מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות יתר של בלוטת התריסאודי21/04/2011
שלום רב
שמי אודי ואני בן 36. בד"כ בריא.
לפני שבועיים אובחנתי כדלקת בבלוטת התריס.בצורת תירואידיטיס זו יתר-פעילות של הבלוטה.
הרופאה עשתה לי מיפוי באסותא ויצא שיש דלקת.
התחלתי לקבל פרדניזון במינון יומי של 40 למשך שבוע.
בשקיעת הדם הראשונה של esr 1 hour יצא 96 . (הגבול העליון אמור ליהיות 15) . לאחר שבוע של טיפול ירד ל36. הרופאה הפסיקה לי את הסטרואידים ונתנה טיפול בנקסין ( 2 X 500 מג). התחילו לי תופעות לוואי כגון לחצים בחזה , דופק מוגבר ורעידות ביד.
הלכתי למיון והרופא אמר להמשיך בסטרואידים.
לאחר 3 ימי טיפול שקיעת הדם מראה 64. כלומר לא היתה נסיגה בדלקת.
מה כדאי לי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת התריס - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011אם לא סבלת את הנקסין אז סביר להמשיך בסטרואידים. המעקב הוא בעיקר אחר התגובה הקלינית (העלמות הכאב, ירידת הדופק). אם באלה יש שיפור אז גם שקיעת הדם תרד בהמשך. רק צריך סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתירואיד
אודי חנוני02/05/2011היי דר
צדקת
המשכתי לקחת פרדניזון במינון של 20 מג.
אני כבר יותר טוב
שקעת דם 16 (היתה 96 בשיאׂ
אני מוריד 5 מג כל שלושה ימים
לוקח כבר חודש.
האם זה נראה לך סביר?
ערב טוב
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגדעון21/04/2011
לפני כ 3 שנים קיימתי יחסי מין מוגנים עם יצאנית.
נבדתי לאיידס ויצאתי שלילי
השאלה שלי היא האם יש לי סיכוי שנדבקתי בצהבת כלשהי? האם יש סיכוי שנדבקתי למרות שלא הופיעו סימפטומים 3 שנים מרגע קיום יחסי המין.
יש לציין שערכתי בדיקות דם כללית שיצאו תקינות מלבד חריגה קלה בבילירובין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011הפטיטיס C יכול לעבור ביחסי מין ולא לתת סימפטומים. עליך לבדוק מחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום אנונימיאיריס20/04/2011
בן משפחה חולה במחלה זיהומית כלשהי, הוא מאושפז כבר שבועיים וטרם עלו על הסיבה.
הסימפטומים הם:
בהתחלה היו כאבי ראש, חולשה בכל הגוף, כאבי שרירים ומפרקים. נפיחויות בפנים מלווות בפצעים מוגלתיים. לאט לאט התפתח אודם חזק בעיניים. פריחה ופיטריה קשה בכל הפה וקנה הנשימה ובית בליעה. דבר המונע ממנו כלל לדבר ולאכול ירד כ-12 ק"ג.
הוא טופל בכמה סוגי אנטיביוטיקה אך ללא הועיל.
לאחר קבלת סטרואידים חל שיפור והוא החל לדבר ולשתות, אך עדיין לא לאכול, והוא אף שוחרר, אך יום לאחר שיחרורו מצבו הוחמר והוא אושפז שוב.
והכל חזר לקדמותו, הגרון, הקושי בנשימה, הכאבים והנפיחויות.
אולי למישהו יש כיוון, אולי הסימפטומים מוכרים ומזכירים זיהום ידוע,
מחכים לשבבי מידע ותקווה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום אנונימי - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011המקרה נראה מורכב, האפשרויות מרובות. במקרה זה, כרופאה איני יכולה לתת אבחנה באינטרנט בלי לדבר עם המטופל ולבדוק אותו. דברי עם הצוות המטפל בבית החולים, אני בטוחה שיש להם כיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ופריחהאילה20/04/2011
שלום רב,
היו לי מספר מקרים בהם אני סובלת מכאב בטן חזק (באזור הקיבה), בחילות, לפעמים הקאה, גיהוקים בטעם חזק ונוראי של ביצה רקובה, שלשולים, וכל זה מלווה בפריחה בעור, בעיקר באמות ובאיור המפשעה, וגירוד המורגש בעיקר בפנים, לשון, קרקפת כפות ידיים צוואר ובאיזור הפריחה.
התופעות עוברות בד"כ לאחר מספר שעות ללא כל טיפול.
בעבר עשיתי בדיקות לאלרגיה ולא מצאו דבר.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ופריחה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011לא ניתן לקבוע אבחנה בצורה זו. לא נראה שמדובר בבעיה זיהומית. האבחנה המבדלת כוללת תופעות לוואי של תרופות, מחלה אוטואימונית, הפרשה מוגברת של סרוטונין בגוף (קרצינואיד), תגובה אלרגית (כפי שציינת) ותופעה נפשית. בכל מקרה עליך לפנות לרופא המטפל להמשך הבירור, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווריקונזול ואספרגיליוסאורחת20/04/2011
שלום,
הייתי מטופלת באתרקונזול 5 שבועות ובווריקונזול במשך 5 חודשים בעקבות
אספרגיליוס (פונגוס בול) שקיבלתי לאחר ניתוח ריאה בעבר.
את הטיפול הנ"ל סיימתי לפני 5 שבועות כאשר במהלכו סבלתי משילשולים דמיים (מהאתרקונזול) ומיובש ועצירויות עם דימום קל (מהווריקונזול), בדיקות תיפקודי כבד ובדיקת דם רגילה יצאו תקינות.במהלך הביקורות שנעשו בחצי שנה הזו.השבוע עברתי בדיקה שיגרתית של דם סמוי בצואה והיא יצאה חיובית.
האם יש קשר בין התשובה החיובית שהתקבלה והתרופות שלקחתיוהפסקתי רק לאחרונה?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווריקונזול ואספרגיליוס - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011לא ניתן לקבוע אם הדם הסמוי הוא שארית מתופעות הלוואי או בעיה אחרת. חסרים גם פרטי מידע אודותייך- גיל, מצב השלשולים כעת ועוד, בכל מקרה כדאי להיוועץ ברופא המטפל ולבצע בירור לדם הסמוי בצואה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה להדבקות משחפתאנה20/04/2011
צהריים טובים,
קרובי משפחתי חזרו משהות בת שנה במדינה בה השחפת חוגגת. נעשתה להם בדיקה בבית חולים בארץ עם שובם ונאמר להם כי ילדם לא נדבק בחיידק ואילו להורים הערכים שנתגלו בבדיקה שונים ממה שמקובל אצל הילדים אך אין מה לדאוג. אני כמובן מצטט אותם ולא יודע מה בדיוק נאמר.., בכל אופן הם לא קיבלו כל טיפול. אנו אמורים להפגש בקרוב, האם עליי להיות מודאג שמה ילדיי או אנו עלולים להדבק מהחיידק?. שוב הבנתי שנאמר להם כי הם לא חולים אך את הערכים יבדקו שוב כשיחזרו בעוד שנה מסוף השליחות.
יש לנו תנוקת קטנה ואשתי בהריון.., האם הם עלולים להיות נשאים ולהדביק?, ממה יש להזהר?,
בברכה,
אורח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה להדבקות משחפת - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011אני מניחה שקרובי משפחתך עברו בדיקת מנטו שבודקת חשיפה או תחלואה בשחפת. לבדיקה זו תשובה בערך מספרי. רק אדם חולה הוא מדביק, אדם שרק נחשף אינו מעביר מחלה אך יכול לחלות בעתיד. (קצת מסובך). בכל מקרה, אם הם נבדקו ואם הם לא חולים (מרגישים טוב), אין סכנה שיש להם מחלת שחפת פעילה שהיא זו שמדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקרעאבי19/04/2011
הרבה פעמים קורה שקונדום נקרע, האם הדבקת פלסטר בקצה הפין לפני חבישת הקונדום יכול להגן בפני אירוע של קריעת הקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום נקרע - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס כרוניגלב19/04/2011
שלום
כבר מס' חודשים שיש לי הרפס בשפה שעובר ממקום למקום. כל פעם הוא מופיע במקום אחד ולאחר שבועיים שלוש הוא עובר למקום אחר בשפה.
ניסיתי אציקלוביר אך ללא הצלחה.
מה לעשות?
גלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס כרוני - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011הטיפול הוא אציקלוויר או נגזרותיו, נראה שעליך לקבל טיפול קבוע למניעת התלקחויות, היוועץ ברופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להידבקניר19/04/2011
שלום אני בן 27 ויש לי חבר מזה שבוע ימים,לאחרונה הוא קילף לי תפוז ואכלתי מידיו כאשר שמתי לב כי באחד מהעצבאות שלו יש פצע.שאלתי אותו אם הוא חולה באיזשהיא מחלה זיהומית והוא אמר שכן אך אינני זוכר את שמה.
האם ניתן להידבק באיידס או בהפטיטיס סי או בי בצורה שתוארה מעלה(כלומר קילוף ואכילה מידיו של אדם נגוע במידה והפצע שלו נגע באוכל)?
האם המחלות הללו עוברות ברוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להידבק - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/05/2011הדבקה באיידס או בהפטיטיס לא סבירה בסיטואציה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה במשקלשירי15/04/2011
שלום אני בת 27 שוקלת 47 גובה 1.70 לפני חצי שנה יצא לי בבדיקות דם טרגליצרדים 290 וסוכר 105 עשיתי דיאטה אצל דחאטנית ולא אכלי כל התקופה מטוגן בשר בקר רק בריא לחם קל שיפון קינואה חזה עוף ירקות ולא נגעתי בסוכר ירדתי במשרל 8 קילו שלא רציתי לרדת אותם עשיתי בדיקות דם חוזרות השבוע והכל תקין התחלתי לאכול אוכל משמין כבר חודש שלם ואני לא עולה במשקל להפך אני ממשיכה לרדת וזה נראה כבר רע אני ממש רזה ורוצה להשמין מה אפשר לעשות האם יש מקום לדאגה? עשתי גם בדיקה לתולעים בצואה יצא שלילי אול יש איזה בעיה פנימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עולה במשקל - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011לא ניתן לדעת ללא פגישה, בדיקה יסודית והשלמה של בדיקות נוספות.
באופן כללי לא נראה לי שזה קשור למחלות זיהומיות ואני ממליצה על פגישה עם פנימאי.
כמו כן יתכן שאת ברת מזל ופשוט רזה. הלואי על כולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתךאושרת13/04/2011
נחתכתי ביד ושבאתי לשטוף את האצבע נגעתי עם האצבע החתוכה עם דם בברז זה היה בשירותים של קניון.מה הסיכוי שהברז היה נגוע בדם???
תודה אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011אין סיכוי שהברז היה נגוע בדם. היי רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות חוזרת במחלת הנשיקהבתיה11/04/2011
אני בהריון בשבוע 24.הייתי חולה בעבר במחלת הנשיקה.בבדיקה בתחילת ההריון לנוגדני cmv התשובה הייתה שלילית.האם אני יכולה להידבק שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות חוזרת במחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011מחלת הנשיקה כוללת שני סוגי וירוסים - EBV שאין לו חשיבות בהריון ו-CMV.
אני לא יודעת האם אכן חלית במחלת הנשיקה בעבר ואם כן באיזה וירוס מהשניים. בכל מקרה אם אין לך כעת נוגדנים ל-CMV את עלולה להדבק. הדבקה בדרך כלל מתרחשת כאשר יש מגע אינטימי עם אדם אחר, דרך נשיקות, יחסי מין או מגע עם הפרשות (שתן בעיקר - במיוחד שכמדובר בילדים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסאלי11/04/2011
היי,
יצאה לי בלוטה, קצת כואבת, בבית השחי. הייתי אצל רופאת המשפחה והיא אמרה שככל הנראה מדובר בזיהום מקומי כיוון שלא הופיעו לי בלוטות נוספות בגוף. היא נתנה לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין) שאותה אני צריך לקחת פעמיים ביום במשך שבוע.
רציתי לבצע בדיקת איידס בגלל הבלוטה הזו, אך אני חושש שנטילת האנטיביוטיקה תשבש את התוצאה.
שאלותיי הן:
האם זה נכון שבגלל שהבלוטה יצאה במקום אחד אין קשר לאיידס?
האם בלוטות שקשורות לאיידס הן שונות מבלוטות זיהומיות רגילות?
כמה זמן אני צריך להמתין, אחרי נטילת האנטיביוטיקה, על מנת לבצע בדיקה?
תודה רבה
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011אין בעיה לבצע בדיקה לאיידס גם כאשר נוטלים אנטיביוטיקה.
לא ניתן להבדיל במישוש בין בלוטות הקשורות לאיידס לבין בלוטות מסיבה זיהומית אחרת. הדרך הטובה ביותר לשלול הדבקה היא לבצע בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על שיגלהגל10/04/2011
כאמור בני בן 6 עם תרבית חיובית לשיגלה.
נמחלה החלה לפני שבוע עם חום למשך 24 שעות ושילשולים במשך 4 ימים.
כיום נותן עדיין צואה רכה פעמיים ביום. בעל תיאבון ומרגיש טוב.
האם ניתן להסיק כי "יצא מהמחלה"?
האם במצב זה אין צורך באנטיביוטיקה? (רופא המשפחה מעדיף לא לתת אנטיביוטיקה).
האם עדיין עלול להדביק? אם כן, עד מתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה על שיגלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011בדרך כלל מעדיפים לא לתת אנטיביוטיקה במצב זה אלא אם כמות השלשולים מאד גדולה או המחלה לא מסתיימת. לעיתים גם אחרי חלוף השלשול תתכן צואה רכה או עצירות מספר ימים נוספים. באופן כללי נראה כי הילד משתפר - אולם אם עדין היציאות לא מתסדרות יש להבדק אצל רופא שוב. ההדבקה נמשכת כל זמן שמשלשלים. לכן חשוב מאד לשטוף ידיים בכל מגע עם הפרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה וטטנוסטלי10/04/2011
שלום רב
אני בהיריון, שבוע 39.
הכלבה שלי קפצה עלי ושרטה אותי בכתף. השריטה שטחית מאד. מעט קילוף של העור שבקושי רואים, לא ירד לי דם בכלל.
מייד שמתי אלכוהול 7ם אחוז ושטפתי בסבון ומים.
לפני כשש וחצי שנים עשיתי חיסון טטנוס. אני בת 30.
האם עלי להילחץ ולעשות חיסון שוב??? יש סיכון לטטנוס?
הכלבה שלי מחוסנת אך חיה בחצר הבית.
ממש לחוצה...
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה וטטנוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011חיסון לטטנוס צריך לחדש כל 10 שנים. אין בעיה לקבל חיסון גם בזמן הריון. האם הכלבה מחוסנת לכלבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)