מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפסטליה09/02/2011
שלום, רציתי לשאול האם אדם שנדבק בילדות ונחשף במשך השנים לנגיף ההרפס ולא פיתח תסמינים, ופיתח נוגדנים לנגיף\תאי זכרון - האם יכול להדבק באותו זן של הנגיף שוב? למשל במין אוראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/02/2011בדרך כלל אין הדבקה חוזרת באותו זן אולם ניתן להדבק בשנים אחרים של הרפס.
חשוב גם לדעת כי הרפס הוא נגיף שלא נעלם מהגוף גם לאחר מהחלה ויכול להתעורר מחדש גם לאחר שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי כן יכולה להתרחש הדבקה?
טליה16/02/2011האם הנוגדנים בגופנו יעילים כאשר הנגיף חודר לגופנו?
ישנם רופאים הטוענים כי ההדבקה אפשרית גם אם אנו "מחוסנים", כיצד זה יתכן?
ידוע כי הנגיף נשאר בגופנו לעד, אך כיצד יתכן שאנו מדבקים גם כאשר אין נגע ובכל זאת מוגנים מפני הדבקה? מה זה אומר על הנוגדנים בגופנו?
תודה, קצת מודאגת וסליחה על השאלה המתעמקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת ומיקרופיריןמשה07/02/2011
אני בן 53 ואני נוטל מיקרופירין לדילול הדם
חליתי בשבוע האחרון בשפעת חזקה
האם להפסיק את המיקרופירין, בגלל סיכון תסמונת ריי ? [ עד שהשפעת תירגע] או שלא?
מה נהוג לעשות במיקרה כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת ומיקרופירין - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011מינון האספירין במיקרופירין מאד נמוך ולכן לא מקובל להפסיק את הטיפול. התסמונת תוארה רק בילדים. לגבי היתרונות והחסרונות אצלך יש להתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר את גורמי הסיכון שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס וסיגריהשירה04/02/2011
היי,
במידה ועישנתי סיגריה עם אדם שהוא נשא איידס, והרגשתי את הרוק שלו על הסיגריה, ולי היה סדק קטן בשפה (שלא ירד ממנו דם) האם אני יכולה להידבק בצורה הזו? האם את מציעה לי להיבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס וסיגריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011לא ניתן להדבק בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידסשירה04/02/2011
היי,
הייתי במועדון של גייז. אחד החברים שלנו שתה המון והתנשק עם בחור אחר (הם אפילו הלכו לשירותים אז אולי היה גם מין אוראלי), ואחרי זה הוא חזר ונתתי לו לשתות מהכוס שלי, דרך קש, כמה פעמים. לי יש פצע בלשון כי נשכתי אותה יומיים לפני. האם יש סיכוי שבמידה והחבר, או הבחור שאיתו הוא הלך לשירותים, חולים באיידס והם שתו מהכוס שלי נדבקתי באיידס? במיוחד לאור הפצע שיש לי בלשון?
אני לא עשיתי איתם שום דבר מלבד לשתות מאותה הכוס, ואפילו הפכתי את הקש כאשר אני שתיתי אחריהם, האם אני צריך להיבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011לא ניתן להבדק בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומהשמעון אזולאי04/02/2011
דוקטור נכבד,
שלום רב!
פונה אני אליך בייאושי כי רב הוא.
לפני כשנה וחצי קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם מי שהיתה אז בת זוגי.
כעבור זמן לא רב(שבועיים לערך)החלו להופיע אצל שנינו במקביל תסמינים-כאבים ,צריבות,
אצלי גם כאבים באשכים וצריבה בזמן שפיכה.
סימן נוסף אצלי הוא שפיכה חלשה ומועטת מהרגיל.
מאז המצב הוא כמתואר,עם תנודות של התגברות והיחלשות של הסימפטומים.
הן היא והן אני נבדקנו מאז עשרות פעמים למחלות מין מדבקות ושאר מרעין בישין וכל הבדיקות חזרו שליליות.
אין שום סימנים חיצוניים.
ביקרתי אצל אורולוגים שונים אך אף אחד לא מצליח לרדת לשורש העניין.
נשלחתי לכל מיני בדיקות כולל בדיקת זרע ואולטרה סאונד אשכים,כליות ודרכי שתן.
הכל חזר תקין.
יש לך איזה רעיון.
יש עוד אפשרות למשהו מעין זה שיכול היה לתקוף את שנינו בו זמנית מלבד מחלת מין מדבקת?
הדבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא שבאותו זמן טיילנו בקנדה ושתינו שנינו ממימיו של אגם סמוך(לאחר שטיהרנו אותם),זה יכול להיות קשור איכשהו?
(אני מניח שזה רעיון הזוי אך לא נותר לי כבר מה לחשוב)
אודה לך על תשובתך,
שמעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלומה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011נשמע שעברת ברור יסודי. הרבה פעמים לא מוצאים את הסיבה לבעיות מסוג זה.
בכל מקרה בכדי לתת יעוץ יסודי וטוב האינטנט אינו המקום. אני ממליצה על פגישה עם מומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמיפלו כטיפול מונע לאישה בשבוע 32שירי02/02/2011
שלום,
אני נמצאת כרגע בשבוע 32+6 להריון השני שלי.
בתי הייתה חולה במחלה ויראלית במשך 7 ימים (הבריאה ביום ראשון האחרון) כנראה שפעת. מיום שני האחרון גם בעלי חלה ורופאת המשפחה שלו אמרה שזו שפעת ונתנה לו טמיפלו (יש לו את כל התסמינים של המחלה). רופא הנשים שלי המליץ שאקח גם טמיפלו כטיפול מונע למשך 10 ימים. חשוב לי לציין שאין לי כל תסמינים של המחלה ואני ממש מתלבטת אם לקחת את התרופה כטיפול מונע. ממה שהבנתי חשוב לקחת אותה תוך 48 שעות מרגע תחילת התסמינים.
בתודה מראש, שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמיפלו כטיפול מונע לאישה בשבוע 32 - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011בעקרון היית אמורה להתחסן לשפעת.
במידה ולא התחסנת יש מקום לשקול טיפול מונע אך בכדי לתת המלצה לתרופה כזו או אחרת האינטנט אינו הכתובת. יש להבדק ולהפגש עם רופא - זיהומולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםמחוסנת01/02/2011
אני בת שלושים ובתחילת הריון ראשון. לפני שנתיים ביצעתי בדיקת נוגדנים עבור הפטיטיס B - יצא מעל 1000 יחידות, עבור אדמת - יצא 26 יחידות ועבור אבעבועות רוח - יצא שלילי. לאחר קבלת התוצאות, התחסנתי חיסון שלישי ואחרון להפטיטיס B, וקיבלתי שני חיסונים לאבעבועות רוח. כשחזרתי על בדיקות הנוגדנים כעת, התקבלו תוצאות שונות: שלילי עבור הפטיטיס B ועבור אבעבועות רוח, ורמת הנוגדנים עבור אדמת ירדה ל-10 יחידות. האם ייתכן שבו זמנית הפסקתי להיות מחוסנת לאדמת ולהפטיטיס B וגם שהחיסון לאבעבועות לא עבד? אודה לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011באמת הפער בין התשובות אינו ברור לי. כדאי לחזור על הבדיקות לודא כי הן נכונות. בכדי לתת תשובה טובה יש לראות את כל הבדיקות. קבעי תור אצל מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס ופסוריאזיסבתיה31/01/2011
שלום רב,
לפני כחודש הופיעו על גופי נגעים קטנים ברובם כמו של פסוריאזיס שהתפשטו במהירות בעיקר על הגפים. הלכתי לרופא שאבחן זאת כפסוריאזיס טיפתי שנבע מכך שהיתה לי דלקת גרון עם סטרפטוקוקוס. נתן לי טיפול בראפ-פן למשך שבועיים במינון של 2000 מ"ג ליום ובנוסף פוטו-תרפיה. אני רוצה לציין שאכן היה לי כאב גרון לפני כחודש. טפלתי בכאב בבית באמצעות שתיית לימון, קולדקס וכו' אך לא נגשתי לרופא ולא בלעתי אנטיביוטיקה, והדלקת חלפה.
כשפניתי לרופאת המשפחה ע"מ לקבל את הראפ-פן ע"פ המלצת רופא העור, היא אמרה שלא יתכן שהיה לי סטרפטוקוקוס שעבר ללא אנטיביוטיקה ושלחה אותי לעשות משטח גרון. אני מבולבלת, עומדת לקבל טיפול אנטיביוטי במינון מאוד גבוה.
שאלתי: האם ידועים מקרים שחידק זה נעלם גם ללא טיפול אנטיביוטי? והאם במשטח גרון יהיה עכשיו החידק למרות שאין לי כרגע כאב גרון.
אודה על תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס ופסוריאזיס - תגובה
ד``ר יסמין מאור31/01/2011ניתן להחלים מדלקת סטרפטוקוקלית גם ללא טיפול אנטיביוטי.
מה שניתן לשעות כעת הוא לבצע משטח גרון לנוכחות של החיידק בגרון וגם לשלוח סרולוגיה (בדיקת ASLO).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםאורית27/01/2011
שלום רב,
אני בן 42,פעמים רבות בבוקר אני מרגיש יובש רב בפה, ובעת הוצאת רוק שבה אני מתאמץ (אפילו מעט)להוציא לחה אני רואה דם (ולעיתים לא מעט,וזה לא נראה מהחניכיים)
חשוב לציין שתופעה זו כבר כ- 20 שנה מלווה אותי ,עשיתי בדיקה לפני כארבע שנים בה הוכנס לגרון צינור (אינני זוכר את שם הבדיקה והיא נעשתה בבי"ח ),האזור נבדק
(הייתי בהרדמה חלקית, ובעת שביצעתי גם קולונוסקופיה) והרופא אמר לי לאחר מכן שפשוט השטח אצלי דק ורגיש, אולם כאמור זה ממשיך ומרגיש מוזר.
אבקש להוסיף,כי לאחרונה ביצעתי בדיקות דם מקיפות כולל תפקודי כבד,כולל הפטיטיס בי וסי , שיצאו תקינות.וכן אולטראסאונד בטן וכבד שיצא תקין,וכן בדיקת הליקובקטר שיצאה שלילית.
לעיתים בעת שיחה מאומצת אני מרגיש את הדם בגרון וזה לא נראה טבעי.
אבקש את דעתך בנושא כאמור בהתאם למה שמצויין במגבלות טרם בדיקה.
ואולם בעיקר את דעתך האם ועד כמה זה יכול להוות מקור לחשיפה לזיהומים,בעיקר -אם בסביבתי נשא של הפטיטיס סי ,אם ועד כמה זה מסוכן להדבקה.אני חושש לטעום מאוכל של מישהו אחר עקב החשש שהמקום חשוףהאם חששי מוצדק?
אודה מאוד על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור31/01/2011לא נראה כי הבעיה שלך זיהומית.
לא ניתן להדבק בהפטיטיס B ו-C דרך מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש לחדד
אסף31/01/2011כאשר אותו נשא של הפטיטיס סי מכין סלט (או אוכל טרי אחר ומשתמש בסכין) אז קורה פעמים רבות שמבלי משים נחתכים ואז אני חושש מאוד ומצד שני לא רוצה להעליב את הקרוב
ורציתי להבין עד כמה זה מסוכן לגביי,האם למשל לפי מה שכתבתי הדימום נגרם מקנה הנשימה כי אז עקב כך שהמזון לא עובר משם זה אולי פחות מסוכן לזיהום.
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש לחדד - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011גם בדרך זו הסיכוי להדבקה נמוך ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת פיצית + בעל חולהמישמישית27/01/2011
הי,
בבית תינוקת פיצית בת 10 ימים ששוקלת רק 2.2 קילו (נולדה בתחילת שבוע 36).
מלפני יומיים הבעל חולה - חום שמגיע עד 38.3 ושיעול יבש.
הרופא אומר שזה כנראה ווירוס ויעבור מעצמו.
בינתיים הבעל המסכן בבידוד בחדר שלו ואני לבד עם התינוקת מחשש להדבקה של הפיצית.
השאלה שלי היא כמה זמן אחרי שהחום של הבעל יחזור להיות נורמלי וכל הסימטומים יעלמו ניתן לתת לו לגשת לתינוקת ללא חשש הדבקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת פיצית + בעל חולה - תגובה
ד``ר יסמין מאור31/01/2011אין על זה תשובה מדוייקת כי זה מאד תלוי בסוג הנגיף.
בדרך כלל מקובל לאפשר מגע עם תינוקות רכים לאחר 48 שעות ללא חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס ומחלת הלופוסאביב24/01/2011
היי,
אני בן 27, וביצעתי בדיקת איידס חודשיים ושבעה ימים לאחר המקרה, והתשובה שלילית.
קראתי שאצל אדם שחולה בלופוס יכול להיות שהבדיקה תצא שלילית על אף שהיא חיובית כיוון שהלופוס מעקב את היווצרות הנוגדנים בגוף.
אני לא מאובחן כחולה לופוס...אבל סבתי כן. מקריאה קצרה הבנתי שמדובר במחלה תורשתית ולכן אני חושש שבגלל זה הבדיקה לא גילתה את הנגיף.
האם הלופוס מעקב את התפתחות הנוגדנים רק כאשר הוא מתפרץ בגוף או גם כאשר הוא רדום?. אני חושש שאצלי יש את המחלה אך היא רדומה (כי אני מבין שהתסמינים שלה חמורים ובמידה והייתה מתפרצת אצלי הייתי יודע מכך) ולכן הבדיקה לא מגלה אותה.
האם אני יכול להיות רגוע? או שמא לבקש בדיקה אחרת מבדיקת האלייזה הרגילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס ומחלת הלופוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור31/01/2011ראשית אתה לא מאובחן כחולה לופוס ולכן זו לא נראית לי בעיה.
שנית - בדרך כלל הבעיה הפוכה. התשובה בבדיקת ELISA ל-HIV יוצאת חיובית למרות שאין באמת הדבקה ב-HIV כך שאם הבדיקה יצאה שלילית אתה יכול להיות רגוע.
בכל מקרה הדרך הנכונה לא להדבק ב-HIV היא להשתמש בקונדום בזמן קיום יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת..?!?!אלינור23/01/2011
לפני חודש הייתי מצוננת ואחרי כמה זמן זה החמיר והפך לשפעת קשה - הרופא נתן לי טיפול של סירופ לשיעול וכדורים של הצטננות. אחרי כמה ימים זה עבר....
לפני שבועיים בערך חזר לי רק השיעול היבש בצורה חריפה... שיעול ברמות של להיחנק ולא לישון בלילות. הסירופ לשיעול לא עזר...
הלכתי לרופא במוקד ובצילום ריאות והסינוסיטיס היה תקין.
האבחנה של הרופא הייתה שעלת. ושלח אותי לבדיקות דם.
הוא נתן לי טיפול של אנטיביוטיקה ומשאף וכדורים לשיעול שהתופעות לוואי שלהם ממש מזעזעות אבל מפחית את התקפי השיעול למשך שעתיים שלוש....
בבדיקות דם האחות אמרה שזה יכול להיות אסטמה שמתפתחת בגיל מאוחר(24).
בנתיים הכדורים עדיין לא עוזרים ואני עדין משתעלת שהשיעול גורם לכאבי ראש ובחילות וחוסר שינה בלילות...
רציתי לדעת מה הסיכויים שזה שעלת...ואם לא אז מה זה יכול להיות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת..?!?! - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/01/2011התיאור הקליני יכול להתאים לשעלת אך גם לברונכיט - מחלה שלעיתים נמשכת זמן רב או אסטמה או מגוון של מחלות אחרות. אבחנה לא ניתן לתת דרך האינטנט ולשם כך יש להפגש עם ולהבדק אצל מומחה ללמחלות זיהומיות.
בדרך כלל בשלב של שעלת כאשר השיעול כבר כרוך במרכיב של חנק הטיפול האנטיביוטי לא עוזר והמחלה עוברת ללא טיפול.
ניתן לבצע בדיקות לאבחון שעלת - אני ממליצה לעשות כי במידה ואת חיובית יכול להיות שיהיה מקום לטפל גם בבני משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידס משתיה או ממזוןאלי21/01/2011
אם בכוס מים או שתייה אחרת נשרה טיפת דם נגועה טריה , האם קיימת סכנת הדבקה עקב שתיית המים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באיידס משתיה או ממזון - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/01/2011ברוב המקרים לא ניתן להדבק באיידס דרך מזון גם אם הוא מזוהם בדם זרע או הפרשות וגינליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק קלבסיאלה בשתן בהריון שבוע 9פיצי20/01/2011
עשיתי בדיקת שתן, ורופא הנשים התקשר אליי ואמר שהתגלה
חיידק קלבסיאלה
אמר שיש לערוך שוב את הבדיקה לאחר שתייה מרובה
ואם ייצא שוב ערך של החיידק יש להתחיל עם אנטיביוטיקה
האם זוהי הגישה? או שכדאי כבר להתחיל עם טיפול אנטיביוטי לפני התוצאה של הבדיקה החוזרת?
כי קראתי קצת באינטרנט על החיידק והוא נחשב מסוכן,
האם זה כך??
אודה לתשובה כי אני מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק קלבסיאלה בשתן בהריון שבוע 9 - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/01/2011בנשים יכולה להיות צמיחה של חיידקים בשתן גם ללא זיהום. בהריון מקובל לטפל בתרבית חיובית גם ללא סימפטומים.
החיידק מהשתן מדבק במגע - כלומר אם משהו נוגע בשתן עם החיידקים הוא יכול להעביר את הזיהום הלאה. לכן חשוב לשטוף ידיים לאחר הליכה לשרותים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כלבתנטע19/01/2011
שלום.
ברצוני לדעת לכמה זמן תקף חיסון כלבת.
לפני כחמש שנים בערך נשרטתי ע"י חתול נגוע וקיבלתי סדרת חיסונים בעקבות זאת.
היום נשך אותי כלב. חשוב לי לציין שהוא לא היה נראה חולה וגם הוא לא פצע אותי, לא ירד לי דם. הוא לא חדר דרך העור.
האם אניצריכה ללכת למיון שוב? או שהחיסון עדיין תקף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון כלבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/01/2011מקובל לחשוב כי החיסון תקף ל-2-3 שנים.
בכל מקרה של נשיכה על ידי כלב חובה לפנות ללשכת הבריאות בכדי לקבל המלצות לגבי הצורך בחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)