פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• acute HIV infection?
    אחד
    30/10/2010

שלום ד"ר,
    לפני כ-8 שבועות היה לי "מגע מיני חשוד". כיוון שהוא הוגדר בוועד ועל ידי מספר רופאים כמגע בעל סיכון נמוך מאוד, לא ניגשתי לקבל PEP.
    שבועיים לאחר מכן (לפני חודש וחצי) חליתי במעין "התקררות" שהייתה בעיקר שיעול וליחה ירוקה-צהובה. שבוע לאחר מכן חליתי בחום גבוה למשך יום אחד. הרופאים זיהו זאת בתור ברונכיטיס שאולי הסתבך בחיידק, וקיבלתי אנטיביוטיקה וכו'. במשך התקופה סבלתי מכאבי ראש חזקים, שיעולים, כאבי גרון, קשרי לימפה נפוחים, עייפות וחוסר יציבות. כיום, 8 שבועות אחרי ה"מגע החשוד" ו-6 שבועות מאז שהופיעה ה"התקררות" עדיין יש לי חולשה ועייפות, כאבי גרון הנובעים בעיקר מקשרי למפה נפוחים וכואבים בשני הצדדים של הצוואר.
    בדיקות דם מהימים האחרונים (ספירת דם ותפקודי כבד) תקינות לחלוטין. יצוין שבעבר כבר חליתי ב-EBV ו-CMV.
    האם זה נשמע לך מהלך מתאים מתאים ל- acute HIV infection? או שיש כיוונים נוספים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    acute HIV infection?

הוספת תגובה

• acute HIV infection? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/10/2010

לא ניתן לתת אבחנה דרך האינטרנט ולצורך זאת יש להפגש עם רופא.בכל מקרה הייתי ממליצה לבצע בדיקת סרווגיה ל-HIV. לאחר 8 שבועות גם בדיקת סרולוגית רגילה
    (ELISA)אמורה כבר להיות חיובית במידה והיתה הדבקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    מזל
    29/10/2010

מזה שבוע אני סובלת:
    כובד ואי נוחות בקיבה
    התנפחות בבטן
    גזים וצריבה לפני ואחרי אוכל
    גרד בפי הטבעת
    התקפי רעב פתראומיות
    תחושת התמלאות מהירה
    שינוי בצואה (שינוי בצבע ובריח)

חששתי מהריון ...עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצאה שלילית.
    מה זה אמור להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/10/2010

קשה על סמך התאור שלך לקבוע אבחנה. אם התלונות לא חלפו יש כדאי ללכת להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם EBV
    מוישה
    28/10/2010

עשית בדיקות דם ובין היתר קיבלתי את התוצאות האלו:
    EBNA IgG (POS)
    EBV Past infection

קראתי באינטרנט שזה אומר שיש לי בגוף נוגדנים למחלת הנשיקה.

האם זה הגיוני שיש לי את הנוגדנים אם מעולם לא הייתי חולה במחלה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם EBV

הוספת תגובה

• בדיקות דם EBV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/10/2010

חלק ניכר מהנדבקים נחפשים לנגיף, מפתחים חיסוניות, אבל לא מפתחים מחלה קלינית לכן זה כלל לא מפתיע כי אינך זוכר שהיית חולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

תודה
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות
    מיכל
    26/10/2010

כמה זמן אחרי חשש ל הדבקות במחלה זיהומית כמו הפטיטיס B או C
    ניתן לעשות בדיקת דם והבדיקה תיהיה אמינה?

בד"כ אחרי כמה זמן בדיקת דם אמינה למחלות זיהומיות?

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות

הוספת תגובה

• הדבקות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/10/2010

משך הדגירה של זיהומים שונים היא שונה בהתאם לפתוגן. בדרך כלל מומלץ לבצע את הבדיקות 3 חודשים וחצי שנה אחרי החשיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם
    יעלה
    26/10/2010

שלום!
    אבי ( בן 92) סובל ממחלת הגושה מצבו היה כרוני והוא היה בריא, רק בשנה האחרונה התפרצה המחלה והוא מאושפז לעתים קרובות כדי לקבל מנות דם. לפני שבוע אושפז אבי בבית חולים במרכז הארץ - מחלקה פנימית עקב חום גבוה וירידה ניכרת בהמוגלובין (7)לאחרונה התברר שיש לו חיידק הנ"ל בשתן ובדם והוא החל לקבל אנטיביוטיקה. מנהל המחלקה אמר לי שהחיידק שיש לאבי הוא לא kpc אלא חיידק קלבסיאלה שאינו עמיד לחלק מסוגי האנטיביוטיקה. למרות דבריו אני בחרדה ואודה אם אקבל מענה למספר שאלות:
    1. האם למרות דברי הרופא אבי לא צריך להיות בבידוד?
    2. שם התרופה שכתוב על העירוי ( יכול להיות שלא דייקתי באיות כי הכתב לא היה ברור...)
    pmekacr האם יש הלימה בין דברי הרופא לבין שם התרופה?
    3. המשפחה נגעה הרבה באבי ולא רחצנו ידיים (אגב, לא אמרו לנו לעשות זאת בבית החולים. את המידע אני שואבת מהאינטרנט.) האם אנו בסכנת הדבקות?
    4. מימה יכול להגרם לו זיהומים כאלו?
    אודה על מענה מהיר
    יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם

הוספת תגובה

• חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    26/10/2010

חיידק הקלבסיאלה גורם במיקרים רבים לדלקות בשתן והזיהום בשתן יכול לעבור גם לדם, כנראה כמו שקרה לאביך. אין לי נתונים לקבוע לאיזה אנטיביוטיקות החייידק רגיש. השם שכתבת לא דומה לאף תרופה. בכל מקרה הסכנה בזיהום שכזה היא בעיקר לחולה עצמו- כלומר לאביך, ובמקום השני לחולים בסביבתו. מבקרים בריאים אינם נדבקים. החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעלה
    26/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכוכית
    לימור
    25/10/2010

שבוע 25 להריון התנפצה לי בבית כוס זכוכית לאחר שניקיתי עם שמרטוט מטבח שמלוכלך משאריות האוכל במטבח הרגשתי דקירה באצבע הקטנה של היד וירד דם ואז הרגשתי שממש חתיכה קטנה נכנסה הייתי אצל כירוג שאמר אני רואה שיש משהו אבל אני לא רוצה להתחיל לחפור כי את בהריון ואמר לא לעשות אם זה שום דבר למחרת בבוקר הלכתי לאחות קופ"ח נגעה בזה ואמרה שהיא לא מרגישה את הזכוכית אולי זה עמוק יותר ולא רוצה לחפור לעקוב שלא יהיה זיהום זה ממש נראה כמו נקודה קטנה של קוץ. לפני 8 שנים התחסנתי לטטנוס אז אני מקווה שאין בעיה בענין הזה והאם זה יצא לבד ומה דעתך על ההחלטה לא להוציא את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    זכוכית

הוספת תגובה

• זכוכית - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    26/10/2010

קשה לקבוע דרך האינטרנט אם נשארה חתיכת זכוכית או לא. טטנוס ב- 10 שנים האחרונות זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעלת ברגל, מה לעשות?
    עדי
    24/10/2010

היי, קוראים לי עדי וחזרתי לפני חודש וחצי מברזיל.
    רצוי לציין שהלכתי יחפה בחופים, כשנחתתי בארץ שמתי לב שבכף רגלי יש עקיצה שעדיין לא נעלמה והתחיל לידה להתפתח שביל מסויים. לחברה שלי היה את אותו הדבר בברזיל ואמרו לה שזה תולעת ברגל- הוציאו לה את התולעת בבית חולים על המקום עם סכין מנתחים.
    הלכתי למרפאה זהומית בבית חולים תל השומר הביאו לי אנטביוטיקה למשך שלושה ימים(שאמורה להרוג את התולעת- כך הסבירו לי)
    לאחר שבועיים ממועד האנטיביטקה ראיתי כי השביל על הכף רגל גדל בעוד 10 ס"מ. קבעתי עוד תור, מכיוון שהרופא היחדיד שמוסמך לטלפ בזה לא בארץ אמרו לי ללכת למיון כירוגי.
    הלכתי למיון שם חתכו לי הכף רגל לארוך התולעת (40 ס"מ) והד"ק לא מצא אותה (הוא לא יודע מה הסיבה).
    אני עכשיו בבית עם תפרים ותולעת ברגל ובאמת שאני לא יודעת מה לעשות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תולעלת ברגל, מה לעשות?

הוספת תגובה

• תולעלת ברגל, מה לעשות? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/10/2010

בדרך כלל מקובל להוציא את התולעת לא בניתוח אלא באמצעים אחרים תרופתיים. חשוב במיוחד להוציא את התולעת בשלמותה. המקום בו יש את המומחיות הגדולה בתחום היא מרפאה מטיילים בתל השומר ואני ממליצה לפנות לשם ליעוץ חוזר. חשוב גם לודא כי אכן זו האבחנה, יש גם סיבות אחרות אפשריות לנפיחות ברגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקות דם ESR=100 CRP=4.2 הרגשת ח
    dorit
    22/10/2010

אני אובחנתי כבר 7 שנים כחולה ארטריסטיס- ברצוני לציין שי לי בעיות בפרקי הידיים אבל- אין לי (תודה לאל) כל בעייה בשחיקת פרקים.

לאחרונה לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת רחם.... ולפניו קיבלתי סטראואידים
    ואחרי הניתוח הוחמר מצב תפקוד כפות הידיים והתגברה גם הפסוראזיס.

לאחרונה מצבי הדרדר- חולשה, חום שעולה ל- 37.7 יורד 37.3 כביכול חום נמוך אבל אני מרגישה בכל הגוף כאילו זה חום של 39 מעלות.
    הראומוןלןג רצה להתחיל איתי טיפול ביולוגי אבל בגלל החום נתן לי כבר שבוע מוקסיפן + זריקת סטראואידים!

המצב לא השתפר- רק אחרי שאני לוקחת נורופן אני מסוגלת קצת יותר לתפקד!
    אתמול עשיתי בדיקות דם- שלחה אותי רופאת המשפחה=
    ESR=100 המקסימום צריך להיות- 20
    CRP=4.2 המקסימום צריך להיןת-0.5
    המוגלובין== 10.3 (נמוך אחרי הניתוח עלה קצת)
    המטוטקריט= 32.5 המינימום- 35
    כל שאר הבדיקות ברמה סבירה

האם זה אופייני ללופוס?
    מה אפשר לעשות אם הרופא "נעול" שזה ארטריטיס?

עלי לציין שקשה מאוד להשיג ביקור עם ראומטולוג זה רק עוד שבועיים וחצי ומצבי ממש ממש לא נחמד!

אשמח לקבל כל תהייה, הצעה, דעה...
    ברור לי שאתם לא רופאים!

הוספת תגובה

• בבדיקות דם ESR=100 CRP=4.2 הרגשת ח - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/10/2010

לא ניתן לתת חוות דעת חד משמעית דרך האינטנרט. המצב יכול להתאים להחמרה של דלקת הפרקים או לתהליך זיהומי. יש צורך בבדיקת רופא והתעמקות במקרה בכדי להבדיל בין השניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה מנירוסטה
    לימור
    21/10/2010

ד"ר שלום
    אני בת 36 הריון שבוע 25 לפני כ22 ימים נדקרתי באצבע מחתיכה בולטת שהייתה בצינור של הדוש צינור נירוסטה שהיה קצת שחור לאותו רגע הדקירה היתה ממש קטנה ירד מעט דם ואפילו לא חיטאתי
    טטנוס חוסנתי לפני 7.5 שנים ואני מקווה שזה מספיק לפציעה מסוג זה
    שאלתי : המיקום עצמו במצב רגיל לא כואב לי ואין דלקת או זיהום די נראה כמו עור שנפצע קלות זה ממש קטן אך אם אני נוגעת ספציפית בחתך הקטן שעדין רואים אותו זה קצת כואב אם אני רק מעבירה אצבע כמו שבודקים אם יש קוץ אז זה לא הרגשה של יש משהו
    האם זה נורמאלי שעד כה זה לא התרפא לגמרי ושתהייה שם עדין רגישות?
    והאם יש סיכוי שנירוסטה יכול להשאיר חתיכה בפנים כי זה די חזק ? ואם היה בפנים האם היה כבר מופיע דלקת? הראתי את זה לאחות אמרה שאם היה משהו בפנים היה שחור או זיהום לאחות אחרת תלכי לכירוג שיחפור לך. לי זה נראה קצת יבלתי
    האם זה הגיוני שניכנס משהו על פי התיאור שלי ומה בכלל עושים במקרה הזה
    והאם הטטנוס מספיק עדין?
    מצטערת על הבלאגן ...

לקביעת תור
    סגירה
    דקירה מנירוסטה

הוספת תגובה

• דקירה מנירוסטה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/10/2010

יכול להיות שכתוצאה מהדקירה נשאר גוף זר באצבע. ניתן לקבוע זאת רק על ידי בדיקה ולא דרך האינטרנט. כמו כן חשוב לודא כי התחסנת ב-10 השנים האחרונות לטטנוס. במידה ולא כדאי לחדש את החיסון. בכל מקרה מומלצת בדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בדם ואישפוז ממושך
    משה שפייר
    21/10/2010

שלום וברכה
    תחילה קצת רקע : אבי בן 60 עבר דום לב וארוע מוחי לפני שנה .
    מזה מספר שבועות יש ירידה במשקל , שילשולים והקאות .
    לפני שבוע אושפז בבית חולים ביצעו C/T בטן , וקולנסקופיה ברוך ה' תוצאות טובות .
    היום הודיעו לנו שאובחן חיידק בדם ויש להתחיל באנטיביוטיקה לוריד ואישפוז לשבוע נוסף .האם יש קשר בין שילשולים , הקאות לבין החיידק בדם עוד נקודה שאבקש את התייחסותכם ההמוגלובין שלו ירד ל 8 והוא קיבל מנת דם וכעת ההמוגלובין 11 נא התייחסותכם לנקודה זו בפני עצמה ובהקשר שלה לשאר הדברים שציינתי .האם תוכלו לתת לנו כיוונים חדשים שיש לבדוק ?
    תודה
    משה

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בדם ואישפוז ממושך

הוספת תגובה

• חיידק בדם ואישפוז ממושך - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/10/2010

שלום
    על סמך הנתונים קשה לקבוע אם יש קשר בין התסמינים לחיידק שצמח בדם. יכול להיות קשר אך יכול להיות שלא. זה תלוי בסוג החיידק, בזמן שבו נלקחה התרבית (תחילת האישפוז או במהלכו ועוד). לגבי ירידת ההמוגלובין (אנמיה): הסיבות העיקריות הן דימום או חוסר יצור המוגלובין ע"י הגוף, כמו שקורה בזמן מחלה עקב החלשות הגוף. בדיקות המעבדה יכולות לתת כוון למציאת הסיבה לאנמיה זו. החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות בקדחת Q
    אייל
    21/10/2010

אהלן,

בסביבת העבודה שלי יש בחור (די חביב) החולה בקדחת Q. השאלה שלי היא כזו - כיצד ניתן להידבק (ויקיפדיה אומרים שהיא מאוד מדבקת) וממה עלי להזהר.
    אנחנו חולקים את אותו חדר, משתמשים האותו טלפון, אבל לא אוכלים מאותה הצלחת...

האם יש חיסון יעיל והאם כדאי לקבל אותו (קראתי שמחסנים מגדלי בקר וצאן)?

מה מידת החרדה בה אני צריך להיות? אני לא רוצה לפגוע בו, או חלילה "לחשוף אותו" לממונים - האם כדאי להתחיל לחפש עבודה? יש לי 2 ילדים קטנים בבית.

תודה רבה,
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות בקדחת Q

הוספת תגובה

• הידבקות בקדחת Q - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    22/10/2010

קדחת Q לא עוברת מאדם לאדם. אנשים נדבקים מחשיפה להפרשות בע"ח, חשיפה שיכולה להיות דרך דרכי הנשימה (לא מחייב מגע עם ההפרשות). החיסון מומלץ רק לכאלה שעובדים עם חיות - כמו וטרינרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לוירוס או חיידק
    אורית
    20/10/2010

אני בת 32 בד"כ בריאה. לפני כשבועיים החלו אצלי כאבי עצמות ושרירים. ללא חום. נשלל חיידק סטרפטוקוק, נשללה דלקת פרקים.
    בדיקות הדם שלי תקינות מלבד שקיעת דם 59.
    נזכרתי שלפני מס' שבועות שרט אותי חתול רחוב וחשבתי שאולי נדבקתי ממנו בחיידק או וירוס וגם נזכרתי שהכאבים החלו כיומיים אחרי שאכלתי דג שלא היה מבושל לגמרי.. האם ייתכן שאחד מהנ"ל גורם לי לכאבים?
    איזה בדיקות עליי לבקש מרופאת המשפחה לאיתור חיידקים או וירוסים שנגרמים משריטת חתול או מאכילת בשר לא מבושל?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לוירוס או חיידק

הוספת תגובה

• חשש לוירוס או חיידק - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/10/2010

שתי המחלות הנפוצות לאחר שריטת חתול הם ברטונלה וטוקוספלסמה. יתכנו גם זיהומים חיידקיים שונים. בכל מקרה הייתי ממליצה על בדיקה אצל מומחה למחלות זיהומיות בכדי לקדם את הברור. יתכנו גם אבחנות רבות שאינן קשורות לחתול או לאוכל ושיחה ובדיקה גופנית יכולות למקד את הברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום
    אור
    20/10/2010

שלום!
    אני בת 23 וכשאני אוכלת אני מפחדת לגעת באוכל בידיים ולכן אחרי שאני אוכלת אני שוטפת את הידיים שלי עם סבון כי אני מפחדת מזיהום.
    כמו- כן אני מלצרית ובכל פעם שאני עובדת והבגדים שלי התלכלכו באוכל אני שמה בכביסה ומפחדת לגעת במשך כמה זמן עד שזה נשטף כי אני מפחדת שיש בזה חיידקים ומפחדת מזיהום.
    אשמח אם תענו לי אם אפשר לקבל מדבר כזה זיהום, וכמה זמן חיידקים מסוגלים להיות על אוכל לדוגמא:(בארון הכביסה שיש בו בגדים שהתלכלכו מאוכל) עד שהם נעלמים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום

הוספת תגובה

• זיהום - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/10/2010

אין שום סיבה לפחד מזיהומים עקב מגע באוכל ביידים. לא כך נדבקים במחלות זיהומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום

אור
    21/10/2010

תודה על תשובתך.
    אשמח לדעת כמה זמן לוקח לחיידקים שנמצאים על אוכל/ חפצים להיעלם/ למות?
    ואם הבנתי נכון- זיהום בא רק מתוך הגוף ולא עובר במגע עם אוכל/ חפצים וכו'???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אור
    24/10/2010

תודה על תשובתך.
    אשמח לדעת כמה זמן לוקח לחיידקים שנמצאים על אוכל/ חפצים להיעלם/ למות?
    ואם הבנתי נכון- זיהום בא רק מתוך הגוף ולא עובר במגע עם אוכל/ חפצים וכו'???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/10/2010

חיידקים נמצאים בכל מקום. גם על הגוף שלנו, על אוכל ועל חפצים שונים. רובם המכריע הם חיידקים "טובים" שאינם גורמים למחלות ולכן גם אין צורך להתגונן מפניהם. לכן גם לא ניתן לדבר על משך הזמן שלוקח לחיידקים להעלם כי תמיד ניתן למצוא חיידקים ללא קשר לזמן שעבר.
    ההמלצה היא לשמור על כללי הגיינה בסיסיים - להכניס אוכל למקרר, לא לאכול אוכל מקולקל ולשתוף ידיים לאחר הליכה לשרותים. פרט לכך אין צורך להמנע ממגע עם אוכל שאינו מקולקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    לימור
    18/10/2010

ב 6/9 נחשפתי להיות נוכחת במשך יומים עם חולה CMV הוא גם היה חולה באותו זמן הייתי בשבוע 18 לאחר מי שפיר ב 14/10 ביצעתח בדיקת CMV שיצאה שלילי בשניהם אני לא מחוסנת האם זמן ההדבקה עבר??? לפי החישוב שלי מהרגש שנחשפתי עד הבדיקה שעשיתי עברו בדיוק 5 שבועות.
    והייתי חולה מקוררת שבועיים לפני בדיקת CMV הנ"ל
    האם יש לי מימה לחשושפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/10/2010

זמן ההדבקה יכול להמשך יותר. בכדי להדבק בדרך כלל דרוש מגע אינטימי עם החולה - נשיקה, קיום יחסי מין, מגע עם הפרשות (רוק, נזלת, שתן, צואה, נוזלים מאברי המין).
    הייתי ממליצה לך לחזור פעם נוספת על הבדיקה כ-8 שבועות לאחר החשיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה של תינוק בהרפס סוג 2
    שירה
    17/10/2010

שלום רב,

אני נשאית של הרפס סוג 1 וסוג 2. ההתפרצות הראשונה של הרפס סוג 2 הייתה בהריון האחרון שלי. כעת התינוק שלי בן חודשיים.
    שאלותיי הן כאלו:
    1. בהנחה שההרפס מסוג 2 קיים אצלי גם בפה (בעקבות יחסי מין אוראליים שקיימתי עם בעלי), האם אני יכולה להדביק את ילדיי באמצעות נשיקות או רוק? האם הרפס סוג 2 יכול לעבור באמצעות רוק או רק באמצעות מגע עם הפרשות מאיברי המין? (אני בעיקר חוששת לתינוק).
    2. בהנחה שניתן להדבק בהרפס סוג 2 באמצעות הרוק, עד איזה גיל הרפס מסוג 2 יכול להיות קטלני עבור תינוקות? האם הרפס מסוג 1 גם כן קטלני עבור תינוקות?
    3. האם ישנה דרך לבדוק האם ההרפס מסוג 2 קיים אצלי גם בפה?
    4. שאלה כללית: האם ישנה סכנה להדבקה תוך רחמית של העובר בהרפס? האם
    בהריון הבא שלי, החשש להדבקה תוך רחמית יקטן בעקבות נוגדנים שאעביר לעובר?

אודה מאוד על תשובתכם המהירה, אני בחרדות איומות.

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה של תינוק בהרפס סוג 2

הוספת תגובה

• הדבקה של תינוק בהרפס סוג 2 - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/10/2010

שני נגיפי ההרפס יכולים לעבור בהפרשה מהרוק כמו גם בהפרשה מאברי המין. זה תלוי מהו אתר ההדבקה אצלך - כלומר האם יש לך רק נגעים באברי המין או שאת סובלת גם מנגעים באזור הפה.
    בעקרון את הכי מדביקה כאשר יש נגעים פעילים באזור הפה. כאשר אין נגעים פעילים עדין יכולה להיות הפרשה של הנגיף לסרוגין אולם הסיכוי להדבקה יורד באופן משמעותי.
    לכן ההמלצה בדרך כלל היא לא לנשק את הילדים כאשר יש נגעים פעילים אולם בדרך כלל אין המלצה כזו כאשר אין נגעים פעילים.
    בכדי לקבל המלצה ספיציפית לגבי המקרה שלך יש להתייעץ עם מומחה למחלת זיהומיות כי חשוב לרדת לפרטים הקטנים שלל אופי הזיהום אצלך וכיוצא בזה. כנל לגבי המלצות בזמן הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה