מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה חוץ מוורמוקסמאיה27/10/2019
שלום,
האם קיימת תרופה לתולעים (תולעי סיכה) חוץ מוורמוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pinworm
ד``ר רגב כהן29/10/2019קיימת, אבל לרוב אין צורך בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך..
מאיה29/10/2019יש לי צורך בה אני סובלת מתולעים והתולעים פיתחו אצלי עמידות לוורמוקס.
אתה יכול לתת לי את השם של התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPinworm
ד``ר רגב כהן29/10/2019Albendazole
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה ...מלי27/10/2019
אפשר בבדיקת קולונוסקופיה לראות תולעים במעיים?
תולעי סיכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pinworm
ד``ר רגב כהן29/10/2019אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בוירוס CMVמורן26/10/2019
שלום,
האם עובדת במערכת הבריאות שעובדת עם הפרשות באופן ישיר, רוק ודם, חשופה להידבקות בוירוס CMV במהלך ההריון מהמטופלים?
האם היא מסכנת את עצמה ואת העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv
ד``ר רגב כהן29/10/2019עקרונית כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות לאנטיביוטיקה,19/10/2019
שלום, איזה טיפול יש לתולעים במעיים מסוג סיכה אם לכדורים שנתנו כבר(וורמוקס) התולעים פיתחו עמידות ?
ואני לא יכולה לישון מרוב גרד בפי הטבעת מהתולעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pinworm
ד``ר רגב כהן29/10/2019יותר סביר שנדבקת מחדש מאשר שיש לתולעים עמידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרסה בפצע ניתוחיענבל16/10/2019
שלום,
6 שבועות אחרי קיסרי.
יומיים לאחר השחרור מהלידה חזרתי עם תסמינים של חום, וכאבים. לאחר בירור נמצא זיהום בתפר הניתוחי, פתחו לי חלק ממנו וטופלתי באנטיביוטיקה וחיטוי מקומי. לאחר 4 ימים הגיעה תשובה שצמח חיידק מרסה/סטיטוקלופ זהוב ושונתה לי האנטיביוטיקה לקלינדמיצין.
לאחר 8 ימי אשפוז עם הטבה קלינית ומקומי בפצע שוחחרתי להמשך עוד 10 ימים 3 פעמים ביום קלינדמיצין 450 מג*3 ועם חבישות של סילברסל. סהכ נטלתי 4 ימים קלינדמיצין בוריד 600*4 ועוד 10 ימים דרך הפה.
5 ימים לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה ביצעתי בדיקות דם נוספות שהראו מדדים תקינים ב crp ועוד...
כיום הפצע כמעט סגור.
מס שאלות:
1. האם האנטיביוטיקה השמידה את החיידק מהגוף?
2. האם החיידק יכול להתפרץ שוב בפצע הניתוחי לאחר שנסגר ולגרום לזיהום בפצע או בדם?
3. האם כל פצע שיהיה לי בגוף הוא בסכנה להזדהם מהחיידק הזה?
4. מה המשמעות שבדגימה שלקחו לי מהנרתיק נמצא גם החיידק הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mrsa
ד``ר רגב כהן29/10/20191. לא בהכרח. יתכן המשך נשאוץ של החיידק באתרים שונים בגוף.
2. לא סביר אם אכן הוכחד
3. אם נשארת נשאית אז כן
4. לאחר שילדת זה כבר פחות מטריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bartonella and boreliaחיה וייס16/10/2019
שלום נעקצתי באוסטרליה עי יתוש השבוע שבועיים אחרי הופיעו שריטות מאורכות מקבילות ובנוסף לאט לאט התפתח עיפות נוראית כאבי ברכיים פה ושם פצעים לפי גוגל מבינה שקיבלתי חיידק בכוונתה חיידק בורלייה הבעיה שהארץ יש רק סוג אחד של בכוונתה שבודקים והיה שלילי איך אפשר לעשות בדיקות לעוד זני בכוונתה בארץ איפוא לקחתי דוקסילין ועוד שתי אנטיביוטיות כמה חודשים לא עזר אודה על עזרתך חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורליה
ד``ר רגב כהן29/10/2019אינני בטוח כי זו האבחנה הסבירה לפי התאור שלך. ממליץ לפנות למומחה מחלות זיהומיות או פנימאי עם כל המידע הרפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריון ו CREאלון15/10/2019
שלום,
לפני כחודשיים אימי היתה מאושפזת לתקופה, ובמהלך האשפוז נדבקה בחיידק העמיד CRE וכעת מוגדרת כנשאית של החיידק.
מאז היא כבר שוחררה מבית החולים לביתה, ונאמר לה שאין הנחיות מיוחדות בקשר לחיידק זה, רק לא "לנשק את הנכדים הקטנים על השפתיים".
כעת אשתי בהריון. אנחנו מגיעים לביקורים אצל אימי, ארוחות משפחתיות וכו'.
האם יש סיבה לדאגה עקב ההריון? האם יש צעדים שצריך לנקוט כדי להישמר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר רגב כהן15/10/2019החיידק לא גורם לנזק בחולים ללא החלשה חיסונית, צנתרים וכדומה אבל לא כדאי להיות נשא שלו במיוחד סביב הריון ולידה. יש להקפיד על ההנחיות של היגיינה, במיוד במגע עם הפרשות של הנשא על מנת שלא להדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מטיפול שיניים - הבהרה לשאלתייעקב15/10/2019
כווננתי שהרופא שיניים שכח מתוך היסח דעת ולא במתכוון להחליף את הכלים מהמטופל הקודם. שאלתי מכוונת למקרה כזה שעלול לקרות שלא בכוונה. אני מבין שנגיף איידס מת באוויר תוך דקות ספורות אבל האם הדבר כך גם לגבי הפטיטיס C
הטיפול היה בדיקת עששת ולא משהו חודרני כמו סתימה או עקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים
ד``ר רגב כהן15/10/2019כעקרון אפשר להדבק אם יש מגע עם דם המכיל את הוירוס הזה. לא אמור להתרחש בארץ וככל שהמגע עם מכשור גורם ליותר דמם הסיכון עולה.
בארץ נראה לי הסיכוי הוא אפסי במיוחד בתאור שסיפקת.
אם יש חשש אמיתי גש להבדק, כעת ובעוד מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מטיפול שינייםיעקב14/10/2019
לד"ר רגב שלום
בבדיקת שיניים לעששת שגרתית הרופא בודק עם כלי שנקרא מפרד או זונדה שנראה כמו עט עם סיום מעוגל וחד. אם הכלי בטעות לא הוחלף בין מטופל קודם עקב טעות אנוש, והמטופל הקודם היה נגוע באיידס או צהבת C האם יש סיכון בסיטואציה הזן להדבקה באיידס או צהבת - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
ד``ר רגב כהן14/10/2019אין סיבה שרופא השיניים ינהג בחוסר אחריות כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמ11/10/2019
היי, אני עם פצע פתוח עקב ניתוח פילונידלי שלא נסגר כבר 9 חודשים.. אחרי סוכות אני הולכת לעשות ניתוח נוסף לסגירה שלו... אתמול עשיתי בדיקות דם בינתיים (לא הכל התקבל) יצא בסדר חוץ מ ESR שיצא לי 43 כשהרף העליון 37 (הרף התחתון 2 וממוצע 20)..
האימונוגלובינים יצאו לי 418 כשהרף העליון הוא 400 והרף התחתון הוא 70..
האם זה משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר רגב כהן29/10/2019אלה סימנים של דלקת לא קשה. מקווה שזה יחלוף לאחר סגירתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמ11/10/2019
היי, אני עם פצע פתוח עקב ניתוח פילונידלי שלא נסגר כבר 9 חודשים.. אחרי סוכות אני הולכת לעשות ניתוח נוסף לסגירה שלו... אתמול עשיתי בדיקות דם בינתיים (לא הכל התקבל) יצא בסדר חוץ מ ESR שיצא לי 43 כשהרף העליון 37 (הרף התחתון 2 וממוצע 20)..
האימונוגלובינים יצאו לי 418 כשהרף העליון הוא 400 והרף התחתון הוא 70..
האם זה משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר רגב כהן14/10/2019סביר כי פצע פתוח יגרום לסימני דלקת בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם
מ15/10/2019מותר לעשות ניתוח כשיש דלקת?
אני לקראת ניתוח השתלת עור לסגירה של הפצע.. התייאשו מזה שייסגר טבעי כי עברו כבר 9 חודשים.. אני חוששת מהניתוח ממש... הפצע כבר ממש קטן אורך 3.5 ס"מ, רוחב 1.5 ס"מ ועומק 0.6 ס"מ. הבעיה שהוא תקוע בגודל הזה כבר חודשיים.. למרות הטריות וצריבה של הפצע.. האם כדאי לחכות אולי כן ייסגר לבד בסוף?
הרי אצלי אין סיבה ללמה הוא לא נסגר.. פשוט לוקח זמן אבל הרי זה תהליך שהגוף אמור לעשות אותו בלי התערבות, לא?
אני ממש חוששת מניתוח נוסף.. ועוד פצע חדש..
מותר לעשות ניתוח כשיש דלקת? פעם שמעתי שלא..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מטיפול שינייםיעקב11/10/2019
לד"ר רגב שלום
בבדיקת שיניים לעששת שגרתית הרופא בודק עם כלי שנקרא מפרד או זונדה שנראה כמו עט עם סיום מעוגל וחד. אם הכלי בטעות לא הוחלף בין מטופל קודם עקב טעות אנוש, האם הדבקה באיידס או צהבת אפשרית - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
ד``ר רגב כהן29/10/2019עקרונית לא צריכה להיות הדבקה כזו. אפשרית אם יש זלזול בנהלי עבודה. בעיקר צהבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה מפלסטיק חד במושב של אופניים - שאלה נוספת ואחרונהיעקב08/10/2019
לד"ר רגב שלום שאלתי המקורית הייתה
"התארחתי בכפר נופש המספק אופניים לרכיבה לאורחים. לקחתי את האופניים מהמתקן כאשר מישהו החזיר אותם. מכיסא האופניים בלטה חתיכת פלסטיק שהסתיימה בחוד ונדקרתי מהחוד כשבאתי לשבת עליהן. אם מי שרכב לפני גם נדקר מאותו חוד כ10 שניות בטרם אני נדקרתי." ענית לי שאין סיכון להדבקה באיידס ורציתי לשאול גם האם יש סיכון בסיטואציה הזו להדבקות בהפטיטיס C
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה
ד``ר רגב כהן08/10/2019אם נדקרים מחפץ שיש עליו דם קיים סיכוי להדבקה של וירוסים. Hivלא שורד טוב בתנאי יובש. Hcvקצת יותר עמיד. הסיכוי גדול יותר כאשר יש יותר דם כמו מחט חלולה בהשוואה למחט ללא חלל.
באופן כללי הסיכוי קטן מאוד בתאור שלך.
יש לקבל טטנוס ואם מודאגים לעשות בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ משתי סיטואציות שקרו לירותם06/10/2019
ד"ר שלום
לפני ארבעה ימים הייתי עם בחור.לא היתה חדירה,הייתי במחזור.המקרה הראשון שהיה לי עם אותו בחור,נכנסתי לשירותים ומהלחץ לא שטפתי ידיים לפני.הורדתי את המכנס והתחתון עם התחבושת שהיתה עם דימום.לא ניגבתי את עצמי אחכ.פחדתי שאולי היה לי מהנוזל המקדים של הבחור על היד והיה מגע עם התחבושת.ובמקרה השני הבחור הכניס לי את האצבע שלו לפה שלי,וחששתי אחכ שאולי נגע בעצמו לפני ושוב היה שם נוזל מקדים.לפני 5 חו התחלתי טיפול מורכב בשיניים ואני כבר ממש לפני הסוף(תותבת). מאתמול שבת נהייתי מקוררת(סוג של דלקת במיתרי הקול).אני מאוד מוטרדת מכל מה שתיארתי לך.האם לדעתך יש סיכון להידבקות באיידס בסיטואציות שתיארתי או שגם במחלות אחרות?.תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד``ר רגב כהן08/10/2019נשמע מאוד לא סביר שנדבקת. אם חוששת בצעי בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת קומבו אחרי 5 שבועותיעקב06/10/2019
שלום ד" ר רגב
האם בדיקת קומבו 5 שבועות אחרי אירוע אמינה דייה או שצריך לחזור על הבדיקה לאחר 12 שבועות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר רגב כהן08/10/2019בדכ מזהה 18 עד 45 יום מהחשיפה אם היתה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)