מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממתין לייעוצכם בקוצר רוח ובתודה מראאבי05/04/2009
כרגיל הסיפור ארוך אבל אני אנסה לקצר
ביתי הבכורה בת ה6.5 ילדה נבונה וחכמה אף מעל הממוצע מגלה קשיים להסתגל לנורמות התנהגות בכיתה ובבית
המורה טוענת כי היא מתפרצת ,מסרבת להקשיב ,מפריעה למהלך השיעור .
אין לה בעיות בהכנת השיעורים או בהבנת החומר הנלמד (גם לדברי המורה)
בבית היא מתנהגת ברכושניות רבה מול אחיה רבה איתם ללא הפסקה מתחצפת ופורצת בהתקפי בכי וזעם וקינאה ברמה יומית .
בעבר היינו במעקב במכון התפתחות של הקופה אבל מלבד הערה על סימנים קלים של חוסר שקט לא קיבלנו שום הפניה לגורם אחר .
פנינו גם לבית ספר להורים כדי לקבל יעוץ לחינוך שעזר במידת מה
היינו גם אצל פסיכולוג ילדים כ12 פגישות שלטענתו הוא לא זיהה שום דבר חריג ואמר כי היא ילדה אנרגטית חכמה אבל לא בעלת הפרעה שהוא מזהה .
לסיכום המצב בבית מתיש אותנו עד לאיבוד עשתונות והוא מלחמה יומית כמו כן אנו רוצים לשלול או לאשר הפרעת קשב ולמעשה לפנות לגוף שיוכל לאפיין את הבעיה ולהציע דרכי טיפול
ממתין לייעוצכם בקוצר רוח ובתודה מראש
אבא עייף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון !
ד``ר עדי אדר05/04/2009לאבא העייף שלום!
ליבי, ליבי אתכם!....
איך אמרה לי אימא על אחד מילדיה – הו, ילד ממוטט שלי....
ברור כי צריך לעשות כל מאמץ לא להיקלע למצב משפחתי כזה אשר מזיק ילדה ולכל בני המשפחה.
חשוב מאוד שתיגשו במהירות האפשרית לבצע אבחון אשר יעריך את התחום הרגשי וכן אשרפות קיומה של הפרעת קשב וריכוז.
הטיפול במקרה כזה הוא משולב אך הוא יכול להתבצע רק אחרי אבחון אשר ינסה לעמוד על השורשים לבעיה ולהתוות דרכי פיתרון!
בהצלחה!
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחנן04/04/2009
שלום.
אנחנו זוג עם 2 ילדים שנתקלים בהמון חילוקי דעות בגידול וחינוך אחד מהם וחילוקי הדעות גורמים למריבות בנינו ואף להחמרת היחסים והכול סביב גישות שונות בחינוך הבן (13) שיש לו בעייות בלמידה .
ברור לי שיש גישות שונות בחינוך אבל אצלנו המצב הגיע לכך שאשתי רואה שהדרך בה היא פועלת אינה פותרת בעיות ומשפרת את ההתנהגות של הבן וממשיכה להתעקש כי דרכה היא הנכונה וכך יש לפעול ואתן מספר דוגמאות ואבקש לקבל את דעתך מהי הדרך הנכונה בכל מקרה :
1. החלטנו שנינו כי יש לשים גבול לילד בשעות צפיה ב:TV לפני השינה עד השעה 10 בלילה , כשמגיעה השעה מתחיל המשא ומתן בין אשתי לבני לכיבוי המכשיר , אשתי : ירון כבה את המכשיר ולישון , ירו: עוד מעט , וכך היא פונה אליו מספר רב של פעמים והוא לא מתייחס אליה והסיפור נגרר עד לשעה 11 , אשתי לבסוף מתיאשת ומניחה לסיפור ,
לפעמים אני מתערב ובדרישה קשוחה יותר הסיפור נסגר מייד
מהי הדרך הנכונה לפעול כאן לאחר 3-4 בקשת לגשת ולכבות את המכשיר או להמשיך במשא ומתן ?
2. הילד הפריע בכיתה במהלך שעור מספר פעמים עד למצב שהמורה קר לנו לסדר , בפגישה שבה נוכחו ההורים הילד והמורה מי צריך להתחייב במילים לפני המורה לא להפריע יותר הילד או האם שתתחיב בשמו של הילד שלא יפריע יותר ?
3. לילד מחשב בחדרו והוא מעלה למחשב תוכנות משחקים רבים מהאינטרנט עד שהמחשב קורס , פועל לאט ולא מסוגל לפעול וכבה באמצע המשחק , כשזה קורה הילד מבצע RESET כשהמחשב פועל וזה קורה הרבה פעמים במהלך היום , הסברנו לילד מספר פעמים כי עליו להפסיק עם פעולות הכיבוי וההדלקה אחרת המחשב יפסיק לפעול ותוכנת ההפעלה תקרוס והמחשב לא יפעל , עליו לנקות משחקים קודמים , לשחרר נפח למשחקים החדשים ולבצע ניקוי וירוסים כל מספר ימים ואף לימדנו אותו לעשות זאת , לצערי הילד לא עושה זאת וממשיך לכבות ולהדלק באופן אגרסיבי את המחשב ועונה לנו " אז מה אם אני מכבה בצורה כזו" , בזמנו הסברתי לילד כי המחשב שלו ובאם ימשיך כך והמחשב יתקלקל בגלל הסיבה הזו לא אתקן ולא אקנה לו חדש . אשתי טוענת שעלי להיות בטוח שהמחשב התקלקל בגלל ON/OFF (להוכיח זאת) כי מחשבים מתקלקלים בכל מיני צורות ואף טענה לפני הילד כי גם המחשב שלי התקלקל , והילד במקרה הזה קיבל תמיכה שלילית לדעתי במקרה זה מצד האם .
מה עלינו ההורים לעשות עכשיו מבחינה חינוכית , להמתין שבוע ואח"כ לתקן את המחשב ? או להניח ולהתעלם מהמצב ?או להביא מומחה שיתן חוות דעת לסיבת הקלקול ?או לתקן מייד ותת לילד להמשיך בדרכו ללא גבולות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה....
ד``ר עדי אדר05/04/2009שלום לך!
אני מודה על השאלה המפורטת!
לא ניתן לבצע יעוץ מדויק באינטרנט וצריך להקשיב ולשמוע את כל הצדדים.
עם זאת ברור כי המצב הנוכחי גורם לכם עוגמת נפש ואף חיכוכים ולכן חשוב מאוד שתעברו תהליך של יעוץ משפחתי מסודר.
"שם המשחק" הוא עקביות והצבת גבולות!
צריך להחליט אילו נושאים בתפקודו של הילד מהווים מבחינתכם "קווים אדומים". צריך להקפיד שהוא לא יעבור אותם לתת לו יד חופשית יותר בתחומים אחרים.
כמו כן מומלץ לעבור אבחון מסודר שיבחן הבטים תפקודיים ורגשיים של הילד, במידה ועולה חשד להפרעת קשב רצוי לבחון גם נושא זה.
ילדים אלו זקוקים מאוד לגבולות וחוסר עקביות מהווה מסר רע מאוד להם. לכן עליכם להיות מתואמים , לקבוע גבולות ו"כללי משחק".
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן03/04/2009
לאחרונה אני שמה לב שאני שוכחת דברים בתדירות גבוהה יותר מבדרך כלל. למשל; מפתחות של רכב, שוכחת לענות על שאלות במבחן וכדומה. רציתי לדעת אם זה קשור להפרעות קשב.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה בתקופההאחרונה....
ד``ר עדי אדר03/04/2009שלום לך!
מה שאת מציינת מצביע על דבר פשוט! את מרבה לשכוח לאחרונה....
הפרעת קשב מוגדרת בהפרעה תפקודית אשר מתחילה בגיל צעיר, בד"כ לפני גיל 7 שנים.
ייתכנו סיבות שונות למצבים שאת מתארת החל מבעיות בריאותיות כולל הפרעות אנדוקריניות, הפרעת רגשיות כולל חרדה, דיכאון ועוד. יתכנו מצבים נוירולוגים נוספים הגורמים לירידה בזיכרון בגיל מבוגר.
לכן כמובן שקשה לענות על שאלתך. סביר להניח כי אם התלונות החלו לאחרונה אין להן קשר להפרעת קשב ורצוי להתייעץ עם הרופא המטפל!
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות הזקוקות למענה בדחיפותסטודנט01/04/2009
שלום
אני בן קרוב ל25 בריא בד"כ (בליעינרע).
לפני כ 4.5 שנים אובחנתי בעל ADD.
ואני לומד בלימודים קדם אקדמאים.
בשלושת השבועות האחרונים התחלתי להשתמש בריטלין (10 מ"ג) וזה לאחר שנים של התלבטות.
הפלא ופלא זה עוזר, או לפחות גורם לי להרגיש שזה עוזר וזאת מבלי להרגיש תופעות לוואי כלשהן (אולי לוקח לי קצת יותר זמן להירדם כשאני לוקח את הכדור אחרי שבע בערב).
והשאלות הן:
1. בגלל שאופן פעולת הכדור הוא די מיידי וקצר נוצר מצב שבו אני צריך לתכנן את היום שלי על מנת למקסם את זמן ההשפעה.
מכיוון שרק התחלתי להשתמש בכדור אני משתמש בו פעם אחת ביום לכל היותר. ואז אני מתלבט היכן יותר כדאי להשתמש בכדור, בשיעורים או בעת הכנת ש"ב. מכיוון שהלימודים בבוקר ובצהריים וש"ב נעשים לרוב אחר הצהריים זה בעייתי.
מה פרוצדורת השימוש בכדור במקרה שלי? אוכל לקחת אותו יותר מפעם אחת ביום?
מה ההשפעות של פעולה שכזו?
2. ראיתי בעלון המצורף שאזור לשתות אלכוהול תוך כדי שימוש בכדור. מה בדיוק פרק הזמן שבו עדיין יש חפיפה בין השפעת האלכוהול להשפעת הריטלין?
האם זה רק בעת ההשפעה המורגשת של הכדור או שהחומר הפעיל נשאר בגוף יותר זמן?
כמה זמן לוקח לאלכוהול להפסיק להשפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות דחופות.....
ד``ר עדי אדר01/04/2009שלום לך!
איני יודע מה המליץ לך הרופא המטפל אבל ריטלין מותר לקחת ב2-3 מנות ליום , כלומר עד 12 שעות פעילות ליום ולכן עלייך פשוט לסכם עם עצמך ועם הרופא המטפל בכמה משעות היום אתה מעוניין להיות תחת השפעת התרופה.
מומלץ לא לשתות אלכוהול בהזמן השפעת התרופה ולקראת שעות הערב המאוחרות כמות התרופה בדם זניחה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה משוב על אניגמה ודר' אשמן דחוף!מיכל01/04/2009
לאבחון מבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משוב על מכון אניגמה
איני נוהג להעביר ביקורת חיובית או שלילית על מכונים כי זה לא אתי- באופן כללי אציין כי מכון אניגמה הוא מכון מכובד ביותר ומהמובלים בתחומו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה משוב מנסיון אישי מאוד יעזור
מיכל01/04/2009רוצה לדעת ממי שהיה באבחון במכון - יתרונות חסרונות, יחס, ליווי , מה כדאי לשאול מראש וכו'
תודה דר' אדר
בכוונה לא פונה לתפוז כי שם יש "הטייה" קלה לטובת אניגמה מסיבות מובנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעל הרבה ניסיון
רונן01/07/2009ד"ר אשמן עוסק באבחון פסיכיאטרי שנים רבות ולכן הוא אידיאלי לאבחון קשב וריכוז.
הוא אונמם לא מפורסם אך למיטב ידעתי עובד עם דר איריס מנור שנים רבות ונחשב לאיש מקצוע טוב בתחום האבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון אניגמה
ד``ר עדי אדר05/07/2009שלום לך
הפורום שלנו מנוהל על ידי רופאים ולא מקובל להעביר ביקורת מקצועית על מכון רפואי אחר, לטוב או לרע.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספראדלעודד30/03/2009
שלום בני ה8 סובל מבעית קשב וריכוז קיבלנו מהפסיכאטר במכבי מרשם לרספרדאל חצי כדור לבעית ההתנהגות שלו אצין לפני שנה עכשיו הלכנו לפ\לפסיכאטר במכבי שהביא לנו מרשם שאמר קודם צריך לטפל בבעית ההתנהגות וואחרי זה בקשבא בקש לשא אבק ש לשאול האם רסיפרדאל יש תופעת קשות האם יש התמכרות כמה זמן עד שנראה שינו בהתנהגותשהיינו אצל אירס מנור ועשו בדיקה ונמצא שרטלין לא מתאים לו אבקש לשאול האם ישתופעות לווא לכדור כמה זמן עד שנרגיש שינוי בהתנהגות האם מה שהפסיכטאר אמר זה מעשה נכון אצין שעינו אצל אירס מנור היא אמרה שבארץ אין כדור שיתאים לו אלה רק מארצות הברית אדירל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
לכל תרופה יש תופעות לוואי פוטנציאליות - כלומר הן קיימות אך לא בהכרח מופיעות בכל אחד. בעיקרון במינונים שציינת ריספרדל לא אמורה לגרום לתופעות לוואי משמעותיות. יש מקם לביצוע בדיקות דם אחת למספר חודשים.
איני רוצה כמובן להתערב בנושא ההמלצות הרפואיות אך אציין ברמה כללית שקיימים מספר פרמטרים כולל מבחן טובה על מנת להגיע להתרשמות לגבי יעילות ריטלין. ייתכנו מצבים שהם לא נמדדת השפעה במבחן אך בפועל קיים שיפור (לדוגמא תועפות לוואי כגון כאבי ראש אשר גורמים למעשה לחוסר שיפורו במבחן טובה אך אין בכך להעיד כי אין תגובה לתרופה).
בכל אופן אדרל היא תרופה טובה אם כי יקרה. מבחינת יעילות היא לא שונה באופן משמעותי מריטלין.
בברכה,
דר'עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה???נעמה29/03/2009
תהיתי אם יש ואיפה קבוצות תמיכה,שיתוף הנחיה, למבוגרים(צעירים) בעניני הפרעות קשב...
או אם יש בידייכם מידע בנושא קבוצות שכאלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות תמיכה
ד``ר עדי אדר29/03/2009שלום לך!
בפורום תפוז ניתן לקבל מידע רב בנושא קבוצות תמיכה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
ענת02/06/2009שלום נעמה
בעניין קבוצת תמיכה למבוגרים עם הפרעת קשב תוכלי ליצור איתי קשר 0522756946* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hdhdאא26/03/2009
שלום לדר אדר
ראיתי אותך בטלויזיה כיצד הסברת את ההשלכות של חוסר הטיפול ברטלין.
אני החזקתי את הדגל נגד רטלין ורבתי עם כל מערכת החינוך ובסוף קיבלתי את הבעיה על מגש
של כסף.
בני שאובחן כילד אינטליגנטי הדרדר לפשע והיה קשה ביותר.
כיום אני מתנדבתעם משפחות ומסבירה להם השלכות לגבי חוסר הטיפול והדחייה של הילד
מחברה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל...................
אני מצטער לקרוא את מה שאת מתארת.
איני ידוע איפה את גרה, בכל מקרה אני מעלה לאינטרנט סדת כתבות על ADHD - במידה ותרצי להשתתף את מזומנת להיות בקשר (איני ידוע איפה את גרה).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון-מה עדיף?ניקי24/03/2009
שלום לכולם.
אני בת 29 ורוצה לגשת לאבחון ADD. כבר מזמן המליצו לי על זה,ושמעתי הרבה דעות, אבל אני עדיין אבודה ומתלבטת-לאן עדיף לפנות-למכון אבחון או למומחה פרטי בתחום? ממה ששמעתי-עלות האבחון במכון היא ממש גבוהה...אולי כאן תוכלו לתת לי עצה-מהההבדל בין תהליך האבחון במכונים ואצל מומחה פרטי,אם בכלל,כאשר מדובר בבן אדם בוגר (שהרי היכולות שלו לתאר את המצב,לתת פרטים ובכלל-לתקשר עם המאבחן-שונים משל ילד)? מנסיון שלכם ומבחינה פרקטית-מה עדיף?
אשמח לשמוע תגובות ותודה רבה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבחן או לא לאבחן - זו השאלה.....
לא ברור לי מה ההבדל בין אבחון במכון לבין רופא פרטי לצורך הענין בשני המקרים מדובר באבחון פרטי.
השאלה שאת צריכה לשאול היא אחרת – האם הגורם המאבחן מכיר נושא זה ומיומן מקצועית.
לצורך הענין אבחון של הפרעת קשב וריכוז היא אבחנה המתבצע על ידי רופאים. אלו הגורמים הרשאים על ידי משרד הבריאות לבצע את האבחון (פסיכיאטרים, נוירולוגים ורופאים התפתחותיים שהוכשרו לכך). חלקם הגדול עובד עם הביטוחים המשלימים ולכן עלות האבחון נמוכה יחסית. את יכולה לבדוק עם מוקד המידע של הקופה שלך מי הרופאים שעובדים עם הקופה ולהערכתי אם תפני לרופאים אלו עלות האבחון פשוט לא גבוהה!
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז כיתה א'רוית24/03/2009
שלום, בתי בת 6.5 נכנסה השנה לכיתה א'. מתחילת השנה המורה מתלוננת שהיא לא מסוגלת לשבת,היא כל הזמן זזה/קמה מהכיסא, מדברת, מתעסקת עם ילדים אחרים, לא קשובה דיו, ממש קפיצית כהגדרתה. לכן המורה הושיבה אותה בשולחן לבד. למרות זאת ילדה נבונה/חכמה עם פוטנציאל שלצערי לא ממומש. עד עתה היתה בקבוצת תגבור של תלמידים חרוצים והפסיקה בגלל התנהגות. גם בהכנת השיעורים היא לא מסוגלת לשבת יותר מכמה דקות ולהיות מרוכזת, היא מסתובבת בכיסא, שוכבת על השולחן,מכרסמת העיפרון, קשה לה להיות מרוכזת. אפילו כשאני מסרקת את שערה היא רוקדת ומתנועעת מצד לצד. לא מסוגלת לעמוד לרגע. אני מתחילה להילחץ , כי היא רק בכיתה א' שזה קייטנה, מה יהיה הלאה? שאלתי האם יש לאבחן אצלה הפרעת קשב וריכוז? מאיזה גיל? ולאן עלי לגשת, האם למכון להתפתחות הילד? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לשאלתי? בבקשה חשוב לי
רוית25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א
ד``ר אריה בקלו25/03/2009רוית שלום,
כמובן שחסרים עוד פרטים כגון התנהגותה בשנות הגן וכו' אבל ממה שכן ציינת ,אכן עולה חשד להפרעת קשב וריכוז .
החשד כשלעצמו מצדיק הפנייתה לאבחון .
האבחון יכול להיעשות במסגרת קופת החולים או באחד המכונים הפרטיים.חשוב להקפיד על אבחון מלא ! לא מקובל להפנות להתפתחות הילד מעבר לגיל 6 .הם בדר"כ מסרבים לקבל מקרים חדשים בגיל זה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני יש הפרעת קשב וריכוז, הנוירולוג
אימא דואגת28/03/2009הנוירולוגית המליצה על כדור רטלין ל 12 שעות. כדור זה ניתן בבליעה בלבד, בני מתקשה לחלוטין לבלוע כדור ואסור לרסק את הכדור. האם יש כדורי רטלין שניתן לרסק ולתת לו לבלוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
ד``ר אריה בקלו28/03/2009אני מבין שהומלץ לכם קונסרטה שפועלת 12 שעות ואכן לא ניתנת לריסוק.
אפשר לרסק את כדור הריטלין 10 מג. ולערבבו באוכל או שתיה ,אבל הוא פועל רק 4 שעות.
קיים גם RITALIN LA 20 הפועל 8 עד 10 שעות המופיע כקפסולה לבליעה שניתן לפתוח ולפזר את תכולתה בכפית עם מעדן למשל ולבלוע את התוכן מבלי ללעוס.
מקווה שעזרתי.
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונסרטהענבר23/03/2009
בני בן 9.5 שוקל 26 קילו מקבל קונסרטה 54 מ"ג עדיין זה לא ממש עוזר לו. האם יש אפשרות לבדוק אם ניתן לתת לו מינון יותר גבוה ל קונסרטה 72 מ"ג? כמובן עם מעכב רפואי. מחכה בדחיפות לתשובה.[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה דחוף לי ביותר
ענבר23/03/2009מבקשת בדחיפות תשובה לשאלתי על בני בן 9.5 שנים מקבל קונסרטה 54 מ"ג האם יש אפשרות להגדיל מינון לקונסרטה 74 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון קונסרטה
ד``ר אריה בקלו23/03/2009ענבר שלום,
תאורטית ניתן להעלות את המינון אבל אני ממליץ לעשות זאת רק באמצעות הרופא המטפל !
כשילד מקבל מינונים יחסית גבוהים ללא תגובה קלינית הולמת , יש לחשוב ולבדוק אם אין גם תחלואה נילווית והאם זאת התרופה המתאימה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהSAD22/03/2009
אני בן 35 לאחרונה התחלתי לשקול לעבור אבחון קשב ורכוז אחרי כל כך הרבה קשיים בתפקוד לאורך השנים. אני אקדמאי בעל שני תארים ראשונים וכיום לומד לתואר שני באוניברסיטה ועובד בשתי מקומות שונים. לאחרונה מאוד מוטרד מהמחשבה שיש לי בעיות בקשב ורכוז שמקשים עליי מאוד לתפקד מהלך היום ואני חש צורך רב לעבור אבחון בדחיפות על מנת לשלול או לאושש את העניין. השאלה שלי היכן אפשר לעבור אבחון מלא באזור הדרום ב"ש? מה העלות של אבחון כזה? אשמח לשמוע המלצות ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז -מבוגרים
ד``ר אריה בקלו23/03/2009שלום,
ראשית, לא לפחד כלל. בוגרים רבים ובהם אקדמאים לא מעטים ,מגלים את היותם עם הפרעת קשב וריכוז רק לאחר שנים רבות של שחיה קשה נגד הזרם.
אין בעיה לאבחן ולטפל גם בגילך וזה ממש לא מאוחר מידי.
מאחר ואתה מהדרום ,אני ממליץ לך לפנות לדר' עדי אדר -שותפי לפורום.
בהצלחה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות בקשר לאבחון
SAD23/03/2009תודה על תשובתך ד"ר בקלו עיינתי באתר של ד"ר אדר ומאוד התרשמתי, אשמח להתייחסותו בקשר לעלות ש/ל האבחון, זמן המתנה לקבלת תור במכון, והאם תוצאות האבחון במכון זוכות להכרה באוניברסיטה ושאלה נוספת בקשר לאבחון אני דובר שפת אם ערבית ותהיתי עד כמה המימד של השפה יכול להשפיע על תוצאות האבחון? כלומר האם זה נילקח בחשבון בעת האבחון?או אין כל משמעות? מקווה שהייתי מספיק ברור בשאלתי ואגב אני במקור מאזור חיפה, לומד ועובד בשנה האחרונה בדרום ושוב תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון מבוגרים
מיכל24/03/2009רציתי לדעת האם האבחון למבוגרים במכון אדר כולל גם TOVA גם BRC וגם CPT? האם המבחנים הללו שונים בין ילדים למבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין נטילת קונסרטה לריטליןאנטה גולומב ע21/03/2009
בתי בת השש+ נוטלת קונסרטה. האם ניתן לשלב עם ריטלין קצר טווח ביום לימודים קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וקונסרטה
ד``ר אריה בקלו23/03/2009אנטה שלום,
מאחר ו 2 התרופות שייכות לאותה קבוצת חומר , הרי שאין מניעה לשלב בינהן.
כמובן שהדבר חייב להעשות בפיקוחו של הרופא המטפל תוך הקפדה על המינונים הנכונים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקורולול קיד לילדה בת שנה וחצאמא18/03/2009
שלום רב! בתי נועה בת השנה וחצי מראה סימני היפראקטביות כמו: תנועתיות יתר,מעבר מהיר מגירוי לגירוי,מוסחת בקלות,אימפולסבית ומגיבה בחריפות להצבת הגבולות והנסיון להתחיל ולחנך אותה. בנוסף,היא הייתה מטופלת "במכון להתפתחות הילד" בעקבות איחור במוטוריקה הגסה,שלהבנתי מתלווה להפרעת ה ADHD. חשוב להדגיש כי בעלי סובל ADD וסבה של נועה סובל מADHD כך שטרם הלידה ידעתי כי עליי להיות ערנית להתנהגות של נועה. ואכן הסימנים לא איחרו לבוא,כפי שציינתי והם מדאיגים אותי עד מאוד. אני אכן משתמשת בכל הטקטיקות החינוכיות שאני לומדת מהרשת כמו:אימון אישי,התמקדות בגירוי אחד(משחק אחד),הורדתי את כמות הצפייה בטלווזיה,אני מבלה איתה שעות בתקשורת ומציפה אותה באהבה לשם בניית ערך עצמי יציב. בנוסף אני נותנת לה ויטמינים מקבוצת B ואומגה 3 . ברשת נתקלתי בתוסף המזון שעשוי מצמחי מרפא בשם קורולול קיד שאלתי היא האם ניתן לתת אותו לנועה בגיל כזה? האםזה יכול לגרום נזק? האם הוא יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורולול קיד לילדה בת שנה וחצי????
ד``ר עדי אדר18/03/2009שלום לך!
התשובה שלי מאוד פשוטה. חומר זה לא מומלץ על ידי כרופא לטיפול בהפרעת קשב וריכוז!!!
איני מכיר ביסוס מחקרי רציני המדגי את השפעת החומר על הפרעה זו. הוא אינו מומלץ על ידי המימסד הרפואי ובמחינתי הוא כמו הרבה תכשירים המובאים לארץ, זוכים לפרסום על ידי היבואנים וכל השמתמש בהם עושה זאת על אחריותו בלבד.
קל וחומר הייתי נזהר שבעתיים להשתמש בו בילדים קטנים!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבואה המגשימה עצמה
מיכל24/03/2009אינני מזלזלת חלילה באינסטינקט האימהי שלך ובמודעות לנושא המובילה להתנהגות חינוכית פרואקטיבית. אך "הסימנים לא איחרו לבוא" זה נשמע לי קצת נבואה שמגשימה את עצמה. אל תמהרי לתייג ילדה בת שנה וחצי כבעלת הפרעה כי אז תהיה לה הפרעה. מה שאת מתארת מתאים למרבית הילדים בני גילה. המשיכי להיות עירנית, המשיכי להיות אמא חמה ומשקיענית אבל תני לילדה צ'אנס אמיתי לפני שאת מאבחנת אותה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן טובהתמר16/03/2009
הרופא שלי הפנה אותי לעשות מבחן טובה. אני כרגע סטודנטית שבתקופת מבחנים לוקחת ריטלין וזה עוזר לי מאוד. השאלה שלי אם המבחן יכול לקבוע שאני לא זקוקה לריטלין ואם כן האם יש דרך שהמבחן יראה שאני כן זקוקה לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן TOVA
ד``ר אריה בקלו18/03/2009תמר שלום,
מבחן הטובה הוא רק כלי עזר לרופא כחלק מאבחון כולל ולכן אין להסתמך עליו בלבד לצורך הקביעה אם יש לך או אין לך הפרעת קשב וריכוז, וכפועל יוצא מכך , אם את צריכה לקבל ריטלין.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)