מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות בקורונה בתל-אביב מסיני שנסע לידי על אופנייםיאיר05/02/2020
שלום דוקטור,
לצערי דברים עוברים כאן יום יום עם משהו אחר. הלכתי ברגל לעבודה במדרכה והזזתי את הראש לצד אחד. אני נושם דרך הפה, לידי מופיע כמו בחלומות נוראיים סיני על אופניים שמתנשם עם פה פתוח גם. הזזתי אחרי שניות בודדות את הראש לצד השני. אני בפחדים נוראיים מאפשרות הדבקה!!! אני לא יודע אם לסיני הזה יש קורונה. מה עושים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורונה
ד``ר רגב כהן05/02/2020אין קורונה בישראל נכון להיום. השאלה מאוד מטרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת קומבו שנתיים או שלוש לאחר חשיפהגילי03/02/2020
שלום דוקטור:
ברצוני לדעת אם יש אנשים שהגיעו שנתיים או שלוש שנים לאחר חשיפה והאם בדיקת הקומבו הראתה שהם חיוביים.
תודה דוקטור אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר רגב כהן17/02/2020אמור לזהות גם שנתיים אחרי ההדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף עיניים לאחר נגיעה אולי בצואהענבל02/02/2020
הייתי היום בחוץ ונגעתי בכל מיני דברים
בעוד שאני בחוץ שיפשפתי את העינים עם היד
שלפתע הרחתי ריח של צואה ביד
ואני מאוד מודאגת כי שפשפתי את העינים עם אותו יד 10 דקות לפני
מיד אחרכך שתפתי את העינים עם מים וסבון
השאלה שלי אלייך
יש לי חרדה מאותו מקרה רק מדבר אחד מטטנוס שאני לא מחוסנת ויש לי קצת בעיה להתחסן כי אני מפחדת מדקירות ומחטים עד כדי התעלפות
וקראתי שבצואה של חיות ובני אדם נמצא החיידק
יש חשש להידבק מהמקרה הזה בטטנוס דרך העין אם היה מגע עם היד למרות ששתפתי אחרכך את העינים אני יכולה לא להתחסן? או שאני חייבת מהמקרה הזה?
אני מאוד מודאגת הודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטנוס
ד``ר רגב כהן02/02/2020מאוד לא סביר להדבק כך מטטנוס
מציע לבוא למרפאה ולהתחסן למרות הפחד,בלי קשר לארוע. נסייע לך להווכח שהזריקה לא נוראית כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה.....
ענבל02/02/2020תודה על התשובה המהירה
אני יכולה אבל להיות רגועה מהמקרה גם בלי להתחסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטטנוס
ד``ר רגב כהן02/02/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ברוק - האם קיים סיכוןאורית29/01/2020
שלום רב
אני עובדת בבית חולים. מחוסנת לפי דרישות משרד הבריאות.
בחודש 16 להריון.
היום, בשיחה עם מטופל, ירק עליי (לא בכוונה, כחלק מהדיבור)
הרוק נכנס ישר לעין לצערי.
בהתייעצות מול הרופאים, לא ידוע על מחלה של המטופל.
מה הסיכונים? מה מומלץ לעשות במצב כזה?
אני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק
ד``ר רגב כהן02/02/2020לשטוף ולשכוח מהעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זה יכול לעזור
אורית03/02/2020כמה זה יכול לעזור אם שוטפים אחריי שהרוק נכנס לריריות העין?
אין בכלל סיכונים במצב?
ואם המטופל חולה במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיגלה בהריון - אודה לעזרהיעל29/01/2020
שלום ד"ר,
אני נעזרת רבות בתשובותיך ואשמח ברשותך להסתייע בך גם הפעם.
אני בשבוע 16 להריון.
לפני 4 ימים, בעקבות חום ושלשול רירי פניתי למוקד. קיבלתי מיד מוקסיפן 3 פעמים ביום לשבוע. לא ערכו לי כלל בדיקות.
לאחר יומיים ביצעתי תרבית צואה והתוצאה- שיגלה.
שאלותי:
1. האם החיידק מסוכן לעובר? מאד חוששת.
2. האם הטיפול האנטיביוטי נכון עבורי או שהיית ממליץ על טיפול אחר? (אני ביום הרביעי מתוך 7 לנטילת מוקסיפן ).
אודה מאד להנחייתך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיגלה
ד``ר רגב כהן29/01/2020אם החיידק רגיש למוקסיפן אז בסדר, לרוב הוא עמיד.
בהריון לא צריכה להיות סכנה לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
יעל29/01/2020איזו אנטיהיוטיקה מתאימה לאור ההריון? והמינון המתאים?
והאם להפסיק את המוקסיפן שקיבלתי? נטלתי כבר 4 ימים.
תודה רבה!
זו התוצאה שיצאה בתרבית:
Shigella sp. (DNA)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי נסיעה להודורויטל29/01/2020
מתכוונת לסוע לטיול של כשלושה שבועות להודו במהלך חודש מרץ, אני בריאה באופן כללי אך חוששת לסוע לשם בגלל התפשטות נגיף הקורונה ושרותי הבריאות הירודים שם, מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורונה
ד``ר רגב כהן29/01/2020כרגע אין אזהרה ביחס להודו.יש לעקוב אחר ההתפתחויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוק ונביחות מכלב קשור שמוחזק בידי בעליויאיר29/01/2020
שלום דוקטור,
ביום שבת האחרון הסתובבתי עם חבר ביפו. לפתע צצה מכונית וירד ממנה בחור עם כלב קטן.
למען ההגינות, על אף תוקפנותו של הכלב והוא אף עשה ררר כזה, הבעלים שלו החזיק אותו היטב. השאלה היא שעל אף המרחק המסויים בניינו הייתי בהלם והחזקתי את כף היד בזווית שבו באצבע היה לי נקודת דם ספק קרושה וספק לא. כמו כן הפה היה טיפה פתוח מההלם. יש להדגיש לא היה מגע ישיר. השאלה גם אם במרחק והנביחות יכול לעןף לכיווני רוק למקומות האלה? איך להתייחס לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק
ד``ר רגב כהן02/02/2020אין ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלת האם צריך להתחסן או לאאבי24/01/2020
מצרף תשובות מעבדה ,לנוגדני שעלת האם מחוסן או צריך לחסן
תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד``ר רגב כהן02/02/2020לא רואה בדיקות. אם עברו 10 שנים מאז שחוסנת ממליץ לחזור על החיסון. בשגרה פעם אחרונה זה בכתה ח. אם טיילת אולי קבלת גם במרפאת מטיילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבדיקות איידס אנונימיותדני23/01/2020
יש בית חולים שאפשר לעשות בדיקות איידס אנונימיות לחלוטין (ללא הצגה של שם או אמצעי זיהוי כמו תעודת זהות) , ועם יש מה השם שלו והמספר טלפון של המרפאה בבית חולים הזה בבקשה?
וחוץ מבית חולים מה השמות של כל המקומות שאפשר לעשות בדיקת איידס אנונימית לחלוטין בלי הצגת תעודת זהות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד``ר רגב כהן02/02/2020אני יודע שיש מקומות כאלה. לא בבתי חולים. תחפש במרשתת, בטוח שתמצא בנקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת קומבו שיצאה שליליתגילי21/01/2020
היי דוקטור רציתי לדעת אם תוצאת בדיקת קומבו שלילית שבוצעה 3שנים לאחר חשיפה היא אמינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר רגב כהן02/02/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת ממגע לא ישירדודו21/01/2020
דוקטור שלום, בחצר של מקום העבודה שלנו מסתובב חתול משוטט/לא מחוסן שמוכר ע"י העובדים. לפני יומיים יצאתי לחצר להפסקת ההתרעננות והחתול נשכב כמטר וחצי ממני. באותו הזמן שמתי לב שהחתול התפתל סביב עצמו וליקק את פרוותו כדי להתנקות, כמובן שבהתחלה לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות, מכיוון שבמדובר במחזה שכיח למדי. הבעיה שלאחר מס' שניות החתול נעמד והתנער. השאלה אם קיים חשש לכלבת בסיטואציה הנ"ל. למקרה שחלקיקים מהרוק שלו ניתזו ובאו במגע עם הפנים שלי, גם אם לא היה ליקוק ישיר של ריריות. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן02/02/2020לא. אין מה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקים ונגיפים במגבונים שנפלו לאסלהיאיר19/01/2020
שלום רב דוקטור, האם יש סיכוי להידבק בחיידקים/נגיפים ע"י שימוש בחבילת מגבונים שנפלה לאסלה בבית אחרי הורדת המים? יש מצב שחיידקים או נגיפים יחדרו לתוך החבילה ויעברו בשימוש? חיידקים/נגיפים יכולים להדביק בדרך הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירותים
ד``ר רגב כהן19/01/2020הרצפה של התא מלוכלכת. חיידקים לא יעברו דרך הניילון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירותים
שואל השאלה19/01/2020תודה על המענה המהיר, שאלתי היא במידה והמגבונים ספגו מים מהאסלה ואחרי זה השתמשו בהם יש סיכוי שחיידקים/נגיפים יעברו בדרך הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגבןנים
ד``ר רגב כהן19/01/2020אם נפל לתוך האסלה הייתי זורק לפח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגבונים
שואל השאלה19/01/2020בטעות נעשה כבר שימוש במגבונים, האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגבןנים
ד``ר רגב כהן19/01/2020לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות בדיקת קומבו
גילי31/01/2020היי דוקטור רציתי לדעת אם בדיקת קומבו שנעשתה 3 שנים ויצאה שלילית האם היא אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעתתתתתת
נעמה19/01/2020אדם שחולה בשפעת ומשתעל לחלל תוך כמה זמן חיידקי השפעת נעלמים מהחדר? חדר גדול מאוד. שואלת את השאלה הזאת לגביי שני מצבים
מצב אחד זה שהחלון סגור ומצב שני שיש איוורור והחלון פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם ונשאות למחלת נשיקהיוסי17/01/2020
שלום רב דוקטור.
בדיקות הדם שלי
UREA +CREATININE+URIC ASID+AMILAZE הכל בנורמה
AST +ALT+GGT בנורמה
שתן כללי הכל בנורמה ונגטיב
EBV IgG-EBNA POSITIVE
EBV VCA IgM NEGATIVE
EBV VCA_IgG POSITIVE
CRP Above the norm
בדיקות דם - HEPATITIS BS AB POSITIVE
לגבי HEPATITIS BS AG NEGATIVE
לגבי HEPATITIS C AB NEGATIVE
לגבי HEPATITIC D NEGATIVE
מה זה אומר? אני נשאי מחלת נשיקה? יש לי דלקת כבד נגיפית צהבת?
לגבי CRP שמתי לב כל שנה תוצאות אצלי משתנות, נורמה ומעל הנורמה.
אני עוסק בספורט 5 שנים כל יום, אימונים אינטנסיבים בחדר כושר. יש לזה קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ebv
ד``ר רגב כהן02/02/2020הכל נראהתקין למעט crp. כדאי לבדוק מדוע.
היה לך בעבר ebvואתה מחוסן כנגד צהבת נגיפית b* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשטיין באר כרוני, רה אקטיבציהליאת16/01/2020
שלום, אני בת 44, סובלת מתסמינים שונים המגבילים את התפקוד מזה כשלוש שנים, עם החמרה מאז אוגוסט השנה. בחצי השנה האחרונה נמצאת בבדיקות נרחבות (קרדיולוגיות, אנודוקרינלוגיות, נוירולוגיות), שטרם הושלמו. בינתיים, מטפלים בתחום הרפואה המשלימה העלו השערה של רה-אקטיבציה או כרוניזציה של וירוס אפשטיין באר caebv (היה לי מונונוקלאוזיס בגיל 11). ביצעתי בדיקה של 4 סוגי נוגדנים לוירוס זה. Early antigen igg, ebna igg, vca igg נמצאו חיוביים, vca igm שלילי. לפי הרפואה המשלימה, נוכחות EA igg מעידה על סבירות גבוהה של רה-אקטיבציה נוכחית של ebv. רציתי לשאול האם אבחנה כזו קיימת ומקובלת ברפואה הקונבנציונלית, ואם כן אז האם זיהומולוג הוא הכתובת הרלוונטית לצורך התוויית טיפול. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ebv
ד``ר רגב כהן16/01/2020התמונה שתארת לא מתאימה לראקטיבציה של הוירוס. אכן אפשר לפנות לייעוץ בנושא הזה עם כל המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לקדחת Q פענוח בדיקת דםשלומי15/01/2020
צרפתי תמונה של היסטוריית הבדיקות דם מהשנה האחרונה
בבדיקה האחרונה חל שינוי ואני לא רוצה לברר לגבי המשמעות שלו
בשלב I הנוגדים IgM הפכו מחיובי לגבולי
ןIGG - נשאר ערך 400
בשלב II
הנוגדים מסוג M עדיין חיובי
נוגדים מסוג G היה 3200 ירד 1600
אם אני מבין נכון עדיין מאופין שיש מחלה פעילה אבל הנוגדים בגוף ירדו ? או שזה סימן להחלמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת קיו
ד``ר רגב כהן15/01/2020קשה לדעת ללא הסיפור הקליני המלא, ואף מסוכן לעשות זאת.
נראה על פניו שאיו מעבר לשלב הכרוני. מציע לפנות עם התוצאות לזיהומאי או למרפאה שעוקבת אחר קדחת קיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)