מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMV שבוע 12מפוחדת ומודאג10/03/2011
שלום רב, ראשית אני מודה לכם על הפורום הנפלא ועל ההעינות המהירה.
אני בת 31 הריון ראשון שבוע 12+3.
1.כשנודע לי שאני בהריון עשיתי בדיקות דם ותוצאה של CMV היתה NEGETIVE (אף פעם לא חילית בוירוס)
2.ב 6.03 עשיתי בדיקות דם חוזרות ל CMV ואלו התוצאות:(מתנצלת מראש על הרשימה הארוכה)
CMV -IGG 4.20 IV/ML
POSITIVE
NEGETIVE<0.4
BORDERLINE 0.4-0.6
POSITIVE 0.6
CMV -IGM POSITIVE
CMV-AVIDITY ATTENTION
30< HIGH AVIDITY
15%-29.9% BORDERLINE
14.9% > LOW
CMV -IGG AVIDITY -18%
3.ב8.03 עשיתי בדיקת שקיפות עורפית והרופא היה מרוצה מהבדיקה טען "תוצאות מצויינות"
4.כרגע אני מבולבלת מאוד מפחדת לא מבינה מה קורה ומה הולך לקרות?????
5.הרופא שלי אמר שיש לבצע סקירת מערכות ומי שפיר בשבוע 22.
השאלה שלי:
האם הוירוס רדום אצלי בגוף כרגע לכל ארוך ההריון?
אם העובר לא נדבק זה לא אומר שהוא לא יכול להידבק בכל שלב אחר בהריון?
מה לדעתכם לגבי התוצאות שלי?? האם הם מאוד גרועות???
מה אחוז הסיכויים העובר נדבק?
מפחיד אותי כשאני קוראת בפורומים על בנות שעשו"גרידה" בשבועות 8-12 ברגע שגילו שחלו בוירוס CMV... מה זה אומר שאני צריכה לעשות כרגע גרידה?????
מודה לכם מראש על תשובתכם ועל הסובלנות.. אני באמת לא יודעת מה לעשות.
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV שבוע 12 - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011הבדיקות שלך אכן מעלות חשד כי נדבקת ב-CMV סמוך או במהלך ההריון.
אין קשר בין שקיפות עורפית לבין הבעיות ש-CMV עושה בהריון במידה והעובר נדבק.
מה בדיוק המשמעות של זה ומה ניתן לעשות - זה לא סוג של יעוץ שניתן לתת דרך האינטנרט.
גם במקרים בהם נדבקים ב-CMV לא בהכרח מבצעים הפסקת הריון. ניתן לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע 22 ועל סמך זה לדעת האם העובר נדבק אבל יכול להיות שיש דברים נוספים שכדאי לעשות קודם לכן.
לסיכום אני ממליצה בחום לקבוע בהקדם תור לזיהומולוג בכדי להתעמק בנושאלהבין מה מידת הסיכון שהעובר מצוי בו ואיזה החלטה מתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv הריוןאריאל09/03/2011
חליתי ב- CMV כנראה מאוד סמוך לכניסה להריון. ממה שהבנתי מהרופא שלי זה כנראה הולך לכיוון הפלה, יש איזה דרך שיכולה לאשש לי האם העובר נדבק או לא. והאם ניתן להיכנס להריון 3 חודשים אחרי המחלה (אני יודעת שממומלץ לחכות חצי שנה, אבל אני לא מסוגלת!!!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv הריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011היום לא בהכרח ממליצים על הפלה באופן שגרתי בכל הדבקה ב-CMV. ניתן לבצע בדיקת מי שפיר בשלב מאוחר יותר של ההריון ולהעריך האם העובר נדבק.
ההחלטות במקרים אלו מורכבות ולא כדאי לקבל אותם על סמך יעוץ אנונימי באינטנט אלא להפגש באופן אישי עם זיהומולוג.
ההמלצה היא לחכות להריון נוסף לפחות 6 חודשים אולם גם כאן יש מגוון של שיקולים שנכנסים לתמונה וכדאי להתיעץ טרם קבלת החלטה כזו או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקים בערמונית ובבלוטות הזרערועי09/03/2011
שלום,
רציתי לשאול האם חיידקי מחלות מין יכולים להתמקם בערמונית ואו בבלוטות הזרע והאם בבדיקת שתן PCR STD יהיה ניתן לגלותם או שיש צורך בדגימת זרע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקים בערמונית ובבלוטות הזרע - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011האבחנה של STD נעשית על פי רוב על בדיקת PCR של השתן ולעיתים גם תרבית של הפרשה מאבר המין במידה ויש כזו.
בדיקת זרע במרבית המקרים לא תורמת לתהליך האבחוני.
שוב צריך לראות מה בדיוק החשד ובהתאם לזה להתאים את פרופיל הבדיקות המתבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבהרועי08/03/2011
שלום,
האם רוצפין ואופלודקס יכולות להתאים לטיפול בזיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011הטיפול המקובל היום או רוצפין יחד עם אזניל או דוקסיציקלין.
יש עמידויות רבות לאופלודקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
רועי10/03/2011כלומר שתי מנות רוצפין לוריד אינן מספיקות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
רועי10/03/2011אזניל אלו ה 4 כדורים שלוקחים בבת אחת?
וכמובן האם שתי מנות של רוצפין לוריד אינן מספיקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בשבוע 12 להריוןאלית07/03/2011
אני בשבוע 12 להריון, בבדיקת דם נתקבלו התוצאות הבאות:cmv igG חיובי 169.6, cmv igM חיובי.
אני מבינה שלפי הנתון הראשון מדובר בנוגדנים ישנים. מה לעשות עם ערכי igM החיוביים? מהיכן אני מבררת את הערכים המדויקים? מה הסיכוי להידבקות העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בשבוע 12 להריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011לא ניתן לדעת על פי הנתונים שנתת האם אכן מדובר בזיהום יש או חדש.
לכן גם לא ניתן לענות לגבי הסיכוי להדבקת העובר.
אני ממליצה להשלים בדיקת AVIDITY ולפנות עם כל החומר לזיהומולוג לקבלת יעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות חזקות באיזור הכליותגל05/03/2011
אני פונה אליכם לאחר שאיני מקבל תשובה מאף גורם רפואי מקצועי מה יש לי ?
כאשר אני בולע כדורים דרך הפה (למשל: ברקסין, כדורי ברזל).מתחילים לי התכווצויות נוראיות באזור הכליות. אם אני ממשיך לקחת את הכדור עוד יום אחד נוסף, ההתכווצויות מביאות אותי ממש לפני עילפון.
עשיתי צילום גב, צילום חזה, א.ק.ג,
א.ק.ג במאמץ, אולטרסאונד של האיברים הפנימיים באזור הבטן (כולל הכליות), בדיקות דם סטנדרטיות, ובדיקות שתן.
הכול יצא תקין.
ההתכווצויות הללו נמשכות כמעט שבועיים, ורק זריקת וולטרן מקילה עלי ומאפשרת לי לשרוד את הלילה.
כל התהליך הנ"ל התרחש כבר פעמיים. פעם עם כדור ברקסין נוגד דלקת (5 ימים ברצף), ופעם עם כדורי ברזל (3 ימים ברצף). בשני המקרים היו לי התכווצויות חזקות בשרירי התאומים ברגליים (שכמעט אינם מפסיקים).
אני בן 41 עם כושר מצוין.
איני יודע מה לעשות? אני מבקש אם יש לכם אפשרות לעזור לי ולפתור את הבעיה אודה לכם מאד.
בברכה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות חזקות באיזור הכליות - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011אני לא מבינה על סמך התיאור מה הבעיה ובכל מקרה לא נראית לי מסיבה זיהומית.
אני ממליצה לפנות ליעוץ לרופא פנימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקובי05/03/2011
הייתי בטיפול אצל מסגיסטית, כאשר היא טיפלה בגב היא הוציאה שחורים (כיסי שומן שבעור העליון) באמצעות לחיצה של שתי אצבעות מסביב למקום. האם ניתן להדבק באיידס אם אולי היה לה פצעון באצבע. אני מאד לחוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011לא ניתן להדבק באיידס בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רובלהסהר04/03/2011
שלום
בבדיקות דם נמצא ROBELLA AB IGG חיובי
וROBELLA AB IGM חיובי.
לפני מספר חודשיים עברתי חיסון משלוש MMR
בעקבות חוסר בנוגדנים לאדמת ומערכת חיסונית נמוכה .
מה הבדיקה אומרת שיש לי כרגע כי שתי הערכים חיוביים?
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011צריך לראות גם מה הגובה הכמותי של הנוגדנים מסוג IGG אולם באופן עקרוני נראה לי כי החיסון נקלט ואתה מחוסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסעדי04/03/2011
שלום
פצע הרפס שהיה לי בשפתיים היה במגע עם שמיכה..האם מי שיגע בשמיכה יכול להידבק ובמידה והשמיכה הייתה במגע עם מוצץ או משחק של תינוק האם אפשר להידבק דרך חפץ
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011הסיכוי להדבקה דרך חפצים נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקסהר03/03/2011
שלום רב לד"ר הלפרין
אני בן 36 סובל ממחלת קרון.
בחודשיים האחרונים סובל מנזלת מאוד מוגלתית והרגשה של חום בפנים ובכלל חולשה ומידי פעם כאבי גרון וגם היה לי דלקת סמפונות קיבלתי בחודשיים האלה 4 סוגי אנביוטיקה שלאחר שאני מסיים את הטיפול חוזרות לי כל התופעות של נזלת מוגלתית שוב .
במשטח של האף שאינו נהוג בדר"כ לעשותו לפי מה שנאמר לי נמצא חיידק S.AUREUS
רופא משפחה אמר שזה לא טוב ואסור שזה יהיה אצלי.
רופא א.א.ג אמר שזה נמצא ברירית האף וזה תקין .
כרגע באף יש לי קילוף של העור ולפעמים יש קצת דם קיבלתי BACTROBAN NASAL למריחה.
שאלתי האם החיידק מסוכן וצריך להיפטר מהחיידק ובאיזה דרך?
האם החיידק פוגע ברירית האף ?
רופא כירורג לא מוכן לעשות לי שתלים בפה בגלל שאמרתי לו שיש לי את החיידק .
תודה רבה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי ד"ר יסמין או ד"ר ענת....
סהר03/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי ד"ר יסמין או ד"ר ענת.... - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רואה כלום בתשובה?
סהר04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רואה כלום בתשובה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/03/2011חלק מהאנשים נשאים אל החיידק וברוב המקרים אין לכך משמעות קלינית, כלומר הם לא חולים והחיידק לא מפריע להם.
מספר עבודות הראו כי אנשים שהם נשאים של החיידק הם בסיכון יותר גבוה לפתח זיהומים לאחר התערבויות ניתוחיות בהם מעורב חיידק זה. הנושא שנוי במחלוקת ואין תמימות דעים האם תמיד יש צורך לסקור את החולים לפני ניתוח ולטפל. זה גם תלוי בסוג הניתוח.
באופן מעשי ניתן לקחת את הטיפול שהציעו לך וברוב המקרים הוא יעיל.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס CMVליטל03/03/2011
שלום, בחודש יולי חליתי בוירוס CMV נוגדנים 0.13 חלש, בחודש אוגוסט תוצאות בדיקת דם של הכבד היו תקינות יחד עם זאת CMV IGG ו- IGM שניהם היו חיובי. כל חודשיים עשיתי בדיקת תמיד ותמיד היה חיובי. בחודש פבואר 2010 עשיתי שוב והתוצאות שוב חיוביות והנוגדנים 0.19 חלש. אני מרגישה מצויין. מדוע הוירוס לא חולף? אני רוצה להיכנס להיריון ואני מחכה שיהיה שלילי. כמה זמן לוקח לוירוס לעבור? האם זה הגיוני?
ממתינה לתשובתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/03/2011נוגדנים של CMV יכולים להשאר חיוביים לאורך תקופה ממושכת ואינם מעידים על פעילות המחלה. לאחר זיהום ב-CMV מקובל להמליץ שלא להכנס להריון לפחות 6 חודשים לאחר הזיהום. יש גם הטוענים כי צריך לחכות עד שנתיים לאחר הזיהום טרם הכניסה להריון אולם נושא זה שנוי במחלוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv
ליטל05/03/2011ראשית תודה רבה. יחד עם זאת עבר מעל 8 חודשים האם עכשיו אני יכולה להיכנס להריון למרות שיוצא לי עדיין חיובי והנוגדנים מראים 0.19 חלש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011כפי שאמרתי - ההמלצה היא לחכות עם הכניסה להריון לפחות 6 חודשים. בכדי לקבל מידע יותר מפורט פני לזיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד חיידק PROVIDENCIA STUARTIב02/03/2011
שלום!
מקווה שתענו לי במהרה.
אני בת 28 ותרבית השתן הראתה צמיחה של החיידק הנ"ל. לאחר טיפול אנטיביוטי מאקרודנטין (שהחיידק עמיד אליו) ולאחר שהובן כי הוא עמיד לרוב האנטיביוטיקות, בייעוץ עם פרופ' רז, הומלץ על MONURAL אך עדיין יש כאבים וגירוי כך שהטיפול לא עוזר.
אודה לכם אם תאמרו לי מה אני אמורה לעשות ואיך לטפל בבעיה.
תודה מראש.
ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נגד חיידק PROVIDENCIA STUARTI - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/03/2011חיזרי על תרבית השתן לראות אם החיידק עוד שם. בהתאם לממצאים יש להמשיך בטיפול. בכל מקרה כדאי להמשיך להיוועץ עם פרופ' רז- את בידיים טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשלי01/03/2011
תינוק בן חודשיים ואני עושה לו אמבטיה עם מושב מברזל שהחליד כנראה כבר המון זמן.
לציין שאני שוטפת לו פנים והוא גם טועם מהמים.
האם יש בכך סכנה לתינוק מטטנוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/03/2011לא נראה שיש סכנה ממשית, אך הייתי מחליפה את המושב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוםבר28/02/2011
שלום ראיתי שלנער אחד שעשה עגיל בלשון הזדהם לו הלשון ועבר לדלקת במוח , אבל זה ראיתי שזה קרה בגלל שהלשון זה אזור עם הרבה כלי דם , וזה עלול לעבור בקלות ,
אם יש גרון כואב זה גם יכול להיות זיהום שיהפוך לדלקת במוח?! , לא נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד02/03/2011יש מצבים זיהומיים שיכולים להסתבך בדלקת קרום המח- כמו דלקת ריאות, סינוסיטיס, דלקת אוזניים ועוד. דלקת בגרון אינה גורם סיכון לדלקת קרום המח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה בגרוןרועי28/02/2011
שלום,
האם אפשר לגלות זיבה בגרון במשטח גרון רגיל או שנדרשת בדיקה מיוחדת.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה ויש צורך בבדיקה מיוחדת אשמח
רועי28/02/2011לדעת מהי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ויש צורך בבדיקה מיוחדת אשמח - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד28/02/2011הבדיקה היא אותה הבדיקה- כלומר משטח גרון. אבל את הדגימה יש לזרוע על פלטה מיוחדת שהינה ספציפית לגונוארה (החיידק הגורם לזיבה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, כלומר במשטח רגיל
רועי28/02/2011מחפשים מראש סטרפטוקוק אם לא מבקשים אחרת?
איפה אפשר לעשות משטח לזיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, כלומר במשטח רגיל - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד28/02/2011נכון, משטח רגיל מטרתו לאתר סטרפטוקוק.
לגבי משטח לזיבה- לדעתי אפשר בקופות החולים- צריך לבקש מהרופא לכתוב הפנייה ספציפית, גם אם זו לא בדיקה שגרתית של מעבדת קופת החולים, מחובתה להעביר למעבדה שכן מבצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)