מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבני בן ה-6 יש בלסטוציטיסקרן26/09/2010
שלום!
לאחר שניראה לנו שבננו בן ה-6 אינו אוכל בתאבון רב ואף ירד בעקומות הגובה והמשקל ממעל אחוזון 50 לאחוזון 25 ביקשנו לעשות בדיקת צואה.
בבדיקה התגלו- בלסטוציטיס הומניס ואנטומבה פרג'יליס. בהתייצות עם רופא המשפחה הולחט כי הסמימפטומים לא מספיק מוחשיים - כיוון שאינו מתלונן על כאבי בטן או שינויים ביציאות ולכן לא התחילו לו טיפול. האם נהוג לטפל בבעיה זו בילדים? עד כמה היא נפוצה? ממה יכול היה בני להדבק בטפילים אלו? האם יתכן שכל המשפחה נושאת את הטפילים?
מחכה לתשובה.
בברכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד``ר יסמין מאור26/09/2010בלסטוציטיס הוא פרזיט נפוץ מאד שבדרך כלל לא נחשב כגורם למחלה אלא במקרים בהם יש סימפטומים מאד ברורים הקשורים למערכת העיכול ולא נמצא הסבר אחר. בחלק ניכר מהמקרים גם שאר בני המשפחה נושאים את הפרזיט. נדבקים מבליעה של הציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד בקשר לכלבת!!!ממש ממש לחוצה25/09/2010
שלום.יש לי שכנה שמאכילה חתולים בשכונה. אני כרגע מחליפה אותה ומאכילה אותם במקומה.
יפני כמה ימים כשבאתי להאכיל אותם ננשכתי (או נשרטתי-לא שמתי לב) מאחד החתולים ברגל למטה והיתה לי טיפה קטנה של דם. ועוד חתול נשך אותי ביד.
הלכתי ללשכת הבריאות של העיר תל אביב כי ממממשששש נלחצתי שאני אחטוף כלבת. הרופאה בלשכה אמרה לי שנכון לעכשיו אין כלבת בתל אביב בכלל אז אין סיכוי שנדבקתי בכלבת. בנוסף, היא אמרה שבגלל שזה חתול היא לא דואגת, כי חתולים, במיוחד כאלה שמקבלים אוכל בשכונה לא יוצאים ממנה ולא יכולים להגיע ממרחקים ולכן לא יכול להיות שאותו חתול שנשך אותי הגיע מרחוק אחרי שננשך על ידי איזה שועל נושא כלבת או משהו בסגנון. לא קיבלתי חיסון והלכתי הביתה.
עכשיו שמעתי מאנשים שיש שועלים מסתובבים בתל אביב והתחלתי ממש לפחד שאולי שני החתולים האלה שנשכו אותי נגועים בכלבת. אין לי ממש אפשרות לדעת מי החתולים כי היו הרבה סביבי, אז לבדוק אם הם מפתחים סימני כלבת ב-10 ימים הקרובים זה בעיה.
יכול להיות שהרופאה בלשכת הבריאות טעתה ואני כן צריכה חיסון?!
אני ממש מפחדת לעבור 10 ימים של ייסורים שבסופם אני אמות! אני יודעת שזה נשמע קצת דרמטי אבל אני ממש מפחדת!
אני צריכה ללכת לרופא אחר?! למיון? לקבל עוד חוות דעת? או לסמוך על הרופאה בלשכת הבריאות?
בבקשה תענו לי!!!
תודה רבה,
הלחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר יסמין מאור26/09/2010הסיכוי להדבקה במצב זה מכלבת הוא מאד נמוך. לא ידוע בתקופה זו על מקרים של כלבת בחיות משוטטות באזור תל אביב ולכן אין המלצה לקבל טיפול מונע לכלבת. הרשות המחליטה בעניין זה היא לשכת הבריאות והם גם מעודכנים לגבי מצב הכלבת בארץ בכל רגע נתון.
בגלל מקרים מסוג זה לא כדאי להאכיל חתולים משוטטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס? אנטיביוטיקה?איש24/09/2010
שלום רב,
לפני כשבוע התחיל לי שיעול יבש שלאחר מספר ימים מועט הפך להיות שיעול עם ליחה גושית ירוקה-צהובה וכן כאב גרון, אולם אלא חום. בתחילת השבוע הלכתי לרופא בקופת חולים שהקשיב לריאות ואמר שהוא שומע רשרוש ושלדעתו מדובר בברונכיטיס. הרופא רשם לי רוקסו 150 מ"ג פעמיים ביום לעשרה ימים ועוד חומר מכייח.
כיוון שלא השתפר והגרון אף כאב יותר, בערב החג הלכתי אליו שוב והוא הקשיב שוב לריאות ואמר לי שהוא לא רואה שינוי ואין חשש לדעתו לדלקת ריאות ושאמתין עד לתחילת השבוע הבא, ואם לא יהיה שינוי שאעשה צילום חזה, ושאני צריך סבלנות...
מספר שעות אחרי שהייתי אצלו, בערב החגכאמור, וכמעט שבוע אחרי שהחלו השיעולים והליחה, נתקפתי לפתע חום גבוה שהגיע בשיאו ל- 39.2. לפיכך, הלכתי בערב החג למר"מ שם הרופא האזין שוב לריאות, אמר לי שהוא שומע רשרושים ושלח אותי לעשות צילום חזה על מנת לבדוק אם לא מדובר בדלקת ריאות. לאחר שחזר הצילום הוא אמר לי שלא מדובר בדלקת ריאות אלא באמת בדלקת בסימפונות. הוא רשם לי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים, בנוסף לרוקסו שאני לוקח.
בהמשך אותו היום היה לי חום גבוה גם בלילה שנע בין 38.3-38.8מעלות, אם כי בבוקר (אתמול) קמתי עם 37.6 ותוך שעות ספורות החום נעלם כליל. קרי - כל אפיזודת החום, שהיה גבוה כאמור, נמשכה פחות מ-24 שעות.
כרגע, מאז אתמול, אין לי חום, יש שיעול לא חמור, הגרון עוד כואב אבל לא קיצוני בעיקר בצד שמאל,יש עוד נזלת אלרגית וליחה, שהפכה להיות יותר רירית ושקופה ובעיקר יש הרגשה של חולשה כללית וברגליים.
שאלותיי הן:
1. האם זה נשמע כמו מהלך של ברונכיטיס? או שהייתן חושבות על אופציות נוספות?
2. האם יש טעם בלקיחת 2 סוגי האנטיביוטיקה במקביל למשך 10 ימים או שאפשר להוריד את משך לקיחת הזינט לפחות ל-5 ימים? בעיקר בהתחשב בכך שלא ברור שהמקור בכלל חיידקי וייתכן והוא ויראלי.
תודה רבה והתנצלותי על ההודעה, רציתי לתת תמונה כמה שיותר מלאה של הסיטואציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות נוספת להתייחסותכן בבקשה
איש25/09/2010הבוקר התעוררתי עם משהו שלא היה לי מעולם - הרפס על השפתיים. אתמול (שישי) בערב הלכתי לישון עם יובש בשפתיים וגירוד, הבוקר קמתי עם גירוד רציני ונפיחות על השפה וכשהלכתי לראי ראיתי את האדמומיות עם השלפוחיות הקטנות הלבנות, דבר שהיה מוכר לי מבני משפחה וחברים אבל מעולם לא היה לי בעצמי.
בנוסף, צמח לי מן גירוי/נגע בחיך העליון (משהו שכבר היה לי מספר פעמים בעבר, מעין נגע צורב ומעט נפוח על החיך העליון, שהבנתי שלכשעצמו יכול להיות הרפס).
כטיפול אני מורח עכשיו על השפתיים V-RAL.
האם לדעתכן ה"התעוררות" של ההרפס היא תוצאה של החום הגבוה שהיה לי לפני יומיים ושל הזיהום בדרכי הנשימה?
תודה רבה על הסבלנות והעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשון
ד``ר יסמין מאור26/09/2010המהלך שאתה מתאר אופייני במקום ראשון למחלה ויראלית אבל לא ניתן גם לשלול ברוניטיס. לא ניתן לתת המלצה ספיצפית לגבי טיפול אנטיביוטי עבורך ללא בדיקה ומעבר על בדיקות הדם והצילומים.
באופן כללי אין המלצה לטיפול אנטיביוטי בברונכיטיס אלא במצבים מיוחדים ואנטיביוטיקה אינה עוזרת למחלה ויראלית. לא מומלץ במצב זה גם לקחת שתי אנטיביוטיקות בו זמנית אולם אתה חייב להתיעץ עם הרופא שמכיר אותך לגבי המשך הטיפול.
סביר להניח כי התלחקות ההרפס היא משנית לחום - זה מאד אופייני.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. ועוד מספר עניינים..
איש26/09/20101. איזו מחלה ויראלית? די ברור שזו לא השפעת העונתית ה"רגילה" לא?
2. למרות שעשו לי צילום, אף רופא שבדק אותי, ועכשיו זה כבר שלושה, (היום בדקה אותי רופאה נוספת) לא הפנה אותי לבדיקות דם, אפילו לא לספירה רגילה וגם לא ל-ESR. זה תקין?
3. הרופאה שבדקה אותי היום אמרה שהיא לא שומעת שום דבר בריאות...
4. הועלתה בפניי האפשרות גם של חיידק ש"התיישב" על הקרקע הויראלית. מה דעתך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. ועוד מספר עניינים...
איש26/09/20101. איזו מחלה ויראלית? די ברור שזו לא השפעת העונתית ה"רגילה" לא?
2. למרות שעשו לי צילום, אף רופא שבדק אותי, ועכשיו זה כבר שלושה, (היום בדקה אותי רופאה נוספת) לא הפנה אותי לבדיקות דם, אפילו לא לספירה רגילה וגם לא ל-ESR. זה תקין?
3. הרופאה שבדקה אותי היום אמרה שהיא לא שומעת שום דבר בריאות...
4. הועלתה בפניי האפשרות גם של חיידק ש"התיישב" על הקרקע הויראלית. מה דעתך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשון
ד``ר יסמין מאור29/09/2010יש מגוון גדול של מחלות וריאליות חוץ משפעת שיכולות גרום לתסמינים כמו אלו שאתה מתאר.
במצבים כאלו מפנים לבדיקות דם כאשר מצב החולה יותר חמור. ESR לא מסיפה בדרך כלל לאבחנה במצבים מסוג זה.
לעיתים יש מצב בו מחלה וריאלית מסתבכת בהמשך בהמשך במחלה חיידקית ואז יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי.
בכל מקרה אני מקווה שאתה כבר מרגיש יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. בהמשך לכך
איש29/09/2010אני מרגיש עכשיו יותר טוב, פחות שיעול, פחות כאב גרון וכו' אולם עדיין חולשה וכאב בעיקר בשרירי הרגליים. אני חושב שגם לאנטיביוטיקה יש השפעה מתישה עליי.
אודה להתייחסותך לעניין הבא: לפני כ-4 שבועות באתי במגע מיני עם גבר. הוא הכניס לי אצבעות לישבן אבל הוצאתי לו אותן מיד. הוא שיחק לי מעל חור הטבעת עם האיבר שלו, ואז, בטעות כנראה, הכניס לי אותו בצורה חדה לפי הטבעת. צרחתי מכאב והעפתי אותו מיד תוך שניה, אבל הרגשתי צריבה איומה. לאחר מספר דקות הלכתי לשירותים וראיתי בעזרת נייר טואלט סימני דם, כלומר זה גרם ככל הנראה לקרע בנימים וכו'.
נכנסתי להיסטריה מיידית, ולפיכך, תישאלתי את הבחור מיד אם הוא יודע את מצבו הרפואי בנוגע ל- HIV והוא אמר לי שהוא נבדק כל 3 חודשים ומאוד מקפיד בעת קיום יחסי מין ולמיטב ידיעתו אין לי מה לדאוג. גם למחרת שאלתי אותו על כך והוא חזר על תשובתו.
לאור תשובת אותו בחור, ובעיקר לאור תשובות שקיבלתי ממספר רופאים מומחים בנוגע לסיטואציה ומהוועד, שאמרו לי שלא סביר להידבק בצורה כזו, ויתרתי על הליכה למיון ועל PEP, מה גם שבוועד ענו לי שלא סביר שיסכימו לתת לי PEP בסיטואציה כזו.
כל הסיפור עם הברונכיטיס (?) שסיפרתי פה התחיל למעשה שבועיים אחרי המגע המיני שמתואר לעיל.
לאור המכלול את סבורה שיש קשר בין הדברים? האם זה נשמע לך כמו הסימפטומים שמופיעים שבועיים שלושה אחרי ההדבקה? ומה את חושבת על הסיכון בסיטואציה שתוארה לעיל?
מיותר לציין באיזה לחץ אני נמצא...
תודה רבה ד"ר ואני ממש מתנצל על זה שאני מלאה אותך כל פעם עם זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. בהמשך לכך - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/10/2010במידה ולא היתה פליטה של זרע הסיכוי להדבקה ב-HIV נמוך.
בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת HIV כ-6 שבועות לאחר הארוע ולהשתמש בקונדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני דםelig..23/09/2010
לאחרונה שמתי לב שיש דם בפליטת הזרע .
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בנוזל הזרע
ד``ר יסמין מאור26/09/2010האחבנה המבדלת רחבה. יש לפנות לברור לאורולוג להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק מרסהמיכל23/09/2010
בעלי ביום א' הקרוב עובר ניתוח הוא נשלח לבדוק אם נושא את חיידק המרסה קיבל את התוצאות לאינטרנט ולכן מפאת הזמן הקצר עד לניתוח אשמח אם תגידו לי אם אכן נושא כי אם כן יצטרך לטפל במשחה אז להלן התוצאות ותודה
הודעות לבדיקת Nose Culture מתאריך 20/09/2010
:אצמנו Staph. aureus-ל קדבנ
Methycillin Sensitive
Staph.aureus (MSSA)
דבלב Staph. aureus תואשנל קדבנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רושמת ידנית שיצא ברור
מיכל23/09/2010נבדק ל-STAPH AUREUSונמצא:
METHYCILIN SENSITIVE
STAPH AUREUSׁׂ[MASSA
נבדק לנשאות STAPH AUREUS בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאות של סטפאילוקוק לפני ניתוח
ד``ר יסמין מאור26/09/2010יש לפנות לרופא המטפל לצורך קבלת המלצה טיפולית.
באופן עקרוני מקובל לתת טיפול להכחדה של הנשאות לחיידק טרם הניתוח בכדי להקטין את שיעור הזיהומים לאחר הניתוח. הטיפול כרוך בדחיית מועד הניתוח. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMV בתחילת הריוןקרן23/09/2010
שלום,
בינואר 2010 עשיתי בדיקת CMV והתוצאות היו שליליות בשני הפרמטרים: IgM ו IgG.
בספטמבר 2010 עשיתי בדיקה נוספת, בשבוע 5 להריון, התוצאות היו IgM שלילי ו IgG גבולי.
זכורה לי בתשעת החודשים האחרונים מחלת חום אחת בתחילת אוגוסט.
האם התוצאות הגיוניות? יכול להיות שזו תחילתה של מחלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CMV בתחילת הריון
ד''ר ענת וידר-פיינסוד23/09/2010שלום קרן,
יתכן שחלית בחודשים האחרונים, בשל היותך בהריון חובה לחזור על בדיקות הדם כולל AVIDITY ולהיוועץ עם זיהומולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתאלי22/09/2010
הכלב שלי יצא מהבית וחזר לאחר שעתיים, כששיער אוזנו נתלש בחלקו ועל הקולר סימני שיניים, הכלב היה נסער וליטפתי אותו באזור הפגוע להרגיעו. הרגשתי לחות במגע שיתכן וזה רוק של בעל החיים שפגע בו. שטפתי את היד. הכלב שלי מחוסן בצורה סדירה כל שנה. האם קיים סיכון לי היות ויתכן ונגעתי ברוק של החייה שפגעה בו במידה ויש לה כלבת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד''ר ענת וידר-פיינסוד23/09/2010הדבקה בכלבת נגרמת ע"י נשיכה של בעל חיים שנושא את המחלה, כלומר צריך שתהיה פגיעה בעור על מנת שהוירוס יכנס. אתה יכול להיות רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ענת, נרגעתי
אלי23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותמיכל22/09/2010
ד"ר שלום רב,
הנני בת 28 נמצאת בבירור מטיש למחלת טרשת נפוצה בעקבות טשטוש בעין שהיה לי לפני כשנה בערך ועבר לאחר אשפוז וטיפול בסטרואידים.
בבדיקות MRI שביצעתי דאז נתגלו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.
כיום לאחר כשנה הנני סובלת מעין רדימות או לחץ על הגפיים התחתונות שלעיתים הולכת וגוברת ולעיתים נחלשת ,אך כבר כחודשיים זה לא עובר לי.ואני מרגישה כמו רדימות בגפיים התחתונות .
בבדיקות MRI שביצעתי כיום נתגלה נגע חדש בחומר הלבן וכן הנגעים שהיו נשארו ללא שינוי. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי לווירוסים השונים וספירת דם,תפקודי כבד,כליות הכל יצא תקין ,מלבד החריגות הבאות:
EBV .EBNA-POSSITIVE
C-REACTIVE PROTEIN -1.08 (כאשר הגבול הוא 0.5)
ADENO VIRUS IGG-POSSITIVE
LYMPHOSITE-47%
השאלה שלי היא:(אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך יש לי טור לרופא רק בעוד שלוש שבועות ואני כבר ממש לחוצה מהתשובות)
1.מה היתה המטרה של הרופא כאשר הוא שלח אותי לבדיקות דם (EBV,ADENO,C-REACTIVE POSITIVE)?-שאר הבדיקות תקינות לכן זה לא משנה כרגע?
2.על מה יכולה להצביע החריגות בתוצאות שציינתי?
3.האם ישנו איזשהו טיפול(כדורים,טבעי,זריקות) על מנת לטפל בחריגות הללו ?והאם הטיפול הוא דחוף או לא ?
4.אילו בדיקות נוספות הנני זקוקה לעשות על מנת לברר ממה נובעות החריגות ההללו יותר לעומק?איזה רופא מטפל בנושאים הללו?
4.האם בעקבות החריגות בתוצאות לא יכול להגרם לי כרגע איזשהו נזק בלתי הפיך ואני צריכה לקבל טיפול כלשהו במהירות המירבית?
5.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על הבעיה שיש לי בגפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד``ר יסמין מאור22/09/2010שלום מיטל,
הבדיקות מעידות על כך שחלית בעבר ב-EBV ואדנו וירוס. בעקרון לא נראה לי שיש קשר בין התחלואה בעבר לבין הסימנים שלך כעת. התוצאות הללו אינן נחשבות לחריגות וגם לא דורשות טיפול מיוחד.
בכדי לדעת האם יש צורך בבדיקות נוספות לברור התלונות שלך יש להתיעץ עם רופא פנים אל פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcrp גבוהה
מיטל24/09/2010הבנתי שCRP גבוהה בבדיקת הדם שלי מצביע על דלקת כלשהיא?ממה נובעת בדרך כלל הדלקת?
האם ערך זה יכול לרדת ללא שום טיפול?
אילו בדיקות עלי לבצכ על מנת לבודד את הבעיה שבעקבותיה ה-CRP עלה?
אילו רופאים מתמחים בנושא הנ"ל?
האם העובדה כי אינני לוקחת בנתיים שום טיפול לא יכולה לפגוע בי בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCRP גבוה
ד``ר יסמין מאור26/09/2010עלייה ברמת ה-CRP יכולה להעיד על תהליך דלקתי, זיהומי או דלקת מסיבה שאינה זיהומית.
העלייה בבדיקות אצלך היא קלה בלבד ולכן לא ברור אם היא אכן מעידה על בעיה.
העלייה יכולה לנבוע מטרשת נפוצה או מסיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים טיפול
מיכל26/09/2010האם אייני צריכה לקחת איזשהו טיפול על מנת להוריד את הדלקת?
האם אין בדיקות שעלי לעשות על מנת למצוא את סיבת הדלקת?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCRP גבוה
ד``ר יסמין מאור29/09/2010CRP גבוה לכשעצמו אינו מצריך טיפול. השאלה היותר חשובה היא מדוע ה-CRP גבוה. ראשית העליה שאת מציינת היא נמוכה. שנית יש אנשים אצלם המדדים הדלקתיים מוגברים ללא סיבה ידועה. במצבים אלו לא מטפלים. אם אכן מוצאים מחלה דלקתית או זיהומית אשר בגללה המדדים הדלקתיים גבוהים אז בהתאם לאבחנה מחליטים האם יש צורך בטיפול ומהו הטיפול הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני21/09/2010
1.רציתי לדעת מהו זמן הדגירה של CMV ומהם הסימנים הקליניים למחלה?
2.האם אפשר להדבק גם בשהות למשך כמה שעות עם ילד קטן חולה ללא מגע גופני בינינו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד``ר יסמין מאור22/09/2010משך הדגירה של CMV הוא בממוצע 4-6 שבועות.
הסימנים הקליניים הקלאסיים של המחלה הם חום גבוה, עייפות, בלוטות נפוחות בצואר, הגדלה של הטחול וכאבי גרון. אולם לעיתים יותר נדירות יכולים להופיע מגוון סימנים נוספים.
בכדי להדבק בדרך כלל דרוש מגע אינטימי עם החולה כגון נשיקה, או מגע עם הפרשות. הסיכוי שנדבקת ללא מגע גופני הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת Q FEVERריקי19/09/2010
בעלי חלה בצהבת לפני 3 חודשים, מצאו שיש לו מחלה הקרויה בשם חיידק ה-Q FEVERהוא היה מאושפז בביה"ח בילינסון והשתחרר לאחר שבועיים. מאז הוא במעקב רפואי. הוא מתפקד מאז כרגיל אך מתלונן על שלשולים בעיקר. הבדיקות יוצאות לא חיוביות לחלוטין וחלק מהתוצאות שליליות כמו האנזימים בכבד ורמת הכולסטרול. השאלה שלי היא אם אפשר להחלים לחלוטין מקדחת הקיו פיבר ומה צריך לעשות לשם זה? והאם זה מדבק כי יש לי תינוק קטן בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת Q
ד``ר יסמין מאור20/09/2010קדחת Q היא מחלה חריפה אך לעיתים היא הופכת למחלה כרונית הדורשת טיפול אנטיביוטי ממושך. גורמי סיכון להפיכת המחלה לכרונית היא בעיה במסתמי הלב, מסמי לב תותבים, וגופים זרים אחרים.
בהתאם לרמת הנוגדנים, גורמי הסיכון והקליניקה מחליטים מי צריך טיפול אנטיביוטי ממושך ומי החלים. שלשול אינו סימן אופייני של המחלה.
המחלה אינה מדבקת מאדם לאדם.
בכל מקרה כדאי להועץ עם זיהומולוג לגבי החלטה על הצורך בהמשך ברור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום קל ממושךגיל19/09/2010
דר שלום.
ב10 ימים האחרונים אני סובל מחום קל 37.4-37.5 המופיע בעיקר בשעות הערב.
בהתחלה סבלתי גם מכאבי ראש חזקים, חולשה ושילשולים שעברו לאחר שבוע.. וכן יצא לי פרונקל (בעיה ממנה סבלתי בעבר). רופאת המשפחה אומרת שיש להמתין שבועיים וזהו כנראה וירוס. אם זהו וירוס כמה זמן יכול להמשך החום? (אני נכנס לחרדות בקלות, תודות לגוגל) יש לציין שאני בן 34, בריא , HIV שלילי.
תודה רבה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום קל ממושך
ד''ר ענת וידר-פיינסוד19/09/2010יכול להיות שזה וירוס, הייתי ממתינה עם בירור- כמו שהמליצה רופאת המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמאיה19/09/2010
אני בת 30, לפני כחודש החלה אצלי נשירת שיער מאוד מאוד אגרסיבית שהולכת ומתחזקת. במקביל הופיעה לי דלקת באוזן- דבר שאייני סובלת ממנו בדר"כ, ולא שהיתי בים או בבריכה באותה התקופה. כמה ימים לאחר מכן החלו לתקוף אותי כאבים ברגל שמאל והאורתופד איבחן אצלי דלקת בכף הרגל. בחודש האחרון החלה אצלה גם תופעה של התכווצוית שרירים ברגליים ובכפות רגליים אשר חוזרת כל לילה כמה פעמים, ובימים האחרונים מלווה גם בנימול ברגל אחת. האם ייתכן שמדובר בכלל במחלה זיהומית כלשהי ולא במחסור בברזל כפי שמראות בדיקות הדם שעשיתי?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ותופעות נוספות
ד''ר ענת וידר-פיינסוד19/09/2010שלום מאיה, מחלה זיהומית מלווה בד"כ בחום ובעלייה במדדי דלקת בבדיקות הדם. לא נראה שזה המצב אצלך, אך אין בידי פרטים מספיקים. אכן, חלק מהתופעות שאת מציינת מתאימות לחסר בברזל, אך חסר זה לא מסביר את כל התופעות. אם את ממשיכה להיות תסמינית לאחר הטיפול בברזל, יש מקום לבדיקת רופא מדוקדקת כולל אנמנזה (שאלון רפואי), בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה מקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהדנה13/09/2010
שלום רב,מקווה להבין סוף סוף איפה אני עומדת.
בדיקת דם שנעשתה ב-16/8/10 הראתה את התשובות הבאות:
ebv.ebna negative 3
ebv igg-451 חיובי
ebv igm-48 חיובי
התחושות הגופניות לא היו קשות כמו אלו שהחלו לפני כשבוע:בחילות,צמרמורות,חום גוף נמום(35-36 מעלות),בלוטות לימפה צוואריות שהתנפחו,כאב ראש מאחור(שבלחיצות צוואר ועורף קל יותר במעט),כאב בטן ואפילו כאב מתחת ללשון ומאחורי אוזן ימין.
אני כבר במצב של חוסר יכולת לעבוד.
מבדיקת דם שבוצעה היום בבוקר,הגיעו חלק מן התשובות והן מורות על :
ebv.ebna -negative 3
ebv igm-44 חיובי
ebv igg-651 חיובי
מה ההסבר למה שיובר עליי בגוף?
האם המחלה חלפה?
אם לא באיזה שלב אני נמצאת להערכתך.
מודה לך על תשובתך
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אני לא מקבלת תשובה רפואית?
דנה14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד14/09/2010מחלת הנשיקה יכולה להתבטא במספר צורות, כולל זאת המתוארת על ידך . ע"פ הקליניקה בשילוב עם בדיקות הדם, נראה שמדובר עדין בשלב של מחלה פעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאביהו13/09/2010
שלום,
רציתי לשאול האם בדיקת איידס לאחר שלושה חודשים הנה ודאית ב- 100% או שעליי לעשות בדיקות נוספות?
אני מדבר על בדיקה בבית חולים בלינסון (ככל הנראה אלייזה).
במידה ולא תוך כמה זמן אתה מציע לעשות בדיקת איידס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס
ד''ר ענת וידר-פיינסוד14/09/2010אני מניחה שהשאלה היא לגבי בדיקת איידס לאחר חשיפה. במקרה זה מומלץ לבצע בדיקה נוספת גם לאחר 6 חודשים מהחשד להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אדיר15/09/2010תודה על התשובה...רציתי לשאול דבר נוסף. רופאים רבים אומרים כי בדיקת אלייזה מספיקה לאחר חודשיים מהחשיפה, חלק אומרים שלושה חודשים ואומרים שמדובר בתשובה סופית וודאית. איני מבקש לערער כלל על תשובתך אני רק מבקש להבין מדוע יש צורך לחזור על הבדיקה לאחר 6 חודשים? במידה ו 6 חודשים זה הזמן לביצוע הבדיקה אז מדוע לא קובע משרד הבריאות את תקופת החלון ל 6 חודשים? האם
הבדיקות שביצעתי לאחר חודשיים ולאחר שלושה חודשים אינן אפקטיביות כלל?
תודה רבה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות חתול בערב החגמיכל11/09/2010
בערב החג נשך אותי ברגל חתול ביתי שלדברי בעליו קיבל את כל החיסונים. דם ירד מאחת הנשיכות וכרגע המקום מודלק למדי, אדום , מעט נפוח ובעיקר כואב מאוד !!!!! חיטאתי את המקום רק למחרת ומרחתי משחה אנטיביוטית ועדיין האם כאב חד כזה צפוי ? האם יש צורך לראות רופא ? קיבלתי זריקת טטנוס לפני שנה. אודה על כל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת חתול
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/09/2010לפי התאור הנשיכה משמעותית. עליך לגשת לרופא בהקדם לצורך קבלת אנטיביוטיקה סיסטמית. לא רלוונטי שהחתול מחוסן, הזיהום נגרם מחיידקים שנישאים בפה של כלל החתולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)