מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מנטואיילת09/12/2010
שלום רב,
היום ביצעתי בדיקת מנטו, רציתי לשאול האם מותר לשטוף את האיזור במים וסבון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מנטו - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/12/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתייםנטלי07/12/2010
שלום,
ברצוני לדעת אם כאשר יש לי הרפס בשפתיים( בתקופה המדבקת), ע"י חתך בלשון אני יכולה להדביק גם את אזור הלשון?
ואם לא, האם הרפס בשפתיים יכול לפרוץ גם בלשון או באזורים אחרים בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בשפתיים - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד08/12/2010בד"כ הרפס מתפרץ בשפתיים אך יכול להופיע במקומות נוספים בגוף, גם באזור הפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Cשלמה06/12/2010
אני חולה לב לאחר אוטם, סכרתי מטופל בקרדיולוג, סימוביל קרטיה ג"נואט וכדור ללחץ דם מאוזן בסכרת בבדיקות דם שביצעצי קיבלתי תוצאה HEPATITIS C AB LOW POSITIVE
מה זה והאם ניתן לטפל אודה לתשובה מעודכנת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד08/12/2010הבדיקה מראה שיש לך נוגדנים חיוביים להפטיטיס C. על מנת לראות אם מדובר במחלה פעילה או כזו שפיתחת כנגדה חיסון, יש להשלים בדיקת PCR RNA בדם ותפקודי כבד. מוקדם מידי לדבר על טיפול- אין מספיק מידע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
שלמה08/12/2010אודה לך באם תפרשי לי למה הכוונה LOW
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/12/2010LOW POSITIVE זה חיובי נמוך. כאמור, את המשמעות האמיתית של בדיקה זו תדע לאחר ביצוע הבדיקות הנוספות. מומלץ להיועץ במומחה למחלות כבד לצורך המשך הבירור וקבלת הסברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR
שלמה13/12/2010הבדיקה שהמלצת בתשובתך הראשונה בוצעה HEPATITIS C RNA PCR
והתוצאה לא ברורה לי NOt detected האם הביקה לא יצאה טוב או לא ברורה
אודה לתשובה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR
שלמה20/12/2010ד"ר נכבד
טרם קיבלתי תשובה לשאלתי יום 13.12.10
תודה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/12/2010הכוונה היא בדיקת ה-PCR יצאה שלילית כלומר לא הודגם וירוס ההפטיטיס C בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לחיידק בדםאורלי03/12/2010
אמרתם לי שאפר לעשות תרבית דם כדי למצוא חיידק בדם
אבל אם לא יודעים איזה חיידק האם בכל זאת תרבית דם כללית יכולה להגיד איזה חיידק ישנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לחיידק בדם - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד06/12/2010תרבית דם היא הבדיקה למציאת חיידק בדם. אך אין במידע זה המלצה לביצוע תרבית דם במקרה שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVנטליה02/12/2010
שלום רב.
קיבלתי תוצאות בדיקת דם שנעשתה מלפני שבוע:
1 CMV IgG 100.9 positive
CMV IgM 2 - גבולי
CMV IgM additional assay - negative 3
CMV IgG Avidity 34%
מה אומרות התוצאות?
אני לא בהריון, אבח אמורה להתחיל החודש טיפול IVF. האם לאור התוצאות יהיה צורך לדחות את הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד06/12/2010נראה שנחשפת בעבר לוירוס ה- CMV אך על מנת לקבוע מתי ומה ההשלכות לגבי הטיפולים והכניסה להריון, יש צורך בנתונים נוספים. בכל מקרה אני ממליצה לפנות ליעוץ מסודר אצל מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- plaquenilנורית02/12/2010
שלום,
אני נוסעת בקרוב להאיטי ל- 3.5 ש'. יש ברשותי כדורי plaquenil. האם הם מספקים הגנה מתאימה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר plaquenil - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד06/12/2010כן, לא ידוע על עמידויות בהאיטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות CRE קלבסיאלהרומן02/12/2010
שלום רב,
אימא שלי אובחנה כנשאית CRE קלבסיאלה (ברקטום) ואף הייתה מאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ בשל ספסיס הנגרם ע"י קלבסיאלה. אילו אמצעי זהירות צריך לקיים בבית ע"מ להימנע מהידבקות? האם בני המשפחה הסובבים לה יכולים להידבק?
בכבוד רב,
רומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות CRE קלבסיאלה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד06/12/2010בבית יש להתנהג כרגיל. בני משפחה בריאים אינם בסכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBVמיכל01/12/2010
שלום, רציתי לשאול אם מתבצעת בארץ בדיקת PCR של EBV ואם כן אז איפה ובאיזה אופן אני יכולה לעשות את הבדיקה? (למי לפנות וכו'..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010באופו עקרוני ניתן לעשות PCR ל- EBV בכל מעבדה שמבצעת PCR (רק צריך לדאוג לרצפים הגנטים הרלוונטים), אך איני יודעת מי עושה זאת באופן שיגרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמדמת ו-CMVאפרת30/11/2010
שלום,
אני בהריון - שבוע 26. לבני בן השנה וחצי היה חום שירד לאחר 3.5 ימים, לקראת היום האחרון הופיעה פריחה קלה (פצעים ממש ממש קטנים), בחזה ובלחי-צוואר. הרופא ילדים אמר שכנראה מדובר באדמדמת
א. האם המחלה מסוכנת בהריון?
ב. בהתאם לתסמינים המפורטים האם ניתן לשלול מחלות אחרות כמו אדמת או CMV?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמדמת ו-CMV - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010אדמדמת לא מסוכנת בהריון. התאור לא מתאים לאדמת, מה גם שאת והוא אמורים להיות מחוסנים. לא ניתן לשלול CMV, אם כי הופעת הפריחה בסיום החום מאד תומך באדמדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כבר חליתי בעבר בוירוס הציטמוגולוירוס וזאת היתפרצות חוזרת?רועי30/11/2010
שלום אני בדרך כלל בריא לאחרונה היתגלה אצלי בדיקות דם cmv כלומר cmv igg חיובי cmv igm חיובי ו cmv avidity קטן מ- 35 הרופאה ביקשה בדיקת cmv batt מה זה אומר והאם כבר חליתי בעבר בוירוס הציטמוגולוירוס וזאת היתפרצות חוזרת של המחלה כמו כן יש לי סימפתומים חזקים כגון : הזעות לילה גירודים בכל הגוף שמתמשכים לאורך זמן בערך 6 חודשים לפנ שגיליתי שיש לי cmv ועל crp גבוה למעלה מ-5 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010לפי הבדיקות אכן מדובר בהדבקה חדשה ב- CMV. אין רמזים לכך שזאת "התפרצות חוזרת". לגבי הזעות הלילה והגירודים - צריך לשלול סיבות אחרות ולא לקשור זאת ל- CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה לא ברורה שנמשכת חצי שנהמיכל30/11/2010
שלום, אני חולה כבר חצי שנה במה שהתחיל בחודשיים הראשונים עם כאבים בכל הגוף, שלשולים חוסר תאבון והזעות לילה, לאחר מכן נעלמו הכאבים והשלשולים והזעות הלילה וכיום אני סובלת בעיקר מחולשה, תשישות קיצונית ובחילות מדי פעם.
עשיתי אינספור בדיקות ו(כמעט) הכל יצא תקין לגמרי. כולל סרולוגיה לכל נגיף או חיידק שקיים.
במשך שלושת החודשים האחרונים רמת הנוגדנים ל-EBV לא משתנה אצלי ונראית ככה (לא עשיתי בדיקה לפני כן):
IGM גבולי
IGG חיובי
EBNA שלילי
בנוסף, רמת C3 נמוכה גבולית (80). (נוגדנים למחלות אוטואימוניות כגון ANA שליליים).
רמת Immunoglobulin M קצת מעל הגבול העליון - 238 כשהגבול העליון הוא 230. (רמות אימונוגלובולינים מסוגים אחרים תקינה)
רציתי לשאול, אם רמת הנוגדנים הכללית גבוהה בזמן שרמת הנוגדנים ל-EBV גבולית, האם זה שולל שמקור הסימפטומים שלי הוא במחלת הנשיקה?
האם תוכלו לתת לי כיוון או השערה למה שקורה בגוף שלי?
אני נמצאת במעקב של רופא פנימי בכיר אך עושה רושם שגם הוא לא לגמרי מבין מה קורה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה לא ברורה שנמשכת חצי שנה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010קשה על סמך התאור לתת אבחנה, לא ניתן לשלול מהנתונים שהתלונות מישניות למחלת הנשיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף הריון עם אבעבועותאני30/11/2010
היי אני בהריון שבוע 4, יש לי אבעבועות מזה 6 ימים
למי כדאי לפנות - יחידה מתמחה רופא מומחה מומלץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף הריון עם אבעבועות - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010פני בהקדם למומחה במחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידסאלי29/11/2010
היתי עם ידידה ועשינו מסא'גים אחד לשני. לאחר שסיימנו היא הלכה להתקלח ואחרי שסיימה אני התקלחתי והתנגבתי במגבת שלה (לאחר כ5 דקות) כאשר ניגבתי את הפנים המגבת נגעה לי ברירית העין. אם היתה על המגבת הפרשה נרתיקית שהידידה התנגבה, האם יש סיכון כלשהוא להדבק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באיידס - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010סיכוי מאד מאד נמוך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבסיאלהדורון29/11/2010
אימי לאחר אישפוז של שישה שבועות עקב צלוליטיס וסיבוכים רבים שוחררה לביתה עם קטטר וקלבסיאלה שרכשה בבית חולים
שני נסיונות גמילה ראשונים מהקטטר לא צלחו עקב כך שבבדיקת אולטראסאונד נימצא שנישאר לה בשלפוחית כ 700 CC
בנסיון השלישי לא בוצעה בדיקת אולטרהסאונד???
לאחר מספר ימים ולאחר שפיתחה חום ואפתיות פינינו אותה לבית חולים ולאחר שהוכנס קטטר פינתה מידית כ 700 CC כאשר לשתן היה גם צבע מוגלתי לבן וקריטנין עלה ל2 כאשר קודם לכן היה 1.3
כיום היא מטופלת באקומיצין 500CC דרך הוריד כבר כשלושה ימים מרגישה ונריאת טוב אך עדין מעלה חום רק בלילה
שאלות:
1. האם אחרי 3 ימי טיפול עדין טיבעי שיהיה לה חום?
2. האם השתן העכור והחום באישפוז היו כתוצאה מהחיידק או מעצירת השתן?
3. האם יכול להיות מצב שהיא תשוחרר הביתה כאשר החיידק עדין בשתן? כלומר האם ניתן להיות נשא ללא תופעות לואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבסיאלה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/20101. לא ברור אם נמצא רק חיידק בשתן או גם בדם. בכל מקרה 3 ימים זה עוד סביר אם החום ימשיך יהיה צורך להרחיב את הבירור.אני מניחה שהתכוונת לאמיקצין ושהטיפול ניתן לפי רגישות החיידק. 2. עצירת שתן יכולה לגרום לזיהום שמתאפיין בחיידקים ותאים בשתן
(עכור) ולחום. כלומר מדובר על תהליכים שקשורים זה לזה. 3. בנוכחות קטטר קבוע יש חיידקים בשתן, שבד"כ אינם גורמים למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך נוסף לחיידק בדםאורלי29/11/2010
בהמשך להודעותיי בקשר לקשיש שטיפלתי בו לפני כ3 שבועות בערך
אז היום נודע לי שהוא נפטר
אומנם אמרתם לי לא לחשוש אם אין לי חום אבל בכל זאת היה לו חיידק שאני עדיין לא יודעת איזה.
ואיך יכול להיות שפיתאום הוא נפטר ועוד היה בבית אבות נקי מסודר אשר הוא הרגיש שם נפלא. אמרו לי שהוא נפטר מקריסת מערכות
בכל אופן אלו בדיקות כן מגלות אם יש חיידק בדם האם ספירת דם מספיקה או אני צריכה בדיקה אחרת בבקשה מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך נוסף לחיידק בדם - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010חיידק בדם זו מחלה קשה הגורמת לתמותה. יש חום וסימנים נוספים. האבחנה נעשית ע"י תרבית דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לחיידק בדם
אורלי02/12/2010איזו תרבית דם עליי לעשות
בבקשה הדריכו אותי מה עליי לבקש מהרופא שלי האם זו תרבית דם כללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)