מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקה?מיכל18/08/2010
שלום,
לפני כחודשיים וחצי חליתי, זה התחיל מבחילות קשות וכאבי ראש, כעבור יומיים נוספו גם חולשה וסחרחורות, כאבי בטן ושלשול חד פעמי. שבוע לאחר מכן התחלתי להרגיש גם כאבים בכל הגוף. בתחילת המחלה סבלתי גם מכאבי אוזניים וכאבים ורגישות למגע באיזור של הצוואר שמאחורי תנוך האוזן (יש שם בלוטת לימפה אולי?). והיו מספר ימים שבהם היתה לי תחושה מוזרה בגרון ללא כאבים. כאילו משהו תקוע לי בגרון (ליחה).
בנוסף, היו מספר לילות בהם סבלתי מהזעות לילה ומרעידות בלתי נשלטות בגוף.
(חשוב לציין שאני לא סובלת מחרדה ולא חושבת שיש קשר כלשהו בין המצב הגופני שלי למצב נפשי..)
כיום אני עדיין סובלת מכאבים בכל הגוף, חולשת שרירים ובחילות (היו כמה ימים של שיפור ואז שוב התדרדרות.)
עשיתי בדיקות דם מקיפות פעמיים: שבוע לאחר תחילת המחלה וחודשיים לאחר תחילת המחלה. הכל יצא תקין בשתי הבדיקות כולל תפקודי כבד ו-CRP.
לפני שבוע עשיתי בדיקה לגילוי נגיפי CMV ו-EBV.
יצא שלילי ל-CMV
ואלה התוצאות של EBV
VCA IgM: גבולי
VCA IgG: חיובי
EBNA IgG: שלילי
רציתי לשאול מספר שאלות:
- האם יכול להיות מצב בו מחלת הנשיקה אינה מלווה בירידה בתפקודי כבד ובשום שינוי כלשהו בבדיקות הדם? (מלבד הנוגדנים)
- האם אפשר להניח שכל המצב שלי נובע מזיהום של אפשטיין בר? (לפי מיטב הבנתי תמונת הנוגדנים מתאימה לשלב של סוף המחלה)
-האם לדעתך יש בדיקות נוספות כלשהן שכדאי לי לעשות כדי לוודא שאין לי איזו מחלה אחרת לא מאובחנת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי: 28
מיכל18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמחלת הנשיקה קיים טיפול מציל
הילה18/08/2010למחלת הנשיקה קיים טיפול מציל חיים ורבים אינם מודעים לקיומו.
את לא חייבת לסבול יסורים ממחלת הנשיקה כפי שקרה לי משך שנתיים.
תחפשי בגוגל - מחלת הנשיקה
תגיעי לאתר של המטפל שפיתח טיפול מציל חיים מהמחלה הארורה הזו
בן היתר הוא מתמחה במחלות עור ברמה עולמית.
לצערי עשיתי חיפוש רק אחרי שסבלתי מרורים מהמחלה הארורה הזו.
הטיפול נמשך בד"כ 3 – 4 ימים וכבר ביום השני תחושי הטבה של ממש.
יש אנשים שחושבים עדיין שטיפול במחלות נעשה אך ורק ברפואה קונבציונליות
שלצערינו לא ממש יעילות בריפוי מחלות.
הטיפול הזה עולה על כל טיפול קונבציונלי קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה
ד''ר ביביאנה חזן18/08/2010מחלת הנשיקה יכולה להתבטא בצורות שונות, כולל עייפות , חום וכל מה שציינת , אך לפעמים לא נותנת שום ביטוי , רק בדיקות דם שמוכיחות שהמחלה חלפה. הבדיקות שלך מרמזות על מחלת הנשיקה לאחרונה. כדי לדעת האם זו הסיבה לכל התלונות שלך צריך לבדוק אותך וגם לראות בדיקות נוספות, כך שמומלץ להגיע לייעוץ של זיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת B ונשיקותלילי +תודה17/08/2010
בן זוגי נשא של צהבת B
האם נתן להדבק מבן זוג שהוא נשא צהבת B על ידי נשיקות צרפתיות?
האם נתן להדבק על ידי סקס אורלי בלי שתהיה שפיכת זרע בפי האשה?
במידה ומקבלים חיסון לצהבת B ו בדיקת דם מראה שיש נוגדנים במידה מספקת, האם אז ניתן לקיים מגע מיני עם נשא צהבתB ללא קונדום ולא להדבק בצהבת B ?המון ,המון תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיוה
ד''ר ביביאנה חזן18/08/2010הדרך הטובה ביותר להימנע מהדבקה זה חיסון. מדובר ב3 זריקות וחודש אחרי המנה השלישית יש לבדוק נוגדנים. אם חיובי (מעל 10) מחוסן ואפשר לוותר על קונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bלילי +תודה17/08/2010
אני בת 40 .כנראה שחליתי בעבר בצהבת B בלי לדעת .הרופא אמר שיש לי נודגנים יותר מ1000( הרבה שנים יש לי אותה רמה של נודדנים). ושאיני נשאית אין לי האנטיגן ואני לא מדבקת ושיש לי חיסון.
הכרתי חבר שהיה כנה אתי וספר לי, שהוא חלה בעבר גם בלי לדעת ובמקרה גלו שהוא חלה בצהבת B .לרוע מזלו הוא הפך לנשא אך הוירוס נמצא אצו בטיטר נמוך .הוא לא מקבל טיפול. אין לו בעיות בגלל זה ,והוא במעקב תמידי.
שאלתי במידה ואנו מקיימים יחסים ללא קונדום ,האם זה בעייתי בשבילי ,שאני יש לי כבר נוגדנים לצהבת B ?תודה על העזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת B
ד''ר ביביאנה חזן18/08/2010אם יש לך נוגדנים את מוגנת מהדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהאבי17/08/2010
נכנסתי לשירותים, אני בווסת. התחבושת נפלה לי על הנייר שכיסה את האסלה (בחלקה), השתמשתי בתחבושת, האם ניתן להידבק חלילה מזיהומים כלשהן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר ביביאנה חזן18/08/2010לא סבירה הדבקה בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVלימור16/08/2010
אם אני מערבבת 2 סוגים של מזהמים אז אפשר אולי להסביר לי בקצרה האם במחלקה של קשישים עם קנולה בגרון לאחר אירועים מוחיים מהווה סיכון להידבק במחלות זיהומיות ?? ומהו סבון אנטיפסטי?
לא מדובר בשפעות וכו מדובר במוסד רעות ולא בית חולים
התשובה שלך קצת בילבלה אותי אני מבינה שהלדבק חלילה ב CMV הסיכון הוא יותר בסביבת ילדים חולים עם חום תקני אותי אם אני טועה
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר ביביאנה חזן17/08/2010השאלות שלך דורשות יייעוץ אישי ולא דרך פורום.
תפני לייועץ זיהומים בקופה שלך ואני בטוחה שתוכלי לקבל תשובות נכונות לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVלימור15/08/2010
אני רוצה להבין עוד משהו אני מנקה את הפרשותיה ללא כפפות ומקפידה על ניקיון ידיים אך עם סבון רגיל בלבד ללא אלכוהול כי משום מה הם לא שמים את זה בבית חולים האם זה מספיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר ביביאנה חזן16/08/2010תבררי עם צוות בית החולים מה הם אמצעי הזהירות המתאימים לסוג הבעיה של אמך (סבון רגיל, סבון אנטיספטי , אלכוהול, עם או בלי כפפות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV המשךלימור15/08/2010
לא הבנתי אמי נקראת חולה מזוהמת הרי אין לה מחלת חום יש לה הפרשות שיוצאות מהגוף האם זה מסכן אותי יותר מכל אחד אחר שלא מחוסן ל CMV ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV המשך
ד''ר ביביאנה חזן16/08/2010את מערבבת שני סוגים של זיהומים. ממליצה לפנות למרפאת זיהומים ותקבלי הסברים מדוייקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVלימור14/08/2010
ד"ר שלום
אני בת 36 הריון שלישי שבוע 15 לא מחוסנת ל CMV ילדי בן 7 היה חולה שבוע שעבר עם חום כאבי בטן וכו כמובן אני לידו 24 שעות מחבקת מנשקת וכו כמו כל אמא שמטפלת בילד החולה שלה אני אמנם ללא חום כבר כמה שבועות עם התעטשויות נזלת ושיעול מאז שהתחיל להיות חולה מה הסיכוי להדבקות ? דבר נוסף יש לי לעשות בדיקת CMV נוספת שאלתי מתי לבצע אותה ? ודבר נוסף אמי נמצאת במוסד לאחר אירוע מוחי קשה אני נמצאת אצלה פעמים בשבוע שבהם אני מנקה את כל ההפרשות שלה מהחור בגרון מהעיניים מהפה וכמובן מקפידה על ניקוי ידיים זה נעשה ללא כפפות מכוח ההרגל כבר 3.5 שנים כל החולים שם זקנים עם בעיות דומות חלקם בקומה השאלה אם אני יכולה להידבק במשהו אם יש צורך במשנה זהירות ??? אם זה גם יכול להיות קשור ל CMV אציין שאני מחוסנת לאדמת אבעבועות רוח וצהבת B
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר ביביאנה חזן15/08/2010כדאי לך לעשות בדיקת CMV בהקדם ואם היא שלילית לחזור על הבדיקה אחרי 2-3 שבועות. לגבי חולים מזוהמים: רחצת ידיים זו התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים של זבובמאיה13/08/2010
שלום רב,
היום בערב אכלתי קציצות שהכנתי באותו יום. השארתי אותן בחוץ כמה שעות וכשהתיישבתי לאכול, ראיתי לפתע זבוב שיוצא מתחת לערימה. בדקתי את הקציצות וראיתי בשתיים ערימה של ביצים. הבעיה היא שלפני כן כבר אכלתי אחת שלמה בלי לבדוק.
שאלתי היא האם זה מסוכן אם במקרה אכלתי את הביצים? מה יכול לקרות כתוצאה מכך ותוך כמה זמן אם כן שמים לב לכך? וגם האם זה יכול להדביק אחרים?אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים של זבוב
ד''ר ביביאנה חזן15/08/2010קרוב לוודאי זבוב הטילה ביצים בזמן שהאוכל בחוץ. זה לא מהווה בעיה זיהומית, אך לא מומלץ לאכול אוכל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ebv ו cmvיייייי12/08/2010
שלום רב,
בבדיקות דם נמצא שבעברי נדבקתי ב evb ו cmv (אין מחלה פעילה כעת). כמו כן נדבקתי בעבר בהרפס סוג 2 שמתפרץ מדי פעם (1-2 פעמים בשנה).
שאלותיי הן:
1. האם זה מעמיד אותי בסיכון כלשהו? סיכון להדבקות במחלות אחרות?
2.האם המחלות האלו הן כמו הרפס כלומר יכולות להתפרץ כל פעם או שהן נשארות רדומות בגוף לעד?
3. האם ניתן להדבק שוב?
4. האם אתה יודע על תוספי מזון / תרופות או כל דבר שניתן לקחת המומלצות למי שנושא את הנגיפים הללו?
5. האם יש צורך בבדיקות דם לשם מעקב אחר תפקודים כלשהם?
6. חשבתי לקחת כדור ולטרקס אחד ביום כטיפול מונע. האם זה יכול לעזור?
יצוין כי אני מרגישה לרוב חולשה ועייפות ואני רק בת 28.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv ו ebv
ד''ר ביביאנה חזן12/08/2010כדאי לך לפנות לייעוץ במרפאת זיהומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהמיכל12/08/2010
שלום
אני מרגישה חולשה, בחילות וכאבים בכל הגוף כבר 10 שבועות עם שיפור בשבועיים האחרונים. כל בדיקות הדם שלי יצאו תקינות.
אתמול עשיתי בדיקה לגילוי מחלת הנשיקה ואלה התוצאות:
VCA IgM: גבולי
VCA IgG: חיובי
EBNA IgG: שלילי
האם אפשר להניח שהמצב שלי נובע ממחלת הנשיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד''ר ביביאנה חזן12/08/2010זה אכן נראה הדבקה יחסית חדשה של מחלת הנשיקה. ממליצה לפנות לרופא המשפחה להמשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv לאחר הפלהלילך11/08/2010
שלום רב,
לפני שבועיים עברתי הפלה יזומה בעקבות בדיקות דם שהראו הדבקה ראשונית בCMV
ממש בתחילת ההריון (זה שכבר לא קיים) עשיתי בדיקה שהראתה IGG שלילי
ו- IGM חיובי
אחרי שבוע עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה: IGG 15
ו- IGM חיובי.
בעקבות התוצאות הללו החלטתי לעבור הפלה.
השאלה שלי מתי מומלץ לי להכנס שוב להריון??. אני רוצה לציין שמאוד רציתי את ההריון הזה וההחלטה להפיל היתה לי מאוד מאוד קשה אבל הרגשתי שהיא הכרחית. אז כמה זמן כדאי לי לחכות? אני יודעת ממה שקראתי שהרוב ממליצים לחכות חצי שנה, האם זה מוצדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv לאחר הפלה
ד''ר ביביאנה חזן12/08/2010לפי ההמלצות בספרות כדאי לחכות 6 חודשים מעת האבחנה של זיהום ראשוני. אין צורך בלקיחת בדיקות דם חוזרות וגם לא לחכות שה-IGM יעלם כי זה עלול לקחת יותר משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיי בקשר יש לי הרבה מה לעזור
הילה13/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה המייל שלי תשאירי טלפון אהיה בקשר
הילה13/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טרשת נפוצהמיכל11/08/2010
היי,
לפני כ-8 חודשים הרגשתי טשטוש בעין שמאל עקב כך אושפזתי בבית חולים ולאחר טיפול בסטרואידים ראייתי חזרה למצב התקין וכן שוחרתתי לביתי.
בבדיקת MRI שביצעתי באותו תקופה(לפני 8 חודשים) Iנצפו התוצאות הבאות:
מודגמים 2 נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול
T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהציספרות המח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופארטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדולוניום. חדרי המח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים
במשך 8 החודשים האחרונים הנני מרגישה חולשה וכן היתה לי הרדמות(מאין לחץ על כפות הרגלים) של של כפות רגליים למשך כשלוש שבועות ועדיין לא השתחררתי מהרדמות במלואה
לפני שבועיםם ביצעתי בדיקת MRI נוספת שמדאיגות אותי עוד יותר ולהלן התוצאות:
מודגמת אנגיומה ונוזית באזור גרעין הלטיפורם מימין(ללא שינוי מהסריקה הקודמת)
מודדגם נגע היפראיטנסי גדול באונה פרונטלית משמאל,קדמית לקרן הקדמית של החדר הלטרלי השמאלי.הנגע גדל במידה נכרת בהשוואה לבדיקה הקודמת..
2.נראים מוקדים היפראיטנטסים קטנים באזור תת קורטיקלי פריאטלי משמאל ובחומר הלבן פרונטלי משמאל-ללא שינוי עקרוני לעומת הבדיקה הקודמת
לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית במוקדים אלו
3.אזור האוכף התורכי ללא ממצא חריג.:
1)שאלתי היא האם לפי הנתונים הללו (ואלו כל הנתונים שיש לי מלבד זה שעשיתי בדיקות דם לוירוסים שונים וכולם יצאו תקינים) ניתן להסיק כי מדובר על מחלת טרשת נפוצה (כמה אחוז שמדובר)?או שיכולה להיות עוד מחלה עם הסימטומים הללו?
2)האם המחלה מתקדמת בצורה איטית\סבירה או מהירה לפי דעתך?
3) לפי הממצאים המצויינים מעלה איך נחשב מצב זה של המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010מצטערת, מדובר במחלה נוירולוגית ולא זיהומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוצלהאורי10/08/2010
שלום-
אני וטרינר בתחילת הדרך. במסגרת חפיפה שעברתי לפני כיומיים ביקרתי בעדר צאן שידוע כנגוע בברוצלה ב-% נגיעות גבוה מאוד. לקחנו דגימות דם לכל העדר תוך הקפדה על סטריליות ואמצעי הגנה (כפפות ומודעות בעיקר). אני יודע שההדבקה היא בעיקר מחלב לא מפוסטר ונוזלים הקשורים להמלטה\הפלה אך ידוע לי וקראתי גם על העברה דרך אירוסול\עיניים\נשימה. בזמן השהיה שלי שם (כ-20 דקות) נחשפתי לאבק רב שעלה לאויר בעקבות תנועת העדר ויש לי חשש מסוים מהדבקה אפשרית למרות שלא היו בהכרח נוזלים הקשורים להמלטות בסביבה המיידית ולא היתה שום חשיפה ברורה.
האם סביר שתיהיה הדבקה בנסיבות אלו?
האם כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי מונע או בדיקות (נוגדנים) כאלו או אחרות?
תודה רבה...
אורי החושש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוצלה
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010הדבקה בנשימה אפשרית. לא מקובל טיפול מניעתי אלא כדאי לקחת בדיקת דם לסרולוגיה לברוצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאלי10/08/2010
שלום רב,
ביצעתי שלושה חודשים לאחר המקרה בדיקת איידס שיצאה שלילית. האם אני יכול להיות בטוח שלא נדבקתי בנגיף ולחזור לחיי הרגילים? וגם לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה (עם חברה שלי)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010רגישות הבדיקות גבוהה, כך שאם הבדיקה שלילית זה אומר שלא נדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שלושה חודשים מספיקים
אלי11/08/2010שמעתי שיש רופאים שממליצים על חצי שנה (ד"ר אפריים הלפרין למשל). מהניסיון שלך האם שלושה חודשים זה מספיק? האם יש סיכוי שאחרי שלושה חודשים זה יראה שלילי למרות שנדבקתי?
תודה רבה על המענה המהיר ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שלושה חודשים...
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010שוב, הבדיקות היום מאוד רגישות כך שברוב המקרים זה בטוח.
יש מצבים מסויימים בהם התשובה מאוחרת יותר וכדאי לחזור עוד פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)