מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכון בבדיקת דם לנוגדני HIVאלי31/12/2019
עשיתי היום בדיקת נוגדנים בבית חולים מוכר. הבודק לא שם כפפה על ידו בבדיקה ולא רוחץ את ידיו בין מטופל למטופל. נבדקתי מיד לאחר מטופל קודם. אם היה לבודק על כף היד החשופה הייתה טיפה מדמו של הנבדק הקודם והוא נגע במחט הפרפרית לפני שהחדיר אותה אלי האם יש סיכון בפרוצדורה או ששתיים שלוש הדקות שעברו שהטיפה שהתה באוויר שוללת אפשרות כזאת - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר רגב כהן31/12/2019הסיכון לhiv אפסי אבל ההתנהלות אינה תקינה בעליל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין צורך בבדיקה חוזרת
אלי31/12/2019עוד 3 שבועות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד``ר רגב כהן31/12/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר רגב
אלי31/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לחיסון השפעתג31/12/2019
1. אם בזמן שהותי בקופח על מנת להתחסן נגד שפעת נדבקתי בשפעת חזירים או סוג אחר של שפעת וזמן דגירה של שפעת הוא בין יום לשבוע בערך, החיסון בעצם יגן עליי רק אחרי שבועיים שלושה (כפי שפורסם) כשבזמן הזה יכולה להתפתח שפעת חזקה ואף להסתבך עם דלקת ריאות אף על פי שהתחסנתי? או שבעצם מאותו רגע שבו הוחדר לגופי החיסון אני כבר מוגנת מהמחלה?
2. נדבקים ע"י נוזלים, מגע ובאוויר(כלומר אם מישהו רק עובר לידי ונושם אפילו מבלי שאגע בו או ברוק שלו)?
3. האם מחייב שיהיו תסמינים אחרי החיסון? ומהם? ותוך כמה יזמן יופיעו? ואיך אדע לזהות אם זה רק תסמינים של החיסון ולא צריך רופא או שזו אכן שפעת שונה ממה שהתחסנתי ועליי כן להגיע לרופא או שבמידה וזה רק תסמינים עליי בכל זאת להגיע לרופא, כלומר איך אזהה אם זה חום גבוה, חולשה (ועוד תסמינים דומים) של תסמיני החיסון או שפעת באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד``ר רגב כהן31/12/20191. החיסון אינו עובד מיידית. לוקח זמן, יותר או פחות בהתאם לכמה החיסון שונה מהחיסונים שכבר קבלת בעבר או שחלית בעבר. מהסיבה הזו מתחסנים לפני עןנת השפעת ולא תוך כדי התפרצות המגפה
2. נדבקים עי מגע עם נוזלי גוף, וטיפות קטנות של רוק נזלץ עטוש שעול וכדומה. מתוארים באופן נדיר גם הדבקה דרך האויר.
3. חיסון עלול לגרום לתסמינים דמויי שפעת אבל לרוב קלים וזמניים מאוד. שפעת גם יכולה להיות קלה יחסית אפילו ללא חום אבל לרוב היא ממושכת יותר וקשה יותר. אין אפשרות לדעת בוודאות. מה שמופיע יום יומיים לאחר החסון כנראה קשור לחיסון. בכל מקרה אם מבודדים את הוירוס מהחולה זה לא נגרם מהחיסון שכן זהו חיסון מומת.
אפשר להדבק בשפעת למרות החיסון אבל לרוב המחלה תהיה קלה יותר ויהיו פחות סיבוכים. מניסיוננו השנה כמעט כל מי שמגיע למיון וכל מי שמאושפז עקב המחלה לא חוסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בלתי פוסק וכאבים בשריריםסימה28/12/2019
לאחרונה אושפזתי ל- 10 ימים בגלל חום המגיע ל- 37.7C ובעיקבותיו אני מקבלת כאבים חזקים בעיקר בשרירי הרגליים וכמובן חולשה מאד חזקה בכל הגוף. במסגרת בית החולים קבלתי אנטיביוטיקה לוריד משך 3 ימים והיא הופסקה בגלל שלא נראו תוצאות, כמו כן עשו לי בדיקות מאד מקיפות הכוללת אולטרה סאונד לבטון, CT לחזה ולחלל הבטן, תרביות שתן ודם, ביאופסיה בעורק ליד האוזן הרבה מאד בדיקות פיזיות ועד עתה לא נמצא ממצא היכול להעיד על מחלה- בעיה מסוימת, בתחילת החודש יש לי גם ביופסיה של מח העצם. שוחררתי לביתי ללא טיפול ועדיין התופעות קיימות.
אודה לך דר עם תוכל להציג לפני אפשרויות בדיקה נוספות על מנת לזהות את מקור הבעיה, אני סובלת מכך 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות ממושכות
ד``ר רגב כהן31/12/2019יש לקבל סיפור מפורט על התלונות, גורמי חשיפה אפשריים ולעבור על הבדיקות שנלקחו עמ להשלים אם חסר משהו ולעבור על התוצאות שך כל מה שכבר חזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כמה דקות במיקרוגל מתים החיידקים?mor18/12/2019
אחרי כמה דקות במיקרוגל מתים החיידקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל
ד``ר רגב כהן31/12/2019איני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה אורליטיקום חיובי ללא תסמיניםיורם17/12/2019
הי.
אני בן 46, דו מיני ונבדק באופן שיגרתי אחת לחצי שנה.
בבדיקה האחרונה , לפני השבוע, קיבלתי תוצאה של אוראופלסמה אורליטיקום חיובי.
אני כנראה רק נשא ואין לי בינתיים שום תופעות לוואי.
אני יודע שנדבקתי מהאישה שהיתה לי איתה מערכת יחסים קצרה של חודשיים.
העניין היא שאני עכשיו במערכת יחסים חדשה , עם גבר הפעם. רוב המין שלנו היה מוגן. אחרי שקיבלתי תוצאות שליליות לhiv קיימנו פעם אחת מין לא מוגן..
רק היום , שבוע אחרי, קיבלתי את התוצאה של האוראופלסמה אורליטיקום החיובי.
השאלה מה עושים עכשיו?
1. לאישה הודעתי שנדבקתי ממנה
2. לעצמי - האם צריך אנטיביוטיקה גם כשאין תסמינים?
האם אני מדבק לנשים אחרות? האם אני מדבק לגברים? כנשא, זאת אומרת.
3. אדבר עם בן זוגי הערב, השאלה היא האם יש טעם לחזור למין מוגן או שסביר להניח שהוא כבר נדבק (מין אוראלי ואנאלי).
אשמח לכל עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. אוראליטיקום
ד``ר רגב כהן17/12/2019שלום. לא חושב שיש מקום לטיפול כשאין תסמינים. המחלה עוברת ביחסים כידוע לך כך שתוכל להחליט אחך להתנהג על מנת להמנע מהדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן בישול להשמדת פתוגניםיונתן17/12/2019
שלום ותודה על הסיוע.
כמה זמן בישול דרוש להשמדת הפתגונים בבשר שאני מבשל (אחרי שהפשרתיו לצורך הבישול)?
ואני מתכוין למשך הזמן מאז הרתיחה, כשהמזון הגיע כבר לחום גבוה גם בעומק המזון, כי זה היה מופשר לפני הבישול, ובמצב שהבשר היה חתוך לקוביות בקוטר לא יותר מ2 ס"מ (וממילא החום חדר כבר לעומק הקוביות).
ואני שואל בסיר רגיל (לא טיגון/אפיה/מיקרו), כשזמן הבישול נמדד מאז שהמים בתבשיל מבעבעים, כשבד"כ צריך אז להנמיך את הלהבה ללהבה נמוכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול
ד``ר רגב כהן17/12/2019חיידקים שונים שורדים טמפ שונות אבל לדעתי רוב הפתוגניים יושמדו בתהליכי בישול רגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כוונתי מה הזמן המינימלי
יונתן17/12/2019תודה. כוונתי מה זמן הבישול המינימלי הנדרש (חשוב לי מסיבות שונות שהבישול יהיה קצר ככל האפשר, ולכן אני מברר כמה זמן הכרחי מבחינת השמדת הפתוגנים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיובי בבדיקת צואה Shiga toxinשרית16/12/2019
שלום רב,
אני בת 49 ולפני כחודש סבלתי יומיים משלשול.לאחר מכן היתה עצירות במשך כיומיים ומאז מערכת העיכול לא חזרה לתפקוד שהיה לפני כן, יחד עם זאת,יש שיפור בסימפטומים.לפני כשבועיים (ב5/12) בהמלצת רופאת המשפחה עשיתי בדיקת צואה וכעבור 5 ימים הופיעו תוצאות שליליות לכל המחוללים שהופיעו. חשבתי שבזה הסתיים העניין. אתמול אחהצ התקבלה בדיקה חיובית לShiga toxin)עשרה ימים לאחר ביצוע הבדיקה). רופאת המשפחה המליצה על טיפול בציפרודקס אך מבדיקה באינטרנט הבנתי שזה לא מומלץ ואף מסוכן.אני מבולבלת ומוטרדת. אשמח לשמוע מה ידוע בנושא ומהו הטיפול המומלץ ?
בברכה ,שרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיגה טוקסין
ד``ר רגב כהן17/12/2019אם אין תסמינים כעת לא הייתי מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפת רוק של מישהי שאני לא מכירהפלונית04/12/2019
מישהי באוטובוס דיברה בקול ותוך כדי שעמדתי לידה ראיתי טיפות של רוק באויר שיצאו לה מהפה והרגשתי קצת משהו שעף עליי על הפנים באיזור של מתחת לעפעפיים.
היא הייתה נראית מאוד מוזנחת, לא מסודרת ולא נקייה ואני חוששת שאולי יש לה כל מיני מחלות מדבקות בגלל המראה והדיבור שלה( טיפוס כזה שדומה לאלו שעוסקות בזנות)
הייתי בחוץ כך שלא יכולתי לשטוף באותו הרגע במים וסבון את הפנים אלא רקלאחר כמה שעות.
האם עליי לחשוש או שאין כל סיכוי ככה להידבק באיזשהו אופן במחלה מדבקת או מסוכנת? אודה למענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
פלונית04/12/2019היא החזיקה ביד קופסת בדיקת שתן עם שתן בפנים ..ככה באוטובוס.. טיפוס מוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק
ד``ר רגב כהן04/12/2019סיכון נמוך להדבקה. זה קורה יום יום. אפשר להדבק במחלות נשימתיות כמו שפית ווירוסים אחרים דרך רוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עליי לעשות משהו? להיבדק?
פלונית04/12/2019תודה רבה על המענה ד"ר!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק
ד``ר רגב כהן04/12/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש רופא עם נסיון טיפול במחלת ליים כרוניתמרק28/11/2019
אשמח להמלצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליים
ד``ר רגב כהן04/12/2019צר לי. לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקות ומין אוראלי - נקודות אדומות בלשון שורפותגבי28/11/2019
שלום דוקטור, לפני כשלושה שבועות התנשקתי ממושכות עם בחורה והיא בצעה בי מין אוראלי ללא קונדום.
יש לי מספר נקודות אדומות זעירות בלשון ששורפות במגע עם השיניים או האוכל. הן ממוקמות בעיקר בחלק שקרוב לשיניים. כמו כן, שמתי לב לשתי אפטות קטנות בחלק העליון של הפה ואחת בצד הלשון. האם תיתכן הדבקה באיידס? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד``ר רגב כהן17/12/2019מאוד לא סביר. מציע לפנות לרופא ביחס לפצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך שם של רופא עם ניסיון בטיפול במחלת ליים כרוניתמרק28/11/2019
אשמח להמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליים
ד``ר רגב כהן17/12/2019צר לי. לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקים מהעוף על הידיים ובמטבחלחוצה23/11/2019
שלום אני מבשלת עוף ובמהלך הבישול כל הזמן בודקת
אם הוא מוכן, אני כל הזמן בודקת עם סכום אם זה מבושל
מבפנים שוטפת ידיים וכו זה מפזר חיידקים במטבח ועל הידיים שלי? גם אם אני לא שוטפת אם סבון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף
ד``ר רגב כהן17/12/2019בהחלט יש סיכון להדבק בחיידקים פתוגניים במגע עם עוף לפני שבושל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Cmv אשמח להתייעצותאני23/11/2019
דר' שלום רב.
בשנת 2015 לפני הריון ראשון עשיתי בדיקת cmv יצא שיש לי נוגדנים כלומר חליתי בעבר.
בשנת 2017 כנ"ל לפני הריון שני, נוגדנים ולא מחלה פעילה.
