מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון להרפס זוסטר תוצאה חיובית בבדיקת דםדורית15/01/2020
תודה על תשובתך.
כפי שציינתי. בבדיקת דם vzv igG Ab תוצאה positive מתשובתך הבנתי שחליתי בעבר.
שאלתי בקשר לחיסון להרפס זוסטר
מה יש בחיסון שיכול למנוע מחלה . איזה נוגדנים נוספים יש בחיסון . למה הנוגדנים שלי לא מספיקים. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון זוסטר
ד``ר רגב כהן15/01/2020החיסון נועד למנוע את הופעת הזוסטר, באנשים שחלו בעברם. הוא מכיל וירוס חי מוחלש שגורם לעליה בחסינות וירידה בארועי שלבקת ובכאבים שנגררים בעקבות זיהום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות של בדיקת דםדורית14/01/2020
אני בת 61. עשיתי בדיקת דם vzv IgG Ab והתשובה יצאה positive.
האם זה אומר שבעבר חליתי בבעבועות רוח. ? או שזה אומר שאני מחוסנת להרפס זוסטר? , ולכן אין לי צורך לקבל חיסון להרפס זוסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוסטר
ד``ר רגב כהן14/01/2020כן הנוגדנים מראים שחלית בעבר בא. רוח. ולכן נמצאת בסיכון לזוסטר שמופיכ רק במי שחלה בעבר. כדי למנוע זוסטר אפשר להתחסן כנגד המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה חזקה לאחר חיסוןאורית14/01/2020
שלום.
בתי בת ה-7 עברה בשבוע שעבר חיסון מרובע שעושים בכיתה ב' וגם חיסון נגד שפעת (ניתן לראשונה) בזרוע השנייה. כעבוד יממה וחצי, החל חום גבוה של 39.8 מעלות, שיעול יבש וחזק, בחילות, הקאות וכאבי בטן. החום היה עיקש ולא ירד משמעותית במשך יומיים וחצי- עם שילוב של מורידי חום כמובן. מדובר בילדה בריאה לחלוטין שבעברה הגיבה לחיסונים ללא תופעות לוואי. בוצעו בדיקות שתן ודם שנמצאו תקינות. תוצאות משטח גרון טרם התקבלו. כאמא, אני מרגישה שהגיבה מאוד חזק לחיסון. כיום אנחנו 5 ימים לאחר שהחלו להופיע הסימפטומים המתוארים ועדיין קיים חום, אם כי חום של 38 מעלות. אשמח לקבל הבהרה המסבירה את התגובה וכן המלצה טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחיסון?
ד``ר רגב כהן14/01/2020שלום. יתכן שמדובר בתגובה חריגה לחיסון ויותר סביר כי היא חוסנה מאוחר מדי ופשוט חלתה בשפעת. המלצות טיפוליות זה כמובן לא המקום. יש לפנות לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבנית זיהומית לא משתנה ל ebvדנה14/01/2020
שלום, בעלי בן 39,בריא בדרך כלל. בשנת 2016 בשל מחלת חום ממושכת עשה בדיקות לכל מיני וירוסים ויצא לו ebv igm positive, הערכים האחרים igg ו ebna שלילי, והיה רשום, כנראה primary infection, לחזור עוד 14 יום. הוא ביצע אז, לפני 4שנים, את הבדיקה עוד 3 פעמים והתוצאה נשארה אותו דבר. לפני כשבוע, בשל מחלת חום, עשה בדיקות דם, ובין היתר נבדק שוב ebv, והתבנית נותרה זהה לחלוטין למה שהיה לפני 4 שנים. הוא כבר החלים והכל בסדר, אבל מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם מעיד על משהו? שעדיין מופיע ebv igm positive והערכים האחרים שליליים? ושוב רשום primary infection, לחזור עוד 14 יום?
אודה לתשובתך, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ebv
ד``ר רגב כהן14/01/2020מקרה מעניין... מציע לחזור עם זה לרופא המפשחה או לזיהומאי. אמור היה לפתח נוגדנים מסוג ebna כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן חי הנגיף בסרום דםאלי13/01/2020
כידוע בדם מחוץ לגוף הנגיף חי מספר דקות ומתחמצן האם אותו דין לגבי סרום הדם שמופרד מהדם בתהליכי בדיקות דם במעבדה סרולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לנגיף ה hiv
אלי13/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHiv
ד``ר רגב כהן14/01/2020יכול לשרוד בתוך תאים יותר זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תחושה בלב היא תסמין ראשוני לשפעת?גילה09/01/2020
היי
קראתי שהדבר הראשון שמושפע מהשפעת זה הלב
השאלה מה בא קודם ...
אין לי תסמיני שפעת אבל יש לי תחושה בלב ...
האם יכול להיות שזה יהיה התסמין הראשוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד``ר רגב כהן14/01/2020לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להידבקות אחרי ביקור בקופת חוליםנועה09/01/2020
היי. בעלי חזר עכשיו מקופת חולים אומר שלא נגע שם בכלום רק בדלת שפתח כדי להיכנס שאלה שאלה ויצא כשחזר שטף ידיים עם סבון אך חזר לגעת בנייד שאותו לא חיטא..( נגע בו גם לפני ככה שהחיידקים של הקופת חולים היו על הנייד) לאחר שעה קם שוב שטף ידיים ולא חזר לגעת בנייד ובשום חפץ. עבר לידי ונגע לי באף האם יש מצב שאם הוא נדבק באיזה חיידק כשהיה בקופת החולים הדביק אותי כשנגע לי באף? מציינת שהוא חוסן לשפעת לפני 11 יום אני בהיריון לא חוסנתי . מה הסיכוי שנדבקתי במשהו? במידה ונדבק כשהיה בקופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות
ד``ר רגב כהן09/01/2020הכל יגול להיות. נשמע לי שאין כרגע משהו משמעותי שצריך להדאיג. גשי להתחסן לפני שתחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נועה10/01/2020שאלה תיאורטית..אם בעלי נניח נדבק בוירוס שפעת אבל בגלל שהמערכת החיסון שלו חזקה זה לא משפיע עליו בשום דבר. זאת אומרת אין סימני מחלה בכלל.
יש מצב שלמרות שהוא לא חלה יעביר אליי תוירוס ועליי זה כן ישפיע כי אני בהיריון וכביכול בהיריון מערכת חיסון חלשה יותר? או לחילופין אם לא חלה זה אומר שלא נדבק בוירוס? ככה שלא יכול להדביק אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות וירוס ה hiv מעירוי דםאלי09/01/2020
ד"ר רגב שלום
ידוע שנגיף האיידס לא שורד מחוץ לגוף אלא מספר שניות עד 5 דקות שמדובר על כמות דם מסיבית לפיכך מעניין אותיי לדעת כיצד בשנות ה80 כשלא ניטרו ולא הכירו את הוירוס חולי המופיליה וגם אחרים שנזקקו לעירוי דם נדבקו בנגיף האיידס מעירוי דם או תוצריו שהרי עוברים שבועות או חודשים מרגע תרומת הדם ועד לעירוי בפועל כיצד הוירוס המשיך להתקיים כל הזמן הזה במנת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV
ד``ר רגב כהן09/01/2020הוירוס לא שורד בתנאים הקיימים מחוץ לגוף. זה לא המצב במנת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל שמנת הדם לא באה במגע עם האויר בחוץ?
אלי09/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ והכוונה לגבי שפעת אצל ילדיםישראל07/01/2020
שלום דר' וסליחה מראש על השאלה הארוכה.
בני בן 7 לפני שנתיים חלה בשפעת מסוג B.מייד שהסתיים החום לא דרך על הרגליים וה SKp שלו טיפס ל1000 ובשיא האשפוז הגיע ל3500 לאחר טיפול בנוזלים בלבד זה חלף.
שנה שעברה אותו סיפור הפעם מסוג B אותו סיפור והגיע ל7000 SKP אשפוז שבוע נוזלים וירד
עשינו בירורים נירולוג מטבולי אין לאף אחד תשובה אומרים שזה אחרי שפעת .ואין מה לעשות
הדבר היחיד שעשו לנו במחלקה מטבולית לקחו גם מכול המשפחה ושלחו לחול לבדוק משהו גנטי ותשובה עד שנה כי זה ללא עלות .
הרופאה משפחה אמרה לחסן אותו וושאלתי אולי החיסון ישפע בדיוק הפוך עליו לא ענתה לי ולא לוקחת אחריות .כי לא התחסן אף פעם
שאלתי כזאת
1. יש עוד בירור שניתן לעשות .
2 .האם הוא מחוסן מפני הנגיפים האלה באופן טבעי.
3. אני ממש לא יודע מה לעשות איתו אני לא שולח אותו לבית ספר כבר שבוע ממש בלחץ מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת b
ד``ר רגב כהן07/01/2020כן. לדעתי שפעת בי, גורם ליותר פגיעה שרירית, במיוחד בילדים מאשר שפעת a (גם היא יכולה כמובן).
הדרך הכי טובה למנוע סיבוכי שפעת, ביניהם רבדומיוליזיס, זה חיסון.
מציע לחסן אותו, החיסון המומת לא גורם לשפעת ואני לא מכיר תופעת לוואי של רבדומיוליזיס מהחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה דקות אחרי שיעול במשרד מאווררמעיין07/01/2020
היי תוך כמה זמן משרד מתנקה מחיידקים שנמצאים באויר לאחר שאדם ששהה במשרד השתעל? 5 דק דקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויר
ד``ר רגב כהן14/01/2020זה מאוד משתנה בהתאם למחולל. יש דברים שנשארים באויר זמן רב כמו שחפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתכוונת לשפעת...?
מעיין15/01/2020הכוונה לש9עת....תוך כמה זמן נעלמים החיידקים כאשר אדם משתעל /מתעטש? בשני מצבים מצב אחד שחלון םתוח וישנו איוורור מצב שני שהחלון סגור בחדר מעט גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות שריטה על ידי קופאית זרהמאיר05/01/2020
דוקטור שלום, אני מבקש לשמוע את דעתך - לפני פחות משעה המתנתי בתור לשלם. קופאית אפריקאית לא חיכתה שהניח את השקיות ולקחה לי בברבריות מהיד. באותו רגע שלא שמתי לב. הרגשתי שריטה מציפורן שלה. כשהסתכלתי ראיתי שריטה קטנה יבשה ונקודה דמית (ספק יבשה ספק טרייה). שאלתי היא עד כמה אני צריך לדאוג עכשיו ממחלות, אני מניח שאתה יודע למה כוונתי. האם צריך טיפוח מונע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה
ד``ר רגב כהן05/01/2020אין מקום לדאגה. תוודא שיש לך חיסון טטנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת - האם שזה במצב רדום זה מדבק?עודד נבון04/01/2020
שלום רב אני בן 38 ואני בחי בזוגיות מזה שנתיים , הבת זוג גילתה שהיא נושאת את חיידק "השחפת" בבדיקה בבית חולים אמרו לה שזה חיידק רדום והיא צריכה לקחת אנטיביוטיקה . יש סכנה להידבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת לטנטית
ד``ר רגב כהן04/01/2020לא, הסכנה היא כאשר החיידק מתעורר ומופיעה מחלה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לורמוקס והנקהניה03/01/2020
שלום, היום גיליתי שלי ולבני משפחתי יש תולעים בפי הטבעת, לבנות ודקות.
ב2 הזדמנויות שונות בהילדות קיבלתי ורמוקס אשר גרם להופעת פריחה וגרד עז, ונאלצו לקחת אותי לבי"ח בשל כך.
בנוסף, יש לנו תינוק בן חדשים ואני מניקה. אלו שאלותיי:
1. האם יש תחליף לתרופה הזו?
2. אם כן - האם מותר בהנקה?
3. בהנחה שגם לתינוק שלנו יש תולעים, האם יש דרך להקל עליו על ידי מתן א טיפול כזה או אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקס
ד``ר רגב כהן03/01/2020ורמוקס מותר בהנקה. ביחס לתרופות האחרות יש פחות מידע. יש תרופות אחרות כולל אלבנדזול שיכול לגרום אולי לאלרגיה אצלך גם, ופירנטל פמואט שאני לא יודע לגבי הנקה איתו.
מציע לקחץ את התינוק לרופא ילדים ךגבי בחירת טיפול עבורו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שפעת אכן מחלה רצינית?רות02/01/2020
לאור העובדה שחיילי צה"ל אינם זוכים לחיסון נגד שפעת, איך אפשר לראות בה מחלה רצינית? ואם היא רצינית, הא כיצד צה"ל לא מתייחס אליה כמחלה המחייבת להתחסן נגדה? רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד``ר רגב כהן02/01/2020א. כן. מתים ממנה או מסיבוכיה לעיתם.
ב. חיילי צהל מקבלים חיסון אלא אם מסרבים. אי אפשר בישראל לחייב להתחסן לפי חוק נכון להיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה משפעת בזמן היריון ללא חיסוןנטע31/12/2019
היי אני בהיריון ולא מעוניינת להתחסן כשאני בהיריון פוחדת מכל מיני סיבות.
רציתי לשאול אם אני שוטפת ידיים מחטאה אותם בלי הפסקה לא שמה יד באף בפה לפני שחיטאתי.
וכאשר נמצאת עם הרבה אנשים (שזה נדיר) שמה מסיכה. ובעבודה יושבת איתי רק בחורה אחת שנתתי לה כבר הוראות לה להתקרב לחצי שלי .המשרד תמיד מאוורר ואף אחד לא נוגע לי במחשב או בציוד שלי המשרדי. האם אני די מוגנת מהשפעת בצורה הזאת? יש עוד טיפים שתוכל לתת לי להגן על עצמי? בנוסף מצרפת לך תמונה של המסיכה שבה אני משתמשת האם היא מגינה עליי ב100%?האם יש מסיכות יותר טובות? אשמח למענה על כל שאלותיי..ושאלה אחרונה ..מתי השפעת הזאת אמורה להיעלם מה הצפי? סוף פברואר? ..תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן01/01/2020פשוט להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)