פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות מוזרות לשימוש בקונצרטה-2
    יעל
    11/02/2009

זאת הפעם השניה שאני כותבת,אודה לך אם תתייחס לפנייתי הראשונה תחת הכותרת"תופעות מוזרות לשימוש בקונצרטה",יעל(משום מה לא ענית לי )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לקונצרטה

ד``ר אריה בקלו
    11/02/2009

לכל טיפול חדש יכולות להיות תופעות לוואי. הדבר יכול להגרם מעצם נטילת החומר שהוא חדש לגוף ,אך גם מבעיה במינון ובמקרה זה כנראה תת מינון.באופן כללי אוכל לומר שאבחון הפרעת קשב וריכוז לפי ההגדרה,לא נעשה לפני גיל 6 .זה גם הגיל שמקובל להתחיל טיפול תרופתי אם צריך.ידוע לי על ילדים המקבלים ריטלין גם לפני גיל זה ללא תופעות לוואי חריגות.
    אינני יכול להסביר יותר מיכוון שלא ראיתי את הילד.
    אני בהחלט ממליץ שתחזרי לרופא המאבחן להערכה טיפולית חוזרת.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5
    רון
    10/02/2009

הילד שלי בן 3.5 ולפי דברי הגננת אינו מסוגל לשבת במפגש עם ילדי הגן , כל הזמן קם מסתובב על הכסא מדבר עם הסובבים אותו או מציק להם, אני שמתי לב שאם אני שואלת אותו איזה שהיא שאלה הוא מספר סיפור שלם אבל לא עונה על השאלה ששאלתי - משנה לחלוטין את הנושא. גם בבית הוא מאוד תזזיתי. הגננת המליצה לי על איבחון ואני רוצה לשאול האם זה לא מוקדם מידי והאם נראה לך שהילד שלי סובל מבעית קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3.5

הוספת תגובה

• ילד

ד``ר אריה בקלו
    12/02/2009

מדובר בגיל צעיר מידי על-מנת שניתן יהיה להגדירו כסובל מהפרעת קשב וריכוז.כן ניתן לדבר בגיל כזה על "טווחי קשב וריכוז" קצרים מהמקובל לגיל, על ילד היפר קינטי וכו'.
    אם קיים חשד לתופעות אלו אז בהחלט כדאי לבקש את הפנייתו לבדיקת אבחון התפתחותי במסגרת קופת החולים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות לשימוש בקונצרטה
    יעל
    10/02/2009

בני בן ה-5 שוקל 16 קילו ואובחן ע"י נוירורוג כהיפראקטיבי וסובל מבעיות קשב וריכוז. הוחלט לתת לו קונצרטה 18.בשעה טובה לאחר חודשיים הוא הצליח לבלוע את התרופה. אתמול נתנו לו בפעם הראשונה ולצערי התוצאות לא היו כפי שציפינו.בעיית הקשב וההיפארקטיביות היתה יותר קשה.הוא זז ממקום למקום,לא הפסיק לדבר-בצורה מוגזמת,ובזמן שהיה מפסיק לכמה שניות היה עושה תנועות מוזרות ובלתי רצוניות עם הלשון-מכניס ומוציא את הלשון-דבר שהפחיד אותי מאוד,ורק אחרי 12 שעות כשפגה התרופה זה הפסיק.באותו הזמן לקחתי אותא לרופא משפחה שיתרשם מהתופעות ןהרופא אמר לי לפסיק מיד עם התרופה(גם לו התנועות עם הלשון והדיבור שלא מפסיק נראו מוזר)הרופא אמר לי להתקשר למחרת לרופא הנוירולוג המטפל ולהתייעץ איתו.שדיברתי עם הנוירולוג קיבלתי תשובות לא ברורות,והוא נתן לי להרגיש שאני מגזימה ונסערת...מה עליי לעשות עכשיו?כרגע הוא ללא טיפול והמצב לא יכול להמשיך כך-אודה לך על תשובתך-אמא מודאגת

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

גלי
    12/02/2009

בני בן ה-7 גם לוקח קונסרטה (36) גם סובל מהפרקטיביות וקשב וריכוז. לוקח קצת זמן עד שהכדור נספק בדם,ומתחיל להשפיע ברצוני לציין בפנייך: שהכדור מדהים! זמן השפעה ארוך ,וגם שהכדור מספיק להשפיע אין תופעות לוואי כמעט בכלל,לא בכי, כעסים, או "סרטים" לפני השינה. אולי מה שאת מגדירה זה קצת בלבול מבחינת הילד. כי פתאום הם לא מבינים מה קורה איתם. פתאום הם מסוגלים לשבת. לפני הכדור בני לא צייר לעולם גם לא קשקושים של הגן פאזלים,לא היה בכיוון בכלל! והיום.........בני מצייר וצובע הרבה ומרכיב פאזלים של 150 חלקים. תתאזרי עוד קצת בסבלנות(גם כחה אין ברירה) ואת בסוף תקצרי את הפירות. שיהיה הרבה הצלחה!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שאובחן
    גי גי
    10/02/2009

הבן שלי בן 25 אובחן עם בעיות קשב וריכוז ולקח ריטלין. עם הזמן הפסיק לקחת ריטלין, לא הצליח במיוחד במסגרת הלימודים וכמובן בעבודה. אין לא מקצוע לא מוכן להבדק, ללכת ליעוץ, ובקושי עובד לפעמים לתקופות קצרות. מה המלצתך כדי שנוכל לעזור לו ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שאובחן

הוספת תגובה

• בנוגע לבן

ד``ר אריה בקלו
    10/02/2009

אחת הבעיות של הסובלים מהפרעת קשב וריכוז היא חוסר היכולת להתמיד במשימות/מחויבויות שנטלו על עצמם. כתוצאה מכך הם סובלים אכזבות בנושאים מגוונים: עבודה, חברים, משפחה.
    ברור לי שאם היה נוטל את הריטלין מצבו היה טוב יותר אבל אי אפשר כמובן להכריח.
    העזרה צריכה לבוא מאדם מקצועי כגון הרופא המטפל או פסיכולוג.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן בגיל לא צעיר...
    מיכאלה
    09/02/2009

לרופא היקר שלום !! אני בת 52. יש לציין שהייתי תלמידה מצויינת ואעפ"כ יש בעיות בתיפקוד בעבודה (בלבול,שכחנות חוסר מיקוד וכו..) במבחן שעשיתי הועלתה סברה שאולי יש add לא מאובחן. לפיכך יש לי כמה שאלות :1. יש טעם בגילי ?? 2 אייך היתי טובה בלימודים אוניברסיטיים ? 3. אייך מבדילים בין זה ובין קשיים רגשיים ?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן בגיל לא צעיר...

הוספת תגובה

• הגיל לא קובע

ד``ר אריה בקלו
    10/02/2009

אכן, הגיל לא קובע. מה שקובע הוא עד כמה הבעיה מפריעה לך בתפקודי היומיום.
    הצלחת בלימודים כי קרוב לוודאי שיש לך מנת משכל מעל הממוצע ולמדת להתגבר, כמו בוגרים רבים,על הקשיים.כמובן שלו היית מאובחנת ומטופלת היית עוברת את שנות הלימוד בקלות רבה יותר.
    במסגרת אבחון קליני מלא ,על המאבחן לאתר גם בעיות רגשיות אם קיימות .יש לזכור כי ללמעלה ממחצית הסובלים מהפרעת קשב וריכוז יש גם תחלואה נילווית ,חלקם בתחום הרגשי.
    בסיכום ,אם את שלמה עם תפקודך בחיים ,עבודה,משפחה, חברים וכו' ,ואינך מתוסכלת מהמצבים שתארת,אינך חייבת לעשות דבר, אחרת ,אני ממליץ לך לעבור אבחון.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירית
    09/02/2009

לחבר שלי יש בעיות קשב ויכוז.. לפעמים כשהוא שקוע במשהו אחד הוא לא שם לב לדברים שמסביב (לדברים נגיד שאם אחרים היו במצב שלו הם כן היו שמים לב אליהם, אני לא יודעת כל כך איך לפרט), או שאם נגיד הוא מפיל משהו עם המרפק הוא רואה בעיניים שזה נפל אבל הוא לא שם לב לזה ולכן לא מתייחס. הוא בן 21 האם אפשר לטפל בזה בגיל כזה ואם כן כמה עולה טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אריה בקלו
    09/02/2009

ניתן לאבחן ולטפל בכל גיל.
    את האבחון יש לעשות רק אצל גורם מוסמך ומורשה.מידע באתר משרד הבריאות.
    המחירים משתנים וצריך לברר בכל מקום לגופו. ניתן לבצע גם דרך קופות החולים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה באבחון
    אני
    08/02/2009

