מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פלאג'יל שגורם תופעות קשותענבל11/09/2010
שלום, קיבלתי טיפול תרופתי (מאת פרופ' ראול רז) של פלאג'יל 2250 מ"ג ביום (עקב טפיליי ביוהיסיטיס במעיים) שעשה לי כבר מהיום השני תגובות קשות בגוף של כאבי בטן עזים, חולשה ותחושה רעה בגוף שמתחזקת בשעות הערב, עד כדי כך שכבר לא יכולתי לקחת את הטיפול של הערב. אמנם השילשולים פסקו מייד אך התופעות קשות ממש. על דעת עצמי הפחתתי את הכדורים (במקום 3 בבוקר ל-2 בבוקר ואני להמשיך כך לבינתיים). בנוסף אני לוקחתפרוביוטיקה פעמיים ביום ואינשור. אני מעוניינת לשמוע דעת רופא ואם אפשר אז את דעתו של פרופ' רז. כל טוב, ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפלאג'יל
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/09/2010פלאג'יל יכול לגרום לתופעות לוואי, בעיקר במערכת העיכול. לגבי המשך הטיפול עליך לפנות לרופא המטפל שלך, פרופ' ראול רז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור10/09/2010
אתמול קמתי בבוקר עם חולשה וקצת כאב גרון וכאב ראש לקחתי אקמול שפעת אחד וכדור מציצה,אני ללא חום מרגישה חלשה ביותר מזיעה מאוד,וגם בצהריים אתמול הרגשתי גירודים ברגל אחת וראיתי מעין 5 עקיצות של יתוש מגרדות מאוד ונפוחות מאוד האם יש שייכות לשני הדברים....יש לציין שהיום קמתי עם תחושת עייפות כאבי ראש חולשה ונפיחות בעקיצותץץץץכמו מה זה נראה הצטננות?ויראלי?והעקיצות?יש לציין שהתינוקת שלי מקוררת גם ,ובעלי גם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד10/09/2010נשמע כמו מחלה ויראלית, לא נראה שיש קשר לעקיצות. אם החום יעלה כדאי להבדק ע"י רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיכנס להריון אחרי CMVנינה06/09/2010
שלום!
לפני כ 5 חודשים הייתי להריון. הבדיקות של CMV שביצעתי ךפני 3 חודשים נתנו תוצאות הבאות:
CMV igG 134
CMV igM - חיובי חלש
CMV IgM additional assay - POSITIVE
CMV IgG Avidity - 24
ידעתי שזה הדבקות ראשונה ולכן עשיתי גרידה.
עכשיו אני רוצה עוד פעם להכנס להריון.
הבדיקת CMV שעשיתי עכשיו קיבלתי תוצאות הבאות:
CMV IgG 161.4 AU/ml
CMV IgM חיובי חלש
CMV IgM additional assay POSITIVE
CMV IgM additional assay
CMV IgG Avidity 40.3 %
לפני חודש היה לי חום עם דלקת בגרון (טיפלו ברפפן).
האם חליתי ב-CMV עוד פעם?
מתי אני יכולה להכנס להריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון לאחר זיהום ב-CMV
ד``ר יסמין מאור07/09/2010הבדיקות אכן תומכות בכך שחלית ב-CMV לאחרונה.
ההמלצה בספרות לחכות עד להריון הבא היא בין 6 חודשים לשנתיים.
ההחלטה כמה זמן לחכות מתקבלת בהתאם לגיל שלך, חשיבות ההריון, הקושי להכנס להריון וגורמים אחרים ודורשת דיון יותר עמוק במשמעות לעובר.
החלטות כאלו מתקבלות בדרך כלל בדיון פנים אל פנים עם מומחה למחלות זיהומיות.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזרמיכל03/09/2010
שלום רציתי לשאול אותך כמה זמן הנגיפים הללו (כמו איידס ,הפטיטיס) יכולים לשהות בדם כאשר הוא נמצא על הכפפה מחוץ לגופו של אדם?ואם הככפפה היתה כבר כשעתים בחוץ(בשמש) האם נשארו לה עדיין חיידקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישרדות נגיפים מחוץ לגוף
ד``ר אריק האס04/09/2010דם יבש - מת
דם נוזלי - יש סיכוי שיש עדיין נגיפים אפילו אחרי כמה שעות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזר מאודמיכל01/09/2010
שלום רב אני בן 30,
היום בקרתי בביח בתל אביב ולא יודע למה ראיתי כפפה וכאשר הרמתי אותה היא היתה כולה מרוחה בדם.יש לציין שהכפפה היתה בשמש (לפי דעתי לפחות כמה שעות)וקצת מן הדם עליה כבר היה יבש אך רוב הדם נשאר עדיין ולכן חצי מהיד שלי נהיתה בדם.
השאלה שלי היא האם יכול להיות ואם הדם על הכפפה היה נגוע באיידס,צהבת או כל מחלה מדבקת אחרת האם יש לי סיכוי להדבק בחיידק או שהחיידקים\נגיפים בדם מתים לאחר זמן מה?
כמה זמן החידקים במחלות הללו יכולים לשהות מחוץ לגוף האדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפפה עם דם
ד``ר אריק האס02/09/2010מאיר,
הדרכים הידועים להדבקה עם HIV HBV וHCV הם דרך יחסי מין או ממגע עם דם. לגבי מגע עם דם, זה צריך להיות מגע פנימי (דרך עירוי או פצע פתוח בעור, בתוך הפה עם פצע). אם העור שלך היה שלם והדם נגע רק בעור, אין סיכון להדבקה. אם אתה עדיין חושש שנדבקת בHIV או מחלה זיהומית אחרת, אתה יכול לפנות לרופא שלך לבצע בדיקות דם ולשקול יצירת קשר עם מרכז לHIV (קיים במספר בתי חולים בארץ) להתיעצות והתחלת טיפול מונע לפי הצורך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה שאלהיעל31/08/2010
בבקשה תקרא עד הסוף כי חשובה לי ההתייחחסות לסביבת המגורים:
אבי בן 60, גרוש 12 שנה. לפני כשנתיים התפרצה אצלו שושנה ברגל. אחת לחודש וחצי-חודשיים זה
מתפרץ מחדש. בכל פעם הוא מטופל באנטיביוטיקה אחרת: אוגמנטין, דלאצין, ציפורל. מאז כבר היה אצל המון רופאים. קיבל באופן קבוע זריקות למניעה וגם רפאפן למניעה כל יום במשך חודשים- אך כלום לא עוזר. באמצע כל התהליכים האלו השושנה שוב ושוב מתפרצת.
הרגל שלו נראית זוועה, בנוסף יש לו לימפדמה. רופא אחד אמר שרק לאחר שיטפל בפטריות באצבעות הרגליים השושנה תעבור. רופא אחר אמר שיש לו מעין נקב בשוק (ממש רואים שם חור קטן) זה המקור לזיהום החיידקי החוזר.
האם אפשר לטפל בשושנה ואיך?
ובנוסף שאלה קצת פסיכית- הפטריות והנקב קיימים לפחות 30 שנה. כחודש-חודשיים לפני שהסאגה התחילה הוא עבר לדירה שמוקפת בעצים ובצמחים - ממש ג'ונגל סבוך שמעולם לא טופל או נגזם או נוקה. יש לו לעתים קרובות חרקים שונים, זחלים ותולעים שמגיעים מהצמחיה הזאת. האם יתכן קשר בין הדברים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנה
ד``ר אריק האס02/09/2010טל
תודה על השאלה. שושנה (RECURRENT ERYSIPELAS) יכול להיות מחלה קשה שחוזר. בעיקרון אין אנטיביוטיקה שיכול לפתור את הבעיה. יש אנשים שיש להם בעיה בתעלות לימפה ואפשר לבקש מרופא מטפל הפנייה למומחה בלימפה (בדרך כלל כירורג). היגנה ונקיון של צפורני הרגל גם מאוד חשוב בגלל שזה מהוה פתח לכניסת חידקים. כמו כן אי-שלמות של העור (נקב או פצע אחר) יכול לאפשר לחידקים ליכנס. לא ידוע לי על קשר בין צמחים מרובים ושושנה חוץ מזה שאם הוא נעקץ הרבה זה שוב מגדיל את הסיכון להחדרת חידקים דרך עור פצוע ומגרד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן להשיג PRIMQVIN נגד מלריהאילן30/08/2010
נמסר לי שזו התרופה הטובה ביותר וללא תופעות לואי
תודה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה
ד``ר אריק האס02/09/2010אילן,
אני לא מכיר את התרופה PRIMQVIN.
יש טיפול שנקרא PRIMAQUINE. כמו כמעט כל תרופה יעילה, יש תופעות לוואי. למיטב ידיעתי זה קיים לרכישה עם מרשם רופא מכל הקופות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIVאביב30/08/2010
שלום רב,
עשיתי קעקוע לפני כשנה והתפתחה לי פריחה ליד הקעקוע ועליו, את הקעקוע עשיתי בארץ במקום מוכר, למרות זאת חששתי שנדבקתי וביצעתי בדיקות שיצאו שליליות שלושה חודשים לאחר ביצוע הקעקוע. הסיבה שבגללה נלחצתי הנה שיצא לי פצע מוגלתי גדול בפנים ונאלצתי לקחת אנטיביוטיקה. לאחר שמונה תשעה חודשים עדיין לא נרגעתי וביצעתי בדיקה נוספת שגם היא שלילית האם אני יכול לסמוך על בדיקות אלו שעשיתי בוועד למלחמה באיידס ובזמנים שביצעתי? האם הסיכוי להידבק מקעקוע הנו גדול?
דבר נוסף....לאחר הבדיקה השנייה, ממש באותו היום חטפתי צינון ואחרי כשבועיים הופיעה לי נפיחות מוזרה באיבר המין שהיא נמצאת עד היום, האם יש איזשהו סיכוי שנדבקתי מהבדיקה השנייה שעשיתי? והאם בכלל אפשר להידבק?, היו לי גם כאבי גרון לאחר מכן (יש לציין כי עשיתי את הבדיקה בוועד למלחמה באיידס) האם ניתן לסמוך עליהם מבחינת היגיינה ומקצועיות?
האם אתה ממליץ על בדיקה נוספת חודשיים לאחר הבדיקה בוועד שממנה אני חושש שנדבקתי?
מטרתי אינה לפקפק באף אדם אני פשוט מאוד לחוץ...
תודה רבה ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה...
אביהו05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה ב-HIV
ד``ר יסמין מאור05/09/2010אמינות הבדיקות ל-HIV גבוהה וניתן אמצעותם לאתר הדבקה עד 3 חודשים טרם ביצוע הבדיקה.
לכן בשלב זה ברור כי לא נדבקת ב-HIV במהלך ביצוע הקעקוע.
הסיכוי שנדבקת ב-HIV במהלך ביצוע הבדיקה בוועד למלחמה באיידס היא אפסית. הבדיקות מבוצעות בציוד חד פעמי סטרילי.
הדרך הטובה למנוע הדבקה ב-HIV היא על ידי התנהגות נכונה, ובעיקר שימוש בקונדום בזמן קיום יחסי מין.
לגבי הנפיחות באבר המין - זה דורש בדיקת רופא. אני ממליצה לפנות לרופא עור ומין.
והכי חשוב - להוריד את מימד הלחץ!
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אביהו05/09/2010ראשית תודה רבה על התשובה.
עשיתי עוד שתי בדיקות אחרי הבדיקה בוועד (אחת חודשיים אחרי ואחת שלושה חודשים אחריי) והן ברוך השם שליליות. האם אני יכול להיות רגוע לדעתך? או שעליי לעשות בדיקות נוספות? במידה והייתי נדבק במהלך הבדיקה בוועד האם שתי הבדיקות האלו היו מגלות את הנוגדנים?
האמת שאני מרגיש תסמינים מסויימים בגוף אבל אני בטוח שהם יכולים לנבוע מהחרדה הקשה שאני נמצא בה.
תודה רבה
ושנה נהדרת שתהיה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה ב-|HIV
ד``ר יסמין מאור05/09/2010אתה יכול להיות רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושנה טובה ומוצלחת!
אביהו06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאביב30/08/2010
שלום רב, שאלתי במספר פורומים מהי תקופת החלון וקיבלתי תשובות סותרות.
איני מנסה לערער כאן על התשובות שרופאים נותנים אני פשוט מנסה להבין מהיא תקופת החלון, לא הגיוני שרופאים בכירים אומרים כי יש לחכות חצי שנה לפחות ואחרים טוענים שחודשיים ויש כאלה שטוענים שלושה. לא הגיוני שאדם לא יכול לדעת האם הוא בריא או חולה - זה פשוט אבסורד! אשמח לקבל שמות של בדיקות שהתשובה שלהן היא 100% וניתן לעשות אותן אחרי שלושה חודשים מהמקרה ולהיות בטוח ולא משנה כמה הן עולות וגם איפה ניתן לעשות אותן.
פעם שאלתי אם חודשיים מספיק והם אמרו לי שלושה חודשים, אחרי שלושה חודשים שאלתי אם מספיק אז התחילו לומר לי שחצי שנה. אני מבקש שתבין שזה פשוט סיוט שלא נגמר לאדם שחושב שהוא חולה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
אביהו05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקטקים חוזרים ואלרגיה לתרופותes29/08/2010
שלום רב
אני בת 36. בשנה וחצי האחרונות חליתי מספר רב של פעמים בסטרפטוקוקים. לאחר כל הדבקה וביום טיפול באנטיביוטיקה תמיד חיכיתי כשבוע וביצעתי משטח נוסף-שיצא שלילי (כמו כן, בכל פעם, גם בדקתי את בני משפחתי-כולל שני ילדי הקטנים בכדי לוודא שאינם חולים)
לפני כ 10 חודשים פיתחתי אלרגיה לפנצילין שבאה לידי ביטוי בפריחה נודדת לאחר שימוש בראפאפן (ביצעתי אבחון בהדסה). גם שימוש בצפורל עקב זיהום בעור גרם לי לתחושה מאוד לא טובה ללא פריחה-אך לא בוצע אבחון. לפני כשבועיים שוב חליתי בסטרפטוקוקים ונטלתי דלצין כ 10 ימים. הפעם, בניגוד לפעמים קודמות בהן נטלתי דלצין, הופיעה לאחר 7 ימים פריחה חזקה ובולטת כמעט בכל הגוף (אובחנה כ - URTICARIA) וטופלתי בסטרואידים ואנטיהיסטמינים אותם אני נוטלת עד היום.
מה עושים?
כמובן שארצה לבצע בדיקת אלרגיה לדלצין-האם יש כזו? כיצד נמנעים מסטרפטוקוקים? ואם אדבק שוב מה אוכל לקחת? (רוקסו גרם לי בעבר לבחילות קשות) .
בברכה
ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק חוזר ואלרגיה
ד``ר אריק האס02/09/2010es
שאלתך מורכבת ואי אפשר לתת תשובה דרך האינטרנט. לדעתי את צריכה ללכת לאלרגולוג עם התגובות שלך שהוא ימליץ לך מה מותר לך לקחת ומה אסור. בעיקרון, מה שגרם לך לאורטיקריה לא כדאי לנסות עוד פעם, לעומת בחילות והרגשה כללית לא טובה לא נחשבות כהוראת נגד. בנסיון שלי אנשים שהם מפתחים רגישות לכל סוגי אנטיביוטיקה לפעמים רגישים לחומר שימור ולא לתרופה עצמה ולפעמים חברות שונות או שימוש בנוזל פותרים את הבעיה, אבל מומחה יכול לעזור לך עם זה.
לגבי הסטרפטוקוק חוזר זה בעיה שאפשר לפתור אותו על פי רוב אבל עם המגבלות שלך עם אנטיביוטיקה יהיה אתגר. ולכן בנוסף למומחה באלרגיה, את צריכה מומחה במחלות זיהומיות (אמתי לא במחשב) להמליץ לך אם יש מה לעשות הלאה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת קוףעינב26/08/2010
האם סבירה הטענה של משרד הבריאות, שיש להמתין 10 ימים מרגע הנשיכה (הקופים בהסגר במעקב) ובמידה ואחד הקופים מת - יש להתחסן נגד כלבת ואם לא - אין צורך להתחסן. האם ההמתנה לא מסכנת את הננשך?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת קוף
ד``ר אריק האס29/08/2010כן זה גישה מקובלת ולא מסכנת את הננשך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה/שריטה ע"י קוף סנאיעינב25/08/2010
ב"חי-פארק" במוצקין, יש אפשרות למטיילים להכנס למתחם קופי הסנאי.
בתי בת ה-5.5 ובעלי ננשכו/נשרטו ע"י אחד הקופים. בעלי עשה חיסון טטנוס.
האם הם צריכים לעשות חיסון נגד כלבת? האם צריכים לעשות בדיקת איידס? אם הקוף נשך חולה איידס הוא יכול להעביר את המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופי סנאי פארק חי מוצקין
אבי02/05/2015שלום רב קראתי את מה שכתבת ובדיוק היום בני הקטן ננשך על ידי אחד הקופים במוצקין אשמח לדעת מה עשית בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיכה ע"י קוף
ד``ר אריק האס26/08/2010עינב
תפנו ללשכת משרד הבריאות הקרובה למגורים שלכם בהקדם האפשרי (תבדקי אם יש קבלת קהל ביום שישי). לפי הנתונים הם יחליטו אם יש צורך בטיפול לכלבת ואם צריך לעשות משהו עם הקוף.
אין חשש לHIV או איידס מנשיכת קוף.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא - בני גם ננשך מקוף
דימה12/08/2011היום בני בן השנתיים ננשך ע"י קוף גם בחי פארק במוצקין וירד לו דם, אחד העובדים נכח במקום ואמר רק לשטוף במים וסבון וטען שאין מה לדאוג כי הקופים מחוסנים.
האם באמת אין סיבה לדאגה אם הם מחוסנים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ונסיעה להודודניאל24/08/2010
היי,
אני חולת לופוס עם ספיקת כליות כרונית ,בעוד חודש אני טסה לשבועיים להודו-טיול מאורגן,עשיתי כבר חיסונים ,נתנו לי תרופה למלריה (לריאן)אני מאוד מפחדת לקחת את הכדורים,האם התרופה יכולה לגרום להחמרה במחלה שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס
ד``ר אריק האס26/08/2010דניאל,
אני בעיקר רופא ילדים ולכן אני ממליץ שתפני לרוימטולוג שלך או במרפאה או דרך הטלפון. מה שרציתי להודיע לך שיש נסיון רב בתרופות נגד מלריה (למשל PLAQUENIL) שדווקא מטפלים בלופוס. לכן אני לא הייתי חושש מלקחת תרופות נגד מלריה כי המלריה עצמה עם חום ושינויים בכבד יכול להשפיע יותר מהתרופות. מה שאת צריכה לבדוק עם רופא המפטל או מומחה שלך אם יש אינטראקציה בין תרופות שאת מקבלת ללופוס והתרופה למנוע מלריה (לא ציינת מי נתן לך התרופה).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטםCMVמחלת הנשיק19/08/2010
שלום ד"ר,
בני חלה ב-CMV לפני כחודש, CMV IGg positive>10 iu/ml
cmv iGm positive
EBV VCA IGm -POSITIVE 127 U/ML
EBV VCA_iGg<10 negetive u/ml
ושאני עשיתי בדיקות הריון לפני 3 שנים :
CMV IGg - 1.00 POSITIVE IU/ML
CMV IGm <8 negetive au/ML
שאלתי, האם גם אני חליתי ומחוסנת בעבר ממחלת הנשיקה, האם ניתן להידבק שוב וכמה זמן עלי לחכות בטרם כניסה להריון ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-מחלת הנשיקה
אבי22/08/2010מקפיצה את השאלה מעלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה-מחלת הנשיקה
אבי26/08/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה, אני מחכה לתשובה המון
אבי07/09/2010השאלה מעלה-מחלת הנשיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה
ד``ר יסמין מאור08/09/2010מחלת הנשיקה נגרמת משני וירוסים:
EBV - אין לו משמעות בהריון
CMV - יכול לגרום למומים עובריים. לאחר מחלה באם ב-CMV מומלץ לחכות בין חצי שנה לשנתיים עד הכניסה להריון, תלוי במקרה.
מי שכבר יש לה נוגדנים נגד CMV מהעבר מחוסנת נגד הנגיף הזה ולכן אין בעקרון בעיה להכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול למחלת הנשיקה
ד``ר יסמין מאור09/09/2010אין שום הוכחות כי הטיפול משפיע.
המהלך הטבעי של המחלה הוא החלמה ללא טיפול ספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע
דפנה10/09/2010חג שמח הילה
המון תודה על המידע שחיוני לי מאד בימים אלו של התמודדות עם המחלה
לא העלתי בדעתי שקיים טיפול.
נכנסתי לאתר והוא נראה מרשים ויחודי אני חייבת לציין.
שנה טובה לך.
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV - להדבק שוב ממי שנידבקיוני18/08/2010
האם מישהו שנידבק בעבר ב- CMV יכול להדבק שוב ממי שנידבק לאחרונה בנגיף
בגלל יחסי מין תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
אפרת18/08/2010עד שתגיע תשובת הרופאים, הרשה לי לענות על שאלתך.
בעיקרון, קיימים מספר זנים של CMV. חיסוניות כנגד זן אחד אינה מקנה חסינות כנגד זן אחר. לפיכך, קיימת אפשרות שאדם המחוסן כנגד הנגיף (דהיינו נושא IGG חיובי) יידבק שוב ב-CMV מזן אחר.
ובנימה אישית,
אני מחפשת כבר חודשים (בנרות) אדם אשר נדבק לאחרונה ב-CMV. ומדוע?
תחלואה בוירוס זה בקרב ילדים או מבוגרים בריאים בעלי מערכת חיסון תקינה לרוב איננה קשה, לא שונה בהרבה מכל מחלה וירלית אחרת והיא חסרת סיבוכים לטווח ארוך. אולם ישנן מספר אוכלוסיות עבורן מהווה זיהום ב-CMV סכנה משמעותית אוכלוסיות אילו הינם בן היתר אוכלוסית העוברים שעדיין לא נולדו ונמצאים ברחם אימם.
נשים (כמוני) אשר לעולם לא נחשפו בעברם לווירוס זה אינן מחוסנות כנגד הנגיף ועשויות לסכן את עוברן באופן משמעותי במידה ותדבקנה בנגיף במהלך ההיריון. אישה לא מחוסנת הנדבקת בנגיף במהלך ההיריון עשויה להדביק את עוברה ולסכן אותו בפגיעות נוירולוגיות בדרגות חומרה שונות בן היתר בחירשות ועיוורון.
עד כה לא קיים חיסון כנגד CMV וההתחסנות היחידה באה בעקבות הידבקות בנגיף. מאחר והנושא קרוב מאוד לליבי (אני ד"ר לאימונולוגיה (לא רופאה) וכן אחותי עברה לידה שקטה בשבוע 27 בעקבות הידבקות ראשונית בנגיף בהריון). הקפדתי במהלך 2 ההריונות שלי לשמור על היגיינה מקסימאלית ולהתרחק מאנשים המגלים תסמיני הצטננות. הריונות אלו עברו עלי בלחץ וחשש גדול (בלשון המעטה) אך לשמחתי לא נדבקתי בנגיף במהלך ההיריון ונולדו לי 2 ילדים מקסימים.
מאחר והנושא קרוב לליבי החלטתי באופן מושכל ויזום להידבק בנגיף טרם כניסתי להריון נוסף וזאת במטרה למנוע את הסיכון הכרוך בכך שאיני מחוסנת.
הידבקות בווירוס זה קלה ביותר והיא מתאפשרת דרך מגע עם נוזלים שונים כגון רוק, דמעות שתן וכו' של אדם החולה בנגיף. מספיק לשתות מאותה כוס או לחלוק כלי אוכל עם אדם החולה בנגיף על מנת להידבק ממנו.
מאחר וכל תקוותי להידבק ב-CMV טרם הריון נוסף לא התממשו אני פונה אלייך בתקווה שתסכים לסייע לי ולתווך ביני לבן מי שנדבק בנגיף.
על אף שפנייתי תמוהה ברצוני להדגיש כי היא נובעת מהרצון למנוע את ההשלכות החמורות הכרוכות בהידבקות בנגיף במהלך ההיריון בהעדר חיסוניות.
אודה לך מאוד אם תסכים לסייע לי.
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נידבקתי לאחרונה
יוני19/08/2010אני נידבקתי לאחרונה מצורף בדיקות אני בן 39 בלי בעיות כלל לפני ההדבקה
במהלך 3 שבועות הייתי חלשלוש לחלוטין כיום חזרתי לעצמי
אני רוצה רק להבין למרות שיש כמה זנים של הוירוס בבדיקות דם לא מחלקים ביניהם ?
היגולוריו
==================
CMV IgG 129.7 AU/ml
POSITIVE
CMV IgM ילובג
בקעמ ץלמומ
CMV IgG Avidity 9.2 %
Low avidity
Recent primary infection
:סוחיי יכרע
IgG with low avidity:
35%-מ ןטק
IgG with high avidity:
45%-מ לודג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזנים של CMV
אפרת20/08/2010שלום לך יוני,
במענה לשאלתך -
הזנים השונים של הוירוס נבדלים זה מזה בחלבונים המצויים על פני מעטפת הנגיף. אני משערת כי אין בדיקות מעבדה לשימוש קופות החולים המבדילות בן הוירוסים השונים ולכן לא נעשים בדיקות כאלו. יתר על כן בד"כ אין צורך משמעותי לעריכת בדיקות כאלו.
האם התפתחה אצלך מחלת חום כלשהי או שרק תשישות? איך אתה מרגיש היום? ייתכן כי אתה עדיין מדבק?
מקווה שעניתי על שאלתך,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב
יוני23/08/2010לפתוח חנות למכירת וירוסים בצינצנות יש לעקוב אחרי הפירסומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010הדבקה ב- CMV היא לרוב דרך הפרשות דרכי נשימה. ניתן להידבק פעם נוספת כי יש תת-זנים של CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010ההדבקה בד"כ מחשיפה להפרשות של דרכי נשימה. ניתן להידבק שוב, אך זה לא שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV יוני
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010ניתן להידבק פעם שנייה. הדרך השכיחה להדבקה זה חשיפה להפרשות של דרכי נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)