מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!!!!!!!!!!- מחלת הנשיקהסס29/06/2009
שלום, אני בת 21 חיילת- ולצערי הרב לא מקבלת יותר מדי הסברים מבחינת הרופאים הצבאיים.
לפני כשבועיים התחלתי להיות עייפה, ממש ממש עייפה. ישנתי 12 שעות ולא הספיק לי... בסופי שבוע הייתי ישנה 14 שעות וקמה עייפה... חולשה של הגוף.. בנוסף לעייפות הייתה לי דלקת בגרון עם שקדים נפוחים ולוע אדום,שיעול עם ליחה לבנה. חום שקפץ בעיקר בלילות, לעיתים גם בבוקר ובצהריים אבל לרוב בלילות. הגיע ל-39.2
ורוב הזמן משחק על 38.5-38.2.... כבר שבוע וחצי.
כאבים בגוף ובשרירים, בברכיים ומרפקים ובכתפים..
כאבים לא נעימים אך נסבלים בבטן בצד שמאל למעלה...
חוסר תאבון ובחילות (ירדתי 4 קילו בשבועיים!!! ), רצוי לציין שלא היו הקאות. ואני בריאה בדרך כלל.
ובנוסף פטריה בבטן עליונה באזור החזה או סוג של פריחה (כתמים אדומים בגדלים שונים)
הלכתי להיבדק, הרופא אמר כנראה מחלת הנשיקה
עשו לי במקום ספירת דם
שיצאה כך:
לאוקוציטים 10, נויטרופילים 42%, לימפוציטים 47%.
והפנו אותי לסרולוגיה ל-EBV CMV
ואולטראסאונד בבטן כבד וטחול (בגל הכאבים בצד שמאל היה חשד לטחול מוגדל)
באולטרסאונד יצא הטחול 10 ס"מ שהבנתי שיחסית זה בסדר.
כבד יצא תקין.
בנוסף הכיס מרה היה מקובץ למרות שהייתי בצום של 12 שעות והטכנאי אולטרסאונדאמר לי שזה מוזר (מה זה יכול להיות?) וצריך לבדוק אתזה והוא יציין זאת.
עשיתי את הבדיקות דם ומחכה לתשובה.
האם ע''י בדיקות הדם אפשר לקבל תשובה וודאית? אני משרתת במקום אזרחי יש שם נשים בהריון וכולם לחוצים מהעניין...
אשמח לתשובה מהירה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לציין ש..
סס29/06/2009אני עדיין עם חום, וכאבי הגרון אומנם השתפרו אך עדיין שורף לי בגרון.
הכאבים בבטן נמשכים... והעייפות והחולשה לא נגמרות...
כאבים בגוף המשיכו וחוסר תאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לגודל הטחול
סס29/06/2009עכשיו אמרו לי ש-10 ס"מ זה קצת מוגדל... נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםאלי26/06/2009
שלום !
אני מתכנן לטוס לתאילנד בעוד כשבועיים ועוד לא עשיתי חיסונים.
לפי מיטב הבנתי ישנו חיסון של צהבת B אני חושב, שלוקח חודש
לעשות... מה שאומר שאני לא אספיק לעשות אותו.
כמה זה קריטי לוותר עליו ??
והם יש דרך לזרז את החיסון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
26/06/2009חשוב לקבל חיסון כנגד צהבת A וטיפוס הבטן
ניתן להוסיף גם צהבת B - חשיבות בדרג ב'
גם שבועיים לפני לא מאוחר לגשת להתחסן - מוטב מאוחר מאשר לנסע ללא חיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד צהבת A והריוןלירון21/06/2009לרופאים שלום,
בשנת 2003 קיבלתי חיסון ראשון נגד צהבת A ומאז לא השלמתי את החיסון השני
האם יש צורך להשלים את החיסון או שכבר מאוחר מדי?
אני נמצאת כעט בנסיונות כניסה להריון- האם יש סיכון בקבלת החיסון במידה ונקלטתי?
במידה ואשלים את החיסון, לכמה זמן הוא עוד יהיה תקף?
בתודה מראש,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
21/06/2009רצוי להשלים את החיסון השני - השלמתו מביאה לייצירת נוגדנים לתקופה של הרבה שנים, כנראה לכל החיים.
אין מניעה מקבלת החיסון בעת הריון אך גם ניתן להשלימו לאחר ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה מלווה בדםדניאל15/06/2009שלום,
אני נמצא כשבועיים בטיול בדרום אמריקה ולאחרונה הבחנתי בצואה ירוקה מלווה בדם
(אין כוונה לשילשולים) אינני מרגיש כל כאב, לא ביציאה ולא בכללי,
הדבר מדאיג אותי, האם זה משהו שדורש אבחון או שפשוט להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
15/06/2009מליץ להכנס למרפאה או חדר מיון באזור לבצע בדיקת צואה ובמידת הצורך לקבל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודו דלקת קרום המוח היפניתמעין08/06/2009שלום,
אני טסה ביום חמישי הקרוב (11.6) לצפון הודו ותאילנד לתקופה של שלושה חודשים.
לפני כשבועיים וחצי עשיתי את כל החיסונים הדרושים ואמרו לי להגיע אחרי שבועיים לקבל חיסון נוסף לדלקת קרום המוח היפנית .
הגעתי היום למרפאת מטיילים אחרת ואמרו לי שאני לא יכולה לבצע את החיסון מכיוון שאנחנו נוסעות בעוד שלושה ימים, האם אפשר לדעת מדוע? והאם באמת אני לא יכולה לעבור את החיסון ? , כמו כן, האם ישנה אפשרות שאבצע את החיסונים בהודו ? אודה מאוד לעזרתכם המהירה, אני אובדת עצות.
תודה תודה,
מעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
08/06/2009החיסון כרוך לעיתים בתופעות אלרגיות ולכן מומלץ להמנע מטיסה 10 ימים לאחר ביצוע החיסון האחרון
לגבי אפשרות לקבל את החיסון בהודו - תצטרכי לברר שם
סעי בשלום ותהני מהטיול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוקסופלזמהק08/06/2009שלום ד"ר!
אני מתכננת החודש(בדיוק עוד שבוע) להכנס להריון.
לפני יומיים חזרתי מיוון( רודוס) ושמעתי היום ממישהו ששם(וגם ראיתי דוח ברשת על המחלה בשנת 2000 ונכתב שבצרפת ויוון יש הרבה הדבקויות) יש הרבה מקרים של המחלה.
אמנם לא אכלתי בשר לא מבושל, אבל אכלתי במלון, ירקות, פירות ומוצרי חלב.
אני חוששת שאולי נדבקתי...
האם לדחות את כניסה להריון?
עדיף לחכות?
ידוע לכם האם מוצרי החלב שם מפוסטרים? אני די מודאגת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
08/06/2009במקום לדאוג פני לרופא המשפחה או לר. נשים ובקשי לבצע סט בדיקות לקראת הריון שיכלול גם נוגדנים לטוקסופלזמה, אדמת, CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שרואים נוגדנים רק אחרי 4-5 שב
ק09/06/2009שבעות ואני לא ממש רוצה לחכות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים ברגלייםתמר04/06/2009בני חזר לפני כחודש וחצי מטיול של חודש בטנזניה וזנזיבר. מאז יצאו לו מספר פצעים ברגליים. פצעים גדולים אדומים מסביב ומודלקים. הראשונים שיצאו בתהליך ריפוי אבל עדיין לא נרפאו לגמרי . האם יכול להיות שהפצעים הם כתוצאה של הדבקה כלשהי מהטיול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
04/06/2009יתכן שמדובר בתוצאה של עקיצת חרקים (קרציות?)
רצוי לפנות להבדק ע"י רופא - במספר בתי חולים יש מי שמייעצים בנושא, למשל במרפאה הגיאוגרפית בתה"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול המומלץ בב. הומיניס וד. פרמיכל02/06/2009שלום רב,
בת 40. בצואה נמצאו הפרזיטים בלסטוציסטיס הומיניס ודיאנטאמבה פרגיליס.
הייתי אצל 2 זיהומולוגים.
הם הציעו tinidazole.
אך אחד אמר לקחת 2 גרם ביום, מחולק ל2 מנות, למשך 2 ימים.(כלומר סה"כ 4 גרם במשך יומיים)
והשני אחד אמר לקחת 2 גרם בפעם אחת, ורק יום אחד.
1. מה לדעתכם עדיף לקחת יום אחד או יומיים- מבחינת סיכויי ההכחדה שלהם?
2. מה ההבדל בין לחלק את ה2 גרם ל2 מנות במשך היום, לבין לקחת בבת אחת בפעם אחת את 2 הגרם?
3. מה ההבדל בין tinidazole לבין Ornidazole במקרה זה?
4. איך tinidazole לעומת nitazoxanide במקרה זה ?
אשמח מאד לשמוע מה דעתכם.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך להיפטר מהטפילים הללו?
מיכל09/06/2009בינתיים כבר לקחתי את הטיפול במשך יומיים (כל יום , 2 גרם). סיימתי לפני 5 ימים.
אך הסימפטומים לא עברו בכלל.
מה אפשר לעשות כדי להכחיד בוודאות את 2 הטפילים הללו?
קראתי שמאד קשה להיפטר מהם, ואני די מיואשת שלא אצליח להיפטר מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב.הומיניס וד.פר
פרופ' ראול רז25/05/2010המלצתנו להמתין שבועיים, ואם לא יהיה שיפור לפנות שוב לרופא ולשלוח בדיקות צואה חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול המומלץ בב. הומיניס וד. פר
פרופ' ראול רז25/05/2010
פרזיטים אלה הם שכיחים מאוד במעיים ואינם מחייבים טיפול אלא אם נגרם סבל משמעותי (כאבי בטן, שלשול, גזים, ירידה במשקל). כל הטיפולים שהומלצו הם נכונים: טיפול חד יומי יותר נוח, טיפול מחולק לרוב כרוך בפחות תופעות לוואי.
שתי התרופות שציינת בשאלה 3 שייכות לאותה משפחה. אין הבדל מהותי ביניהן.
ניטזוקסמיד (שאלה 4) טרם אושר לשימוש בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה דרסטית במספר הטסיות בדםדניאל29/05/2009שלום רב,
אני בחור בן 20, בריא בד"כ. בתקופה האחרונה ביצעתי מספר פעמים ספירת דם עקב מחלות חום ובספירת הדם האחרונה בהפרש של חודש ימים מהקודמת רמת הטסיות בדם ירדה מ- 260 ל- 216!
מה פירוש הדבר והאם זה דורש בדיקות נוספות? אם כן, אילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
29/05/2009הערכים הם תקינים - אין צורך בכל בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מונוציטים בדםדניאל29/05/2009שלום אבי,
אתמול עשיתי ספירת דם עקב חום, צינון, סחרחורות, דופק מהיר, רגישות בבטן תחתונה וצואה רכה ואפורה. ספירת הדם הייתה תקינה פרט לערך גבוה של מונוציטים (17.8%)!!!
מה המשמעות של ערך זה והאם דרוש בדיקות נוספות?? אם כן, אילו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
29/05/2009כל בדיקה לא תקינה, ראוי לחזור עליה פעם נוספת - הייתי מציע להמתין שבוע עד 10 ימים לאחר המחלה הנוכחית ואז לחזור על הבדיקה. במידה והבדיקה השניה תהיה תקינה אין צורך בבירור נוסף.
הסיבות לעליה במונוציטים הן רבות ובמקרה וגם הבדיקה השניה תראה ערך גבוה שווה לבצע בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי סלמונלה/דיזנטריהשירי29/05/2009לפני כ- 7 שנים אכלתי במסעדה עוף נא שלא היה מוכן מספיק ושבוע לאחר מכן הותקפתי בסלמונלה קשה
היום עשינו על האש ואכלתי כנפיים עם דם לאחר מכן נבהלתי מאוד שמא אחטוף שוב סלמונלה כי הכנפיים לא היו מוכנות מספיק
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
29/05/2009חימום מכל סוג שהוא (בישול/אפיה/צליה/טיגון) מבטיח במידה רבה שבמזון לא יהיו חיידקים.
אכילת בשר נא אכן מהווה גורם סיכון לזיהום מעי עם חיידקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפון הודומירי25/05/2009לקראת נסיעה לצפון הודו בחודש יולי למשך חודש , אבקש לברר אילו חיסונים יש לקבל,והאם יש לקחת טיפול למלריה? ואם כן איזה ?ומתי להתחיל?
תודה מראש על העזרה,
25/05/2009רצוי להתחסן כנגד צהבת A, טיפוס הבטן, פוליו
יש מלריה בכל תת היבשת אך לא באזורים גבוהים
לקבלת ייעוץ מפורט פנה למרפאת מטיילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על Q FEVERרון23/05/2009שלום,
מה ההבדל בין קיו פיבר ב IGG וב IGM?
ואיך יודעים אם מדובר בפאזה 1 או 2?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
25/05/2009בבדיקה הסיירולוגית "שלב 1" מופיע בשלב מאוחר לעומ "שלב 2" שמופיע בשלב מוקדם (הפוך מסדר המספרים).
אם יש חשש שנדבקת ממליץ להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקדחת הדנגימירי וולף17/05/2009
חזרתי לפני כחודשיים מאיי אנדמן בהודו, עם מחלת חום, חולשה ועייפות שנמשכה כחודש. בבדיקות שונות נשללה מחלת הצ'יקונגניה, להלן תוצאת הבדיקה לגבי קדחת הדנגי. מה פירוש התוצאה?
DANGUE FEVER IGG = שלילי
DANGUE FEVER IGM = חיובי חלש
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
18/05/2009כדי לדעת (מדובר על לדעת ולא יותר מזה) אם נדבקת בוירוס הדנגה, יש צורך לחזור על הבדיקה פעם נוספת כחודש לאחר הבדיקה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון פעוטות לקראת נסיעה לתאילנדהילה17/05/2009אנו נוסעים בספטמבר לתאילנד עם פעוט בן כשנה. אילו חיסונים מומלצים? (יש לציין שכרגע אינו מחוסן לכלום, פרט ל ROTA) היינו מעונינים לתת רק מה שנחשב חיוני. אורך הטיול 3 שבועות ויכלול את בנגקוק, צפון תאילנד (צאנג' מאי, פאי) ואולי גם את אזור האיים.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/05/2009לא ברור לי מדוע הילד אינו מחוסן - כל חיסוני השיגרה צריכים להנתן ללא קשר לנסיעות במידה ורוצים להגן עת התינוק. צהבת A או B ניתן לחטוף גם בארץ וגם בארצות אחרות כנ"ל גם פוליו (שיתוק ילדים).
התייעצו עם רופא הילדים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם סובלים מחרדות?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עודטיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)