שלום, אני בת 25, לפני כשבועעים עברתי איבחון במכון המתמחה בלקויות למידה (ולטענתם גם באבחון הפרעות קשב וריכוז). הופנתי למכון זה על ידי המכללה בה אני לומדת כי הם אמרו שרק את ההמלצות שלהם הם מקבלים. בכל אופן, היום הייתי שם בפגישת סיכום והודיעו לי כי איני סובלת מADD אך אני סובלת מהפרעת קשב חזותי... מזה אומר? מעולם לא שמעתי על הפרעה מסוג זה... כמו כן, אמרו לי שם שלרוב הסובלים מהפרעה זו יש עבר של ADHD. מה הכוונה עבר? הרי ADHD זו בעיה שלא עוברת עם הגיל, לא? ומה אני עושה כהמשך טיפול? האם כדאי לפנות לניורולוג? אני רוצה לציין כי לא עברתי במכון בדיקת טובה... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה באבחון

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר אריה בקלו
    09/02/2009

אבחון בלקויות למידה איננו אבחון לקשב וריכוז.הוא יכול רק להצביע על טווחי קשב וריכוז קצרים וכו'.
    גם בדיקת TOVA איננה אבחון אלא רק כלי עזר המסייע לאבחון הקליני.
    אם לא עברת אבחון מלא ע"י גורם מוסמך הרי שאין ערך מעשי למה שנאמר לך.
    לעצם העניין , יש כמה צורות ואיפיונים להפרעת הקשב : חזותי, שמיעתי,זכרון עבודה וכו'. לא כולם סובלים מכל הצורות.
    כשליש מאלו שסבלו מהפרעת קשב וריכוז כילדים ,אינם סובלים מהבעיה כבוגרים.
    אני ממליץ לך לפנות לאבחון קליני מלא.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אפה עושים זאת?

אני
    09/02/2009

תודה על התשובה... לפי מה שהבנתי, אני צריכה לעבור איבחון יותר מקיף? מה זה כולל? ואיפה ניתן לעשות זאת? האם דרך קופת חולים? צריך הפניות מרופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    10/02/2009

אבחון מלא הוא אבחון קליני אצל רופא מורשה לנושא. ניתן לקבל פרטים נהרופא המטפל או לפנות לאחד מהמכונים הפרטיים. רצוי לברר מראש מה כולל האבחון: שאלונים,אבחון קליני רפואי,בדיקות עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בעין לאחר ריטלין LA
    אלי
    08/02/2009

בן 28, בריא בדר"כ, ללא טיפול תרופתי קבוע. מלבד טיפול בריטלין רגיל עקב ADHD. משקלי כ- 100 ק"ג. לאחרונה, בשל העדר אפקט רצוי, הוחלפה התרופה לריטלין LA 40 mg, תחילה כדור 1X2 ביום, ובהמשך עלייה ל-2 כדורים בבת אחת (80 מ"ג LA). לפני כ-3 ימים, כחצי שעה לאחר נטילת ריטלין LA במינון גבוה, החל בפתאומיות כאב לוחץ בעין שמאל (כאילו העין עומדת להתפוצץ), קבוע עם עליות וירידות. הכאב נמשך לאורך כל זמן השפעת הכדור, כ- 10 שעות, ופחת עם תום השפעת הכדור, אך לא נעלם לגמרי. נבדקתי באותו היום ע"י ר.עיניים,כולל הרחבת אישונים, שבדק גם לחץ תוך עיני שהיה תקין (דגש גלאקומה במשפחה), ואבחן דלקת לא מרשימה כהגדרתו בשתי העיניים- הרופא לא קישר בין הכאבים לריטלין, סבר שיעבור עם הטיפול בדלקת. מטופל מזה 3 ימים בתרוצידין 3X1 ביום. לציין שהכאב בעין שמאל עדיין מציק, מופיע מדי פעם, ולא חלף למרות שלא נטלתי ריטלין מאז האירוע! 1. האם ידועה ת"ל זו לתרופה. 2. האם יש מניעה להמשיך עם הריטלין LA, או שאולי לשנות מינונים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בעין לאחר ריטלין LA

הוספת תגובה

• כאבי עיניים וריטלין

ד``ר עדי אדר
    08/02/2009

שלום לך!

אני אישית לא נתקלתי בתופעה כזו אך גם לא טיפלתי אף פעם במישהו ב- LA 80 מ"ג במנה אחת...

איני שולל אפשרות של עלייה בלחץ דם ואני מאוד ממליץ לך לבדוק זאת.

כמובן אם תופעה זו נשניית חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל וכן עם רופא עיניים .

בכל מקרה העלאה במינון ריטלין נעשיית בצורה הדרגתית וגם זו יכולה להיות אחת הסיבות לתופעה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אלי
    08/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לריטלין
    אור
    05/02/2009

מחר יש מסיבה והיא מתחילה רק ב 12 בלילה, סיכמנו עם החברים שלפני זה נשתה בשביל המצב רוח הטוב והאנרגיה לכל הלילה.. השאלה שלי היא כזאת - אם אני לוקחת ריטלין la הפועל לזמן הבצפר + הריטלין הרגיל אחר הצהריים הפועל לארבע שעות (ככה שסביר להניח שעד 8, 8 וחצי ההשפעה שלו תעלם) מותר לי לשתות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין ואלכוהול

ד``ר אריה בקלו
    05/02/2009

האמת, לא הבנתי מה את לוקחת+ מה עוד את לוקחת ובאיזה שעות......
    ככלל אינני ממליץ על שילוב של אלכוהול עם תרופה ממריצה.
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לד"ר עדי אדר
    מרינה
    04/02/2009

שלום ד"ר אדר. לפני כחודשיים הייתי אצלך בביקור + איבחון עם הבן שלי - בן 8.5. המלצת על ריטלין LA. עם תחילת הטיפול בריטלין חל שיפור מיידי ומשמעותי מאוד בתפקוד של הילד בבית ספר וגם בהתנהגותו. יחד אם זאת, לאחר כשבועיים מתחילת הטיפול התחיל הילד להתלונן מידי פעם על כאבי ראש. נכון להיום הוא מתלונן על כאבי ראש חזקים כמעט כל יום, גם בשעות אחר הצהריים וערב. + חוסר תאבון + אפאטיות וחולשה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לד"ר עדי אדר

הוספת תגובה

• ריטלין וכאבי ראש

ד``ר עדי אדר
    04/02/2009

שלום לך!

במקרה כזה בשלב הראשון כמובן יש לטפל בתרופה לשיכוך כאבי ראש.
    מומלץ לוודא כי הילד יאכל לקראת שעות אחה"צ.

כמובן שיש להתרשם אם כאב הראש מופיע רק בימים בהם הוא נוטל את התרופה או גם בימים אחרים ואז יתכן והסיבה לכאבי הראש היא שונה.

קיימת אפשרות להפחית רבע ממינון התרופה על ידי פתיחת הקפסולה.
    במידה וכאבי הראש מתמידים מומלץ להתקשר אלי או לשלוח לי מייל אישי -

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע יש שאומרים שניתן לחלק את ה-LA

avi
    05/02/2009

ולעומת הנוירולוגית שלנו טוענת שמנגנון התרופה לא מאפשר זאת (לא ניתן לדעת איזה חלק הוצא)גם לנו ה-LA במינון גבוה מידי ואני לא נותנת כי אי אפשר לחלק אני לא מבינה מדוע אין תמימות דעים בנושא הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן TOVA
    אאא
    02/02/2009

היכן ניתן לעשות מבחן זה דרך קופת חולים מכבי באיזור תל אביב/ מרכז?????????

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן TOVA

הוספת תגובה

• tova

ד``ר אריה בקלו
    02/02/2009

פשוט תתקשר לסניף הקופה שלך ותשאל !
    דר' בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת הקשב וריכוז (AHDH) - ויטמינים
    יעל ואביה
    01/02/2009

איזה ויטמינים עוזרים ויכולים להועיל להפרעת הקשב וריכוז? נשמח לתשובה במהרה, יעל ואביה

הוספת תגובה

• הפרעת הקשב וריכוז (AHDH) לויטמינים

ד``ר עדי אדר
    02/02/2009

שלום לכם!

התשובה פשוטה בתכלית - כל הויטמינים יכולים להועיל לשיפור הריכוז והמיקוד. כלומר אדם שהוא מאוזן תזונתית והצורך דרך המזון את הכמויות המקובלות והמומלצות של וטמינים לא צריך לקבל מנות נוספות ולבטח לא מוגזמות של ויטמינים!

אנשים שתזונתם מאוזנת אינם צריכים לתוספת ויטמינים כדי לשפר את תזונתם.
    מאידך מצבי חסר של ויטמינים יכולים לפגוע בבריאות הכללית וכמובן שמצבי חולי מכל סיבה מלווים גם בפגיעה בריכוז.

מעשית, טיפול בויטמינים לא מהווה שיטת טיפול מומלצת להפרעות קשב וריכוז אלא אם קיימת אינדיקציה ספציפית שקיים חסר בויטמין ספציפי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע אם זה קשור לפה אבל..
    דניאל
    31/01/2009

בימים אלו אני לומד למבחן הפסיכומטרי ושמתי לב שאני ניגש לשאלות עם מלל אני לא מצליח לקרוא את השאלות כמו שצריך.. כלומר אני קורא את השאלה שוב פעם ושוב פעם ואני רק רואה את המילים .. ללא המשמעות.. לא אובחנתי בחיים .. יכול להיות שזה קשור ללחץ?יש משהו לעשות בקשר לזה?

הוספת תגובה

• פסיכומטרי

ד``ר אריה בקלו
    01/02/2009

דניאל שלום,
    קשה לי לענות על שאלתך כי אינני מכיר את עברך בתחום הלימודים.
    אם התופעה הייתה קיימת גם בשנות הלימודים הקודמות אז יתכן וישנה בעיית קשב וריכוז, אך אם מדובר רק בפסיכומטרי הרי שצריך לחשוב על כיוונים אחרים כגון לחץ, או קשיים עם החומר עצמו.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים אצל ילדים
    מיכל אהרון
    30/01/2009

הי, יש לי ילדה בת 6 וחצי בחודש האחרון יש לה תופעה של טיקים בידיים כמו תגובה לא רציונלית מהירה של תזוזות הידיים אחורה ועיוות של האצבעות בנוסף יש לה גם טיקים קולניים לא ברורים כמו אי שקט שלה דיברת עם המורה שלה לגבי הנושא היא טענה שלא הייתה ממהרת לאבחן את הילדה אלא מחכה קצת זמן לראות אולי זה יפסק כמו כן היא תעביר אותה לשורה ראשונה קרוב אליה על מנת שתוכל לפקח יותר . לפני שבוע שאלתי את בתי למה היא עושה את התנועות האלה והקולות מה יש לה היא התחילה ממש לבכות ואמרה לי שהיא לא יודעת למה זה ושהיא לא מבינה והיא תפסיק את זה וכמובן שאין לה בדיוק שליטה על זה ברגע שהיא לא שמה לב זה שוב קורה השאלה שאלה היא מה לעשות עם הנושא העם כדי לערב משהו ממומחה אולי להפרעות קשב או הפרעות ריגשיות אבקש שתעזרו לי בנושא אודה לכם מאוד תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים אצל ילדים

הוספת תגובה

• טיקים

ד``ר אריה בקלו
    31/01/2009

מיכל שלום,
    את מתארת תופעה של טיקים. גם הגיל מתאים.
    אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג ילדים לצורך אבחון וטיפול במידת הצורך.
    אין טעם לדחות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן TOVA
    מירי
    29/01/2009

שלום רב, בן שלי ( כיתא א) אתמול עבר בדיקה של מחבן ללא ריטלין - תוצאה מתוך 100 56%. אם ריטלין - 78%. עד כמה שאני מבינה זה מראה שייתכן ויש לו בעיה בקשב וריכוז, אך ריטלין לא בדיוק שיפר זאת. בדיקה נערכה בעקבות הפניה של נרוולוג ולפני כן בהפניה של מורה. בדיקה יחידה שנשארה לנו היא אבחון פסיכולוגי מלא ( הופנה על ידי רופא). שאלה שלי היא כזו : לא כדאי כבר לעשות מחבן פסיכו דידקטי שמכיל גם אבחון פסיכולוגי?? ומה אומרות תוצאות של TOVA?\ סליחה עם סיבכתי הכל יחד.....

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן TOVA

הוספת תגובה

• מבחן TOVA

ד``ר אריה בקלו
    30/01/2009

מירי שלום,
    אכן סיבכת אותי במקצת.
    התוצאה שאת מציינת לא אומרת לי הרבה. ברור שיש שיפור בתוצאה לאחר נטילת ריטלין אבל זה כמעט תמיד נכון , גם לכאלו שאין להם הפרעת קשב וריכוז.
    לא ברור לי מדוע עשית את מבחן הטובה. האם כהשלמה לאבחון קליני מלא ? חשוב לזכור שמבחן טובה איננו אבחנתי ואין לו ערך ללא אבחון קליני מלא.
    באשר לשאלתך האחרונה, אינני חושב שיש צורך לעשות אבחון פסיכו דידקטי לילד בכיתה א, אלא במצבים מיוחדים.ההחלטה היא של הנוירולוג המטפל בילד.
    אינני מציע לך להסתבך באבחונים מיותרים ויקרים, עדיף להתרכז באבחון הפרעת קשב וריכוז.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה