מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהום לא שכיח בגרוןאלון ש.29/11/2010
שלום
אני בחור בן 39 בדרך כלל בריא.
החל מיום שבת בבוקר התחיל לכאוב לי רק צד שמאל של הכניסה לגרון בבליעה.
כמו כן הלשון התחילה לשרוף.
היום יום שני הלשון שורפת מאוד כל הזמן וקצת כואבת, זה מקשה לאכול וגם קצת מפריע בדיבור. בבליעה כאב רק בצד שמאל.
תחושה מאוד לא נעימה.
הייתי הבוקר אצל אא"ג בקופ"ח, לצערי היה לה דקה וחצי בין חולים.
בדקה אותי דרך האף בצד שמאל.
ממצאים
פה לוע תקינים. בבדיקת FO מימצא של lingual tonsillitis
אודם באיזור של סופראגלוטיס, לרינקס תקין.
המליצה רפאפן VK 500 מג 4 כדורים ביום 2 יחד כל פעם.
יצאתי משם עשיתי באופן פרטי ספירה ושקיעה.
בספירת הדם הכל תקין.
WBC = 8
NEUT = 60
LYMP= 27.8
כל היתר בנורמה
ESR = 18
יש קצת תחושת חולשה, חולי. חום נמוך עד 37.5
1.האם זה סביר שיש לי lingual tonsillitis אם הספירת דם תקינה?
2.אני מאוד מוטרד מהאבחנה הזאת כי הבנתי שזה לא שכיח.
האם זה באמת משהו לא שכיח שמופיע רק אצל אנשים עם בעיות כרוניות?
3.קיימתי מין אוראלי עם אשתי כשבוע לפני שהתחילו התסמינים. האם זה אומר שאולי יש לי בעיה חיסונית? מחלה אחרת? דורש בירור?
4. האם יש סיכון אם לא אקח אנטיביוטיקה.
תודה
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום לא שכיח בגרון - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010התלונות שלך יכולות להתאים ללינגוול טונסיליטיס, מופיע גם באנשים בריאים. בד"כ בזיהום חיידקי של סטרפ יש חום וסימני דלקת בבדיקות הדם, אך העדר ממצאים אלה לא שולל זיהום זה, כמובן שיתכן שהזיהום הוא ויראלי. לא נראה שיש קשר לקיום היחסים האוראלים. לבי האנטיביוטיקה- אם לא מבוצע משטח לקביעת האטיולוגיה- מומלץ לקחת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור מגמה בבדיקות דםרם29/11/2010
שלום
בבדיקות דם אחרונות שעשיתי התקבלו תוצאות חריגות לאומת הממוצע בבדיקות בשנים קודמות:
TSH שנים קודמות 1.3 השנה 2.6
MONO% שנים קודמות 8 השנה 12.5
PSA שנים קודמות 2.4 השנה 4.2
עשיתי בדיקה לגילוי מחלת הנשיקה ,יש נודנים אך אין מחלה
האם אפשר להניח שיש גורם משותף לתוצאות החריגות מעבר לצורך לבדוק את הערמונית?
תודה
רם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור מגמה בבדיקות דם - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010תשובתך בגוף השאלה, מכל התוצאות שהבאת, העלייה ב- PSA הכי משמעותית. שאר הבדיקות אינן חריגות ולא מעידות על בעיה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים שוירוס cmv עבר?סיגל28/11/2010
שלום. אחייני חלה ב- cmv לפני כחודש. כיום הוא אינו משלשל וללא חום. אני מעוניינת להיכנס להריון ונמנעת ממגע איתו מחשש להידבקות. אין לי נוגדנים למחלה. נמצאת בטיפולי פוריות (לאחר הפלה טבעית). כיצד אוכל לדעת שאני בטוחה מפני הידבקות ממנו? לא אוכל לעמוד בהפלה נוספת
נא תשובתך בהקדם. אני לא רואה את משפחתי מאז היוודע מחלתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים שוירוס cmv עבר? - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010CMV מדבק מספר שבועות, בודאי בתקופה שהחולה סימפטומטי אך גם לאחר מכן. בדיקת נוגדנים לא מאפשרת לקבוע אם החולה עדיין מדבק. אולם יש לזכור שהדבקת CMV מתרחשת ע"י מגע עם הפרשות ונוזלי גוף, כך ששהייה במחיצת אחיינך ללא מגע קרוב היא בסך הכל בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע והתייעצות דחופיםגולן28/11/2010
אני בן 38 ובמהלך התקופה האחרונה אני סובל מתופעות הלוואי הבאות: עייפות, חולשה, כאבי שרירים, כאבים באשכים, נשימה כבדה וחוסר אוויר, כאבים באזור מותניים, צריבה במתן שתן, חום פנימי ואיברים אדומים (כגון אוזן ועורף) ללא חום, כאבי ראש אחורי, בטן נפוחה, גזים, בלבול.
בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה נשללה אפשרות למחלת הנשיקה ו-CMV אך הערך של EOS% יצא 8.3 ומעל הנורמה. כמו כן נשלחתי לבדיקת חיידק הליקובקטור (עדיין בבדיקה). צילום חזה יצא תקין
בבדיקה פרטית שעשיתי לפטריית הקנדידה (במעבדה פרטית בבית חולים אלישע בחיפה) קיבלתי אבחנה כי יש לי קנדידה ברמה 4 (הגבוהה ביותר, כאשר הסולם הוא 1-4).
ברצוני לברר:
1. האם כל התופעות הלוואי הללו רק מפטריה זו או מדובר בדבר אחר?
2. האם יתכן שפטריה זו חדרה לדם או למערכת הלימפה והועברה ממערכת העיכול
לריאות לראש ולגרון ??
3. אילו בדיקות עליי לדרוש מרופא המשפחה ?
4. לאיזה רופא, ובאיזה תחום, עליי לגשת ??
בתודה מראש
גולן
אשמח לקבל תשובה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע והתייעצות דחופים - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד01/12/2010אנו נושאים על גופנו קנדידה באופן רגיל וזה מצב תקין. חדירת קנדידה לדם מתרחשת כשיש פגיעה במערכת החיסון הוא מישנית לפציעה - ואז מדובר בזיהום קשה המלווה בחום ובסימנים נוספים. התלונות שלך לא מכוונות לאבחנה ספציפית אחת, חסרים פרטים ויש צורך בפגישה אישית עם רופא לצורך קביעת תוכנית לבירור התלונות. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסדור25/11/2010
שלום,
עשיתי בדיקת איידס במרפאת STD (ד"ר גרדשטיין) שאלתי ונאמר לי שיש אישור של משרד הבריאות. האם אתה מכיר את המרפאה ואת הרופא והאם אני יכול לסמוך על תוצאות הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/11/2010לא מכירה:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Cנטליה25/11/2010
שלום.
אני עובדת בהידרוטרפיה בברכה טיפולית. התקבלה לטיפול אישה מאובחנת עם הפטיטיס C.
האם קיימת סכנת הדבקות לי ולמטופלים אחרים המשתמשים באותו ציוד לתרגול (מצופים) עם החולה?
האם יש לנקוט באמצעי זהירות כלשהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/11/2010נגיף ההפטיטיס C עובר דרך דם, אין סכנת הדבקה משימוש בברכה ובציוד משותפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv חיובי בשבוע 13 להריון.שחפית23/11/2010
שלום רב,
אשמח למורה נבוכים בפענוח תוצאות בדיקות לCMV חיובי ועצות להמשך טיפול ומעקב.
זהו הריוני השני. בהריון הקודם תוצאות הבדיקות היו:
CMV IgG Negative IU/ml <0.2
CMV Igm negative
בהריון הנוכחי תוצאות הבדיקות שנערכו בשבוע 10 להריון:
CMV IgG positive>10 IU/ml
CMV Igm positive
CMV AVIDITY 0.32 borderline
בעקבות תוצאות אילו נשלחתי למחקלת אם ועובר בבילינסון לבצע בדיקת דם ושתן יחד עם המבחנה מבדיקה קודמת. כאשר הבדיקות נערכו בשבוע 12 להריון. להלן תוצאות הבדיקות מבילינסון:
CMV Igm positive
CMV IgG 3.40 IU/ml
CMV culture לא בודד נגיף
CMV Igm positive
CMV IgG 3.20 IU/ ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv חיובי בשבוע 13 להריון. - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/11/2010המקרה שלך דורש יעוץ אישי ולכן אני בהחלט ממליצה על פנייה למומחה/ית למחלות זיהומיות, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ראש העוברשרה22/11/2010
שלום רב,
בשבוע 22+5 ביצעתי סקירה מאוחרת, כאשר גודל הראש שנתקבל HC= 202.3 מ"מ.המתאים לשבוע 22+3 . בסקירה המוקדמת אותה ביצעתי בשבוע 14+5 גודל הראש עמד על HC=111 מ"ה המתאים לשבוע 15+3.
1. האם הפער בין הסקירות נורמלי?
2. אני לא מחוסנת ל-CMV, בפעם האחרונה נבדקתי בשבוע 17 (בדיקה תקינה), האם יתכן שזה קשור?
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ראש העובר - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/11/2010פערים בסקירות הן דבר שכיח אך כדאי להיוועץ ברופא הנשים. אין בנתונים שהבאת רמז להדבקת העובר ב- CMV, אך אם יש ספק יש לחזור על בדיקת הנוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאביב21/11/2010
היי,
עשיתי מספר בדיקות איידס, אחת אחרי חודשיים, שלושה ושישה חודשים, האם אני יכול להיות רגוע? אני משום מה ממשיך לחשוש.
האם חצי שנה זה זמן מספיק טוב? האם אני צריך לעשות בדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010אתה יכול להיות רגוע. בדיקת איידס בקיטים החדשים הופכת להיות חיובית לאחר תקופה של בין חודש לחודשיים. תקופה של חצי שנה מספיקה גם בערכות הבדיקה הישנות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון ו-CMVשירה21/11/2010
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 25, ללא נוגדנים ל-CMV, בשבוע האחרון יש לי כאב גרון קל ושיעול, ללא חום. ברשת קראתי ש-90% מדלקות הגרון הם ויראליות כגון EBV ו-CMV. האם אני צריכה להיבדק?
מה הסבירות שבאמת מדובר ב-CMV (אני מחוסנת ל-EBV)?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגרון ו-CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010הסבירכות שמדובר ב-CMV היא נמוכה. בדרך כלל מדובר בכאבי גרון משנית וירוסים של מערכת הנשימה. בכל מקרה אפשר לבצע בדיקת נוגדנים ל-CMV ולבדוק שהמצב החיסוני שלך לא השתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvרחל19/11/2010
CMV Ab IgG AU/mL 136.5 Nonreactive: <6.0 AU/mL
Reactive: >=6.0 AU/mL
שלום, האם ניתן להיכנס להריון עם הנתונים הבאים:
CMV Ab IgM Index 1.11 Reactive Nonreactive: <0.85 Index
Reactive: >=1.00 Index
CMV IgG Avidity % 46.32 IgG with low avidity: <35%
IgG with high avidity: >45%
CMV IgG (VIDAS) aU/mL 19 Negative: < 4 aU/mL
Equivocal: 4 - 6 aU/mL
Positive: >= 6 aU/mL
CMV IgM (VIDAS) Index 0.81 Equivocal בדיקה בוצעה פעמיים
Negative: <0.70 Index
Equivocal: 0.70 - 0.90 Index
Positive: >=0.90 Index
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010לא ניתן להבין דבר ממה שכתבת.
בכל מקרה הפורום לא נותן יעוץ לבעיה אישית אלא תשובות כלליות. בדכי לקבל המלצה אישית על אפשרות לכניסה להריון לאחר זיהום ב-CMV יש לפנות ליעוץ אצל מומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אובחנתי בcmv חיובילחמית19/11/2010
בעבר. לפני מספר שנים, האם יש בעיה עם הריון? כבר כמה שנים בבדיקת דם שהתשובה שלילית, אך האם אני ברת הדבקה? מחוסנת? מה הגדרת מצבי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אובחנתי בcmv חיובי - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010לא ברור לי מהשאלה מה סטטוס CMV שלך.
מי שחלתה ב-CMV בעבר ויש לה נוגדנים חיוביים כנגד המחלה בדרך כלל מחוסנת ולא צפויה בעייה של CMV בהריון למעט מקרים יחודיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהמת הלב19/11/2010
אמא שלי באנגליה הודיעה לי שיש אזהרות מלאכול נווטים חיים (לא מבושלים) מכמה מקרים של מוות סלמונלה לאחרונה
האם ידוע משהוא על זה - אני בדר"כ אוכל הרבה ואשתי בהריון בת בסיכון גבוהן ככה שאני מפחד -
האם יש אזהרות משרד הבריאות בענין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010הבעייה עם נבטים וסלמונלה היתה בארצות הברית. עד כמה שידוע לי לא דווחו מקרים כאלו בארץ. בכל מקרה מומלץ לשטוף היטב פרות וירקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היתה הדבקה ב - CMV בסמוך להריוןמירי18/11/2010
שלום רב,
בתחילת ספטמבר נכנסתי להריון ובבבדיקות דם שגרתיות נמצא כי CMV IGG חיובי ואילו CMV IGM שלילי.
בהריון הקודם שלי (לפני כשלוש שנים) בבדיקת CMV נמצא כי CMV IGG שלילי. כלומר ההדבקה היתה במהלך התקופה שבין סוף ההריון הראשון לנוכחי.
חשוב לי לוודא שההדבקה לא היתה בסמוך להריון. ידוע לי כי ההמלצה לא להיכנס להריון כחצי שנה לאחר הדבקה ב - CMV.
בדיקת Avidity נמצאה 0.39 (לפי המעבדה מעל 0.3 זה תקין) אך עדיין זה נותן אינדיקציה לכך שלא נדבקתי בהריון עצמו אך יתכן שנדבקתי כחודש לפני הכניסה להריון.
הרופא שלי ביקש בדיקת דם נוספת כוללAvidity כדי לראות האם יש עליה או לא. לטענתו אי עליה של ה - Avidity ייתן אינדיקציה לכך שהמחלה כנראה היתה לפני זמן רב יחסית.
האם יש צדק בדבריו? כמו כן הוא המליץ לי בנוסף להתייעץ גם עם מומחה למחלות זיהומיות. האם תוכלי להמליץ על מומחה כזה מאזור הצפון (אזור חיפה וצפונה)?
סליחה על המייל הארוך. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היתה הדבקה ב - CMV בסמוך להריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010אני מנועה בפורום מלתת המלצות אישיות לרופאים. המקרה שלך דורש יעוץ אישי ולכן אני בהחלט ממליצה על פנייה למומחה/ית למחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהומים במקומות ציבוריים?יהונתן16/11/2010
שלום רב
שתי שאלות ממוקדות ברשותך,
1.במגע של פתח השופכה אצל זכר עם החרסינה בשירותים ציבוריים- אל אילו מחלות או זיהומים הוא חשוף?
2.אילו מחלות עלולות לעבור ברוק-בשתיה מאותו הבקבוק?
סליחה אם השאלות מטופשות,
בברכה ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהומים במקומות ציבוריים? - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010הסיכוי להדבקה במחלה זיהומית כתותצאה ממגע של פתח השופכה עם חרסינה בשרותים ציבוריים הוא נמוך ביותר.
מחלות שעוברות ברוק הן מחלת הנשיקה (EBV ו-CMV), שפעת וווירוסים אחרים של מערכת הנשימה. כמו כן חיידקים שונים שיושבים בגרון יכולים לעבור במגע של רוק מאדם לאדם כמו סטרפטוקוקס. הרשימה ארוכה אולם אלו הבעיות הנפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)