פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום וכאבי שרירים דחוף דחוף בבקשה
    זהבית
    28/02/2011

שלום אשמח לעזרה
    החורף אני עוברת ממחלה למחלה משפעת לסתם הצטננות וחוזר חלילה.לפני כחמישה ימים נתקפתי בדלקת עיניים הלכתי לרופא , מטופל.הופיעה מין פריחה של נקודות אדומות סביב העיניים יחד עם זה החייך העליון האחורי התנפח לי ולחץ הדם עלה. ביום שישי האחרון לקראת ערב פתאום היו לי כאבי ראש וחום 39 שבבוקר יורד לסביבות ה-38 עד 38.4 ולקראת ערב ל-39 הייתי אצל הרופא הנ"ל חייך ואמר לי לחכות 5 ימים. החום לא יורד עברו כבר 4 ימים אני אישה בת 60 . אני רוצה להוסיף שיש לי כאבי שרירים שמתגברים התחיל ברגלים וכעת גם באצבעות הידיים. אנא עזרו לי, מה יש לי ? איזה בדיקות לעשות?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חום וכאבי שרירים דחוף דחוף בבקשה - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/02/2011

עליך לחזור אל רופא המשפחה שלך לצורך בדיקה גופית והחלטה על המשך בירור. בלי לבדוק ולשוחח איתך לא ניתן לסייע לך. תרגישי טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכה ע"י קוף בגן חיות
    אלינה
    27/02/2011

שלום! אני ננשכתי ע"י קוף בגן חיות. האם אני צריכה לעשות חיסון נגד כלבת. או שבגן חיות כל החיות מחוסנות נגד כלבת?

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכה ע"י קוף בגן חיות

הוספת תגובה

• נשיכה ע"י קוף בגן חיות - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/02/2011

אני מניחה שכל החיות מחוסנות אבל חובה לבדוק זאת עם הוטרינר של גן החיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוסעת מחר לתאילנד בחודש רביעי?!
    שירה
    27/02/2011

היי,אני בשבוע 17 להריוני הראשון ובן זוגי ואני קנינו כרטיסים לתאילנד למחר,קיבלתי כל כך הרבה תגובות שנויות במחלוקת גם מרופאים וגם בחברים על האם מומלץ ואפשרי לנסוע או לא..
    אשמח אם תחזרו אלי בהקדם-אני נורא מבולבלת

הוספת תגובה

• נוסעת מחר לתאילנד בחודש רביעי?! - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/02/2011

אין המלצה גורפת אם לנסוע או לא בשלב זה של ההריון. זאת החלטה אישית. כל אחת רואה ותופשת אחרת את ההריון שלה. אם החלטת לנסוע - הקפידי להיות במקומות מרכזיים, שם קיימים שירותי בריאות טובים, אכלי במקומות מסודרים וכמובן שאל תגעי בסמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקררויות חוזרות
    דודי
    27/02/2011

אני בחור בן 27 סובל מהתקררויות חוזרות כרוניות שמשתקות אותי למיטה הרגשה של חולשה חזקה כמו שפעת צמרמורות חזקות קר לי כל הזמן יותר מלשאר הסביבה באופן ניכר כל הזמן צמוד לתנור ומתלבש חם.
    אני גם אסמטי אז במהלך ההמחלה האסטמה מתגברת ונהיה לי קוצר נשימה. לפעמים זה בא עם נזלת ולפעמים לא אבל תמיד תחושה חזקה של חולשה וכאבי שרירים וצמרמורות.
    העניין הזה נמשך כבר כמה שנים הולך ובא ובשנה האחרונה הייתי חולה חצי שנה ברציפות כל פעם מתקרר מחדש בלי יכולת לעשות כלום.
    בקיץ יש הפוגות ויותר טוב ובזמן החורף אני שוב תופס את זה ולא מצליח לצאת כל קור הכי קטן ומתחיל לי סיבוב נוסף של המחלה.
    בבדיקות הדם לאורך כמה שנים הכל יוצא תקין וכל הבדיקות הגופניות תמיד תקינות.
    הייתי אצל מספר רופאים מכל התחומים שלא ידעו איך לעזור לי וגם בתחום האלטרנטיבי ניסיתי הכל אם זה דיקור וצמחי מרפא ונטורפותיה והמואופטיה.
    האם יש לך מה להציע והאם רופא פנימי מומחה יכול לעזור לי בכזה דבר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקררויות חוזרות

הוספת תגובה

• התקררויות חוזרות - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/02/2011

צריך לראות בדיוק איזה בדיקות בוצעו לך , לא נראה שניתן לעשות זאת דרך האינטרנט. בעייתך מצריכה בדיקה מעמיקה ודיון בע"פ. מומלץ להיוועץ ברופא פנימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בעצם בכף הרגל סוכרתי בן 60
    גילה
    27/02/2011

האם זיהום של מרסה וקלבסיאלה פנאומוניה בעצם בכף רגל סוכרתית, מדבק ואיך יש לנהוג בזמן חבישה, מקבל אנטיביוטיקה.

הוספת תגובה

• זיהום בעצם בכף הרגל סוכרתי בן 60 - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    28/02/2011

הדבקה מפצעים נעשית ע"י מגע, לכן מי שמטפל ונוגע בפצע צריך להשתמש בכפפות ולחטא ידיים לאחר הטיפול. אין סכנה לסביבה אם אין מגע ישיר עם הפצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    21/02/2011

שלום רב,
    היום בשעה שהעמסתי מוצרים בסופר לשקיות, אדם שנראה לי נרקומן לקח אף שקיות מאותה ערמה וידיו שהיו חרוכות (ואפשר שעם פצעונים) התנגשו בגב של כף ידי (שהיתה אף היא יבשה, סדוקה וחרוכה) וחרכו אותה ואולי אפילו שרטו אותה. אני חושששת שאם האיש נשא של איידס או מחלה זיהומית אחרת, אפשר שנדבקתי. האם עלי לחשוש מכך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/02/2011

נשמע מאד לא סביר, מחלות המועברות במגע מצריכות חשיפה יותר משמעותית ומחלות המועברות בדם, כמו איידס, מצריכות מגע של דם עם דם על מנת לעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה!

טלי
    23/02/2011

הרבה תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום חזה
    בן
    21/02/2011

לאחרונה אבי קיבל תוצאות צילום חזה PA + LAT
    סיבת ההפניה - bronchitis, prolonged
    ממצאים -
    עיבוי פריברונכיאלי - דו-צ
    ציור ריאתי דיפוזי אינו מוגבר.
    אין עדות לתסנין. מוקדים סמיכים קטנים מושלכים על צלע 4 מימין.
    מוקד סיד קטן בסינוס קוסטופרני ימני.
    אין עדות לתפליט פלוירלי.
    אין עדות להרחת המדיאסטינום והשערים.
    צל הלב בגדר הנורמה.
    הסרעפת בעמדה תקינה.

אני מאוד אשמח אם תוכלו בבקשה להסביר לי בשפה פשוטה מה הממצאים מספרים, אבי סובל משיעול רב וליחה מוגברת כבר מספר ימים

תודה רבה, בן

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צילום חזה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום חזה - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/02/2011

עיבוי פריברונכיאלי- יכול להעיד על ברוכיטיס כלומר על דלקת של דרכי האויר הגדולים. יתכן שזו הסיבה למחלתו של אביך אך על מנת לקבוע אבחנה יש צורך בנתונים נוספים (בדיקה גופנית, בדיקות דם וכו').
    פענוח הצילום שולל דלקת ריאות (תסנין), שולל מים מסביב לריאות (תפליט), שולל בעיה ברקמת הריאה (ציור ריאתי לא מוגבר). אולם קיימים ממצאים שטיבם אינו ברור שדורשים המשך בירור - אלה הם המוקדים הסמיכים. יש להשוות לצילומים ישנים ואם ממצאים אלה חדשים יש לבצע CT של החזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות באיידס או צהבת C
    שמואל
    21/02/2011

שלום רב,

מה השרידות של נגיפי האיידס וצהבת C מחוץ לגוף האדם?
    האם במקרה בו מחט של מזרק שהייתה זרוקה על קו המים ונשטפת על ידי מי הים (אין לי מושג כמה זמן אבל בטח יותר מכמה דקות), יורדת יכולתם של הנגיפים לשרוד?
    האם אדם שנדקר ממחט כזו צריך לעבור בדיקות מסוימות?
    האם הדבקה בנסיבות המתוארות אפשרית בכלל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות באיידס או צהבת C

הוספת תגובה

• הידבקות באיידס או צהבת C - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/02/2011

נגיפים יכולים לשרוד מחוץ לגוף האדם. לגבי מחט זרוקה- ככל שעובר הזמן וככל שנשטפה יותר הסיכוי שהנגיפים ישרדו יורד. אך באופן עקרוני קיים סיכוי להדבקה, אם כי מאד נמוך. לאחר דקירה כזו רצוי לבדוק הפטיטיס B C ו- HIV, ועוד יותר חשוב לקבל חיסון לטטנוס, יש גם לעקוב אחר מקום הדקירה לראות שלא מתפתח זיהום מקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות וCFS
    אורן
    17/02/2011

שלום, אני בן 38 סובל 3 שנים מתסמונת התשישות הכרונית. לאחרונה התנפחו לי קצת בלוטות הלימפה בבית השחי עם רגישות וכאב קל. רופא המשפחה לקח שקיעת דם תקינה ואמר שכרגע זה תקין גם לא היה לי חום. אני חושש מאוד, האם זאת בדיקה מספיקה? איזה עוד בדיקות נהוג או כדאי לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה מוגדלות וCFS

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות וCFS - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/02/2011

בעיקר חשוב לעקוב ולראות שהבלוטות נעלמות ולא ממשיכות לגדול. כמו כן יש לבצע בדיקה גופנית לראות שאין אתרים נוספים בגוף של בלוטות לימפה מוגדלות. בהתאם לממצאים ולמהלך יש לקבוע את המשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס
    אומה
    16/02/2011

שלום לכן
    אני אישה בריאה בת 42 ויותר מ 10 שנים לא הייתי חולה או בלעתי תרופות מכל סוג, כולל להורדת חום. לפני יומיים היה לי חום מלווה בכאב גרון שחלף בטיפול ביתי. בכל זאת נלקח ממני משטח גרון שהראה על המצאות חיידק ואני נדרשת לקחת אנטיביוטיקה.
    האם ישנה דרך בה אני יכולה להמנע מלקחת את האנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוקוס

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/02/2011

אינך חייבת לקחת אנטיביוטיקה. יש מצבים של החלמה ללא טיפול ויש מצבים של כאב גרון מסיבה אחרת (לדוגמה וירוס), כאשר הסטרפטוקוק ישב בגרון ולא גרם למחלה (מצב שנקרא נשאות). חשב לציין שהסיבוכים מהעדר טיפול בחיידק הסטרפטוקוק בגרון כאשר הוא הגורם למחלה מתוארים רק בילדים, לכן במקרה המתואר שלך נראה הגיוני לא לטפל באנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות באיידס
    דוד
    13/02/2011

שלום רב,

היו לי שלושה מקרים שמהם אני חושש להידבק:

א. הייתי במועדון של גייז, ואני ועוד בחור, שאני לא מכיר, שתינו מכוס משותפת...אני יודע שהוא הלך עם בחור אחר לשירותים ויכול להיות שהיה מין אוראלי...האם אני צריך לחשוש שבעקבות שתייה בכוס משותפת (בזמן שלי היה פצע בלשון כי נשכתי אותה) אני נדבקתי?

ב. דבר שני הוא עם סיגריה שעישנו ביחד, ולי היה סדק בשפה ואני הרגשתי את הרוק שלו על הסיגריה, האם יש סכנה להידבק?

ג. ודבר אחרון נשרטתי ברגל במכון כושר, ונפצעתי וירד לי דם, במידה ומישהו אחר, שהוא נשא, נשרט לפני, האם אני יכול להידבק? נשרטתי מדבר שסביר שאחרים נשרטו ממנו גם כי הוא ממש מהווה מכשול.

כבר שבוע שאני צרוד מאוד, האם יש קשר? האם אני צריך להיבדק בעקבות אירועים אלו?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות באיידס

הוספת תגובה

• הדבקות באיידס - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/02/2011

לא ניתן להדבק באיידס בדרכים אותם תיארת.
    אין קשר לצרידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    קארין
    11/02/2011

קאריןבת 36 בריאה דרך כלל לוקחת לנטון ורמוטיב בקביעות לנטון לאוכל חוזר בושט.לפני יומיים היה לי דלקת בגרון וחולשה נוראית טופלתי בבית חולים העירוי אנטביוטיקה ובגלל תלונתי על טישטוש ראיה,סחרחורת,עייפות,דופק מואץ לקחו בדיקות ברזל.יצא לי מוגלובין 10.7 ויומיים אחרי 9.3 יש לציין שלפני חצי שנה היה לי 11.3.
    ובבדיקה של IRON 12 יצא.
    אני השתחררתי עם המלצות לגשת לרופא משפחה שיתן מרשם לברזל.
    אני מפחדת מהתוצאות האם זה מסוכן?ראיתי שאיירון זה הנמוך 37 ולי יש 12 זה ממש נמוך ופריטין B יש לי 51 Bמה לעשות?למה זה יורד ככה מהר הברזל איזה סיבות יכול להיות אני מדממת במחזור יומיים די חזקים ואחרי זה מחלש אבל מה לעשות תסביר לי?יש לציין שבביומיים האחרונים החלו לי כאבים ברום הבטן עם נטיה לשמאל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/02/2011

הסיבות לברזל נמוך מגוונות.
    יש לגשת לרופא המשפחה להמשך ברור וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבות
    רינת
    09/02/2011

נאמר לי לפנות לזיהומולוג
    אני בת 23, ולפני מספר שנים גילו לי אמבות בקיבה.. ללא תופעות של שלשולים. נתנו לי לקחת כדורים (שאני לא זוכרת את שמם) במשך 60 יום, לאחר מכן עשו לי שוב בדיקת צואה ועדיין היה אמבות.
    הרופא אמר שללא סיפטומים של שלשולים לא צריך לנסות טיפול אחר וניתן לחיות ככה, וככה מספר שנים יש לי עדיין אמבות בקיבה (לפני כמה חודשים נעשה בדיקת צואה שגילתה עדיין אמבות) וגם הרופאה הזו אמרה שבלי סימפטומים אין תרופה שתעזור כי כנראה זה לא פעיל... לפעמים קיימים אצלי כאבי בטן בצד שמאל שחולפים אחרי כמה ימים. האם באמת אין צורך בטיפול באמבות????
    האם זה מסוכן??
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אמבות

הוספת תגובה

• אמבות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/02/2011

קיימים מספר סוגים של אמבות. חלקן בעלות משמעות קלינית ואחרות נחשבות לחסרות משמעות. סביר כי העצות שקבלת נכונות ואכן במקרה שלך לא מדובר במצב שדורש טיפול אך בכדי לתת יעוץ רפואי יש צורך במפגש אישי עם רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה אודות עקיצת זבוב בתאילנד
    מיכל שחר
    09/02/2011

שאלה.
    בני נעקץ על ידי זבוב , בתאילנד גירד שם וחזר משם עם פצעים ממש לא אסתטיים.
    רופאת העור בארץ נתנה לו אניביוטיקה + משחה למרוח+בדיקת דם שהיא בסדר.(במידה וזו הבדיקה הנכונה).
    חלק מהפצעים בתהליך של הגלדה.
    הפצע המרכזי נראה רע מאד.הפצע רציני.
    מיד קבענו תוך כדי הענין תור למרפאת במחלות טרופיות בתל השומר ,
    אך נאלצנו להמתין בתור כשבועיים.
    האם המתנה זו לרעת החולה ומסוכנת עבורו?
    ובכלל מה פשר התופעה ?
    תודה

הוספת תגובה

• אלה אודות עקיצת זבוב בתאילנד - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/02/2011

ללא בדיקה וראיית הפצע אין שום אפשרות לענות על שאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בפה?
    אא
    09/02/2011

שלום
    אני בחור בן 40. ללא מחלות ידועות.משקל 60 גובה 1.77. עובד בהייטק.
    כל בדיקות הדם בעבר תקינות.

לפני חודשיים הרגשתי שורף בפה והופיעו בחיך העליון כמה כתמים.
    רופא פה הגיע למסקנה שזה קנדידיאזיס. נתן לי טיפול זה חלף אבל חזר לאחר חודש
    ולאחר טיפול נוסף בינתיים זה חלף.
    השבוע הופיע שם כתם אחר ולטענתו זה לא ברור ואולי אריתמה מולטיפורמה מוגבלת מאוד לאיזור החיך כתגובה של מערכת החיסון לקנדידיאזיס והטיפול בתרודנט ואורקורט.
    המליץ לעקוב. הפה גם קצת יבש.
    היות ולדבריו לא שכיח לראות קדנידיאזיס באדם בריא המליץ לרופא המשפחה לעשות בירור. מעבר לזה אין תופעות חריגות אחרות. היה חום כיומיים פעמיים בחצי השנה האחרונה ויש בשנה האחרונה יותר חולשה ועייפות מבעבר בלי הסבר.

רופא המשפחה בדק לי החודש ספירת דם, כימיה, שקיעת דם, TSH ANA, סוכר, שתן, שומנים וכו' ואפילו HIV והכל תקין.
    והפנה אותי ליתר בטחון לאימונולוג בבי"ח.
    האימונולוג בדק אותי ונראיתי לו בריא ולדעתו זה משהו מקומי בפה אבל ליתר בטחון
    נתן לי בדיקת תת אוכלוסיות של IGG. נקבע תור לעוד כחודש.
    קיבלתי היום את התוצאות ונראה לי שיש בעיה... אשמח לדעתך...

IGA 312 הנורמה 70-400
    IGM 120 הנורמה 40-230
    IGG 1310 הנורמה 700-1600 MG/DL

IGG1 673 ( הנורמה 405-1011 )
    IGG2 549 ( הנורמה 169-786 )
    IGG3 34 ( לא כתוב נורמה )
    IGG4 78 ( הנורמה 3-201 )
    כל הערכים ב MG/DL

קראתי בויקיפידיה שהיחס הנורמלי בין תת הקבוצות של IGG הוא
    IGG1 -- כ 65 אחוז---- אצלי חישבתי זה כ 50 אחוז
    IGG2 --- כ 23 אחוז--- אצלי חישבתי כ 42 אחוז
    IGG3 כ 7 אחוז-- אצלי חישבתי כ 2.5 אחוז
    IGG4 כ 4 אחוז-- אצלי חישבתי כ 6 אחוז

לפיכך, המשקל של IGG1 ו IGG3 נמוכים מהנורמה
    והמשקל של IGG2 IGG4 גבוהים מהנורמה.
    האם הבנתי נכון?
    אם זה כך האם זה מעיד על זה שיש לי זיהום כרוני או בעיה במערכת החיסון או בעיה אחרת?

מה דעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בפה?

הוספת תגובה

• זיהום בפה? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/02/2011

הבדיקות שלך נראות לי תקינות. אני ממליצה לחזור עם התשובות לאימונולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה