פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון ריטלין, והמלצה על רופא...
    צביקה
    29/04/2009

אני בן 28 ואני נעזר בריטלין כבר כמה שנים טובות, אלמלא התרופה לא הייתי מצליח ללמוד, ואין לי ספק בכך.. ברם, אני מרגיש שהתרופה לא משפיע כפי שהיית בעבר.. אני מתקשה לשמור על הריכוז, ומרגיש שהתרופה לא משרתת אותי כראוי. כשניסיתי לדבר עם הפסיכאטרים השונים שפניתי עליהם נתקלתי בתופעה מעליבה. חלקם אף השמיצו אותי וקראו לי מכור, חלקם פוחדים להנפיק מרשמים על התרופה הזו ומפחדים לאבד את רשיונם.
    בכל אופן, אני שוקל 90-100 לא יודע בדיוק כמה גובהה 184 ואני נוטל 20מיליגרם.
    אשמח לקבל חוות דעת כמה מילי גרם אני צריך לקחת בהתחשב בנתונים הללו, וכמו כן אשמח , ממש אשמח לקבל המלצה לרופא רציני שמתמחה בנושא בעיות קשב וריכוז, רצוי רופא ששיך לקופה מאוחדת ונמצא במרכז. אך בשלב זה אלך למרחק, אעבור קופה, העיקר שיהיה מענה לבעייתי
    תודה לכל העונים
    ובברכת חג שמח
    צביקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נ.ב.

צביקה
    29/04/2009

שחכתי לציין אני משתמש בריטלין רגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין במבוגרים.

ד``ר עדי אדר
    29/04/2009

שלום צביקה!

איני נוהג במסגרת הפורום להמליץ המלצות תרופתיות ספציפיות למשהיו שלא אובחן על ידי.
    אני יכול לציין באופן כללי כי המלצות משרד הבריאות מאפשרות מתן ריטלין עד למינון של 90 מ"ג למבוגר ליום.
    איני רוצה להתייחס לתגובות הרופאים כלפיך אך ברור לחלוטין כי המינון שאתה נוטל כיום נמוך מאוד.
    איני ממליץ על שמות רופאים באופן פומבי אך תוכל לשלוח לי מייל אישי בנושא. כמובן שאתה יכול להתקשר למוקד המידע של מאוחדת לקבל המלצות בנדון.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    03/05/2009

צביקה שלום,
    המינון שאתה נוטל, 20 מג' ,אינו גבוה בהתיחס למשקלך. אם קיימת אינדיקציה קלינית שהמינון אינו עונה על הצרכים, ונראה שכך הוא המצב, הרי שיש בהחלט מקום להעלות את המינון בצורה הדרגתית ומבוקרת ע"י רופא מורשה לתחום.
    לצערי אינני מכיר את רופאי מאוחדת במרכז, אבל אתה בהחלט זכאי לבקש רשימת רופאים ממזכירות הקופה או לפנות לרופא/מכון פרטי העוסק בתחום.
    אוסיף ואומר שממה שאתה מתאר ,לא מדובר בהתמכרות!
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב
    אפרת סויסה
    29/04/2009

בתי בת 12 ומאובחנת בתסמונת opitz וגם אים בעיות קשב וריכוז היא מקבלת ריטלין l.a והיא מתנהגת בהתפרעיות רציתי לדעת אים יש טיפול אחר כי לפעמים היא יכולה לעשות דברים מסוכנים בברכה אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב

הוספת תגובה

• בעיות קשב בתסמונת סמית-למלי-אופיץ

ד``ר עדי אדר
    29/04/2009

שלום לך!
    הפרעת קשב בתסמונת זו היא למעשה הפרעה משנית לבעיה הקוגניטיבית הראשונית שלה (המהווה חלק מתסמונת נדירה זו). במצבים אלו ריטלין הוא לא בהכרח תרופת הבחירה ולעתים יש לשקול מתן תרופות אחרות להפחת התנהגות אלימה וחוסר שקט פסיכו-מוטורי.
    כמובן שלא ניתן לתת במסגרת הפורום המלצה תרופתית ספציפית ויש להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל אך ניתן לשקול במצבים אלו גם תרופות אחרות כגון ריספרדל , טגרטול (המשמשת גם כתרופה מייצבת מצבי רוח).

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור חלקי בtova לאחר ריטלין
    ליאור
    26/04/2009

שלום. עשיתי מבחן tova לפני כשבוע והגעתי לתוצאה של 17.5 -
    היום ערכתי מבחן לאחר נטילת כדור ריטלין sr20 והפעם הגעתי ל6-
    יש שיפור גדול מאוד באימפולסיביות.שיפור קטן במדדי העקביות ומהירות התגובה, ומשום מה יש עליה בכמות ההשמטות(3 פעמים לא לחצתי כשצריך,.ברבע השני והרביעי) לעומת 0 השמטות ללא הריטלין
    המאבחנת אמרה שלא נראה לה כ"כ שזה adhd וצריך להתייעץ עם הנוירולוגית ששלחה אותי.
    אבל עד שזה יקרה (התור אליה הוא בעוד שבועיים)
    מה דעתכם? האם השפור המתון ורק בחלק מהמדדים רומז שזה לא adhd? או שאני לא מגיב לריטלין?

הוספת תגובה

• ריטלין וטובה

ד``ר אריה בקלו
    27/04/2009

ליאור שלום,
    כמובן שאינני יכול לתת תשובה מדוייקת ללא 2 המבחנים במלואם, אך נראה שיש כן שיפור בתוצאה תחת השפעת הריטלין. עובדה זו כשלעצמה אינה מספקת שכן מבחן טובה הוא רק כלי עזר המסייע לרופא המאבחן.
    כמובן שמכדור אחד של ריטלין,לא ניתן לקבוע אם אתה מגיב או לא לריטלין.
    תשובה סופית תקבל רק מהנוירולוג המאבחן.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה למבוגר
    אביגיל
    26/04/2009

בעלי אובחן באבחון טובה עם הפרעת קשב וריכוז.
    רציתי לדעת כמה מינון מ"ג קונצרטה יתאים לו (בני נוטל גם כן 27 מ"ג במשקל 23 ק"ג והכדור עובד מצויין) וקראתי פה בדיונים שבחור במשקל 82 ק"ג נוטל גם כן 27 מ"ג....לא נמוך מידי?

כמה מומלץ לבעלי כאשר משקלו נע בין 70-73 ק"ג (גובה-1.85)???

לקביעת תור
    סגירה
    מינון קונצרטה למבוגר

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה

ד``ר אריה בקלו
    27/04/2009

אביגיל שלום,
    האם האבחון נקבע רק ע"י מבחן TOVA ??! אני מאוד מקווה שלא.
    בכל מקרה ,זה לא מקובל להמליץ על מינון תרופתי דרך הפורום.מי שצריך לעשות זאת הוא הרופא המאבחן. אני כן יכול לומר שעיקרון הטיפול הוא להגיע למינון האפקטיבי הנמוך ביותר,תוך ניטור ומעקב הרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיותקשב
    טל שמואל
    24/04/2009

ד"ר שלום רב.

אני בן 33 ואובחתי לאחרונה כסובל מבעיות קשב וריכוז והתחלתי ליטול ריטלין 5מ"ג פעמיים ביום.

1. אחי סובל ממניה דיפרסיה זה יכול להוות בעיה עבורי (אני בריא לחלוטין),ואם כן איזה סוג של בעיה ?
    2. אני נוהג לשתות כוס יין אחת בערב האם זה יכול לגרום לבעיה כלשהיא?
    3.אי רוצה להעביר את הכדורים לקופסה אחרת של כדורים לאחר שאני קונה אתם(מסיבות אישיות) האם זה יכול לפגום בהם?(הכוונה למגע עם האוויר).
    4. מרגע נטילת הכדור לאחר כה זמן הוא מתחיל להשפיע?

תודה מראש ,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיותקשב

הוספת תגובה

• בעיות קשב

ד``ר אריה בקלו
    27/04/2009

טל שלום,
    1. הבעיה של אחיך היא של אחיך.אינני נכנס לאחוזי הסתברות משפחתית של בעיות פסיכיאטריות(זה לא התחום שלי),אבל סביר להניח שבמהלך ה אבחון שעברת התיחסו גם לצד הריגשי.
    2.ריטלין ויין לא הולכים טוב ביחד. בעקרון ,לא מומלץ ליטול ריטלין כ 4-5 שעות לפני השינה. אם אתה נוטל את הריטלין השני בשעות הצהריים וכוס יין בערב- תהנה.
    3.כדור שמוצא מאריזת הווקום שלו מאבד מתכונותיו בהדרגה.
    4. הריטלין מתחיל לפעול כחצי שעה לאחר נטילתו.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך לקחת את הילד לאבחון?
    יפית
    23/04/2009

בני בן השבע הינו ילד חכם, אינטלגנטי ובוגר לגילו.
    בבית ישנם מקרים של איבוד הדיסטנס המסויים שבין הורים לילדים, דיבור תקיף ומתחצף מצידו, וכמו כן לוקח לו זמן רב לבצע מטלות כמו החלפת בגדים, סידור החדר וכדומה (אין לו שום מגבלה פיזית!)
    בכיתה המורה טוען שהילד מאבד מהר את הריכוז (מלבד מאשר במקרים שהחומר הנלמד מעניין אותו מאד) מפריע לחברים, משמיע קולות ורוצה לקום כל הזמן מהמקום.
    עלי לציין שהוא לא אוהב כל כך לקרוא, אבל כשיש לו ספר מעניין כמו אינציקלופידיה, למשל, הוא יכול לשבת שעה ולקרוא. גם במשחקים שהוא אוהב הוא שקוע שעות.
    הוא ילד מסודר ופדנטי, לא מתפרע או הורס חפצים.
    המורה מבקש שניקח אותו לאבחון הפרעות קשב וריכוז.
    האם, לאור מה שכתבתי כאן, יש באמת מקום לעשות זאת?
    או שאולי ייתכן שהוא סובל מבעיה אחרת?
    הוא טופל לפני כשנתיים בריפוי בעיסוק עקב חולשה של חגורת הכתפיים, והמטפלת אהבה אותו מאד ואמרה שלדעתה הוא בסדר גמור.
    אשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם המקצועית!
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• האם לאבחן

ד``ר אריה בקלו
    27/04/2009

יפית שלום,
    השאלה אם לאבחן או לא עומדת כנגד השאלה עד כמה כל מה שציינת מפריע לילד,לכיתה ,לבית או לכולם יחד.
    דבר שמאוד מאפיין ילדים עם בעיות קשב וריכוז הוא: מעניין ,לא מעניין. מסוגלים להתרכז ולהצליח במה שאוהבים ומאידך לא מסוגלים להשלים משימה פשוטה בתחום שלא מעניין אותם.
    לסיכום, יש יותר מסיבה אחת שתקחי את בנך לאיבחון הפרעת קשב וריכוז.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז
    דורית ימין
    21/04/2009

בני בן 11 מאובחן שיש לו הפרעת קשב וריכוז נוטל ריטלין SR 20 מג שני כדורים בבוקר לאחר ארוחת בוקר
    בבית הספר אצל המורה למדעים הוא אינו פותח ספר ומחברת יש לו ציון 80
    ביתר המקצועות 90-100 ובאנגלית 70
    מה עושים שיש לו קצת חוסר מוטיבציה
    לגבי הכנת שיעורי בית נורא קשה עד שהוא מכין אותם
    וגם לגבי הצבת גבולות איך מציבים גבולות

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

ד``ר אריה בקלו
    22/04/2009

דורית שלום,
    "חוסר מוטיבציה" אינה בהכרח הבעיה, יתכן ומדובר בחוסר עניין במקצועות מסוימים דבר שמאפיין את חסרי הקשב.לא חייבים להלחם על כל מקצוע ,עדיף להתרכז יותר במקצועות שמענינים אותו יותר.
    באשר להכנת שיעורי בית יש לזכור שהשפעת הריטלין SR חולפת לאחר כ 6 שעות כך שבזמן שהוא מנסה להכינם,הוא כבר לא בהשפעת הטיפול ומכאן כנראה הקשיים.
    הייתי מנסה שינוי או תוספת לטיפול לשעות אחה"צ ,כמובן תוך התיעצות עם הרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי-דופק מהיר
    לירון
    17/04/2009

ד"ר אדר שלום
    אני בת 25, אובחנתי לפני חודשיים ע"י ד"ר מנור כבעלת הפרעת קשב ואני לוקחת קונצרטה 54 מ"ג , משקלי 60 ק"ג. כאשר אני לוקחת את הקונצרטה עולה לי ממש הדופק בין 96-120 (הדופק שלי במנוחה הוא 70-75) וזה מאוד מלחיץ אותי. בנוסף יש לי תופעות לוואי של הזעה, סחרחורות, לפעמים תחושת "היי", יובש בפה, אישונים רחבים, נראה כמו תופעות לוואי של מינון יתר. הלכתי לרופא משפחה שלי והוא שלח אותי לעשות בדיקות אק"ג ואקו לב שיצאו תקינות. הרופא שלי אמר שאין לי הפרעות קצב או מחלות לב אחרות. (הבדיקות נעשו ללא השפעת ריטלין).
    כאשר אני לוקחת את הקונצרטה הדופק נהיה מהיר ומאוד לא סדיר, הרגשה שזה גורם לי להפרעות קצב. בנוסף בפעם האחרונה שלקחתי את הקונצרטה היו לי באותו היום לראשונה בחיי שתי פעימות מוקדמות, מעולם לא היו לי פעימות מוקדמות. הדופק שלי במנוחה הוא תמיד 70-75, אף פעם לא קרה לי פתאום בזמן מנוחה שהדופק שלי נהיה מהיר. הפסקתי לקחת את הקונצרטה ולא נתקלתי בעוד פעימה מוקדמת והדופק תקין וסדיר.
    ניסתי לקחת היום כדור אחד של ריטלין רגיל, שזה מינון מאוד נמוך בשבילי וקרה בדיוק אותו הדבר, גם זה גרם לי לדופק מאוד מהיר ולא סדיר ושוב היו לי פעימות מוקדמות.
    יש לי תור במרפאה של ד"ר מנור עוד שבועיים לאור כל אלה.

רציתי לשאול, ייתכן שאני רגישה לממריצים? האם הפרעת קצב שמתפתחת כתוצאה מריטלין מחייבת את הפסקת הטיפול? מה דעתך על זה שגם במינון מאוד נמוך הופיעו התופעות לוואי האלה? האם יכול להיות מקרים נדירים של הפרעת קצב כתוצאה מריטלין? מאחר שכל הבדיקות של הלב שעשו לי יצאו תקינות ושללו הפרעת קצב וגם מעולם לא היו לי תופעות כאלה בעבר. ברגע שההשפעה נגמרת הדופק חוזר להיות תקין וסדיר. הרופא שלי לא מוצא שום הפרעה לבבית ,כמובן שהבדיקות נעשו ללא השפעת הריטלין.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי-דופק מהיר

הוספת תגובה

• דופק מהיר בעת נטילת קונצרטה!

ד``ר עדי אדר
    17/04/2009

שלום לך!
    תודה על המסר המפורט והמנוסח!
    אכן תאור מאוד מעניין שאני מודה כי לא נתקלתי בו בעוצמה כזו....
    בהחלט ייתכנו תופעות לוואי כאלו אחרי נטילת ריטלין והיה מקום לעשות את הבדיקות שבוצעו כולל בדיקת הולטר כאשר את תחת השפעת התרופה!

אם הבנתי נכון תופעה זו הופיעה לאחרונה או שמיום שהתחלת לקחת את התרופה הופיעו תופעות אלו?

אני מניח שהתרופה אכן עוזרת לך והייתי ממליץ לעשות את הבירור הקרדיולוגי כאשר את תחת השפעת התרופה.

ברור מאידך כי יהיה רצוך לשקול היטב אם להמשיך בטיפול ואיני רוצה לחוות את דעתי על כך לאור הביקור הקרוב אצל דר' מנור. אני ממליץ לשקול עד אז הפסקת נטילת התרופה.

אם אכן תופעות אלו מופיעות גם עם ריטלין קצר טווח ובמינונים "נמוכים" יש מקום לשקול עם דר' מנור מעבר לתחליפי ריטלין כגון סטרטרה (אשר עובדת במננגון שונה מאשר ריטלין).

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר

לירון
    17/04/2009

התופעה התחילה כשהתחלתי לקחת את התרופה בנוסף לדופק המהיר היו לי גם לחצים בחזה, לכן הרופא שלי שלח אותי לאקו לב. אבל כל התוצאות יצאו תקינות.
    למה אתה חושב שאני צריכה לעשות את הבדיקה בהשפעת התרופה? מאחר שבהשפעת התרופה התוצאה תצא לגמרי לא תקינה, מאחר שהדופק שלי הוא מעל 100.
    אני פשוט מאוד מפחדת לקחת שוב את הקונצרטה. אני מעדיפה להפסיק את הטיפול לחלוטין בריטלין.
    אציין שגם ניסיתי ריטלין L.A 40 לפני הקונצרטה וגם איתו היו לי את אותן התופעות.

מעולם לא היו לי תופעות כאלה לפני שהתחלתי לקחת את התרופה. הדופק שלי תמיד תקין וסדיר בזמן מנוחה. כאשר אני לא לוקחת את הקונצרטה אין לי בעיות דופק בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון להודעה הקודמת

לירון
    18/04/2009

אני אסביר את דבריי יותר טוב מבחינת מתי התחילו התופעות:
    בהתחלה קבעו לי מינון של ריטלין רגיל 20 מ"ג ואחרי כמה ימים שלקחתי אותו התחילו לי כאבים בחזה. באותו זמן לא שמתי לב עוד לדופק, אבל היו לי דפיקות לב. אבל עזר לי מאוד מבחינת ריכוז.
    אחר כך העבירו אותי לריטלין L.A 40 מ"ג ואז כבר שמתי לב לדופק, היה לי דופק 120 וגם דפיקות לב, כאבי בטן מאוד חזקים, כאבי ראש מאוד חזקים, סחרחורות.
    אחר כך העבירו אותי לקונצרטה 54 מ"ג שזה עוד קצת ירידה במינון ועדיין היו לי את התופעות של דופק מהיר, סחרחורות וכל התופעות שתיארתי בהודעה הראשונה. לא היו לי כאבי ראש וכאבי בטן.

בפעם האחרונה שלקחתי את הקונצרטה אז התחילו לי הפעימות המוקדמות, ואתמול שלקחתי את הריטלין הרגיל 10 מ"ג גם היו לי כמה פעימות מוקדמות.

מעולם לא היו לי פעימות מוקדמות. באותו היום שלקחתי את הקונצרטה זו הייתה הפעם הראשונה בחיים שלי שהיו לי פעימות מוקדמות.

אתמול אחרי שההשפעה של הריטלין הרגיל הסתיימה הדופק חזר להיות תקין וסדיר ולא נתקלתי בעוד פעימות מוקדמות. כאשר אני לא לוקחת את הקונצרטה אין לי בעיות עם דופק.
    הרגשה שלי שהריטלין גורם לי להפרעות קצב, מאחר שאלה תופעות שלא היו לי מעולם בעבר ונתקלתי להם לראשונה רק שהתחלתי לקחת את התרופה. וגם שכל הבדיקות יוצאות תקינות ללא השפעת התרופה.

אני עכשיו ממש מפחדת לקחת את הקונצרטה והחלטתי שאני רוצה להפסיק את הטיפול בריטלין לחלוטין.

מדוע אתה חושב שאני צריכה לעשות את הבדיקות בהשפעת התרופה? , מאחר שהבדיקות יצאו לגמרי לא תקינות עקב הדופק המאוד מהיר.

מה ההבדל בין ריטלין לסטרטרה מבחינת מנגנון הפעולה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - לבחורה עם הדופק מהיר .

רועי שם בדוי
    19/04/2009

אני בן 25, גם התחלתי לפני שנה להשתמש, שנה ווחצי אולי
    וכן, גם אני עברתי ממש לא מזמן ל20 מיליגרם ריטלין במקום 10
    וכן, גם אצלי דופק מהיר, בצורה מטורפת כמו שאת מתארת, לחץ דם מאוד גבוה, 140
    ודופק 120,
    וכן, הזעה, ברור, יובש בפה, מן הסתם זה כדורי מרץ, לא בדיוק הרגעה,
    בכל מקרה,
    אם זה מדאיג אותך, אני לפחות הגעתי להחלטה, זרקתי את כל הכדורים
    לא נוגע בזה יותר,
    חבל על הבריאות,
    בלי הכדור אני מרגיש " אאוט " שאני לא מסוגל לתקשר עם בני אדם,
    שאני לא מדבר בשפה של האנשים שמסביבי,
    אף אחד לא מבין מה אני אומר, אני עב"ם בלי הכדור,
    מדהים כמה שזה שינה אותי בשנה שהשתמשתי בזה,

אבל החלטתי שלא בא לי לבקר במחלקת קרדיולוגיה בבלינסון באופן קבוע
    אני מפסיק,
    לא לוקח סיכונים, הדופק שלי עדיין מהיר, הלב, עדיין אני מרגיש כאילו אני עוד שניה הולך לקבל התקפת לב
    לא מתאים לי הסיכונים האלה,
    זה לא כזה ריגוש, להיות ב "היי" .
    וגם לאחרונה התחלתי להרגיש טשטוש בראיה,
    אני בטח לא מזדקן, זה הכל בגלל הכדור המסריח הזה
    דחוף לזרוק לפח,

לא חייב לימודים, גם לי קשה מאוד להתרכז בלי זה,
    לא חייב לימודים על חשבון הבריאות לא בכל מחיר.

המון בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לכאבים בחזה

רועי שם בדוי
    19/04/2009

גם אצלי הרגשתי כאבים כמו שאת מתארת,
    לא שווה לקחת סיכון, אפשר לחיות בלי זה, קצת להיות אסטרונאוט,
    זה לא נורא,
    הבריאות הפיזית חשובה יותר, תנסי לחיות בלי זה תקופה,
    ואיך אלוהים הגעת ל54 מיליגרם את רוצה להרוג את עצמך
    כבר בגיל הזה לקבל טשטוש בראיה ולחץ דם גבוה?
    את יודעת כמה כדורים תצטרכי לקחת כדי להוריד את הלחץ דם לסדיר?
    ואת הדופק? כשבדקתי והיה לי 120 רציתי ללכת למיון
    זה מטורף למה לי התקפי לב בגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון , עוד שאלה

רועי שם בדוי
    19/04/2009

האם את סובלת, או סבלת עד היום מחוסר תקשורת עם הסביבה?
    האם היה לך קשה להתחבר עם אנשים?
    יש לך חברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי

לירון
    19/04/2009

כן, גם לי קשה להתחבר עם אנשים, אני אדם מאוד ביישן. אין לי הרבה חברים.

תודה לך על ההסבר המפורט. אני לא רוצה יותר לקחת את הריטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב מהיר בעקבות נטילת קונצרטה

ד``ר עדי אדר
    19/04/2009

שלום לך!

אכן אני המלצתי לך לשקול להפסיק את נטילת התרופה עד הבדיקה אצל דר' מנור.

המלצתי לשקול (כמובן בהתייעצות עם דר' מנור) בדיקה של הולטר כדי להיווכח אם אכן יש הפרעת קצב בזמן נטילת התרופה אך בהחלט זו לא בדיקת חובה.

אני חייב להדגיש כי נטילה של תכשירי ריטלין לא גורמת לעלייה קבועה בלחץ דם! התיאור של רועי ממש לא ברור וסביר להניח כי קיימת הפרעה אחרת.

לסיכום הנושא - הטיפול התרופתי אמור לעזור ולשפר איכות חיים וכמובן לא לסכן בריאות.
    מנסיוני באלפי מטופלים תופעות אלו נדירות מאוד אך כמובן אם עולה חשש כזה חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל מה לעשות ולאו דווקא להקשיב למסרים של גולשים אנונימיים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה ששווה זהב ממישהי מנוסה מאוד

מנוסה
    24/04/2009

שלום לירון

אני אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז בעקבות אבחון של הבן שלי, אני מנוסה בנטילת ריטלין (וגם קונצרטה).

חוויתי את העלייה בדופק, את תחושת היובש, את הריחוף ללא הכדור ואת ההאצה בדופק שיש עם הכדור.
    אני יכולה לומר לך מהנסיון שלי שאומנם מה שאת מתארת ותופעות הלוואי הללו - שגם אני חוויתי- הן מאוד לא נעימות, אבל אני גיליתי, שלאחר זמן מה זה עובר ואז מבינים בעצם איזו מתנה נפלאה, מדהימה וענקית יש בכדור הקטן הזה.

אני יכולה להגיד היום - בפה מלא - שאחד הדברים ששינו את חיי לחלוטין, שאיפשרו לי להבין שאני אדם בעל יכולות עצומות ולא רק שק של תסכולים שאני לא פחות טובה ולא פחות יכולה מאף אדם אחר - זה הכדור הזה.

ראיתי שהמליצו לך לזרוק את הכדור לפח ולוותר ולהמשיך לחיות בריחוף תמידי ואפילו הגדילו להגיד - העיקר הבריאות-
    אני רוצה לומר שלא תוותרי על הכדור - אם את צריכה אותי כדאי שתהיי סבלנית ותנסי מינונים שונים עד שתמצאי את דרך המלך ועד שהגוף שלך יתרגל.

לפי דעתי - ההאצה שאת מתארת בדופק נובעת ממינון גבוה מידי - אני, במקרים שלקחתי מינון גבוה הרגשתי את זה יותר.

אני שוקלת עשרה קילוגרם יותר ממך (71 ק"ג) ואני לוקחת קונצרטה 36 מיליגרם - נראה לי ש56 זה קצת מוגזם, לפעמים על מנת לחזק קצת את ההשפעה אני מוסיפה לכך גם חצי כדור ריטלין רגיל של 10 מיליגרם ואז התחושה יותר מחודדת.

אני מציעה לך להפחית מעט את המינון, להרגיע את הבהלה שבוודאי תופסת אותך כשההשפעה של הכדור מתחילה וכנראה גם היא גורמת להאצה בדופק, לנסות למצוא זמנים מסויימים לנטילת הכדור ואז לאט, לאט, להבין מה נכון ואיך

לירון - אני לא מכירה אותך ואני לא יודעת מה את חושבת - אבל אם יש לך בעיית קשב , כמוני, ואם כמוני את רוצה לעזור לעצמך, לקדם את עצמך, לדחוף את עצמך קדימה ולאפשר לעצמך להתפתח בחיים בלי מגבלות מסרסות ומעיקות - אל תוותרי על הפלא המדהים הזה שנקרא ריטלין, אל תוותרי!

אנחנו בעידן בו יש פתרון לבעייה הכואבת הזאת , תופעות הלוואי אחרי שימוש של זמן מתמשך הן מינוריות ואפילו כלל לא קיימות (היום אין לי אף תופעת לוואי ותאמיני לי חויתי את כולן) ואנחנו חיים בעולם בו יש אינסוף אפשרויות והזדמנויות להינות מהחיים -

למה לא לטרוף את כל החיים האלה בלי הפרעות כמו נוירונים שובבים שמסתובבים במוח בלי השגחה.

האמיני לי לירון - אני אומרת לעצמי כל הזמן שאלוהים כנראה אוהב אותי, הוא פשוט שלח לי תרופה לבעיה שלי והיום אני אדם מאושר, עם ביטחון עצמי הרבה יותר גבוה מבעבר והכי חשוב, סוף, סוף אני חולמת חלומות בידיעה, אמונה והבנה ברורה שיש לי את הכוח להגשים אותן. לא כמו פעם שהייתי חולמת ואז ליבי היה מתכווץ מתוך הידיעה שאולי לא יהיה לי הכוח, מרווח הנשימה, הריכוז והמיקוד. היום אני יכולה לסמוך על עצמי שאם לקחתי על עצמי משהו אני אגיע אליו ואני אבצע - כי יש לי חבר טוב שעוזר לי וקוראים לו ריטלין!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתיאשי...מנסיון

אביגיל
    27/04/2009

אחותי היקרה, הבן שלי הבכור בן 9 נוטל קונצרטה יותר מ-10 חודשים ואני יכולה לאמר לך בוודאות שגם לנו היו חששות בגלל כל התופעות לוואי כגון: ירידה במשקל, טיקים וכו'....
    אבל היום לאחר שימוש ממושך מזה כמה חודשים 70% תופעות הלוואי נעלמו...
    הילד שלי פשוט נולד מחדש, ממצה את הכשרונות שיש בו ויש לו הרבה, ילד מקסים, חייכן, אוהב לעזור, דואג לאחיו הקטנים.
    אני לא רוצה לחשוב איך הוא היה גודל ונראה בעוד 10 שנים בלי הכדור הנפלא הזה (מן הסתם היה נושר מביה"ס ומחפש את עצמו בחו"ל......)

אל תתיאשי, זה יעשה לך רק טוב!!! תאמיני לי, מנסיון אישי!!

בהצלחה בהמשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לאבחן?
    מירב
    16/04/2009

רציתי לדעת איפה אפשר לאבחן הפרעות קשב וריכוז? כמה זה עולה? מה התהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לאבחן?

הוספת תגובה

• היכן מאבחנים

ד``ר אריה בקלו
    17/04/2009

אבחוני קשב וריכוז נעשים ע"י המורשים לכך ממשרד הבריאות: פסיכיאטרים, נוירולוגים,ורופאי ילדים שקיבלו היתר ממשרד הבריאות. ניתן לעשות זאת דרך קופות החולים, או באופן פרטי אצל אחד מהרופאים שציינתי או במכונים פרטיים בעלי היתר.
    המחירים שונים ואין אחידות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בלי אבחנה
    רבקה
    16/04/2009

בני עוד מעט בן חמש ונמצא בגן שפתי.
    בגן ישנה טענה שהוא add. גם בבית אני מצליחה לראות בעיות בקשב וריכוז אך לא היפרקטיביות.
    לקחתי אותו לנוירולוג והוא נתן לו מרשם של ריטלין (חצי כדור) למשך חודש.
    חוץ מזה הוא לא עבר כל אבחנה.
    הריטלין עובד נפלא, בגן מדווחים על שיפור בריכוז.
    השאלה: אם הריטלין משפיע לטובה, למרות שהילד לא עבר איבחון, הדבר אומר שיש לבני בעית קשב וריכוז. ומהם ההשלכות ללקיחת כדור בגיל כה צעיר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין בלי אבחנה

הוספת תגובה

• ריטלין בלי אבחנה?

ד``ר אריה בקלו
    17/04/2009

רבקה שלום,
    קשה לי כמובן לשפוט מה נעשה או לא נעשה במפגש שלכם עם הנוירולוג , אבל אני מרשה לעצמי לשאר שהוא קיבל לידיו שאלונים ופרטים נוספים מהגננת,הורים,רופא מטפל וכו' ובנוסף התרשם ברמה מסויימת מהילד עצמו.אבחון מלא כולל דברים נוספים.
    זה בסמכותו של נוירולוג לנסות תרופה,במקרה זה ריטלין, על סמך הממצאים שעמדו בפניו.
    העובדה שזה גם עוזר לו ,מחזקת את החשד להפרעת קשב וריכוז, אבל רק מחזקת שכן אבחון סופי יכול להיעשות רק מעבר לגיל 6 ורצוי לאחר אבחון קליני מלא.
    אין איסור על מתן ריטלין בגיל 5 ,כמובן תחת השגחה רפואית .
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשר מבוגרים
    נגה
    15/04/2009

שלום,
    אני ב 22 סטודנטית בטכניון. לאחרונה, אחרי זמן ממושך של התלבטות הלכתי לאבחון ואובחנתי כסובלת מהפרעת קשב. נתנו לי הארכת זמן והמליצו לי על טיפול פסיכולוגי רגיל- לתמיכה בבעיות ה"נלוות" שלרוב יש לסובלים מADD. הבעיה היא שמעולם לא היו לי בעיות חברתיות ואני באמת שמחפשת פתרון שיביא לשינוי, עבודה על יכולות הריכוז והזיכרון שלי- פיתוח יכולות קוגניטיביות. הבעיה היא שהפתרון היחיד שמצאתי הוא תוכנה עם EEG שעולה בערך 12,000 ש"ח ואני מחפשת משהו יותר זול שיכול לעשות את אותי עבודה.
    הבנתי שגם נוירופסיכולוגים יכולים לעזור לי, אבל אני לא מוצאת אנשים עם מרפאות קשב למבוגרים אלא רק לילדים בצפון. אני בקופ"ח כללית. אם תוכלו להמליץ לי על מישהו אודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשר מבוגרים

הוספת תגובה

• הפרעת קשר מבוגרים

ד``ר עדי אדר
    15/04/2009

שלום לך!

אני לא מבין מה ההתלבטות! האם עברת אבחון פסיכולוגי בלבד או גם אבחון רפואי?
    אם אכן האבחנה היא הפרעת קשב האם הומלץ על טיפול תרופתי? מדוע לבזבז את כספך על תוכנות שעולות מחירים אסטרונומיים ואינך שוקלת טיפול תרופתי.

אני ממליץ מאוד שתעברי אבחון רפואי (כי כנראה לא עברת אבחון זה).

בהצלחה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב מבוגרים.

דלית
    16/04/2009

חשוב מאד לבדוק את כל ההבטים והרקע לקשיים שאת מתארת , הן מבחינה רפואית והן מבחינת התפקוד האקדמי והכללי. הארכת זמן במבחנים היא כוון נכון לסיוע במבחן עצמו , אך אינה יעילה אם ללא הדרכה מתאימה ליעול תהליכי העבודה והלמידה. יש לבדוק את הסיבות והגורמים לתהליכי העבוד האיטיים וניתן לסייע לך בדרכים נוספות ויעילות .
    אשמח להמשיך לשוחח לשוחח איתך את מוזמנת ליצור קשר בדוא''ל.
    דליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מבתי הגדולה.
    מלי
    12/04/2009

בתי בת 4.5 איטית וחולמנית, זה מתבטא במסיבות כאשר צריך לעשות תנועות כמו המורה למוסיקה היא עושה אותם אחרי כולם, כשנותנים לה משימה לוקח לה זמן עד שהיא מבצעת כמו: להתלבש, לנעול נעליים, להוריד בגדים , כל הזמן צריך לזרז אותה.
    כשאני מסתכלת אחורה לגיל שנתיים שלוש היא הייתה עושה את כל מה שהיו אומרים לה ואף לפני כל הילדים בגן . מגיל 3 החלה להיות איטיתבפעילויות מסוימות.
    הגננת בגן גם שמה לב לחולמנות הזאת כאשר לעיתים לוקח לה זמן לענות לה, ולבצע משימות ולכן היא ביקשה שאני אקח אותה לאבחון, גם הציור שלה מעט לא מפותח לגילה אך, היא כבר כותבת אותיות ומספרים, היא סיפרה לי שמבחינת אינטיליגנציה לילדה יש אוצר מילים מאוד עשיר, ושהיא חכמה לגילה אך, היא מודאגת לגבי ביה"ס ששם הקושי התבטא.
    לקחתי אותה לאבחון אצל מישהי פרטית ( האבחון נעשה כאשר בתי היתה בת 4) והיא ביצעה את כל המשימות שניתנו לה, חלקן יותר מהר וחלקן יותר לאט. הסיכום היה: שבסה"כ הילדה מותאמת לרמת בני גילה, היה קושי בהליכה עקב לצד אגודל ולכן יש לעקוב אחר תחושה עמוקה. והיא ביקשה ממני לדבר עם הגננת שתתן לילדה לעבוד ולבצע משימות בקצב שלה ולא ללחוץ עליה מאחר וזהו עוד גיל צעיר וצריך לתת לה להתפתח ושישנם כל הזמן שינויים התפתחותיים בגיל הזה, דבר נוסף שהיא ציינה לתת תיווך במטלות בהן היא מתקשה על מנת לשפר את התפקוד ואת קצב העבודה.
    השאלו ת שלי וסליחה על הארכת הדברים: האם יכול להיות שינוי קיצוני מילדה שמתפקדת מהר לילדה איטית?, האם התכונות שתארתי מצביעות על בעיות קשב וריכוז?, האם כדאי לחכות עוד קצת לאבחון נוסף ( האבחון האחרון נעשה לפני חצי שנה), איך אני בבית יכולה לסייע לה להזדרז לבצע משימות?( שלחתי אותה לחוג בלט ששם היא צריכה לבצע פעולות ולעקוב אחרי הוראות ולבצעם בזמן). אשמח לקבל תשובות מהירות .תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מבתי הגדולה.

הוספת תגובה

• בתך החולמנית... הניחי לה...

ד``ר עדי אדר
    12/04/2009

שלום לך!
    למרות התיאור המפורט שלך צריך להיות זהירים כאשר מנסים להתרשם ובוודאי לנסות לאבחן במסגרת כזו (דהיינו לא אבחון פורמלי ישיר).
    בכל זאת, ותוך נקיטת מידת זהירות, הייתי מציין כי להערכתי בשלב הנוכחי את יכולה להניח לילדה, אין צורך להעמיס עליה אבחונים, תני לה להתפתח בקצב שלה.
    במהלך השנה הבאה , במידה ויתעוררו קשיים תפקודיים יש מקום לבצע הערכה. בכל מקרה גם אם יש לה הפרעת קשב, ואיני משוכנע בכך, אין צורך כיום לנקוט באמצעים מיוחדים.
    כמובן יש מקום להמשיך ולעבוד איתה, להעשיר אותה ולעקוב אחר התפתחותה.

חג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    שירה
    11/04/2009

האם אמא שסובלת או סבלה מהפרעת חרדה יש סיכוי לילדים שלה לסבול מהפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר אריה בקלו
    11/04/2009

שלום,
    אמא חרדתית עלולה להעביר את התכונה גם לילדיה, ולכן אני מקווה שאת מטופלת בנושא.
    ידוע שלחלק מהילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז יש גם הפרעת חרדה כחלק מתחלואה נילווית.
    למיטב הידוע לי אין קשר ישיר בין היותך חרדתית לבין הסיכוי להפרעת קשב וריכוז אצל ילדיך למעט מה שציינתי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה גיל 3
    מיכלי
    11/04/2009

מקווה שזה לא יהיה מבולבל אבל כך: בני בן 3 [ אחרי 2 בנות מחוננות ומוכשרות ]. מקבץ של בעיותשאין לי מושג כיצד קשורות האחת בשניה . יש בעיה פיזיותרפיסטית המטופלת בפיזיותרפיה פעמיים בשבוע. בנוסף היקף הראש שלו עומד על אחוזון 5% , בנוסף על אף שנולד ילד במישקל גבוה [3,875] הוא באחוזון נמוך ,הוא קטן ונמוך לגילו, בנוסף לאחרונה עשינו לו בדיקה התפתחותית שלבינתיים אמרו לנו שיש לו בעיית התפתחות הנובעת על רקע ריגשי ולא על קרע הפוטנציאל כי הוא ילד נבון[טרם קיבלנו סיכום כתוב] . בגן לדעתי הוא קצת מפגר אחר בני גילו בכל מיני דברים , לא מצייר או עושה עבודות כמו כולם .מצד שני הוא ילד חברותי.יש לי הרגשה שיש בעיה אבל קשה לי לשים את האצבע .
    השאלות:

האם אני יכולה לעשות משהו כדי לפתח אותו?
    מה ז"א על רקע ריגשי??[יכול להתפתח על רקע העדפת אביו את אחותו הגדולה??]
    האם הינך סבור שהשקעה נכונה יכולה להעלות אותו על דרך המלך?האם ניתן לרפא הפרעת קשב במיוחד כזו על רקע ריגשי ע"י תיקון כלשהו??
    יכול להיות שזה פיזיולוגי וקשור לגדילת הראש ??
    מה לעשות?? אני נכונה להשקיע את המירב היום [כולל זמן וכלכלית ] . מה לעשות . אני לא יכולה להשלים עם כך שהוא ילך לאיבוד כי הוא ילד חכם מאד ומוכשר לדעתי.
    להוציא אותו לגן קטן יותר ?? גן מיוחד??? מה??
    תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה גיל 3

הוספת תגובה

• בעיות בגיל 3

ד``ר אריה בקלו
    11/04/2009

מיכלי שלום,
    אני מבין לליבך שאת מוטרדת ,אבל אין צורך להכנס לפניקה.
    כמובן שחסרים לי פרטים כגון מהלך הריון ולידה וכו' ,אבל אני מאמין שהם נלקחו באבחון שנעשה בהתפתחות הילד.
    ילד שנמצא באחוזון 5 בכל הפרמטרים (גובה,משקל,היקף ראש)הוא פחות בעייתי מאשר ילד שנמצא באחוזון נמוך רק בחלקם.אם יש בעיה הייתי מבקש גם יעוץ אנדוקרינולוגי.
    ממה שאת כותבת עולה תמונה של בעיות בתחומי המוטוריקה והרגש. בשתי הבעיות ניתן לטפל ורצוי לעשות זאת במסגרת המרכז להתפתחות הילד שהוא הגורם המתאים ביותר לטפל בבעיות אלו בגיל זה(עד 6).
    קשה לקבוע בגיל זה אם תהיה לו בעיית קשב וריכוז וזה גם לא כל-כך משנה כעת, ממילא צריך לטפל כעת במגוון הבעיות שעלו.
    אני ממליץ לך לקבל את כל העזרה והיעוץ דרך המרכז להתפתחות הילד .
    אל יאוש!
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורה כמורה ?
    חנן
    08/04/2009

שלום.
    יש לי שאלה בנושא תפקידו של ההורה בחינוך ילדים .
    יש לנו בת שהתחילה השנה בחטיבה , היא אובחנה עם בעיות קשב וריכוז ברמה נמוכה יחסית אבל מתקשה לשבת ולהכין בעצמה שעורים ללא עזרה .
    הילדה מקבלת עזרה בהכנת השעורים במהלך השבוע ע"י מורה פרטי במספר מקצועות ובמקצוע החשבון בהסכמה היא מקבלת עזרה מאיתנו הההורים .
    שאלתי:
    1. האם אנו ההורים צריכים לראות את ההורה כמורה פרטי ?
    2. איך לעזור לה (לילדה) האם לבדוק את החומר או לראות שעשתה ללא בדיקת נכונות הדרך והתוצאה ?
    3. האם ככלל תפקיד ההורה לבדוק שעורים ?
    4. האם להורה יש אחריות על הכנת השעורים של הילדה , ?
    חג שמח
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ההורה כמורה ?

הוספת תגובה

• ההורה כמורה!

ד``ר עדי אדר
    08/04/2009

שלום לך!

אני חושב שהתשובה לשאלות שלך כמעט מובנת מאליה – אכן תפקידינו כהורים לשמש כמורים פרטיים עד גיל 18 שנים....
    תפקידנו לספק לילדנו את צרכיהם בתחומים שונים עד להתבגרותם והחינוך כולל שיעורים כלול בחלקנו בחוזה לגידול ילדים!
    עליך לזכור כי לעתים מערכת החינוך והמורים לא עומדים בתנאי החוזה שלהם (לספק חינוך, הוראה וסיוע לימודי) ולכן עלינו לשנס מותניים לסייע לבדוק ולהקפיד שיכינו שיעורים – כמובן כל הורה כמידת יכולתו והשכלתו.

חג שמח!
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה