מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PEP ושתיית אלכוהולאלון15/10/2010
לפני כ 10 ימים התחלתי טיפול בPEP לאחר קיום יחסי מין שנקרע הקונדום
שאלתי היא אם מותר לשתות אלכוהול בזמן נטילת הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PEP ושתיית אלכוהול - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/10/2010זה תלוי איזה כדורים אתה מקבל. בכל מקרה עדיף להמנע משתיה מוגזמת של אלכוהול. זה גם יכול להשפיע על רמת התרופות בדם וגם יכול לפגוע בשיקול הדעת לגבי זמני נטילת הכדורים ולגבי קיום יחסים ללא קונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבה- דחוףיוסי14/10/2010
עברתי בדיקת נשיפה , ונמצא שיש לי חיידק בקיבה, האם זה מסוכן? ומה אופן הטיפול?
בבקשה תשובה מנומקת . (זה מלחיץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה- דחוף - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/10/2010לא כתבת איזה חיידק. במרבית המקרים לא מדובר במשהו מלחיץ או מסוכן. לוקחים טיפול אנטיביוטי למספר שבועות ובדרך כלל זה עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvטלי14/10/2010
שלום, אני בטיפולי פוריות, אחרי הפסקה של 3 חודשים עשיתי שוב בדיקת cmv. עד שאפגוש את הוירולוגית, אשמח לדעת אם מותר לי כבר לחזור לנסיונות להרות:
CMV Ab IgG AU/mL 136.5 Nonreactive: <6.0 AU/mL
Reactive: >=6.0 AU/mL
CMV Ab IgM Index 1.11 Reactive Nonreactive: <0.85 Index
Reactive: >=1.00 Index
CMV IgG Avidity % 46.32 IgG with low avidity: <35%
IgG with high avidity: >45%
CMV IgG (VIDAS) aU/mL 19 Negative: < 4 aU/mL
Equivocal: 4 - 6 aU/mL
Positive: >= 6 aU/mL
CMV IgM (VIDAS) Index 0.81 Equivocal בדיקה בוצעה פעמיים
Negative: <0.70 Index
Equivocal: 0.70 - 0.90 Index
Positive: >=0.90 Index
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/10/2010אין אפשרות לתת המלצה מסוג זה דרך האינטרנט. אנא קבעי תור לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכוכית שלא יוצאתנונה13/10/2010
שלום ...
נכנסה לי זכוכית קטנה לרגל לא הצלחתי להוציא אותה אז הנחתי שהיא תצא לבד עברו שבועיים והיא לא יצאה והמשיכה להציק בחיי היום יום .. הלכתי רופא משפחה ניסו להוציא לא הצליחו היא עמוק בפנים שלחו אותי למיון ואז עשו לי צילום רנטגן ולא ראו כלום מכייון שזה זכוכית והיא שקופה לא מצאו כלום הכירורג ניסה לבדוק אך לא הצליח שלח אותי חזרה לרופא המשפחה ואמר שמקרה כזה או אחר צריך לגשת לעשות אולטסאונד ואז יוציאו לי אותה רציתי לדעת אילו דרכים אפשר להוציא אותה ולמי אפשר לפנות כי אפילו בבית חולים כירורג לא עזר לי מה שכן יש לי כבר חור ברגל מכל החפירות של הסכינים והמחטים אשמח אם תענו לי לשאלתי כי זה ממש מציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכוכית שלא יוצאת - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/10/2010אני ממליצה להתיעץ עם פלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvרחל13/10/2010
האם אני יכולה לנסות להיכנס להריון עם תוצאות אלו:
CMV Ab IgG AU/mL 154.0
CMV Ab IgM Index 1.36 Reactive
CMV IgG Avidity % 44.17 IgG with low avidity: <35%
IgG with high avidity: >45%
CMV IgG (VIDAS) aU/mL 18
CMV IgM (VIDAS) Index 0.89 Equivocal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/10/2010אין אפשרות לתת יעוץ מסוג זה באינטרנט. אנא פני למומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהrotem12/10/2010
שלום,
1.האם הסיכויים לחלות במחלת הנשיקה גדולים יותר כאשר מדובר על אדם שחלה במחלה זו בעבר? כלומר האם העובדה שהוא חלה בה בעבר מגביר את הסיכוי לחלות בה שוב יותר מאדם שלא חלה בה?
2.מרגע ההדבקות, כמה זמן לאחר מכן החולה יכול להדביק אחרים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/10/2010תחלואה בעבר במחלת הנשיקה אמורה להגן בפני תחלואה חוזרת באנשים ללא מחלות שפוגעות במערכת החיסון. צריך לזכור שיש שני נגיפים שגורמים למחלת הנשיקה ואחד אינו מגן מהשני. משך ההדבקה תלוי במשך המחלה ויכול להמשך מספר שבועות עד חודשים תלוי במקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
ורד13/10/2010הייתי היום אצל הרופא נשים הוא אמר לי שהתוצאות תקינות וההדבקה ארעה לפני ההריון, ואם אני ממש מודאגת שני יעשה מי שפיר בשבוע 22. גם כשהתעקשתי הוא סירב לתת לי טופס 17 להעברת הבדיקות לרמבם או תל השומר, הוא התייעץ עם רופא נוסף באותה משמרת שאמר אותו דבר. אגב, הוא בכלל לא הבין למה אני רוצה לפנות לזיהומולוג. הוא אמר לי שאם אני רוצה אני יכולה לקבוע תור לרופא שמתמחה בהריון בסיכון.
בכל זאת לקבוע תור לזיהומולוג ולנסות להשיג טופס 17?
סליחה על הנדנוד אני מרגישה שאני לא מקבלת תשובות חד משמעיות ולא רוצה להסתכן, ומעדיפה לא לעשות מי שפיר אם אני לא בסיכון.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בהריוןורד11/10/2010
שלום!
בבדיקת דם שעשיתי בשבוע 8 יצא
CMV IGG חיובי 7.6
CMV IGM גבולי
CMV IGG AVIDITY 0.31
בשבוע 11 יצא
CMV IGG חיובי 6.3
CMV IGM שלילי
יש לציין שילדתי לפני שנה וחצי ואז היה לי IGG שלילי, למרות שביקשתי מהרופא נשים בדיקה לפני הכניסה המתוכננת להריון לבדוק מה מצב הנוגדנים הוא סירב ובסוף לא עשיתי כך שאיני יודעת מתי נידבקתי ואני יודעת שההמלצה היא לא להכנס להריון חצי שנה לאחר הידבקות.
מה מומלץ לעשות בהמשך (חוץ מלעבור רופא)?
האם גם אם ההדבקה הייתה מעט זמן לפני ההריון יש סיכון בהדבקות של העובר?
ראיתי שמומלץ לבקש הפנייה למעבדה ברמבם או תל השומר האם זה מומלץ במקרה שלי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/10/2010תשובות הנוגדנים שלך מורכבות ויש להתיעץ עם מומחה למחלות זיהמויות בכדי להחליט מה המשמעות להריון. האינטרנט אינו תחליף להתעיצות כזאת. ברמה העקרונית גם אם חלית ב-CMV לפני הכניסה להיריון יכולה להיות לזה משמעות בסיטואציה מסויימת גם על ההריון עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ורד12/10/2010אני בכל מקרה קובעת תור אצלזיהומולוג רק רציתי לשמוע עוד חוות דעת ואם כדאי קודם לבקש טופס 17 לבדיקה חוזרת של הדם בתל השומר או רמבם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/10/2010הייתי עושה את הדברים במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתמיטל10/10/2010
שלום
רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות כדי להיות רגועה
אבי חולה סיעודי בדמנציה יש לנו בבית עובד זר שנמצא פה רוב היום..אך ישן בבית משלו .אחת השותפות שלו מתה לפני זמנ מה מצהבת.אני מאד מודאגת שהמחלה תעבור חס וחלילה אלינו ובכלל לעובדים הזרים באותו הבית ולמטופלים שלהם
מה עליי לעשות?
האם שינוי בצבע הצואה מעיד על צהבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2010אפשר להדבק בצהבת דרך מוצרי דם נגועים, קיום יחסי מין או מגע של דם החולה עם פצע פתוח, או שימוש במזרקים משומשים בהם התשמש קודם חולה צהבת. במידה ויש חשש כי אכן היתה הדבקה יש לבצע בדיקות דם לברור העניין. צהבת מסיבה זיהומית אינה גורמת לשינוי בצבע הצואה. יכולות להיות סיבות אחרות לצהבת המשפיעות על צבע הצואה. בכל מקרה לצורך אבחנה יש לבצע בדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ונוגדנים ל-EBNAמיכל10/10/2010
שלום,
רציתי לשאול אם לאחר הדבקה ב-EBV הנוגדנים ל-EBNA תמיד עולים בסוף? אם לא, לאיזה אחוז מהאוכלוסיה הם כן עולים? ואחרי כמה זמן מההדבקה?
אני חולה כבר 4 וחצי חודשים ובחודשיים האחרונים התוצאות אצלי כל הזמן יוצאות אותו דבר (לא עשיתי אף פעם בדיקה לפני כן):
IGM גבולי
IGG חיובי
ENBA שלילי
ואני מנסה להבין אם אפשר לדעת לפי ה-EBNA השלילי שבוודאות נדבקתי בחצי שנה האחרונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ונוגדנים ל-EBNA - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2010לנוגדני ה-EBNA לוקח מספר חודשים לעלות כך שאת עדין בתקופה הסבירה לכך שלא הספקת לפתח את הנוגדנים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צהבתשואלת10/10/2010
שלום,
בשנת 1993- 1994 עשיתי 3 חיסונים של צהבת.
ועכשיו אני אמורה להתחיל להתנדב במיון וביקשו ממני לעשות בדיקת נוגדנים של והנה התוצאות:
HEPATITIS C Ab- NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ag- NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab- 2.7 mU/ml
NEGATIVE
HEPATITIS Bc Ab TOT- NEGATIVE
HEPATITIS A IgM- NEGATIVE
HEPATITIS A Ab TOTAL- NEGATIVE
האם חסר משהו בבדיקה? למה אין נוגדנים לצהבת A ?
האחות אמרה שהנוגדנים שלי נמוכים ולכן אני צריכה לעשות חיסון אחד בלבד. היום עשיתי אותו והיא אמרה שזה חיסון דחף לצהבת B. אני לא מבינה משהו, הבנתי שזה 3 חיסונים! איך יכול להיות שהיא עושה לי רק אחד? שאלתי אותה את זה.. והיא אמרה לי שבגלל שעשיתי ב- 1993 אז צריך עכשיו רק אחת.. זה נכון? התנדבות בבית חולים עלולה לחשוף אותי לכל סוגי הצהבת ואני ממש ממש לא רוצה לקחת סיכון..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון צהבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2010האחות צדקה בדבריה. אנשים שחוסנו בעבר ב-3 זריקות מקבלים רק זריקה אחת נוספת כדחף. עבודה בבית חולים מסכנת לצהבת B ו-C (לצהבת C אין עדין חיסון). לגבי צהבת A את/ה לא מחוסן אולם עבודה בחדר מיון לא נחשבת כגורם סיכון למחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מתמשכת במעייםענבל10/10/2010
שלום, לפני כשנתיים חזרתי מהודו ומאז יש לי פרזיטים במעיים. לפני כחודש, אחרי נסיונות שונים שלא הצליחו לפתור את הבעיה, קיבלתי טיפול של 9 כדורים של פלאג'יל למשך 10 ימים, אך לא יכולתי לעמוד בתופעות הקשות, אז הורדתי את המינון ל-8 כדורים עד שסיימתי את כל הכדורים. אמנם הטפיל שפרופ' רז אמר שהוא הבעייתי לא נמצא בבדיקה שעשיתי לפני שבוע (אז היה: Paras gen st cult. Blastocystis sp.
Parasites dir micr Entamoeba coli )
אך נמצאו טפילים אחרים: Parasites dir micr Entamoeba histolytica/dispar
Concent.for ova Entamoeba coli
בינתיים אני מרגישה טוב, אך אני מרגישה תנועות מוזרות במעיים. מה עליי לעשות? פשוט כרגע איני מצליחה לתפוס את פרופ' רז ואני חוששת שהזמן יהיה לנגדי. תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מתמשכת במעיים - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2010אין שום דחיפות במקרה. אני ממליצה לפנות שוב לפרופ' רז. מהבדיקות שעשית לא בטוח כלל שאת סובלת מפרזיטים במעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהמיכל09/10/2010
שלום רב
רציתי לדעת מהם הסימנים הראשונים למלריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2010הסימן העיקרי של מלריה הוא מחלת חום באדם ששהה בחודשים האחרונים באזור בו יש תחלואה של מלריה. בארץ אין מלריה כך שזה דורש נסיעה למקום אקזוטי בחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינת לא מפוסטרת בהריוןהילה09/10/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 28.
אתמול אכלתי גבינת פטה בלי לדעת שאינה מפוסטרת.
רציתי לדעת : אם לא מתפתחים תסמינים של קלקול קיבה - האם יש חשש לעובר או צורך בבדיקות דם לשלילת זיהומים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינת לא מפוסטרת בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2010אם את מרגישה טוב אין צורך בבדיקות נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!הללויה08/10/2010
שלום לרופאים היקרים,
לפני שמונה שנים במסגרת טיפול בהליקובקטר פילורי, קיבלתי 3 סוגים של תרופות אנטיביוטיקה. הרגשתי הקלה אך לאחר מס' ימים ספורים, התחלתי להרגיש בפה ובלשון הרגשה נוראית של טעם רע וריח נוראי. הרופא שלח אותי לבדיקות ונמצא שיש לי שתי פטריות - אלביקנס וטרופיקל. הוא נתן לי דקטרין, אורל ג'ל וכו' ואכן זה עזר מאוד אך ברגע שהפסקתי לאחר שבועיים עם התרופות הפטריה חזרה. מאז ועד היום ניסיתי אין ספור טיפולים. ביניהם אלטרנטיביים, שינוי תזונה, ושוב את התרופות שהזכרתי אך הפטריה ממשיכה ומשגשגת ואיני יודעת מנוח.
אני חסרת אונים. ההרגשה, הטעם, וכן הריח פוגעים באופן משמעותי באורח חיי.
אני פונה אליכם ממש במצוקה, אנא, האם יש לכם בתחומכם איזה שהוא פתרון?
אודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2010קרוב לודאי כי לא מדובר בבעיה הקשורה לפטריות הללו שמצויות אצל כולנו בחלל הפה. הייתי ממליצה בשלב ראשון על ברור אצל רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר והמשך
הללויה09/10/2010שלום לך ד"ר,
פניתי לרופא שיניים לא פעם בתקופה זו שהזכרתי. רופאי השיניים שללו בעיה כלשהי. אין שום סיבה לבעיה שלי הקשורה לנושא השיניים.
כפי שציינתי אובחנתי כבעלת שני סוגים של קנדידה, וזו אבחנה ממשטח לשון שעשיתי. אודה לך אם תוכלי לומר לי אם עליי לפנות למומחה למחלות זיהומיות.
תודה
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר והמשך - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2010אני בהחלט ממליצה על פניה למומחה למחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת חיסון לטיול בהודויהודה07/10/2010
שלום,
אני בן 55 וטס להודו בעוד פחות מחודש.
טיול לשבועיים שיאורגן ע"י מדריך מקומי הודי.
האם צריך / כדאי לקחת חיסונים ואם כן איזה חייבים ואיזה לא
האם הזמן מתאים או שמאוחר
תודה,
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת חיסון לטיול בהודו - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2010מומלץ לגשת למרפאת מטיילים ולקבל את החיסונים המומלצים על ידי משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)