פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת 5.5 אובחנה ADHD קשה להאמין
    מיכלג
    23/02/2009

קשה להאמין באבחנה (קשב וריכוז),אנחנו ממש מבולבלים.בתי עברה ניתוח פזילה בעין בגיל 3 ,ראייתה ושמיעתה תקינה . לפני שנה הייתה בריפוי בעיסוק למוטוריקה עדינה וגסה. אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי זוגי עקב המצב (חוסר ההקשבה שלה) לפני שגילינו את הבעיה שלכל מי שסיפרנו ,סיפר שאין מה לדאוג וזה כל כך נפוץ. ילדתנו מקסימה עליזה, שמחה, יצירתית מאוד יכולה להיות עסוקה ולהעסיק את עצמה הרבה זמן בתחום היצירה והמשחק . יש לחזור מספר מוגזם של פעמים על בקשות של משימות יומיומיות, לרוב אנחנו מבצעים עבורה את המשימות כמו להלבישה, היא מוסחת, בקיצ ר היא כל כך קטנה וקשה לנו עם ההחלטה על התרופה , הנורולוגית בדקה אותה פעם אחת והחליטה חד משמעית שזה קשב וריכוז עשתה לה מבחן שצריך לחזור על מספרים שהיא אומרת נגיד 893 לעיתים הצליחה ולעיתים לא מה לעשות האם צריך עוד חוות דעת? במידה וכן נקח את התרופה איך נדע שזה עובד, היא תדע לחזור אחרינו על הספרות? אולי כדאי שתתחיל את בית הספר ואז נדע באמת אם אכן יש בעיה כי היא רק ילדה , ולמה מצפים ממנה? גם אני הייתי שובבה ולא זוכרת שלמדתי ביסודי העדפתי בגיל הזה רק משחקי ילדים.היא כל כך פקחית ונבונה והגננת אומרת שהיא לא פגשה ילדה עם כל כך הרבה יכולת רצון והתמדה ,אבל היא תמיד מבצעת בדרך הקשה ,איך נתן לה את כל הכלים לעזרה להקל עליה בעתידה? תודה על עזרתכם זה כל כך מבורך למרות שיש קולות לכאן ולכאן אני מאמינה שנמצא את עמק השווה . בהצלחה לכולם בדרך שיבחרו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא קשה

ד``ר אריה בקלו
    24/02/2009

השאלה המרכזית מבחינתכם כהורים היא האם הילדה סובלת והאם היא צוברת פערים ביחס לבני גילה. כמובן שנקודת ההנחה היא שעברה אבחון ראוי. זכרון מספרי הוא רק אחד מהפרמטרים לאבחון.
    אם התשובה לשאלת הכותרת היא שלילית הרי שניתן להמתין עם טיפול תרופתי גם לכיתה א' ואז לשקול שוב. אם יש לכם ספקות לגבי האבחון - תעשו שוב.אם למרות הכל זאת האבחנה וישנה המלצה לטיפול תרופתי ,אל תחששו מיזה.
    זיכרו, מדובר בטובת הילד ולא במה שנראה לכם מתאים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גלי
    26/02/2009

אני בתור אם לילד עם בעיה דומה, חייתי מאז שבני היה בן 3 עם אותם חששות, כן תרופה או לא... החלטתי להמתין לכתה א. היום הוא כן מקבל תרופה, זה עובד טוב, אני עדיין עם אותן חששות כן? או לא לתרופה? אבל אני רואה כמה טוב אני עושה לבני,כמה יותר קל עבורו. אני מאחלת לכם סבלנות,והצלחה בדרכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD תאומים בני 4 וחצי
    עדי קאופמן
    23/02/2009

בס"ד מהלך הריון תקין ללא סיבוכים. התפתחות תקינה. אני אם במשרה מלאה הקשוובה מאוד לצרכיי בניי. אני חושדת על סמך אבחנה לא חד משמעית מפסיכולוגית קלינית שילדיי סובלים מן ההפרעות ADD בתיאום אחד ו ADHD בתיאום השני. בגן יש תלונות כלפי התאום השני הסובל מה ADHD שאינו מצליח להתרכז בזמן ישיבה ממושכת. מפריע מתפרע ומרביץ בייחוד כשמנסים להגביל אותו. כשדבר מסוים מעניין אותו הוא מסוגללהיות מרוכז ומפוקס בו כאילו שאין עולם מסביבו. פיקח חשיבה מהירה. הסקת מסקנות ברמה גבוהה. מאורגן ואסטתי ביחס לבני גילו. משמיע רעשים סביבו וקולות משונים. בד"כ באי שקט ונודניק כשהוא רוצה משהו. דרבונים מסוימים לא בדיוק עושים את העבודה איתו. כתנאי להתנהגות הולמת בגן. חשוב לציין שאת ההתנהגויות החריפות הללו ראינו לראשונה אצל הסבתא וסבא המפנקים. ואח"כ במסגרת הגן, שבו הגננת לא אסרטיבית במיוחד - (עובדה היסטורית בגן). לגבי התאום הראשון עם ה ADD מדובר בילד חולמני מהרגיל כשיש צורך בביצוע פעולות. בעל כושר ריכוז גבוה. מסוגל לשחק עם עצמים זמן ממושך. נהנה מצפייה בסרט ספציפי עשרות פעמים מבלי להשתעמם. יודע לתאר בע"פ את כל מהלך ההתרחושויות בסרט. קופצני. קשיי הרדמות. עיסוק וידע נרחב מאוד בחשמל ואלקטרוניקה מאז היותו בן שנה וחודשים ספורים. חכם ופיקח בעל יכולת התבטאות גבוהה. עיקר החשד שלי לגביו באבחנה הזו, היא שהוא חלמן מאוד ולוקח לו הרבה זמן לבצע משימות פשוטות. יחסית כיוון שהוכיח לי שהוא מסוגל לבצען, תמורת דרבון הולם. אין תלונות על התנהלותו בגן. אני מתנצלת על האריכות בדברים. אני מוטרדת מאוד מאוד. וברצוני לדעת האם ע"פ הנתונים שמסרתי יש דעה רווחת שמדוובר בהפרעות קשב וריכוז. ברצוני לפנות לניורולוג ילדים וקשה לי מאוד למצוא כזה באיזור מגוריי. האם תוכלו מעט לחסוך לי את המתח והגידלי אם יש חשד משמעותי?! תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD תאומים בני 4 וחצי

הוספת תגובה

• תאומים

ד``ר אריה בקלו
    24/02/2009

עדי שלום,
    לפי תאורך ,ישנם סמנים קליניים להפרעת קשב וריכוז, אלא שלא מקובל להגדיר ילדים כלוקים בהפרעה לפני גיל 6 . בגיל צעיר יותר משתמשים במונחים של טווחי קשב וריכוז, היפרקינטיות וכו'.
    גם חולמנות עשויה להיות ביטוי להפרעת קשב. יכולתם לבצע משימות מעניינות אינה סותרת, אולי להיפך.
    חשוב לעקוב מקצועית אחריהם ובמידת הצורך לסייע להם בטיפולים תומכים כגון ריפוי בעיסוק ויעוץ פסיכולוגי.
    אם התור לנוירולוג ארוך מידי אפשר לבקש הפנייה לבדיקה התפתחותית האמונים גם על תחום זה בגיל הרך.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפות במחקר על למידה מוטורית
    ליאת
    23/02/2009

שלום, שמי ליאת ואני עושה תזה לתואר שני על למידה מוטורית של בוגרים עם הפרעת קשב וריכוז. אם מישהו בפורום הזה בגילאים 20-30 , עם אבחנה של ADHD וכרגע ללא ריטלין, מעוניין להשתתף במחקר אנא צרו קשר. תודה

הוספת תגובה

• מבקשת להצטרף למחקר

שרון
    03/09/2009

מבקשת למחקר שלך ליאת. בת 32 עם הפרעת קשב וריכוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שמרית
    22/02/2009

יש לי בן ,בן 7 ו3 חודשים, הלומד בכיתה ב'. הוא ילד חכם,נבון וחרוץ וציוניו בלימודים גבוהים.אך כבר לפני שלוש שנים האירה הגננת ואח"כ המורה שישנה חולמנות רבה ואיטיות. משנה לשנה זה בולט יותר.וניכר קושי גדול בסדר וארגון, בחולמנות-ריחוף,כעין יציאה לרגע מממה שנעשה סביבו. וכן,איטיות מרובה בכל דבר שעושה. אך כל זאת לא מונע ממנו לזכור את כל מה שנעשה בכיתה ולהצליח במבחנים. בנוסף,בתקופה האחרונה החל בני, להתעורר באמצע הלילה, ללא ידיעה והבנה שהוא התעורר והוא יושב במיטה עושה תנועות בידיים, קם ומטייל, ואפילו פעם אחת חשב שהגיע לשרותים, אך עוד בהיותו עומד בחדר עשה את צרכיו. הוא כמובן לא מודע לנעשה סביבו ואף אינו זוכר את מה שקרה. בינתיים קבעתי תור לנוירולוג של הקופה, אך זה יקח מספר חודשים עד שנבקר אותו. אשמח לקבל תשובה בינתיים מה פשר ההתנהגות וכיצד לפעול והאם יהיה צורך לדעתך בכדורים. תודה,שמרית.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סהרוריות.....

ד``ר עדי אדר
    23/02/2009

שלום לך!
    את מתארת שני מצבים שונים.
    הילד מתפקד בצורה איטית הוא חולמני, מתקשה בהתארגנות ונטה לניתוקים.
    מאידך הילד חרוץ וציוניו גבוהים.
    יתכן והתיאור של תפקודו יסתבר בהמשך כסוג של הפרעת קשב אך לפחות על פי התיאור שלך כיום הוא מתפקד בצורה טובה והישגיו טובים ואין גם בעיות התנהגות. לכן איני משוכנע שיש צורך לבצע אבחון כיום אם תיפקודו תקין.

לגבי הבעיה השנייה מדובר הנראה בסהרוריות ((somnambulism, הכוונה להליכה תוך כדי שינה. זוהי תופעה שכיחה יחסית בילדים, בד"כ אין לה משמעות מיוחדת אם כי צריך לנקוט באמצעים אשר עשויים לסייע למנוע פציעה של הילד במהלך אירועים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז והתנהגות
    אלה
    22/02/2009

שלום, אני אמא של בן 13 והוא בכיתה ז. מהתחלת שנה שעברה התחיל שינוי שלו בהתנהגות בבית הספר והשגים בלימודים. השנה הוא עבר לחטיבה וציונים והתנהגות עוד יותר גרועים. מורים אומרים שהוא לא מרוכז, לא פעיל, מדבר, מפריע ומביא אווירה שלילית בכיתה. מילד מצטיין הוא הפך לילד שממוצא כ60. כרגע רק בחשבון הוא עדיין טוב מאוד. בבית הוא לא לומד לבד, רק איתי הוא מוכן לשבת ולעשות שיעורי בית אבל גם אז הוא לא מסוגל לשבת ולגמור בצורה מסודרת, אלה הוא שר, מדבר, מסתובב והרבה פעמים יוצא ריב בינינו, כי אני חושבת שהוא לא רציני והוא טוען שלא יכול ובסוף אנחנו רבים וממנו יוצא כעס שמפחיד אותי. גם בבית הספר הוא מגיב לפעמים בצורה אגרסיביט כלפי מורים. אני לא יודעת אם הוא לא רוצה או לא יכול שלבת וללמוד כמו שנדרש.. פניתי לרופא ילדים, מומחה לקש וריכוז. הוא אמר לי לעשות TOVA ונתן לי דפים לבית הספר כדי לקבל גם רושם סוביקטיבי ממורים. לא ביקש ממני לעשות איבחון ליקוי למידה. אחרי איבחון טובה (גבולי 50 אחוז - פעמ אחד בלי ריטלין) ומה שכתבו בבית הספר, הוא המליץ לנו לקחת CONCERTA. אני עדיין לא בטוחה אם בדקנו כל האפשרויות ועשינו הכל איבחונים נדרשים כדי להחלית לקחת תרופה? רופא חושב לנסות תרופה וקרוב מאוד נדע איפה אנחנו. אם בתוך חודש לא יהיה שיפור מדהים, אז מדובר על משהו אחר. בכל זאת, אני רוצה להכיר את הנושא יותר, ולהיות בטוחה שעשיתי הכל. בעיות בלימודים התחילו כמו שאמרתי, אבל התנהגות זה מדאיג אותי עוד יותר. קושי בליקוי למידה יכול להיות קשור לכעס ואגרסיביות? תודה מראש. אני מודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ריכוז והתנהגות

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז והתנהגות

ד``ר עדי אדר
    23/02/2009

שלום לך!
    הילד נבדק אצל רופא אשר את מדווחת כי הוא מומחה לאבחון הפרעות קשב. הוא בדק את הילד, ביקש שימלאו שאלונים, בוצע מבחן טובה – כך מקובל לעשות אבחון. ניתן כמובן לבדוק אם בוצעו אבחונים נוספים כגון אבחון פסיכו דידקטי אך בהחלט זהו הנוהל המקובל לבצע אבחון.
    מבלי לבדוק את הילד כמובן אציין גם כי התיאור שאת מתארת הוא מאוד אופייני להתבטאות של הפרעת קשב בגיל הזה כאשר שילוב של גיל ההתבגרות, עלייה בעומס הלימודי ומעבר לחטיבת ביניים על כל המתח החברתי הקיים במסגרת זו עלול לגרום לירדה תיפקודית משמעותית לימודית והתנהגותית.
    לא ברור לי למה הכוונה שיפור מדהים? לעתים גם שיפור סביר הוא מטרה אליה לשאוף במסגרת הטיפול התרופתי ולאו דווקא שיפור מדהים.
    קשיי למידה יכולים לגרום לתסכול אך בדרך כלל צריכים להיות גורמים נוספים אשר יגרמו לאגרסיביות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין הפרעת למידה להפרעה באוכל
    חנן
    19/02/2009

שלום האם יש קשר בין הפרעה בלמידה לבין המזונות שהילד אוכל תודה

הוספת תגובה

• אוכל ולמידה

ד``ר אריה בקלו
    19/02/2009

אין קשר בין הפרעות למידה לתזונה.
    אמנם נעשו בעבר נסיונות לקשור בין הדברים, כמו גם בין סוגי מזון להפרעת קשב וריכוז,אך בשום מחקר מדעי לא הוכח כאמור כל קשר.סוגי מזון "ממריצים" כגון שוקולד וקפאין עשויים להשפיע על רמת ערנות אם הם ניתנים במינון חריג.
    כמובן שתמיד מומלץ לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה כבסיס לחיים טובים ובריאים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן רוצה לאכול

סיגל
    28/02/2009

ד"ר יקר. הבן שלי לוקח ריטאלין וזה מדכא תיאבון עד אשר פגה ההשפעה ומרגע זה לא מפסיק לחשוב על אוכל. כל הזמן גורס וכמובן לא מוותר על 3 ארוחות (שמתחילות מהצהריים אחרי תפוגת הכדור). יש כל הזמן עימותים מסביב לנושא וכלום לא עוזר. הוא אוכל צהריים וכבר חושב מה יאכל אח"כ וכך עד שהולך לישון. הקיבה שלו רגילה כל הזמן לטחון. אשמח לשמוע עצה שימושית להתמודדות עם העניין אני לא רוצה לפתח אצלו בעיות אכילה ו/או השמנה. בברכה ותודה סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ואוכל

ד``ר אריה בקלו
    28/02/2009

הריטלין כידוע היא תרופה מדכאת תאבון .אצל רוב הילדים ישנה כמובן התעוררות של התאבון לאחר סיום פעילות התרופה והגוף "דורש " פיצוי על תקופת הצום היחסי. תגובת אכילה כפי שאת מתארת נראית לי מוגזמת ועלולה להצביע על בעיות נוספות כגון "פיצוי רגשי" .
    אני מציע לנסות להגיע עם הילד להסכמות וסדר לגבי טיב וכמות המזון, זמני אכילה וכו', לעקוב אחרי משקל וגובה ואם הדברים לא מסתדרים , לחזור לרופא המטפל שצריך להעמיק האבחון בכיוון הרגשי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל אהרון
    17/02/2009

קודם כל תודה רבה לכם אתם נפלאים ועוזרים לי מאוד ואני מאמינה שלעוד הרבה הורים טרודים כמוני , שאלתי אליכם שני עברה בדיקה אצל נירולוג ילדים בעקבות טיקים במשך למעלה מחודשיים בעיקר בידיים ובאצבעות לעיתים מתווסף לזה קול כמו כן נשלחנו לבדיקות דם לשללית סטופקוקים בבדיקת דם אכן יצא כי רמת הסטפוקוקים יחסית גבוהה אך זה ממשהו קודם אז יכול להיות זה לא מדאיג לאחר שרופא הנירולוג ראה את שני ואת בדיקות הדם הוא החליט בעקבות הטיקים להתחיל בטיפול קל והדרגתי של טיפות הולידול להתחיל בטיפה אחת לשלושה ימים ולאחר מכן לעלות את המינון לשתי טיפות למשך שבוע ולאחר מכן לדבר איתו , אני מאוד לחוצה מהנושא אין לי מושג עם זו בעצם ההבחנה שמספיקה למרות שנכון הילדה סובלת ומנסה להסוות את הטיקים כל הזמן מרגישים שזה מאוד מפריע לה אבל השאלה מה ההשלכות של התרופה הזו האם לא ניתן לבצע אבחונים יותר מעמיקים ממה בדיוק נובעים הטיקים הללו אשמח שתחזרו אלי בתשובה בהקדם האפשרי תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מיכל

מיכל אהרון
    17/02/2009

אנחנו מופנים לסיטי ראש ו EEG אז כנראה שהייתי פזיזה בלחץ תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים -

ד``ר עדי אדר
    18/02/2009

שלום לך!
    טיקים מהווים תופעה שכיחה בילדים ואין צורך בבירור מעמיק מעבר למה שעשיתם כי וזהי הפרעה שלא ניתן להוכיח אותה בבדיקות מעבדה מסוימות.
    לגבי הטיפול התרופתי הרי שהלידול מהווה אחת מהתרופות הבאות בחשבון בטיפול בהפרעה זו.

לא ברור לי למה אתם מופנים לבדיקת EEG וכן CT ראש אך יתכן וקיימים שיקולים נוספים של הנוירולוג .

להלן סיכום קצר בנושא :
    טיקים מהווים תנועות אינטרמיטנטיות, בלתי סדירות, חוזרות על עצמן של הפנים, צוואר וחגורת כתפיים. התנועות נמשכות פחות משנייה ויכולות להופיע ב"צרורות" למשך מספר שניות. הילד יכול בד"כ "לחסום" או להפסיק את התנועות באופן רצוני אך הן חוזרות בהמשך.
    התרגשות ומתח נפשי יכולים להגביר את הטיקים. תנועות אלו נעלמות בשינה.
    ניתן לצפות בתנועות אלו בטווח גילים רחב החל מגיל שנתיים לערך אך שכיחים בעיקר בגילים 6-10 שנים ואף בעשור השני.
    בד"כ התנועות נשארות ממוקמות ויכולות להעלם באופן עצמוני ללא טיפול תרופתי.

טיקים מתחלקים למוטורים ולקוליים (vocal tics) .
    clonic tics – התכווצויות פתאומיות, קצרות .
    Dystonic tics – התכווצויות יותר ממושכות בעלות אלמנטים אתטואידים.

חלוקה נוספת היא ל- Simple and complex tics.
    Simple tics – מערבים קבוצה אחת של שרירים וגורמים לתנועה קצרה, jerk like . לעתים זהו טיק ווקלי של הברה אחת (כולל שיעול, אנחות, כחכוך ועוד). דוגמאות לכך מצמוצים, תנועות קימוט של המצח והפנים, תנועות לעיסה או תנועות סיבוביות של הפה, רתיעה של הראש או הנעתו מצד לצד. כמו כן משיכות כתף ותנועות "קפיצה" של הגפיים.

Complex motor tics - תנועות מורכבות המזכירות תנועות נורמליות אך מבוצעות ללא מטרה מבחינת עוצמה ותזמון. בתנועות אלו כוללות קפיצה, מתן אגרופים ועוד. בקבוצה זו כלולים גם תנועות גסות (Copropraxia) וגם תנועות חקיינות (Echopraxia).

Complex vocal tics – כוללים נטייה לקללות (coprolalia), חזרה על אותם משפטים (palilalia) או חזרה על משפטים של מישהו אחר (echolalia).

טיקים קשורים למתח אשר לעתים חולף לאחר ביצוע הטיקים.
    מנוחה, אלכוהול (!), התרכזות במשימה יכולים להקל על הטיקים.

ניתן להפסיק את הטיקים לזמן מוגבל ואז לעתים הם מתפרצים ביתר שאת (וכך למשך בעת הבדיקה הרפואית החולה לא יראה הפרעה כלשהי והיא תופיעה כאשר הוא יוצא מחדר הבדיקה…).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התייחסותך המעמיקה

מיכל אהרון
    21/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקשב וריכוז
    רונית
    16/02/2009

כאמא לילד בן 5 וחצי הלוקה באוטיזם , חשוב לי לדעת האם הטיפול בבעיות קשב וריכוז הוא אותו טיפול כמו לילד רגיל ? לבני אין בעיות של התנהגות שלילית , הוא סובל מבעיות גרייה עצמית ותכנון תנועה לקוי , מניסיונכם איזה טיפול יכול לעזור לאי שקט וכו , מה ההשלכות שצריך לקחת בחשבון ואיזה רופא מקצועי בבעיות אלה המון תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקשב וריכוז

הוספת תגובה

• אוטיזם

ד``ר אריה בקלו
    17/02/2009

רונית שלום,
    השאלה לא פשוטה. לא ברור אם אי השקט קשור לאוטיזם או גם להפרעת קשב וריכוז.צריך קודם לברר זאת. אין מניעה לתת טיפול תרופתי .
    אני מציע לרכז את האבחון והטיפול אצל הרופא ההתפתחותי המטפל בילד.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קשב וריכוז...
    אס
    16/02/2009

אני בן 21, ואני ניגש להשלים תעודת בגרות מלאה (אין לי אף יחידה). לכן נגשתי לאבחון TOVA (בעבר לא עשיתי אבחונים כאלה). תוצאות הבדיקה הגיעו אליי ובסוף נכתב שממצאי הבדיקה תקינים ואינם אופיינים לפרופיל הלוקים בהפרעת קשה וריכוז כתבו עוד על המלצה לבירור רפואי מקיף לשם קביעת אבחנה חד משמעית ויעילות הטיפול התרופתי. האם האבחון הזה הוא חד משמעי? (כי אני שוקל לבצע אבחון נוסף ששמעתי עליו, BRC שמו) האם כדאי לשקול אבחון BRC? שקלתי גם ללכת לאבחון דידקטי, האם כדאי לי לגשת אליו, למרות ממצאי בדיקת הTOVA? אשמח לתשובות חותכות יותר למצב שלי, לפניי שאני ניגש "לשפוך" כספים מיותרים שכלל אין לי בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון קשב וריכוז...

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    17/02/2009

שלום
    גם אני חושב שלא כדאי להתפזר באבחונים ,מה גם שהעלות לא קטנה.
    בדיקת טובה ,כמו גם BRC (שהיא בדיקה מפורטת יותר), הינם בדיקות עזר המסייעים למאבחן כחלק מאבחון קליני מלא אך בשום אופן אינם אבחנתיים כנתון בודד.
    אני ממליץ לך לפנות לאבחון מלא אצל גורם עם ניסיון בתחום קשב וריכוז מבוגרים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לילדים- המלצה
    גילה
    16/02/2009

שלום, בני בן השמונה קיבל הפנייה לאיבחון קשב וריכוז. אנו חברי קופת חולים לאומית, תושבי חיפה . האם אפשר לקבל המלצה לרופא מאבחן? עדיפות לכאלה שניתן לקבל החזרים מהקופה בברכה גילה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילדים- המלצה

הוספת תגובה

• אבחון ילדים

ד``ר אריה בקלו
    17/02/2009

גילה שלום,
    לא מקובל לתת המלצות שמיות. את יכולה לברר לעצמך ולבדוק עם הקופה לגבי החזרים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות
    אירית
    16/02/2009

אני בת 45.רוצה לעבור אבחון קשב ורכוז. האם כדאי לעבור אבחון מלא. או שאפשר להסתפק רק במבחן טובה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    17/02/2009

מבחן טובה הוא רק כלי עזר המסייע למאבחן.
    אם את מעוניינת בתשובה ברורה ותכנית טיפול, אני ממליץ על אבחון מלא.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    מיה
    15/02/2009

שלום רב שמי מיה אני בת 33 לא מזמן עשתי אבחון של קשב וריכוז . בהתחלה ללא רטלין ואחר כך עם רטלין. המאבחן אמר לי לשים לב למשהו שונה האמת שלא הרגשתי כלום. חוץ מעייפות . מה אני אמורה להרגיש יש לציין שהמינון היה נמוך .( בדרכי הביתה) בתודה מראש מיה

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• תחושות בעת נטילת ריטלין.

ד``ר עדי אדר
    15/02/2009

שלום לך!

התחושות אשר חשים בעת נטילת ריטלין משתנים מנבדק לנבדק . החל מתחושת עייפות, כאבי ראש, סחרחורת והמשך בתחושת ריכוז, רוגע, יכולת מיקוד גבוהה והמשך בתחושת עצבנות וכו'.

לכן אין מתכון קבוע . יש לציין כי לעתים אם המינון נמוך התחושההיא דווקא של עייפות כביטוי למינון הנמוך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על תשובתך המהירה

מיה
    16/02/2009

אחלה אתר תודה ושוב תודה מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל אהרון
    15/02/2009

שני בת שבע עוד מעט והיא סובלת מטיקים ותנועות לא רציונליות ביידים ובאצבעות שלחו אותנו לבדיקות דם למנוע סטופוקקים בדם אבל אכן בבדיקה יצא זיהום והרופא ילדים של אותנו חזרה לנירולוג בשאלה עבורו האם שני סובלת ממחולית השאלה שלי מזה בדיוק? וכיצד מטפלים בזה? אשמח שתחזרו אלי בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כוראה - מחולית

ד``ר עדי אדר
    15/02/2009

שלום לך!
    כוראה או מחולית בעברית היא אחד הביטויים של דלקת מפרקים שגרונית וההתטאות שלה היא תנועות סיבוביות לא סדירות של האצבעות הידיים המזכירות כעין ריקוד.

קיים למצב זה טיפול תרופתי.

עם זאת אני חושב שלפני שדנים במצב זה הכי חשוב הוא להתרשם אם אכן מדובר בהפרעה שאת מציינת וזאת בעקבות בדיקה של נוירולוג או רופא ילדים . במידה וזוהי האבחנה יש לעשות סדרת בדיקות ובהתאם להחליט על טיפול.
    אינ חשוב שכיום יש לדון בפירוק על מצב זה לפני שאכן מגיעי םלאבחנה.
    בכל מקרה אין המדובר בתופעה מסוכנת והיא מהווה תסמין של דלקת מפרקים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 4 ולפי דברי הגננת
    שרה
    13/02/2009

יש לו קשיי למידה , כשהיא פונה אליו הוא בוהה וקשה לו להתבטאות,במפגש עם הילדים הוא עסוק עם הידיים והרגליים שלו, קשה לו להתחבר עם ילדים בני גילו והוא משחק לבד רוב הזמן, הוא נוטה להתפרצויות זעם ואין לו חוסן רגשי-לדבריה, היא חושבת שיש לו הפרעת קשב וריכוז. גם אצל קלינאית תקשורת הוא לא מסוגל לשבת יותר מ-20 דקות. לקחתי אותו לרופא התפתחותי והוא אמר שהוא חושב שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז, יש לי עוד פגישה בשבוע הבא כדי לאמת את הענין. עכשיו, ההתלבטות שלי האם לתת לו ריטלין, משום שנראה לי שהוא עדין מאוד צעיר. אולי יש משהו אחר(טבעי-?) שיכול לעזור לו? בתודה מראש -שרה- נ.ב- לפי מה שתארתי יש לשקול טיפול פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 4 ולפי דברי הגננת

הוספת תגובה

• האם לטפל בגיל צעיר מאוד בריטלין?

ד``ר עדי אדר
    14/02/2009

שלום לך!

אני כמובן לא בדקתי את הילד ואיני מתכוון לתת המלצה ספציפית לגביו.
    ברמת העיקרון אני סמכים כי בגיל צעיר איננו "ששים" לטפל בריטלין. קיימים מקרים של הפרעות התנהגות כולל גילויי אלימות המצריכים גם התערבות תרופתית אך רצוי לשקול גם עיצוב התנהגותי, סיוע על ידי גננת שיי"ח, יעוץ משפחתי על מנת לסייע לילד ולמשפחתו.

חושב , בסמקרים אלו, הערכה של פסיכולוגית התפתחותית לגביו תפקודו של הילד כולל כישוריו החברתיים על מנת להתוות יחד עם הרופא ההתפתחותי תוכנית טיפולית הולמת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    שולה
    12/02/2009

שלום, בני בן 4.5 הינו היפראקטיבי, כנראה ללא הפרעת קשב וריכוז. רציתי לדעת לגבי תזונה נכונה/ מתאימה, אל מי כדי לפנות ע"מ לברר את האופציה. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תזונה והיפראקטיביות

ד``ר עדי אדר
    14/02/2009

שלום לך!

אין קשר מדעי ברור ומוכח בין פעילות יתר לבין תזונה (למרות שהתזונאים יחלקו עלי בנושא זה....). אמנם פורסמו מספר מחקרים על צבעי מאכל שונים הקשורים לשינויים בפעלתנות של ילדים אך הנשוא עדיין שנוי במחלוקת.

תמיד מומלצת לכלל האוכלוסיה תזונה בריאה, עשירה בפירות, ירקות , בשר דלשמן ודלה בצבעי מאכל ויש מקום להתיעץ בנושא זה עם תזונאית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה