה שתוכלו לעזור לי (גם המומחים הנכבדים וגם שאר המשתתפים) אני בת 30.קיבלתי טיפול בריטלין בעבר, ע"י פסיכיאטר מומחה בתחום הפרעות הקשב וריכוז,אבל זה היה לפני כמה שנים,ומאז עברתי מגורים לא פעם,ובכלל,במערבולת החיים הזנחתי,לצערי,את כל עניין הטיפול...עכשיו אני מעוניינת לחזור לטיפול,כי אכן הוא עזר לי מאוד ושיפר את התפקוד היומיומי שלי בצורה משמעותית,ואני חווה עכשיו המון קשיים.הבעיה היא שאין לי מושג לאן לפנות-הפסיכיאטר של קופ"ח לאחר פגישה של 10 דקות אמרה לי:"אני לא יכולה לעשות כלום,ריטלין זה רק לילדים,זה לא הנוהלים שלנו"וכד',וזהו.אפילו שום הפניה לשום מקום היא לא יכלה לתת-לא בגלל שהיא לא מסכימה עם האבחנה או משהו-אלא "זה-לא אלינו"גם בעבר הטיפול לא היה דרך קופ"ח,על חשבוני,ואת זה אני מבינה ומקבלת,לפחות זמנית,אבל=מה עליי לעשות הלאה? אני מבינה שעליי,כנראה,שוב לעבור אבחון בצורה זו או אחרת (הגיוני...),אבל-לאן לפנות? קופ"ח-ניסיתי,נפנפו אותי בלי להקשיב,בגיל 30 אין סיכוי איתם בנושא הזה ממה שהבנתי,צריך לבוא אליהם רק עם אבחון סופי כבר (גם זה,אגב,לא תמיד עובד...)בקיצור-אין לי את הכוחות להמשיך להטיח את ראשי בקיר הזה לשווא כרגע...וכאן אני מבקשת את עזרתכם והכוונתכם:אני גרה כעת בגליל המערבי,איזור נהריה-אולי תוכלו להמליץ על מומחים פרטיים בתחום,אליהם אוכל לפנות לאבחון וטיפול באזור הזה? (נהריה,עכו,חיפה וכד')אשמח לקבל גם מידע על מכונים העוסקים בעניין,אותו איזור.שמעתי שבמכון זה הרבה יותר יקר-האם זה נכון?ומהם המחירים? אני מצטערת על גודל ה"מגילה",אפילו אותה לקח לי כמה נסיונות לכתוב... בכל מקרה-אני ממש מודה מראש לכל מי שיענה,ומעריכה מאוד כל עזרה וכיוון שתוכלו לתת,כי אני ממש זקוקה לכך בכבוד רב, ט'

הוספת תגובה

• אבחון ADD

ד``ר עדי אדר
    15/03/2009

שלום לך!
    אני מציע שתפני לדר' בקלו העובד באיזור מגורייך למידע נוסף או טיפול (איני יודע אם הוא עובד עם מבוגרים).
    דר' בקלו חבר בפורום המייעץ ואני מניח שהוא מכיר את האנשים העוסקים בתחום זה באזור הצפון.
    אני מתגורר כיום בדרום, בלהבים ופחות מכיר את המומחים באיזורכם. ואגב, שנים רבות גרתי בעכו ויש לי נוסטלגיה רבה לצפון.....

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ADD במבוגרים באזור הצפון?

ניקי
    18/03/2009

תדודה רבה על תשובתך,דר' אדר. חשבתי על פניה לדר' בקלו-פשוט חשבתי לנסות קודם את הפורום-הרי זו במה רחבה יותר,המאפשרת לשמוע ממטופלים ומרופאים כאחד,כולל,אגב,דר' בקלו עצמו. אני עדיין מקווה לשמוע המלצות נוספות,ואגב,מדובר לא רק בעכו ונהריה-גם חיפה,קריות כרמיאל-בכלל אזור הצפון.בכל מקרה,דר' אדר,אני מאוד מודה לך על תשובתך. ובקשר לנוסטלגיה שלך-פשוט תחזור לאזורנו,זה יפתור לשנינו את הבעיה :) בכבוד רב, ט'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ורכוז מבוגרים
    גבי הופשטטר
    15/03/2009

בני בן ה 21, שמתכונן עכשיו לבחינות הפסיכומטריות באפריל ,אובחן בנערותו ( גיל 12 ) כסובל מבעיות קשב ורכוז.הוא טופל בזמנו בריטלין שעזר לו. כרגע,הוא מתקשה לסיים בזמן את הבחינות הפסיכומטריות שמורכבות משמונה חלקים. אנו מחפשים בדחיפות עבורו גורם ,שיתן לו מרשם של ריטלין או תרופה דומה לה.אנחנו חברים במכבי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב ורכוז מבוגרים

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ורכוז מבוגרים

ד``ר עדי אדר
    15/03/2009

שלוםן לך!

שלום לך!

הניסוח של פנייתך צריך להיות שונה. אתם רוצים לבדוק מה הסיבות שהבחור לא מצליח לסיים את המבחן הארוך יחסית האם עקב בעיות למידה, בעיות ריכוז ואולי גורמים אחרים. לא בהכרח טיפול תרופתי הוא הפיתרון לקשייו ובכל מקרה רצוי לערוך אבחון מסודר.

למכבי יש רשימת רופאים העובדים כרופאים לאבחון הפרעות קשב וריכוזאשר ניתן לערוך אצלם אבחון זה. יצוין כי לא ציינתם את מקום מגוריכם. אני חושב שהפיתרון הפשוט הוא להתייעץ עם מוקד המידע של מכבי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אדר - דחוף

אא
    26/03/2009

ד"ר אדר שלום ,

האם אי אפשר לחוקק חוק שהורים חייבים לטפל בילדים שלהם גם ברטלין ברגע ששני רופאים
    או רופא אחד קבע ?

מה זה שהורים מחליטיםן לא לטפל כמו שאני הייתי -- זה פשוט טירוף !!

לחייב את ההורים לטפל לפי הבדיקות טובה והאיבחונים ואולי ד"ר אמיר ז"ל צדקה שאמרה
    שהיתה מכניסה הורים לכלא שמפריעים לילדים להתפתח רגשית, נפשית ושכלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן ריטלין בניגוד לדעתה של האם!

ד``ר עדי אדר
    29/03/2009

שלום לך!

הנושא של מתן ריטלין בניגוד לרצונה של האם מעלה הרהורים ומחשבות על כל נושא מתן טיפול תרופתי לדעתם של ההורים.
    כמובן החוק מצדיק מצב זה במצבים של סיכון אפשרי לשלומם ובריאותם של ילדים.
    ברור כי אי מתן ריטלין מהווה מצב של סיכון יחסי אך פסיקת השופטת מהווה מצב תקדימי בכך שמערכת המשפט "מצדיקה" את החיוב שבמתן התרופה ויתרה מכך לא מקבלת חוות דעתו של הרוקח בעל המשנה הסיינטולוגיה.

מדובר במקרה מיוחד אך הוא מעלה הרבה הרהורים על כל נושא טובת הילד מול דעתם של ההורים כאשר במצבים אלו יאה המשפט "לעתים הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות..."

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליחת הודעה לפורום
    ט'
    14/03/2009

אני מנסה לשלוח הודעה לפורום זה,אבל משום מה היא לא מופיעה-למרות שהודעה "נסיונית" כן הופיעה,וכך גם הודעות שלי בעבר...מה יכולה להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    שליחת הודעה לפורום

הוספת תגובה

• הודעה נסיונית?

ד``ר עדי אדר
    15/03/2009

לא ברור למה אבל ההודעה מגיעה בצורה תקינה אז פשוט אל תתייחס ותשלח כרגיל.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לילדה בכתה א'
    כלנית
    13/03/2009

הילדה בכיתה א' ועקב שיחה ראשונית עם המורה נאמר כי יש קשיים כגון קושי בהתארגנות/ תזוזת יתר/חלומנות, אנחנו מתלבטים אם זה רק קשיים של קשב וריכוז או שזה יותר PDD-NOS כי לילדה יש גם קושי חברתי. האם מבחן טובה מספיק לאבחון ביניהם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילדה בכתה א'

הוספת תגובה

• מבחן טובה ואבחון של PDD?

ד``ר עדי אדר
    13/03/2009

שלום לך!

בשום פנים ואפן לא!
    מבחן טובה לא מאבחן PDD והוא אף לא מאבחן הפרעות קשב!!!
    זוהי בדיקה אשר בודקת מספר פונקציות קשביות אשר מבחינה סטטיסטית הן יותר נמוכות בהפרעת קשב וריכוז.
    אסור לאבחן הפרעת קשב רק על סמך מבחן טובה וכמובן שלא ניתן באמצעו תבדיקה זו לעשות אחבנה מבדלת בין הפרעת קשב לבין PDD (שזוהי הפרעה תקשורתית של הספקטרום האוטיסטי).

מומלץ מאוד לבצע אבחון מסודר אצל מומחה בנושא זה ובמיוחד לשקול אבחון אצל מומחה אשר מיומן גם בתחום האבחון של PDD.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העבר לעומת ההווה
    יהודה
    09/03/2009

שלום דוקטור. האם יש מדד כלשהוא שמכמת באחוזים כמה נפוצות היו הפרעות הקשב בשנות השישים לעומת שנות האלפיים? אני מודע לכך שאז לא הכירו ולא ידעו על חלק מהתופעות הללו, אבל בכל זאת, אולי יש נתונים שאפשר להשוות משהו דרכם? תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    העבר לעומת ההווה

הוספת תגובה

• אחוזים

ד``ר אריה בקלו
    13/03/2009

שלום,
    ישנה הערכה שתמיד היו בין 3 ל 8 אחוזים באוכלוסית הילדים שסבלו מ ADHD .
    הכמות שאובחנה היתה כמובן נמוכה בהרבה מהיום עקב חוסר מודעות(הרוב פשוט הוגדרו כמופרעים או עצלנים) . גם כיום אנו מעריכים שכמחצית הילדים עם התסמונת לא מאובחנים ויותר מכך לא מטופלים.
    אין לי מידע מדויק לגבי השוואת אחוזים כפי ששאלת.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת מתאימה לכיתה ז'
    איציק
    06/03/2009

שלום לכולם יש לי ילד בכיתה ו בבית ספר בנתניה .מגיל 4 מאובחן ADHD מגיל 8 מטופל בריטלין20 MG מכיתה א לא מסתדר עם הילדים בבית הספר ורב איתם ,פעם בשלושה חודשים המצב היה מגיע לכדי השעיה ליום או יומים מבית הספר. מתחילת כיתה ו המצב בבית הספר בלתי נסבל מבחינת הילד,אין לו חברים בכיתה כל הזמן הוא מתלונן על הצקות מצד הילדים בכיתה .לפחות פעמיים בשבוע היה מושעה או שהיינו מגיעים לקחת אותו מוקדם מבית הספר. היום הוא משוחרר קבוע הביתה ב-11.45 וכל בעיה קטנה קוראים לנו לקחת אותו מבית הספר, שנה הבאה הוא עולה לחטיבה ואנחנו יודעים שיהיה לו מאוד קשה בחטיבה {לא בלימודים ממוצע הציונים שלו 92 ובמטמטיקה הוא בחוג של אוניברסיטת בר-אילן}מבחינה חברתית.היום הוא מקבל ריטלין 30MG LA שאלותי: 1.האם יש מסגרת חינוכית מתאימה יותר מחטיבת ביניים "רגילה"? 2.אם יש מישהו שקורא הודעה זו מאיזור נתניה ויודע על מסגרת אחרת שיגיד לי 3.האם זה הפיתרון המתאים ביותר להפנות אותו למסגרת מיוחדת? 1.

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת מתאימה לכיתה ז'

הוספת תגובה

• מסגרת מתאימה

ד``ר אריה בקלו
    13/03/2009

שלום,
    לילדים רבים עם הפרעת קשב וריכוז יש גם תחלואה נילווית, אחת השכיחות שבהן היא הפרעה סרבנית מרדנית -ODD .האם לבנכם יש את השילוב הזה?
    במידה וכן , זה דורש התארגנות והתיחסות שונה. במידה ולא הייתי בודק את הטיפול שהוא מקבל וכמובן שוקל שילוב של טיפול רגשי/פסיכולוגי.
    ילדים עם הפרעת קשב וריכוז לא אמורים להזרק הביתה כל שני וחמישי !
    האם מאז גיל 4 הוא עבר הערכה מחודשת?
    באשר למסגרת מיוחדת. אינני מאזור המרכז ולכן גם אינני מכיר מקום מתאים להמלצה. אני כן תומך בהפניית ילדים המתקשים במסגרות הרגילות ,למוסדות לימוד עם פחות תלמידים בכיתה. ישנם גם מעט בתי ספר מיוחדים לתלמידים עם הפרעת קשב וריכוז. ניתן לחפש בפורום תפוז.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במינון אצל רופא משפחה
    היילי
    05/03/2009

אובחנתי בתור ADD. אני בת 25. התחלתי עם ריטלין 30 מיליגרם- כדור אחד ביום בתקופת הסתגלות וזה מאוד עזר. ניסיתי לעבור לקונצרטה והקונצרטה לא עזרה לי. הכוונה לקונצרטה 90 מיליגרם 54 ו 36. ואז חזרתי לריטלין. הפסיכיאטרית אמרה לי שאני יכולה לקחת 3 כדורים של LA 30 מיליגרם ביום (זאת אומרת ביחד 90 מיליגרם- עכשיו אין בעיה כי יש את החוק החדש) הרופא שלי החליט שאני לא יכולה לקחת 90 מיליגרם כי זה יותר מידי ושאני צריכה רק 60 מיליגרם, זאת אומרת שני כדורים כי כדור אחד זה ל-8 שעות. (זה לא נכון כדור אחד זה ל-4 שעות וגם הפסיכיאטרית אמרה לי את זה.)מה אני עושה? אני חושבת שאני צריכה 3 כדורים והוא הביא לי רק שתיים.

הוספת תגובה

• "החוק החדש"?

טל
    08/03/2009

אם לא אכפת לך-אודה לך מאוד אם תוכלי לפרט מהו בדיוק "החוק החדש",אותו הזכרת בהודעתך המקורית? פשוט כל הנושא של ADD מבוגרים-מהווה בעיה מס'1 אצלי כרגע,והנושא עדיין חדש לי,המון מידע סותר ומבלבל...במיוחד כל הנוגע לקופת החולים, כל ה"חוקים" וה"כללים"... אני מנסה להתפס בכל פירור מידע,לכן,אם לא אכפת לך (או לכל מי שיודע במה מדובר)-אעריך כל מידע בעניין החוק הזה. בתודה מראש, טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוק חדש?

ד``ר עדי אדר
    09/03/2009

שלום לך!

אין "חוק חדש" - פשוט המינון של הטיפול התרופתי למבוגרים הועלה ל- 90 מ"ג וזו התקדמות גדולה למדינה שכל ההתייחסות להפרעת קשב מבוגרים שמרנית ותמוהה.
    לא ברור לי לגבי איזה מידע אתה מחפש? אם תהיה ספציפי אשמח לענות. בכל מקרה יש באינטרנט אתרים רבים הדנים בנושא זה .

חג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחוסר תגובה לטיפול תרופתי

ד``ר עדי אדר
    09/03/2009

שלום לך!
    לא מקובל לתת יעוץ תרופתי ספציפי במסגרת הפורום. כלומר לא ניתן לתת המלצות לגבי מינונים ספציפים וזאת מבלי לבדוק ולבצע אבחון ותוך ניסיון להיות רופא מטפל. יש בכך מדיה של חוסר קולגיאליות לבקר המלצות רפואיות של רופא מטפל אשר מכיר אל הפצינט שלו ואת מגון התסמינים של הפרעתו.
    אני אכן יכול להסכים כי ניתן להגיע למינון של 90 מ"ג במבוגרים אם כי יש לקחת בחשבון את המשקל של המטופל. כמו כן רצוי לחלק מינון של 90 מ"ג למשך כ- 12 שעות ולא למשך 7-8 שעות של השפעת הריטלין LA.

בסיכומו של דבר הגורם המטפל הוא הרופא המטפל – עליו האחריות הרפואית!
    במידה ומינונים גבוהים של ריטלין לא משפרים את המצב יש לשקול ולבדוק אם אין תחלואה נלווית (כגון מצבים חרדיים או דיכאוניים) העלולים לחקות הפרעת קשב וריכוז ואז הטיפול כמובן שונה!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ושינה
    לילך
    28/02/2009

שלום, אני בת 23, לומדת כעת לתואר ראשון. בעת לימודיי בתיכון הייתי לוקחת ריטלין לאחר איבחון שנעשה לי. כעת אני כבר שנה שניה באוניברסיטה ולאחרונה החלטתי לנסות שוב ריטלין וזה מש עזר לי. הבעיה היא שיש לי נדודי שינה ולכן אני לא לוקחת יותר מכדור וחצי של 10 מג בבוקר זה עוזר לפרק זמן מאד קצר (כשעה) ואני לא מספיקה עמעט דבר בזמן ככ קצר, ובטח לא לעמוד בימי לימודים ארוכים. מלבד זאת, הכדור עשה מן ריבואנד אחרי שפגה השפעתו והרגשתי עוד יותר לא מרוכזת. מה אפשר לעשות? האם זה לא אפשרי לקחתריטלין אם יש בעיות שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ושינה

הוספת תגובה

• ריטלין ונדודי שינה....

ד``ר עדי אדר
    01/03/2009

שלום לך!

אכן לעתים ריטלין גורם לנדודי שינה.
    לא פרטת מה המשמעות של נדודי השינה, מתי את נרדמת, כמה שעות את ישנה, האם יש מספר יקיצות רב.
    קיימם פתרונות שונים לבעיה זו כולל מעבר לתכשיר ריטלין אחר, נטילה של התרופה רק בשעות הבוקר (ולמעשה אני מבין ממך שאכן את נוטלת את התרופה בבוקר).
    אני מניח שאת מתכוונת לריטלין קצר טווח אך לא הבהרת נושא זה.
    ניתן לשפר היגיינה של שינה כגון לא לשתות משקאות מעוררים בשעות הערב, לא להרבות בשתייה לפני השינה, ליצרו אווירה נינוחה לקראת השינה (סביבה לא רועשת כגון צפייה בטלוויזיה).
    לעתים ניתן לשקול גם טיפול בחומרים משרי שינה כגון מלטונין.
    יש גם לזכור כי לעתים נטילה רציפה של ריטלין במשך שבועיים שלושה ממתנת תופעות ללוואי שונות.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

לילך
    02/03/2009

תודה, על התשובה. כמה הבהרות- הגיינת השינה שלי לא יכולה להיות טוב יותר..אני משתדלת להימנע מקפאין (אם כן רק בבוקר), לשתות חלב לפני השינה, אני ישנה בחדר חשוך ושקט וכל מה שאפשר לעשות... בנוסף אני לוקחת כדור וחצי של טרזודיל לפני השינה. נדודי השינה שלי מתבטאים ביקיצות מרובות ושעות שינה מועטות. אני קמת סופית מאד מוקדם. גם אם לא, אני מתעוררת הרבה באמצע הלילה כך שלרב השינה שלי אינה מספקת. אין לי קשיים בהירדמות בדרך כלל. את הריטלין, בפעמים שהשתמשתי בו, אכן נטלתי אותו בשעות הבוקר. כשלקחתי 20 מל (שניים של 10 מל של שיחרור רגיל, לא טווח ארוך) ישנתי בערך שעה באותו לילה, והוא השפיע לשעתיים בערך, שזה גם זמן קצת מידי בשביל להספיק ללמוד משהו..... כשלקחתי 15 מל (1.5 של 10 מל שיחרור רגיל) הוא השפיע בערך לשעה (שזה ממש לא מצדיק שימוש בו כי זה ממש מעט זמן), עשה לי מן ריבואנד של כמה שעות אחרי, אבל השינה שלי באותו לילה היתה סבירה יחסית. חוץ מזה, אני ממש לא יודעת למי לפנות, כל רופא שולח אותי לרופא אחר (רופא שינה? נוירולוג? פסיכיאטר??) אשמח לחוות דעתך. תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה-

לילך
    02/03/2009

כדאיל נסות חצי כדור של שיחרור ארוך (20 שיחרור ארוך)? אני מפחדת שזה ישפיע על השינה, מה אתה חושב? ואם אנסה, האם לקחת שלם (20) או חצי (10)?-ההבדל הוא באורך ההשפעה או בעוצמה שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מגע בילדים עם בעיות קשב וריכו
    מיטל
    27/02/2009

שלום רב, הנני שוקלת להתחיל ללמוד טיפולי מגע (שיאצן) בילדים עם בעיות קשב וריכוז, ברצוני לעסוק בזה לאחר סיום הלימודים. אני מעוניינת לדעת האם ישנה דרישה לכך? האם ההורים פתוחים לשיטות טיפול מסוג זה? אשמח לקבל תשובה תודה מיטל

הוספת תגובה

• טיפול בשיאצו לילדים עם הפרעות קשב

ד``ר עדי אדר
    27/02/2009

שלום לך!

הורים פתוחים לכל שיטת טיפול במיוחד אם היא לא קשורה לריטלין....

עם זאת השאלה שצריכה להישאל היא לא ל"מה ההורים פתוחים" אלא האם השיטה אכן מועילה. כלומר האם שיאצו מועיל לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
    מכיוון שמדובר בקהל יעד גדול הרי שהרבה מטפלים בשיטות שונות מתיימרים לטפל בהפרעות קשב וריכוז. לכולם יש את ההסברים להם למה השיטה עובדת, איך היא מחליפה את הטיפול התרופתי.

לא משנה מה השיטה שנוקטים בה במידה והמטפל מגלה יחס אישי, מעניק חום ומשתמש בעקרונות בסיסיים של טיפול התנהגותי הוא יכול להשיג הצלחה מסויימת בטיפול. השאלה היא כמובן אם יעילות שיטות אלו נבחנת ועומדת במבחן של מחקר מדעי ומוכיחה בצורה מדעית את יעילות השיטה אחרת זו עוד שיטה ש"תופסת טרמפ" על יאושם וכיסם של הורי הילדים!
    לכן לפני שאת בוחרת בתחום זה או אחר רצוי לבדוק היטב אם אכן יש בו תועלת אמיתית. במידה וכן הנני משוכנע שהורים ינהרו לטיפול זה.
    נכון להיום שתי השיטות העיקריות שהוכחו כיעילות בטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז הן הטיפול הרתופתי וכן טיפול התנהגותי/פסיכולוגי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך יודעים שהריטלין אכן עוזר?
    שירלי
    26/02/2009

בעקבות ירידה בלימודים ותלונות של מורים לקחתי את בני בן ה-14.5 לאבחון פסיכודידקטי ונמצא כי יש לו אי קיו 130, אינו לקוי למידה אך היה חשד להפרעות קלות של קשב וריכוז. לאחר ביקור קצר אצל נוירולוג, ללא מבחן טובה אלא על ידי מילוי כמה שאלונים ושיחה עימי ועם בני, החליט הדוקטור לתת לו ריטלין la20 .הדוקטור אמר שאין תנועתיות בעייתית וכנראה שהוא ADD. אני בהרגשה כי הוא קיבל מהר מדי את הריטלין וכי האבחון היה שיטחי. יכול להיות שאני טועה והרופא כל כך טוב ויודע מיד למי כדאי לקחת. אייך אדע כי אנחנו עושים את הצעד הנכון? האם זה לא נורא אם הוא ייקח סתם את הריטלין? אייך נדע אם זה עוזר? אולי הילד סתם עצל וחסר מוטיבציה ללמידה ועל כן ירד בלימודים? תודה על העזרה

הוספת תגובה

• יודעים

ד``ר אריה בקלו
    27/02/2009

שירלי שלום,
    ספק בליבי אם הנוירולוג נתן "סתם" ריטלין. אם היה לו ספק ,קרוב לוודאי שהיה מרחיב את הברור.
    ילדים עם ADD אינם עצלנים , הם פשוט מבלבלים אותנו שכן מיצד אחד הם מבריקים ומצד שני מתקשים במבחנים.
    בפניך 2 אפשרויות : או לכבד את החלטת הנוירולוג ולהתחיל במתן הריטלין תוך ניטור ומעקב הרופא המאבחן, או לפנות לאבחון קשב וריכוז במקום אחר ולהשוות תוצאות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• add למבוגרים - בעייה
    אורית
    25/02/2009

אני בת 49, לאחר בדיקת ניורולוג נשלחתי לבצע מבחן טובה. ללא ריטלין לא ניתן היה לתת לי ציון. עם ריטלין 15 מ"ג הגעתי לתוצאה גבולית. יש לציין כי בלימודי לאורך השנים, תואר שני ועוד ועוד תמיד הצטיינתי, אך התיפקוד היומיומי שלי לא ממוקד, לא יעיל בלשון המעטה, אין הפרדה בין עיקר לטפל, המון שיכחה והרבה תיסכול. גובהי 1.58 מ' ומשקלי 54 ק"ג. מזה חודש אני לוקחת קונצרטה 36 מ"ג. לדעתי לא חל כל שיפור בתיפקודים הניהוליים שלי, מלבד ירידה קלה בתיאבון וקצת יותר אנרגטיות. אני די מיואשת. מה אתה ממליץ? אודה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    add למבוגרים - בעייה

הוספת תגובה

• add למבוגרים - מה עושים?

ד``ר עדי אדר
    25/02/2009

שלום לך!
    כמובן שהצעד הנכון ביותר הוא לחזור לרופא המטפל!
    זה שטחי לנסות לתת עצות מעל גבי בפורום בבעיה כפי שאת מתארת אותה. יתכן והבעיה היא במינון נמוך ואז יש לשקול עם הרופא העלאת המינון. יתכן ויש גורמים נוספים (כגון דיכאון סמוי) אשר מפריעים לשיפור יותר ברור. יתכן ויש צורך בטיפול נוסף כגון קאוצ'ינג בתחום של התארגנות, ניהול זמנים ומשימות וכו'. גם לא ברור לי אם אכן האבחנה שלך היא הפרעת קשב ועל מה היא מתבססת? מבחן טובה כשלעצמו לא מספיק לקבוע אבחנה זו!

לכן, יש מקום לשקול נושאים אלו עם הרופא המטפל ובהתאם לתכנן טיפול בהמשך.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ילדה בת 10
    כוכי
    24/02/2009

יש לי ילדה בת 10 עם בעיות קשב וריכוז ורציתי לדעת אם יש סדנאות שאפשר להגיע אליהן ולהתייעץ אפילו בתשלום.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי ילדה בת 10

הוספת תגובה

• סדנאות

ד``ר אריה בקלו
    24/02/2009

תנסי באתר של זיוה דינה קשב.
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה