מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהומים ממקומות ציבוריםיהונתן16/11/2010
שלום רב
שתי שאלות ממוקדות ברשותך,
1.במגע של פתח השופכה אצל זכר עם החרסינה בשירותים ציבוריים- אל אילו מחלות או זיהומים הוא חשוף?
2.אילו מחלות עלולות לעבור ברוק-בשתיה מאותו הבקבוק?
סליחה אם השאלות מטופשות,
בברכה ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהומים ממקומות ציבורים - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010הסיכוי להדבקה במחלה זיהומית כתותצאה ממגע של פתח השופכה עם חרסינה בשרותים ציבוריים הוא נמוך ביותר.
מחלות שעוברות ברוק הן מחלת הנשיקה (EBV ו-CMV), שפעת וווירוסים אחרים של מערכת הנשימה. כמו כן חיידקים שונים שיושבים בגרון יכולים לעבור במגע של רוק מאדם לאדם כמו סטרפטוקוקס. הרשימה ארוכה אולם אלו הבעיות הנפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv במהלך הריוןרות16/11/2010
שלום אני בת 27 לבעלי ולי יש בעיות להיכנס להריון בסוף נכנסנו במזל שניה לפני טיפול
היום אני בשבוע 9 אך לצערי כנראה נדבקתי בנגיף בתחילת ההריון . מחזור אחרון ב6.9
כנראה נכנסתי להריון בשבוע של ה25.9 בתאריך 6.10 עקב בקשה של בית חולים לפני
טיפולים עשיתי בדיקה igg יצא שלילי לאחר מכן כאשר גיליתי שאני בהריון עשיתי בדיקה
בתאריך 4.11 ויצאו שניהם חיוביים . עכשיו אני מודאגת ראשית בגלל העובדה שכל ההריון
הוא מלחתחילה נס ושנית כי אני צריכה לחכות עד חודש חמישי כדי לעשות מי שפיר ולראות
עם העובר נדבק . ואם כן מה אז ? אחרי שמרגישים ורואים .?
מבקשת שתתני לי קצת מידע ועידוד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv במהלך הריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010כאשר יש הדבקה ב-CMV בתחילת ההריון כשליש מהעוברים נדבקים ובחלקם יש גם בעיות התפתחותיות. עדין שני שלישים מהעוברים לא נדבקים ולא מפתחים סיבוכים.
נקודה שנייה היא שיש לבחון בקפדנות את הבדיקות שלך ולודא שאכן הן מצביעות על הדבקה חדשה ב-CMV. לעתים הפרשנות של הבדיקות מורכבת.
יעוץ טוב לא ניתן לתת דרך האינטרנט ואני ממליצה בחום לקבוע פגישה עם מומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת CMV אצל מושתל כליהמושתל כליה16/11/2010
אני בן 42, מושתל כליה יציב (קראטינין 0.9~1.0) חצי שנה, מקבל טיפול פרופילקטי של ואלסייט.
בחודשיים הראשונים לאחר ההשתלה קיבלתי ואלסייט במינון נמוך 450 מ"ג ליום, מכיון שבדו"ח ההשתלה נכתב שהתורם (נפטר) היה שלילי ל- CMV (גם אני הייתי שלילי).
לאחר חודשיים, בבדיקת דם שנלקחה בעקבות אפיזודת שלשולים, נמצאו שני תאים נגועים ב- CMV, ולעומת זאת ביופסייה שנלקחה בבדיקת קולונוסקופיה, נמצאה שלילית ל- CMV.
ליתר בטחון, החליט הרופא להעלות את מינון הואלסייט למינון המקובל של 900 מ"ג ליום.
אני מבין שההמלצה העולמית לטיפול פרופילקטי למניעת CMV אצל מושתלים היא חצי שנה.
ולכן, מאחר שחלפה חצי שנה מאז ההשתלה, אני אמור להפסיק לקחת את הואלסייט (ובמקביל גם פג תוקף האישור למימון התרופה ע"י קופ"ח).
עם זאת, מאחר שממילא נשארו לי עדיין שתי קופסאות מלאות (כל אחת 60 כדורים של 450 מ"ג) של ואלסייט, אני תוהה האם יש טעם להמשיך לקחת את התרופה מעבר לתקופה המומלצת של חצי שנה, עד שיגמר לי המלאי.
כששאלתי את הנפרולוג המטפל, לא היתה לו תשובה נחרצת בענין והוא די נטה להשאיר את ההחלטה בידיי.
אני משער שההמלצה על נטילת התרופה למשך חצי שנה לאחר ההשתלה נובעת בין השאר משיקול כלכלי, בגלל עלותה הגבוהה (מאד!) של התרופה.
קראתי גם שבמקרים רבים ישנה התפרצות של CMV מיד עם הפסקת נטילת התרופה.
שאלתי היא: האם היתרון בהמשך נטילת התרופה כטיפול מניעתי לתקופה של מס' חודשים נוספים מעבר לחצי שנה (אולי אפילו במינון המופחת של 450 מ"ג ביום) במניעת CMV עולה על החסרונות (אפשרות לפגיעה בכבד, בלויקוציטים, יצירת זני CMV עמידים וכו') ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת CMV אצל מושתל כליה - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010מבחינת היעילות של המשך טיפול מונע אין על כך תשובה ברורה בספרות. יש מקומות שבכלל ממליצים לא לקחת טיפול מונע כלל אלא רק לטפל כשיש חשש קליני לזיהום. הסיבה היא לא כלכלית אלא רצון לשפר את התגובה החיסונית לפתוגן לטווח הארוך ויש מחשבה שחשיפה לנגיף מפתחת את המערכת החיסונית בכיוון זה.
כך שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית בעניין זה.
במקרה שלך קיימת דילמה נוספת - מאחר שגם אתה וגם התורם הייתם שלילייים ל-CMV האם באמת חלית ב-CMV מאז ההשתלה. לא ברור לי ממה שכתבת האם זה המצב ובכדי לתת יעוץ טוב על נושא זה יש צורך במעבר יסודי על הבדיקות הפתולוגיות ושאר הבדיקות שבצעת ושיחה עם מומחה לזיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בחיידק כתוצאה מיחסי מיןאילן15/11/2010
שלום,
לפני כחודש וחצי קיימתי יחסי מין בלי קונדום עם מישהי שאני מכיר.
יום לאחר מכן החלה לי תחושת צריבה בפין ולאחר מספר ימים בנוסף לכך, גם צריבה בשתן, צריבה בשפיכה (בעיקר אחרי השתן והשפיכה). ללא הפרשות.
טופלתי בדוקסילין 10 ימים ללא הטבה.
בבדיקות שתן pcr נמצא ureaplasma urealyticum.
בעקבות זאת, קיבלתי טיפול ממושך באופלודקס. כרגע אני לוקח כבר חודש את האנטיביוטיקה ללא הטבה ואפילו עם קצת החמרה (בנוסף לצריבה, כאבים באזור הבטן התחתונה ולפעמים באשכים).
האם סביר שהאנטיביוטיקה לא מחסלת את החיידק למשך תקופה כזו ארוכה? האם הבעיה יכולה להפוך למצב כרוני?
האם עליי להחליף אנטיביוטיקה?
תודה,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בחיידק כתוצאה מיחסי מין - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010אין אפשרות לתת יעוצים אישיים דרך האינטנט.
באופן כללי לא ברור כלל שאוראפלסמה אכן פתוגנית ושזה החיידק האשם בסימפטומים שלך. אני מניחה שחודש טיפול ממצה את העניין. יש צורך בהמשך ברור שדורש בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV ולימפוציטיםאורית15/11/2010
האם רמת לימפוציטים נורמלית מעידה שלא היה זיהום CMV בשבועות האחרונים (והאם הדבר נכון גם בהריון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV ולימפוציטים - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010לא ניתן דרך רמת הלימפוציטים לדעת אם היתה תחלואה ב-CMV. זה נכון גם בהריון וגם לא בהריון. השיטה לאבחון CMV היא על ידי בדיקות סרולוגיה לנגיף (יצור של נוגדנים כנגד הנגיף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורות וחוםra195512/11/2010
אני בת 55 אין לי מחזור לפני שנתיים היה לי צמרמורות וחום גבוה ,נכנסתי למיטה לבשתי סוודרים .גרביים 2 מכנסים ושמיכות כי היה לי קר מאוד,שתיתי כדור אקמול ועשיתי אמבטיה קרה.במשך היום שתיתי כמה כדורים עד שהחום ירד לי כל הבעיה נמשכה כ-48 שעות
,אותו דבר קרה לי אחרי חצי שנה ,אח"כ עוד פעם אחרי 3 חודשים ככה זה כל כמה חודשים זה חוזר לי. עשיתי בדיקות דם ובדיקת שתן והכל יצא חיובי,הרופא אומר שזה וירוס ויראלי,מה דעתכם? יש איזה בדיקה שעלי לעשות כדי לבדוק למה זה קורה לי.זה מפחיד שזה קורה לי ונעלם אחרי 48 שעות ,אשמח לקבל ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורות וחום - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010לא ניתן לתת יעוץ דרך האינטנט לבעיה זו.
באופן כללי זיהומים ויראליים מאד נפוצים ויכולים לגרום למחלת חום לא ספצפית שנמשכת יומיים שלושה.
מעבר לכך יש צורך לשמוע את פרטי המקרה, לבדוק אותך ולראות את הבדיקות בשביל להחליט על הצורך בהמשך ברור ואיזה ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדוד12/11/2010
שלום
בן 31.עד לפני חצי שנה בריא לחלוטין. לפני חצי שנה אובחנתי בפרוסטטיטיס כרוני. טופלתי בצטרופלוקסצין ופרוקטוגליבנול כ 4 חודשים עדין סובל מהמחלה. מטופל בפרמיקסון.אני כרגע מטופל ע"י אורולוג ע"י מסג' לערמונית.
לפני חודשיים החלו כאבים בבטן מתחת לצלעות. בבטן התחתונה. במותניים.שילשולים. כאבים ברקטם לפני יצאיה. צואה ירוקה.
כאבי מפרקים בכפות הידיים. באצבעות .בברכיים. גב תחתון. דקירות מאחורי העיניים
כאבים בצוואר. לחץ בגרון. גרן יבש. קושי לבלוע רוק. נפיחות בצוואר מצד ימין. לשון מחופה. כאבים בלסת. רופא אף אוזן גרון מצא ריפלוקס. רשם לי לנטון. לא עזר
תחושת נימול בכפות הידיים והרגליים. גפיים נרדמות. חולשה ביד שמאל.
התקפות של סחרחורות וחוסר שיווי משקל. עייפות כללית. נרדם בשעות הערב המוקדמות
כאבים בשריר ביד שמאל. התכווצות לא רצונית של שרירים
רעידות באגודל יד שמאל
הפין שלי בחודשיים האחרונים נוטה לצד ימין
דחיפות במתן שתן. השתן יוצא מפוצל. כאבי בשפיכה. כאבי אשכים.
צילצולים באוזניים. יכול להיות הדרדרות בשמיעה.
בדיקות דם תקינות. קולונוסקפיה וגסטרו תקין
בדיקה של רופא נוירולוג תקינה
רופא אף אוזן גרון מצא ריפלוקס
אולטראונד בטן מצא כבד שומני. אולטרסאונד כליות ודרכי שתן תקין.
תרבית זרע מצאו חידק מסוג קוקים גרם חיובים
תרבית שתן תקינה
בדיקת רופא עיניים תקינה
תרבית צואה תקין
בדיקת תפקודי כבד וכליות (דם) תקינה
חוסר בויטמין D
בדיקת מחלות מין שלילית
EMG תקין
כדוריות דם בודדות בזרע
מחכה לבצע בדיקת וידאו קפסולה של המעי הדק. ואולטראסאונד צוואר ובלוטת לימפה
האם תוכל בבקשה לעזור לי לדעת מה אני סובל? מה החשדות?
האם המצב יכול לנבוע מהמסג' לערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010באופן כללי נראה שעברת ברור די נרחב ולא נמצא דבר לא תקין - זו תשובה טובה ומעודדת. מעבר לכך לגבי כל כך הרבה תלונות לא ניתן לתת חוות דעת רצינית ללא שיחה ובדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתן ובנרתיקגלית10/11/2010
שלום,
אני בת 21 כמעט כל חודש יש לי דלקת בשתן ובנרתיק.
מיום ראשון עד אתמול ממש שרף לי למטה.
אתמול בבוקר מחזור שרף לי קצת בשתן ולכן לקחתי כדור אחד של מקרודנטין- אנטיביוטיקה.
בהמשך היום הייתי אצל הרופא שאמר לי שבגלל שאני במחזור אי אפשר לדעת אם יש לי דלקת בשתן או בנרתיק ונתן לי במשך חמישה ימים לקחת פעמיים ביום אנטיביוטיקה לדלקת בשתן- זינט.
היום כבר לא שורף לי למטה.
*אני לא יודעת אם כדאי להמשיך לקחת אנטיביוטיקה כי אם אין לי דלקת בשתן זה סתם לקחת שוב אנטיביוטיקה. (כבר כמעט כל חודש נותנים לי אנטיביוטיקה לטיפול בדלקות בשתן).
*מה לעשות?
*יכול להיות שדלקת בשתן שורפת גם כשלא משתינים? ובגלל זה שורף לי כבר שלושה ימים למטה? או שזה דלקת בנרתיק?
*קיים טיפול מונע לדלקות בשתן?
*בפעם האחרונה היה לי בשתן סטרפטוקוקים b הגלקטיה, משהו כזה.. זה אומר שיש לי בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בשתן ובנרתיק - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010בכדי לדעת האם אכן יש דלקת בדרכי השתן יש צורך להשלים תרבית שתן, ניתן לבצע זאת גם בזמן מחזור.
הסימפטומים יכולים לנבוע גם מדלת בדרכי השתן וגם מדלקת בנרתיק.
במידה ותרבית השתן שלילית והתלונות נמשכות יש לפנות לגניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורלי22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק מאדם לאדם בחיידק בדאורלי08/11/2010
שלום
אני מטפלת בקשישים במקצועי
הקשיש שלי בן 90 מאושפז בבית החולים מזה שבועיים עקב נפילה כמובן שיש לו עוד בעיות כמו כניראה דלקת בשתן משהו עם הכליות.
אני המטפלת שלו מזה חודשיים.
היום כשהייתי בבית החולים איתו הוא אמר לי שיש לו חיידק בדם כמעט מלכתחילה הוא קיבל אנטיביוטיקה.
שאלתי היא האם אני יכולה להידבק ממנו ולקבל גם כן חיידק בדם?
האם צוות הרופאים יכול לוותר על חיסיון רפואי ולומר לי איזה סוג חיידק זה? או שהם לא מחוייבים לי לענות לי על כך כי אני לא מהמשפחה?
אבל בעצם אני חשופה להידבקות. ולכן אני מעוניינת לדעת איזה חיידק יש לו.
מה עליי לעשות כדי לדעת איזה חיידק זה במידה ואפשר להידבק?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להידבק מאדם לאדם בחיידק בד - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010אנשים המטפלים באנשים קשישים אינם חשופים יותר למחלות זיהומיות בהשוואה לאנשים רגילים. בפרט העובדה כי לקשיש בו אתה מטפל יש חיידק בדם אינה מסכנת אותך ללא קשר לשם החיידק.
מבחינת החוק שם החיידק הוא מידע שיש עליו חסיון רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לחיידק בדם
אורלי16/11/2010אני כבר לא מטפלת במטופל הזה כי הוא הלך לבית אבות
אלו בדיקות עליי לעשות כדי לבדוק אם נדבקתי בכל זאת
תרבית דם? ספירת דם? או שחייבים לדעת את שם החיידק?
מהתשובה עדיין לא הבנתי מה הסיכויים שלי להידבק מהקשיש?
ובמידה וצריך את שם החיידק איך אני מגלה זאת אם זה חסוי?
האם חייבים המטופלים לתת מידע סודי למטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לחיידק בדם - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2010כפי שהסברתי במידה ואת אינך חולה (עם חום) אין צורך בבדיקות כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה צרפתיתמור07/11/2010
שלום רב,
ממה אפשר להידבק כשמתנשקים צרפתית ? לאילו מחלות מין נחשפים ? והאם הסבירות גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה צרפתית - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/11/2010ניתן להדבק בהרפס. לעיתים נדירות במידה והאדם איתו הנתשקת חולה בגונוראה או סיפיליס ניתן גם להדבק. כמו כן במידה והאדם אותו נשקלת חולה אפשר להדבק במחלות וריאליות שונות כמו שפעת, מחלת הנשיקה ועוד רשימה ארוכה של פתוגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין עם נערת ליווימור07/11/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת האם אני חשוף לסיכון בעקבות כך שלפני מספר ימים קיימתי יחסי מין עם נערת ליווי. הכל נעשה עם קונדום ללא שום פשרות . העניין הוא שנישקתי אותה נשיקה צרפתית . האם אני חשוף למחלה כלשהיא ? ואם כן באיזו סבירות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין עם נערת ליווי - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/11/2010העברה של HIV והפטיטיס B ו-C נמנעת על ידי שימוש בקונדום. שימוש בקונדום מפחית גם את הסיכון למחלת מין אחרות אך לא בהכרח לאפס.
ניתן להדבק בהרפס וגינלי גם כשיש שימוש בקונדום.
ביחסים אורליים ניתן להדבק בהרפס, גונוראה וסיפיליס.
כמו כן ניתן להדבק ביבלות וריאליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא סדירמאירו04/11/2010
בזמן בדיקת לחץ דם פשוטה גליתי לפתח שהדופק שלי פועם לא סדיר, מה עלי לעשות על כל 3 פעימות חסרה פעימה אחת (לוקח זמן לפעימה הרביעית לבופיע במכשיר) מה קורה פה, ולאחר מכן כל פעימה רביעית לוקח זמן מה לפעימה החמישית להופיע - יש כאן פספוסים, מה עושים האם זה דבר ידוע ושכיח לכל האנשים או זה קרה אלא לי בלבד ואיך אני מתייחס לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/11/2010במרבית המקרים מדובר בתופעה שכיחה שאינה מסוכנת אולם יש צורך בבדיקת רופא וביצוע אקג בכדי להעריך את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חוםרונה03/11/2010
מקווה שכאן יוכלו לענות לי....יש לי כבר כמעט חודש חום של 37.3 אני יודעת שזה לא נקרא חום....אבל אולי תוכלו להגיד לי אם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על חום - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/11/2010בכדי לחוות על כך דעה יש צורך בשיחה אישית, בדיקת רופא ואולי בהתאם לממצאים בדיקות נוספות. זה יכול בהחלט להיות בתחום הנורמה אך לעיתים גם עלול לבטא מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם CMV? מבולבליוסי01/11/2010
ד"ר שלום,
סובל במשך כשבוע וחצי מחום, רוב הזמן נמוך יחסית שעולה בשעות הערב עד 38 וקצת. חזר לי לפני למעלה משבוע משטח גרון חיובי לסטרפ אך טיפול ברפאפן לא עזר והחום מאד עלה עד 40 והגרון החל נורא לכאוב. בעקבות זאת הוחלף טיפול לאוגמנטין אותו אני מקבל כבר 6 ימים והחום לאחר יומיים של בסביבות 40 מעלות חזר להתנהג כמו בהתחלה - בבוקר אין אך בערב עולה עד 38.2. הגרון כבר כמעט לא כואב. במקביל, ולאור העובדה שלפני חמישה חודשים נבדקתי לCMV והיה שלילי ל-IGG ו-IGM הרופאה שלי שלחה אותי לעשות בדיקות EBV ו-CMV כי טענה שאחרי 6 ימי אוגמנטין החום אמור להיעלם לחלוטין וכנראה יש לי משהו נוסף. התשובות שקיבלתי הן ש-CMV IGG חיובי (55.8) ו-IGM שלילי בבדיקה ראשונה, ושלילי קרוב ל-CUTOFF ב-ADDITIONAL ASSAY אני שב ומדגיש כי לפני 5 חודשים נבדקתי ולא היו לי כלל נוגדנים ל-CMV, לא IGG ןלא IGM. הרופאה שלי מאד מבולבלת מהתוצאות וטוענת כי לא סביר שיהיה לי IGG חיובי ו-IGM שלילי או גבולי בגלל שלפני 5 חודשים אנו יודעים בוודאות שלא חליתי.
תוצאות בדיקות דם נוספות בגבול התקין למעט תפקודי כבד מעט מוגברים (GOT ו-GPT)
שאלותיי: איך באמת ניתן להסביר את התוצאות הללו?
האם זה באמת מסביר את החום הנמוך שיש לי בשבוע האחרון בערב מעבר לחום הגבוה שהיה לי בגלל הסטרפטוקוק בגרון?
איך יכול להיות שהחום התחיל לי רק בשבוע האחרון כאשר מדובר כנראה בהדבקה שהייתה לפני מספר חודשים?
כמה זמן לוקח עד שCMV עובר לחלוטין ואין חום יותר?
תודה וסליחה על המגילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם CMV? מבולבל - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/11/2010יש אפשרות שנדבקת במהלך 5 החודשים הללו ב-CMV או שמדובר כעת במחלה חריפה. בכדי להעריך באמת את המצב יש צורך בשיחה אישית ובדיקת רופא.
משך התחלואה ב-CMV מאד מגוון ממחלה תת קלינית בה הנדבק כלל לא יודע שחלה במחלה ועד מחלה ממושכת שנמשכת מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן מחלת CMVשירלי31/10/2010
שלום,
בתי הקטנה בת 3 חודשים.
בגיל חודש וחצי (5.9.10) ביצענו לה בדיקת CMV בשתן בעקבות הופעת המחלה אצל בעלי. התוצאה הייתה שלילית.
בתאריך 13.10.10 ביצענו בדיקת שתן נוספת לילדה - שם נתקבלה תשובה חיובית.
בעקבות זאת, ביצענו לילדה בדיקות דם בתאריך 28.10.10, שם נתקבלה תוצאה האומרת כי הילדה מחוסנת ואינה חולה במחלה בשלב זה:
CMV IGG - גבוה מ- 250 חיובי.
CMV IGM - שלילי.
האם הגיוני שסיימה את המחלה מהר כ"כ ? ממה שהספקתי לקרוא בנושא, אני מבינה כי זו מחלה שנמשכת גם חודשים..
אודה לתגובתכם,
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך זמן מחלת CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/11/2010כן, בהחלט יכול להיות.
המחלה בילדים קלה הרבה יותר מאשר במבוגרים. לעיתים גם במבוגרים יש הדבקה ללא סימנים קליניים ולמרות זאת יש רכישה של חיסוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)