מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmv בהריוןשיר10/04/2011
שלום,
ב- 2007 נדבקתי לראשונה ב- cmv ועברתי הפלה
ב- 2008 למרות שהערכים היום עדיין חיובייםigg ו- igm), ואחרי המלצת הרופאים נכנסתי להירון וילדתי תאומים בריאים(לא ביצעתי מי שפיר).
כיום אני בשבוע 16 ובתחילת ההריון הערכים שוב/עדין חיוביים (אין אינדיקציה של ערכים מ-2008 ועד 2011), ה- igg נבדק והערך יצא 7 לעומת 2008 שהיה 4, עשיתי בדיקת שתן שיצאה שלילית.
במעבדה אומרים שלא ניתן להשוות בין הבדיקות כי עברו מספר שנים וכנראה שהערכים אצלי פשוט ממשיכים להיות חיובייים גם אחרי שנים.הרופא אמר לי להמשיך בהריון כרגיל.
אני קצת חוששת.
מה דעתכן? האם יש ספק להדבקה מישנית? האם כדאי לעשות מי שפיר?
תודה ורק בריאות שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון- לא קבלתי תשובה
שיר17/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011בעיקרון איננו ממליצים על מעקב CMV וביצוע מי שפיר באנשים שהיה להם CMV בעבר. הקריטריונים לראקטיבציה או הדבקה חוזרת אינם ברורים. בדרך כלל בשביל לקבוע האם היתה הדבקה חוזרת מצפים לעליה של IGG לפחות פי 4 והופעה חוזרת של IGM במידה ובעבר הוא הפך לשלילי. גם קריטריונים אלו אינם חד משמעיים ולכן ההחלטה האם יש מקום לדאגה היא אנידיבידואלית ולא יכולה להתבצע דרך האינטרנט.
גם המשמעות הקלינית של ראקטבציה או הדבקה חוזרת בהריון אינם ברורים והנתונים על כך בספרות דלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, חג שמח
שיר18/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיגלה - דחוףגל10/04/2011
בני בן השש נדבק בשיגלה. לא קבל מהרופא טיפול אנטיביוטי.
כבר 3 ימים שהשילשלול החריף עבר ויש לו רק כשלוש יציאות רכות ביום.מרגיש טוב.
אבל שלשום הוא קם עם פצעון על הלחי והיום עם עיין אחת נפוכה מאוד.אין חום בכלל וכאמור מרגיש טוב ואוכל טוב.
האם התופעות יכולות להעיד על הסתבכות המחלה (חס וחלילה מעבר החיידק לדם) או שאין שום קשר בין התופעות הנ"ל לשיגלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיגלה - דחוף - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011בעקרון אין קשר בין הדברים אולם הסימנים שאתה מתאר יכולים להתאים לזיהום חיידקי סביב העין לכן אני ממליצה להבדק אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מחשיפהאורית10/04/2011
ידידה טובה שלי (כבת 39) רווקה, המחלקת את זמנה בין ישראל לעבודתה בעולם (במקומות שונים)לפי מה שאני מבין ממנה היא מאוד לא זהירה ביחסי מין
ואף לא מוכנה לעשות בדיקות לגילוי איידס וצהבת.היינו לאחרונה במסעדה והיא "שיחקה" עם קיסם בשיניה ובידיה ,כשלחצנו ידיים נדקרתי מהקיסם שלה ,ומאז אני בלחץ רב.(החשש שגם היא דקרה בטעות את ידיה כששיחקה עם הקיסם ומהכרותי ,6624לחלק גדול מהאנשים שיניים וחניכיים מדממות לעיתים).
רציתי לשאול האם ועד כמה זה מסוכן לאיידס וצהבת סי (אני מחוסן לצהבת בי),האם זה כמו דקירה ממחט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מחשיפה - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/04/2011הסיכון להדבקה באיידס וצהבת באופן שבו תארת נמוך אפילו אם היה דימום קל מהחניכיים שלה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת הנשיקה חזרה?רייצ'ל09/04/2011
שלום,
לפני כחצי שנה עברתי בדיקות דם שהם יראו שסבלתי ממחלת הנשיקה,
לפני כשבועים התחילו לי כאבי גרון ונעלמו..היום זה חזר שוב,
לאחרונה אני גם נורא עייפה וחסרת מצב רוח..ויש ירידה במשקל כמו שקרה בפעם הקודמת שהייתי חולה ודלקות בגרון חזרו כל שבועיים בערך...
האם זה חזר וזה מצריך אנטיביוטיקה?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מחלת הנשיקה חזרה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/04/2011מחלת הנשיקה מתייחסת לשני וירוסים CMV ו-EBV. נדיר להדבק פעמיים באותו וירוס אולם יתכן הבדקה פעם באחד ופעם אחרת בשני. יש גם מגוון של וירוסים ומחלות אחרות שיכולות לגרום לעייפות וכאבי גרון.
בכל מקרה הטיפול במחלת הנשיקה לסוגיה השונים אינו באנטיביויטיקה!
במידה והסימנים לא חולפים פני לבדיקת רופא.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת נשיקהאלכס09/04/2011
שלום מי יכול להסביר מה קורה אחרי מחלת נשיקה עברתי לא מי זמן בדיקות תקינות אבל יש לי חולשה עייפות חום 37.4 בשעות הערב כאב גרון חוסר תאבון כמה זמן אחריי מחלת נשיקה זה המשך כך תודה רבה על כל תגובה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת נשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/04/2011עייפות וחום נמוך יכולים להמשך מספר שבועות לאחר מחלת הנשיקה. אולם אני ממליצה שאם הסימנים לא עוברים כדאי להבדק אצל רופא מאחר ויש גם מחלות אחרות היכולות לגרום לתסמינים אלו. חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cfsאבי08/04/2011
שלום רב,
אני סובל כבר 10 שנים מתסמונת התשישות הכרונית, סבירות גבוהה שהיא גם קשורה למחלת הנשיקה שהייתה לי.
ניסיתי הרבה תרופות (נוגדי כאב, נוגדי דכאון וחרדה, פרוויג'יל וצמחים מעוררי חיסון) שום דבר לא באמת עזר לחולשה הקיצונית. חשוב לי לציין, איני בדכאון מיוחד (רק נואש מהמצב אבל לא יותר מזה).
האם יש לכם רעיון לטיפול כנגד החולשה והתקפי החולשה הפתאומיים?
האם משהו נוגד זיהום יכול לעזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cfs - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2011תרופות נוגדות זיהום אינן עוזרות. למרות שיתכן וקיים קשר בין התחלת התסמונת לבין תחלואה במחלות זיהומיות שונות טיפול כנגד המחלות הללו אינו עוזר.
מה שהוכח בספרות כעוזר זה פעילות גופנית סדירה - למשל הליכה של 45 דקות מדי יום. קשה להתחיל אבל צריך להתאמץ ולאט לאט לעלות את המינון.
תרופות אחרות שנראה כי הן עוזרות למרות הן תרופות נוגדות דכאון למרות שהסובלים מהתסמנות אינם סובלים מדכאון על פי הקריטריונים המקובלים לאבחנה של דיכאון. שתי התרופות שבדך כלל מקובל לנסות הן סימבלטה ואיקסל. יש גם תרופות אחרות
חשוב להועץ ברופא שמתעסק בתחום זה בכדי להחליט האם אתה זקוק לטיפול תרופתי ואם כן במה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם!מעיין07/04/2011
אילו ערכים בספירה , בדיקת דם יעזרו לאבחון נוכחות חיידק אלים ?
מנינגקוק, המופילס אנפלואיזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם! - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2011האבחנה אינה נעשית על ידי ספירת דם אלא על ידי מכלול הסימנים הקליניים ובדיקות דם שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהעידן07/04/2011
אהלן,
אני לפני לימודי רפואה והתבקשתי לעשות את הבדיקה לצהבת, יש לי כמה שאלות
בקשר לתוצאות:
Hepatitis Bs, Ag - Negative
Hepatitis C Ab - Negative
מה פירוש הבדיקה: נוגדנים? מחלה?
ידידה של המשפחה, רופאת ילדים, הסתכלה על הבדיקה ברפרוף
ואמרה שאין שום אזכור להפטיטיס A ורצוי שאעשה בדיקת נוגדנים
וזרקה לי באוויר שרצוי שאעשה גם חיסון להפטיטיס A וB
אני קצת מבולבל מהכל, האם את כל זה ניתן להסיק מתוצאות הבדיקה הזאת בלבד?
אם אכן נדרש המשך טיפול\חיסונים מדוע רופא המשפחה שלי לא אמר כלום כשהוא בדק את הבדיקה?
אשמח לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2011הבדיקות מעידות על כך שלא חלית בהפטיטיס B ו-C. מאחר ולא בוצעה בדיקה לנוגדנים להפטיטיס B לא ניתן לדעת האם אתה מחוסן.
ההמלצה לעובדי מערכת הבריאות מעבר לשגרת החיסונים הרגילה היא להתחסן נגד הפטיטיס B, אדמת, חצבת, חזרת (MMR), ואבעבועות רוח. אפשר כמובן להתחסן גם להפטיטיס A אולם מחלה זו אינה קשורה למחלות תעסוקתיות רפואיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין07/04/2011
יש לי סינוסיטיס .
לא יוודעת איזה סטג של חיידק....
אתמול, קינחתי את האף בממחטה ולאחר מכן נחתכתי ביד אז ישר ניגבתי את הדם עם הממחטה שקינחתי בה את האף, לא כ"כ זוכרת אם הנזלת נגעה בדם.
מה הסיכוי שהחיידק שהיה בנזלת יגיע למחזור הדם?
כי אם לדוגמא החיידק מהסינוסיטיס זה המופילוס אינפלואנזה אני עלולה מהר מאוד לפתח חיידק אלים.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2011הסיכוי להדבקה באופן שתארת קלוש ולא הייתי דואגת מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מעיין10/04/2011כנ"ל אם היה מדובר גם ברוק שבא במגע עם החתך ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/04/2011אכן כנל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv והריוןנורית06/04/2011
שלום,
ב 15.11.10 עשיתי בדיקת דם בה נמצאו לי IGM חיובי, IGG=4 ו avidity נמוך משלושים אחוז.
ב 28.11.10 עשיתי שוב בדיקה ובה נמצאו IGM חיובי, IGG=3.1 ו avidity גבוה משלושים אחוז.
הומלץ לי לחכות עם הריון מס חודשים ושוב לבצע את הבדיקה.
עברו ארבעה חודשים וביצעתי ב 31.3.11 את הבדיקה, הממצאים הינם:
IGM חיובי, IGG=4 ו avidity גבוה משלושים אחוז.
האם צריך לחכות עוד? האם אפשר כבר להיכנס להריון???
תודה ויום טוב,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv והריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011לא ניתן לתת יעוץ רפואי אישי דרך האינטרנט.
באופן כללי מקובל לחכות לאחר זיהום ב-CMV בין 6 חודשים לשנתיים עד לכניסה להריון. כמובן שצריך להתעמק בפרטים לגבי מועד ההדבקה המדוייק (עד כמה שניתן לדעת) ובהתאם לזה לספור את הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכל הגוף ועוד דברים מוזריםמ06/04/2011
בבקשה עזרתכם:
גרד מטריף בכל הגוף ללא שום סימנים חיצוניים, פצעים בתוך הפה, שלשול, הקאות, חוסר תאבון, גל חום (בתחושה, חום הגוף תקין), כאב בגרון, חוסר תאבון וקושי רב לישון.
זה כבר כמה ימים ומדובר בתופעות חדשות ומפתיעות,
מה זה יכול להיות? מה לבדוק?
אני בת 28
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בכל הגוף ועוד דברים מוזרים - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011האבחנה המבדלת רחבה וכוללת מגוון גדול של מחלות. נשמע שאת זקוקה לבדיקת רופא. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה למחלות?ס03/04/2011
שלום,
האם כשכורתים את שני השקדים, חשופים יותר למחלות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה למחלות? - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011היום החשיבה היא שאין חשיפת יתר למחלות. מצד שני זה גם לא מוריד את התחלואה בדלקות גרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםברae31/03/2011
אם נהיה לי זיהום בקרקפת זה יכול לעבור לראש?! מה זה זיהום .. כאילו אדום לא בדיוק זיהום או שזה נישאר חיצוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011במרבית המקרים זיהום בקרקפת לא חודר לעומק ומערב את המח. מצד שני לא כדאי להזניח. לך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסקרנת מאודסטודנט לרפואה30/03/2011
עם וירוס האיידס או וירוס אחר תוקף את מערכת החיסון איך זה משפיע על הלימפוציטים המדכאים זה מעלה את מיספרם או מוריד תודה רבה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מסקרנת מאוד - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011כל וירוס משפיע על מערכת החיסון באופן שונה. לגבי וירוס האיידס (HIV) הוא מוריד באופן ספציפי את רמת תאי T מסוג CD4.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית30/03/2011
אני נמצאית כרגע בסוף ההריון. עברתי במהלך ההריון ייעוץ גנטי אצל פרופ' ליפיץ שבו נבחנה האפשרות של הדבקה שניונית בCMV בשל חשיפה למחלה של ביתי בת השנתיים.
לא קיימת איזשהי אינדיקציה להדבקה חוזרת (למרות שהבנתי שהאבחנה בהדבקה שניונית היא בעייתית).
השאלה שלי היא האם במידה והעובר ידבק דרך תעלת הלידה או לחילופין ידבק כתוצאה ממגע עם הבת שלי האם הפגיעה עלולה להיות אותה פגיעה כמו שקיימת בהדבקה תוך רחמית שהשלכותיה כידוע חמורות ? שכן מדובר בתינוק רך מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011CMV מהווה בעייה רק כשהעובר נדבק במהלך ההריון. הדבקה שמתרחשת במהלך הלידה או לאחר מכן לא נחשבת למסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)