מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה,דלקת קרום המח וטיפוס בהרותד4929/03/2011
בן 63, אפילפסיה שלושים שנה. בילדות: דלקת קרום המח וטיפוס בהרות. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה,דלקת קרום המח וטיפוס בהרות - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2011באופן תאורתי יכול להיות קשר בין דלקת קרום המח והופעה של אפילפסיה. זה כמובן קשור בתזמון של הופעת האפילפסיה ביחס לדלקת קרום המח ומה היה המחולל של דלקת קרום המח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא מגלידאביה לוי24/03/2011
שלום
עשיתי ניתוח שיחזור שד בנובמבר קיבלתי זיהום מסביב לפטמה שכבתי בבית חולים 10 ימים עם טיפול יצאתי מבית החולים ועד היום מנובמבר אני מתמודדת עם פצע מסביב לפטמה עמוק מאוד כמו חור ויש מין שכבה לבנה שאין לי מושג איך להגדיר אותה
הפלסטיקאי נתן לי משחה אנטיביוטית ועוד טיפול וזה לא עזר היום אני שותפת ושמה פולידין וויטה מרפן והפצע לא נסגר וזהו פצע בגודל של סנטימטר ועומק ואני ממש לא יודעת מה לעשות עם הפצע הזה כבר 5 חודשים זה באותו מצב הרופא אומר שזה לא מוגלה זה הפרשה של הפצע
מקווה שהגעתי למקום הנכון
אני מתחננת עזרי לי באם יש לך עצה עבורי אולי להפנות אותי לרופא שמתחה בתחום זה אין לי מושג למי לפנות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא מגליד - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד29/03/2011פצע שלא נסגר כבר 5 חודשים חשוד מאד לפצע מזוהם. עליך לפנות לפלסטיקאי, אם זה שניתח לא נותן פתרון, פני לרופא אחר. את גם יכולה לבקש הפנייה לחדר מיון. הערכת מצבך כוללת בדיקה גופנית והדמיית השד לראות מה מתחבא בעומק, בהתאם לממצאים יוחלט על המשך טיפול וצורך בהתערבות ניתוחית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאפרת23/03/2011
שלום
אני בת 28 ולפני כשלושה חודשים חליתי במחלת הנשיקה. חשוב לציין שאני חולת דלקת מפרקים שגרונית ונוטלת תרופות שמדכאות את מערכת החיסון. בתחילת מ.הנשיקה הפסקתי עם התרופות לשלושה שבועות ואכן חזרתי לפעילות רגילה אך המדד של ה igg אינו משתנה משלילי לחיובי וכמו כן, גם הigm אינו משתנה לשלילי. האם מצב זה נורמלי בגלל נטילת תרופות שמדכאות את מערכת החיסון? תודה, אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2011בכדי לענות לך צריך לראות את ערכי הנוגדנים, והתאריכים של הבדיקות. באופן כללי לעיתים מצב של דיכוי חיסוי יכול לגרום לחוסר הופעה של נוגדנים. מאידך במחלת הנשיקה לוקח לעיתים הרבה זמן עד להופעת נוגדני IGG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לזיבהרועי21/03/2011
שלום,
האם יש אפשרות לעשות בדיקת דם לזיהוי נוגדנים בדם לזיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לזיבה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד29/03/2011לא, אין בדיקה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV לפני כ-4 חודשיםלימור20/03/2011
שלום,
אני בשבוע 10,
0.4 AVIDITY
IgM שלילי
IgG חיובי.
לפי תשובת הזיהומולוגית הייתה מחלה לפני כ-4 חודשים, עד כמה קריטי העניין עבורי?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV לפני כ-4 חודשים - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד29/03/2011יש מיקרים שבהם עוברים נדבקו מאמהות שחלו ב- CMV לפני הכניסה להריון, לכן ההמלצה היא שלאחר הדבקה ראשונה ב- CMV יש לחכות לפחות חצי שנה לפני הכניסה להריון. במקרה שאשה כבר בהריון, מומלץ מעקב הריוני טוב (בדיקות שגרה אצל רופא נשים, סקירת מערכות וכו'), ואני לא מכירה המלצה להפסקת הריון במצב זה. ספציפית אליך- אני לא יכולה לאמת את הארבעה חודשים, צריך לראות בדיקות קודמות ל- CMV ואת הטווחים של האבידיטי (שונה בטסטים שונים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לקנדידהיקי19/03/2011
תודה
ובכל זאת , המשטח מזויות הפה נלקח בעקבות חתכים בזויות הפה שאינם נרפאים כבר מספר חודשים .
האם אף במצב זה אין לכך משמעות?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקנדידה
יקי19/03/2011שכחתי לציין
זוהי תגובה לתשובה שלך לשאלתי המקורית מיום 10.3
תודה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקנדידה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011קנדידה יכולה לעיתים לגרום לחתכים בזיות הפה אך האבחנה הבמדלת יותר רחבה. בכל מקרה הדרך לאבחון היא לא על ידי משטח כי הוא בדרך כלל יוצא חיובי אלא במראה הכללי האם זה מתאים לאבחנה זו. כמו כן כדאי לבדוק רמת ברזל וווטמין B12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז מונוציטים גבוה, EOS גבוהעומר18/03/2011
שלום,
אני בן 22, חולה מזה כ-4 שנים במחלת מעיים דלקתית (לא בטוחים אם קרוהן או אולצרטיב קוליטיס, אבל מעריכים שקרוהן) ובפיברומיאלגיה, כאשר בשנתיים האחרונות סובל בעיקר בעיקר מתשישות ותחושת חולי, בנוסף לבעיות הדומות לתסמיני מעי רגיז. מיום ראשון בערב התחלתי לפתח כאב גרון, מלווה בליחה בגרון - כאשר בימים האחרונים הכאב החמיר (אם כי אתמול הוקל, אך היום שוב החמיר).
בנוסף, התחושה הכללית הפכה לעוד פחות טובה ממה שהיא בד"כ (אך אין לי חום). רופא המשפחה אמר לי אתמול שמדובר בצינון.
בלי שום קשר, ביצעתי אתמול בדיקות דם שתוכננו עבורי כבר לפני מספר שבועות. הבדיקות כללו תפקודי כבד (GOT ו-GPT חזרו לנורמה, לאחר שהיו מעט גבוהים מהנורמה לפני כחודש; BILIRUBIN-TOTAL, BILIRUBIN-DIRECT ו-ALK PHOSPHATASE תקינים) וספירת דם. תוצאות ספירת הדם מצורפות בקישור להלן:
https://e-services.clalit.org.il/ShowDocumentOnline/ShowDocumen הן:
1) זו הפעם הראשונה שאני רואה ליד חלק מהתוצאות (דוגמת התוצאות של האאוזינופילים) שכתובות האותיות "-DIF", וזאת לאחר בדיקות דם דומות רבות שביצעתי בעבר ומעולם לא ראיתי בתוצאותיהן את אותיות אלו. מה הן אומרות?
2) ליד "POIKILOCYTOSIS-DIF" מצויין הערך "+" (בלי מספר). מה זה אומר? האם זה קשור למצב החולי הנוכחי האקוטי שלי, או למצב החולי הכרוני שלי? או אולי לשניהם?
3) ברבות מבדיקות ספירות הדם שביצעתי בשנים האחרונות (בהן אני חולה), ערך האאוזינופילים שלי, באחוזים, הוא גבוה מהנורמה. לרוב בסביבות 7 וקצת או 8 וקצת, אבל לפעמים גם 10 וקצת ובעבר אף הגיע עד כדי 13.2%. לרוב הערך המוחלט (אבסולוט) של האאזונופילים אצלי הוא תקין, אבל לעיתים גם הוא חורג מהנורמה (למשל, באותה פעם של ה-13.2%, ערך האבסולוט היה 1.2, כשהנורמה היא 0-0.6).הפעם תוצאות הבדיקה הן 15% עבור "EOSINOPHILS%-DIF" ו-1 עבור "EOSINOPHILS abs-DIF". האם לדעתך הדבר מעיד על משהו, או מרמז שכדאי לבצע בדיקות נוספות (בהקשר למחלה האקוטית הנוכחית או למחלה הכרונית)?
4) זו הפעם הראשונה שערך המונוציטים (באחוזים) אצלי חורג מהנורמה (צריך לציין שהערך האבסולוטי עדיין בתוך הנורמה) - מה זה אומר? האם יכול להיות קשר למחלת הנשיקה (וקשר לכאב הגרון שלי כרגע), ומה צריך לעשות בנושא?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז מונוציטים גבוה, EOS גבוה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011שלום עומר,
אין אפשרות לתת יעוץ רפואי אישי דרך האינטרנט.
הפרשנות של בדיקת דם תלויה לא רק בערכים עצמם אלא גם ברקע הרפואי שלך - במקרה שלך רקע מורכב וגם בבדיקה הפסיקאלית.
לכן בכדי לדעת האם יש משמעות לבדיקות הרבות שעשית יש צורך לדבר עם רופא פנים אל פנים ולהבדק.
באופן כללי בספירה המבדלת של הספירה הלבנה מציינים גם ערך אבסלוטי של מספרים וגם את המספר באחוזים. בדרך כלל נכון יותר להתייחס לערכים האבסלוטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר19/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להדבקותאורלי17/03/2011
שלום רב,
הנני בן 29 והיום הלכתי למרפאה לבצע בדיקת דם,
שמתי לב כי ברגע שהאחות הוציאה את המחט והכניסה לי לווריד על מנת להוציא דם היה מטר ממני עוד פציינט שגם לו לקחו בדיקת דם ובזמן שלקחו לו בדיקת דם הוא התעתתש כמה פעמים,בדיעבד נודע לי כי הוא חולה באיידס.
השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שבו בזמן שלקחו לי דם והבנאדם חולה איידס התעתש לידי והיה נוכח לידי(ואולי חלקיקי הרוק שלו עפו על המזרק שאתו לקחו לי בדיקת דם) כי איך שהוא נדבקתי באיידס או בנגיף ה-HIV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להדבקות - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011לא ניתן להדבק באיידס בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBV מחלת הנשיקהשגית16/03/2011
לאחרונה בבדיקת דם התגלתה אצלי מחלת הנשיקה (EBV) לאחר כשבועיים של דלקת גרון חריפה + חום ותשישות. כבר שלושה שבועות שאני מרגישה טוב ואף התחלתי השבוע לחזור לפעילות גופנית אולם היום שוב התחלתי להרגיש את הגרון ומאתמול אני מרגישה עייפה וסחוטה. האם ייתכן שהתסמינים חוזרים????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011ללא בדיקה שלך לא ניתן לענות על השאלה.
בדרך כלל התסמינים אינם חוזרים אולם יתכן והעמסת על עצמך מעט מידי ולכן את מרגישה לא טוב. יתכן גם כי בלי קשר למחלה הקודמת נדבקת במחלה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי זהירות מהידבקותלילי16/03/2011
ברצוני לדעת כיצד עליי לנהוג כאשר אני חוזרת מבית חולים או בהפעוטון בו אני עובדת על מנת לא להדביק את בעלי במחלות מיותרות שאוליי אני מביאה איתי הביתה.עליי לציין שבעלי נדבק יותר ממני משפעות וכדומה. לא תמיד נדבק, אבל אני מרגישה שאני יותר עמידה בפניי הידבקות. בדרך כלל אני נמנעת ממגע כל שהוא בידיות הדלתות או בכל דבר אחר שהוא יכול לגעת בו אחריי ואם אכן נגעתי אני עוברת אחריי עם מגבון חיטוי. אני זורקת את הכביסה ישר למכונה ומכבסת עם מרכך אנטי בקטריאלי ב-40 מעלות ומתקלחת כולי כולל שיער בסבון רגיל. האם אני מגזימה במעשיי על מנת לא להדביק אותו? האם מגע שלו בבגדים יכול לגרום להדבקה או מגע של הרוק שלי בו אם לא ציחצחתי שיניים, או שישצורך במיי פה מחטאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי זהירות מהידבקות - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011בעקרון לאחר סיום העבודה או ביקור בבית החולים כדאי לרחוץ ידיים עם סבון פעם אחת או לחטא פעם בודדת בנזול חיטוי מתאים. מעבר לכך אין צורך בשום אמצעי הגיינה יוצאי דופן.
אכן קבלתי את הרושם כי את מגזימה בסטריליות ואני מציעה קצת להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות במחלות מעשיית חוריםלילי16/03/2011
האם אפשר להדבק באיידס או צהבת כאשר עושים חורים באוזניים. חקרתי את הנושא באינטרנט והבנתי שיש אפשרות לחורר עם מחט ויש אפשרות עם אקדח. ממה שהבנתי חיטוי בעזרת אלכוהול הוא לא מספיק במקרה של אידס וצהבת. הבנתי שיש צורך בחיטוי בהרבה מעלות בתוך מכשיר מיוחד. ואם עושים עם אקדח צריך לחטא גם אותו. כי אם הוא לא סטרילי אז החיידקים יכולים לעבור ממנו לחור הפתוח.
האם זה נכון שהאלכוהול לא מספיק לחיטוי נגד המחלות הללו?
אנא עיזרו לי להבין את העניין הזה כי אני מאוד חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות במחלות מעשיית חורים - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011ניתן להדבק בצהבת ובאיידס מעשיית חורים באוזניים במידה ומשתמשים במחטים לא סטרליות. מומלץ על כן להשתמש במחטים חד פעמיות ואת האקדח לנקות במכשיר הקרוי אוטוקלב. ישנם גם אמצעי חיטוי אחרים למכשירים במיוחד אם הם לא באים במגע ישיר עם החור באוזן. יש צורך להתיעץ באופן ספציפי לגבי כל מכשיר ומכשיר מה דרך החיטוי האידאלית שגם לא תפגם בפעילותוץ בדרך כלל מומלץ להתעייץ עם היצרן של המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק שיגלה בהריוןחגית14/03/2011
שלום רב
אני בשבוע 18 להריוני. עקב שלשולים תכופים ללא התייבשות או חום הופנתי לתרבית צואה בשבוע שעבר. השלשולים פסקו אתמול לאחר 6 ימים ללא אנטיביוטיקה או טיפול אחר,ובלי קשר היום ביצעתי בדיקת מי שפיר.
האם חיידק השיגלה עלול להזיק לעובר,האם יש בדיקות שמגלות זאת?
האם החיידק קיים עדיין בגופי ועלול לגרום לזיהום של מי השפיר?
אם בני משפחתי נדבקו ממני, האם אני יכולה להידבק שוב והם ממני שוב וחוזר חלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק שיגלה בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011אני מבינה כי בתרבית צמח חיידק השיגלה - זה לא ברור ממה שכתבת.
במידה ואכן מדובר בשיגלה המחלה ברוב המקרים עוברת לבד ללא טיפול אנטיביוטי.
ניתן להדביק גם אנשים אחרים.
לגבי העובר - נדיר כי החיידק עובר למי השפיר אולם מומלץ לדחות את בדיקת מי השפיר עד להחלמה מהשלשולים.
בכל מקרה אני ממליצה להבדק על ידי רופא בכדי להעריך את מצבך והאם את זקוקה לטיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהיקי10/03/2011
שלום רב
בבדיקת משטח מזוויות הפה נמצא :
קנדידה אלביקנס - QUANTITY - מושבות מעטות
קנדידה sp
QUANTITY - מושבות מעטות
הייתי מבקש לדעת מה הממצאים אומרים ומה המשמעות , ומה הטיפול הנדרש.
בבכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011אין לכך שום משמעות. לכולנו יש קנדידה בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת. ברשותך...המודאגת מאוד.10/03/2011
תודה רבה על הענותך המהירה. בבקשה האם תוכלי לפרט או לתת לי דוגמא לאלילו דברים אפשר לעשות לפני המי שפיר? תודה רבה. אקבע תור כפי שהמלצת לי. נקווה לתשובות טובות ותקינות של המי שפיר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת. ברשותך... - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011ניתן לבצע סקירת מערכות מורחבת בשאלה של הדבקה ב-CMV.
אבל בכדי להעריך באמת את רמת הסיכון צריך להתעמק בתשובות דבר שלא ניתן לעשות דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלותנון10/03/2011
לפני כחודש בערך התנפחו לי שתי בלוטת לימפה במרפק יד שמאל. ובלוטת לימפה בבית שחי שמאל. נשלחתי מרופא לרופא אך אף אחד לא יודע מה יש לי.
התאשפזתי ליום אחד ושוחררתי לאחר מספר בדיקות.נ בדקה האפשרות לשריטת החתול אך התוצאות לא חד משמעיות למחלה. טופלתי 3 ימים באזניל וזהו.
במהלך השבועיים הראשונים סבלתי מהזעות בלילה, תשישות, כאבי ראש, בחילות .
כיום עברו רוב התסמינים הללו.
חודש אחרי אני עדיין סובלת מבלוטות נפוחות מאד, כואבות, עם אדמומיות במרפק. בבית השחי הכאב קטן. אני לא מטופלת.
הרופא ניסה לנקר אך לא היה מה. הבלוטות קשות מאד ואין נוזל.
אנא עזרתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011האבחנה המבדלת במקרה כזה היא אכן מחלת שריטת החתול אולם יש גם מגוון של אפשרויות אחרות, חלקן זיהומיות וחלקן לא.
אני ממליצה על קביעת תור לזיהומולוג בכדי להתקדם בברור ולעבור ביסודיות על תוצאות הבדיקות.
לעיתים הסרולוגיה של ברטונלה (שריטת החתול) עולה לאט. כמו כן לא ברור כי הטיפול מקצר את משך המחלה (אם זו אכן האבחנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)