מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית קשב וריכוזרחל29/12/2008
בני הוא אח תאום בן 7וחצי לומד בכיתה א הוא אובחן כסובל מבעיית קשב וריכוז איניני מעוניינת לתת לו ריטלין מדובר בילד רזה מאוד ששוקל 18 קילו. התחלתי טיפול רפלקסולוגיה האם זנ עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רפלקסולוגי להפרעות קשב?
ד``ר עדי אדר29/12/2008שלום לך!
רפלקסולוגיה זוהי לא שיטה מדעית המומלצת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. לא מוכרים לי מחקרים מדעיים מבוססים אשר בדקו יעילות שיטה זו.סביר להניח כי טיפול רפלקסולוגי גורם לפרק זמן של רגיעה שזה בהחלט דבר רצוי. האם טיפול זה משרה רגיעה וגורם למיקוד וריכוז בילדים עם הפרעת קשב וריכוז - אני מניח שהתשובה שלילית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאסטר -מיינד ?המצאה מהפכנית לטיפולרותי29/12/2008
שלום רב שמי רותי אימא לאיתי שבקרוב ימלאו לו 13 שנים אנו בטיפול בריאטלין מאז שאיתי היה בגיל 6 שנים לאחרונה פורסמה מודעת פירסום אודות יעילות המכשיר מאסטר -מיינד לקשב וריכוז במקום ריטאלין אשמח לקבל המלצה וחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאסטר
ד``ר אריה בקלו29/12/2008רותי שלום,
למיטב ידיעתי, אין עד היום שום מחקר רפואי רציני שהוכיח את מידת היעילות של הטיפולים הממוחשבים השונים המצויים בשוק.
אני יכול, וחייב ,לומר לך שאין תחליף אמיתי לטיפול התרופתי(ריטלין) לאלו שנקבע כי זקוקים לתרופה.מי שאומר אחרת הוא קרוב לוודאי שרלטן שצריך להזהר ממנו, במיוחד אם הוא גם מציע להפסיק את הטיפול התרופתי .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכשיר עזר לי מאוד
מיכאל שימקובי16/03/2009אני משתמש במכשיר כבר למעלה משנה והוא ממש עוזר לי לבעיות השינה והחרדות שהיו לי, כיום אני לא יכול לחשוב על לזוז מהבית בלעדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאסטר מאינד
איציק04/11/2009למיכאל שימקובי נא צור קשר איתי תודה (נייד :050-2331373)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוחצנת מאד עם קהלמיכל צימרמן29/12/2008
היי, בני בן 4 מתנהג במוחצנות יתרה בארועים/בימיי הולדת/ביקורים. האם קיימת הפרעה כלשהיא? אינו מסוגל לשבת יותר מ-10 דקות במשחק קופסה אלא אם כן מעניין אותו מאוד. היתה לו בעיה קלה באחיזה של כלי כתיבה. מאד חכם לגילו. תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
ד``ר אריה בקלו29/12/2008מיכל שלום,
יש לא מעט ילדים שמחפשים להיות המסמר המרכזי של כל ארוע וזה לא בהכרח דבר שלילי.יחד עם זאת אם התופעה גורמת לחוסר נוחות של סביבת הילדים,מרחיקה ממנו חברים ,ומלווה בתופעות קליניות אחרות כגון חוסר עניין במשחקי קופסא ובעיות במוטוריקה עדינה, הרי שיתכן וישנה בעיה של טווחי קשב וריכוז נמוכים לגיל.
המלצתי היא להפנותו לאיבחון במרכז להתפתחות הילד באמצעות קופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות זעםיוסי28/12/2008
בני תאום בן 6 וחצי ילד מאד חכם ואיטילגנטי. הבעיות מתחילות בכותליי בית הספר: לפעמים מחליט שהוא לא רוצה ללמוד שיעור מסוים הוא קם והולך למרחב (חטיבה צעירה). אם מעירים לו הוא עשוי לפרש זאת כצעקה והוא מתחיל להשתולל ולזרוק חפצים. ישנם גם הרבה מכות שהוא מרביץ אם פוגעים בו או מעליבים אותו. יש לציין כי מחוץ לבית הספר ילד אחר לגמרי ולא נראים שום סימנים כמו שתיארתי. לילד אין בעיות של לימודים כלל. מה עלינו לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעם
ד``ר אריה בקלו29/12/2008יוסי שלום,
הבעיות שאתה מעלה שייכות כנראה לתחום הריגשי / התנהגותי.
האם נצפו בעיות דומות גם במסגרות אחרות כגון במעבר לגן חדש ,חוג חדש וכו' ?
העובדה שזה לדבריך רק בבית הספר מעלה אפשרות שמדובר בבעיית הסתגלות או בקשיי הילד לקבל מרות.
כמובן שתשובתי זו היא פשטנית למדי ונדרשת התערבות של גורם מוסמך.
אני ממליץ להתחיל את הברור דרך יועצת בית הספר/ פסיכולוג העירייה ומשם להמשיך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשב וריכוזמירי28/12/2008
שלום רב, בני בן 6.5 בכיתה א' מורה שלו חושדת שיש לו בעיה של קשב וריכוז. בבית אנו רואים שהוא אימפולסיבי וקשה לו בלימוד אותיות וקריאה , אבל זה יכול להיות כתוצאה מכך שיש לו בעיה במוטוריקה עדינה. בכל מקרה בחשבון הו מצויין וגם מבחינה חברתית אין לו בעיה. האם אתם יכולים להמצליץ היכן אני יכולה לעשות לו אבחון באזור ירושלים??? אם ילד מתקשה במשהו אחד ומצליח מצויין במשהוא אחר כיצד זה ייתכן?? אם יש לו בעיה בקשב וריכוז הוא לו אמור להתקשות בהכל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר אריה בקלו28/12/2008מירי שלום,
התשובה היא כן. הם לא חייבים להתקשות בכל התחומים. בעיות מוטוריות ודידקטיות מרבות להמצא יחד עם הפרעת קשב וריכוז.
אינני נוהג להמליץ על שם ספציפי של מאבחן.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה באבחוןהילה25/12/2008
עשיתי אבחון CPT II של הפרעת קשב בניצן. בניצן אמרו לי שכל מה שאני צריכה זה לקחת את האבחון לנוירולוג כדי שיקרא אותו ויחליט. אני מחפשת נוירולוג שמתמחה במבוגרים כדי לבוק טיפול בריטלין ואם אכן אני מאובחנת כמופרעת קשב ולא מוצאת דרך קופ"ח כללית. איך ממשיכים בתהליך? למי לפנות ולא במחיר מופקע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר אריה בקלו28/12/2008הילה שלום,
ראשית , אינך מופרעת ! אולי יש לך הפרעת קשב וריכוז ואת זה צריך לקבוע רופא מוסמך לנושא. אינני יודע בת כמה את , אך בכל מקרה ניתן לבקש הפניה דרך הרופא המטפל שלך או לפנות לאבחון פרטי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 23
הילה29/12/2008אני בת 23.ועשיתי אבחון פרטי במכון ניצן(בשםcpt2)מכיר?ושם אמרו לי לפנות לנוירולוג.וקיבלתי הפניה מרופא משפחה אבל כשהלכתי לנוירולוג במרפאה מקצועית וקבעתי תור דרך המוקד של כללית,הרופאה אמרה לי היא לא יכולה לקרוא את זה ושאני צריכה ללכת לנוירולוג שמתמחה בהפרעות קשב ולמבוגרים.במוקד הם לא מוצאים לי מישו כזה גם לא בעלות של 100 ש"ח.כשדיברתי עם המרכז בגהה הם אמרו שלא מכירים אבחון כזה אלא אבחון טובה.לי נאמר שזה אבחון חדש יותר.מכיר את השם של האבחון? ואיך אני ממשיכה מפה למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
ד``ר אריה בקלו29/12/2008אינני מכיר את הבדיקה שעשית. אני מניח ,גם לפי השם, שמדובר בבדיקה דומה ל TOVA .
שום בדיקה מהסוג שעשית איננה אבחנתית. האבחנה היא רק של רופא מוסמך שיכול להסתמך במסגרת האיבחון גם על הבדיקה שעשית בניצן.
אינני יודע מה המצב בכללית בתחום הספציפי של הפרעת קשב וריכוז במבוגרים. יתכן ופשוט אין להם עדיין מרפאה ייעודית לנושא. אם לא תמצאי כזו בכללית תוכלי לפנות לאחד מהגורמים הפרטיים המאושרים ע"י משרד הבריאות לטפל בנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CPT2 = מבחן קונרס ממוחשב
ד``ר עדי אדר29/12/2008שלום לך!
הבדיקה שביצעת היא בדיקת קונרס ממוחשבת. הבדיקה קרויה גם CPT2.
זהוי בדיקה שמשתמשים בה במספר מכוני אבחון אך כללית היא פחות פופולרית בישראל בהשוואה למבחן טובה.. במקרה והבדיקה בוצעה במכון ניצן אין צורך לפענח בדיקה זו דרך רופא מומחה להפרעות קשב אלא פשוט מי שמבצע את האבחון צריך למסור את הפענוח - במקרה זה המאבחנת של מכון ניצן.
בדיקה זו כנראה פחות מדוייקת בהשוואה למבחן טובה.
בהחלט עלייך לקחת בחשבון שבדיקה זו, בדיקת טובה וכן בדיקת BRC לא מאבחנות הפרעת קשב אלא מהוות אמצעי עזר לרופא המיומן ומורשה על פי חוק לאבחון הפרעות אלו - אין חובה לבצע בדיקות אלו אך הן מסייעות לרופא המאבחן.
מאבחן דידקטי לא יכול לקבוע אבחנה קלינית של הפרעת קשב. במידה ואת אכן רוצה לבצע אבחון עליך לפנות לרופא במסגרת ציבורית או פרטית .
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמןנועה25/12/2008
שלום רב, מחפשת מאמן אישי\חונך לנערה בת 13 עם ADHD בתל אביב. האם תוכלו להדריך אותי כיצד למצוא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמן
ד``ר אריה בקלו28/12/2008ניתן לחפש באתרים השונים עם דגש על מאמן אישי בעל הכשרה ספציפית להפרעת קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת גבולות או בעיות קשב וריכוז?כרמית23/12/2008
בני, בן 4 וחצי, מאוד חכם בהשוואה לבני גילו אולם אינו יושב במפגשים בגן ואינו מוכן להשתתף בפעילויות יצירה. לרוב הוא נשלח לפינת הספר היות והוא מפריע לילדים אחרים במפגש (צועק, מצחיק את הילדים, מתפרץ ) נקלע בקלות למריבות ,מאשים כשכועסים עליו ומסרב לקבלת סמכות גם הצוות של הגן וגם הצוות של הצהרון מנסה לגרום לו להיות ממושמע אך הוא קם כשמושיבים אותו בצד וחוזר על ההתנהגות המאופינת בחוסר גבולות מידי יום. בבית אין אנו רואים התנהגות זו, הוא מנסה לעיתים להתמרד אך ממושמע יותר היות ונושא הצבת הגבולות מאוד ברור לו.אנו מכינים עבודות יצירה והוא בונה בלגו המורכב מחלקים קטנים בצורה מאוד מרשימה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
ד``ר אריה בקלו24/12/2008כרמית שלום,
לבעיה של ילדך יכולות להיות מספר סיבות.
ברור שישנה בעיה של משמעת והצבת גבולות בגן,אך האם זה כתוצאה מכך שהוא משתעמם מפעילויות הגן? אולי חוסר הערכה ל"סמכות הגננת"? שכן לדבריך אין בעיה דומה בבית.
את מעלה מספר תכונות אופי המתאימות למה שאנו מכנים, טווחי קשב וריכוז נמוכים לגיל.כמובן שאמירה כזו צריכה להיות מגובה בבדיקה מקיפה של הילד הן בכוון הזה והן בנושא הריגשי/התנהגותי.
מאחר והוא בן 4 וחצי , אני ממליץ להפנותו לאיבחון התפתחותי במסגרת קופת החולים שלכם.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני מבחן TOVAענת21/12/2008
שלום, אני ביצעתי מבחן TOVA וקיבלתי ממצאים. אך לא ממש הבנתי את ההסבר של הרופא. האם אפשר לקבל הסבר על מה שיצא לי במבחן? המבחן בלי ריטלין omission 95 commission 108 response time 79 RT variability <40 ADHD score -5.93 המבחן עם ריטלין omission 107 commission 106 response time 129 RT variability 120 ADHD score 3.87 בברכה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוני מבחן TOVA
ד``ר עדי אדר22/12/2008שלום לך!
תוצאות המבחן מצביעות על שיפור חד משמעי במדדים השונים לאחר מתן ריטלין.
יש להדגיש כי מבחן טובה לא קובע אבחנה של הפרעת קשב. זוהי בדיקת עזר והאבחנה נקבעת אך ורק על סמך אבחון קליני של רופא הרשאי לבצע אבחון בתחום זה.
חשוב מאוד להשלים את האבחון על ידי אבחון אצל מומחה להפרעות קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קשבסמדר18/12/2008
בני בן 8 מאובחן כבעל בעית קשב וריכוז עם כל המשתמע מכך - אימפולסיבי, היפראקטיבי, סרבנות. בכיתה א' קיבל 10 מ"ג יחד עם טיפול פסיכולוגי. היו עליות וירידות. בתחילת כיתה ב' , במשך החודש וחצי הראשונים היה קשה מאד, החלפנו לו כמה פעמים - קונצרטה, מינונים שונים של ריטלין וחזרנו לריטלין 10 מ"ג , כאשר בהפסקת 10 נותנים לו מנה שניה. במשך חודש היה נהדר בבית הספר, תיפקד למופת. בשבועיים האחרונים חלה ירידה בהתנהגותו על אף שהעלנו לו את המינון לכדור ורבע. הוא עדיין לא רגוע, מפריע וקוראים לנו מספר פעמים בבית הספר. גם בבית מאד קשה איתו, מתעקש על כל דבר, מסרב להכין שיעורים. אצל פסיכולוג הוא מסרב להגיע. במשך כל השבוע הוא הולך לחוגים, אנו מזמינים לו חברים ודואגים להעלות את הבטחון שלו ולסייע לו בקשרים החברתיים שלו. עדיין בבית הספר הוא לא רגוע וקשה לו. מה עושים? האם הבעיה היא רגשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב
ד``ר אריה בקלו20/12/2008סמדר שלום,
נראה לי שאתם עושים את הדברים הנכונים.
ברור שלכל ילד עם הפרעת קשב וריכוז מהסוג המשולב שיש לילדכם,צריך לתפור את חליפת הטיפול המתאימה לו.יתכן מאוד שלילדכם יש גם בעיות רגשיות -לא נדיר בילדים אלו, ויתכן אף שישנה תחלואה נילווית כגון הפרעה סרבנית /מרדנית שיש לאבחנה.
אני ממליץ שלא להעלות שוב ושוב את מינון הריטלין , אלא לשלב בטיפול מאמנות אישית לילד ולהורים שתעזור לכולכם ללמוד להתמודד עם מכלול הבעיות. את המאמנות לעשות רק אצל גורם מוסמך (תעודות !) המתמחה ספציפית בנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ופרולקטינומהלירון18/12/2008
שלום אני סטודנטית, בת 24 ויש אצלי חשד להפרעת קשב. אני עומדת בקרוב לעבור אבחון להפרעת קשב. לפני 5 שנים גילו אצלי פרולקטינומה ואני מטופלת בדוסטינקס 0.25 מ"ג פעם בשבועיים (כדור אחד בחודש). תוצאה אחרונה לפני 4 חודשים - פרולקטין היה 15. רציתי לדעת האם אפשר לקחת ריטלין כאשר יש פרולקטינומה? מאחר והטיפול בפרולקטינומה הוא ע"י כדורים שמעלים את רמת הדופאמין הגורם לירידה ברמת הפרולקטין. כי הבנתי שריטלין מעלה את רמת הדופאמין. האם טיפול בריטלין יכול לדכא הפרשת פרולקטין? אודה על תשובתך לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטינומה
ד``ר אריה בקלו20/12/2008לירון שלום,
הריטלין לא מעלה את רמת הדופמין אלא מונע את "בריחתו" המהירה מידי מהרווח הבין סינפטי במוח.את השאלה אם במצבך מותר ליטול ריטלין הייתי מפנה לאנדוקרינולוג.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז..17/12/2008
שלום רציתי לדעת בקשר להפרעות אלה. אני בת 17 וחצי ובעבר היתי יותר אנרגטית ופלעתנית וגם היכולות הלימודיות שלי לא היו בשיאן בוא נגיד.. אבל פעם לא המליצו לי על איבחון או משהו כזה אז זה די הוריד אותי מהעניין והיום בכיתה יב אני מרגישה שדי יש לי הפרעות קשב וריכוז אני לא מסוגלת להתרכז להרבה זמן וגם אם זה נראה שאני מקשיבה אני לא באמת מרוכזת בדברים שנאמרים אני פתאום יכולה לשקוע בעין של המדבר... אני מאבדת סבלנות מהר...ומעדיפה לוותר על דברים שדורשים ריכוז כדוגמת הלימודים... ולעיתיים אני מאבדתדברים , שוכחת דברים,שמות..אני מאמינה שזה לא מסניליות בגיל כזה.... וכן אני הרבה במצב של חוסר שקט פנימי.. רציתי לדעת אם כדאי לי לגשת לאיבחון? מכייוון ששמעתי שאיבחונים אלה יקרים ויש לנו קשיים כספיים במשפחה... תודה על ההקשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר17/12/2008שלום לך!
רצוי בהחלט תעשי אבחון מכיוון שאת אמורה לעובר בחינות בגרות בעוד מספר חודשים.
אבחון יכול להתבצע גם במסגרת ציבורית בעלות מינימלית.
גם במסגרות פרטיות אבחון זה לא יקר במיוחד מכיוון שברובו ממומן על ידי ביטוח משלים (במידה ויש).
התיאור של הקשיים שלך בהחלט מצדיק אבחון ורצוי מוקדם ככל האפשר.
ואם לא.... אז תבחני אפשרות זו מחדש לאחר שחרורך מהצבא.....
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול התנהגותיאביטל16/12/2008
שלום רב עשיתי לבני בן ה10 לפני כשנה אבחון טובה + אבחון פסיכולוגי + דידקטי , נאמר לי שהילד אינטליגנטי מאד ,ושהבעיות נובעות ככל הנראה דווקא מבעיות רגשיות למרות שהסיפטומים של הפרעת קשב , ניסינו רטלין למשך כשלושה שבועות ,לדברי המורה חל שיפור ביכולת הרכוז ובהתנהגות אך התגובות לוואי מנעו את המשך מתן הכדור (עצבנות ) ,אני רוצה למצוא פתרון מקיף ומחפשת טיפול התנהגותי (ניסינו פסיכולוג קליני , הילד שיתף פעולה באופן חלקי ומאחר ולא נראה כל שיפור הפסקנו) קראנו על אימון אישי ,קראנו על ביו פידבק , מה בעצם מומלץ קשה מאד למצוא הנחייה לטיפול משלים אשמח להצעות וכיוונים אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול התנהגותי ....
ד``ר עדי אדר17/12/2008שלום אביטל!
הטיפול היעיל ביותר להפרעות קשב הוא טיפול תרופתי באחד מתכשירי הריטלין. הוא יעיל יותר מטיפול פסיכולוגי ובוודאי יותר מטיפולים משלימים שלרובם אין תיקוף מדעי.
טיפול תרופתי למשך שלושה שבועות הוא טיפול קצר מידי. תופעות של עצבנות ניתנות לטיפול בהתאמה נכונה של מינונים ועם הרבה לסבלנות לכן לדעתי לא מיצית את הטיפול הזה וחבל!
הפיתרון המקיף שאת שואפת אליו הוא לא פשוט, הוא דורש השקעת כסף רב, זמן, שיתוף פעולה, מזל ולצערי לעתים תכופות הוא נגמר במפח נפש ובכיס ריק....
שיהיה ברור , איני פוסל טיפולים משלימים, לחלקם יש תפקיד , גם אם צנוע אבל הניסיון להשתמש בטיפול זה במקום טיפול תרופתי (כמובן בהנחה שהילד אכן זקוק לטיפול תרופתי) הוא לעתים תכופות מאכזב לכן שיקלו מחדש את נושא הטיפול התרופתי!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפים לריטליןאור15/12/2008
בני פיתח טיקים בעקבות השימוש בריטלין. זמן מה אחרי הפסקת הריטלין פסקו גם הטיקים. שמענו שיש תרופה אחרת בשם סטרטרה שאין לה תופעות לוואי של טיקים. האם זה נכון? הבנו שהתרופה לא בסל הבריאות. איפה אפשר להשיג אותה וכמה היא עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה
ד``ר עדי אדר15/12/2008שלום לך!
צריך כמובן להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל כאשר הופעת טיקים בעקבות טיפול בריטלין לא בהכרח מהווה אינדיקציה להפסקת הטיפול בריטלין!
לגבי סטרטרה- אני ממליץ שתיכנס לאתר של "בתי מרקחת קשובים" ותקבל מידע בנושא כולל איך ניתן לרכוש את התרופה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף מרץרונית15/12/2008
ביתי בת החמש וחצי יש לה עודף אנרגיה מוגבר , מרגע שהיא מתעוררת בבוקר עד שעה 10 בלילה הילדה מתרוצצת בתדירות גבוהה , משתוללת לא מפסיקה לדבר ,צועקת שהיא מדברת ,לא מסוגלת לשבת לדקה בשקט , לא מסוגלת לאכול בלי לזוז ולקפץ , דורשת תשומת לב , רוצה לשחק כל היום ,לא מסוגלת להרגיע אותה ושמנסים מתחילה לצחוק , ולא נותנת סימני עייפות , להשכיב אותה במיטה זה ממש משימה קשה ויש צורך לכבות אורות ולשכב לידה ועד שהיא נרדמת היא זזה המון .לעומת זאת בגן הגננת מספרת שהיא ילדה אחרת לגמרי , ממושמעת , משחקת יפה , מקשיבה ,קצת חסרת ביטחון ובישנית, יש לה תזוזתיות אבל לא ברמות כמו שאני מתארת בבית . האם מדובר בילדה היפראקטיבית ? איך ניתן להרגיע אותה ? קשה לנו בבית ואנחנו נאלצים לכעוס עליה ברוב הזמן. אנחנו חסרי אונים... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף מרץ.....
ד``ר עדי אדר15/12/2008שלום לך!
התיאור שאת מתארת הוא מעניין אם כי לא יוצא דופן. יתכן לעתים פער משמעותי בין התפקוד בגן/בית הספר לעומת הבית. לעתים, הילדים, במיוחד בנות, מפגינים דפוסי התנהגות שונים כאשר בגן התפקוד יותר מופנם, יותר אצור ומאידך ההתנהגות יותר פעלתנית.|
ברור כי אתם חייבם לקחת את הילדה לאבחון כאשר בהמשכו יש מקום לייעוץ משפחתי ולהתווית דרכי התמודדות שלכם עם תפקודה של הילדה כולל הצבת גבולות, קביעת מדינות של תגמול, חיזוק דפוסי התנהגות חיוביים ועוד.
מצבים כאלו הגורמים להפרעה משמעותית לאווירה הביתית מצריכים לעתים אף מתן טיפול תרופתי .
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)