עכשיו לפני כניסה להריון השלישי גם כן נוגדנים ושלילי ל igm.
כעת שבוע 12.
בעלי בשנת 2015 ביצע בדיקה לcmv יצא לו שלילי נוגדנים ושלילי נוגדנים פעילים כלומר לא חלה בעבר. מאז לא עשה בדיקות.
לפני 3 שבועות הוא חש ברע ולפני שבוע עשה בדיקות ויצא לו igg חיובי וigm חיובי כלומר כרגע חולה (גם תפקודי הכבד שלו גבוהים ותסיות הדם נמוכות).
ביצעתי לפני יומיים בדיקה חוזרת של cmv לעצמי בגלל חרדה שאדבק ממנו והתוצאה לשמחתי עדיין igm שלילי.
מה מומלץ עכשיו עבורי? אני חרדה בגלל ההריון. עד מתי בעלי יכול להדביק אותי ? (הילדים שלנו גם מחוסנים כלומר יש להם נוגדנים של igg) הוא מסתובב עם מסיכה בבית לידינו ואנחנו ישנים בחדרים נפרדים אבל יש עוד זמן עד הלידה והאם עלינו לנהוג כך? וכל כמה זמן עליי לבצע בדיקות של cmv? עד מתי בעלי מסוכן 🤦♀️
מודה לך מראש על ההתייחסות
נ.ב האם זה שבעלי ככל הנראה כחודש כבר חולה( עד שעלינו על זה הוא סחב את זה כמה שבועות) ואני ב20.11 ביצעתי בדיקה וה igg חיובי igm שלי שלילי זה מעיד שלא נדבקתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv
ד``ר רגב כהן17/12/2019עקרונית את מחוסנת או כי עלולה להדבק בוירוס חדש. בעלך חכול להשאר מדבק במשך שבועות וחודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקה בcmv בהריוןדנה23/11/2019
שלום דר
אני בהריון שבוע 17 אין לי נוגדים הבן שלי היה חולה לפני שבוע עם חום ונזלת לפני יומיים חליתי גם אבל רק צינון ללא חום האם זה יכול להעיד על הדבקה בcmv? נורא מודאגת אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv
ד``ר רגב כהן23/11/2019בדכ יש חום אבל אין לדעת בוודאות עד שעןשים בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Cmv אשמח להתייעצותאני22/11/2019
דר' שלום רב.
בשנת 2015 לפני הריון ראשון עשיתי בדיקת cmv יצא שיש לי נוגדנים כלומר חליתי בעבר.
בשנת 2017 כנ"ל לפני הריון שני, נוגדנים ולא מחלה פעילה.
עכשיו לפני כניסה להריון השלישי גם כן נוגדנים ושלילי ל igm.
כעת שבוע 12.
בעלי בשנת 2015 ביצע בדיקה לcmv יצא לו שלילי נוגדנים ושלילי נוגדנים פעילים כלומר לא חלה בעבר. מאז לא עשה בדיקות.
לפני 3 שבועות הוא חש ברע ולפני שבוע עשה בדיקות ויצא לו igg חיובי וigm חיובי כלומר כרגע חולה (גם תפקודי הכבד שלו גבוהים ותסיות הדם נמוכות).
ביצעתי לפני יומיים בדיקה חוזרת של cmv לעצמי בגלל חרדה שאדבק ממנו והתוצאה לשמחתי עדיין igm שלילי.
מה מומלץ עכשיו עבורי? אני חרדה בגלל ההריון. עד מתי בעלי יכול להדביק אותי ? (הילדים שלנו גם מחוסנים כלומר יש להם נוגדנים של igg) הוא מסתובב עם מסיכה בבית לידינו ואנחנו ישנים בחדרים נפרדים אבל יש עוד זמן עד הלידה והאם עלינו לנהוג כך? וכל כמה זמן עליי לבצע בדיקות של cmv? עד מתי בעלי מסוכן 🤦♀️
מודה לך מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר קטן בבקשה
אני22/11/2019האם זה שבעלי ככל הנראה כחודש כבר חולה( עד שעלינו על זה הוא סחב את זה כמה שבועות) ואני ב20.11 ביצעתי בדיקה וה igg חיובי igm שלי שלילי זה מעיד שלא נדבקתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)