פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות כליות
    עוז
    27/12/2010

הבת שלי בת 26 לאחר לידת תאומים מלפני שנה וקצת סובלת שנים מדלקות במערכת הכליות. בכל פעם חוזר הסיפור שהיא מאושפזת לאחר חום גבוה ולעיתים ללא מציאת עקבות חיידק בתרבית מטופלת בתרופה אנטיביוטית דרך הוריד, משוחררת ואחרי כמה חודשים חוזר המקרה. לאחרונה טופלה במקרודנטין שעזר תקופה קצרה ושוב קבלה דלקת.
    הרופאים לא יודעים לומר מה סוג הדלקת ומה הטיפול למניעה מוחלטת של התופעה.
    בנתיים הכליות יורדות בתיפקוד בהיותן מצולקות וכדומה.
    הבנו גם שזה מקרה נדיר והשאלה למי עלי לפנות שמכיר מחלות דומות תופעות דומות וטיפול מתאים. חשבתי על מומחה לחיידקים אבל עם הבנה במערכת הכליות ודרכי השתן.
    הייתי גם מעוניין לקבל כיוון בדבר טיפול מונע כי המצב היום שעוד כמה דלקות כאלו היא עלולה לאבד את הכליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות כליות

הוספת תגובה

• דלקות כליות - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/12/2010

המקרה של בתך מצריך התייעצות עם מומחה למחלות זיהומיות. עליכם להביא לפגישה כזאת את כל המסמכים הרפואיים הקודמים, כולל בדיקות שתן (כלליות ותרביות), הדמיות (US, CT) ובדיקות דם (תפקודי כליות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס זן 16
    בתיה
    26/12/2010

שלום

לילדתי בת ה - 6 יש יבלות סביב פי הטבעת וכעבור מספר בדיקות גילינו שלילדה יש וירוס מזן 16.
    שכרגע לא סרטני.
    אנו משפחה נורמטיבית ואפילו הרופא לא יכול להבין איך זה הגיע.
    הרופא שלך אותי לבדיקות והאפשרות היחידה שעומדת כן על הפרק זה שעם לי היה את זה אז כנראה בהריון או בלידה עצמה הילדה נדבקה
    כרגע אני הולכת לבדיקות אפילו שלפני כמה חודשים עשיתי בדיקת פאפ והיא יצאה תקינה
    אנא עזרו לי להבין יותר סיבה מהיכן זה הגיע לילדה הרי זה יכול להגיע רק בקיום יחסי מין נכון?

אודה לכם עם תענו לי בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס זן 16

הוספת תגובה

• זן 16

בתיה
    27/12/2010

מחכה נואשות לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס זן 16 - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/12/2010

יבלות בילדים מוירוס ה- HPV נובעות ממגע קרוב ולא מיחסי מין- כך שקרוב לודאי שנדבקה ממך. לכי להבדק, ברוב המיקרים למרות נוכחות HPV, בדיקת הפאפ תקינה, עליך לבצע בדיקה ספציפית ל- HPV. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זן 16

בתיה
    28/12/2010

תודה לכם על תשובתכם ירד לי אבן מהלב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס זן 16

בתיה
    31/12/2010

שלום

הייתי אצל רופא נשים ואכן הרופא עשה בדיקה וראה שאין לי יבלות אך לא עשה לי שוב בדיקת פאפ מפני שהוא אומר שאין צורך כי הכל תקין

ילדתי לא עברה שום התעללות מינית וגם הרופא חושב כך ואפילו אומר שאין שום מצב אך הוא לא יודע להסביר לי ולא נותן לי תשובות ברורות
    הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת באופן פרטי אך עלי לפנות בנושא זה לרופא ממוחה לעור או רופא ממוחה למחלות זיהומיות ולבדוק מה הסיבה לכך באמת.

האם אתם יוכולות להמליץ לאיזה רופא עלי לפנות ?

מחכה לתשובתכם המהירה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס זן 16 - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    02/01/2011

הבדיקה נקראת HPV TYPING, היא אינה בסל הבריאות. את הבדיקה מבצע רופא הנשים ששולח את הדגימה למעבדה הרלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה
    ציפי
    26/12/2010

שלום,
    לפני כשלושה שבועות עשיתי בדיקוות כלליות וכם בדיקה למחלת הנשיקה, עקב עייפות רבה וכאב גרון.
    בבדיקות יצא לי
    VCA IgM (Bor), VCA IgG (Neg),
    EBNA IgG (Neg)
    Primary infection ייתכן
    נא לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים

חזרתי על הבדיקה כעבור שבועיים וחצי והיום הגיע תוצאה זהה- שוב גבולי ושוב ייתכן primary infection, עם המלצה לעשות בדיקה נוספת עוד שבועיים
    מה זה אומר? האם שוב עליי לעשות את הבדיקה בעוד שבועיים? מה גורם לתוצאה להיות לא ודאית (כשעשיתי בעבר את הבדיקה זה לא היה כך)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/12/2010

שני מצבים יכולים להסביר את התשובות:
    1. הדבקה במחלת הנשיקה לאחרונה עם עלייה איטית של הנוגדנים. זה קורה לפעמים. במקרה כזה סביר כי שתחזרי על הבדיקות הן כבר יהפכו לחיוביות.
    2. לפעמים מתקבלת תשובה גבולית או חיובית שגוייה. כלומר מסיבה לא ברורה הבדיקה יוצאת חיובית באופן חלש למרות שאין לך באמת נוגדנים כנגד המחלה. במקרה כזה כלל לא נדבקת במחלת הנשיקה. אם זה המצב סביר אי התשובה לא תשנה גם בעוד שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה
    שלמה
    22/12/2010

ב-2008 חליתי במחלת הנשיקה ומספר בדיקות דם שביצעתי מאז ועד היום מראות כי מדוע עד היום גבולי ולא משתנה מה זה אומר ? (יש לציין כי אני סובל מעייפות ובעיות זכרון )

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/12/2010

לא ברור מה כתבת. בעקרון הנוגדנים כנגד מחלת הנשיקה נשארים חיוביים לתקופה ארוכה ולעיתים גם לכל החיים. זה לא מעיד על פעילות המחלה.
    תתכן תסמונת של עייפות כרונית לאחר מחלות וירליות שונות. לצורך הערכת מצב זה יש לפנות ליעוץ רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק זיהומי בתינוקות-דרכי הידבקות
    חמוטל
    21/12/2010

שלום
    בת של חברה שלי (בת 8.5 חודשים) מאושפזת לאחר הקאות, פירכוסי חום וחום גבוה. יש לה חשד לחיידק זיהומי. בתי (בת שנה) היתה אתה במגע מינימלי (טיול משותף בעגלה בפארק, נוכחות באותו חדר לעשר דקות כשהילדה החלה להקיא). האם יש חשש שבתי עלולה להידבק? או שחיידק עובר רק במגע ישיר של הפרשות גוף?
    אני דואגת ואשמח לתגובה מהירה, תודה, חמוטל

הוספת תגובה

• חיידק זיהומי בתינוקות-דרכי הידבקות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/12/2010

הסיכוי להדבקה במגע מינימלי הוא נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחנתי כחולה במחלת ליים
    דן
    21/12/2010

נעקצתי ע"י קרציה בפסח 2005 בזמן טיול במדבר יהודהץ הופיעה פריחה אדומה מסביב לאזור הנשיכה. הייתי מודע במעורפל לסיכון לליים אך נאמר לי שסימפטום מובהק הוא חום גבוה, וכשזה לא הופיע התעלמתי מהנושא.

בשנים האחרונות סבלתי מתופעות ומיחושים פיזיים ופסיכולוגים אותם יחסתי לסטרס רב שבו הייתי (הפרעון שינה, כאבי ראש, עקצוצים בעור, כאבי גרון, דיכאון, חרדה). בחודשיים האחרונים החלטתי להשקיע במחקר מעמיק יותר ובעקבות כך החודש בוצעו שתי בדיקות עוקבות בהן חזרתי חיובי לבוריליה IgM ושלילי לבורליה IgG.

בכלליות נאמר שהמשעות היא קיומה של הדבקה פעילה ולא היסטורית. על תוצאות הבדיקה נרשם "מכיוון שאין סרוקונברסיה אין עדות להדבקה, מומלץ לבצע בדיקה נוספת בעוד כחודש". מה המשמעות? האם פשוט כי הם לא ידעו על עדות להדבקה (עקיצת קרציה + פריחה)?

- מה המשמעות של תוצאות מעבדה כאלו?
    - האם יש מחלות נוספות שיכולות לגרום לתשובות כאלו? (ליים חיובי אך למעשה מדובר במשהו אחר)
    - כיצד בודקים קיומן של קו-אינפקציות? האם כדאי לוודא קיומן לפני התחלת טיפול אנטיביוטי?
    - האם ניתן לקבל רשימה של מומחים לליים בארץ?
    - האם עדיף להתייעץ עם מומחה מחו"ל? מאחר ועבר זמן רב מאז ההדבקה המצב נהיה מורכב יותר.

תודה, דן

לקביעת תור
    סגירה
    אובחנתי כחולה במחלת ליים

הוספת תגובה

• אובחנתי כחולה במחלת ליים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/12/2010

לא ניתן להדבק במחלת ליים בארץ מאחר והמחלה לא קיימת כאן.
    לגבי האחבנה של שאר המחלות - דרוש כאן יעוץ זיהומי מסודר ולא אינטרנטי.
    הפרשנות של הבדיקות הסרולוגית של בורלייה תלוייה בפקטורים רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Staph. aureus
    סיגלית
    20/12/2010

שלום רב!
    מה פירוש הימצאות חיידק Staph. aureus
    האם ניתן לטפל הכך?
    מי מטפל בכך, לאיזה תחום ברפואה מטפל בכך?
    מה הסיכונים?
    יש אפשרות להחלמה מלאה?

תוצאות בדיקת התרבית כלהלן רגיש .
    Ampicillin/sulbactam רגיש .
    Azithromicin רגיש .
    Clindamycin רגיש <=0.25
    Cefaclor רגיש .
    Ciprofloxacin רגיש <=0.5
    Clarithromycin רגיש .
    Ceftriaxone רגיש .
    Cefotaxime רגיש .
    Erythromycin רגיש <=0.25
    Fusidic acid רגיש <=0.5
    Gentamicin רגיש <=0.5
    Imipenem רגיש .
    Minocycline רגיש <=0.5
    Mupirocin רגיש <=2
    Nitrofurantoin רגיש <=16
    Oxacillin רגיש <=0.25
    Penicillin עמיד >=0.5
    Rifampicin רגיש <=0.5

Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=10
    Teicoplanin רגיש <=0.5
    Vancomycin רגיש <=0.5

מודה מראש על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    Staph. aureus

הוספת תגובה

• Staph. aureus - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/12/2010

השאלה איפה נמצא החיידק אצלך?
    בעקרון חיידק סטפילוקוק אאראוס יכול לגרום למגוון מחלות, חלקן קלות כמו פצעים בעור ועד מחלות מאד קשות בהן החיידק נמצא בזרם הדם או באיברים שונים בגוף.
    כמו כן אצל חלק גדול מהאוכלוסייה החיידק נמצא על פני העור, או באף ואינו גורם לשום בעייה.
    יש טיפול אנטיביוטי שניתן לקחת עם החלמה אולם קודם כל צריך להבין האם מדובר במחלה שאז צריך לטפל או רק בנשאות של החיידק מצב בו בדרך כלל לא מטפלים.
    מי שמקבל את ההחלטות מתי יש לטפל הם רופאים המתמחים במחלות זיהומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק הליקובקטר
    מאיה
    16/12/2010

אני לא בטוחה שזה לפורום הזה או לא.
    אני בת 21, ויש לי את החיידק הליקובקטר בפעם השלישית, הפעם האחרונה הייתה כמעט לפני שנה ועכשיו הוא חזר שוב.
    אני לא יודעת מה זה אומר?האם זה אומר שיש בעיה יותר עמוקה? והאם הוא יחזור כול שנה אחרי הטיפול?.

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק הליקובקטר

הוספת תגובה

• חיידק הליקובקטר - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    18/12/2010

חיידק ההליקובקטר נמצא אצל אחוז מסוים מהאוכלוסייה באופן קבוע. צריך לטפל רק אם גורם לסימפטומים. רק אם הסיבה לאבחנת החיידק אצלך היתה קליניקה מתאימה אז יש מקום לטפל. בגלל שמדובר בארועים חוזרים, בסיום הטיפול יש לודא העלמות החיידק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לצהבת B
    איילת
    16/12/2010

שלום רב,
    אני אמורה לעשות חיסון לצהבת והומלץ לי לעשות את החיסון החדש SCI B VACC.
    רציתי לשאול עד כמה חיסון זה הוא חדש, האם ידועות ומוכרות תופעות לוואי שלו, עד כמה הוא בטוח? בקופת חולים שלי אמרו לי שאין העדפה כלשהי לעשות דווקא את החיסון הזה ובבית מרקחת אין אותו, צריך להזמין במיוחד.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לצהבת B

הוספת תגובה

• חיסון לצהבת B - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/12/2010

זהו חיסון חדש שכבר אושר לשימוש. פרופיל תופעות הלואי שלו טוב ודומה לזה של החיסון הקיים בארץ.
    אין לו יתרון משמעותי אצל מרבית האנשים. אצל אנשים מדוכאי חיסון או אנשים שלא יצרו נוגדנים בתגובה לחיסון הרגיל (מיעוט האוכלוסיה) הוא נחשב לעדיף.
    הוא עדין לא קיים במסגרת שגרת החיסונים בארץ. יתכן וניתן להשיגו באופן מיוחד בקבוצות הסיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זינט ופראמין
    didi3211
    15/12/2010

שלום רב,

הובחנתי בדלקת ראות וניתן לי זינט למשך 10 ימים, מכיוון שזינט גורם לי לבחילות והקאות, הרופאה נתנה לי פראמין כחצי שעה לפני האוכל, ואחרי האוכל לקחת את הזינט.

האם אין התנגשות בין שני התרופות.

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי זינט ופראמין

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זינט ופראמין - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    17/12/2010

את יכולה לקחת את שתי התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק סיטרובקטר ואנטיביוטיקה ציפורל
    לימן
    14/12/2010

שלום רב,
    לאחר שהופיעו לי כאבים (מעיין התכווצויות בבטן התחתונה) לאחר מתן שתן, ניגשתי לרופא המשפחה ששלח אותי לבדיקת שתן. בנתיים הכאב חלף אך בכל זאת, כאשר הגעתי אליו לבדוק את התוצאות, הוא אמר שיש לי חיידק בשם סיטרובקטר. הוא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה בשם צפורל, והנחה לקחת 6 כדורים ביום (!) כלומר 3000 מ"ג ביום. לא מצאתי תשובות באינטרנט ובספרים לצערי. לכן יש לי 2 שאלות - 1. מה זה החיידק הזה בדיוק? 2. והאם הכרחית כזו כמות גדולה של אנטיביוטיקה?
    תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• חיידק סיטרובקטר ואנטיביוטיקה ציפורל - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    17/12/2010

מדובר בחיידק שכיח בשתן, אם התסמינים חלפו לגמרי ולא נטלת עד עתה את האנטיביוטיקה, את לא חייבת לקחת. המינון המקובל הוא 500 מ"ג X 4 ליממה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס וסטרואידים
    מלי
    13/12/2010

אבא שלי בן 84 קיבל לפני חודש התקף הרפס זוסטר קשה שהתבטא בלחי באוזן בעורף כלפי מעלה לכוון הראש.קיבל כדורי זובירקס ל7 ימים וליריקה.הביטוי החיצוני עבר אך סובל מכאבים ודקירות באיזור וחולשה כללית.
    בנוסף סובל משיעול שנמשך כשנתיים. ברור אצל רופא ריאות גילה שיש לו זיהום ברונכיאלי בבדיקת דם בעבר היתה אאוזינופליה מתונה. נלקחה ביופסיה ברונכיאלית עם הסננה אאוזינופילית קיבל בודיקורט במשאף חדשיים ללא שום הטבה, ועוד חדשיים של טיפות אף סטרואידיות ללא הטבה. בבדיקת כיח מ16.11.10 : "התקבל חומר עשיר מאוד בתאים דלקתיים נאוטרופיליה עם 9% אאוזינופיליה. מעט מקרופגים".
    רופא הריאות רשם לו אוגמנטין 875 1X2 ל10 ימים. ופרדינסון 20 1X1 ל20 יום.
    הרופאה הנוירולוגית שמטפלת בו בעניין ההרפס אמרה שהפרדינסון יכול לעורר את ההרפס
    מחדש ושנתייעץ עם רופא זיהומולוג.את האנטיביוטיקה התחיל לקחת.
    לא יודעים מה לעשות עם הפרדינסון. האם אפשר לקחת במקרה הזה ובמינון הזה. או אולי ישנה תרופה אחרת (בעבר שמעתי על תרופה ביולוגית שעוזרת מאוד במקרה של דלקות פרקים כשסטרואידים אינם עוזרים או כשיש להם תופעות לוואי קשות). תודה על תשובתכם ועצתכם הטובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס וסטרואידים

הוספת תגובה

• הרפס וסטרואידים - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/12/2010

שלום,
    אם יש אינדיקציה ליטול פרדניזון על מנת לשפר תסמינים נשימתיים אז כדאי לעשות כך. הסיכון להתלקחות הזוסטר קיים אך לא מצריך המנעות מסטרואידים. לגבי תרופות חליפיות לסטרואידים, הן מומלצות רק אם מדובר במצבים שבהם יש תלות בסטרואידים (טיפול כרוני) וגם להן תופעות לוואי. לסיכום- אם זה עדין רלוונטי- הייתי נותנת לאביך את הטיפול שהומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMR
    טלי
    13/12/2010

לפני חודש עשיתי חיסון MMR והיום רמת הנוגדנים שלי 56

האם אפשר להכנס להיריון או שצריך לחכות עוד חודשיים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMR

הוספת תגובה

• חיסון MMR - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    29/12/2010

רמת הנוגדנים מספקת. לא צריך לחכות 3 חודשים מהחיסון להריון (היה מקובל בעבר), חודש זה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום
    אלון ש.
    11/12/2010

שלום
    אני בחור בן 35 בריא בדרך כלל. לפני 4 חודשים צ'ק אפ תקופתי מהביטוח והכל תקין. בכושר מצוין.

ביום חמישי בצהריים תוך כדי שיחת טלפון רגועה הרגשתי פתאום
    שהכל מסתובב. זה היה די מפחיד. הלכתי לשבת על הספה ואז אחרי 2דקות הרגשתי חום בחזה ותחושה כאילו עומד להתעלף.
    הדופק היה גבוה מדדתי כ 140 פעימות בדקה.
    אחרי רבע שעה זה השתפר אבל ליתר בטחון נסעתי עם אשתי לחדר מיון מחשש שאולי זה משהו בלב.
    בבדיקת האק"ג ובדיקת הדם הכל היה תקין. לא היה חום.
    הרופא אמר שזה לא משהו בעייתי ושחרר אותי.

הרגשתי טוב ביומיים האחרונים.
    בשחרור האחות קראה לי להוציא את הפלסטיק שהיה מחובר ליד מבדיקת הדם. ראיתי אותה משוחחת בטלפון והיא לקחה צמר גפן והניחה אותו על הדלפק במיון שכולם נשענים עליו. שוחחה כמה דקות בטלפון ותוך כדי הצמר גפן היה על הדלפק וגם שיחקה איתו ביד ואז כמו שהוא בלי חיטוי שמה לי אותו תוך כדי שיחת סלולר והוציאה את הפלסטיק. הצמר גפן לחץ על הדם שקצת יצא.
    חוסר הסטריליות קצת הטרידה אותי אבל לא חשבתי על זה מאז.
    היום אחה"צ, 48 שעות אחרי, התחיל לי כאב חד בבית שחי השמאלי ( ורק שם ) כואב לי בבית שחי אם אני מזיז את היד וכואב לגעת בבית השחי. ביד ימין את הבעיה הזאת. אין חום. אין לי שטפי דם לאורך היד איפה שבדיקת הדם בוצעה. לא רואים "כחול".
    תמיד אומרים שבבתי חולים יש זיהומים וחיידקים עמידים אז אני חושש מזה.
    האם זה יכול להיות סימן לזיהום כללי בעקבות הצמר גפן הלא מחוטא שנגע בדם שלי? יכול להיות שהזיהום מתחיל ביד שמאל של הבדיקה ובהמשך יטפס לכל הגוף?
    העובדה שזה רק ביד שמאל מעידה שזה זיהום כללי או משהו מקומי?
    מה הסיכוי שזה משהו חמור?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום

הוספת תגובה

• זיהום - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    11/12/2010

אם היה חודר זיהום בחיידק דרך "הצמר גפן" היית צריך להיות הרבה יותר חולה עם חום וסימנים נוספים. כמו כן אני מבינה שאין שום סימן חיצוני באזור הדקירה או לאורך היד לכיוון בית השחי, מה שעוד מוריד הסיכוי שמדובר בזיהום. יתכן שהכאב הוא הגדלה של בלוטת לימפה תגובתית במקום, אך על מנת לאשר זאת ולשלול סיבות אחרות לכאב, יש להבדק ע"י רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום

אלון ש.
    11/12/2010

תודה על תשובתך!
    מיששתי באמת יש שם בבית שחי שמאל כמו גולה - בלוטה כזאת כואבת מאוד במגע
    וגם אם אני מזיז את היד זה כואב.
    מעבר לזה כאמור הזרוע חלקה בלי סימנים של שטפי דם באיזור בדיקת הדם.

מה זה אומר?
    האם יכול להיות שמבדיקת הדם נדבקתי בזיהום כל שהוא ולכן בלוטה נפוחה רק בצד שמאל?

אגב, מה סיכוי שאדבקת במשהו מהצמר גפן הלא מחוטא שעמד על דלפק המיון?
    גבוה או נמוך מאוד? ואם כן תוך כמה זמן זה אמור לקרות?,

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת CMV בשבוע 16
    לילי
    09/12/2010

שלום, בשבוע 10 ביצעתי בדיקת CMV והתוצאה היתה שה IGM שלילי אך אווידיטי 38.4%. בשבוע 16 שוב חזרתי על הבדיקה ושוב יצא שלילי אך אווידיטי התקבל 36.7%. מה הסיבה שהאווידיטי ירד ולא עלה והאם יש טעם לבצע שוב בדיקה בשבוע 20 כי הבנתי שצריך להיות מעל 45%. האם במצב שה IGM שלילי יש סיבה לדאגה או לבדיקות נוספות (יש לציין שה IGG עלה מ 200 ל 237 .

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CMV בשבוע 16

הוספת תגובה

• בדיקת CMV בשבוע 16 - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    11/12/2010

בסה"כ אין הבדל משמעותי בין אבידיטי 38 ל- 36 וגם לא הבדל משמעותי בכייל של IGG, לכן ההבדלים בתוצאות לא אמורים להדאיג. אם זאת, על מנת לקבל הסבר מלא על מצב ההדבקה שלך ב- CMV ולכל המשמעויות לכך בהיותך בהריון, יש צורך להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה