מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת חומוס חשוד כמזוהם בליסטריהיפעת03/03/2020
שלום.
אתמול פורסמה אזהרה של משרד הבריאות שלא לצרוך חומוס של חברת צבר מתאריך מסויים עקב חשד להמצאות חיידקי ליסטריה. לרוע המזל, אני, בעלי וגם בני הקטן (בן 1.8) כבר אכלנו מהחומוס. כרגע ללא תסמינים. החברה לא ידעה לתת מענה לשאלות, פרט לזכוי עבור המוצר הפגום. כעת אני בחשש כבד, בייחוד לגבי הילד שכן קראתי שהמחלה יכולה להסתבך עד מוות באוכלוסיות בסיכון. מה אפשר לעשות? האם אפשר לבצע בדיקות מעבדה כלשהן לוודא אם נדבק? או לקחת אנטיביוטיקה מניעתית? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה
ד``ר רגב כהן07/03/2020המחלה בדכ קלה באנשים עם מערכת חיסון תקינה. גם ילדים מעל גיל הינקות בדכ לא חולים במחלה קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון ושיעול סטנדרטיים מול נגיף הקורונהיובל01/03/2020
שלום רב
בשבוע האחרון אני סובלת מצינון ושיעול עם ליחה, ללא חום וללא הרגשה כללית רעה.
לא חזרתי מחו"ל ולא הייתי במגע עם משהו שחזר מחו"ל (עד כמה הידוע לי).
האם יש סיכון שמדובר בקורונה או בסתם התקררות חורף? איך ניתן להבדיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה הקודמת
יובל01/03/2020תוספת לשאלה הקודמת - האם אדם הלוקה בדלקת מפרקים הופך להיות בסיכון יותר גבוה להידבקות (עקב מערכת חיסונית לקויה) או יותר גבוה לקבל את המחלה בצורה קשה יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורונה
ד``ר רגב כהן07/03/2020לשאלה הראשונה, לא סביר. כרגע אין הדבקה קהילתית בישראל.
לשאלה שניה אין מידע כיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה ונסיעה לחו"ל בעוד חודש להודורחלי28/02/2020
שלום רב, אנו זוג בני 60. מיועדים לנסוע להודו ל-20 יום עוד חודש. מה ההמלצות לגבי הקורונה, לבטל או לנסוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו
ד``ר רגב כהן28/02/2020ההמלצה היא לדחות כל נסיעה לא דחופה לחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקה בזדון ב-hivאביקו27/02/2020
שלום ד"ר רגב
ישבתי על כיסא במסעדה בקניון והרגשתי תחושה של דקירה קלה בישבן. לא ראיתי מחט על הכיסא והלכתי לדרכי. במחשבה נוספת עלה בי חשש שאולי מישהו שם מחט של מזרק מזוהמת ב hiv בזדון בספוג מתחת לבד, הריפוד
יש לציין שלבשתי מכנסי ג'ינס יחסית עבות. האם קיים סיכון הדבקה ב hiv ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה
ד``ר רגב כהן28/02/2020מאוד לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הקאה בודדת עדיין עלולה להעיד על וירוס הקאות?מיכל26/02/2020
שלום. לבן שלי בן השנתיים וחצי רפלקס הקאה מוגבר. בעבר היה מקיא המון וללא טריגר (היה במעקב גסטרואנטרולוגי מספר מפגשים למשך מספר חודשים), כיום בעיקר סביב שיעול, צחוק, בכי ומאמץ גופני מוגבר. בימים אלו סובל משיעול ליחתי, בעיקר סביב השינה. בגן הוא התעורר באמצע שנת צהרים והקיא. הגננת לא שמעה שיעול מקדים. לציין כי מאז קיא חיוני ביותר, רץ, שר ורוקד. לא נח לרגע. ללא חום. הגננת מסרבת לקבלו לגן למחרת גם אם לא יקיא כל הערב והלילה עד 8 בבוקר (19.5 שעות). בטענה כי מסתובב עכשיו וירוס הקאות. בינתיים , הלילה (וגם אתמול בלילה) התעורר מהשינה והשתעל מאוד עם הרבה ליחה ולרגעים היה נשמע שתיכף מקיא. הרמנו וטפחנו על הגב ונרגע.
מה עמדתך? האם במקרה שכזה יכול עדיין להיות שמדובר בוירוס הקאות כשבטווח של 20 שעות היתה רק הקאה בודדת? האם מוצדק למנוע מהילד הגעה לגן מחשש להידבק? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה
ד``ר רגב כהן28/02/2020אני לא הסמכות אבל אם הילד משתעל כעת יכול להיות שמדובר באיזה וירוס. כנררה שיכול לחזור לגן אם אין חום והפסיק להקיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בכלבת לאחר נשיכת חתולאורי23/02/2020
שלום,
רציתי להתייעץ בנושא כלבת, לאור אירוע במשפחה של מגע של ילד עם ילד שננשך ע"י חתול עם חשד לכלבת:
1. האם ילד שננשך ע"י חתול עם כלבת לפני התחלה של סדרת חיסוני הכלבת, יכול להדביק ילד אחר בכלבת באמצעות רוק (למשל: פה לפה או שימוש בכלי אוכל משותפים)?
2. האם אותו ילד שקיבל את החיסון הראשון (מתוך סדרה של 4) נגד כלבת, יכול להדביק ע"י רוק (פה לפה) ילד אחר בכלבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן23/02/2020לא ולא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם וירוס הקורונה הקטלנייוני17/02/2020
שלום לרופא
האם אנחנו עומדים לפני עידן טראומתי, שבו וירוס הקורונה קוצר אנשים בכמויות, ואין איך לעצור את זה?
זה מרגיש כאילו מדובר בוירוס זדוני תוצר מעבדה, יתכן?
אז האם להתכונן לגרוע מכל, מגפה קטלנית שנעמוד מולה חסרי אונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורונה
ד``ר רגב כהן17/02/2020שלום. בינתיים שיעור התמותה המוערך הוא 2 עד 4 אחוז ובמדינות מפותחות קיימת הכלה יפה של המצב.
אם אנשים ינהגו באחריות ולא יצפצפו על ההנחיות יש מצב שכאן גם זה יוכל.
מה יקרה בסוף- בשלב זה אי אפשר לדעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Klebsiella pneumoniae - חיידק בבדיקת שתןשרון17/02/2020
שלום, לפני השבוע בעת מתן שתן תחושה של צמרמורת לקראת סיום ההתפנות. צורך רב לשירותים. קיבלתי זינט 500 מג פעמיים ביום למשך 7 ימים. מחר מסיימת את הטיפול וישנה הטבה וכרגע לא סובלת מהתסמינים שהיו קודם לטיפול.
הערב הגיעו התוצאות של בדיקת השתן והם klebsiella pneumoniae. קריאה באינטרנט די מפחידה בענין זה. אני אפנה לרופא שלי אבל בינתיים די בלחץ.
האם מדובר בחיידק מסוכן? האם כשהוא מופיע בשתן הוא פחות מסוכן? מה הטיפול המקובל החיידק זה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ד``ר רגב כהן17/02/2020החיידק עליו את קורטת הוא חיידק יציב שנקרא בציבור kpc. זה ממש לא בהכרח מה שיש לך. לכי לרופא וודאי כי הטיפול שאת מקבלת הולם את רגישות החיידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות רב מוקדית מתמשכתYonatan Adar16/02/2020
אבא שלי, בן 86, אושפז לפני 4 שבועות על רקע אירוע לב שגרר צנתור ושימוש ב-2 סטנטים. בנוסף, אובחנה דלקת ריאות רב מוקדית, טופל בשני סבבים של אנטיביוטיקה בטווח רחב ובמינון גבוה. כיום ללא נסיגה משמעותית בזיהום הריאתי. אנחנו מיואשים מחוסר האפקטיביות של הטיפול הרפואי ומבקשים את עזרתכם במתן ייעוץ או בהפנייה לייעוץ שכזה אצל גורם שיכול לסייע. במידת הצורך, נוכל לספק את כל המסמכים הרפואיים מזמן האשפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ראות
ד``ר רגב כהן17/02/2020אפשר לפנות לכל זיהומאי, אגב, כולל בבית החולים בו הוא נמצא כדי לקבל ייעוץ. ותמיד אפשר גם חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ושתן תרביתמיכל10/02/2020
צהריים טובים בזמן אחרון יש לי עליות חום בלי שום סיבה 39.5 ארבע ימים סובלת מאטופיק ולופוס בדם עשו לי הדיקת תרבית דם ושתן סטיק בשתן;ליוקוצוטים 3+ללא ניטריטים. תרבית שתן:urine culture:תוצאה חיובית.תהליך בדיקה:ESBL TEST.תהליך בדיקה:Bact count 1 isolate .תוצאה:>100.000ml/cfu.שם החיידק:proteus mirabilis למרות שאין צרבות ושריפה בשתן אם זה שייך לכליות חייבים טיפול או שזה עובר לבד מודה לך על היחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום 4 ימים
ד``ר רגב כהן10/02/2020מאוד מסןכם לענות כך על המקרה. אחרי 4 ימי חום גבוה ללא מקור ברור, במי שלוקח תרופות שמחלישות את מערכת החיסון, יש להגיע לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס פרוו בבדיקת דםציפי09/02/2020
שלום וברכה,
בבדיקת דם יצא וירוס פרוו חיובי, מה זה אומר? תוך כמה זמן זה עובר? לציין, איני מרגישה דבר. האם יש צורך לבדוק את כל בני המשפחה? האם יש צורך לחזור על הבדיקה לוודא שהוירוס חלף?
תודה רבה.
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבו
ד``ר רגב כהן17/02/2020מדוע עשו בדיקה לוירוס זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבו וירוס
ציפי18/02/2020עשיתי בירור בגין הפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס פריאפנדיקולרי ודלקת תוספתן- זיהום ונפיחות במותן ימיןניר סימן טוב09/02/2020
לפני חודשיים אובחנתי עם אבצס אפנדיקולרי שאינו מתאים לניקוז ודלקת בתוספתן. לאחר טיפול אנטיביוטי בן חודש וחצי ללא שינוי ברמת הכאב, ושני אשפוזים, הוחלט להפסיק את האנטיביוטיקה.
במהלך שבועיים ללא אנטיביוטיקה המותן הימנית שלי התנפחה (התוספתן שלי גבוה באופן יחסי, מתחת לכבד), והכאבים התגברו.
בבדיקת US בתום השבועיים נראה שהאבצס אכן גדל ועברתי ניקור מלא ללא נקז. לאחר שבוע כאוב ביותר באזור המותן הימנית התאשפזתי שוב, ביצעתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה ועברתי ניתוח מורכב להוצאת תוספתן עם נקז. שוחררתי אחרי יומיים של התאוששות, עברו חמישה ימים מהניתוח והנפיחות במותן התגברה והכאבים חזרו.
ללא חום, בדיקות שתן תקינות, CRP אחרון 21.
מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות? יכול להיות שיש לי זיהום מורכב ואלים בגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס
ד``ר רגב כהן17/02/2020נשמע שיש לשוב לאשפוז להשלמת הבירור כולל הדמייה חוזרת של האיזור. מה צמח מתרבית מניקור האבצס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת מחלות דרך חפצים - זמןמתעניין08/02/2020
שלום, אני עובד בשדה תעופה, וכמובן נמצא במגע קרוב עם אנשים מכל העולם. במקביל אני משתמש בנייד, קורא ספר. תוך כמה זמן ניתן לגעת בפריטים אלה ללא חשש להידבק במשהו? הרי לא ייתכן לשטוף את הידיים אחרי כל נגיע בנייד, ספר או ביגוד שלבשתי בעת היותי בעבודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע
ד``ר רגב כהן17/02/2020השאלה לא ברורה לי. כדאי תמיד לשמור על היגיינה טובה, במיוחד לפני אוכל ואחרי שירותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום על חפצים
מתעניין19/02/2020אני לא מתכוון לאוכל. אם בזמן עבודתי עם אנשים ממדינות שונות באתי במגע עם זיהום מסוים, והשתמשתי בנייד, תוך כמה זמן הוא הופך לסטרילי? הרי אני מחזיר אותו הביתה, ושם אני לא שוטף ידיים אחרי כל נגיע בנייד(או תיק או מעיל שאותו לבשתי בעבודה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנייד
ד``ר רגב כהן20/02/2020המכשיר הנייד לעולם לא הופך לסטרילי. יש חיידקים שיכולים להשאר עליו תקופה של ימים. רוב החיידקים שאתה במגע עמם ביום יום אינם בעייתיים אבל אדם שנושא חיידק עם אלימות או יציב לאנטיביוטיקה יכול לגרום לזיהום אצלך. זה קורה בשגרה ללא קשר לעבודתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום על חפצים
מתעניין20/02/2020תודה לך על ההסבר המפורט. קצת הרגעת אותי (אולי כדאי לעבור לגור במערה, אם כך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ב-HIV כשהנגיף שרד באריזה סגורהניר06/02/2020
שלום רב
אכלתי קורנפלקס ועל אחד הפתיתים היה סימן אדום בגודל חוד של עיפרון החשוד כדם
האריזה של הקורנפלקס באה אטומה לאויר וידוע לי שהנגיף יכול לשרוד הרבה זמן באריזה אטומה ללא אויר
אחרי שסיימתי לאכול צחצחתי שינים ובזמן הצחצוח ירד לי דם מהחניכים כמו שקורה להרבה אנשים
השאלה שלי היא כזאת:
אם השאריות של הקרונפלקס נדבקו לי בשינים והקורנפלקס היה נגוע בדם והוא בא במגע עם הדם מהחניכים
נגיד וכל התאוריה שעל הקורנפלקס היה דם נגוע בHIV והוא היה סגור באריזה ללא אויר והנגיף לא הושמד
האם יש חשש להדבקות?
ואם אין חשש אפשר בבקשה הסבר קצר למה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נשמע טוב
מוצי17/02/2020התשובות הן , כן וכן,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHiv
ד``ר רגב כהן17/02/2020הוירוס לא שורד בתנאים כאלה ומבחינצי התשובות הן לא ולא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת הידבקות בקורונה במשלוח מסיןקרן05/02/2020
שלום דר
קניתי לילד משחק הרכבה מאתר אמריקאי והסתבר לי שהוא מגיע מסין . האם יש סכנת הדבקה בוירוס הסיני קורונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואר מסין
ד``ר רגב כהן05/02/2020לפי הנחיות משהב אפשר לקבל דואר מסין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)